» «
ארמון אמליינבורג
ארמון אמליינבורג
#על הארמון של בית המלוכה הוותיק בעולם

בקופנהגן, בירת ממלכת דנמרק, ישנם לא מעט ארמונות. הללו נבנו בידי מלכים שונים ומהווים עדות למאות השנים בהן נשלטה דנמרק על ידי משפחת המלוכה שלה. הארמון הכי מפורסם ולדעת רבים גם היפה שביניהם, הוא ארמון אמאליאנבורג (Amalienborg Palace), המשמש כמעון החורף של מלכת דנמרק.

הארמון ממוקם בכיכר אמליינבורג (Amalienborg) ובתפקידו כארמון החורף של מלכי דנמרק ובית המלוכה הדני, הוא משמש מאז שנת 1794. כשהמלכה נמצאת בארמון, תראו את הדגל המונף מעליו, בראש התורן.

הארמון של משפחת המלוכה הדנית אולי אינו מרשים מבחוץ, אך כארמון משפחת המלוכה הדנית הוותיקה ביותר בעולם, זהו ארמון ענק. למעשה, הוא מורכב מ-4 ארמונות, כמעט זהים, שביניהם כיכר יפהפייה ומרכזית בו.

בכיכר המרכזית של הארמון תראו את פסלו של המלך פרדריק ה-5, כשהוא רכוב על סוסו.

בקופנהגן שורה של מבני פאר וארמונות מרשימים, שבנו המלכים הרבים ששלטו בה. כל ארמון שכזה נבנה על ידי מלך אחר בהיסטוריה של דנמרק. הארמון שלפניו אתם עומדים, ארמון אמליינבורג, הוא חייבור של כמה כאלה לארמון אחד גדול.

מהארבעה, אגב, ניתן כיום לבקר רק באחד מהמבנים, זה שהיה ארמון המלך כריסטיאן השביעי. עד אמצע המאה ה-20 הארמון הזה שימש כמגורים מלכותיים. שאר הארמונות סגורים לקהל ומשמשים את משפחת המלוכה באופן פרטי.

בארמון תראו את החדרים הפרטיים. אוסף הרהיטים והחפצים המוצגים בהם הם מהתקופה שבין השנים 1863-1947.


#על הארמון
לבית המלוכה הדני יש היסטוריה ארוכה מאוד. משפחת המלוכה הדנית היא השושלת המלכותית הוותיקה ביותר בעולם. אפילו גדול המחזאים שייקספיר כיבד את דנמרק ומיקם בממלכת דנמרק את עלילת המחזה המפורסם ביותר שלו "המלט".

ארמון אמאליאנבורג הוא ארמון החורף של השושלת המלכותית הזו ומעונם הרשמי של בני משפחת המלוכה. הם מתגוררים בו מאז סוף המאה ה-18 וליתר דיוק משנת 1794.

בזמן הכתיבה מתגוררים בו המלכה מרגרט השנייה (Margrethe II of Denmark), שגם נולדה בו, ובני משפחתה.

ארמון אמליינבורג המרשים הוא מבנה עוצר נשימה, אבל הארמון הזה מורכב, למעשה, מ-4 ארמונות, כולם בנויים בסגנון הרוקוקו, שחוברו לארמון אחד. הם סובבים חצר עגולה, מעין כיכר הצופה אל הנהר. במרכזה נערך טקס חילופי המשמרות, בזמן שהמלכה נמצאת בארמון.

כשהוא נבנה בשנים 1754-1749, היה האזור שבו נמצא הארמון תוספת לעיר העתיקה. לכן הוא נקרא עד היום "העיר החדשה".


#טקס חילופי המשמרות
אטרקציה של ממש לילדים היא של חילופי המשמר המלכותי ליד הארמון. זו מתבצעת בכל יום בשעה 12:00 בצהריים, בעת שהמשפחה המלכותית נמצאת בארמון.

בטקס החלפת משמר המלכה צועדים החיילים, כשהם לבושים במדיהם האדומים ובכובעיהם השחורים, לפי כל כללי הטקס, וצועדים בתאום מושלם. לצלילי התזמורת המלכותית ולקולות תופים וחלילים, הם מחליפים את המשמרת הקודמת במשמרת חדשה, לפי כל כללי הטקס.

