» «
סיורי קונקשן
סיור קונקשן ברומא
#סיור של כמה שעות ברומא

יש לכם כמה שעות ברומא? - הנה כמה אתרים נהדרים מהמיטב של העיר, בהם תוכלו לבלות את שעות הקונקשן בעיר. הגיעו מנמל התעופה למדרגות הספרדיות במונית, נסיעה לא זולה אבל אם מתחלקים זה נראה אחרת.

אתם במדרגות הספרדיות? - יופי. היכנסו לתגית "סיור קונקשן ברומא" והתחילו לנווט בעצמכם.

#חזרה לנמל התעופה
כשתסיימו את הסיור, חזרו ברכבת לשדה התעופה. יש כזו כל 20 דקות והמחיר בסביבות ה-5 יורו.
מזרקת ארבעת הנהרות
מזרקת ארבעת הנהרות
#על המזרקה שממנה נובעים כל הנהרות
מזרקת ארבעת הנהרות, הממוקמת במרכז רומא, עוצבה על ידי אחד מהפסלים החשובים בתקופת הבארוק - ג'ובאני לורנצו ברניני. היא נולדה כחלק מעיצוב הכיכר שבה היא נמצאת - פיאצה נאבונה (Piazza Navona).

המזרקה עשויה מאבן לא מעובדת ומשלבת מספר חומרים: שיש, אבן ומים. במרכזה של המזרקה עומד אובליסק עוצמתי, המסמל את ניצחון הכנסייה על הפאגניות, עבודת האלילים. בבריכה של המזרקה ישנם פסלי דולפינים מרהיבי-עין.

במזרקה ניתן לראות את ייצוגם של ארבעת הנהרות הגדולים בעולם - הנילוס (שבאפריקה), הדנובה (באירופה), הגנגס (שבאסיה) וריו דה לה פלטה (באמריקה). כל אחת מדמויות האלים שבמזרקה, מעוצבת במראה אופייני לתושבי היבשת אותה היא מייצגת ויושבת על סלע שממנו נובע אחד מהנהרות. כל נהר מייצג יבשת שעליה מעוניין האפיפיור לשלוט.

המסר של מזרקת ארבעת הנהרות הוא ברור - רומא היא המקור שממנו נובעים כל הנהרות.
פיאצה דל פופולו
פיאצה דל פופולו
#על כיכר ההמונים של רומא

כיכר פיאצה דל פופולו, הידועה גם בשמה "כיכר העם", היא אחד המקומות המרכזיים ברומא ולא במקרה. היא ממוקמת בסמוך ל"שער פלמינוס" (Porta Flaminia), שער הכניסה לרומא העתיקה. הכיכר הזו הייתה בעבר הנוף הראשון שהתגלה לרבים ממבקרי רומא. מאותו השער, אגב, תוכלו לראות היום רק שרידים וגם שמו השתנה מאז ל"שער פופולו", על שם הכיכר שבה הוא ניצב.

אך הכיכר לא מהווה רק זיכרון של הכניסה הראשית של העיר רומא העתיקה, אלא גם זיכרון למאורעות נוספים. היא הייתה מקום כינוס ואירחה נאומים והופעות והיוותה את נקודת היציאה של מרוצי הסוסים. מפורסמות מאד היו תחרויות הסוסים ללא רוכב, שיצאו מהכיכר לכיוון מרכזה של העיר.

בעבר הכיכר שימשה גם כזירה של הוצאות להורג, שהאחרונה שבהם התקיימה בשנת 1826. בימינו הכיכר פתוחה להולכי רגל בלבד והיא מהווה מקום מפגש מרכזי בעיר. תוכלו לראות בה הופעות רחוב ואמנים מקומיים ובינלאומיים. גם לא מעט הפגנות התקיימו כאן, כמו אלו של שנת 2010, גם כאלו שיצאו מעט מכלל שליטה. בשעות הערב תוכלו לראות כאן את צעירי רומא המגיעים לראות ולהיראות.


#האדריכלות של הכיכר והמוצגים שבה
בשנת 1818 קיבל הארכיטקט ג'וזפה ואלדייר (Giuseppe Valadier) את פרויקט התכנון מחדש של הכיכר. בזכות העיצוב שלו, הוא הצליח להפוך את הכיכר לגדולה ומרשימה. לכיכר מאפייני אדריכלות נאו-קלאסית.

