» «

אטרקציות לילדים בפיליון

הרכבת העתיקה של פיליון
הרכבת העתיקה של פיליון
#על קו הרכבת העתיק של פיליון

הרכבת העתיקה של פיליון (Pelion Traditional Train), המכונה כמיטב המסורת של האזור "רכבת הקנטאורים", היא רכבת קטנה הכוללת קטר עתיק עם 4 קרונות, בסגנון רכבות הקיטור של סוף המאה ה-19. הרכבת הציורית הזו מסיעה נוסעים, רובם משפחות של תיירים, בנופים המקסימים של פיליון.

רכבת פיליון נוסעת בתוך הנוף הנפלא של חצי האי, בתוך טבע מסעיר, כשהיא עוברת על גבי מסילה עתיקה, שנבנתה בסוף המאה ה-19. בדרכם בה, עוברים הנוסעים בתוך מנהרות חשוכות, חוצים קניונים עמוקים על גבי גשרים עתיקים.

רכבת הקיטור הזו נולדה בשנת 1897. היא תוכננה בידי מהנדס בשם אוואריסטו דה צ'יריקו (Evaristo De Chirico). המסילה שעליה היא נוסעת היא באורך של כ-15 קילומטרים וברוחב של 60 סנטימטרים, מה שהופך אותה לאחת המסילות הצרות בעולם.

אורך המסלול הוא 15 קילומטרים. הנסיעה אורכת כשעה וחצי וכוללת גם עצירת ביניים, שבה תוכלו ליהנות מקפה או מהמשקה האלכוהולי המקומי, שנקרא צ'יפורו. במילייס (Milies) תוכלו לבקר במוזיאון האמנות של המקום ולהיכנס אל הכנסיה המרשימה. שבו לארוחה באחת הטברנות הטובות שבמקום וקחו את הרכבת של 15:00 בחזרה.


#טיפים
הרכבת פועלת רק בעונת התיירות.

נקודת היציאה שלה היא מתחנת אָנוֹ לֵחוֹנְיָה (Ano Lechonia), בשעה 10:00.

מומלץ לוודא את ימי ושעות הפעילות של הרכבת בקישור המצורף לקנות בו או ב-TrainOSE שבעיר וולוס.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GF49DvnLJw4
חוף מילופוטאמוס
חוף מִילוֹפּוֹטָאמוֹס
#על החוף עוצר הנשימה והמתויר ביותר בפיליון

אחד החופים הפופולאריים בחצי האי פיליון, המפורסמים ביוון ומהיפים בעולם, הוא חוף מִילוֹפּוֹטָאמוֹס (Mylopotamos). זהו חוף מקסים, אחד מ-10 החופים המרהיבים ביותר ביוון וללא ספק אחד המפורסמים שבחופי המדינה כולה. ניתן להגיע אליו בנסיעה בכבישים המפותלים של פיליון, מרחק של 54 ק"מ או שעתיים נסיעה מהעיר וולוס.

מילופוטאמוס נמצא בחלקו המזרחי של חצי האי פיליון (Pelion) והוא נחשב לפנינה של ממש בחצי האי היפה. אמנם הנגישות אליו מחייבת ירידה במדרון ומדרגות בצוק וגם לכלי רכב הוא לא נגיש, אבל אפילו היעדר החול הזהוב לא מפחית מהאהדה אליו.

שכן יופיו של חוף מילופוטאמוס המדהים כולל מפרצון מרהיב ובו מי טורקיז נעימים וסלעי ענק מרהיבים. מוביל אליו מסלול הליכה נוח, שנפרש לאורך הצוק, כשבחוף יש שירותי תיירות מסודרים, כולל שמשיות, מיטות שיזוף ומזנון.

ראו כאן את תצורות הסלע המעניינות, שהופכות אותו לאטרקציית חובה בחצי האי פיליון. יש כאן מקבץ של סלעים, שמחלק למעשה, את החוף לשניים וקצת מזכיר את חופי תאילנד. תצורות הסלעים כאן יוצרות מעברים סלעיים וארובות סלע קסומות, המובילים אל מי הטורקיז הצלולים, כשהכל טובל בנוף הירוק והאופייני לחצי האי פיליון.

אז אם משרד התיירות היווני בחר בו כאחד מחופי יוון היפים ביותר, אתם יותר ממוזמנים לבקר בחוף הזה וליהנות מכל הטוב שבו.

תעשו חיים!


#טיפים
מאמץ קל והליכה דרך הסלעים שבשביל יגלו לכם חוף קסום נוסף, קטן ויפה לא פחות.

בסמוך לחוף תוכלו להיכנס לביקור בכפר צָגָארָאדָה, המרוחק כ-7 ק"מ ממנו. בכפר מצוי עץ הדולב הענקי שבכיכר המוצלת, בסמוך לכנסיית הכפר. זהו עץ הדולב העתיק והגדול באירופה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/EUJlCPtjbgU
חוף פאקיסטרה
חוף פָאקִיסְטְרָה
#על החוף שבאים אליו להתבודד

החוף המבודד פָאקִיסְטְרָה (Fakistra) הוא אחד החופים הפחות מוכרים באזור פיליון. זהו חוף שקט ובתולי, שיתרונו בכך שהוא מבודד ומעטים מגיעים אליו. הירידה אל החוף היא בשביל הליכה, שאמנם הוא נוטה להיות מעט תלול, אך הוא קצר למדי.

