» «

לא לילדים

המוזיאון הרפואי סיריראג'
המוזיאון האנטומי סיריראג'
#על המוזיאון הפתולוגי התאילנדי לבעלי לב חזק

המוזיאון הרפואי סיריראג' (Siriraj Medical Museum) בבנגקוק הוא מאותם מקומות שלא תשכחו כל כך מהר. מדובר באחד האתרים הביזאריים, שלא לומר הקשים, שתזכו לפגוש בביקורכם בעיר.

מדובר במוזיאון שהוא צירוף של 5 מוזיאונים קטנים שמוקדשים לרפואה, אנטומיה וגוף האדם, פתולוגיה ופורנזיה שהיא הרפואה המשפטית, פרהיסטוריה של הגוף, טפילים ועוד.

מטבע הדברים, זה שמושך כאן הכי הרבה תשומת לב הוא המוזיאון לרפואה משפטית, על שלל האיברים, הנרצחים והרוצחים המוצגים בו. מוצגים כאן גולגלות, שלדים וגופות חנוטות, כולל זו של הרוצח הסדרתי הראשון של תאילנד. שורות של צנצנות איומות מכילות לא מעט אברי גוף קרועים ומרוטשים, שנותרו ממי שהיו קורבנות של מעשי רצח זוועתיים. לא קל.

צריך להיות מאד בעניין של רפואה משפטית או רפואה בכלל, כדי להתחבר למה שרואים כאן. זה יהיה מרתק, אם אתם אוהבים סדרות פשע בטלוויזיה או שסדרות בנוסח CSI עושות לכם את זה, אם חדרי מיון לא מספקים את הסקרנות והמסתורין שלכם, כאן בטוח תהנו ממפגש עם הדברים האמיתיים.

יש גם את מוזיאון הרפואה, שמציע אוסף של מוצגים קשים לצפייה, כמו עוברים עם שלל עיוותים, תצלומים של מחלות קשות לצפייה ומוטציות גנטיות איומות. ויש עוד מנפלאות או מאימת המוטציות, הפגמים הגנטיים או מחלות הסביבה לדורותיהן. כל אלה, לא עלינו, ממתינות לכם כאן.

במוזיאון הרפואי תראו גם תאומים סיאמיים, שאגב באו ממש מכאן. למה באו מכאן? - כי בתאילנד, סיאם בשמה הקודם, היו התאומים המחוברים, שמהם נולד המושג "תאומים סיאמיים".


#טיפים
לא לבעלי לב חלש או רגישות גבוהה ולא לילדים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/QM9gCzcDyJg
מוזיאון העונשים
מוזיאון העונשים נסגר
#על מוזיאון העינויים הזוועתי של בירת תאילנד

ב"מוזיאון העונשים" (Bangkok Corrections Museum) שבמרכז בנגקוק נוכל להיזכר עד כמה אנו ברי-מזל על המשטרים והעידן שבו אנו חיים. זהו מוזיאון שמזכיר את מוזיאוני העינויים של אירופה והוא מיועד לחובבי הז'אנר, למי שכלי עינויים ומתקנים ושיטות עינוי עושים להם את זה, או מעניינים אותם לצרכי מחקר.

המוזיאון, השוכן בבית כלא ישן ששימש עד סוף המאה ה-19, מכיל דמויות שעווה בגודל טבעי ומיצגים המשחזרים את חייהם של אסירים בכלא התאילנדי בעבר. לצד תאי הכלא וכיצד חיו והתנהלו חיי האסירים בכלא, תראו כאן שיטות עינויים וענישה ששימשו בדורות הקודמים ומגוון סוגי מכשירים, מתקנים וציוד, שגרמו בעבר הרבה סבל לנחקרים ועבריינים בתאילנד.

יש כאן מתקני עינויים רבים. למשל, הקרס הנעוצה מתחת לסנטרו של אסיר, כך שכל תזוזה או הירדמות גורמת לנעיצה בעור. או הכדור שאליו הוכנס האסיר בכדי להענישו. בתוך הכדור, בצידו הפנימי, הותקנו המוני מסמרים. לאחר שהאסיר הוכנס לתוכו, נהגו לתת את הכדור לפיל, למשחק. זה כמובן הוביל לכאבי תופת לאסיר, כשכל חבטה של הפיל בכדור מובילה לנעיצה של עשרות מסמרים בגופו של האסיר המסכן שבתוכו.