תיירים רבים מגיעים לטקס, הנערך בשעה 12 בצהריים, אז נסו להקדים מעט ולתפוס מקום טוב.


#טיפים
הכניסה חינם לילדים מתחת לגיל 17.

בכיכר תוכלו לראות גם את בית האופרה העתידני של העיר, המתנשא מעל הארמון.


חילופי משמר:

https://youtu.be/ZvUhiFwjLMY


מבחוץ:

https://youtu.be/c-tEHzKj8sE


בלוגרים:

https://youtu.be/Cf_mBCsiW_k
ארמון בקינגהאם
ארמון בקינגהאם
#על הארמון של מלכי בריטניה
ארמון המלוכה הוא הארמון המוכר ביותר בלונדון. זהו מקום מגוריה העיקרי של המלכה אליזבת השנייה. ארמון בקינגהאם הוא אחד מסמלי המונרכיה הבריטית, ביחד עם כיכר ויקטוריה הסמוך.

במקור נבנה הארמון עבור הדוכס הראשון מבקינגהאם, ג'ון שפילד, בשנת 1703. בשנת 1762 רכש אותו המלך ג'ורג' השלישי, שהרחיב והגדיל אותו. בשנת 1826 שכר המלך ג'ורג הרביעי את שירותיו של ג'ון נאש, בכדי שיהפוך את המבנה לארמון מפואר. בשנת 1837 הוא הפך לארמון העיקרי של בית המלוכה הבריטי והמלכה ויקטוריה עברה להתגורר בו.

החזית המזרחית, מולה אתם ודאי עומדים כעת, התווספה רק אחרי נישואיהם של המלכה ויקטוריה והנסיך אלברט. בשנת 1847, לאחר שיפוץ נוסף, התווסף לארמון אגף שתוכנן בידי אדוארד בלור. הוא יצר את הצורה הריבועית המוכרת, מהחצר שבמרכז הארמון. בסיום השיפוץ הארמון הכיל 19 חדרי אירוח, 52 חדרי שינה מלכותיים, 188 חדרי שינה למשרתים, 92 משרדים ו-78 חדרי אמבטיה. חזית הארמון עברה שיפוץ נוסף ונבנתה אנדרטה למלכה ויקטוריה בשנת 1912.

כמו מבנים רבים בבריטניה, גם ארמון בקינגהאם נפגע בתקופת הבליץ בזמן מלחמת העולם השנייה.


#תיירות
בשנים הראשונות של הארמון, למרות שאירח אמנים וסלבריטאים מוכרים (החל מאנשי שלטון ועד מלחינים מפורסמים), לא היה פתוח לציבור הרחב. הסיבה שנפתח היה בשנת 1992, כשנשרפה טירת ווינדזור, המלכה הייתה צריכה לממן את שיפוצו. היא הסכימה לאפשר ביקור מבקרים בארמון תמורת תשלום שיממן את השיפוצים הנדרשים.

מאז שנפתח לציבור בשנת 1993, הארמון מושך אליו המוני מבקרים. שימו לב שרק 18 מתוך 600 החדרים שבארמון פתוחים לקהל, לכן רק ניתן לדמיין את גודלו האמיתי של הארמון. רק 100 מתוך אוסף בן 7000 ציורי שמן שברשות המלכה מוצגים לציבור. אתם ודאי יודעים גם שזהו רק אחד מהבתים והארמונות של המלכה.

שימו לב, שאם דגל המלוכה מונף זהו סימן לכך שהמלכה נמצאת בארמון. בימים שבהם המלכה בארמון, הוא יהיה סגור לביקורים, אך תוכלו להביט עליו מבחוץ.


#טקס חילופי המשמר
המון מבקרים אוהבים להמתין לטקס חילופי המשמרות של שומרי הארמון בחזיתו המזרחית. השומרים הם חיילים השייכים ליחידות צבאיות הכפופים לבית המלוכה. הם לובשים מדי צבא מסורתיים, מרהיבים ובולטים, שכיום אינם עוד בשימוש של הצבא הבריטי. החיילים מתחילים צעידה הנמשכת כחצי שעה, מלווה על ידי תזמורת צבאית מארמון סיינט ג'יימס ועד ארמון בקינגהאם. הצעידה מרשימה, מלכותית ואלגנטית. לאחר שקבוצת השומרים החדשה מגיעה לפתח הארמון, מתבצע החילוף עצמו, בו הם מצדיעים זה לזה.

