» «
פיליון
חצי האי פִּילְיוֹן
#על היער של הקנטאורים המיתולוגיים

חצי האי פִּילְיוֹן (Pilion) הוא סוג של גן עדן לשוחרי טבע וטיולים רגליים בו. היופי הפסטורלי שבו מתחבר למיתולוגיה היוונית, שלפי פיליון היה מקום מושבם של האלים בקיץ.

ביערות חצי האי חיו לפי המיתולוגיה, הקֶנְטָאוּרִים, אותם יצורים מופלאים שחציים אדם וחציים סוס. לפי המיתולוגיה, כירון הזקן מנהיג הקנטאורים, שפלג גופם העליון היה אנושי ורגליהם כשל סוסים, גידל גיבורים כאכילס והכשיר את אל הרפואה אֶסְקַלֶפְּיוּס, בסודות צמחי המרפא.

גם היום מעניין וכיף בחצי האי פיליון, כשהאטרקציות העיקריות הם הכפרים האותנטיים שעל מורדות הר פיליון, חופיו המצוינים וההרים, שפסגותיהם מושלגות בחורף וירוקות בשאר העונות.

ראו את כל האטרקציות בעיר בתגית "פיליון".


#תולדות האזור המבודד
מרבית הכפרים שעל הר פיליון קמו במאה ה-13 על ידי יוונים שהעדיפו להתרחק מהשלטון התורכי שגבה מתושבי יוון מיסים כבדים. האזור המשיך להתנהל באופן די עצמאי ומבודד גם בתקופות אחרות, כמו בזמן הכיבוש הגרמני במלחמת העולם השנייה. עד שנות ה-50 של המאה הקודמת, לא היו כאן אפילו כבישים.

תודות לבידוד הזה גם המטבח של פיליון לא הושפע מהמטבח של הכובשים הטורקיים ושלא כמו מקומות אחרים ביוון, הוא נשאר מסורתי. רק כאן תשתו עם המאזטים שלכם, במסעדה או באוזריה, את משקה ה"צִיפּוֹרוֹ" (Tziporo), במקום האוזו שנמכר בכל יוון. כאן גם תוכלו לאכול מאכלים ייחודיים כמו מאכל הנקניקיות החריפות סְפֵּצוֹפָאי (Spetsofai) ותבשיל הארנבת המקומית בתנור.


#חופים
לבילויים עם הילדים והמשפחה, היוונים מעדיפים את חופי הצד המערבי. בצד הזה של חצי האי פיליון החופים הם רגועים, יפים ורגועים. כל בני המשפחה ייהנו בהם. יש בהם גם שלל בתי קפה ומסעדות, כמו גם המון פעילויות חוף וספורט ימי.

לעומתם, החופים הכי מרשימים וטובים בחצי האי, הם אלו שבצדו המזרחי. אמנם יש בצד המזרחי גם חופים מוכרים וידועים יותר, אבל עם סלעים, מצוקים ונוף דרמטי, החופים המזרחיים הם פראיים יותר ומרגשים. שימו לב שכאן הים סוער יותר ומכאן שייתכנו ימים שלא ניתן יהיה להיכנס אל המים.


#קניות
בחנויות הכפרים ובדוכנים שעל אם הדרך תוכלו לקנות כאן המון ריבות מעולות, מפירות מטעי הר פיליון (כמו ריבת הערמונים המצוינת) ועשבי מרפא ותיבול, שגדלים כאן בר ביערות.


#תקשורת
לשבוע עד 10 ימים של טיול, קנו סים של וודהפון במחיר €20, עם 8GB לגלישה באינטרנט ו-500 דקות שיחה בתוך יוון.


#שינה
החדרים להשכרה במקריניצה יקרים. הלינה בפורטריה זולה משמעותית.

לטיול כוכב מומלצת השינה בעיר וולוס או בסביבתה. שעה וחצי מוולוס ואתם בכל מקום בחצי האי פיליון וממנה תוכלו גם לטייל אל הר האולימפוס, למנזרים התלויים במטאורה ואפילו לתפוס מעבורת לאיים שבמרחקים של פחות מ-3 שעות.


#אוכל
אסור לפספס בעיר וולוס את הטברנות היווניות שעל החוף, שנקראות צ'יפוראדיקו ושנחשבות לטובות מסוגן ביוון כולה. מנה של צ'יפוראדיקו כוללת את משקה יווני, שלידו מוגשות למרכז השולחן כמה צלחות עם מאכלים מקומיים המתבססים על דגים ופירות ים. הסועדים אוכלים מהן וניתן להזמין שוב ושוב צ'יפורו - מגוון צלוחיות של פירות ים וסלטים אחרים, שעוד לא אכלתם. החוק כאן הוא שלא מגישים את אותה המנה פעמיים, אלא אם תבקשו שוב משהו.


#קידומת יוון
+30


#שופינג
את המקומות לקניות בעיר תראו בתגית "שופינג בפיליון".


#בילויים
למקומות הבילוי השווים בעיר ראו תגית "בילויים בפיליון".


#חיבורי חשמל (Power plugs)
התקעים האפשריים ביוון הם Type C ו-F (ראו למטה קישור עם צילומים).


טעימה מהנסיעה המתקרבת? - הנה סרטון שיציג לכם את העיר במלוא יופייה:

https://youtu.be/bTSdRy2feCw


ועוד מבט:

https://youtu.be/1tW9vtlshJs


מהאוויר:

https://youtu.be/Kbq07aSrhrU
הרכבת העתיקה של פיליון
הרכבת העתיקה של פיליון
#על קו הרכבת העתיק של פיליון

הרכבת העתיקה של פיליון (Pelion Traditional Train), המכונה כמיטב המסורת של האזור "רכבת הקנטאורים", היא רכבת קטנה הכוללת קטר עתיק עם 4 קרונות, בסגנון רכבות הקיטור של סוף המאה ה-19. הרכבת הציורית הזו מסיעה נוסעים, רובם משפחות של תיירים, בנופים המקסימים של פיליון.

רכבת פיליון נוסעת בתוך הנוף הנפלא של חצי האי, בתוך טבע מסעיר, כשהיא עוברת על גבי מסילה עתיקה, שנבנתה בסוף המאה ה-19. בדרכם בה, עוברים הנוסעים בתוך מנהרות חשוכות, חוצים קניונים עמוקים על גבי גשרים עתיקים.

רכבת הקיטור הזו נולדה בשנת 1897. היא תוכננה בידי מהנדס בשם אוואריסטו דה צ'יריקו (Evaristo De Chirico). המסילה שעליה היא נוסעת היא באורך של כ-15 קילומטרים וברוחב של 60 סנטימטרים, מה שהופך אותה לאחת המסילות הצרות בעולם.

