» «
סיורי חוויה
סיור קלאסי בעכו
#סיור עכו הקלאסי

הסיור בעכו העתיקה מתחיל פחות או יותר בכניסה אליה וממשיך ליעדים המעניינים שבה. התחילו אותו במרכז המבקרים שבכניסה לעיר העתיקה של עכו.

הסיור יציע ביקור בגן הקסום של מרכז המבקרים, במצודה ההוספיטלרית, בכלא עכו, במוזיאון ובחדר הגרדום (בתשלום), בחאן אל עומדן, נמל עכו העתיק, בחומות עכו עם החפיר, התותחים, תאי המשמר ומוביל המים ועוד. בסיום תוכלו לשוטט בשוק וליהנות מהטעמים, הריחות והצבעים.


נתחיל?
אתם במרכז המבקרים של העיר העתיקה? - אוקיי, אז היכנסו לתגית "סיור עכו העתיקה".
חאן אל-עומדאן
חאן אל-עומדאן
#על הפונדק העתיק ששענש סוחרים ונוסעים

ח'אן אל-עומדאן (Khan el Omdan), בעברית "חאן העמודים", הוא מלון סוחרים עתיק, חאן העמודים השמור בישראל ואחד המבנים המרשימים ביותר בעכו העתיקה.

החאן, שנחשב לאחד החאנים היפים ביותר בארץ, נבנה בסוף המאה ה-18 בתקופת שלטונו של אל-ג'זאר פאשא ושימש כבית מלון וכמרכז מסחרי לסוחרים שהגיעו לעכו דרך הנמל.

שמו של החאן נגזר מעמודי הגרניט הצבעוניים המפרידים בין האכסדראות השונות. עמודים אלו הובאו מקיסריה העתיקה והם מעוטרים בצורה מרשימה. החאן נבנה על פי האדריכלות העות'מאנית הקלאסית עם חצר מרכזית מרובעת מוקפת בשני קומות של חדרים.

כיום החאן משמש כמרכז תרבותי ואמנותי ובו מתקיימים מופעים, תערוכות ופעילויות תרבותיות. החצר המרכזית מספקת אווירה נהדרת לאירועים מיוחדים ומהווה אחד הפינות הרומנטיות ביותר בעכו העתיקה.


#מה תראו כאן?
- עמודי גרניט צבעוניים מרשימים מקיסריה העתיקה
- אדריכלות עות'מאנית מקורית משתמרת
- חצר מרכזית מרובעת עם אכסדראות
- תערוכות אמנות ופעילויות תרבותיות


#טיפים
החאן פתוח לציבור בחינם ואפשר לטייל בו גם בשעות הערב.

החצר המרכזית מספקת צל נעים בימי חום.

בידקו מראש לוח האירועים כי לפעמים מתקיימים כאן מופעים מיוחדים.

המקום מתאים במיוחד לצילומים בגלל האדריכלות המרשימה.




לערוך

ח'אן אל-עומדאן: סכנת התמוטטות
מגיעים לח'אן אל-עומדאן. הח'אן, שנבנה ב-‭,1784‬ בימיו של שליט עכו המפורסם אחמד אל-ג'זאר, שימש היטב את הסוחרים הרבים שהגיעו לעיר: במרכז רחבת המסחר הגדולה ניצב סבִּיל (מתקן ציבורי למים‭,(‬ בקומה התחתונה חדרים ששימשו כמחסנים ואורוות, ובקומה העליונה חדרים שהושכרו לסוחרים המזדמנים. באגף הצפוני בולט מגדל השעון המרובע, שנבנה ב-1906 במלאות 25 שנים לשלטונו של הסולטן הטורקי עבד אל-חמיד. באותה תקופה נבנה גם מגדל השעון ביפו, לכבודו של אותו צדיק. את המתחם המבוקש של ח'אן אל-עומדאן אפשר לראות כיום רק בהצצה מאחת הפינות, וחבל. הוא נסגר למבקרים בגלל סכנת התמוטטות, ומחכה לישועה. כואב לראות את ההזנחה השוררת כאן ומאפילה על הארכיטקטורה המפוארת וההיסטוריה המפוארת לא פחות. ובכלל, בכל פינה בולטים הזנחה ולכלוך




מבט מקרוב:



כתבה:

https://youtu.be/uVfefEAFb-c


הדרכה:

https://youtu.be/KaAIk6OEzcE


הדרכה:

https://youtu.be/WudBzBnyDkM
אולמות האבירים
אולמות האבירים
#על אולמות האבירים של עכו העתיקה

אולמות האבירים בעכו העתיקה הם מתחם תת-קרקעי מרשים הנחשב לאחד הממצאים הארכיאולוגיים המרתקים ביותר בעיר.

האולמות התגלו בשנות ה-90 של המאה ה-20 ומייצגים את שרידי מצודת ההוספיטלרים מהתקופה הצלבנית, מצודה שנבנתה במאה ה-12-13.

המתחם שימש כמקום מגורים, אוכל ופעילות דתית עבור האבירים הצלבנים.


#מה תראו כאן?
במתחם אולמות מרוהטים הבנויים בסגנון גותי מרשים עם קמרונות אבן גבוהים, עמודים מפוארים ותאורת אווירה.

באולמות תוכלו לראות שחזורים של חיי היומיום של האבירים, תערוכות ארכיאולוגיות וחלל גדול המשמש למופעי תרבות.

המתחם כולל מספר אולמות גדולים המחוברים ביניהם בקשתות אבן.


#טיפים
- בקרו בשעות הערב כשהתאורה יוצרת אווירה קסומה במיוחד
- השתתפו במופעים ובאירועים שמתקיימים במקום לחוויה אותנטית
- הביאו סוודר גם בקיץ - המתחם התת-קרקעי קריר
- שלבו את הביקור עם סיור במוזיאון לפני הירידה למתחם




לערוך
המשכנו לאולמות האבירים המפורסמים המקום נקרא גם מצודת ההוספיטלרים. על המקום בפרוטרוט לרבות הסטוריה של המקום ניתן לקרוא כאן. המקום יפיפה עם הקמרונות ועם העמודים שקוטרם ענק.

כדאי לקחת מכשיר אודיו שהוא במקום מדריך ומקבלים הסבר ליד כל מקום באולמות השונים.


חוויה אינטראקטיבית חדשה באולמות האבירים שבעכו העתיקה

בואו להציל את הנסיכה חבצלת! במהלך הפעילות, הילדים לומדים על ההיסטוריה של אבירי המסדר ההוספיטלרי, הנזירים והתושבים המקומיים בעכו העתיקה, בזמן שהם מחפשים אחר רמזים, פותרים חידות, משחקים במשחקים ואף צוחקים במהלך החוויה.