עם השנים, הוסיפו שליטים שונים אובייקטים נוספים לכיכר על מנת לפאר את שמם. אחד מהם היה האובליסק המצרי, מתקופתו של רעמסס השני (במאה ה-13 לפנה"ס), שהוצב במרכזה של הכיכר. האובליסק מכונה "אובליסק פלמינו" (obelisco Flaminio) והוא השני העתיק ביותר ברומא. גובהו 24 מטרים וביחד עם הבסיס שלו הוא מגיע עד לא פחות מ-36 מטרים. אם תבחנו אותו היטב תשימו לב שפניו מכוסים הִירוֹגְלִיפִים (השם הלועזי לכתב הַחַרְטומִּים) המתארים את חייו ותקופתו של מלך מצרים. לרגליו של האובליסק בריכות מים ואריות עשויים שיש מהמאה ה-19. מדובר ב"מזרקת האובליסק" (Fontana dell' Obelisco), המורכבת למעשה מ-4 מזרקות קטנות המקיפות אותו. המזרקות הללו קיבלו מאפיינים מצריים, כך שיתאימו לאובליסק.

אל הכיכר הזו הובא האובליסק על ידי האדריכל הרנסאנסי דומיניקו פונטנה (Domenico Fontana) בשנת 1589, שכן קודם לכן, עמד האובליסק בכיכר אחרת.

משני הצדדים של הכיכר תוכלו לראות את מזרקות המים היפות, שעוצבו על ידי ג'ובאני סצ'ריני בשנים 1822-1823. בכיכר אפשר גם לראות 3 כנסיות מרשימות, ביניהן כנסיית סנטה מריה דל פופולו ("מריה של העם").


#טיפים
בסמוך לכיכר תוכלו למצוא את שוק הפשפשים בורגטו פלמיניו. השוק מציע שלל מציאות, כולל תכשיטים בעבודת יד, בגדי וינטג', תיקים, עבודות קריסטל, מוצרים מכסף, משקפי שמש ועוד.
פיאצה נאבונה
פיאצה נאבונה
#על הכיכר המיוחדת של רומא
ברוכים הבאים לכיכר היפה ביותר בעיר רומא! היא מרשימה ומלהיבה ונמצאת בלב אזור התיירות של בירת איטליה. את הכיכר בנה האדריכל ג'וֹבַנִי לוֹרֵנְצוֹ בֶּרְנִינִי (Giovanni Lorenzo Bernini) למשפחת האפיפיור אינוקנטיוס העשירי. זה היה עוד בימי הרנסנס. הכיכר הזו נחשבת לאחת מיצירות אדריכלות הבארוק המוכרות והבולטות ביותר ברומא. תוכלו לראות בה המון עיטורים ועושר המאפיינים את הבנייה הבארוקית.

במקור, הכיכר הייתה אמורה לשמש את תחרויות האתלטיקה של העיר. משום כך היא קיבלה את הצורה האליפטית שלה. היא נבנתה על הריסות האצטדיון של דוֹמִיטִיאַנוּס מהמאה הראשונה. בעבר התקיימו כאן מירוצי סוסים והיא בעצם הזכר היחידי למסלול מירוצי הסוסים הנוסטלגי של הרומאים.

מסביב הכיכר ניצבים ארמונות יפהפיים בסגנון הבארוק, מהמאה ה-17, כאשר המפורסם שבהם הוא זה של כנסיית סנטה אגנס אין אגונֶה (Sant’Agnese in Agone).

שימו לב, הכיכר מזמינה ויפה, אבל מחירי החנויות והמסעדות בה מופקעים. נסו להתרחק מעט בהליכה מהכיכר ותראו איך המחירים לאט לאט יורדים ומתייצבים.

הכניסה אל הכיכר עם כלי רכב לא מותרת, אלא אם אתם נוסעים על רכב מורשה. עם זאת, התחבורה הציבורית תעזור לכם להגיע אליה וגם לנסוע להרבה מהמקומות בסביבה שבטוח תרצו לבקר בהם, כמו הקולוסיאום, הפורום ועוד.


