» «
מאלה סטרנה
מאלה סטרנה
#על הרובע היוקרתי של פראג

למרות שהוא חלק מהעיר העתיקה של פראג, מאלה סטרנה (Malá Strana), או מאלאסטראנה, הוא מהאזורים הפחות מתויירים בפראג. פירוש שמו של הרובע הוא "צד קטן" והוא נובע ממיקומו המצומצם על הגדה המערבית של נהר ולטאבה, בשיפולי הגבעה שעליה ניצבת טירת פראג. כמובן שהרובע קטן בהשוואה לאיזורים הנרחבים של העיר, אלו שמצדו השני של גשר קארל, על הגדה המזרחית של הנהר.

אם בלידתו היה הרובע בית לאנשים פשוטים, בהמשך התגוררו בו אצילים ואנשים חשובים. כנראה שהאמנים ובמיוחד הסופרים שהתגוררו ברובע הם המקור לרבות מהאגדות והסיפורים המיסטיים של פראג, שנולדו בו.

אבל כיום מאלה סטראנה הוא אחד הרובעים היוקרתיים והמפוארים של פראג. כאן יושב הסנאט הצ'כי וכאן גם שוכנת הממשלה של המדינה. נמצאים כאן ארמונות רבים ומרבית עשירי העיר מעדיפים להתגורר ברובע הנחשק.

אם אתם מאלו שהגיעו לראות את האדריכלות המופלאה של פראג, במאלאסטראנה תמצאו את מבוקשכם. רבים מהבתים היפים והמיוחדים בעיר נמצאים כאן. גם אם אתם פחות בענייני ארכיטקטורה, קשה יהיה להתעלם מהיופי שמקיף אתכם כאן. תהנו ממנו!


#תולדות המאלה סטרנה
הרובע נולד במאה ה-13, כשבשנת 1257 הקים המלך פר'מיסל אוטוקר שוק של סוחרים באזור שלימים יהיה לכיכר מאלה סטראנה. מסביב לכיכר זו תצמח ההתיישבות באזור ויוולד רובע המאלה סטרנה.

אחר כך, בתקופת הרנסאנס החלו לעבור אל הרובע אצילים רבים וזה הלך והתחזק בתקופת הבארוק. במהלך השנים הם הקימו ארמונות מפוארים, ביניהם ארמון ואלדשטיין וגניו המרהיבים, ארמון שטרנברג, ארמון ליכטנשטיין ואחרים.

עם השנים עברו להתגורר ברובע גם רבים מהאמנים הגדולים של צ'כיה, ביניהם דמויות כמו המלחין הנודע בדז'יך סְמֵטַנָה, המשורר והסופר הריאליסטי יאן נֶרוּדָה, הסופר קארל צָ'אפֶּק, מי שאגב נחשב בעיני רבים לחלוץ המדע הבדיוני ומי שטבע בספרו מ-1920 את המונח "רובוט".


מבט מהאוויר על מאלה סטראנה:

https://youtu.be/WFYapfjkPqE


והנה תמונות מרובע המאלה סטראנה:

https://youtu.be/7PQqBwDn3NU
רחוב נרודובה
רחוב נרודובה
#על רחוב הארמונות וההכתרה של פראג

רחוב נרודובה (Nerudova Ulice) מוביל מהמצודה, אל עבר כיכר מאלוסטרנסקה ומתחבר ממנה אל גשר קארל המרכזי.

כיום הוא רחוב התיירים של פראג, שכן זהו הרחוב העמוס ביותר בעיר בתיירים - במיוחד בחנויות, מסעדות, בתי קפה ופאבים הפונים אל התיירים הרבים שמגיעים אל העיר.

אך בעבר היה הרחוב חלק מדרך המלכים של העיר, רחוב היוקרה של פראג העתיקה. כאן נערכו צעדות ההכתרה של כל מלך חדש שהוכתר בבוהמיה. חובבי האדריכלות יוכלו לראות עד היום משני צידי הרחוב את המגוון המרהיב של הבתים והארמונות בסגנון הבארוק שנמצאים בו.

שמו של הרחוב, שמהרבה בחינות הוא הפנינה של פראג, ניתן לו במאה ה-19, על שמו של המשורר הלאומי של פראג, יאן נרודה. הוא גדל ברחוב הזה ולמעשה גם נולד כאן, ב"בית שתי השמשות", דוּם אוּ דבואוּ סלוּנצוּ (Dům U Dvou slunců) - מהבתים היפים והמפורסמים של הרחוב. כאן הוא גם הנציח רבים מהטיפוסים והאנשים שהתגוררו בשכונה, בספרו הידוע "סיפורי מאלה סטרנה" (Mala Strana).