המדריך הקולי לילדים הוא חוויה מהנה למשפחות עם ילדים, שעוברים מתחנה לתחנה באולמות האבירים ומנסים להציל את הנסיכה חבצלת. המדריך פותח על ידי יובל מלחי, מפיק הפודקאסטים 'היסטוריה לילדים' בשיתוף החברה לפיתוח עכו העתיקה.

בסיום המשחק, מוזמנים הילדים לצילום סלפי בביתן מימי הביניים. המדריך כלול במחיר הכניסה לאתרים. ילד עד גיל 5 חינם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/x2WOdqqJc0A


ביקור במקום:

https://youtu.be/xWsDirQh4bU


בלוגרים:

https://youtu.be/y-ZIqcT7PLI


הדרכה:

https://youtu.be/BlE7HPZ13nY
החמאם התורכי
חמאם אל באשה
#על החמאם התורכי, חמאם אל באשא

החמאם הטורקי (The Turkish bath), או חמאם אל-באשה (Hammam al-Basha) הם שמותיו של בית מרחץ טורקי שנבנה בשנת 1795 על ידי אחמד אל-ג'זאר ושוחזר היטב.

החמאם שימש את האליטה המקומית ונחשב לאחד מבתי המרחץ המפוארים בתקופה העותמאנית.


#מה תראו כאן?
זהו בית מרחץ משוחזר במלואו עם שלושה חללים עיקריים: חדר ההלבשה עם מזרקה מרכזית, חדר הרחצה הפושר וחדר הרחצה החם.

התערוכה כוללת מיצג אודיו-ויזואלי "הבלן האחרון" המספר על חיי היומיום בחמאם.

ניתן לראות את מערכת החימום התת-קרקעית המתוחכמת.


#טיפים
- החמאם אינו פעיל כיום.
- הקדישו לפחות 45 דקות לביקור כולל המיצג
- המיצג מתנהל במספר שפות - בדקו את זמני השפות
- הביאו מצלמה לאולם הכניסה המפואר עם המזרקה
- שלבו עם ביקור במסגד אל-ג'זאר הסמוך



#היסטוריה
חמאם אל באשה, החמאם הטורקי של הבלן האחרון, נבנה בסוף המאה ה-18 בתקופה העות'ומנית.

המקום נקרא בתחילה "חמאם אל-ג'דיד" (החמאם החדש) ומאוחר יותר שונה שמו לכבוד הבניין.


לערוך

המבנה שימש כחמאם פעיל עד הקמת המדינה. לאחר מכן עד שנות התשעים שימש המקום כמוזיאון העירוני של העיר עכו ,כאשר בוחנים את סגנונות הבניה השונים במבנה ,מבינים כי הוספו למבנה תוספות בנייה .

כיום הכניסה היא מחלקו המזרחי של המבנה. בעת הסיור במקום רואים את חלקיו על פי שימושם , אנו נבחין לאחר המעבר בכניסה לחמאם, במאגרי המים, בבור המים, בחדר המלתחה, בחדר המנוחה.

שימוש המתרחצים השתנה בהתאם לחדרים הנבדלים בדרגות החום שלהם. החדרים כללו את : החדר הפושר, החדר החם והסאונות. ניתן לראות את הרצפה שחוממה והאדים עלו למעלה לפעילות הסאונות. והטיפול הגופני.

כיום המקום אינו מתפקד כחמאם, אך לצורך תצוגת המוזיאון ,יש בו שחזור של הפעילות בחמאם, השחזור כולל מיצגים אור קוליים, במופע אור קולי הנקרא הבלן האחרון, כאשר נכנסים למבוא הכניסה מקבלים בדלפק אוזניות שמע והסבר למצגת האור קולית .

לאחר מכן יוצאים מבעד חדלת חדר הקבלה לחצר פתוחה לכוון חדר המנוחה הגדול של החמאם, נכנסים הדלת ננעלת חשמלית (בזמן חרום מצדו הימני של הפתח מתג פתיחה מהירה) ומתיישבים באולם המשוחזר והנאה עם פסלים ,רצפת שיש במרכז האולם מזרקה משוחזרת ,על מסך ענק על אחד מקירות האולם מוקרן חלקה הראשון של המצגת ,בסיפורת ובתיאור ההיסטוריה של המקום.

לאחר גמר המצגת הראשונה נפתחת בחלק האחורי של האולם דלת חשמלית נוספת ועוברים לחדרי הרחצה והמסדים, על מנת לספק את האוטנטיות והתחושה שאנו נמצאים באולם טיפולים מעניקים תנאי לחות וחום כמו במציאות, מסביב לאולם המרכזי עם שולחן השיש הענק לטיפולים, מסודרים חדרים ודמויות מפוסלות המייצגים פעילות חמאם כפי שהייתה נהוגה.

המצגת השנייה מתוארת באוזניות וגם על הקיר מוצגת מצגת ויזואלית של המשך משחק השחקנים המתארים את האווירה והתקופה שבה פעל החמאם, לאחר סיום המצגת נפתחת הדלת החשמלית ויוצאים שוב לחצר הפתוחה ממשיכים במבואת הכניסה החוצה. חוויה נחמדה ומומלצת לצפייה.

אגדה הקשורה לתקופת הקמת המדינה ,מספרת כי החמאם ,שימש את פורצי כלא עכו כמעבר, לשחרור לוחמי המחתרות לפני קום המדינה. ניהול החמאם השייך למשפחה שהקימה אותו והוא עובר בירושה.

חשיבותו של החמאם במיקומו בעיר העתיקה ובתפקידו התרבותי והחברתי בימי עכו הישנה בצורת המבנה שקיים היום, נשאר כמות שהוא ולא נעשו בו שינויים. משערים כי הוא נבנה על שרידי בית מרחץ ישן מתקופת אחרת. שערוך המבנה מספר כי הוא נבנה במאה החמש עשר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nnlKAhey1eo


בלוגרים:

https://youtu.be/t58ea0Jp7Ro


הדרכה:

https://youtu.be/eETVTUA96fc

סיור עכו העתיקה

מוזיאון אסירי המחתרות
בית הסוהר ומוזיאון אסירי המחתרות
#על בית הסוהר של עכו שהפך למוזיאון

מוזיאון אסירי המחתרות (Museum of the Underground Prisoners) פועל במצודה, שהפכה למתחם בית הכלא הבריטי לשעבר. כאן נכלאו, בתקופת המנדט הבריטי בשנות ה-30 וה-40, פעילי מחתרות יהודיות.