אורך המסלול הוא 15 קילומטרים. הנסיעה אורכת כשעה וחצי וכוללת גם עצירת ביניים, שבה תוכלו ליהנות מקפה או מהמשקה האלכוהולי המקומי, שנקרא צ'יפורו. במילייס (Milies) תוכלו לבקר במוזיאון האמנות של המקום ולהיכנס אל הכנסיה המרשימה. שבו לארוחה באחת הטברנות הטובות שבמקום וקחו את הרכבת של 15:00 בחזרה.


#טיפים
הרכבת פועלת רק בעונת התיירות.

נקודת היציאה שלה היא מתחנת אָנוֹ לֵחוֹנְיָה (Ano Lechonia), בשעה 10:00.

מומלץ לוודא את ימי ושעות הפעילות של הרכבת בקישור המצורף לקנות בו או ב-TrainOSE שבעיר וולוס.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GF49DvnLJw4
וולוס
ווֹלוֹס
#על עיר הנמל ולוס

ווֹלוֹס (Volos) היא עיר הנמל הרביעית בגודלה ביוון ובירת מחוז מגנסיה. את הנמל המרשים שלה תראו מרחוק ומלמעלה, כשתהיו במַקְרִינִיצָה ועוד מהכפרים הגבוהים שעל הר פִּילְיוֹן - מראה מרשים ביותר, כשהמנופים הענקיים שלו נראים כחרקי ענק המניפים ראשים וזרועות מעל הים.

בוולוס תוכלו ליהנות מישיבה נינוחה אל מול הים ואכילה של אוכל טוב, בשדרת בתי הקפה והמסעדות שעל הטיילת. בתי קפה נעימים ודוכני סופלאקי או גִּירוֹס יהוו תחליף ראוי למי שלא מעוניינים בארוחה כבדה באמצע היום.

למעשה וולוס היא העיר העתיקה, כנראה פגאסי של ימי קדם. מכאן הפליגו אל ממלכת קוֹלְכִיס הנסיך יָאסוֹן ו-50 האַרְגונָאוּטים, שיצאו איתו לחפש את גיזת הזהב, באונייתם המפורסמת ה"אַרְגוֹ". לזכר אותו מיתוס הוצב פסל "הארגו", העומד בתחילת הטיילת של הנמל בוולוס.


#המיתוס של גיזת הזהב
היוונים בתקופה הקלאסית רצו בזהב. הסיפור של גיזת הזהב מתחיל באניה אַרְגוֹ, שמפליגה אל קוֹלְכִיס שבקווקז, גיאורגיה של היום והממלכה המערבית שממזרח לים השחור.

על סיפונה של אַרְגוֹ מפליגים יָאסוֹן ואנשיו, שכונו על שם ספינתם, אַרְגונָאוּטים, כדי להביא את גיזת הזהב שנחש ענקי משגיח עליה, בחורשה שבה הוצבה.

המלך שסרב למסור את גיזת הזהב, הטיל על יאסון ואנשיו משימות קשות. הם עמדו בהן בהצלחה, לא מעט בזכות כשפיה של בתו של המלך, מֶדֵיאָה, שהתאהבה ביאסון. הוא עבר עוד הרבה עלילות באפוס הזה, אבל החזיר את גיזת הזהב.

אותה מֶדֵיאָה, אגב, עשתה המון צרות ליאסון ושלל אסונות, בגידות ורציחות, אבל זה כבר סיפור אחר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/iyGEF8273B4


ועוד מבט:

https://youtu.be/OQORh4sDNQI


ומהאוויר:

https://youtu.be/Kba2M0CLN_o
מקריניצה
מַקְרִינִיצָה
#על הכפר הציורי שעל ההר

מַקְרִינִיצָה (Makrinitsa), שבחצי האי פיליון (Pelion), היא כפר גבוה ונישא, שניצב במרומי הר הפיליון. ממנו נשקף נוף נהדר הצופה למפרץ פגסיטיקוס ולעיר וֹולוֹס (Volos).

זהו איזור קסום ביוון. מקריניצה היא כנראה הכפר היפה ביותר של חצי האי פִּילְיוֹן. בתיו פרושים במורד ההר, עם הפרש של כ-500 מטרים בין הגבוהים לנמוכים שבבתי האבן היפים שבכפר.

במרכז הכפר נמצאת הפַּלַטֵיאַה, כיכר בית הקפה שבמרכזם של הרבה כפרים יווניים. השם "פלטיאה" בא מ”פלאטאנוס”, שמו ביוונית של עץ הדולב הגדול, שנמצא כמעט בכל כיכר כפר טיפוסית ביוון ומצל על יושבי בתי הקפה והטברנות שבה. גם כאן, כמו בכל כפר שני, יספרו על עץ הדולב הזה בגאווה שהוא בן מאות שנים ובטוח שיותר זקן מזה של הכפר השכן...

בכל מקרה, גם כאן נמצא עץ דולב ענקי במרכז ובסמוך גם מזרקת "מי הנצח". בקיר בית הקפה, עם הבירה או לפני הארוחה באחת המסעדות המצוינות שבסביבה, הביטו בציור הקיר המרשים שבכיכר.

בכיכר המרכזית מגוון של עצי דוב עתיקים, שאחד מהם שרוף בתוכו וכולו חלול, כנראה מפגיעה היסטורית של ברק.

אל תשארו רק במרכז הכפר. רדו מרחוב המזכרות ומהכיכר וטיילו בשבילי הכפר הנעימים, בו השתמרה האווירה של פעם, עם בתים ציוריים ומרפסות הניבטות אל שבילי האבן השלווים שבין הבתים.


#טיפים
למקריניצה מגיעים יוונים רבים בימי ראשון. כדי להימנע מעומסי תנועה וחנייה, כדאי לבוא בימי חול ועדיף בשעות אחה"צ ובערב.

בכפר תוכלו לקנות עשבי מרפא ותיבול, שגדלים ביערות הר הפיליון באופן טבעי וריבות מגוונות, מפירות המטעים שבמדרונות הר פיליון. ריבת הערמונים שווה טעימה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/LzAFWvSOoQ0


ומהאוויר:

https://youtu.be/_OsPuRp2Ooc

חצי האי פיליון

פורטריה
פּוֹרְטָרִיָה
#על היער של הקנטאורים המיתולוגיים

הכפר הגבוה פּוֹרְטָרִיָה (Portaria) שוכן בחצי הדרך שבין וֹולוֹס למקריניצה. על אף שהוא יפה פחות ומתוייר הרבה פחות ממַקְרִינִיצָה הגבוה, האטרקטיבי והיקר, נוהרים אל המסעדות של פורטריה לא מעט מתושבי הסביבה והתיירים.