בסוף החילוף מתמקמת הקבוצה החדשה במקומה בפתח הארמון והקבוצה הישנה עושה את דרכה בחזרה לארמון סנט ג'יימס. אם אתם רוצים להבטיח מקום תצפית טוב, כדאי להגיע לפחות שעה לפני הטקס ולתפוס מקום כרצונכם.


#טיפים
הצפייה בטקס חילופי המשמר היא בחינם.

הטקס מתחיל ב-11:00.

הקדימו מעט בכדי לתפוס מקום.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/18Z7BC6rEIg


ב-360 מעלות:

https://youtu.be/FtGN2wK9g_s


חילופי משמר:

https://youtu.be/p8Y8rhLirRw
קבר החייל האלמוני
קבר החייל האלמוני באתונה
#על האנדרטה לחיילים האלמוניים וחילופי המשמר באתונה

קבר החייל האלמוני (Tomb of The Unknown Soldier), שבכיכר סינטגמה, ממוקם בחזית בית הפרלמנט של יוון, הפרלמנט ההֶלֶנִי, שכינויו "ווּלִי". מדובר באנדרטה לחייל האלמוני שעליה שומרים אנשי המשמר הנשיאותי היווני, במשך 24 שעות ביממה.

כמו אנדרטאות רבות ברחבי העולם שנקראות כך, גם קבר החייל האלמוני שכאן נבנה, בכדי לציין את זכרם של החיילים שנפלו במלחמות וגופותיהם לא זוהו מעולם. וכמו ברבים מהקברים הללו בעולם, גם באתונה מהווה האנדרטה מוקד לעריכת טקסי זיכרון ממלכתיים.

נסו להגיע בכל שעה עגולה אל חזית בית הפרלמנט ולצפות באנשי המשמר המכונים "אֶבְזוֹנִים" (Evzones) ומתחלפים לצלילי תזמורת. ילדים ממש אוהבים את זה וגם מבוגרים מוצאים בטקס עניין, מה עוד שהחיילים, בחצאיות מסורתיות ונעליים עם פונפונים, שונים מכל חייל שאנו מכירים.

מעניינת גם הצעידה, המסוגננת והנוקשה, של החיילים. בהליכה טקסית ומסורתית, שלא רואים הרבה כמוה, הם מניפים את רגליהם גבוה ומחזירים אותן לקרקע ברקיעה חזקה.

אגב, אם תצליחו להגיע לכאן בימי ראשון או ימי חג לאומיים, בשעה 11:00, תראו את המשמר מתחלף בחיילי יחידת עילית מחיל הרגלים של הצבא היווני, כשהמוסיקה, המושמעת בידי תזמורת צבאית של ממש, מוסיפה נופך חגיגי לטקס, שמשתתפים בו לא פחות מ-120 חיילים.

על האנדרטה עצמה כתוב חלק מנאום הספד לחיילי יוון, שנשא פריקלס ביוון העתיקה.


טקס חילופי המשמר בקבר החייל האלמוני:

https://www.youtube.com/watch?v=ea4rhvEZFp4
כיכר סינטגמה
כיכר סִינְטַגְמָה
#על כיכר ההפגנות וכיכר הנאומים

כיכר סִינְטַגְמָה (Syntagma Square) היא הלב הפוליטי והתרבותי של אתונה. היא ממוקמת על יד בניין הפרלמנט היווני, מה שמסביר את השם שלה, שפירושו "כיכר החוקה". הכיכר יפה ומזמינה, ירוקה ונעימה - פסלים, ספסלים, מזרקות מים, עצים ומדשאות.

בכיכר הזו התרחשו המון אירועים היסטוריים חשובים בעיר, ובכלל - לא מעט אירועים חשובים מתקיימים בה עד היום, ביניהם הפגנות, עצרות והפרעות פוליטיות.