הכלא שימש לכליאת חברי אצ"ל, לח"י והגנה שנתפסו בפעילות נגד השלטון הבריטי. המקום נחשב לאתר הנצחה חשוב בתולדות המאבק לעצמאות.


#מה תראו כאן?
תאי כלא משוחזרים, תערוכות על פעילות המחתרות, מסמכים היסטוריים וסיפורי חיים של האסירים. המוזיאון מספר על תנאי הכליאה, על נסיונות הבריחה ועל הקורבנות של המאבק. יש כאן גם גלוריית גיבורים ותצוגות אודיו-ויזואליות.

בתקופת המנדט הבריטי, בשנת 1921, החלו ארכיאולוגים בריטים בחפירה הראשונה במכלול ההוספיטלרי. תחת פיקוח בריטי נחשף חלק מהרפקטוריום, הוא אולם העמודים.

בשנת 1947 חפרה קבוצת אסירים מארגון האצ"ל דרך מילוט במטרה לברוח מכלאם שהיה במצודה. תוך כדי החפירה הם נחסמו ע"י אחד הקמרונות של האולם הצפוני ולא הצליחו לצאת, כך שהאסירים נאלצו לשוב על עקבותיהם.


לערוך מהשלט :
בשנת 1991, לאחר שנתגלו בעיות הנדסיות במבנים שנחפרו, החלה החפירה הארכיאולוגית העיקרית של המכלול. בשל בעיה שיצר מילוי עפר בין השכבות השונות הוחלט לפנותו וליצור הפרדה בין המפלס העותומני (ובו גם הכלא הבריטי) לבין המפלס הצלבני. את החפירה ניהלה רשות העתיקות במימון החברה לפיתוח עכו העתיקה ומשרד התיירות. נטלו בה חלק ארכיאולוגים, מהנדסים, אדריכלים ומשמרים מרשות העתיקות, וכמאה עובדים שגויסו מעכו העתיקה ומהישובים הסמוכים. במהלך החפירות נחשף חלק גדול ממרכז המסדר ההוספיטלרי.




#טיפים
- מתאים יותר לילדים מגיל 12 שיכולים להבין את הרקע ההיסטורי
- הביקור עלול להיות מרגש רגשית - התכוננו לתוכן כבד
- השתתפו בהרצאה המודרכת למידע מעמיק יותר
- שלבו עם ביקור בחומות העתיקות לפרספקטיבה היסטורית רחבה







לערוך


בית הסוהר. כאן התרחשה הפריצה המפורסמת אל כלא עכו במאי ‭.1947‬ מסמטת אבירי יוחנן מגיעים למתחם נוצרי, הכולל את הכנסייה היוונית-אורתודוקסית סנט-ג'ורג' ובית הארכיבישוף (פתוחים בדרך כלל רק בימי ראשון‭.(‬ כאן מתנוססת טבלת זיכרון לשני קצינים בריטים שנפלו על הגנת עכו. מהלך דקות אחדות מערבה ואנו בכיכר גנואה, בה בולט ביתו הכחול-לבן של בָּהא-אוּלָה, מייסד הכת הבהאית, שהגיע לכאן לאחר שנתיים בכלא הטורקי


מוזיאון אסירי המחתרות. בתקופת המנדט המצודה הטורקית שימשה כבית סוהר מרכזי בו כלאו הבריטים את לוחמי האצ"ל, הלח"י וההגנה. בחדר הגרדום נתלו תשעת הרוגי המלכות בשל מאבקם בבריטים. כאן נמצאים גם חדרי כליאתם של ז'בוטינסקי ושל בָּהא-אוּלָה, המנהיג הבהאי.







מבט מקרוב:

https://youtu.be/lID5s_JrsmE


ביקור במקום:

https://youtu.be/WLo7e8PlpbA


היסטוריה - הפריצה לכלא עכו:

https://youtu.be/Wre1_2BW9ss


הדרכה:

https://youtu.be/CQje0MCzWGs
מנהרת הטמפלרים
מנהרת הטמפלרים
#על המנהרה הסודית של הטמפלרים

מנהרת הטמפלרים (Templars' Tunnel) היא מנהרה תת-קרקעית יוצאת דופן באורך 150 מטר, שנבנתה במאה ה-12 על ידי מסדר האבירים הטמפלרים.

המנהרה שימשה כמעבר חשאי ומוגן מאזור הנמל אל מתחם מסדר הטמפלרים. גילויה בשנות ה-90 היווה פריצת דרך בהבנת מבנה העיר הצלבנית.


#מה תראו כאן?
המנהרה היא מעבר תת-קרקעי מרתק החצוב בסלע הטבעי, עם תאורה עדינה המדגישה את המבנה הארכיטקטוני.

המנהרה מספרת את סיפור החיים בתקופה הצלבנית דרך תצוגות מולטימדיה, מפות אינטראקטיביות ושחזורים ויזואליים.

בסוף המנהרה יש תצפית על אזור הנמל העתיק.


#טיפים
- מומלץ לאנשים עם קלסטרופוביה להתכונן מראש - המנהרה צרה ונמוכה במקומות
- הסיור אורך כ-20 דקות אבל מומלץ להקדיש זמן לתצוגות המולטימדיה
- עדיף לבקר בשעות הבוקר או אחר הצהריים כשפחות צפוף
- שלבו עם ביקור באולמות האבירים לחוויה צלבנית שלמה




לערוך


בכניסה ל
מנהרת הטמפלרים.

את המנהרה חפרו ובנו בחשאי הטמפלרים. אל תתבלבלו,

אלה לא הטמפלרים הגרמנים מלפני 150 שנים, אלא

מסדר צלבני חצי-דתי חצי צבאי שטיפל בצליינים שהגיעו מאירופה לארץ ישראל לבקר במקומות הקדושים.

הם ישבו תחילה בירושלים מכאן שמם: שומרי המקדש, ‭.Temple‬ לאחר כיבוש ירושלים על ידי צלאח א-דין במאה ה‭12-‬ קבעו את מושבם בעכו.

שוב גובים מאיתנו 10 שקלים, ואנחנו נכנסים למנהרה שאורכה 350 מטרים, חוויה נהדרת לסיום הטיול. אריאל מספר ש

המנהרה נחשפה באקראי לפני כ‭15-‬ שנים, בעקבות תלונה של גברת שגרה בדירה שמעל למנהרה על תופעות מוזרות ברצפתה. יפה עשתה החברה לפיתוח עכו העתיקה שפינתה את העפר והכשירה את המנהרה לביקור. בקרוב אמורים להמשיך בחפירת המנהרה, ואף להוסיף לה קולות פכפוך מים ותמונות מהעבר.