הללו יודעים שכאן ניתן לאכול את מיטב מנות ה"יובצי", נזיד הבשר והפסטה בקדרת החרס. ממש כמו בכל כפר יווני, גם אתם תהנו לשבת כאן, בצל עץ הדולב שבכיכר המרכזית, לשתות ולאכול טוב ולקבל את האווירה הפחות ממוסחרת של חצי האי פִּילְיוֹן.

פחות צפוף ומתפרש יותר, פרטוריה מאופיין בבתים גדולים ורחבי ידיים, בסגנון אופייני לחצי האי. בתיו נאים במיוחד ובעונה מגיעים ללון בהם תיירים רבים. מכאן הם יוצאים לכפרים הגבוהים שבסביבה ואל חופי חצי האי הידועים כל כך.

בין לבין, ניתן לצאת מכאן לטיולי הליכה ביער שמסביב. זה היער האגדי שעל מורדות הר פיליון, שבו חיו, לפי המיתולוגיה היוונית, הקֶנְטָאוּרִים, אותם יצורים אנושיים שפלג גופם התחתון הוא של סוס. חפשו אותם, אולי תמצאו...


#טיפים
החדרים להשכרה במקריניצה יקרים. הלינה ב"דולמטיה", הצימרים שבפורטריה, זולה משמעותית.

בדוכנים על אם הדרך תוכלו לקנות ריבות מגוונות, מפירות המטעים שבמדרונות הר פיליון. ריבת הערמונים שווה טעימה וקנייה. יש כאן למכירה גם עשבי מרפא ותיבול שגדלים ביערות הר הפיליון באופן טבעי.

קיבלנו המלצה חמה על המסעדה המצוינת של מלון "קריסטה גסטרונומי" (Kritsa Gastronomy Hotel). שווה לדגום!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GgGKuNA9ZdM
צגרדה
צָגָארָאדָה
#על הכפר עם עץ הדולב המיתולוגי של פיליון

הכפר צָגָארָאדָה (Tsagarada) שוכן בלב האזור הפורה ביותר בחצי האי פיליון. הכפר, שקיים מאז המאה ה-16, הוא אחד הכפרים הפופולאריים כאן בחודשי הקיץ ובכלל. קל להבין מדוע רבים אוהבים להגיע לחופשה נינוחה כאן, בכפר שליו וירוק, עם סימטאות נאות ועצים עתיקים, כפר עם נחלים קטנים, שאת מימיהם המפכפכים חוצים על גבי גשרים מקושתים, בין כנסיות מרשימות ובתים באווירה של פעם.

ואכן, הכפר ידוע בבתי-האחוזה המרשימים והיפים שבו ובחצרות עם הגנים הפורחים שמסביבם, כמו גם בכיכרות היפות שבו. המטיילים והנופשים בו אוהבים מאד את הנופים המרהיבים הנשקפים ממנו ואת חורשות האלון והדולב, שמקיפות אותו מסביב.

אבל הכוכב הבלתי מעורער של הכפר הוא ללא ספק עץ הדולב הענקי והעתיק שבמרכז כיכר הכפר המוצלת. העץ ניצב בסמוך לכנסיית הכפר, כנסיית אָגיַה פָּארָאסְקֶוִוִי (Agia Paraskevi). כיכר הכפר בכפר היווני, ביוונית "פְּלַטֵיאָה", היא תמיד מרכז הכפר. היא נמצאת על מעיין ובה עצי דולב ענקיים, המטילים צל על כולה. בפלטיאה נמצאת הכנסייה של הכפר, בה מוטבלים, מתחתנים ונקברים בני הכפר. כאן שוקקות בימי הקיץ הטברנות חיים ופעילות עד השעות הקטנות של הבוקר.

גילו של עץ הדולב הזה הוא מעל 1,000 שנה והוא נחשב לעץ מהעתיקים ביוון. יש אף מומחים המעידים עליו מדובר בעץ הדולב העתיק והגדול באירופה. היקף הגזע שלו מגיע ליותר מ-17.5 מטר והוא מצמיח ענפי ענק לצדדים ולגובה. תיירים רבים מצטלמים לידו ועם ענפיו, המזכירים רגליים וחדק של פיל.

למעשה, עץ הדולב שבמרכז צגאראדה אינו יחידי. בכפר נמצאים שני עצי דולב ענקיים ועתיקים כאלה. אם הראשון הוא בן יותר מאלף שנים, גיל השני הוא 800 שנה.

היסטורית, צגראדה הוא תולדה של אילוץ היסטורי. במורדות ההר שעליו שוכן הכפר, באזור החוף, התגלו שרידים של יישוב קדום וכנסייה ביזנטית. ההיסטוריונים סבורים שתקיפות, פלישות ומעשי שוד של שודדי-ים הביאו את תושבי היישוב העתיק להעביר את מגוריהם למקום גבוה ומוגן יותר במעלה ההר, מה שהביא להקמת צגראדה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XXoIqnJ9NR4
lidl
לידל סופרמרקט זול
#על הסופרמרקט להצטיידות לפני נסיעה לכפרים

אחרי שביליתם בפיליון, אם אתם יוצאים לכיוון הכפרים וחבל זגוריה, כדאי לעבור בעיר ווֹלוֹס (Volos) ולהצטייד בסניף סופרמרקט הזול והאיכותי של רשת Lidl המצוינת.

קנו כאן מזון, חטיפים ודברים שצריכים או רוצים לאכול בבוקר או בנסיעות באוטו. קורנפלקס לבוקר, כיכר לחם, מעט גבינות, נקניקים לכריכים, זיתים וכאלה.

אבל אל תקנו כאן הרבה. במסעדות הכפריות האוכל מאד טעים, לרוב גם לילדים ולא יקר.

מבחינת מכולת המצב שונה. בכפרים האוכל די דל ואין הרבה מבחר. גם המחירים לא ממש זולים ולכן הצטיידות באוטו כאן ייעשו לכם טוב ונוח בטיול.

תיהנו!
חורפטו
חוֹרֶפְטוֹ
#על קו החוף הארוך והנעים של פיליון

חוֹרֶפְטוֹ (Horefto), החוף שליד עיירת החוף בשם זה, בחצי האי פיליון (Pelion), הוא אחד החופים הנעימים בפיליון ויאפשר לכם ניתוק ובריחה מהלחץ והתיירות הגואה שבאיזור. כמובן שזה יהיה המצב יותר בחודשי האביב והסתיו, בעוד שבעונת הקיץ הוא יהיה יותר הומה, אבל בכל מקרה, זו לא תהיה ההתקהלות האופיינית לחופים כמו פאפא נרו ודומיו.