ב"בלוק 1" תוכלו להכיר שיטות בהן הוציאו כאן אסירים להורג. לא נפרט, אבל נספר שהשיטה האנושית יותר הייתה להסתיר את הנידון למוות מאחורי וילון, שעליו תלו מטרה וכך היורה לא ראה את קורבנו בעת הירי.


#טיפים
במוזיאון אסור לצלם.

המוזיאון כמובן אינו מומלץ לבעלי לב חלש או רגישות גבוהה ולא לילדים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/jlbdc1yKaD0
סיור בעקבות ג'ק המרטש
סיור בעקבות ג'ק המרטש
#סיור בעקבות הרוצח הסדרתי המפורסם בהיסטוריה

למי שאוהבים פרשות אפלות וקשות, המתובלות בהרבה מיתוסים היסטוריים הסיור בעקבות הרוצח הסדרתי המפורסם ג'ק המרטש הוא חובה כאן.

ג’ק המרטש היה רוצח סדרתי מסתורי וידוע לשמצה, שפעל בסתיו 1888, בשכונת וייטצ’אפל (Whitechapel) שברובע המזרחי של לונדון. הוא רצח נשים בודדות שעסקו בזנות באזור.

את מעשי הרצח שלו הוא ביצע במקומות פומביים יחסית בלונדון, בשעות הלילה המאוחרות או בשעות הבוקר המוקדמות.

ג'ק המרטש נהג לרטש את גופות קורבנותיו ומכאן שמו. הוא נחשב לאחד הרוצחים הסדרתיים המפורסמים בכל הזמנים ורק לאחרונה הצליח לונדוני שהשקיע את מיטב כספו לפענח את זהותו, באמצעות בדיקות דנ"א שהזמין לצעיף שהמרטש השאיר באחת הזירות בהן פעל.


#טיפים
להזמנת הסיור לחצו על הכפתור הוורוד.

המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה בסיור שבחרתם ולהגיע אליה.


דוגמה לחוויה:

https://youtu.be/FAmHOYwdbgU
מוזיאון העינויים בפראג
מוזיאון העינויים של פראג
#על המוזיאון עם מתקני העינויים מימי הביניים

מוזיאון העינויים (Museum of Torture and Torture Instruments) שנמצא במרכז העיר העתיקה של פראג מציג מגוון של כלי עינויים, רובם שימשו את בית המלוכה ואת הכנסייה הקתולית בימי הביניים. מי שאוהבים סרטי אימה, כנראה יאהבו אותו מאוד.

במוזיאון, הממוקם במרתף אפלולי ומאיים, מה שמעצים עוד יותר את החווייה המסוייטת, מוצג אוסף מרשים של כ-100 מכשירי עינויים שבהם השתמשו חוקרי הכנסייה הקתולית, כדי לזהות את הבוגדים והפושעים ואת מי שחטאו במחשבות נגד הכנסייה או במעשי כפירה.

כדי שהכל יהיה ברור ומובן, מציגים כאן עשרות ציורים, של סוגים שונים של עינויים שהיו נהוגים אז ושל שיטות אכזריות של הוצאה להורג. מוסבר בהם בפירוט מדויק כיצד שימש הציוד שמוצג כאן, בכדי לגרום סבל לנחקרים ולנאשמים. עד שיודו או ינפחו את נשמתם.

יש כאן גם בובות שַעווה כמעט אנושיות, שמדגימות את העינויים כאן בצורה מעוררת חמלה וחלחלה. האפקטים הקוליים שמהדהדים ברחבי המרתף לא מקשים לדמיין את הסבל שידעו האנשים כאן. עצוב, מציצני וממלא אותנו שמחה שהעידן הזה עבר ואיננו.


#מה רואים במוזיאון?
בין מכשירי העינויים האיומים שמוצגים בשתי קומות המוזיאון, מוצגים בין השאר כלי מתיחה של הגוף, מכשירים ללחיצת הראש, ציוד לריטוש וחיתוך איברים, ציוד שעוקץ ונועץ מסמרים, מגרד ומסיר את העור ועוד. כמות הדימיון שנדרשת כדי להמציא מכשירים כה אכזריים והראש החולני של המתכננים שלהם, מעוררים מחשבות נוגות על אמונה ודת ומה שביניהן.


#טיפים
יש כרטיס משולב לשני המוזיאונים - השעווה והעינויים, שנמצאים במריק קרוב זה לזה.

יש כאן כרטיס משפחתי בהנחה משמעותית וכרטיסים מוזלים לילדים, סטודנטים ופנסיונרים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/99wTqayY8-I


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.