הכיכר היא נקודה מצוינת להתחיל סיורים ממנה ואליה, שכן היא מרושתת בתחבורה ציבורית וההגעה מכאן לאטרקציות השונות בעיר קלה ופשוטה. האזור כולו מלא במסעדות, חנויות, בתי מלון, בתי קפה, בנקים ודואר.

אם תגיעו לכיכר בשעות של טקס החלפת המשמר, המתקיים בכל שעה עגולה לפני בית הפרלמנט, תוכלו לראות את החיילים בתלבושות הצבעוניות המסורתיות. בתחנת הרכבת התחתית של הכיכר תוכלו לראות תערוכה של ממצאים ארכיאולוגים.


#על תחנת המטרו הארכאולוגית של כיכר סינטגמה
רדו לתחנת המטרו שבכיכר ותגלו שהתחנה הזו היא מעין מוזיאון ארכיאולוגי מדהים בפני עצמו. בעת שחפרו את התחנה הזו נמצאו בכיכר ממצאים ארכאולוגיים מרהיבים. לכן החליטו לשנות את תכנית התחנה וכיום מציגים בה, בקירות זכוכית ענקיים, את הממצאים המרתקים. זה נותן הזדמנות ליהנות מביקור במוזיאון, מבלי להקדיש לכך שעות ארוכות ו"על הדרך", גם לעוברים והשבים.


ביקור בכיכר:

https://youtu.be/EVeAt3N8UDE


כיכר סינטגמה מהאוויר:

https://youtu.be/O4s2ctz9j6w

חילופי משמר

חילופי המשמר בבית הנשיא
חילופי המשמר בבית הנשיא
#על טקס חילופי המשמר הסמוך לבניין הנשיאות

את בניין הנשיאות (The Presidency building) שבשדרות הנסיך דונדוקוב תזהו לפי החיילים במדיהם המצוחצחים, העומדים בפתחו.

הבניין עצמו די אפור וחדגוני. לשכת נשיא בולגריה נמצאת בקצה המזרחי שלו. בחלק אחר בבניין נמצא מלון שרתון.

אמנם הבניין לא פתוח למבקרים, אבל האטרקציה כאן לתיירים נמצאת דווקא בחוץ ובחינם. כי בכל שעה עגולה תוכלו לצפות כאן בחילופי המשמר שמתקיימים ברחבה שמול בית הנשיא. טקס נחמד עבור ילדים ובכלל.


#טקס חילופי המשמר
חילופי המשמר בבית הנשיא מתבצעים אחת לשעה עגולה. זהו טקס קבוע של חילופי המשמרות של החיילים ששומרים על הבית בו מתגורר ופועל מנהיג האומה הבולגרית.

בפתח הבניין ניצבים כל העת, 24 שעות ביממה, שני חיילים חמושים. הם לבושים במדי הטקס שלהם, שלא השתנו מאז המאה ה-19.

הטקס הזה, שנפוץ בבירות אירופיות וגם אהוב על התיירים המבקרים בהן, נחשב די מרשים וכולל סממנים ייחודיים וסמליים של בולגריה.

לקול חצוצרות ותופים, צועדים המחליפים מתוך בית הנשיא. הם אוחזים בידיהם רובים עתיקים ומהלכים בצעדים משעשעים, היישר אל החיילים המתחלפים.

כל הטקס מצטלם יפה, עד שהחיילים שסיימו את תפקידם בשמירה, צועדים פנימה, היישר אל פנים בית הנשיא.


#טיפים
טקס חילופי המשמר מתבצע לקראת כל שעה עגולה.

הגיעו כמה דקות לפני השעה העגולה, כדי לראות וליהנות ממיקום טוב לצפייה.

אורכו של כל הטקס הוא 5 דקות בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/AllX0nRn7Sw


ביקור במקום:

https://youtu.be/UqcUzTKJEYk


בלוגרים:

https://youtu.be/DrSaT7FapIw
הארמון החדש בבלגרד
הארמון החדש
#על הארמון המתוייר ביותר של בלגרד

בארמון החדש (Novi Dvor) ישבו משנת 1922, המלך אלכסנדר, אשתו המלכה מריה ומשפחת המלוכה, עד שעברו למתחם המלוכה החדש.

