» «

ריקודים

ריקודי סגה
ריקודי פולקלור על החוף
#על ריקודי הערב האותנטיים על החוף

ריקודי הפולקלור של בני האיים מציעים את אחת החוויות המקומיות הכי מלהיבות של סיישל. הריקודים הללו הם חושניים למדי ובעבר נאסרו על ידי השלטון הבריטי. רק עם קבלת העצמאות בסיישל הותר הרסן והם הותרו, כחלק מהמסורת המקומית.

לאור לפידי ענק בערבים נוהגים התושבים כאן לרקוד בחופי האיים כמו חוף בו-ואלון את ריקוד הסגה (Sega) המעט מסתורי שלהם ואת ריקוד המוטיה (Moutya) העממי.

לקול הלמות קצב התופים ולצלילי המיתרים, אפשר אז ליהנות כאן ממופע ריקודים מושקע, בהשתתפות רקדנים, בלבוש מסורתי ולצלילי מיקס מוזיקלי שנועד להקפיץ את הצופים בו.

הריקודים האותנטיים שעל החוף הזה הם חוויה נהדרת למבקרים בסיישל. בניגוד למועדונים שמציעים ריקודים לתיירים, כאן החוויה היא עממית ומקומית אמיתית, כמעט אותנטית לגמרי.


#איפה לראות?
ריקודי סגה מבוצעים על חוף בו וולון בסיישל, לאורך כל השנה. עם זאת, הזמן הפופולרי ביותר לצפות בריקודי הסגה הוא במהלך פסטיבל הקריאול השנתי, הנערך בחודש אוקטובר, כל שנה. הפסטיבל הזה הוא חגיגה של תרבות קריאול, ובנוסף לריקודים הוא כולל מגוון אירועים, מוזיקה ואוכל.

לאורך שאר השנה ניתן לראות ריקודי סגה ומוטיה בשולי פסטיבל הג'אז של סיישל, כמו גם בפסטיבל האמנות של איי סיישל ובחגיגות יום העצמאות.

ביום יום ניתן לצפות בריקודי סגה בטיילת של חוף בו וולון, המהווה מקום פופולרי לריקוד, במיוחד בשעות הערב.


#טיפים
כדי ללמוד בעצמכם את הריקודים המקומיים תוכלו לרקוד בברים של בתי המלון הגדולים. במרביתם יש תכנית אמנותית שמאפשרת בשלב מסוים לתיירים להצטרף, להתנסות וללמוד את הריקודים של המקומיים ומהמקומיים, במיוחד ריקודים כמו ה-Sega וה-Moutia ובהמשך תוכלו להמשיך ולרקוד אותם עד לשעות הקטנות של הלילה.


ריקוד הסגה:

https://youtu.be/4UOAl2zQUtM


ריקודי מוטיה על החוף:

https://youtu.be/TFPQr-QZ-9Y
קריוקה דה גמה
קריוקה דה גמה
#על מועדון הסמבה הסוער של העיר

קריוקה דה גמה (Carioca da Gema) הוא מועדון סמבה מדהים, בו תוכלו גם לצפות ברקדני סמבה מקומיים ותוססים כמו שצריך, אך גם לרקוד וליהנות ממסיבה סוערת משלכם.

בין הריקודים ולצלילי המוזיקה המצוינת שכאן, תוכלו ללגום כאן מתוך מגוון האלכוהול הגדול שמוצע בבר של המקום.


סמבה:

https://youtu.be/GvCzEzlDEkY


והאווירה:

https://youtu.be/Ak2KkX6Hl1A
חוף בו ואלון
שוק בּוּ וָאלּוֹן
#שוק הלילה המלהיב עם האוכל והריקודים

אחד הבילויים המיוחדים והכיפיים בסיישל יהיה שוק הלילה של בו ואלון (Beau Vallon). השוק הזה הוא אירוע תרבותי ופופולרי, הן קרב התושבים והן אצל התיירים.