#טיפים
שימו לב שעל אף יופיו של הרחוב, מדובר במקום בו מתרכזות רבות ממלכודות התיירים של העיר. את המסעדות הטובות והמקומות המוצלחים בעיר כמעט ולא תמצאו כאן.


מבט מקרוב על רחוב נרודובה:

https://youtu.be/TZNv9doWtng
גינת ואלדשטיין
גינת ואלדשטיין
#על הגינה הקסומה של פראג

גינת ואלדשטיין (Wallenstein Garden) היא חלק מארמון ואלדשטיין, ארמון הסנאט הצ'כי של ימינו ובעבר ארמון אצילים מפואר. הגינה הזו היא מזכרת בארוקית יפהפייה ומהגנים הנעימים והיפים של פראג.

כשאתם נכנסים לגן כדאי לפנות שמאלה, אל "הסאלא-טרנה" (Sale Terrene), שימו לב לשורת הפסלים שמתארת דמויות ואירועים מהמיתולוגיה היוונית. האציל שבנה את הטירה, המצביא אלברכט ואלדשטיין, נהג לאסוף אותם באתרים שכבש במלחמותיו ולהביאם לפראג. כשיצר את הארמון והגנים, קיבלו הפסלים היווניים העתיקים את מקומם הראוי והיו לסמל של הגן הזה.

לאחר שדרת הפסלים תגיעו ל"סאלא-טרנה", אזור האדריכלות הבארוקית של הגינה. אם תביטו למעלה, תראו על התקרה הארוכה פרסקה של הר אולימפוס, הוא "הר האלים" של המיתולוגיה היוונית. שימו לב לעבודה המדוקדקת והיפה של הציירים כאן ונסו לשער כמה עשיר צריך היה אותו ואלדשטיין להיות כדי שאמנים ברמה כזו יציירו לו בגינה.

שמאלה משם נפנה ונראה את "הקיר המיסתורי" או "קיר הנטיפים". הנטיפים המלאכותיים שכאן נעשו ביד אמן. מבט בוחן יגלה בהם דמויות של שדים, מפלצות, נחשים וכדומה. האגדה מספרת שאיפה שהוא בקיר הזה בנה לו ואלדשטיין כפתור כניסה אל מבוך מנהרות סודי שמוביל אל מקומות מסתור, נסתרים ואפלוליים במיוחד. ככה זה כשאתה איש רב כוח באירופה הקדומה. צריך לחשוב על הגנה מספקת ליום סגריר.

אם נחזור למרכז ונמשיך לצד השני של הגינה, נגיע אל המזרקה ובריכת הדגים היפה שמתחתיה. חלק מהקסם כאן הם בעלי הכנף, בעיקר טווסים וברבורים, שמתהלכים בחופשיות בין המבקרים שבגן. הנהלת הפרלמנט הצ'כי מקפידה לטפח ולהאכיל אותם, משל היו עובדי מדינה שמועסקים כאן באירוח המבקרים.


#תולדות הארמון
ארמון ואלדשטיין, שכיום משמש את הסנאט הצ'כי, נבנה בשנת 1623 על ידי אלברכט ואצלב ואלדשטיין. אותו ואלדשטיין, מהאצילים העשירים והחזקים בפוליטיקה של פראג במאה ה-17, בנה את הטירה המפוארת, בעת שהיה בשיא הקריירה שלו. הוא היה אז הגנרל הראשי של האימפריה הרומית הקדושה, לאחר סדרה של מלחמות מוצלחות שהפכו אותו לרב-כוח והשפעה בפראג ובאימפריה, אחד האצילים החזקים בסביבה.

במהלך מלחמת 30 השנים, החליט ואלדשטיין להקים טירה שתהיה מפוארת ומרשימה אף יותר מטירת פראג. הוא חלם על בניין מפואר שייתן ביטוי ברור למעמדו הרם ולידו גנים מפוארים ומיוחדים לא פחות. להקמת הארמון וגניו גויסו אדריכלים, בנאים, אמנים וגננים מכל קצוות אירופה. בעבודה של 14 שנים הם בנו את אחד מהארמונות המרשימים בצ'כיה. לא פחות מהארמון בלטו הגנים המרשימים שלו, שבהם אתם עומדים עכשיו.


