» «

מוזיאונים בתל אביב

מוזיאון העיצוב בחולון
מוזיאון העיצוב חולון
#על מוזיאון העיצוב הישראלי שעיצב רון ארד

מוזיאון העיצוב של חולון (Design Museum Holon) הוא מוזיאון העיצוב החשוב בישראל ועל שאינו בתל אביב, אלא בשכנתה הדרומית יותר חולון, הוא תפס את מקומו כמוסד עיצוב ברמה בינלאומית.

מרגע השלמתו, היה מוזיאון העיצוב בחולון לאחד המבנים היפים והמיוחדים בישראל והוסיף עוד נדבך למיקומה המכובד של העיר חולון בעולם התרבות והאמנות בישראל.

המוזיאון נפתח בשנת 2010 ותוכנן על-ידי המעצב המפורסם בעולם, האדריכל והמעצב התעשייתי הידוע ויליד ישראל רון ארד.

במשך שנים ידע ארד, שהפך לאחד האמנים המוכרים והמצליחים בעולם, שיבוא יום ויעשה משהו מעניין גם בארץ בה נולד. וכך, כשבאה ההזדמנות והוא התבקש לתכנן את המוזיאון של חולון לעיצוב, הוא תכנן את אחד מהמבנים המפורסמים והמעניינים בארץ ומקום שזוכה להערכה גם בעולם.

המוזיאון, שנבחר על ידי מגזין התיירות היוקרתית המפורסם "קונדה נסט טרוולר" כאחד מפלאי תבל החדשים, הוא מקום שלא רק התערוכות בו אלא גם מבנהו והסידור הפנימי שלו נראים כמו אייקון עיצובי עולמי של ממש.

למוזיאון אין תצוגת קבע. עיקר עיסוקו באירוח ואוצרות של תערוכות מתחלפות בנושאי עיצוב ישראלי ובינלאומי.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/_MAsULuGGmE


ביקור במקום:

http://youtu.be/fz4pk-6Q-kQ


תערוכה של איסי מיאקה:

https://youtu.be/MtfO21a1SyQ


פרסומת לתערוכת "הנשף" 2020:

https://youtu.be/w1Ytt_MVEVc


הדרכה:

http://youtu.be/PmlezP_wLz0
מוזיאון נחום גוטמן
מוזיאון נחום גוטמן
#על המוזיאון של הצייר הכי תל אביבי


מוזיאון נחום גוטמן לאמנות נולד בשנת 1998, כדי להנציח את נחום גוטמן - צייר, מאייר, פסל וסופר של ספרי ילדים מצוינים. את אוסף העבודות של האמן תרמה משפחתו של נחום גוטמן, שביקשה להנציח כך את פועלו האמנותי. פריטים מהסטודיו של גוטמן הועברו גם הם למוזיאון, שבו גם שוחזר מחדש הסטודיו כולו, באחד מחדריו של המוזיאון.

המוזיאון ממוקם בבניין "בית הסופרים" ההיסטורי, מבנה שנבנה בשנת 1887 והיה לאחד הבניינים הראשונים של שכונת נווה-צדק שבתל אביב. את השם "בית הסופרים" קיבל המבנה מכיוון שבתקופה שלפני מלחמת העולם הראשונה הוא שימש כבית מגוריהם של סופרים עבריים שונים, ביניהם דבורה בארון, אשר ברש, יהודה בורלא, יוסף אהרונוביץ ואחרים. לאחר המלחמה הפך הבניין לבית מגורים רגיל ובשנות ה-60 של המאה ה-20 הוא ננטש לחלוטין. רק בשנות ה-90 הוחל בשיפוץ מקיף שלו, במסגרת תכנית שימור המבנים של תל אביב.

כיום מפגישות לא פעם התערוכות שמתקיימות במוזיאון, את יצירתו של נחום גוטמן עם אלה של אמנים עכשוויים אחרים הפועלים בארץ, כשהאחרונים מנהלים דיאלוג עם האמן המת, דיאלוג חי בין התקופות השונות ובין נקודות המבט שלהם לשלו.