#מה רואים בכיכר פיאצה נאבונה?
הכיכר הומה בתיירים, בשל החנויות, המסעדות, בתי הקפה והגלידריות המשובחות שיש בה. יש בה מזרקות מרהיבות, כאשר המרכזית ביניהן היא מזרקת ארבע הנהרות של ברניני. בפינה הדרומית של הכיכר תוכלו לראות את מזרקת המורו, שגם אותה הקים האדריכל ברניני, שכמו שאתם מבינים בנייתו שולטת באזור. מזרקת נפטון, שעוצבה במאה ה-16, נמצאת בצד הצפוני של הכיכר.

אם תסתכלו טוב תראו בכיכר את האובליסק הגבוה, שהגיע ממצרים בפקודתו של אחד מהאפיפיורים, כדי לסמל את ניצחון הנצרות על העולם המוסלמי. סמל היונה שאתם רואים, הוזמן על ידי משפחת פָּמְפִילִי (Pamphili family) מברניני.

בסופי השבוע ובשעות הערב תוכלו לראות בפיאצה נאבונה, ציירים ואמנים רבים. בשעות הבוקר המוקדמות הכיכר תהיה נעימה אפילו יותר, שכן היא לא תהיה עמוסה בתיירים, שמגיעים ברובם במהלך שעות היום.

סיור קונקשן ברומא

קמפו די פיורי
שוק קמפו די פיורי
#על כיכר השוק שמנציחה את הקדוש של המדע
קמפו די פיורי היא כיכר מלבנית ברומא, שמהווה מרכז תרבותי ועסקי בעיר ושוכנת בחלק הנוצרי של רומא, עוד מימי הביניים. כיום היא מכילה שוק אוכל תוסס ומלא חיים. האזור הזה צבעוני ועשיר, מלא בפירות, ירקות, פסטות צבעוניות, דבש אורגני, תבלינים, גבינות ועוד. יש כאן שפע של דוכנים שונים ומגוונים. מסביב לכיכר רחובות מסחריים במחירים טובים ובתי קפה, המציעים ברובם גם רשת אלחוטית בחינם.

בכיכר גם תוכלו להסתכל על אנדרטת ג'ורדנו ברונו (Giordano Bruno), המדען שהקדים את זמנו והכנסייה שהוציאה אותו להורג על רעיונותיו לגבי מיקומו וחשיבותו של כדור הארץ במערכת השמש. שימו לב גם ללוח הברזל שליד האנדרטה, המיועד להנצחת ספרי התלמוד שנשרפו בכיכר הזו ממש.

משמעות שמה של הכיכר היא "שדה הפרחים" ("פיורי" באיטלקית הוא פרח). משערים שבעבר היה כאן שדה פתוח ובו פריחה יפהפייה ומכאן מקור השם. אם תחקרו, תלמדו גם על שמועה שאומרת שאולי הכיכר קרויה על שמה של פלורה, אהובתו של פומפיוס - שלא ברור אם הייתה אישה קיימת או בדיה ספרותית.



#כיכר קמפו די פיורי לתיירים
אחד המקומות ברומא שמתעוררים מוקדם בבוקר הוא הקמפו די פיורי. בעלי הבסטות מגיעות אל הכיכר מוקדם יחסית ומתמקמים במקומם הקבוע. זוהי אחת מהנקודות שלא תרצו לפספס אם אתם מגיעים לרומא, לפחות פעם אחת.

את התיירים הראשונים תוכלו לראות כבר בשעה 8:00. לקראת השעה 12:00 המקום כבר ממש יתמלא. שעות אחר הצהריים יהיו הרגועות ביותר. אבל אל תטעו, בשעה 20:00 הכיכר תתעורר שנית, הפעם לסבב הלילה שלה ותספק מקומות בילוי, ברים מגוונים ואפילו מועדון לילה.


#תולדות הכיכר
היום אתם רואים לפניכם כיכר מזמינה ומלאת אטרקציות. האמת היא, שלא תמיד היא הייתה כזו. בתקופת האימפריה הרומית, הנהר נהג להציף, מעת לעת, את הכיכר הזו לחלוטין, ביחד עם אזורים נוספים בעיר. האזור יובש לתמיד רק בראשית המאה הראשונה לספירה. אז גם החלה בנייה באזור. למרות זאת, היא עדיין נותרה נטושה יחסית ושימשה כ"שדה פרחים" חסר חשיבות.