#טיפים
גינת ואלדשטיין פתוחה בחודשים אפריל-אוקטובר, 10:00-16:00.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/kD5hm0xxSMM
רובע לסר
רובע לסר
#על הרובע שמחבר בין מוצרט ללנון

רובע לסר (Lesser Quarter) הוא רובע באווירת המאה ה-18, שבו יש רחובות וכנסיות יפים להפליא.

ברובע, שבצידו המערבי של נהר הוולטבה, תוכלו לבקר בכמה אתרים מרתקים, כמו כנסיית סנט ניקולאס החולשת מעליו, עם תקרתה המרשימה עם הפְרָסְקַאוֹת ועיטוריה הרבים, כמו גם כיפתה ירוקה. בכנסייה הזו תוכלו לראות ואולי גם לשמוע את האורגן שעליו ניגן מוצרט בתקופת שבה שהה בפראג.

מקום מעניין נוסף ברובע הוא הקיר של ג'ון לנון, קיר הגרפיטי שנולד בתקופה הקומוניסטית, עת סימל את רוח המחאה של צעירי העיר, כנגד המשטר הקומוניסטי הקשה והחיים הקשים שהביא אז על צ'כיה.

אחד הבילויים הנעימים ברובע השקט הוא של ישיבה רגועה באחד מבתי הקפה שפזורים ברובע וצפייה באנשים ובנוף הבנוי, של רחובות רובע לסר והכנסיות הרבות שבו.


הנה רובע לסר:

https://youtu.be/j9zGaQEBj4A

מאלה סטרנה

בית באר הזהב
בית באר הזהב
#על הבית המפחיד מגיפות. בררר......

"בית באר הזהב" (U Zlate Studne), שברובע הקטן, מאלה סטרנה, הוא אחד הבתים הבארוקיים היפים של פראג.

על קיר הבית מופיעים תבליטים רבים, שמנציחים קדושים נוצריים שונים, שמטרתם הייתה להגן על הבית מפני מגפת הדֶבֶר שתקפה את העיר.

בבית הזה נקשרו לא מעט סיפורים מזעזעים, על רוחות, שדים ואבירים ללא ראש. המפורסם שבהם הוא על סַפָּר שהשתגע ומת, אבל רוחו ממשיכה עד היום להתחנן בפני עוברים ושבים שירשו לו לגלח אותם.
מוזיאון קפקא
מוזיאון קפקא
#על המוזיאון לזכר הסופר הנודע

מוזיאון פרנץ קפקא (Franz Kafka Museum), או בקיצור מוזיאון קפקא, הוא מוזיאון שמוקדש לחייו ויצירותיו של הסופר המפורסם, שנולד וחי בפראג. קפקא, סופר יהודי שכתב סיפורים קודרים וציניים משהו, הפך לאחר מותו לסמל ולגאוות העיר פראג.

המוזיאון נמצא במקום הולדתו של הסופר היהודי הידוע, מקום משכנה של הקהילה היהודית ממוצא גרמני שחיה אז בפראג. התערוכה מציגה באמצעות קול וצליל חלקים מכתביו של קפקא ומספרת את סיפורו של הסופר המוערך, שבחייו לא זכה להערכה מספקת.

קפקא הציני היה ודאי נהנה לשרטט, בחדות האופיינית לו, את סיפור תדמיתו הציבורית בעיני הנוצרים. אם בחייו ראו בו הצ'כים יהודי-גרמני והגרמנים חשבו עליו כיהודי-צ'כי, רק לאחר מותו "תפסו עליו בעלות" הן הצ'כים והן הגרמנים. משגילו את גדולתו של הסופר היהודי הגאון, כל עם מבליט את השתייכותו אליו והפך אותו ליקר שבבניו...

המוזיאון מדגים גם את משבר הזהות של יהודי אירופה במאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20. הסיור במוזיאון ממחיש את תחושת ה"זרות" שליוותה לא רק את פרנץ קפקא אלא רבים מהיהודים המשכילים והמצליחים של התקופה. שהרי היהודים חשו אז היטב, את הקושי להתערות באוכלוסייה הכללית, כל כמה שיהיו מוצלחים ומצליחים. הסיבה היא בעיקר בשל דתם.

רבים מהם ראו את עצמם אז "אזרחי העולם הגדול" וניסו להיות פחות פחות יהודים ויותר אזרחי העולם. אבל לצערם הם סבלו מנטיות אנטישמיות ומניכור רב מצד העולם הלא-יהודי. בה בעת הם הלכו והתרחקו מהקהילה היהודית והקשר אל הדת היהודית הלך והתרופף, מה שיצר אצלם תחושה מתמדת של חוסר שייכות וזרות מכל כיוון.