מבט מקרוב:

https://youtu.be/rMfe6JSFeRo


הדרכה:

https://youtu.be/gG6NPq5myf0
מצודת עכו
מצודת עכו
#על המצודה העות'מנית של עכו

מצודת עכו (Acre Citadel) היא מבנה הגנה עוצמתי שנבנה בתקופה העות'מאנית על שרידי מבצר צלבני קדום. המצודה נבנתה בעיקר בתקופת שלטונו של אל-ג'זאר פאשא במאה ה-18 ושימשה כמרכז ביצורי מרכזי של עכו. המבנה נבנה מאבן חוף מקומית ומתאפיין בחומות עבות ובמערכת הגנה מתוחכמת.

בתקופה הבריטית המצודה שימשה כבית כלא מרכזי לפעילי המחתרות היהודיות. בין האסירים המפורסמים שישבו במצודה היו אצ"ל, לח"י ופעילי הגנה. בשנת 1947 התרחשה במצודה מבצע הפריצה המפורסם בו חברי אצ"ל ולח"י נמלטו מהכלא.

כיום המצודה מהווה מוזיאון לזכר אסירי המחתרות ובה מוצגים תולדות המאבק למען עצמאות ישראל. האתר מספק תמונה מקיפה של התקופה הבריטית בארץ ישראל ושל פעילות המחתרות.


#מה תראו כאן?
- מבנה מצודה עות'מאנית מרשים ומשומר
- תאי כלא מקוריים מהתקופה הבריטית
- מוזיאון לזכר אסירי המחתרות
- תולדות מבצע הפריצה המפורסם


#טיפים
הסיור לוקח לפחות שעה וחצי כדי לראות הכל כראוי. המקום מספק חוויה חזקה ומרגשת של תולדות המאבק לעצמאות. הביאו מים כי הסיור כולל הליכה בין מבנים שונים. התערוכה מספקת קונטקסט חשוב לתולדות המחתרות.






לערוך
התחלנו בביקור ב"אוצרות בחומה" מתוך אתר דה ז'ה וו אני מביאה מה ניתן לראות במקום וקצת רקע
על החומה.המוזיאון מציג את אורחות החיים בארץ ישראל מסוף ימי השלטון התורכי ועד שנותיה
הראשונות של מדינת ישראל.

זוהי חוויה המאפשרת לכל מבקר להיפגש עם מרקם החיים בגליל בתקופת השלטון העותמני,
כולל בעלי המקצוע והמלאכות שהיו נהוגות באותם ימים, כלים וחפצים שהיו בשימוש,
ריהוט ותלבושות של התקופה.
פריטי התצוגה שנאספו במשך שנים רבות על ידי האספנים דן הורטמן ומיכאל לוריא, ניתנים לצפייה
במכלול חדרים, וכל נושא מוצג בחדר משלו. אפשר לראות כאן שחזור של חנויות בשוק,
בית המרקחת של פעם, המקומות בהם ישבו בעלי האומנים, בהם פחח, סנדלר, חייט, נגר ואחרים. מוזיאון "אוצרות בחומה" מצוי בפינה הצפון מזרחית של חומת עכו העתיקה. החומה נבנתה
בראשיתה על ידי המושל התורכי אחמד פשה אל ג'זאר לאחר נסיגת נפוליאון במלחמתו לכיבוש
העיר והושלמה בתחילת המאה ה-19 על ידי יורשו סולימן פחה. גם כיום ניתן לראות עליה את
הצריחים, חרכי הירי והתותחים ששימשו את מגני העיר נגד נפוליאון. בבסיס החומה נחצבה מנהרה שאורכה 80 מטר וגובהה 10 מטרים. המנהרה שימשה למעבר
חיילים והיא מחברת בין החפיר הפנימי לחפיר החיצוני של החומה. בתוך המנהרה הזאת הוקם
המוזיאון. המבנה ההיסטורי משרה על המבקרים אווירה ייחודית המוסיפה להנאה משפע האוספים
המוצגים בו. בחלקו המזרחי מצויה מעין חצר פנימית המאפשרת ישיבה למנוחה, או צפייה אל קו
החוף הנחשף ממרומי החומה. זה המראה הראשון שפגשנו בכניסה למתחם של מרכז העיר העתיקה.

P2240148 (Large).JPGP2240175 (Large).JPG

P2240191 (Large).JPG
P2240196 (Large).JPGP2240201 (Large).JPG
P2240208 (Large).JPGP2240228 (Large).JPG
כל מה שזכרנו מילדותנו נמצא כאן. זה מסע אחורה בזמן למחוזות ילדותנו. אמא שלי היתה מבשלת על פרימוס מצאתי כאן אוסף של מחזיקי מפתחות שגם אני אספתי, אוסף של קופסאות גפרורים, מכונת הכביסה של פעם, היתה תערוכה של לוחות שש בש. בקיצור שווה לבוא ולהתענג. לעלות מבעד הפתח המרכזי החוצה ולראות את התותחים שכבר אינם רועמים וניצבים מול החומה.

היעד הבא לביקור היה החמאם הטורקי. בדרך אליו הבחנתי בסראיה ואח"כ במבנה המשמש היום למתנ"ס אבל היה בעברו מבנה שנבנה בתקופה הממלוכית ע"פ המאפיינים של הצבעים אדום לבן פסים.

P2240277 (Large).JPG
P2240279 (Large).JPGP2240280 (Large).JPG
החמאם הטורקי - מומלץ לבוא אליו עם ילדים שכן רואים מהו חמאם ובמצגת האורקולית לומדים הן על עבודת הבלן והן על ההסטוריה של העיר.
באתר צופית מצאתי שמתואר על המקום כדלקמן:
החמאם התורכי - על המקום
בין שפע האטרקציות בעיר עכו העתיקה נמצא חמאם אל באשה (החמאם התורכי). החמאם שנבנה
בשנת 1795, הינו בית מרחץ ציבורי ובנוי בסגנון המרחצאות המזרחיים שהיו קיימים בתקופת
האימפריה התורכית.
חדר הכניסה בחמאם שימש גם כאולם הלבשה ועוטר במרכזו במזרקת שיש. דרך חדר זה תוכלו
להגיע לשורת חדרים חמים, כאשר הבולט מביניהם הינו חדר האדים שנבנה בסגנון מיוחד
ובצורת מתומן - עמודי שיש תומכים בכיפת החדר וארבע חדרים לשימוש אישי נמצאים
בפינותיו של החדר. בית המרחץ היוקרתי והמפואר עוטר כולו באריחים של קרמיקה ושיש מיובאים.