הנה מעט מהפעילויות שנערכות במוזיאון:

https://youtu.be/mvHswBoaAWU
מוזיאון העם היהודי
ANU מוזיאון העם היהודי
#על המקום שבו לומדים היהודים על עצמם

מוזיאון העם היהודי, לשעבר בית התפוצות, הוא מוסד עולמי שמספר על תרבות אחת רבת-פנים, עשירה ועתירת רבדים. הוא מספר על אנשים ונשים, על מבוגרים וילדים, על משפחות וקהילות, על השנה העברית ומועדיה, על תלאות ושמחות, ועל פירות הרוח, החינוך והיצירה, המסורות ואורחות החיים של העם היהודי. אלה נוצרו במשך אלפי שנים במגוון ארצות, בכל מיני תקופות, תחת שליטים ומשטרים שונים ובשבעים לשונות.

בבית התפוצות מתואר העם היהודי, עם בקרב עמים אחרים, אשר שומר ומטפח גם קשר מיוחד אל ארץ ישראל ואל מדינת ישראל.

בית התפוצות נוסד בשנת 1978 הודות לחזונו של נחום גולדמן, נשיא הקונגרס היהודי העולמי, בשנים 1977-1954. המוזיאון נמצא בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב.

בשנת 2005 העבירה הכנסת את חוק בית התפוצות, אשר מגדיר אותו כ"מרכז לאומי לקהילות ישראל בארץ ובעולם".


#השליחות של המוזיאון
מטרת המוזיאון, כמו בית התפוצות בעבר, היא להציג ולייצג את סיפורו המתמשך של העם היהודי, סיפור בן 4,000 שנים. המרכז שואף לטפח תחושת שייכות בקרב מבקרים יהודים ולחזק את הזהות היהודית, לשמש מרכז לשיח יהודי, למעורבות וללימוד עבור נשים ואנשים, משפחות, קהילות וארגונים מישראל ומהעולם.

במקביל מעוניינים גם לאפשר למבקרים שאינם יהודים להתוודע לסיפורו של העם היהודי.


#מטרותיו החינוכיות והאמצעים לכך
למוזיאון גם תפקיד חינוכי. המקום שואף להעניק לדור הבא את המפתח להבנת זהותו היהודית ולחזק את תחושת השייכות לעם היהודי. מטרתו להעמיק את הקשר בין יהודים בישראל לבין יהודים ברחבי העולם, לטפח רגש גאווה במורשת היהודית, בהישגי העם היהודי במרוצת הדורות ובתרומתם לעולם. מטרה נוספת היא כמובן לאפשר למבקרים מן העולם להכיר את הסיפור המרתק של העם היהודי ולעמוד על ייחודו.

דרכי המסירה של הסיפור רבות ומגוונות. החל מתצוגת קבע ובה שחזורים ומדיה מגוונת, תערוכות מתחלפות על קהילות, אירועים בנושא זהות יהודית ותולדות עם ישראל, אישים, אמנות, תרבות והיסטוריה.

במוזיאון מתקיימות גם פעילויות חינוכיות לתלמידים, לנוער מישראל ומחוץ לארץ, לסטודנטים ולחיילים, כמו גם השתלמויות למורות, סיורים וסמינרים. לרשות כל אלה יש במקום מאגרי מידע עשירים בתמונות, סרטים, מוסיקה יהודית, גנאלוגיה (עצי משפחה), קהילות, שמות משפחה, מושגים ועוד.


#טיפים
כניסה חינם ביום שישי (בהזמנה מראש - ראו בקישורים למטה).


מבט מקרוב:

https://youtu.be/b28u1Rb7cnI


כתבה:

https://youtu.be/Xcbxa87GFvg


פרסומת:

https://youtu.be/RU9IM1IByZ4


ההקמה:

https://youtu.be/THPxvIAIpww
מוזיאון תל אביב
מוזיאון תל אביב לאמנות
#על המוזיאון

אחד ממוזיאוני האמנות החשובים בישראל הוא מוזיאון תל אביב לאמנות. המוזיאון עוסק במגוון נושאים: אמנות ישראלית, אמנות מודרנית, אמנות עכשווית, צילום ורישום, הדפסים, עיצוב, אדריכלות ולאמנות מהמאה ה-16 ועד ה-19. המוזיאון מתפרש על פני שלושה מבנים: ביתן הלנה רובינשטיין (היום מוצגות בו בעיקר תערוכות מתחלפות), הבניין הראשי של המוזיאון בשדרות שאול המלך (בו אתם עומדים כעת) והבניין ע"ש שמואל והרטה עמיר, שנמצא בסמוך אליו ונפתח בשנת 2011.

מעבר לאוספים הקבועים המוצגים כאן, תוכלו לצפות ב-25 תערוכות מתחלפות בכל שנה - גם אמנות ישראלית וגם ביינאלומית. מעבר למגוון התערוכות, תוכלו להגיע לכאן לספוג קצת פעילות תרבותית כמו אירועי מוסיקה קלאסית או ג'אז, קולנוע, הרצאות, הצגות ילדים ועוד.