חורפטו הוא שילוב של חוף ואתר נופש שנמצא כ-55 ק"מ מדרום-מזרח לוולוס. תמצאו בו את כל שירותי החוף, משמשיות וכיסאות נוח ועד לשפע של טברנות, בתי קפה ואפילו סופרמרקט קטן, בעיירה חורפטו שבה יש אפילו חיי לילה של ממש.

בחורפטו תמצאו שילוב נהדר בין מים בצבעי כחול וטורקיז, צלולים ונעימים לשחייה, לחוף חולי מרהיב ולידם כפר מקסים, היושב על החוף ומציע את כל מה שצריך לחופשה יוונית מהנה ומעולה.

החוף בחורפטו אינו מהשקטים שבחופי פיליון. אם אתם מחפשים מקום מפלט שקט וריק יחסית, תוכלו למצוא כמה חופים כאלו בסביבתו. החוף הנעים משלב ים, הרים, צמחיה עשירה וקו חוף מהארוכים ביותר באזור פיליון. עם קו חוף המשתרע על פני 25 קילומטרים, קו חוף הארוך של חורפטו מציע מקום לכל אחד!

חורפטו שוכן למרגלות הכפר זגורה, הממוקם ממש על הגבעה שמאחריו. למעשה הוא מהווה את נמל הים של הכפר הגבוה. שני הכפרים מתאימים למי שרוצים ללון בקרבת החוף ועדיין לשהות בחופשה בכפר יווני אותנטי ובאווירה יוונית טיפוסית ולא תיירותית.

לינה בחורפטו יכולה להיות ממש על קו המים והיא לנופשים קלאסיים. זגורה, הכפר היותר אותנטי ממנו, נמצא במעלה הגבעה, 10 דקות נסיעה מהים. הוא מציע חופשה רגועה יותר, מסורתית ופחות מתוירת.


#טיפים
רבים כאן ממליצים על חוויית דייג משפחתי עם מריוס, שמציע למי לא מעוניים לדוג גם שיט אל המערות. בתור דייג מקצועי, שבקיץ מתפרנס גם מתיירות, מאריוס מציע חוויה של דייג משפחתי, בה תקבלו את מה שתדוגו איתו ותוכלו לאכול בהמשך היום. הווטסאפ שלו +30 697 339 5926.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/EUJlCPtjbgU


מהאוויר:

https://youtu.be/lklC1ZY6niU?t=9s


ותמונות של חוף חורפטו:

https://youtu.be/4PQGXb5-eyw


זגורה
זַגוֹרָה
#על הכפר היווני מסורתי שמעל הים

זַגוֹרָה (Zagora) הוא אחד הכפרים המפורסמים ביותר בחצי האי פיליון. זהו כפר גבוה, מיוער ואופייני מאד לאזור ההררי של פיליון. רבים רואים את החופשה בזגורה כחופשה ביוון האמיתית והלא ממוסחרת, יוון של רוגע, אותנטיות ואוכל משובח.

הכפר הגבוה הזה נמצא פחות מ-50 קילומטרים מהעיר ולוס. הוא מוקף במטעי תפוחים, לצד עצי שזיף, אגס, דובדבנים ושלל פירות נוספים. רבים רואים את הפירות שלו כטובים ביותר ביוון.

זגורה ממוקם ממש מעל חורפטו, הכפר הנהדר שיושב על קו הים, למרגלות הגבעה שעליה בנוי הראשון. באופן כזה, ניתן לראות בשני הכפרים סוג של "שניים במחיר אחד". כך יכולים מי שמבלים את חופשתם בזגורה, לרדת בנסיעה של מספר דקות למטה, אל חורפטו. כך תוכלו ליהנות מכל היתרונות של כפר הררי עם אוויר נעים, בריזה טובה ואווירה יוונית אותנטית ובכל פעם שתרצו בכך - תוכלו לרדת אל החוף הנהדר, עם הכפר המפנק שסמוך לו וכמובן - לחורפטו חוף חולי, מרהיב ומים צלולים ונעימים בגווני כחול-טורקיז.


#טיפים
הכפר הזה זוכה לביקורת לא מעטה על זה שהוא לא מספיק מעניין. סעו אליו אם אתם בסביבה ויש לכם זמן פנוי.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nWbH68qxjU4


מהאוויר:

https://youtu.be/TNdM-_0VXNE


ותמונות מהווי הכפר:

https://youtu.be/gTymZj9pfpk
החוף והכפר דַּמוֹכָארִי
#על הכפר היווני של מאמה מיה

עם צבעי הטורקיז של הים, חלוקי האבן היפים שלו והצוקים האדירים שתוחמים אותו, חוף דַּמוֹכָארִי (Damouchari) הקסום יוצר אווירה של גן עדן. החוף שנמצא כ-53 ק"מ מצפון-מזרח לוולוס (Pelion), הוא החוף היפה בחצי האי ואולי אף בכל יוון.

זהו חופו של הכפר דמוכארי. הוא נמצא בין לגונות מרהיבות ומומלצות לרחצה, גם אם הן סלעיות מאד. המים בחוף דמוכארי הם צלולים ונקיים והם מאופיינים בצבעי טורקיז ותכלת מרהיבים. בדמוכארי ישנו את הנמל הטבעי היחיד שבצד זה של הפּיליון, הפונה לים האגאי.

לא רק החוף הוא קסם כאן. גם הכפר הציורי והיפה דמוכארי נושק כאן לים. בכפר הזה לא ישכחו לעולם שבחוף הנפלא שלהם, בעל חלוקי האבן היפים, צולם סרט הוליוודי מפורסם ומצליח. מדובר בסרט "מאמה מיה!" (!Mamma Mia), בכיכובה של השחקנית הידועה מריל סטריפ.

בדאמוכארי יש כמה טברנות נחמדות, שבהן תוכלו לשבת על גבול הנמל הקטן ולשוחח עם המקומיים מכניסי האורחים. אם תרצו ללון כאן, יש בכפר דירות נופש להשכרה. בחנויות המכולת שלו, תוכלו להצטייד לפני הירידה אל החוף או לטיול קליל באזור.

הטיול הזה יכול להתחיל במטעי הזיתים רחבי-הידיים, משתרעים לצד הכפר. צאו לשוטט בשבילים שבהם ותהנו מיוון הכפרית והאמיתית. אם תרצו לעשות הליכה מעט יותר מאתגרת באזור, מצאו את מדרגות האבן התלולות הנשקפות מהלגונה שבחוף. טפסו על המדרגות אל ההר וצפו אל הנוף הנפלא הנשקף מלמעלה.

רוצים עוד? - המשיכו עוד כמה קילומטרים, אל הכפר צָגָארָאדָה, שבו תראו את עץ הדולב הגדול והעתיק באירופה.


