» «

דרך שיח' זאיד

מוזיאון העתיד של דובאי
מוזיאון העתיד של דובאי
#על המוזיאון המהפנט וחממת החדשנות של דובאי

הוא עדיין לא פתוח לציבור, אבל כבר אפשר לומר לפחות למביטים בו מבחוץ - ברוך בואכם למוזיאון העתיד בדובאי.

סיסמת המקום היא "מוזיאון שבו נוצרת ההיסטוריה, במקום להיות רק מוצגת ושבו במקום לספוג את העבר, עוזרים לעתיד להופיע."

ואכן, מוזיאון העתיד של דובאי (Museum of the future) הוא מוזיאון חדשני, עם רגל אחת בהווה החדשני ורגל שנייה עמוק בעתיד - מקום המאפשר למבקרים להתנסות כבר בהווה בטכנולוגיות העתיד.

כראוי למוסד שכזה, מדובר גם במבנה שמייצג את חזון העתיד הזה היטב, שכן הוא בנוי ממודל תלת-ממדי עצום, אולי הגדול מסוגו בעולם ונראה, פשוטו כמשמעו, כמו מבני העתיד.

המוזיאון, שממוקם ליד מגדלי האמירויות בסמוך לדרך שייח' זאיד, מציג למבקרים בו שלל תחומים מתקדמים, תחומים שמייצגים בהווה את העתיד. הוא מאפשר לחוות סוגי חזון ואפשרויות עתיד מגוונות, הן בהתנסות ישירה והן באמצעות מציאות מדומה (Virtual Reality) והן ביישומים של מציאות מועשרת (Augmented Reality).

אך המוזיאון לא נועד רק להיות זירת עניין מוזיאלי. מדובר גם במקום לחקר והפנמה של טכנולוגיות וידע. מלבד האטרקציה התיירותית שהוא, מוזיאון העתיד מסייע ומאפשר לימוד בסדנאות וקורסים מתקדמים, אירוח כנסי מדע והרצת בדיקות של מודלים ואבי-טיפוס של המצאות חדשות ומתקדמות שיוצרים חברות וסטארט-אפים צעירים.

במוזיאון מעבדות, כיתות לימוד וחללי התנסות למבקרים, בהם הם מוזמנים להתנסות בטכנולוגיות החדשניות והמתקדמות ביותר, כמו גם ביישומי בינה מלאכותית על נגזרותיה ומרכיביה החדשים ביותר.

חוקרים עוסקים במוזיאון גם במחקר, הוראה ויצירת שיתופי פעולה בתחומי המדע והטכנולוגיה, במיוחד בנושאים של בינה מלאכותית, קיברנטיקה, סביבה, חלל ואקלים.


#עיצוב
כמבנה, מוזיאון העתיד של דובאי הוא פלא בן 7 קומות שאין בו כלל עמודים ועם שטח של 30,000 מטרים רבועים וגובה של 77 מטרים, זהו מבנה מופלא ומשוכלל, שגם נראה נהדר, הן אדריכלית והן עיצובית.

בגוון כסוף, עם נגיעה סגלגלה ובמרכזו פתח גדול, מבנה המוזיאון מזכיר עין גדולה הצופה אל העתיד. הוא תוכנן בטכנולוגיות מחשב, בסגנון אדריכלי שזכה לשם "אדריכלות דיגיטלית". לבנייתו השתמשו בטכנולוגיות החדשניות בעולם, כולל הדפסת תלת ממד, חריטה דיגיטלית וסריקות לייזר.

הלוחות המכסים את המבנה, בטכניקה שמזכירה את תעשיית המטוסים, עשויים מנירוסטה ופיברגלס. עליהם כתובים בקליגרפיה ערבית שורות שירה וציטוטים הצופים פני עתיד, שמקורם בין השאר באחד ממנהיגי איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן ראשיד אל מקטום.

המוזיאון הזה הוא גם סביבתי. האנרגיה שהוא משתמש בה היא בעיקר אנרגיית השמש והמים ממוחזרים, בחניון שלו יש מקומות ייעודיים לחניה של רכבים חשמליים ולידם נקודות טעינה.

בשעות הלילה מואר מבנה המוזיאון באלפי נורות צבעוניות ויוצר מראה מרהיב שמבליט אותו מבין מבני העיר הרגילים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/e0iup7eyK3c


עוד:

https://youtu.be/lOtoJE1GH_s


תכניות המוזיאון:

https://youtu.be/E9mfxrfsl3s


בלוגרים:

https://youtu.be/BYw_-mBKhOU
דרך שייח' זאיד
דרך שייח' זאיד
#על הדרך שבלילה נראית כמו העתיד

דרך שייח' זאיד, או שייך זאיד (Sheikh Zayed Road) נראית בשעות הערב כמסדרון מלא אורות, ססגוני ומואר להפליא. עם אינספור המגדלים שנפרשים לשני צידיה בעיר, הדרך הזו נראית כמו חלק מסצינת סרט מדע בידיוני.

זוהי הדרך הארוכה ביותר באמירויות. אתם תכירו בעיקר את הקטע העירוני שלה, זה של העיר אבו דאבי. אבל אורכה של הדרך הרב-מסלולית והמרשימה הזו הוא 558 וחצי קילומטרים.

הדרך הזו נקראה בעבר דרך ההגנה (Defence Road). היא הושלמה בשנת 1980 ושמה השתנה לאחר מכן. כיום יש בכל כיוון שלה לא פחות מ-8 מסלולים.

מרבית הקו האדום של המטרו של דובאי רץ לאורכה של דרך שייך זאיד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nN437QYrpEU


מהאוויר:

https://youtu.be/ibmgCyGFRX0


המחלף העצום שבה:

https://youtu.be/akSIL8YAl20


התפתחות הדרך מאז שנות ה-80:

https://youtu.be/ywNycs9-5V0


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.