העניין האמיתי באזור החל במאה ה-15, שכן האפיפיורים רצו להפגין את העושר והכוח שבידיהם. לכאן הגיע האפיפיור בוניפיציוס על מנת לבנות את כנסיית "סָנְטָה בְּרִיגִידָה" (החילות הקדושים). היום, במקומה, עומדת כאן השגרירות הצרפתית. אחריו הגיע האפיפיור קְלִיקְסְטוּס הַשְּׁלִישִׁי, שדרש לרצף את הכיכר. כמה שנים אחר-כך נבנו עליה הארמונות פאלאצו דֵּלָה קַנְסֶלֵרְיָה וזה של משפחת אוֹרְסִינִי.

עם הזמן הפכה הכיכר לשוק המקומי. נמכרו בו סוסים ומוצרים נוספים וההמונים התחילו לפקוד אותו. אבל לא רק למסחר היא שימשה. בימי האינקוויזיציה, במאות ה-16 וה-17, הכיכר הייתה מקום מרכזי להוצאת פושעים וכופרים להורג. אחת מההוצאות להורג המפורסמות ביותר הייתה של ג'ורדנו ברונו.


#מי היה ג'ורדנו ברונו - את מי הוציאה הכנסייה להורג בשל חלומותיו האסטרונומיים?
רבים רואים בו את "הקדוש של המדע". סיפורו של האסטרונום האיטלקי ג'ורדנו ברונו (Giordano Bruno) הוא אחד הסיפורים העצובים, של מדען שהקדים את זמנו ושילם בחייו על שהבין לפני כולם את מה שבדור הבא יבינו גדולי החוקרים.

בקרב יודעי דבר ברונו נחשב ל"קדוש הראשון של עולם המדע". בניגוד לקופרניקוס, בן זמנו הפולני, שאמר דברים דומים ואף הוכיח אותם מתמטית, לא רבים בציבור הרחב מכירים את שמו של ברונו, שהקדים את כולם בהבנת היקום ומקומנו בו - או במילים פשוטות - שכדור הארץ אינו מרכז העולם ושהיקום הוא אינסופי.

ברונו, מהעיר נפולי, הוא המדען הראשון שהקריב את חייו בשם המדע. ברונו הוצא להורג בשל "חלומות החלל" שחלם. הכל החל כשקרא ספר של לוקרציוס, משורר רומאי, שכתב 1500 שנה לפני כן שהיקום הוא אינסופי. ברונו חלם בדיוק על יקום כזה, שהאדם וכדור הארץ תופסים בו מקום קטן ביותר.

ברונו החל להפיץ את רעיונותיו לגבי היקום העצום, שבו יש עוד עולמות רבים כמו שלנו. הוא הגיע למסקנה שהכוכבים שנראים בשמיים הם בעצם שמשות, שיש מסביבן כוכבים קטנים הסובבים אותן. בעיני בני תקופתו, המאמינים במרכזיות של כדור הארץ ביקום, זה היה הזוי. כל זרמי הכנסייה החרימו את ברונו ואת טענותיו וראו בו כופר. באנגליה שאליה נסע כדי להרצות על רעיונותיו, לעגו לו המדענים של התקופה בבוז. זמן לא רב אחרי שחזר לאיטליה, הוא הוכנס לכלא, בשל "רעיונותיו הנואלים". במשך 8 שנים עונה ג'ורדנו ברונו על ידי האינקוויזיציה, אך הוא סרב להכחיש את רעיונותיו ועמד על דעתו. לפיכך הוצא ג'ורדנו ברונו להורג על ידי הכנסייה.

10 שנים אחרי מותו יצפה גלילאו לראשונה בטלסקופ ויצטרף לרעיונותיו של ברונו, שהתבררו כמדויקים. בהדרגה יבין העולם המדעי ובשלב מאוחר יותר גם הכנסייה, שכדור הארץ רחוק מלהיות מרכז היקום ושברונו צדק. כיום יש אוניברסיטאות על שמו ומכוני מחקר.


#טיפים
בואו לשוק מוקדם ככל האפשר. מעבר לסחורה הטרייה להפליא, הצפיפות נמוכה וממש נעים בו. ארוחת בוקר? - בשוק!
המדרגות הספרדיות
המדרגות הספרדיות
#על גרם המדרגות

גרם המדרגות הספרדיות של רומא מחבר בין פיאצה די ספניה (Piazza di Spagna) ופיאצה טריניטה דיי מונטי (Piazza Trinità dei Monti). נסו לספור כמה מדרגות אתם עולים בזמן הטיפוס, שכן יש כאן יותר מ-100 מדרגות. הרבה יותר. כמה גיליתם?