מיצג בתוך החמאם התורכי
מחזה דמיוני המתבסס על שושלת בלנים (עובדי חמאם) מוצג בחמאם התורכי של עכו העתיקה.
דרך עיניהם של אותם בלנים מתקבלת תמונה היסטורית עסיסית במיוחד – החמאם התורכי
אמנם שימש כבית טוהרה דתי, אך היה לו גם תפקיד חשוב כמרכז חברתי, אליו הגיעו אנשים
למנוחה, מסיבות ובילוי.
בחמאם היו נפגשים פשוטי העם לצד עשירי ומיוחסי העיר. בחמאם צחקו, דיברו, ריכלו
והתפלספו על הכול.
תיאטרון חמאם אל באשה יקח אתכם לחוויה אורקולית דרמתית מלמדת ומרתקת.
דרך ההווי הטיפוסי של משפ' הבלנים תחשפו לסיפורה של עכו העתיקה.

החוויה בנויה מאלמנטים רבים וויזואליים , כאשר החשוב שבניהם הוא המבנה עצמו.
המבנה הבנוי מחללים מרהיבים ומעוטרים ואשר מודגשים בתאורה ססגונית. את החוויה
מלווים פסקול אותנטי, איורים מקוריים ודמויות מפוסלות , המתארים בעוצמה רבה את
הוואי החמאם, חיי היום יום והאירועים ההיסטורים .
בחדר האחרון של המיצג צפויה הפתעה, הבלן חאג' באשיר מעסה, מקרצף, חובט ומסבן,
תוך כדי שהוא שוזר את סיפורי החמאם בתולדותיה של עכו ובחיי החברה הפעילים שהיו בה.
החמאם התורכי - חוויה בלתי נשכחת.

שעות הפתיחה
בעונת הקיץ - ימים ראשון עד חמישי, שבתות וחגים: בין השעות 19:00-08:30
ימי שישי וערבי חג: בין השעות 15:00-08:30
בעונת החורף - ימים ראשון עד חמישי, שבתות, וחגים בשעות 17:00-08:30
יום שישי וערב חג בשעות 14:00-08:30

P2240289 (Large).JPGP2240290 (Large).JPG
P2240299 (Large).JPGP2240305 (Large).JPG
P2240336 (Large).JPG
זה חדר האדים וכך רחצו

כשיצאנו מהחמאם בדיוק נפתח לביקור המסגד אל ג'זאר מהיפים במסגדים בארץ. באתר אל-עכו כתוב עליו:
בתוך השבכה הירוקה יש תיבה ובה שמורה שערה מזקנו של מוחמד

בניית מסגד זה, מן הגדולים בארץ ישראל, הושלמה בשנת 1196 להיג'רה (1781) ככתוב בטבלת השיש שמעל שער הכניסה. המסגד נקרא על שם אחמד אל-ג'זאר, שהיה הפחה (שליט עות'מאני) של עכו בשנים 1775 עד 1804. הוא תכנן את המסגד ופיקח על בנייתו. בוואקפיית אל-ג'זאר נקרא המסגד
"אל-אנואר" כלומר מסגד האורות. בעבר היה שמו "המסגד הלבן" על שום כיפתו הלבנה שבינתיים נצבעה ירוק.
חלקים רבים במסגד ובחצרו בנויים אבני שיש וגרניט שמקורן בחורבות קיסריה ועתלית הרומיות.
צריח המסגד הוא הגבוה והנישא מכל צריחי מסגדי העיר. מתחם המסגד כולל מספר גדול ;של מרכיבים:
בריכת טהרה מעוצבת, הניצבת במרכז החצר מאגר מים תת-קרקעי ושני בורות מים היורדים אליו;
מבנה הקבורה של אל-ג'זאר ושל סולימאן יורשו, הנמצא ממערב לכניסת המסגד; כ-50 חדרים
עטורי כיפות לבנות, הסוגרים על החצר ממזרח, מדרום וממערב. מהם ששימשו כמדרסה
(בית ספר ללימודי דת האיסלם), מהם כחדרי מגורים לעולי רגל ולעובדי המסגד ומאוחר יותר
היוו משכן לבית הדין השרעי בעכו ולספריית המסגד. עוד נמצא בחצר שעון השמש אשר נבנה
בשנת 1786 ושימש לקביעת זמני התפילה.

בתוך המסגד בתא המסורג הנמצא בצד המערבי-דרומי ולמעלה, נמצאת תיבה ובה, על פי המסורת,
שמורות שערות מזקנו של מוחמד. על קירות המסגד וכיפתו מופיעים פסוקים מן הקוראן.
ליד מדרגות הכניסה אל מתחם המסגד נבנה סביל מפואר, המוקף כיום בסורגים ואינו בשימוש.

וכך מתואר בוואקפיית אל-ג'זאר:

"...הבנוי בכל היופי שבאמנות והמכיל את היופי שבעדינות. מעל המנבר שלו יש כיפה עגולה עשויה
בצורה גיאומטרית והיא מאירה את הלבבות, לפניה בצד צפון ארבעה טרקלינים עם חמש כיפות,
האמצעית מהן קטנה, ומדרום למסגד וגם ממערב וממזרח לו יש גנים נטועים עצי פרחים שונים ומסביב
לרחבה שלו יש טרקלינים עגולים בנויים על עמודים, מבפנים של הטרקלינים יש חדרים,
חמישים חדרים במספר. למסגד זה יש שלושה שערים עם מפתן מבפנים, ובאמצע הרחבה יש שזרואן
(בריכת טהרה) מים זכים להרוות צמא העוברים ולרחצת המתפללים ולטהרת גופי האנשים. מסגד זה
מכיל בית ספר לפי הוראת המקדיש והוא מקדיש אותו ללימודי הדת עם ספרים בחינם אשר הכיל
ממדעים זרים וספרים שונים קבועים ללימודי השפה והחדיש והפירושים של
השפה והלוגיקה והדקדוק והפירושים הגדולים, ועוד ספרים שונים של ארבעת האימאמים. מסגד זה
מכיל מאגר מים תת-קרקעי ענקי אשר הוכן למי הגשמים..".
זמני התפילה השעון האלקטרוני כולל ציוני זמן אלה, מלמעלה למטה: השעה, התאריך לפי לוח השנה האזרחי, מועד תפילת השכמה, זמן הזריחה, מועדי ארבע התפילות היומיות הנוספות. מימין למועדי התפילות מופיע ציון הדקות החולפות מרגע תחילת קריאות המואזין ועד תחילת התפילה במסגד.
P2240339 (Large).JPG
P2240346 (Large).JPGP2240347 (Large).JPG
המשכנו לאולמות האבירים המפורסמים המקום נקרא גם מצודת ההוספיטלרים. על המקום בפרוטרוט לרבות הסטוריה של המקום ניתן לקרוא כאן. המקום יפיפה עם הקמרונות ועם העמודים שקוטרם ענק. כדאי לקחת מכשיר אודיו שהוא במקום מדריך ומקבלים הסבר ליד כל מקום באולמות השונים. P2240366 (Large).JPGP2240367 (Large).JPG
P2240374 (Large).JPGP2240382 (Large).JPG
P2240387 (Large).JPG

