» «

סואומנלינה

מבצר סואומנלינה
מבצר סואומנלינה
#על המצודה הימית העצומה עם החוויות

אחת האטרקציות הבולטות של הלסינקי היא מבצר סומנלינה (Suomenlinna), מצודה שוודית ימית מדרום-מזרח לעיר, הזוכה לפופולריות עצומה אצל התושבים והמבקרים בה.

המצודה ההיסטורית בנויה על 6 איים מדרום-מזרח להלסינקי ונחשבת לאחת המצודות הימיות הגדולות בעולם. את השם, אגב, מבטאים "סואמלינה".

המיקום על קבוצת האיים הסלעיים יוצר למצודה צורה של כוכב. היא מורכבת ממבנים רבים, מוקפים חומות, סוללות ומנהרות המחברות ביניהם.

המצודה היא לא רק מוזיאון או אתר שנשאר בהיסטוריה. המבצר ההיסטורי הזה הוא מעין עיר בתוך עיר. הוא מאוכלס בקהילה בת כמעט 1,000 תושבים קבועים ועוד 350 איש שעובדים כאן ומציעים לא מעט חוויות, פינות נהדרות לפיקניקים ועוד.

המבצר העתיק הזה שממשיך להיות מקום בילוי נהדר הוכרז ב-2001 על ידי אונס"קו כאתר מורשת עולמי.


#מה תראו כאן?
המצודה הימית סומנלינה היא אחד האתרים המרשימים והמרתקים בסביבות הלסינקי. יש בה שילוב של טבע והיסטוריה עם פעילויות וחוויות נהדרות לכל המשפחה.

במצודה אתר פיקניקים ציורי וכיפי, עם נופים נהדרים של הים והאי מסביב. המצודה מציעה מסלולי הליכה מיוחדים, מהם נשקף גם נופה המקסים של העיר הלסינקי.

עוד במצודה "מרכז האמנויות הנורדיות" שנפתח כאן בשנות ה-80 של המאה שעברה. בתוך מבנים שונים מיקמו וניתן לבקר בבתי סטודיו של אמנים מקומיים.

בכל קיץ פועל במבצר גם בית הספר לאמנות לילדים. מוצגות בו הפקות תיאטרון הקיץ המלהיבות ועתירות הקהל של סומנלינה.

המתחם כולל גם מספר מוזיאונים. במוזיאון הצעצועים תוכלו לצפות באוסף צעצועים מדהים מהמאה ה-19. יש בו שלל בובות ובתי בובות, דובים, כלי רכב מעץ, תמונות ועוד צעצועים נדירים מאותה תקופה.

במוזיאון ארנסוורד (Ehrensvärd) תגלו איך חיו במצודה בתקופה בה הוקמה. יש כאן מתמונות וכלים עתיקים ועד כלי משק ובית, רהיטים, דגמי ספינות ונשק.

במוזיאון ההיסטורי סומנלינה (Suomenlinna) ישמחו חובבי ההיסטוריה לראות את תולדות המצודה, מאז הקמתה ב- 1748 ועד ימינו.

עוד נמצאים כאן "מוזיאון ארטילריית החוף" ו"מוזיאון המכס".


#תולדות המצודה
המבצר נבנה ב-1750 בהוראת מלך שוודיה, על מנת שתהווה אמצעי הגנה אזורי מהתפשטות האימפריה הרוסית.

במקור נולד המבצר על אחד האיים. המטרה הייתה למנוע השתלטות של אויב עליהם ויצירת ראש גשר שישמש כבסיס לכיבוש. במקביל הקימו השוודים ביצורים על חופי הלסינקי, אל מול המצודה.

זה היה בתקופה בה המצודה היתה חלק מהאימפריה השוודית ושמה אז היה סוובורג (Sveaborg), בשוודית "מצודת סוויאה".

היסטורית, סואומנלינה נכנעה לצבא הרוסי פעם אחת בלבד, אבל איזו פעם שזו הייתה. בדיוק כמו שחששו השוודים בעת בנייתה, היא נכבשה במאי 1808, במהלך המלחמה הפינית. שנה אחר כך היא שימשה כבסיס לכיבוש פינלנד בידי הרוסים ולהפיכתה לדוכסות רוסית למשך כמאה שנים.

בשנת 1918, כשנה לאחר עצמאות פינלנד, הוחלט לשנות את שם המצודה, בעיקר ממניעים פטריוטיים. פירושו של השם הנוכחי סואומנלינה הוא "מצודת פינלנד".

בשנת 1991 המצודה הוכרזה כאתר מורשת עולמית. כיום אין לה תפקידים צבאיים והיא מהווה בעיקר אטרקציה תיירותית מרכזית בעיר.


#טיפים
אל סומנלינה מגיעים במעבורות, לאורך כל השנה.

המצודה נמצאת במרחק 20 דקות הפלגה במעבורת מהנמל הדרומי או בספינה של JT Lines היוצאת סמוך לכיכר השוק.