גרם המדרגות הזה נבנה בין השנים 1723-1727 על ידי האדרכיל פרנצ'סקו דה סאנקטיס (Francesco de Sanctis), במימון של הדיפלומט הצרפתי סטפנו גופייר. קצת אירוני שמדרגות שמומנו בידי צרפתי נקראות המדרגות הספרדיות, לא?

כמו שאתם יכולים לתאר, באותה התקופה הבנייה הזו עלתה המון כסף. המדרגות קישרו בין שגרירות ספרד לבין הכנסייה והוותיקן, לכן הן כונו מיד "המדרגות הספרדיות".

הכיכר הספרדית היוותה בעבר מרכז מגורים והתכנסות של אומנים וסופרים אירופאים רבים. גם המשורר המוכר ג'ון קיטס גר בבית סמוך לכיכר ובו הוא גם נפטר בשנת 1821. ביתו הפך למוזיאון לזכרו.

ואם בתרבות עסקינן, אולי נתקלתם בגרם המדרגות הזה גם בסצנה המפורסמת מהסרט "חופשה ברומא" (משנת 1953). שני הגיבורים חלפו על פני המדרגות הללו באחת הסצנות שבסרט. אסור לכם לפספס את המקום הזה!

בתחתית המדרגות תוכלו לראות את "מזרקת הסירה", או הברקאצ'ה, Barcaccia - הסירה הישנה. זו נבנתה בידי אביו של האומן המפורסם ברניני. הרעיון להקמתה של המזרקה הגיע לאחר שנהר הטִיבֵּר הציף את כל האזור והסירה נסחפה והגיעה עד לכאן. מסביבה הוצבו פסלים יפים של דמויות תנ"כיות כמו דוד המלך ומשה רבנו.


#טיפים
בשנים האחרונות אסור לשבת על המדרגות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/-3RN8NoOw8Q


ביקור במקום:

https://youtu.be/3jdNvh0dEJ0


הדרכה:

https://youtu.be/IJqjmBHUzpY


האיסור לשבת על המדרגות:

https://youtu.be/0dqAaqdDSP8
פיאצה די ספניה
פיאצה די ספניה
#על הכיכר עם גרם המדרגות

פיאצה די ספניה (Piazza di Spagna), שנבנתה במאה ה-18, היא הכיכר שהתפרסמה אצל התיירים בזכות המדרגות הספרדיות שעולות ממנה אל כנסיית טְרִינִיטַה דִי מוֹנְטִי. המדרגות הללו הן ללא ספק נקודת המפגש והמנוחה הפופולרית ביותר בקרב התיירים המגיעים אל רומא.

במרכז הכיכר תמצאו את "מזרקת הספינה" (Fontana della Baraccia), פונטנה דלה ברצ'יה. המזרקה הזו תוכננה על ידי האדריכל והפסל הנודע ברניני בשנת 1598. במרכזה שימו לב לפסל הספינה הקטנה. ההשראה לפסל היא מספינה אמיתית שנתקעה במימי נהר הטיבר ולא הצליחה לזוז.

סביב הכיכר הספרדית נמצאים כמה מהרחובות הנוצצים והאלגנטיים של העיר. רוצים לקנות או לפחות לשטוף את העיניים בקצת פראדה או גוצ'י? - צאו אל הרחובות שמסביב, שבהם נמצאות החנויות היוקרתיות ביותר של רומא.

בין בתי הכיכר שמסביב נמצא ביתו של המשורר ג'ון קיטס, מחשובי המשוררים הרומנטיים של אנגליה, שעבר לאיטליה במצוות רופאיו, לאחר שמזג האוויר האנגלי פגע בבריאותו. היום הוא מוזיאון על שמו.

בכיכר ניצב גם ארמונו, מהמאה ה-15, של הגנרל האיטלקי המוכשר לורנצו סיבו. בין אבותיו היו, בין השאר, בית מדיצ'י העשיר ושני אפיפיורים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/-3RN8NoOw8Q


ומזרקת הספינה:

https://youtu.be/J_VsEoQkgXI
הפנתאון ברומא
הפנתיאון
#על משכן האלים הרומים

הפנתיאון הוא אחד מהסמלים של האימפריה הרומית, אלו שאנחנו רגילים לשייך מיידית לרומא. משמעות המילה פנתיאון היא "כל האלים", שכן הוא הוקדש ל-12 האלים האולימפיים.

