» «

גני קנזינגטון

גן המשחקים על שם הנסיכה דיאנה
גן הנסיכה דיאנה
#על גן המשחקים על שם הנסיכה דיאנה


גן המשחקים על שם הנסיכה דיאנה (Diana, Princess of Wales Memorial Playground) הוא גן משחקים לילדים שהוקם בגני קנזינגטון. מיקומו לא נבחר באקראי. הגן נמצא ליד ארמון קנזינגטון שבמרכז לונדון, הארמון שבו התגוררה הנסיכה דיאנה.

גן הזיכרון נפתח לציבור בשנת 2000 כהרחבה של גן משחקים שהוקם בפארק על ידי מחבר הספר פיטר פן, הסופר ג'יימס מתיו בֵּרִי (James Matthew Barrie). זו הסיבה שהגן מכיל מתקנים ששאובים מהסיפור, כמו ספינת שודדי ים בגודל מלא, אוהלי אינדיאנים וכדומה. להם נוספו נדנדות, ארגזי חול, גן צלילים וגן ריחות.


#מי הייתה הנסיכה דיאנה?
דיאנה, הנסיכה מויילס, הייתה בת אצילים אנגלית שנישאה לנסיך ויורש העצר של אנגליה. בלי קשר לתפקידיה הסמליים ובזכות אישיותה, יופיה והכריזמה שלה, הפכה הנסיכה הבריטית דיאנה לאחת הדמויות המוכרות והאהובות בממלכה ובעולם כולו. התקשורת העולמית הפכה אותה לאייקון של ממש וההמונים התרגשו איתה בנישואיה, לידות הנסיכים, הדיכאון שעברה לאחר לידה והגירושין מבעלה הנסיך.

דיאנה, שזכתה לכינוי-החיבה "ליידי די" או "הנסיכה די", הייתה הפופולארית והאהובה בבית המלוכה והיא שסימלה את העידן שבו הטלוויזיה והתקשורת ממליכות מלכים משלהן, בלי קשר למסורת או לקשר הדם של העולם המסורתי.

בלטה במיוחד פעילות הצדקה של דיאנה והפעילות הנמרצת שעשתה נגד השימוש במוקשים נגד אדם בעולם כולו. היא גם סייעה רבות להפחתת החששות והיחס השלילי שגילו בעולם כנגד חולי איידס, מחלה שבשנות השמונים התפרצה והפכה למוקד חרדה בעולם כולו. דיאנה הייתה הדמות הציבורית הראשונה שהעזה לתת יד לחולה איידס מבלי לחשוש מהדבקה.

אבל הנסיכה דיאנה סיימה את חייה באופן טראגי. היא נהרגה ביחד עם בן זוגה בתאונת דרכים בפאריס שבצרפת, לאחר שניסו לחמוק מצלמי פפארצי שעקבו אחריה לכל מקום. כך נקברה נסיכת הלבבות ואהובת ההמונים, על אי קטן במרכז אחוזת משפחתה בנורת'האמפטונשייר שבאנגליה.

טקס האשכבה שלה היה אירוע עולמי. אובדנה היה במידה רבה פרידה מאייקון עולמי ומאדם אהוב ומסקרן את הציבור. הטקס שודר בשידור ישיר בטלוויזיה והיה לאחד האירועים הנצפים ביותר בהיסטוריה. צופים מכל רחבי העולם צפו בו, במספר שמוערך ב-2.5 מיליארד איש, שצפו בטקס כולו או לפחות בחלקו.


מבט מקרוב אל גן המשחקים על שם הנסיכה דיאנה:

https://youtu.be/XJ-s6VRskAw


הנה תמונות מחיי של הנסיכה דיאנה:

https://youtu.be/4yU7Gd1-HRU
ארמון קנזיגטון
ארמון קנזינגטון
#על ארמון הנסיכים של אנגליה

בגני קנזינגטון שב"רובע המלכותי קנזינגטון וצ'לסי" בלונדון ניצב לו ארמון קנזינגטון (Kensington Palace). זהו הארמון שבו חי כיום אחד הזוגות המסוקרים והאהובים בעולם - הנסיך ויליאם וקייט מידלטון, הדוכס והדוכסית מקיימברידג'. עימם חיים כאן, מיום לידתם גם בנם ג'ורג', נסיך קיימברידג' ובתם השנייה, הנסיכה שארלוט מקיימברידג'.