אחרי כל זה נעשינו רעבים והלכנו לחפש את החומוס הכי טוב בעיר. בדרך עברנו חאן שמשמש לחנויות
לממכר מוצרים שונים.
P2240398 (Large).JPG

בדרך לחומוס עברנו ליד מסגד נוסף

P2240403 (Large).JPG

זהו חומוס סעיד ביקור בשוק של עכו לעולם לא יהיה שלם בלי קפיצה לסעיד. מי שלא נבהל מהתור האימתני שמשתרך בשעות העומס עד לדוכנים שבחוץ, יזכה באחת ממנות החומוס המופלאות שפגש. המקום גדול, ועדיין צר מלהכיל את כל העולים לרגל. השירות טוב לא פחות מהחומוס עצמו, מה שמהדק את החוויה ומשאיר רק זיכרונות טובים. (תיקי גולן) לנו לא היה מקום בפנים אז קנינו בפיתה ואכלנו ברכב וגם לקחנו מיכל הביתה שוק העיר העתיקה,עכו טלפון: 04-9913945 שעות פעילות:
א'-ו': 06:00-14:30
P2240404 (Large).JPG
משם נסענו למלון המצויין שהוזמן מראש שמו עכוטל - זהו מבנה הבנוי בתוך החומה קרוב לשער היבשה, ששמענו מפי אליה מורני - בעלי המקום על העבר שלו. המבנה ההיסטורי נבנה במקור על ידי
העות'מאנים ושימש למגורי קצינים. אח"כ מחסן טבק, תחנת שיטור ומכס,בתקופה המנדטורית
הוסב המבנה לבית ספר לבנים ולאחר קום המדינה שימש כמקום מושבו של בית המשפט העליון.
אליה מורני, הבעלים הנוכחי, זכה בשנת 2000 במכרז שהוציא המנהל לפיתוח עכו והפך את המבנה
למלון קטן ואיכותי שמכבד את מורשתו.

המלון כולל 16 חדרים השונים זה מזה, בהם שתי סוויטות וחמישה חדרים משפחתיים.
קשתות וחלקים מהחומה המקורית צצים להם בחדרים ובמסדרונות ומזכירים את ההיסטוריה
המפוארת של המבנה. לחובבי הנוחות והטכנולוגיה, המלון מאובזר לגמרי ומציע גלישה
חופשית באינטרנט, כבלים, מזגן וכדומה.

עכוטל נבחר על ידי אתר הגולשים הנחשב Trip Advisor למלון הנבחר ל-2012 באזור
המזרח התיכון, בקטגוריות של שירות ומחיר.

מחיר: 850 שקלים ללילה לחדר זוגי (לרבות סוף שבוע), כולל ארוחת בוקר

למלון גג שמשקיף על העיר ועל הים. ביקשנו שיפתחו לנו לצפות ונענינו בחיוב.

התוצאה יפיפיה. ארוחת הבוקר מעולה ואולם חדר האוכל משרה אוירה נעימה עם כל הקמרונות
של המבנה והבאר הניצב בכניסה.
P2240427 (Large).JPGP2240428 (Large).JPGP2240429 (Large).JPGP2240430 (Large).JPGP2240451 (Large).JPGP2250612 (Large).JPG

ארוחת הבוקר במלון לאכול עם העיניים אחרי קבלת החדרים ומנוחה קלה לרגליים הלכנו לעבר שער היבשה וראינו את החומה לכל אורכה
ובנוסף מבט על העיר מהים לקראת שקיעה.
P2240467 (Large).JPG

הלכנו לעבר השוק שכבר נסגרו בו כל הדוכנים רק מצאנו מוכר דגים שעוד שקל את הדגים. P2240471 (Large).JPGP2240472 (Large).JPG
P2240477 (Large).JPG
זה השוק המקורה ליד המלון המשכנו ללכת לאורך החומה לכיוון הנמל, חלפנו בדרך ליד הכנסיה הפרנצ'יסקנית שהיתה סגורה,
נכנסנו לשוק משם וקנינו סחלב חם, ראינו עוד חנות דגים וירקות שהציגו את מרכולתם. P2240513 (Large).JPGP2240515 (Large).JPGP2240524 (Large).JPGP2240521 (Large).JPG

כשהגענו ממש לנמל ראינו את חאן אל עומדן עם המגדל היפיפה סגור!!!

בנמל היו דייגים שתיקנו רשתות וסירות דייג. P2240537 (Large).JPGP2240538 (Large).JPG

חזרנו רגלית למלון וברחוב ליד המלון מצאנו חנות תבלינים בה קנינו קינמון וממתקי נצרת בה קנינו
עוגיות וכנאפה חמה.
P2240555 (Large).JPGP2240557 (Large).JPG

כשהגענו שוב למלון עלינו לקומת הגג כדי לצפות בנוף, רואים משם את המשך החומה ועמדות התצפית ושקיעה יפה על רקע העיר.
P2240563 (Large).JPGP2240574 (Large).JPG
למחרת בבוקר בתכנון היה לבקר במנהרות הטמפלרים, אבל הגענו מוקדם מדי אז הסתובבנו קצת בסביבה.
חלפנו על פני הבית בלבן הצמוד למגרש החנייה שהוא הבית של הבאאה- אללה מייסד הכת הבאהית
אשר בשנת 1873 שוחרר מהכלא וישב בבית זה בעיר עכו. כאן הוא התגורר במשך כארבע שנים.
הבית שופץ ובולט בצבעו הלבן על רקע בתי הסביבה בעלי הגוון החום. בבית זה כתב הבהא-אללה
את ספרו "כתאב אל אקדס" (הספר הקדוש), בו כתב את עקרונות הדת הבהאית ואת חוקיה.
התקדמנו לעבר כיכר ושם ראינו ציורים על הדלתות. מהסמטה הזו הלכנו שמאלה והגענו
לבית המלון אפנדי
שהוא בית מלון בוטיק חדש שפתח השנה את שעריו לאחר חודשי שיפוץ רבים במהלכם הוזמנו אומני
ציור קיר מאיטליה, לצורך עבודת שיחזור של ציורי התקרה, עליהם עמלו במשך 7 חודשים. המלון יקר
לשהייה בדקתי בזמנו 1200 ש"ח לזוג ללילה. ביקשתי להכנס ולראות את החדרים ואמרו לי שניתן

רק בשעה 13.00 אך אז כבר הייתי באיזור אחר של העיר.