ברחבי במצודה פזורים בתי קפה ומסעדות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/TaMbAwu9UZw


ביקור במקום:

https://youtu.be/KXi3HaTgP00


מהאוויר:

https://youtu.be/yGn7-EUkv7I


מבט מקרוב:

https://youtu.be/swIpEG7hR0g


בלוגרים:

https://youtu.be/F3w51XmlqOY?t=2m24s&end=3m28s


רגע היסטוריה:

https://youtu.be/ZXVU3Lbgt9Y?t=13&end=46&


הדרכה:

https://youtu.be/eRJOhsi7eP8
מוזיאון הצוללת
מוזיאון הצוללת
#על הצוללת הגרמנית ממלחמת העולם השנייה

מוזיאון הצוללת (Submarine Vesikko) שבמבצר סואולמינה נמצא כולו בתוך... ובכן, צוללת.

הצוללת הזו היא אחת האטרקציות הפופולריות ביותר במבצר סואומנלינה. היא סוג של מוזיאון צבאי ואנדרטת זיכרון ללוחמה הימית במלחמת העולם השנייה.

זו צוללת פינית משוחזרת משנות ה-30 וה-40 של המאה העשרים. במלחמת העולם השנייה שימשה הצוללת וסיקו (Vesikko) כצוללת צבאית. ייצרו אותה בפינלנד עבור צבא גרמניה ובהמשך היא נמכרה בחזרה לפינלנד ושימשה אותה.


#מה תראו כאן?
ביקור בצוללת וסיקו המשוחזרת יציג לכם את פנים הצוללת הצפוף. בו פעלו באותם ימים כ-20 חיילים ואנשי צוות, שלמעשה חיו במעמקים, עשרות מטרים מתחת לפני הים.

תוכלו לראות בצוללת את חללי העבודה, בהם תפקדו החיילים ומלאו את המשימות הצבאיות שלהם. תראו את הכוכים, את דרגשי השינה שלהם ואת סביבת המחיה הצפופה שאופיינית לצוללות.

בין השאר מעניין להציץ כאן במנועי הצוללת ובתאי הטורפדו שלה. באמצעותם נהגו הצוללות הגרמניות במלחמה להטביע ספינות ואניות נוסעים.


#תולדות הצוללת
הצוללת נבנתה בעיר הפינית טורקו בשביל הצבא הגרמני בשנת 1933. שם היא זכתה לשם תליון CV-707. 3. שנים אחר כך קונה אותה ממשלת פינלנד בחזרה והיא מקבלת את השם וסיקו (Vesikko).

בזמן מלחמות החורף נגד ברית המועצות ובמלחמת ההמשך הפינית שאחריה, בשנים 1939–1944, משתתפת וסיקו יחד עם עוד מספר צוללות. היא שימשה במפרץ פינלנד, בעיקר בתפקידי סיור, ליווי שיירות ובטיחות.

בתום המלחמה, אוסר הסכם השלום של פריז משנת 1947 על פינלנד להחזיק צוללות. לכן הפינים גורטים, כלומר משמידים את הצוללות שלהם. באופן מעניין לא גורטים את וסיקו ולמעשה היא הצוללת הפינית היחידה שלא נגרטת.

שנים מספר אחרי כן ולאחר שיפוץ נרחב נפתחת בשנת 1973 הצוללת לקהל הרחב כסוג של תערוכה צבאית נדירה במוזיאון הצבאי בסאומנלינה, המבצר בו פעל הבסיס של הצוללות הפיניות במלחמות.


ביקור במקום:

https://youtu.be/ses8zwjfPgI


בלוגרים:

https://youtu.be/tW4BhtqfV0M


מציאת ושליית הצוללת:

https://youtu.be/-y4vb_GfjLI
נמל הלסינקי
נמל הלסינקי
#על הנמל עם המעבורות והאוניות הגדולות

נמל הלסינקי (Helsinki Port), הנמצא במרחק צעדים מכיכר הסנאט, הוא הנמל העיקרי של העיר.

מהנמל שכאן יוצאות מעבורות קטנות ומקומיות, בין היתר לאי סואומנלינה, בו נמצא המבצר ההיסטורי שהפך לאטרקציה תיירותית חשובה ולקהילת אמנים מסקרנת.

יש כאן מעבורת גם לאיי ים הארכיפלג, בפינית סאריסטומרי (Saaristomeri) ובמיוחד אל גן החיות הלסינקי, שעל האי קורקיסרי (Korkeasaari).

מכאן גם יוצאות המעבורות הגדולות, אל ערים כמו שטוקהולם, בירת שוודיה וטאלין, בירת אסטוניה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/E1r8W4hFHKY


ביקור במקום

https://youtu.be/yut1T3UqpKI


הדרכה

https://youtu.be/O3O95nud1cY


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.