חוף פקיסטרה שוכן על לגונה יפהפיה. זהו חוף שאיננו מוסדר ואין בו כלל מתקנים ושירותי תיירות. מצד שני, בנוסף לחוף נעים ושליו, יש בו גם מה לראות. שכן בצד הצפוני של החוף תוכלו לראות שתי מערות מעניינות. הראשונה היא מערה ימית בשם פנאגיה מֶגאלומָטָה. מי הים חצבו אותה, במשך מיליוני שנים.

מעל מערת פנאגיה מגאלומטה תראו מערה נוספת, שהיא מערה עם סיפור היסטורי. בתקופה שבה שלטו העות'מנים ביוון, המערה הזו שימשה כבית ספר סודי. כאן למדו בימי הכיבוש הטורקי, ילדי הכפר צָגָארָאדָה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qXCKRYF8eMA


ותמונות ממנו:

https://youtu.be/NhEPF3TjHJ8
קרב תרמופילאי
תֶרְמוֹפִּילָאי
#על האנדרטה שמנציחה את קרב הגבורה הידוע ביוון

בתֶרְמוֹפִּילָאי, או תֶרְמוֹפָּיִלְס (thermopiles), בעברית "שערי האש", נמצאת אנדרטת תרמופיליי, אחד המקומות החשובים בהיסטוריה היוונית כולה. האנדרטה הזו היא לזכר מלחמות יוון-פרס. ספציפית היא מאזכרת את המלך ליאונידאס ולוחמיו הספרטנים, שהגנו בחירוף נפש על יוון, מפני מתקפה עצומה של הצבא הפרסי. הספרטנים מסרו כאן את נפשם, ב"קרב ה-300" ההיסטורי ובפיקודו של לֶיאוֹנִידַס (Leonidas), כדי לעכב את הפרסים, בהנהגת כְּסֶרְכְּסֶס (Xerxes), בנו של דָרְיָוֶשׁ הראשון ומי שמזוהה כ"אחשוורוש" הפרסי.

על הקרב המפורסם בתרמופילאי נעשה בשנים האחרונות סרט הוליוודי גדוש אפקטים ומלא השראה. אגב, אם רוצים ממש לדייק, אז נלחמו כאן 304 לוחמים בקרב, כי ביחד עם אותם 300 היו גם המצביא ליאונידאס ושלושה מפקדי הפלוגות שלו.


#סיפור הקרב - באדיבות אנציקלופדיה אאוריקה
קרב תרמופילאי (Battle of Thermopylae) הוא אחד הקרבות מעוררי ההשראה בהיסטוריה הצבאית של העולם, קרב של אומץ ונחישות עד הסוף.

הסוף שלו היה מר, שכן הקרב בתרמופילאי היה קרב ביחסי כוחות לא שווים, שניהלו כוחות יווניים מצבא ספרטה, כנגד האימפריה הפרסית בעת העתיקה. הקרב היה קרב של מעטים כנגד רבים. במהלכו הצליחו 7,000 לוחמים ספרטנים לבלום צבא פרסי עצום של רבע מיליון לוחמים, במשך שבוע ימים. התמונה השתנתה, משהסגיר בוגד יווני לפרסים את סודו של מעבר נסתר אל קווי הכוח הספרטני המגן. דרך המעבר הזה עברו חיילי הצבא הפרסי ואגפו את צבא ספרטה, בדרך להשמידו כמעט לחלוטין.

משראה המפקד לֶאוֹנִידַס את המצב הקשה, הוא שחרר רבים מהלוחמים והורה להם לסגת כדי להיערך להגנה בפני הפרסים. הוא עצמו נותר עם 300 הלוחמים הספרטנים האחרונים ועוד 700 טספיאנים. ביחד הם המשיכו להילחם בצבא הפרסי קרב אמיץ ומלא השראה עד מוות. בקרב, שהיה לסמל האומץ וההקרבה, עמדו הלוחמים על משמרתם ולא ברחו או נכנעו, גם כשלא היה להם כל סיכוי לנצח.

עמידתם של הלוחמים הספרטנים בקרב תרמופילאי הייתה לסמל לדורות של מפקדים מכל צבאות העולם והשראה לדורות של מפקדים ולוחמים לעמידה ולא לבריחה, למיצוי כל סיכוי אל מול האויב, למשמעת ברזל והקרבה ואומץ לב לנוכח האויב. גם צה"ל למד רבות והנחיל ללוחמיו הרבה מהערכים שהתגלו כבר אז אצל ליאונידס ולוחמיו האמיצים, ברוח הלוחמה של "מעטים כנגד רבים".


מבט מקרוב:

https://youtu.be/839bsp-L9e4


מבט אווירי על זירת הקרב המפורסם:

http://youtu.be/3cdcSDHJlP8


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.