שישה עשר העמודים הקוֹרִינְתִיים, שהובאו לכאן היישר ממצרים, שוקלים כל אחד מהם לא פחות מ-60 טון. הגובה שלהם 12 מטרים והם בקוטר של 1.5 מטר. עמודים אלו תומכים בגג המשולש שעליו כתובה כתובת שמסבירה שאת המבנה הזה בנה מרקוס אגריפס.

במקום תוכלו לראות גם את קבריהם של כמה מלכים איטלקים ואת זה של הצייר רפאלו סאנציו (Raffaello Sanzio).

אם אתם רוצים להעצים את החוויה, הגיעו לפתניאון כשיורד גשם. זה מיוחד לראות את המים שנכנסים דרך החורים בתקרה ויורדים למרכז הבניין. אם תהיתם מה קורה עם כל המים שנכנסים פנימה, ישנן זוויות ברצפה בהן נאספים המים לחורי ניקוז במהירות. עוד נקודה מעניינת היא, שבתאריך ה-21 באפריל, כשקרני השמש יפגעו בפלטת המתכת שנמצאת מעל הדלת, תראו את הכניסה של המקום מרהיבה ביופיה בשל קרני האור הזוהרים.

ממול לפנתיאון תוכלו לראות את מזרקת הפנתיאון המרשימה, שנבנתה על ידי הארכיטקט ג'אקומו דלה פורטה בשנת 1575 ונחצבה על ידי לאונרדו סורמני. בהמשך, התווסף לה האובליסק של פרעה מצרים, דולפינים ובסיס חדשים.


#תקרת הפנתיאון
אחד מהדברים המעניינים ביותר בפנתיאון הוא התקרה המדהימה שלו, הכיפה הענקית שנמצאת בגג המבנה. הקוטר שלה הוא 43 מטרים ובמרכזה תוכלו לראות צוהר שנקרא אוקולוס. באמצעות הפתח הזה נכנס אור אל תוך חלל המבנה ויוצר חוויה מדהימה ומיוחדת. זה, אגב, מקור האור היחיד במבנה והקוטר שלו הוא 8 מטרים.

כיפת התקרה הזו היא הגדולה בעולם ללא תמיכה. אל תקחו את זה כמובן מאליו, שכן זה היה אתגר אדריכלי לא פשוט. בשל המשקל המסיבי של הכיפה העצומה ועל מנת שהיא לא תקרוס, ניסו המהנדסים הרומיים להפוך אותה לקלה ככל שהיא גבוהה יותר. זו הייתה גם הסיבה לכך שהחלקים העליונים של הכיפה עשויים מחומרים קלים יותר ויש בה חללים פנימיים רבים יותר. בשל צורת הבנייה המעניינת הזו, מבחוץ היא נראית יותר שטוחה ממה שהיא באמת.


# היסטורית הפנתיאון
בנייתו של הפנתיאון החלה בשנת 27 בעקבות פקודה של מרקוס ויפסניוס אגריפס (Marcus Vipsanius Agrippa), מפקד בצבא רומא וקונסול בתקופת שלטונו של אוגוסטוס. בעקבות שריפה שהתחוללה כ-60 שנה מאוחר יותר, המבנה נשרף כליל. הוא נבנה שוב בשנת 125 בידי הקיסר אדריאנוס. הפנתיאון היה מקדש ובשנת 609 הוא הוסב לכנסייה בשם סנטה מריה רוטונדה (Santa Maria Rotonda), כך נמנעה גם הריסתו בתקופת ימי הביניים. זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה מקדש אלילים הפך למקום פולחן נוצרי.


#מה הסיפור של הפנתיאון? באדיבות אאוריקה
הפנתאון (Pantheon) ברומא הוא המבנה השמור ביותר בעולם, שנשאר מהתקופה הרומית. זהו המבנה העתיק ביותר בעולם, שעדיין מכוסה בגג המקורי שלו. מדובר באחד המקומות המרשימים בעיר רומא, עיר שלא חסרים בה אתרים ארכיאולוגיים מרהיבים.