#טיפים
בדאמוחארי תוכלו ליהנות מאחת האטרקציות השוות של חצי האי - שייט הקיאקים. המים בחופים שבאזור מתאימים במיוחד לשייט כזה. כאן תוכלו לצאת אפילו ליום שלם של שייט, עם שלל חוויות, כמו שייט במערות בסלע, היכרות עם מפרצונים מקסימים ועוד.

בדאמוכארי כמה מסעדות ובית קפה נהדר על הים, שמציע שייקים ועוגות נהדרות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ovx_OXZF7gg


שייט בחוף:

https://youtu.be/BQjdm4TwtYE


והכפר:

https://youtu.be/744xsEnadY4
חוף פָּפָּה נֵרוֹ
#על החוף הנעים והשקט של פיליון

חוף פָּפָּה נֵרוֹ (Papa Nero), שבחצי האי פיליון (Pelion), הוא אחד החופים הטובים בחצי האי הנפלא הזה. זהו חוף מאורגן למופת, עם שמשיות, אתר קמפינג עם מלתחות, שירותים, טברנות שמגישות מאכלי ים נהדרים ואפילו אינטרנט.

על אף שמרבית החוף הינה חולית ורק בחלק קטן יש חלוקי אבן עגולים, המים כאן עדיין צלולים לחלוטין. לכל אורכו של החוף שולטים גווני הטורקיז של המים והזהוב של החול.

בעונת התיירות מהווה חוף פפה נרו, הקרוב לכפר איוס יואניס, את אחד החופים הפופולאריים ביותר בחצי האי פיליון. מדובר גם בחוף שנחשב מצוין לפעילויות של ספורט ימי.

עם מבחר טברנות וחנויות מסביב, חוף פפה נרו מספק לכם, גם בשהייה של שעות ארוכות, את כל מה שתצטרכו בו. רק בבקשה, מרחו קרם הגנה!


#טיפים
מחוץ לעונת התיירות, החוף ממש מומלץ, בהיותו שקט ומקסים. ביולי ואוגוסט הוא נוטה להיות שוקק אך צפוף יחסית.

תוכלו להגיע בקלות ברגל לחוף איוס יואנינס הסמוך, על גבי גשר קצר. גם בו יש מסעדות טובות וחנויות מכולת להצטיידות מהירה.

אם בא לכם ללכת קצת, עשו הליכה קלה אל עבר חוף דאמוחארי, שבו צולמו סצנות מהסרט המפורסם "מאמא מיה", בהשתתפות השחקנית מריל סטריפ.

אם אתם שוכרים דירה, נסו אותה על החוף. לרבים מהבתים על הים יש חנייה פרטית ואת קול הגלים מתחת לבית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/2FMaQKSQe9E


ומהאוויר:

https://youtu.be/aKNge5ZKYe0
חוף פָאקִיסְטְרָה
#על החוף שבאים אליו להתבודד

החוף המבודד פָאקִיסְטְרָה (Fakistra) הוא אחד החופים הפחות מוכרים באזור פיליון. זהו חוף שקט ובתולי, שיתרונו בכך שהוא מבודד ומעטים מגיעים אליו. הירידה אל החוף היא בשביל הליכה, שאמנם הוא נוטה להיות מעט תלול, אך הוא קצר למדי.

חוף פקיסטרה שוכן על לגונה יפהפיה. זהו חוף שאיננו מוסדר ואין בו כלל מתקנים ושירותי תיירות. מצד שני, בנוסף לחוף נעים ושליו, יש בו גם מה לראות. שכן בצד הצפוני של החוף תוכלו לראות שתי מערות מעניינות. הראשונה היא מערה ימית בשם פנאגיה מֶגאלומָטָה. מי הים חצבו אותה, במשך מיליוני שנים.

מעל מערת פנאגיה מגאלומטה תראו מערה נוספת, שהיא מערה עם סיפור היסטורי. בתקופה שבה שלטו העות'מנים ביוון, המערה הזו שימשה כבית ספר סודי. כאן למדו בימי הכיבוש הטורקי, ילדי הכפר צָגָארָאדָה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qXCKRYF8eMA


ותמונות ממנו:

https://youtu.be/NhEPF3TjHJ8
חוף מִילוֹפּוֹטָאמוֹס
#על החוף עוצר הנשימה והמתויר ביותר בפיליון

אחד החופים הפופולאריים בחצי האי פיליון, המפורסמים ביוון ומהיפים בעולם, הוא חוף מִילוֹפּוֹטָאמוֹס (Mylopotamos). זהו חוף מקסים, אחד מ-10 החופים המרהיבים ביותר ביוון וללא ספק אחד המפורסמים שבחופי המדינה כולה. ניתן להגיע אליו בנסיעה בכבישים המפותלים של פיליון, מרחק של 54 ק"מ או שעתיים נסיעה מהעיר וולוס.

מילופוטאמוס נמצא בחלקו המזרחי של חצי האי פיליון (Pelion) והוא נחשב לפנינה של ממש בחצי האי היפה. אמנם הנגישות אליו מחייבת ירידה במדרון ומדרגות בצוק וגם לכלי רכב הוא לא נגיש, אבל אפילו היעדר החול הזהוב לא מפחית מהאהדה אליו.

שכן יופיו של חוף מילופוטאמוס המדהים כולל מפרצון מרהיב ובו מי טורקיז נעימים וסלעי ענק מרהיבים. מוביל אליו מסלול הליכה נוח, שנפרש לאורך הצוק, כשבחוף יש שירותי תיירות מסודרים, כולל שמשיות, מיטות שיזוף ומזנון.

ראו כאן את תצורות הסלע המעניינות, שהופכות אותו לאטרקציית חובה בחצי האי פיליון. יש כאן מקבץ של סלעים, שמחלק למעשה, את החוף לשניים וקצת מזכיר את חופי תאילנד. תצורות הסלעים כאן יוצרות מעברים סלעיים וארובות סלע קסומות, המובילים אל מי הטורקיז הצלולים, כשהכל טובל בנוף הירוק והאופייני לחצי האי פיליון.

אז אם משרד התיירות היווני בחר בו כאחד מחופי יוון היפים ביותר, אתם יותר ממוזמנים לבקר בחוף הזה וליהנות מכל הטוב שבו.

תעשו חיים!


#טיפים
מאמץ קל והליכה דרך הסלעים שבשביל יגלו לכם חוף קסום נוסף, קטן ויפה לא פחות.