הארמון החדש נבנה על ארמון ישן שבנה הנסיך קנז מיכאילובה (Knez Mihailova), בתוך פארק פיונירסקי (Pionirski), שבעבר שימש כגינת הארמון והיום הוא פארק ציבורי לשימוש הכל.

הארמון הזה נבנה במיוחד למגוריה של שושלת קאראגאורגביץ' (Karageorgevich), בין השנים 1911 ל-1922. יש בו 4 קומות ומעליו כיפה מרשימה. בתוכו ישנם חדרי סלון מפוארים, חדר אוכל, כמו גם ספרייה, רהיטים ועיצוב פנים שתוכנן בסגנון לואי ה-14 וכמובן חדרי שינה.

לאחר שמשפחת המלוכה עזבה אותו שימש הארמון כמוזיאון. בהמשך הפך לבניין ממשלתי וכיום יושב בו נשיא סרביה והוא משמש כארמון הנשיא (President of the Republic of Serbia Building) הרשמי.


מבט מקרוב בארמון המרהיב ובגניו:

https://youtu.be/Xu8aAJpKiSc


ומהאוויר:

https://youtu.be/M2DFEnkT0dU?t=1m56s


חילופי משמר ליד הארמון:

https://youtu.be/hhafOIBffbY
קווירינאלה
ארמון קווירינאלה והכיכר
#על ארמון קווירינאלה
הגעתם אל מעונו הרשמי של נשיא איטליה. הארמון נמצא בכיכר קווירינאלה (Palazzo del Quirinale) הנמצאת על הגבעה הגבוהה ביותר של העיר רומא. הוא נבנה בשנת 1573 על ידי האפיפיור גרגוריוס ה-13 כארמון קיץ עבור האפיפיורים. נערכו בו לא מעט טקסים המכונים קונקלווה (Conclave), טקסי בחירה של אפיפיור חדש בכנסייה הקתולית.

בשנת 1870, כשנכבשה מדינת האפיפיור, הוא הפך למקום המגורים הרשמי של מלכי איטליה. הם אמנם לא התגוררו במקום, אך משרדי בית המלוכה היו כאן. עם ביטול המלוכה בשנת 1948, הארמון הפך למשכן הנשיא.

בימי ראשון תוכלו להיכנס לארמון ולחזות בציורי הקיר של אמן הבארוק פייטרו דה קורטונה (Pietro da Cortona), שנמצאים באחת מגלריות הארמון.

המקום מאובטח על ידי חיילים, שבכל יום בשעה 16:00 מקיימים את טקס החלפת חילופי המשמרות ומצעד צעידה לצליליה של תזמורת צבאית.


#על מוזיאון קווירינאלה
בכיכר קווירינאלה, שעליה ניצב ארמון קווירינאלה, הוקם גם חלל תערוכות גדול, שנקרא סקודרי דל קווירינאלה. מתחם זה מכיל שתי קומות שבהן מוצגות עבודותיהם של אמנים גדולים ומוכרים. בניגוד למוזיאונים וגלריות אחרות, התצוגות כאן מתוכננות במשך שלוש שנים לפני שהן עולות ולכן מתקיימים כאן אירועים מרשימים ומושקעים מאד.

אחת מהתצוגות המדהימות שנערכו כאן הייתה זו של 2006 של אנטונלו דה מסינה (Antonello Da Messina). אחת נוספת הייתה רטרוספקטיבת האביב, שסיקרה את יצירותיו של ג'ובני בליני (Giovanni Bellini).


#כיכר קווירינאלה
הכיכר שבה נמצאים המבנים הללו נקראת כיכר קווירינאלה. ארמון נוסף שנמצא בכיכר הוא פאלאצו דלה קונסולטה (Palazzo della Consulta), שבו שוכן בית המשפט העליון של הרפובליקה האיטלקית.

בפינת הכיכר נמצא חלל תערוכות, סקודרי דל קווירינאלה.

בכיכר ניצבת גם מזרקה גדולה מהמאה ה- 19 ומתוארים בה שני התאומים מאלפי הסוסים מן המיתולוגיה היוונית - קַסְטוֹר ופּוֹלוּקְס. במרכז המזרקה מוצב אובליסק שהובא לכאן מקברו של אוגוסטוס.