שוק הלילה של בו וואלון מתקיים בכל יום רביעי בערב, מהשעה 17:00 עד 22:00. הוא ממוקם על חוף הים, צעדים ספורים מהמים. הכניסה אליו כמובן בחינם.


#מה תראו כאן?
שוק הלילה שעל החוף הוא המקום הטוב ביותר למצוא בו מזכרות ועבודות יד, כולל תכשיטים, רדידים צבעוניים, גילופי עץ ושמנים ריחניים בהכנה ביתית.

אבל מה שכיף כאן במיוחד והופך את הביקור בו לבילוי, הוא מגוון האוכל המקומי, המבוסס ברובו על מאכלים קריאוליים טעימים להפליא. רק כאן תאכלו בזול מאכלי ים שהגיעו לפני שעה קלה מהים ותזללו שיפודי בשר, שנצלים על גחלים לאור עששיות. רק כאן יגישו לכם לצלחת מתוך סירים כבדים את מיטב התבשילים מהמטבח הקריאולי, במחירים נמוכים ועם טעם אותנטי לחלוטין.

ואז תגלו שסביב מדורה מרצדת יתחילו כמה מקומיים לרקוד. אלה הם ריקודי הסגה (Sega) והמוטיה (Moutia) המסורתיים של המקומיים. להלמות התופים והמקצבים האפריקאים החושניים הם ירקדו וישירו שירים שנולדו מתפילות העבדים שהובאו לכאן פעם. זו ממש היסטוריה שהפכה למורשת ולבידור עממי מרגש.

השוק הזה הוא ללא ספק המקום הכי מומלץ לחוות בו את התרבות התוססת והפשוטה של סיישל. מהאוכל והאומנות המקומית ועד למוזיקה, השירים וריקודי הפולקלור העממיים והמיוחדים.

עוד על הריקודים הללו בתגית "ריקודי סגה".


#טיפים
שוק הלילה של בו ואלון נערך כל יום רביעי בערב, מהשעה 17:00 עד 22:00.

הכניסה חינם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qf-2Pzuh2OU?si=GPJAUyMoCNPqfjLK


ביקור במקום:

https://youtu.be/Bg2lnu3AVfs?si=KiDYeEo-iO3d4Z5q
קתדרלת אולליה הקדושה
קתדרלת אולליה הקדושה
#על הקתדרלה הגותית המרשימה של ברצלונה
הקתדרלה של ברצלונה, קתדרלת אולליה הקדושה, היא מבנה גדול ומרשים, שצריחיו מתנשאים לגובה והוא עטוף בעיטורים התואמים את המסורת הגותית של המאות ה-13 וה-14. מסביב לקתדרלה חומה בעלת קירות עבים וגבוהים.

בקתדרלה יושב הארכיבישוף של העיר. ארכיבישוף הוא תואר כבוד אדמיניסטרטיבי בנצרות, שנתנו לבישוף שעומד בראש פרובינציה כנסייתית, אזור מסוים. היא הייתה הקתדרלה השלישית שנבנתה באותו המקום. לפניה עמדו כאן כבר 2 כנסיות עתיקות יותר ולפני כן שימש האזור כאזור פולחן פגאני שהוקדש כולו לאלים הרומיים.

כיום מגיעים מאמינים רבים, בכל הגילאים, אל הקתדרלה. הם נסחפים אל הגודל והעוצמה שלה. בני קטלוניה ותושבי ברצלונה הדתיים, מנהלים בה עד היום טקסי פולחן דתי .

בימי ראשון אחר הצהריים, תוכלו לבוא ולראות תושבים רבים המתרכזים בכיכר שנמצאת לפני הקתדרלה ורוקדים את מחול הסרנדה - הריקוד המסורתי של הקטלונים. לאחר שידליקו המבקרים נר בקתדרלה, יתפללו או ייקחו חלק בטקס המיסה, הם יסתדרו במעגלים גדולים וירקדו את הריקוד האהוב עליהם.