בסמוך לחוף תוכלו להיכנס לביקור בכפר צָגָארָאדָה, המרוחק כ-7 ק"מ ממנו. בכפר מצוי עץ הדולב הענקי שבכיכר המוצלת, בסמוך לכנסיית הכפר. זהו עץ הדולב העתיק והגדול באירופה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/EUJlCPtjbgU
תֶרְמוֹפִּילָאי
#על האנדרטה שמנציחה את קרב הגבורה הידוע ביוון

בתֶרְמוֹפִּילָאי, או תֶרְמוֹפָּיִלְס (thermopiles), בעברית "שערי האש", נמצאת אנדרטת תרמופיליי, אחד המקומות החשובים בהיסטוריה היוונית כולה. האנדרטה הזו היא לזכר מלחמות יוון-פרס. ספציפית היא מאזכרת את המלך ליאונידאס ולוחמיו הספרטנים, שהגנו בחירוף נפש על יוון, מפני מתקפה עצומה של הצבא הפרסי. הספרטנים מסרו כאן את נפשם, ב"קרב ה-300" ההיסטורי ובפיקודו של לֶיאוֹנִידַס (Leonidas), כדי לעכב את הפרסים, בהנהגת כְּסֶרְכְּסֶס (Xerxes), בנו של דָרְיָוֶשׁ הראשון ומי שמזוהה כ"אחשוורוש" הפרסי.

על הקרב המפורסם בתרמופילאי נעשה בשנים האחרונות סרט הוליוודי גדוש אפקטים ומלא השראה. אגב, אם רוצים ממש לדייק, אז נלחמו כאן 304 לוחמים בקרב, כי ביחד עם אותם 300 היו גם המצביא ליאונידאס ושלושה מפקדי הפלוגות שלו.


#סיפור הקרב - באדיבות אנציקלופדיה אאוריקה
קרב תרמופילאי (Battle of Thermopylae) הוא אחד הקרבות מעוררי ההשראה בהיסטוריה הצבאית של העולם, קרב של אומץ ונחישות עד הסוף.

הסוף שלו היה מר, שכן הקרב בתרמופילאי היה קרב ביחסי כוחות לא שווים, שניהלו כוחות יווניים מצבא ספרטה, כנגד האימפריה הפרסית בעת העתיקה. הקרב היה קרב של מעטים כנגד רבים. במהלכו הצליחו 7,000 לוחמים ספרטנים לבלום צבא פרסי עצום של רבע מיליון לוחמים, במשך שבוע ימים. התמונה השתנתה, משהסגיר בוגד יווני לפרסים את סודו של מעבר נסתר אל קווי הכוח הספרטני המגן. דרך המעבר הזה עברו חיילי הצבא הפרסי ואגפו את צבא ספרטה, בדרך להשמידו כמעט לחלוטין.

משראה המפקד לֶאוֹנִידַס את המצב הקשה, הוא שחרר רבים מהלוחמים והורה להם לסגת כדי להיערך להגנה בפני הפרסים. הוא עצמו נותר עם 300 הלוחמים הספרטנים האחרונים ועוד 700 טספיאנים. ביחד הם המשיכו להילחם בצבא הפרסי קרב אמיץ ומלא השראה עד מוות. בקרב, שהיה לסמל האומץ וההקרבה, עמדו הלוחמים על משמרתם ולא ברחו או נכנעו, גם כשלא היה להם כל סיכוי לנצח.

עמידתם של הלוחמים הספרטנים בקרב תרמופילאי הייתה לסמל לדורות של מפקדים מכל צבאות העולם והשראה לדורות של מפקדים ולוחמים לעמידה ולא לבריחה, למיצוי כל סיכוי אל מול האויב, למשמעת ברזל והקרבה ואומץ לב לנוכח האויב. גם צה"ל למד רבות והנחיל ללוחמיו הרבה מהערכים שהתגלו כבר אז אצל ליאונידס ולוחמיו האמיצים, ברוח הלוחמה של "מעטים כנגד רבים".


מבט מקרוב:

https://youtu.be/839bsp-L9e4


מבט אווירי על זירת הקרב המפורסם:

http://youtu.be/3cdcSDHJlP8
הר האוֹלִימְפּוּס
#על ההר שהוא משכן האלים

בגובה של 2917 מטרים, האוֹלִימְפּוּס (Olympus) הוא ההר הגבוה ביוון. פירוש השם אולימפוס ביוונית הוא "הזורח". ואכן, ההר העצום הזה, שנמצא במחוז תסליה, עורר כבר אצל היוונים הקדמונים הדרת כבוד ויראה.

במיתולוגיה היוונית מצוין האולימפוס כמקום משכנם של 12 האלים האולימפיים. לפי המיתולוגיה היונית הם נהגו לשבת על פסגת האולימפוס, לאכול אמברוזיה וללגום נקטר, משקה האלים, שמבטיחים לאוכלים ולשותים מהם חיי נצח.

הטיפוס לפסגת האולימפוס אינו קל ומיועד רק למקצוענים. המסלול המומלץ למטיילים יוצא מהעיירה המקסימה ליטוכורו (Litóchoro), הנמצא למרגלות האולימפוס, ומגיע עד לפסגת הסקאלה, שם תוכלו לאכול ארוחה חמה. מעבר לנקודה זו נוהגים להמשיך רק מטפסי הרים מנוסים ומצויידים.

אגב, בעולם יש עוד המון הרים שזכו לשם "אולימפוס", כולל בקפריסין, בניו זילנד, טורקיה, טנסי, וושינגטון, יוטה ואפילו על מאדים, שבו זכה ההר הגבוה ביותר והגבוה במערכת השמש לשם אולימפוס מאונט.


#תולדות הטיפוס על האולימפוס
שילוב משונה בין אמונות תפלות לאמונה דתית הביא לכך שבמשך אלפי שנים, איש לא העז לטפס על הר האולימפוס. ההימנעות הזו הסתיימה ב-2 באוגוסט 1913, כשמטפסי ההרים הראשונים הגיעו לפסגת המיטיקס, שבראשו של ההר.

בעשורים האחרונים מטפסים אל ההר בכל שנה כ-10,000 איש, אם כי רובם מטפסים עד לאחת מהפסגות שבדרך ורק מיעוט מתוכם מגיע עד לפסגה הגבוהה של המיטיקס.

מרבית המטפסים מתחילים את הטרק, או הטיפוס שלהם אל האולימפוס, בעיירה ליטוכורו (Litóchoro) שלמרגלותיו.


#החי והצומח על האולימפוס
הצמחייה שעל הר האולימפוס עשירה מאד. בפארק הלאומי של האולימפוס ישנם סוגים שונים של בעלי חיים. חיים עליו גם מיני ציפורים נדירים ואף ייחודיים, שלא ניתן לראות במקומות אחרים ביוון. ביניהם ניתן למצוא, למשל, מספר עופות דורסים שביניהם בולטים עזנייה שחורה, חיוויאי, פרס, איית צרעים, בז צוקים, עיט זהוב ועיט גמד.