מבחינה אדריכלית, הפנתאון הוא הישג משמעותי בעולם העתיק, שכן כל כיפתו יצוקה מבטון, שמורכב מאדמת פוֹצוֹלַנַה (Pozzolana). זהו המבנה בעל הכיפה הגדולה ביותר בעולם העתיק והיא כל כך חזקה שהצליחה לשרוד עד לימינו.

המילה "פנתיאון" פירושה ביוונית "כלל האלים". במיתולוגיות עתיקות שונות, כמו השומרית והיוונית המילה הזו תיארה מקדש. ובאמת, המבנה הרומי העתיק העומד שלם עד היום, שימש במקור כמקדש לכל האלים - "פנתיאון".

אבל הרומאים שינו את שימושיו בהמשך גם לחצר לקיסר, לבית משפט ואחרי קבלת הנצרות, הוא הפך לכנסייה נוצרית בשם "סנטה מריה רוטונדה". חייבים להודות שזה שימוש מעניין למבנה שבמקור יועד לעבודת אלילים והכיל מזבחות כמספר אלילי הכוכבים.

תאריך יום הענקת הפנתאון במתנה לאפיפיור, על ידי הקיסר פוקאס, נחגג עד היום בעולם הנוצרי כ"ליל כל הקדושים". בין הקבורים ברצפת הפנתאון גם הצייר רפאל ומלכי איטליה.


#טיפים
יש סיורים מודרכים בפנתיאון ללא תשלום. אין צורך אפילו להזמין מקום בסיור כזה מראש.

הפנתיאון הוא מהאתרים המתויירים ברומא. בכל זאת, לא מאד צפוף כאן. אם תרצו לראותו בצורה נעימה, כדאי בכל מקרה להגיע אחרי השעה 16:00.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Oj6YmdUoiiQ


ביקור במקום:

https://www.youtube.com/watch?v=8rx6-sjKBTg


סנט אוסטשיו קפה
קפה סנט אסטקיו אל קפה
#לשתות בקפה הטוב ברומא

על בית הקפה הזה, סנט אסטקיו אל קפה (Sant Eustachio), אומרים שהוא הוא הקפה הטוב ביותר ברומא.

הוא אמנם נראה כחנות סתמית, אבל אתם עומדים לשתות כאן את הקפה שתושבי רומא רבים אומרים כאן שהוא הטוב ביותר בעירם. אם זה עוד לא משכנע, כדאי לזכור שאיטליה היא אימפריית הקפה האיכותי.

גרניטה עם קצפת? - זה המקום!


#טיפים
התור הגדול שבכניסה מעיד שמדובר במשהו מיוחד. ישנן כמה המלצות למתחילים כאן:

1. הזמינו "קפה" שזה אומר אספרסו, כי רק בו תהנו מכל הארומה הנפלאה של המקום. אם באתם לחוות את רומא, אז זה לא הזמן לאמריקנו או קפוצ'ינו, חברים! - הגעתם למקדש של קפה. עם הסמכות להזמין קפה באה האחריות להזמין קפה מעולה...

2. בקפה סנט אוסטשיו ימתיקו לכם את הקפה, אלא אם תאמרו מראש את מילת הקוד Amarro, שבה אתם מבקשים קפה מר.


ביקור במקום:

https://youtu.be/c2F4fQFyjgo


הדרכה:

https://youtu.be/a5etfZvnNuQ?t=1m05s


בלוגרים:

https://youtu.be/p9Q9Rp2kW9Y
פורנו קמפו די פיורי
#על הפיצריה המומלצת של השוק המומלץ

בקצה של שוק קמפו די פיורי נמצאת פיצריה מהסוג שחובבי הפיצות זוכרים שנים. פורנו קמפו די פיורי (Forno Campo de Fiori) מכינה פיצות מעולות עם אוסף מגוון של תוספות.

יש כאן מגוון של ארבע סוגי גבינות, נקניקים, כמעט כל ירק שאפשר לשים על פיצה, בצלים, פלפלים, עגבניות ופרחי קישוא ועוד.

הפיצות הריחניות והפריכות נהדרות והמחיר משעשע במונחים של ההנאה שתזכו לה. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OStb8ac3KSE


בלוגרים:

https://youtu.be/MXxySZiPSIs


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.