#מה רואים במוזיאון פרנץ קפקא?
במוזיאון פרנץ קפקא אפשר להתרשם מחפציו האישיים של הסופר, כולל יומנים, מכתבים ותמונות שלו. בצד אלה מונצח כאן יפה פועלו הספרותי, כולל כתבי יד מקוריים, רשימות אישיות ומהדורות ראשונות של רבות מיצירותיו.

בנוסף, בא לידי ביטוי במוזיאון משבר הזהות של יהודי אירופה במאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, דרך חייו של קפקא מרובה-הזהויות - היהודי, המהגר, הגרמני, הצ'כי ואלוהים יודע מה עוד.

במוזיאון מושמעים קטעי קול ופסקול שנכתבו והוקלטו במיוחד עבור התערוכה. בחנות המוזיאון ניתן לרכוש, בצד המזכרות, התמונות והגלויות, גם מספריו של קפקא וספרים ביוגרפיים ומדעיים שנכתבו עליו.


מבט מקרוב על פסל ה"פיפי" של דיוויד צ'רני שבחזית המוזיאון:

https://youtu.be/xMu98RRwAzs


סרט אנימציה מהמוזיאון:

https://youtu.be/7v5u2dOvOww
פראג
קתדרלת ניקולאס הקדוש
#על כנסיית הבארוק הגדולה של פראג

אתם נמצאים בקתדרלה הגדולה והמפורסמת של פראג. כנסיית סָנְט ניקולאס חולשת על כיכר הרובע ברובע לסר. היא נבנתה בין השנים 1704-1755 ותכננו אותה שניים מהארכיטקטוֹרים החשובים של פראג - האב והבן כריסטוף וקיליאן-איגנץ דינצנהופר.

הביטו וראו את העוגב הלבן שממנו עולים ויורדים מלאכים. זהו העוגב שמוצרט ניגן עליו בעת שהותו בפראג, בשנת 1787. העוגב פעיל עד היום בקונצרטים המתקיימים במקום.

הכנסייה מעוטרת בזהב ושיש והמראה עשיר ומרהיב. עם עיטוריה הרבים וכיפתה הירוקה, תקרת הכנסייה מרשימה מאד. הפְרֵסְקוֹ המרשים שלה, ציור התקרה שנחשב לפרסקו הגדול באירופה, מוסיף גם הוא ליופי המרהיב. הפרסקו הזה מתאר סצינות מחייו של ניקולס הקדוש.


#על הכומר הסקרן שנכנס להיסטוריה בתור מציצן
האגדה מספרת שיוהן קראקר, האמן הווינאי שצייר את הפרסקו, לא היה מוכן לחשוף את עבודתו בפני אף אחד, עד שתסתיים ותוצג לקהל. אחד הכמרים, שהסקרנות הכניעה אותו, התגנב וצפה באמן בזמן שצייר. למרות שקראקר הבין שהוא לא לבד בחדר והבחין בכומר הסודי, הוא לא חשף אותו ובמקום זאת הנציח את הכומר המציץ בתוך הציור עצמו. אם תבחנו היטב את ציורי התקרה תוכלו לראות דמות קטנה שמסתתרת ומציצה מאחורי אחד העמודים. זהו הכומר הסקרן, שנכנס להיסטוריה בתור המציץ המצויר של קתדרלת ניקולאס הקדוש.


#טיפים
בחודשי האביב בררו על קונצרטים בכנסייה, שבהם משתתף לא פעם גם האורגן שבו ניגן המלחין הנודע מוצרט בעת שהתגורר כאן.


מבט מקרוב על הכנסייה המפוארת:

https://www.youtube.com/watch?v=q5UBWzoLcBc
הרחוב הצר בעולם
הרחוב הצר ביותר בפראג
#על הסמטה עם הרמזור

ברובע המאלאסטראנה נמצאת סמטת וינרנה צ'רטובקה (Vinarna Certovka), מי שמתיימרת להיות הרחוב הצר ביותר בעולם או הצר ביותר בצ'כיה, אבל נראה שהיא, במקרה הטוב, הכי צרה בפראג (The Narrowest Street in Prague).