#ליטכרו
ליטוכורו (Litóchoro) היא עיירה מקסימה הנמצאת למרגלות האולימפוס וממנה ניתן לצאת למסלולי הליכה באולימפוס. במרכז המבקרים המקומי תוכלו להתייעץ על מסלולים אפשריים ורמות הטיפוס, הציוד הנדרש למסלול שבחרתם ואמצעי הזהירות הנדרשים. בהצלחה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qYT7pvfz308


וממרומי האולימפוס:

https://youtu.be/JdyuBIlIENU
אִיץ' קַאלֶה
#על המצודה העתיקה של יואנינה

ביקור קצר במצודה של יוֹאָנינָה (Ioannina) היא ה"אִיץ' קַאלֶה" (Its Kale). כאן קבור עלי פאשה, השליט התורכי האכזרי של העיר מטעם הסולטן, שבשלב מסוים מרד בו וניהל מאבק מתוחכם ועתיר בריתות ותהפוכות בצבא האימפריה העות'מנית, עד שלבסוף נוצח, נתפס וראשו נערף.

המצודה נמצאת ב"קסטרו", העיר העתיקה שליד האגם, שהיא העיר הביזנטית העתיקה ביותר ביוון ומהיחידות שעדיין מתגוררים בהם תושבים. עד היום הקסטרו, שמוקף בחומה, הוא שכונה פעילה ומאזורי המגורים המבוקשים והנעימים בעיר.

במצודה הפנימית של ה"איץ' קאלה" נמצא ארמונו המשופץ של עלי פאשה ולידו מסגד פטייה (Fetye). זה כולל את "מסגד אסלאן", שהוקם בשנת 1611 על ידי העות'מאנים, לאחר שגרשו את הנוצרים מהעיר. במסגד נמצא המוזיאון העירוני של היום, שבו מוצגים רבים, בעיקר של הפולקלור המקומי, ביניהם גם שלל כתובות יהודיות עתיקות.


#מי היה עלי פאשה?
עלי פאשה האלבני התמנה ב-1788 על ידי האימפריה העות'מאנית, כמושל יואנינה, אז הגדולה והחשובה שבערי יוון. פאשה היה עריץ חזק ואכזרי. הוא היה בעל יכולות צבאיות מרשימות והצטיין בעורמה פוליטית רבה. הוא היה ידוע במדיניות העצמאית שניהל, במהלך הקריירה שלו כשליט העיר והאזור. במסגרתה הוא ניצל את חולשת השלטון בקוֹנְסְטַנְטִינוֹפּוֹל והקים ממלכה עצמאית, כשהעות'מנים מעדיפים להעלים עין, מאשר לאבד את בן הברית שהוא היה. כך הוא כרת בריתות, בזמנים שונים, עם כוחות שונים. פעם הייתה לו ברית עם נפוליאון הצרפתי ופעם עם הבריטים, אויביו של נפוליאון.

אותו עלי פאשה היה ידוע באכזריותו הרבה ובמעשי הטירוף שהוא נהג לעשות. הדוגמה הקיצונית היא האונס שביצע בפילגש של אחד מבניו, לאחר ש"עשתה לו פרובוקציה", כלומר סירבה לשכב אתו. לאחר המעשה הוא פשוט הטביע אותה באגם. מצד שני, הוא זכה לתהילה והיה זה הלורד ביירון שכתב לו שיר שמהלל אותו, על אף שתיאר אותו כברברי ועריץ חסר רחמים. זאת לאחר שביקר בארמונו ב-1809 והתרשם מעושרו, מנדיבותו ומהכנסת האורחים שלו...

אבל לאחר שפגע בריבונות הסולטן העות'מני, בחיסול מתנגד על אדמת קוֹנְסְטַנְטִינוֹפּוֹל, שלח אליו השלטון הטורקי שני סוכנים, שהצליחו להגיע אליו, ירו בו למוות ושלחו את ראשו לסולטאן. הוא נקבר במאוזוליאום שנמצא בסמוך למסגד של יואנינה.


מבט מקרוב ב"איץ' קאלה":

https://youtu.be/cbfi8RW13gc?t=56s
וַארְלָאם
#על המנזר שהקימו שני האחים

מוֹנִי וַארְלָאם (Varlaam), או מנזר וארלאם, הוא אחד מהמנזרים התלויים של מטאורה (Meteora). זהו המנזר השני בגודלו במטאורה.

הקימו אותו במאה ה-16 שני אחים מהכפר יוֹאָנינָה, תאופאניס ונקטאריוס אפסאראדס, במקום שבו השתכן במאה ה-14 נזיר בשם ורלאם, שהתבודד כאן וחי חיי פרישות.

המנזר מוחזק על ידי נזירים. בחדר האוכל שלו יש היום מוזיאון שבו מוצגים אוצרות דת ויצירות אמנות חשובות. בין המוצגים כאן גם בגדי הכהונה של הנזירים ואביזריהם מתקופת הרנסאנס. ניתן לבקר כאן גם במטבח העתיק ובאולם בית החולים של המנזר.

בווארלאם, שיושב מתחת למוני מאגלו וממוקם מול "המטאורון הגדול", יש ציורי קיר יפים ומיוחדים. ציור קיר מפואר במיוחד מעטר מאז שנת 1548 את הכנסייה המרכזית שלו, הקתוליקון.

את הכנסייה הראשית, הקתוליקון, הקימו ב-1544 במקום שבו שכנה בעבר קפלת "שלושת הבישופים", על שם מייסדי המנזר - ורלאם והאחים אפסאראדס. הוא מוקדש לכל הקדושים ויש לו צורת צלב יווני. ב-1548 עוטר הקתוליקון, כשעל כיפתו נראה ישו. על אחד מקירות המבנה מתוארת צליבת ישו ועל קיר אחר תנומת הבתולה.

משני צידי הכניסה לקתוליקון נראות דמויותיהם של קוסמאס הקדוש ויוחנן מדמשק. על הנרתקס (Narthex) הגדול, מבואת הכנסייה שעוטרה שנים אחר כך, יש פרסקאות עם תיאורי יום הדין ותמונות מחיי יוחנן המטביל.

גם מחוץ למנזר יש פריטים מעניינים. ביניהם מוצגת במנזר חבית גדולה מהמאה ה-16 ששימשה לאחסון מים באותם ימים. עוד מוצגת הרשת המקורית שהשתמרה עד היום ובעזרתה עלו וירדו הנזירים הראשונים מהמנזר שעל הסלע. כיום, משתמשים בסל דומה, בכדי להעלות ולהוריד מזון וציוד, אך לא בני אדם.