#אדריכלות הקתדרלה
הקתדרלה בנויה בסגנון גותי, סגנון שהתפתח באירופה בימי הביניים. המאפיינים הבולטים של המבנים הגותיים הם ללא ספק הגובה של הכנסייה, הקשתות המחודדות, הזיזים המעוגלים והחלונות הגדולים. בתוך הקתדרלה האפלולית מורגש העושר הרב המושקע בה. העמודים שבתוכה מגיעים לגובה של 26 מטרים.

הקתדרלה מורכבת מ-28 קאפלות. האור הטבעי ששוטף את פנים הקתדרלה עובר דרך הוויטראז'ים הצבעוניים, שמספקים אור וצבעים יפים במיוחד.

מתחת לרצפתה של הקתדרלה קבורים אנשים, שניתן לזהותם על פי הסמלים שחרוטים על הרצפות. שימו לב לציור של מגש אפיה עם שתי לחמניות - זהו סמל למשפחת האופים הקבורה כאן. במקומות שבהם תראו את סמל הגולגולת, סביר שמתחת למרצפות קבורים מתים שמתו במגיפה הגדולה שפקדה את העיר בשנת 1348.

למרות שהיא ותיקה ועומדת כאן כבר המון שנים, החזית הניאו-גותית של הקתדרלה הוקמה במאה ה-19. במהלך העשור הראשון של המאה ה-21 היא שוב עברה לא מעט שיפוצים. את הפיגומים שליוו את השיפוץ, המון צינורות פלדה שעזרו לתמוך במבנה בזמן השיפוץ, הורידו רק בשנת 2012.


#מי הייתה אולליה מברצלונה?
בוודאי תהיתם לגבי משמעות שם הכנסייה. הכנסייה מוקדשת לקדושה המגינה על העיר ברצלונה - אולליה מברצלונה. היא חיה בעיר במהלך התקופה הרומית, עד שנפלה בידי הרומים בשנת 476 לספירה. בגיל 13 הייתה אולליה נוצריה אדוקה. למרות שהקיסר דיוקלטיאנוס נתן הוראה מפורשת לעזוב את דת הנצרות ברחבי האימפריה הרומית, אולליה סרבה ונגזר עליה גזר דין מוות. החיילים הרומיים הפשיטו את הצעירה והעמידו אותה בכיכר העיר.

האמונה הנוצרית מספרת שבנקודה זו החל לרדת שלג וכיסה את הקדושה במערומיה. החיילים הרומיים רתחו מזעם והכניסו אותה לתוך חבית שבתוך דפנותיה היו נעוצים סכינים. הם גלגלו את החבית במורד הרחוב, צלבו אותה ולבסוף כרתו את ראשה. לאחר שראשה נכרת, מספרת האגדה האיומה, עפה יונה מצווארה אל השמיים.

בשנת 1339 הועברה גופתה של אולליה לארון שהונח בקתדרלה, שברובע העתיק של ברצלונה. אולליה, הצעירה הנוצרייה, מוזכרת ברחובות ברצלונה ויש פסלים שלה ברחבי העיר. מדי שנה, ב-12 בפברואר, נהוג לחוג כאן את חגה של אולליה.


#חוויות
בואו מדי יום ראשון לראות את הקטלנים רוקדים את ריקודי הסרדנה (Sardana), בכיכר העירייה שבכניסה לקתדרלה. החל מ-12:00 בצהריים בימי שבת וראשון.


#טיפים
שוק חג המולד - שמוקם בכל שנה ברחבה שלפני הקתדרלה, לקראת חג המולד, מאפשר לחוות את החג בשוק חג מולד טיפוסי, עם מאות דוכנים והצצה לאווירה בעיר לקראת החג.


הקטלנים רוקדים סרדנה בחזית הכנסייה:

https://youtu.be/slnGYnt4sXY


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.