קשה להיות בטוחים לחלוטין בתארים, אבל ברוחב של פחות מ-20 אינטש, כ-50 סנטימטרים, מדובר באמת בסמטה צפופה מאד. הרוחב של הסמטה כה צר, עד שהוא לא מאפשר ליותר מאדם אחד לעבור בה בכל פעם, לכן הציבה מחלקת התנועה של עיריית פראג את מה שהפך לאטרקציה תיירותית - רמזור שנועד למנוע פקק תנועה בין שני אנשים הבאים משני צידי הסמטה - אתה נכנס רק כשיש לך אור ירוק!


מבט מקרוב ברחוב הצר ביותר שבפראג:

https://youtu.be/zbm07QFn64M


קיר ג'ון לנון
הקיר של ג'ון לנון
#על הקיר עם הגרפיטי לזכר ג'ון לנון

ברובע לסר, בעל הרחובות היפים והכנסיות המרשימות, הנמצא מעברו המערבי של נהר הוולטאבה, נמצאת פינת זיכרון שרבים קושרים לג'ון לנון.

אבל נתחיל באמת - הקיר של ג'ון לנון מעולם לא היה מצבת זיכרון לזמר החשוב, שנרצח מידי מעריץ מטורף. הוא נולד בכלל כדרך של צעירים צ'כיים להביע מחאה שקטה כנגד המשטר הקומוניסטי. זהו קיר המעוטר בגרפיטי רב, מהימים האפלים של פראג.

ואכן, רבים מהסטודנטים של פראג נהגו לבוא לכאן, לצייר ולכתוב ואז לברוח מהמשטרה. שוב ושוב נדרשו השוטרים לצבוע את הקיר, אך הצעירים ציירו עליו גם הם בחזרה. מישהו הוסיף אז לכתובות האנטי-קומוניסטיות גם כתובות למען השלום ואת דיוקנו של לנון. ההמשך היה ברור. לנון ושלום, שלא לדבר על דמיון, הלכו תמיד ביחד...

ואז הגיעה מהפכת הקטיפה של 1989. היא הייתה סוף העידן הקומוניסטי בצ'כוסלובקיה, שמה הקודם של צ'כיה הקומוניסטית, שאוחדה תחת הסובייטים עם סלובקיה. אחרי המהפכה הזו החלו תיירים שונים להסיר ולקחת פיסות טיח מהקיר. לאחר שחלקים משמעותיים בכתובות ובציורים שעל הקיר, נלקחו למזכרת, החליטו פרנסי העיר לשחזר את הכתובות ואת ציורי הקיר, מה שהפך את הקיר גם לצבעוני ומלאכותי גם יחד.

המעניין הוא שגם היום, כשצ'כיה היא מדינה דמוקרטית וחופשית, לא מפסיקים לכתוב כאן עוד כתובות למען השלום, ההיגיון והאהבה.

דמיינו שלנון חי!


מבט מקרוב על הקיר של ג'ון לנון:

https://youtu.be/uIqm5gWGmcY


ושיר:

https://youtu.be/hUb47nRmXyY
גשר קארל
#על הגשר העתיק בפראג

גשר קארל הוא הגשר העתיק ביותר בפראג והוא מחבר בין רובע לסר לעיר העתיקה. הוא ידוע במיוחד בזכות 30 פסלי הבארוק שבצדדיו אבל ביום הוא מוקד תיירותי מרכזי בפראג. שכן לאורכו מתקיימים בכל שעות היום מופעי מוזיקה מאולתרים, מגוון אמני רחוב מציגים את ביצועיהם לתיירים ורוכלים משווקים בו מוצרים ומזכרות לתיירים.

הגשר הומה האדם, שנבנה בחסותו של המלך קארל, תוכנן בידי האדריכל הגותי החשוב של פראג, פטר פארלר (Peter Parler). אבן הפינה לגשר העתיק הונחה כבר בשנת 1357.

בשני קצות הגשר מתנשאים להם מגדלים עתיקים. בעבר הם היו חלק ממערך הביצורים של העיר והיום ניתן לצפות מהם למטה.

הנוף הנשקף מהגשר הוא עוצר נשימה, שכן מראה צריחי הכנסיות שבעיר ובראשן קתדרלת סנט ויטוס, נשקף מהגשר תמיד. בערב המראה קסום אף יותר, עם האורות המנצנצים, הרומנטיקה שבאוויר ומצודת פראג המוארת בשלל אורות וזרקורים, שהופכים את האזור כולו למחזה מרהיב ומלא אור.


