» «

אמנות בסיאול

מוזיאון ליאום לאמנות
מוזיאון ליאום לאמנות
#על מוזיאון האמנות של סיאול

מוזיאון ליאום לאמנות (Leeum, Samsung Museum of Art) משלב אמנות כללית ומסורתית שנוצרה בקוריאה, עם אמנות מודרנית ועכשווית מקוריאה ומהעולם כולו. זהו מאגר אדיר של יצירות עתיקות וחדשות, שיצרו אמנים חשובים מקוריאה והעולם כולו.

מדובר בפנינה אמנותית, שנוצרה ביוזמה ובבעלות של אנשי חברת "סמסונג" הקוריאנית והיא נפלאה ואיכותית במיוחד. המוזיאון הזה לאמנות נפתח בשנת 2004 ומציג שני אוספי אמנות מרהיבים וגדולים ששייכים לבכירי החברה. השניים רכשו במשך שנים רבות יצירות אמנות קוריאניות מעולות, בין השאר כדי למנוע את מכירתן ו"בריחתן" אל מחוץ לקוריאה. הם עשו זאת עוד בשנים שבהן קוריאה הייתה ענייה ולא היה מי שירכוש ויקים מוזיאון ממשלתי או ציבורי לאמנות מסוג זה.

האוסף הראשון הוא של מייסד סמסונג הואם לי ביונג צ'ול והוא כולל אוסף אמנות קוריאנית מסורתית. השני שייך לנשיא "סמסונג" ליקון היובו. מוצג בו אוסף של אמנות מודרנית ועכשווית, אמנות קוריאנית, אמנות מערבית ואמנות של המזרח הרחוק.

המוזיאון מציג רעיונות וחידושים שונים מהעידן המודרני ויוצר חיבור מלהיב ורעיונות חדשים, לחיבור בין עבר, הווה ועתיד ובין מזרח למערב.

במקום מתקיימות פעילויות רבות ומגוונות לילדים ולמבוגרים, כמו הרצאות, חוגים וקונצרטים שונים. במוזיאון מוצגות לצד התערוכות הקבועות גם תערוכות מתחלפות, גם תערוכות מסורתיות וגם תערוכות עכשוויות ומודרניות שונות.


#מה תראו כאן?
על אף שלמוזיאון שלושה חללים, שכל אחד מהם תוכנן על ידי אדריכל עולמי אחר, הם מתחברים זה לזה בהרמוניה נהדרת וגם משתלבים היטב בטבע.

את "מוזיאון 1", המשמש בית לאמנות הקוריאנית המסורתית, תכנן הארכיטקט השווייצרי מריו בוטה. האדריכל הצרפתי ז'אן נובל היה מי שעיצב את "מוזיאון 2", שבו מוצגים האוספים העכשוויים של אמנים קוריאניים ובין-לאומיים שונים. רם קולהאס, האדריכל ההולנדי הנודע, הוא שעיצב את המבנה השלישי. הוא משמש הן להצגת תערוכות מתחלפות והן כמרכז חינוך והשכלה לילדים ולמבוגרים.

באוסף הקוריאני המסורתי של "מוזיאון 1" תפגשו פריטי אמנות מסורתיים מההיסטוריה והתרבות של קוריאה העתיקה. יש כאן יצירות מתחומי אמנות שונים ומגוונים. ביניהם תמצאו אוספי קרמיקה ופורצלן נדירים, בגווני כחול לבן, טורקיז וירקרק. תראו כאן מבחר של קערות, כדים, בקבוקים, צנצנות, צלחות, תכשיטים ועצמים שנועדו לפולחן ולקבורה.

באוסף גם לא מעט יצירות אמנות מהתקופה הפרהיסטורית ועד לתקופת שושלת ג'וסון (Joseon Dynasty) ששלטה בקוריאה מסוף המאה ה-14 ועד תחילת המאה ה-20. ביניהן בולטים לא מעט ציורים, עבודות קליגרפיה נהדרות, כתבי יד וספרים מודפסים, אמנות בודהיסטית לצד עבודות מתכת ורהיטי עץ.