מתגורר בארמון גם אחיו של ויליאם, הנסיך אדוארד, דוכס קנט. להבדיל מהחדרים הפרטיים שלהם, מנוהלים החדרים הממלכתיים שבארמון על ידי רשות הארמון המלכותי והם פתוחים לציבור, לביקורים.


#על ההיסטוריה של ארמון קנזיגטון
את מבנה הארמון המקורי הקים הרוזן מנוטינגהאם בתחילת המאה ה-17. בקנזינגטון, באותה העת כפר קטן, הוא הקים את ביתו הכפרי באתר וקרא לו "בית נוטינגהאם" (Nottingham House).

בסוף אותה מאה מכר נכדו של הרוזן את הארמון למלך וויליאם השלישי. בשל האסטמה שממנה סבל, המלך חשק אז בבית קיץ, מרוחק מלונדון המזוהמת. הגישה אל קנזינגטון, שהיה ממוקם ממש בפאתי לונדון, הייתה יותר קלה למלך מאשר הגישה אל ארמון "המפטון קורט", שאליו היה צריך להפליג על נהר התמזה.

לאחר שהארמון הורחב והותאם למעמדו של בעל הבית החדש, עברו המלך והחצר המלכותית להתגורר בו. במקום להיקרא "ארמון", המשיכו שנים רבות לקרוא לארמון "בית קנזינגטון" (Kensington House). מגניו גם נלקחו הפירות והירקות לארמון "סנט ג'יימס", מקום מגוריה הרשמי של משפחת המלוכה.

אף שמקום מושבם הרשמי נותר ארמון סנט ג'יימס, המשיך ארמון קנסיגטון גם במאה ה-18, להיות מקום המגורים החביב על מלכי בריטניה. כאן נולדה המלכה ויקטוריה והוטבלה, בשנת 1819.

כאן הלכה מרי השנייה לעולמה ב-1694, לכאן הובא המלך ויליאם, אחרי שנפל מסוסו בהמפטון קורט ונפח גם הוא את נשמתו. לאחר מותם של השניים, עברה להתגורר כאן המלכה אן.

המלך ג'ורג' השני היה האחרון ממלכי בריטניה שהתגורר בארמון. מאז מותו, המשיכו נסיכי משפחת המלוכה הבוגרים להתגורר בארמון, אבל המלכים עצמם לא חזרו להתגורר בו. הזוג המפורסם בעולם, צ'ארלס, נסיך ויילס ורעייתו דיאנה, אולי הנסיכה הכי אהובה בתולדות בית המלוכה הבריטי, עברו להתגורר כאן, מיד לאחר שנישאו. גם לאחר גירושי בני הזוג ועד יום מותה, נותר הארמון מקום המגורים הרשמי של הנסיכה דיאנה.


#אדריכלות הארמון
לקראת המעבר של המלך אליו, נסללה דרך פרטית מאזור וסטמינסטר לקנזינגטון. האדריכל כריסטופר רן הגדיל את הארמון. הוא בנה בארמון שני ביתנים נוספים למבנה המרכזי והוסיף לו אולם מועצה, קפלת תפילה מלכותית וחדרי מגורים עבור המלך, כמו כן נבנה על ידו גרם מדרגות ייצוגי ומרשים מאד. רן גם היטיב לתכנן ולבנות חצר כניסה מרכזית, שאליה נכנסו דרך כניסה רשמית ומצידיה נבנו אגף דרומי ואגף צפוני לארמון.

בשנת 1704 נבנה ה"אורנג'רי" (חממת התפוזים), על ידי ג'ון ואנברוג. על פי לפי תכנון של הנרי וייס, נשתלו כאן גני הארמון - גני ענק על שטח של 121 אלף מטרים רבועים.

בשנת 1722 עוצב "חדר הכיפה", החדר הממלכתי הרשמי של הארמון, על ידי וויליאם קנט. בחדר זה הוטבלה המלכה ויקטוריה, שנולדה בארמון בשנת 1819.

המלך ג'ורג' השני ציווה על צ'ארלס ברידג'מן לחדש את הגנים של הארמון. זה השלב שבו הפכו הגנים הרשמיים של בית המלוכה לגני קנזינגטון של ימינו. הם קיבלו אופי של גנים כפריים, בסגנון הקאנטרי האנגלי. אז גם נוסף האגם העגול לגנים.