. P2250627 (Large).JPGP2250633 (Large).JPGP2250730 (Large).JPGP2250726 (Large).JPGP2250728 (Large).JPG

בית המלון אפנדי של אורי בורי - ירמיאס
עוד ביקרנו בכנסיית סנט ג'ורג' לפני הכניסה למנהרה. אמנם היא נחשבת ליפה אבל לא התרשמתי
ממנה מי יודע מה.

ואז נכנסנו למנהרת הטמפלרים. אני מביאה מתוך האתר הרשמי של העיר: הטמפלרים היו מסדר
צבאי-נזירי אשר בשם האפיפיור סייעו לצליינים ולחולים, שהגיעו מאירופה לארץ ישראל, לבקר
במקומות הקדושים.
תחילה הם ישבו בירושלים, בהר הבית, ומכאן שמם "הטמפלרים" - שומרי המקדש (temple).
לאחר כיבוש ירושלים על ידי צלאח א-דין בשנת 1187 קבעו הטמפלרים את מקום מושבם בעכו
והחלו לבנות את הרובע שלהם בחלקה הדרום-מערבי של העיר.
כאן, בקצה המערבי של המנהרה, נבנתה המצודה המרכזית של מסדר הטמפלרים. "המבצר
הטמפלרי היה המבנה החזק ביותר בעיר והוא נשק ברובו לקו הים. כמבצר חזק כניסתו הייתה
מוגנת בשני מגדלים חזקים, שעובי קירותיהם 28 רגל. בשני צדי המגדלים החזקים נבנו שני
מגדלים קטנים יותר; בראש כל מגדל הוצב אריה מוזהב בגודל של שור." (מדבריו של טמפלר
שחי בעכו בימי המצור של 1291)..
אורך המנהרה 350 מטרים והיא נמשכת מהמצודה הטמפלרית במערב ועד לנמל העיר במזרח.
בדרכה היא חוצה את הרובע הפיזני ובעבר שימשה כמעבר תת קרקעי אסטרטגי, שחיבר
את הארמון עם הנמל.
חלקה התחתון של המנהרה חצוב בסלע הטבעי, חלקה העליון בנוי אבני גזית, ומעליה קמרון
דמוי חצי חבית.
המנהרה נתגלתה בשנת 1994. החברה לפיתוח עכו העתיקה בשיתוף פעולה עם רשות
העתיקות פינתה את העפר והתאימה את המנהרה לביקורים. המנהרה נפתחה לקהל הרחב
בחלקה המערבי באוגוסט 1999.
בשנים 1999-2007 המשיכה החברה לפיתוח עכו בחשיפה ובשיקום בחלקה המזרחי.
בשנת 2007 נפתחה המנהרה לביקורי קהל לכל אורכה(האתר מונגש).
אין ספק שהמנהרה שווה ביקור יחד עם הסרטונים המוקרנים על קירות המנהרה המספרים


את סיפור הטמפלרים והעיר. לשעות פתיחה לחץ כאן. P2250673 (Large).JPGP2250679 (Large).JPG

ביציאה ממנה שמאלה אנו רואים שלט לחאן אל עומדן. מאושרים לראות שמכאן יש כניסה.
אומרים לנו שרק ב-10.00 האיש עם המפתח פותח את שערי המקום. לא היה מאושר ממני
באותו רגע אחרי שאמש הצצתי מבעד לחרכים כדי לראות את החאן מתוך הנמל שמשם אין כניסה.

עוד על החאן כאן.

P2250682 (Large).JPGP2250685 (Large).JPG

הבוקר השמש זרחה והשמיים היו תכולים והים היה כחול אז טיילנו לאורך החומות ליד הנמל. P2250705 (Large).JPGP2250714 (Large).JPG
P2250715 (Large).JPG
צהריים אכלנו בשוק המקורה לשם גם הגיעה קבוצת תיירים מגרמניה ואז סרנו לגלריה לממכר פסיפסים יפיפיים שנקראת OLD MOSAIC בהנהלת חאתם חזאן, (שנמצאת במדרחוב אלג'זאר),





מבט מקרוב:



ביקור במקום:

https://youtu.be/KkXUmDONHfg


לעומת מצודות צלבניות אחרות בישראל:

https://youtu.be/-VdaUXso16U


בלוגרים:

https://youtu.be/AjBvwv6iC-o


הדרכה לשירותים:

https://youtu.be/TBoaJEwc6sY
השוק העות'מני בעכו
שוק עכו העות'מני
#על השוק העות'מני בעכו

השוק העתיק בעכו (Ottoman Market), השוק העות'מני, או שוק עכו העתיקה הם שמותיו של השוק הפועל בעכו ברציפות במשך מאות שנים, מאז התקופה העותמאנית במאה ה-16.

זהו אחד השווקים המזרחיים האותנטיים הפועלים בישראל, ששמר על אופיו המסורתי והארכיטקטוני. השוק שימש כמרכז מסחרי חיוני עבור תושבי עכו וסוחרים מרחבי הגליל.


#מה תראו כאן?
בשוק רחובות צרים ומקושתים עם עשרות דוכנים צבעוניים המוכרים תבלינים, בשרים, מאפים מסורתיים, טקסטיל וכלי בית.

כאן תוכלו לחוות ריחות, טעמים וצבעים אותנטיים של השוק המזרחי. נחמד גם לשוחח עם המוכרים שיספרו לכם על מקור הסחורה ועל החנות ואם זה עסק מזון אף יציעו טעימות.


#טיפים
- בקרו בשעות הבוקר המוקדמות כשהמוכרים מכינים את הסחורה הטרייה
- נסו לשוחח עם המוכרים - רובם בעלי ידע עשיר על המוצרים
- הביאו כסף מזומן - לא בכל הדוכנים יש אפשרות תשלום באשראי
- טעמו חלבה, כנאפה ובורקס מקומי במאפיות המסורתיות




לערוך

השוק העתיק

איך מגיעים לשוק : לשוק כניסות רבות מהסמטאות.