באוסף המודרני והעכשווי של "מוזיאון 2" תוכלו לראות את השוני והדמיון שבין אמנות המזרח הרחוק והמערב. יש כאן עבודות אמנות קוריאנית מכל המאה ה-20 ואמנות בינלאומית מהמחצית השנייה שלה, החל מ-1945. אלה לצד אלה מוצגות כאן יצירות של אמנים מזרח אסייתיים מהשורה הראשונה, אך פחות מוכרים בעולם ושל אמנים מערביים מוכרים הרבה יותר, כמו מארק רותקו, אנדי וורהול, פרנסיס בייקון, ואמנים עכשוויים, כמו ג'ף קונץ, דמיאן הרסט, אניש קאפור, נאם ג'ון פייק ולואיז בורז'ואה.


מבט מקרוב על מוזיאון ליאום לאמנות:

https://youtu.be/6gEkbvAu62A


ביקור במקום:

https://youtu.be/67Q0p_Rv8nc


הדרכה:

https://youtu.be/5l_ZYnYLrvE
הפארק האולימפי של סיאול
הפארק האולימפי של סיאול
#על הפארק שנבנה לאולימפיאדה בסיאול ונשאר כפנינה בלב העיר

האולפארק (Olpark), הפארק האולימפי של סיאול (Olympic Park of Seoul), שימש במקור בתור הכפר האולימפי שבו אירחה סיאול את המשחקים האולימפיים בשנת 1988. לאחר האולימפיאדה הפך הכפר האולימפי לפארק עירוני רחב ידיים ואהוב על תושבי סיאול.

הפארק מטופח ומלא בפסלים שהוצבו בו על ידי אמנים ממדינות שונות בעולם. כיום יש בו אגמים, כרי דשא גדולים, פארק אקולוגי, מסלולי הליכה, טיילת נעימה ועוד. יש כאן גם מגרשים ומתקני ספורט, כשכל אלה ניצבים בסמוך לאצטדיון ענק, המשמש למשחקי ספורט ולהופעות של כוכבי פופ מדרום קוריאה ומכל רחבי העולם.


#על אולימפיאדת סיאול שבה נולד המקום
המשחקים האולימפיים שהעיר סיאול זכתה לארח בשנת 1988, היו האולימפיאדה השנייה באזור מזרח אסיה. הראשונים היו המשחקים האולימפיים שהתקיימו ב-1964 בטוקיו.

האולימפיאדה שנערכה כאן העניקה לעיר סיאול דחיפה משמעותית בהתפתחות שלה כעיר מודרנית. כבישים רבים נוספו או שודרגו בה מבחינת תשתית. נבנו מתקני ספורט ונכנס כסף רב לקופה הציבורית של המדינה, שלא הייתה אז עשירה מדי. האולימפיאדה בסיאול הכניסה המון כסף לקופה הציבורית של דרום קוריאה בכלל ושל סיאול בירתה בפרט. אחרי חישוב ההוצאות וההכנסות ממנה, נותר עודף של 288 מיליון דולר בקופה הציבורית הקוריאנית, שלא לדבר על הזינוק שנזקף לזכותה בתיירות אל ומדרום קוריאה ובמסחר עם דרום קוריאה, מכיוונים שונים בעולם.

עד היום נחשב הכפר האולימפי לאתר תיירות מוביל ולמרכז ספורט משמעותי בעיר ובדרום קוריאה בכלל. גם את האולימפיאדה עצמה זוכרים תושבי סיאול כאירוע מוצלח וחיובי בתולדות העיר.

אבל עם כל ההצלחות הללו, היה גם פאן פחות מלהיב במשחקים האולימפיים שנערכו כאן. מאז 1975 ובמהלך שנות ההכנה של המתחם לקראת המשחקים האולימפיים, החל בסיאול מבצע של "טיהור" רחובות הערים מהומלסים ונוודים. מי שעשו זאת הם אנשי הרשויות בדרום קוריאה. במהלך המבצע הזה ובסיוע בעלי חנויות, עצרו שוטרים רבים קבוצות של קבצנים, רוכלים זעירים ומתנגדי המשטר דאז, כמו גם נכים וילדי רחוב אבודים. כולם נכלאו במהלך המשחקים האולימפיים בעשרות מתקנים, שנפתחו ברחבי דרום קוריאה. רק בתום האולימפיאדה הם שוחררו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/e7b5veP6Pew


הדרכה:

https://youtu.be/4FuU88I9yrA


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.