מבט מקרוב על הארמון:

https://www.youtube.com/watch?v=bjCwu8rASZ0
סיורי חוויה
סיור אל רחוב המוזיאונים
#סיור אל לונדון שמדרום להייד פארק

הסיור הזה הוא קצר יחסית כי צריך להותיר זמן לפחות לאחד מהמוזיאונים המדהימים שתראו היום. הכיף הגדול הוא שהם גם חינמיים. נתחיל את הסיור מגני קנזינגטון וניגש לגן המשחקים על שם הנסיכה דיאנה, נציץ בארמון שבו היא התגוררה, נראה גלריה מרהיבה ומודרניסטית ונגיע למוזיאוני המדע, הטבע והאמנות של לונדון.

כללנו גם את הכלבו היוקרתי הרודס ואת האלברט הול, אבל זה תלוי באורך הסיור שתרצו לעשות.


נתחיל? אתם ב"גן המשחקים של הנסיכה דיאנה"? - מעולה! - היכנסו לתגית "סיור מדרום להייד פארק" והתחילו את הסיור העצמאי שלכם.
אלברט הול
אלברט הול
#על אולם המופעים אלברט הול

אולם הרויאל אלברט הול (Royal Albert Hall of Arts and Sciences) שנמצא במרכז לונדון, בחלקו הדרומי של רובע קנזיגטון צ'לסי, הוא מקום שחשיבותו תרבותית באנגליה היא רבה.

האולם נבנה בשנת 1871, לזכר הנסיך אלברט, בעלה של המלכה ויקטוריה, שמת הרבה לפניה. ראו את האנדרטה הניצבת אל מול האולם לזכרו, בגני קנזיגטון הסמוכים.

זהו המשכן לחלק גדול מההופעות המרכזיות בלונדון ולמופעים הגדולים שמתקיימים בעיר. הופעה כאן היא חותמת ההצלחה של כל אמן בריטי. מי לא הופיע באלברט הול? - מהביטלס ועד אדל, U2 ופינק פלויד - אמני פופ גאים לעמוד על הבמה הזו.

בנוסף לקונצרטים ומוזיקה, אולם הרויאל אלברט הול מארח מגוון אדיר של אירועים כולל מופעי מחול, קרקס, טקסים, כנסים, תערוכות, ישיבות פומביות ואפילו אירועי ספורט.

באולם, שבו מופיעים גדולי האמנים בעולם, צולמה אחת הסצנות המפורסמות בתולדות הקולנוע, זו של ההתנקשות באולם האלברט הול מהסרט "האיש שידע יותר מדי", של גדול הבמאים אלפרד היצ'קוק. הסצנה הזו מפורסמת בתפקידה הייחודי של המקהלה, שמופיעה באולם, בתור הפסקול של המותחן לקראת רגע היריה של המתנקש. גאוני.


#אדריכלות הבניין
מבנה הרויאל אלברט הול תוכנן על ידי האדריכלים פרנסי פוק וקולונל דרקוט סקוט. במקור הוא נועד להכיל 8,000 איש והיו אף זמנים שנדחסו בו גם 9,000 אורחים, אבל כיום הוא מוגבל בתקנות בטיחות שמאפשרות להכניס אליו רק כ-5,500 אורחים.

הבניין המרשים בנוי כאליפסה. במרכזו, בגובה של 41 מטרים, מתנשאת לה כיפת זכוכית וברזל. פסיפס טרה קוטה מעטר את כל ההיקף של צידו החיצוני של האולם. העיטור שבו מתאר את "ניצחון האמנויות והמדעים" שהאלברט הול הוקדש להם.

במקור הואר הרויאל אלברט הול באלפי מנורות גז, שמערכת מתוחכמת הדליקה אותן בתוך שניות אחדות. בשנת 1896 הותקנה באולם תאורה חשמלית, שהחליפה את מערכת תאורת הגז הזו.


#טיפים
ישנם כמה סוגי סיורים מודרכים באולם. יש סיור שלוקח אל אחורי הקלעים של ההופעות והמחזות באולם. אוהבי יופי ייהנו מסיורים שמראים את העיצוב, האדריכלות וההסטוריה של הבניין.

בתקופת הקיץ מתקיימים באלברט הול ערבי ה-Proms, שהם קונצרטים ברמה גבוהה ובמחירים זולים יחסית ומיועדים לכולם. מומלץ, אם אתם בלונדון בתקופה זו.


מבט מקרוב על האלברט הול:

https://youtu.be/P7uhrgzKfXc


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.