הכניסה העליונה לשוק: נכנסים לעיר העתיקה מרחוב חיים וייצמן, פונים לרחוב צלאח-א-דין וחונים בחניון השוק הקטן או בחנייה שמחוץ לחומות.

ברחבה שסביבה הרבה חומוסיות ומסעדות קטנות ,רחוב השוק מחולק לשלושה רחובות המתחברים זה לזה, השוק מתפתל לאורכם, תחילתו ברחוב מרקו פולו, וממשיך לרחוב בנימין מטודלה, ומשם לרחוב פאחר א-דין.

הכיכר חיים פרחי, מהכיכר הכניסה לשוק היא מרחוב מרקו פולו מימין דוכן הפלאפל. בכדי לחנות מומלץ להשתמש ברחבה הגדולה הקרובה יותר בתשלום ,הממוקמת לכניסה לעיר העתיקה. השוק פתוח כל השבוע משעות הבוקר המוקדמות עד אחר הצהריים.

השוק בעיר העתיקה של עכו נחשב לרחוב הכי צבעוני בעיר, תחילתו העליונה נמצאת בכיכר חיים פרחי ומשם הוא מתפתל לו אל נבכי סמטאות העיר העתיקה.

בשוק ניתן למצוא את כל אשר שוק טוב יכול להציע: חנויות דגים ובשר, תבלינים, מיני מאפה ומתוקים, בגדים, קלטות ודיסקים וגם מסעדות קטנות ומבטיחות, שוק צבעוני שבו דוכנים רבים של דגים, מיני מתיקה מזרחיים וחנויות תבלינים מקוריים.

כאשר מסיירים בשוק כדאי לבקר בשני אתרים יהודיים חשובים הסמוכים: בית פרחי ובית כנסת הרמחל שהיה הגדול והמפואר בעיר.







מבט מקרוב:

https://youtu.be/7HdnBIuME6M


ביקור במקום



הדרכה:

https://youtu.be/LFCb5h26gBE


המתחם הצלבני
המתחם הצלבני בעכו
#על המתחם הצלבני בעכו העתיקה

המתחם הצלבני (Crusader Complex) בעכו מהווה אחד המתחמים הצלבניים הגדולים והמשמורים ביותר בעולם.

האתר משתרע על פני מספר דונמים מתחת לרמת הרחובים הנוכחית של העיר העתיקה ומתגלה כממלכה תת-קרקעית מלאת אולמות מרשימים, מבואות וחדרים שנבנו בתקופה הצלבנית במהלך המאות ה-12 וה-13.

המפלס התחתון הוא מהתקופה הצלבנית (בשנים 1291-1104)‬, בעוד שהמפלס העליון הוא בעיקר העות'מני ‭.(1917-1517)


#מה תראו כאן?
האתר עבר חפירות ארכיאולוגיות נרחבות וכיום הוא מהווה מתחם מוזיאלי מרכזי בעכו. הבנייה הצלבנית מאופיינת אולמות צלבניים מרשימים עם עמודי אבן עבים שמעליהם כיפות עגולות ומרשימות.

תראו כאן חדרים משוחזרים שבהם מוצג אורח החיים הצלבני. החדרים שימשו כמחסנים, בתי מלאכה וחדרי ישיבות לאבירים הצלבניים, ובמיוחד לאבירי מסדר בית המקדש המפורסם בשם "הטמפלרים".

יש כאן גם תצוגות של ממצאים ארכיאולוגיים מהתקופה הצלבנית, כולל כלי שולחן וכלי נשק של האבירים.

במתחם פועלים כיום גם מופעי אור וקול המשחזרים את תולדות האתר ומציירים את חיי היום-יום של הצלבנים. האתר מספק חוויה מקיפה של התרבות הצלבנית בארץ הקודש.

עוד תראו כאן חדר האוכל של האבירים כשעל הקיר שלו מתנוסס בו הסמל הצלבני המפורסם של שושן צחור, חדר שירותים עם המון אסלות, מרתף הכליאה, אולם שינה ענקי,

בסיום הביקור תצעדו במנהרת המילוט של אנשי המצודה. לרחר ההליכה בה תגיעו אל הבזאר הטורקי והחוצה אל מרכז העיר העתיקה.


#טיפים
בקרו בשעות הצהריים כשהאור חודר דרך הפתחים וכיפות האבן יוצרות אווירה מיוחדת.

הביאו סוודר או חולצה ארוכה גם בחום כי התת-קרקע קריר בכל עת.

רכשו כרטיס משולב למספר אתרים בעכו כדי לחסוך כסף. הסיור לוקח כשעה וחצי לפחות אז תתכוננו בהתאם.


מבט מקרוב:
חומוס סעיד
#על החומוס הפופולרי בעכו

חומוס סעיד (Hummus Saeed) הוא החומוס המפורסם ביותר של עכו. רבים רואים בו תחנת חובה בביקור בשוק שלה.

מנת החומוס והמשאושה של סעיד היא עונג אמיתי ומהטובות בישראל. השירות טוב והחומוסיה רחבת ידיים, אף שהיא עלולה להיות עמוסה מדי.


#טיפים
התור בשעות השיא עלול להיות ארוך.


מבט מקרוב:



בלוגרים

https://youtu.be/bGnc8d9gNmA
הבזאר הטורקי
#על הבזאר הטורקי ששופץ בעכו


הבזאר הטורקי (Turkish Bazaar) הוא מתחם קולינרי משולב אדריכלות עתיקה ששופצה בעכו העתיקה.

זהו מתחם קניות עתיק, עם 52 חנויות ובאורך של כ-100 מטרים. בעבר הוא היה חלק ממתחם גדול יותר שכלל שוק נוסף ושמו השוק החשוך.

ממוקם בצמוד לצידו האחורי של מסגד אל-ג'זאר, גדול מסגדי העיר עכו ובסמוך לנמל עכו העתיק ולשוק של עכו העתיקה, הבזאר הטורקי מציע חוויה תרבותית, אדריכלית וקולינרית.

הבזאר מכונה "בזאר אל-ג'זאר" וגם "השוק הארוך", על שום המבנה המוארך שלו, שבנוי בסגנון התקופה העות'מנית.

הבזאר שופץ ושוקם בשנת 2012 בידיהם של יזמים שונים והחברה הכלכלית לעכו.

בבזאר כיום יש בעיקר חנויות מזכרות, בתי קפה וכמה מסעדות אוטנטיות ועוד.



#טיפים
הכניסה למתחם היא בחינם.


מבט מקרוב:


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.