#הפסלים שעל גשר קארל
על גשר קארל עצמו ניצבת שורת פסלים השובה את העין. הפסלים הוצבו על הגשר, בהדרגה, כששליטי צ'כיה ופראג הוסיפו עוד ועוד פסלים אל הגשר, עד שמספרם כאן הגיע ל-30 פסלים.

הפסלים שכאן, אגב, הם העתקים של הפסלים המקוריים שהיו כאן. ההחלפה התבצעה בעשורים האחרונים, לאחר שהפסלים המקוריים ניזוקו מפגעי מזג האוויר והועברו מהגשר סופית.

אם תביטו בפסל השמיני משמאל, כשאתם צועדים מהעיר העתיקה לכיוון מאלה סטראנה, תראו דמות לבנה וקטנה. הסיבה שהיא לבנה הן אלפי התיירים שנוגעים בפסל ו"משייפים" אותו בִּידיהם. הסיבה היא האמונה הרווחת שנגיעה בדמות הקדושה תביא להתגשמות המשאלות של הנוגע.

ואכן, זהו הפסל הראשון שהוצב על גשר קארל, בסביבות שנת 1683. מדובר באנדרטה לזכרו של יאן הקדוש מִנֶפּוֹמוּק (sv. Jana Nepomuckého), קדוש נוצרי שהושלך ב-1391 מהגשר אל הנהר, משום שסירב לחשוף את וידויי המלכה. מבט אל בסיס הפסל, יראה לכם את תבליט הברונזה, שמסמל את מות הקדושים שלו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/-fX6VGG7wOM?t=20s


והגשר בלילה:

https://youtu.be/FSornR_R8cE
גבעת פטז'ין
#על המגדל שמזכיר את מגדל אייפל


גבעת פטז'ין (Petrin Hora או Petřín Hora), או גבעת פטרין, היא גבעה שגובהה 327 מטרים, שנמצאת במרכז פראג, על הגדה השמאלית של נהר הוולטאבה. הגבעה מכוסה ברובה בפארקים ירוקים ומלאי צמחיה, גן ורדים ופסלים עתיקים.

ובכלל, הגבעה מהווה אזור נופש שאהוב מאד על תושבי פראג. מדובר באזור שנע בין פארק רגוע למדי לאורך כל שעות היום ובין אתר הבילויים והשעשועים של משפחות העיר ובמקום שילדים מאד אוהבים.

מרבית המבקרים בגבעה מגיעים אליה מרובע מאלה סטרנה של פראג, בעזרת הפוּנִיקוּלָר, קרון ההרים, שהופעל לראשונה בשנת 1891 ומקשר מגובה פני העיר אל פסגת הגבעה.

האגדה מספרת שכאן עמדה הנסיכה ליבושה (Libushe) וניבאה שפראג תצמח, תהיה גדולה ותזכה לתהילה עולמית. תהילה? - אולי, אבל מה שבטוח הוא שכאן נמצאות כמה אטרקציות חביבות בהחלט לילדים, כגון:

מגדל רוזהלדנה - שהוא מגדל תצפית שמזכיר מאד את מגדל אייפל הפריזאי.

מבוך המראות - המקום שבו אתם נתקלים כל הזמן במראות כי לא ברור מה ההשתקפות ומה המציאות. משעשע!

שבילי הליכה ורכיבה על אופניים - רבים עושים כאן ספורט טבעי ונעים.

מצפה הכוכבים - המקום בו ניתן לחזות ולצפות בכוכבים בפראג.

אורווָת הסוסים - שבה ניתן לשכור סוסים ולרכב עליהם ברחבי הגבעה.

"חומת הרעב" - זהו "קיר הרעב" ההיסטורי, שנבנה תחת קרל הרביעי, כשהרעב בפראג היה גדול. הקיסר סייע אז לעניים, בעבודות יזומות בבניית הקיר, כשבתמורה הוא נתן לעובדים אוכל.


#טיפים
אל הגבעה ניתן לעלות ברגל או באמצעות הפוניקולר - רכבל. כרטיס חופשי לתחבורה הציבורית, תקף גם ברכבל והעלייה בחינם.

שימו לב שהתור לרכבל הוא ארוך, במיוחד בסופי שבוע ובעונת התיירות בקיץ.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/dOCPig8Oyg4


הנה גבעת פטז'ין:

https://youtu.be/E-8_9Z0mHrg


הפוניקולר העולה אל גבעת פטז'ין:

https://youtu.be/WinrvSbhIoA


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.