#טיפים
שווה להגיע עם הילדים לטקס החלפת המשמרות בארמון הנשיא. הוא מתקיים מדי יום בשעה 15:00. הקדימו מעט להגיע, כדי לתפוס מקום טוב לתצפית.
שער גוונגוומון
שער גוונגוומון, גיונגבוקגונג
#על שער הארמון היפה בסיאול

שער גוונגוומון (Gwanghwamun) הוא השער הראשי והגדול של ארמון גיונגבוקגונג (Gyeongbokgung) בסיאול. חומה גבוהה מקיפה את מתחם ארמון גיונגבוקגונג כולו. בשער הראשי והמפואר שלו תוכלו לראות את השומרים לבושי המדים. כמה פעמים בכל יום הם עורכים כאן טקס חילופי משמר, טקס מרתק ותרבותי ששווה לצפות בו.

טקסי חילופי השומרים של הארמון מתנהלים ברחבת הכניסה של הארמון. אם פספסתם את הטקס, שווה להיכנס קודם לסיור בתוך הארמון ולהגיע בהמשך לטקס הבא. השומרים, או ליתר דיוק חיילי המשמר, לבושים בלבוש קוריאני מסורתי. הם מאפשרים להצטלם איתם ולחוות חוויה מיוחדת מהעבר של הממלכה הקוריאנית ותפארת שלטונה.


#טיפים
שעות טקס החלפת המשמרות הן בכל שעה עגולה, בין השעות 10:00 ל-15:00.


טקס חילופי המשמר בשער הארמון:

https://youtu.be/V7HOJHAHON4


הארמון המלכותי העתיק בפראג
הארמון המלכותי העתיק
#על הארמון של המלכים

הארמון המלכותי העתיק (Starý Královský Palác) שהוקם במאה ה-9, שימש את מלכי בוהמיה שלא הפסיקו לשנותו כך שיתאימו להם. זו הסיבה, שאם תבחנו אותו היטב תגלו שהוא מכיל מגוון סגנונות ארכיטקטוניים - סגנון רומנסקי, סגנון גותי מוקדם ומאוחר ובנייה קלאסית.

אולם וולאדיסלב המפואר והמרשים נבנה במאה ה-16 והוא מוכר בעיקר בזכות התקרה המקומרת שלו. כל האולם נבנה בסגנון גותי. בימי החורף הקרים של ימי הביניים, היו נערכים בו קרבות רומח.

חדר המושל, שלמעשה מחובר בדלת עם האולם, היה המקום בו החלה מלחמת שלושים השנים בשנת 1618. הסיבה הייתה "ההשלכה השנייה מהחלון" - הטלה של שני חברי המועצה הקתולית מבעד לחלון אל התעלה שמתחת.

היום משמש האולם לישיבות הפרלמנט המיוחדות שבהן נבחרים הנשיאים הצ'כים.

בקצה המרוחק של האולם, תראו את קפלת כל הקדושים. היא תוכננה על ידי פטר פארלר (Petr Parléř) לאחר השריפה של 1541 שכילתה הרבה מבנייני המצודה. הקפלה נבנתה שוב, בסגנון הרנסנס והיא מתהדרת במספר דוגמאות של ציורים גרמניים מהמאה ה-17.

בקומה נוספת שהתווספה מעל האולם, שוכן ארכיון הארמון (מה שהיה פעם הארכיב המלכותי) ובו נשמרים מסמכים צ'כיים המתעדים אירועים היסטוריים.

רוב החלקים בארמון פתוחים לתיירים והיום תמצאו בו את הגלריה הלאומית, אוסף יצירות אומנות מהבארוק, תערוכה המוקדשת להיסטוריה של צ'כיה, גלריית תמונות של מצודת פראג ועוד. מדי שעה מתקיימים בחצר הראשונה חילופי משמרות כאשר בשעה 12:00 החילוף כולל את כל המשמר בהרכב מלא בליווי תזמורת ונגינת חצוצרות.

מבט על הארמון מבפנים:
https://youtu.be/y75acxmv_OA


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.