#טיפים לכל המנזרים
השתדלו להגיע מוקדם בבוקר, עם פתיחת המנזרים ב-9:00

#שעות פתיחה
בקיץ: 09:00-16:00
בחורף: 09:00-15:00
בכל השנה בימי שישי סגור.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XcjdFQSDRac


ומרחוק:

https://youtu.be/NkwCYUy6NBY


סיור מנזרים במטאורה
#סיור במנזרים התלויים של מטאורה

הסיור מתחיל מהכפר הנאה קסטרקי, שבצל סלעי הענק של מטאורה. הוא פוקד את המעניינים והיפים שבמנזרים התלויים וממליץ על נקודות טובות לתצפית ולצילום.

נתחיל? אתם בכפר קסטראקי? - אוקיי, היכנסו לתגית "סיור מטאורה" והתחילו לנווט.
בית הכלא של יוֹאָנינָה
#על בית הכלא שעל האי באמצע האגם

אם היינו מזמינים אתכם למוזיאון עלי פאשה הייתם בטח משתעממים רק מהמחשבה. אבל אם נאמר לכם שהבניין שבו הוא שוכן ולמעשה כל האי שעליו הוא יושב, היה פעם בית הכלא עתיר העינויים של שליט לא רגיש במיוחד, שעיקר פרסומו היה על אכזריותו, מה תגידו אז?

ואכן, בית הכלא של יוֹאָנינָה (Ioannina old prison), או יָאנִינָה כפי שאחרים קוראים לה, אינו פעיל כאן יותר. היום משמש הבניין בתור המוזיאון על שמו של עלי פאשה, "האריה מיואנינה", שליט העיר שהיה בעל שיגעון גדלות ומרד בסולטאן התורכי שמינה אותו והצליח להתל ולהשיג זמן רב את מה שרצה, עד שהובס וראשו נכרת.

במבנה שבעבר שימש כבית הכלא של יואנינה יושב היום המוזיאון הקטן על שמו. כאן תוכלו לראות מעט מוצגים מהסביבה.


#טיפים
על האי הקסום של יואנינה יש גם טברנות נהדרות עם דגים מצוינים. שווה!
חוף פְּלָאקָה
#על החוף המרהיב של פיליון

חוף פְּלָאקָה (Plaka) שבחלקו המזרחי של חצי האי פיליון (Pelion), הוא מהחופים המרהיבים שבחצי האי הנהדר, שלא חסרים בו כידוע חופים נהדרים. זהו החוף הצמוד לעיירה אגיוס יואניס. המים כאן צלולים באופן מיוחד וצבעי הטורקיז והתכלת שלהם מקנים לו אופי ומראה אקזוטיים.

אבל המיוחד בחוף פלאקה שהוא מלא בצמחייה ירוקה. בנקודות מסוימות הצמחים ממש נושקים לקו המים ובזכות הצמחיה תהנו כאן בשעות אחר הצהריים מהרבה צל.

קחו כאן את הזמן באיזי. אתם באחד החופים המהנים, הפופולאריים והמוצלחים שבאיזור. יש מעל החוף אפילו ביץ' בר, הניצב על דק עץ. הוא משקיף על כל האזור שמתחתיו ומזכיר את אלו שבחופים האקזוטיים של טנריף ואקפולקו.

אז כשחוף עם צמחייה עבותה, מצע של חלוקים קטנים ועגולים מתחת ונוף נפלא מסביב, כשכל אלה מתחברים לשירותי חוף מאורגנים להפליא ולאוכל ושתייה נהדרים בהישג יד, מה צריך הבן אדם יותר מזה?


#טיפים
החוף מתאים בדרך כלל למשפחות וילדים, אך שימו לב למצב הרוח והגלים, מה שמשפיע על הרחצה בו - שעלולה להפוך מסוכנת.

אם תרצו, תוכלו לעבור ברגל, כחצי קילומטר מחוף פלאקה, אל החוף הסמוך של אגיוס יואניס.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/fnDSXv6PX70


והאווירה בו נהדרת:

https://youtu.be/6wxZBWv_GNM


ומהצד:

https://youtu.be/G4WHm5qWH5Q
אָגְיוֹס סְטֶפָנוֹס
#על המנזר של הנשים

הגעתם למנזר הנשים ולמוזיאון של אָגְיוֹס סְטֶפָנוֹס (Agios Stefanos). כאן מפריד גיא עמוק בין הצוק לבין הסלע העיקרי ושני הסלעים מחוברים באמצעות גשר. אגיוס סטפאנוס, מהמנזרים התלויים של מטאורה (Meteora), נמצא ממש מעל העיירה קאלאמבקה, בפינה הדרום-מזרחית של מטאורה.

הגישה אל סנט סטפנוס היא הכי נוחה ממנזרי מטאורה הפעילים. זאת מכיוון שאין צורך במדרגות אליו - הוא בנוי על שלוחה של הרמה וניתן להגיע ממש עד אליו ברכב.

המנזר נוסד בסוף המאה ה-15, על ידי נזירים גברים, במקום שבו שכן מקום פרישה קודם של נזיר מהמאה ה-12. אבל אם בעבר היו במנזר נזירים גברים בלבד, במלחמת העולם השנייה נפל דבר. לדבר הזה קראו פצצה והיו הרבה כאלו שנפלו כאן. מי שאחראים לכך היו חיילי הצבא הגרמני. הללו סברו שבמנזר מסתתרים לוחמי חופש אנטי-נאציים והפציצו את המנזר. הנזירים מיהרו לנטוש את המנזר ההרוס ומעולם לא שבו אליו.

עם הזמן התיישבו במנזר נזירות, ששיפצו אותו והפכו את חדר האוכל שלו למוזיאון. בו תוכלו להתרשם מהמקום ותולדותיו, כמו גם מגילופי העץ המצופים זהב, מציורי הקיר ומן האיקונות העתיקות.

כיום המנזר הוא כמובן מנזר על טהרת הנזירות. הנזירים הבורחים מעולם לא שבו בהמוניהם לכאן. נכון ל-2018 יש במנזר 4 נשים ושני גברים. אז מי אמר שגברים הם אמיצים יותר?


#טיפים
שעות פתיחה בקיץ 9:00-13:30, 15:30-17:30 וסגור בשני.
שעות פתיחה בחורף 09:30-13:00, 15:00-17:00 וסגור בשני.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/f7zHBQFyz3A


ומהאוויר:

https://youtu.be/2XxBKD-4G8E
קַלַמְבָּקַה וקַסְטְרָאקִי
מֶטֶאוֹרָה
אָגְיַה טְרִיאָדַה
אגם פַּמְבוֹטִיס
יוֹאָנִינָה


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.