במוזיאון גם ספרייה מכובדת המכילה כ-50,000 ספרים, כ-140 כתבי עת וכ-7000 צילומים. אם תצאו החוצה מהמוזיאון תוכלו לשוטט בגן הפסלים (גן בו מוצגים לראווה מגוון פסלים). אל המוזיאון מגיעים למעלה מחצי מליון מבקרים בכל שנה.


#היסטוריה
מוזיאון תל אביב לאמנות שוכן היום בשדרות שאול המלך בתל אביב, אבל משכנו הקודם היה אחד מהחשובים בהיסטוריה של מדינת ישראל. המוזיאון המקורי, שנוסד בשנת 1932, היה ממוקם בשדרות רוטשילד 16, ב"בית דיזינגוף", בבית בו הוכרזה עצמאותה של מדינת ישראל בשנת 1948.

בית דיזינגוף שימש כבית מגוריו של ראש עיריית תל אביב הראשון, מאיר דיזינגוף, שהיה גם זה שיזם את רעיון הקמת המוזיאון. אוסף המוזיאון התחיל מעשרות פריטים בודדים, שגדלו עם הזמן בזכות אספנים ואמנים שתרמו מיצירותיהם למוזיאון.

המוזיאון הפך למרכז תרבות פעיל בעיר וככל שהוא הצליח יותר כך התרחבו האוספים שהוצגו בו ונדרשו חללי תצוגה גדולים יותר. בשל כך, הועבר המוזיאון בשנת 1959 לביתן הלנה רובינשטיין (בצומת הרחובות דיזינגוף-תרס"ט) ובשנת 1971 נחנך המבנה הנוכחי שלו בשדרות שאול המלך.


#אדריכלות המבנה
בשנת 1971 הושלמה בנייתו של המבנה המרכזי של המוזיאון בשדרות שאול המלך. המבנה תוכנן בידי האדריכלים דן איתן ויצחק ישר והוא נבנה בסגנון שהזכיר את הברוטליזם.

הברוטליזם היה נפץ בעיקר בשנות ה-50 ועד ה-70 ויש לו מאפיינים בולטים וספציפיים מאד: בנייה בבטון חשוף ושימוש בצורות בסיסיות מגוונות. יש משהו מאד אותנטי בסגנון הזה - הוא מחפש את ה"אמת" של המבנה ומאפשר לחומרים, לצורה ולפונקציונאליות לצאת החוצה ולקבל ביטוי ממשי. הוא מאפשר לחומרי הבנייה להישאר חשופים, תוך שימוש באור טבעי ובחומרים פשוטים וזולים. ניתן, אם כך, להבין למה מבנים שנבנו בסגנון זה נתפסו כמכוערים, אטומים וכוחניים.

על תכנון המבנה המיוחד הזה, זכו האדריכלים בשנת 1972 בפרס רכטר - פרס על תכנון אדריכלי המוענק בחסות משרד התרבות והספורט.


#האגף החדש
בשנת 2002 נפתחה תחרות על תכנון האגף החדש של המוזיאון. הזוכה הגדול היה האדריכל האמריקאי פרסטון סקוט כהן שסיכם את עלות הבנייה הצפויה בכ-45 מיליון דולר.

המון תורמים תרמו מכספם בעבור הבנייה, אך המשמעותית ביותר הייתה של איש העסקים חובב האמנות סמי עופר ורעייתו שתרמו 20 מיליון דולר. לאחר מחאה ציבורית שלא התירה לקרוא למוזיאון על שמו של עופר, התרומה הוחזרה אליו וגיוס הכספים נמשך.

בפברואר 2007 זוג התורמים פול והרטה עמיר תרמו 10 מיליון דולר בעבור האגף החדש. העבודה על המבנה נמשכה כ-8 שנים (בעיקר בשל החלפת התורמים באמצע). בשנת 2011 נחנך האגף ובו חלל מרכזי גדול בתוספת 10 אולמות תצוגה. הבניין הנוכחי של המוזיאון, ששטחו הכולל היה 16,000 מ"ר הוכפל בזכות האגף לשטח של 33,500 מ"ר בסך הכל. האגף נחשב לחדשני וליצירת מופת בתחום התכנון הדיגיטלי וטכנולוגיות הבנייה המורכבות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/C9BM664VcRU


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.