» «
שוק העיר העתיקה באנטליה
שוק העיר העתיקה
#על הבזאר המומלץ באנטליה


באנטליה לא חסרים רחובות מקורים בסגנון של בזאר או שוק. אבל השוק הכללי, או הבזאר של העיר העתיקה (Kaleici), הוא השוק המעניין ביותר מביניהם.

הבזאר מציע מבחר רחב של דוכנים עמוסי בגדים, מוצרי עור, צעצועים, תכשיטים, ממתקים טורקיים כמו רחת לוקום ותבלינים ושלל זיופים של מותגים מפורסמים.

בכלל, זהו השוק השווה ביותר, למי שמחפשים חיקויי מותגים של אופנה וביגוד. מי שבנויים להתמקחות מיומנת, יכולים למצוא כאן מציאות לא רגילות.

בניגוד לשוק של אנטליה, שהוא שוק מקורה המוקדש בעיקר למוצרי מזון, כמו פירות, ירקות, גבינות, בשרים, תבלינים, מוצרי מאפה וכדומה, כאן יש את כל מה שתרצו בשוק שמציע פשוט הכל.


#טיפים
המיקוח כאן הוא חלק מהחווייה. תהנו וזכרו שגם אם המוכרים קצת אגרסיביים, הכל בסדר. מצד שני, לא לרדת נמוך ולהעליב אותם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/u1MSnQtz4Kc


ביקור במקום:

https://youtu.be/SLnjD42avLA


בלוגרים:

https://youtu.be/t2gIsb5Ny7g
מגדל הידירליק
מגדל הידירליק
#על המגדל שהוא חידה לארכיאולוגים והיסטוריונים

הליכה לאורך חומת העיר העתיקה של אנטליה מובילה אל צוק בגובה של 30 מטרים מעל הים, המשקיף למרחקים. ברקע ניצבים הרי הטאורוס ובסמוך תראו את מגדל הידירליק (Hıdırlık Sokak) המעוגל.

המגדל הזה נישא לגובה של 14 מטרים. עבור הארכיאולוגים וההיסטוריונים הוא עדיין בגדר חידה והוויכוח על מהותו ותפקידו המקוריים ממשיך להתנהל.

מה שדי ברור הוא שמגדל הידירליק נבנה בתקופה הרומית, ככל הנראה בסביבות המאה ה-2 לספירה. אחת ההשערות היא שהוא נבנה במקור כמעין קבר, אולי לאחד מנכבדי העיר. מאוחר יותר, אומרת אחת ההשערות כאן, הוא הפך לחלק מביצורי העיר. אולי אף שימש בשלב מסוים כמגדלור שסימן לספינות את מיקומו של הנמל.

מאזור המגדל תוכלו לראות את נופו היפה של המפרץ. הפארק הנאה שבסמוך הוא פארק קאראליאולו. בזכות הנוף הזה רבים אוהבים לטייל בפארק הזה בשעת השקיעה. לא הרחק מכאן נמצאים גם משרד ראש העיר והתיאטרון העירוני.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Hqy4Ye4fDSU


צילום מהמגדל לאזור שמסביבו:

https://youtu.be/Nd012xm8QO0


תצפית מלידו:

https://youtu.be/CbwY2URtLXQ
פארק אטאטורק
פארק אטאטורק
#על הפארק באנטליה למייסד האומה המודרנית

פארק אטאטורק (Atatürk park) הוא פארק המוקדש למוסטפא כמאל אתא טורק, מי שהיה שליט טורקיה בראשית המאה ה-20 ונחשב לאבי האומה הטורקית המודרנית.

הפארק שבפאתי העיר העתיקה, נמצא בסמוך לחןף הים. בפארק גם פסל אטאטורק (Atatürk statue), שבו נראה אטאטורק המנהיג.


#על מוסטפא כמאל אטאטורכּ
הפארק מנציח את מייסד האומה הטורקית המודרנית. מדובר בצעיר טורקי שהיה לקצין מבריק ונועז. הוא היה המפקד הטורקי הראשון אי-פעם, שהביס צבא מערבי והגנרל העות'מני היחידי שלא הפסיד בשום קרב, במהלך מלחמת העולם הראשונה ואחריה.

עלי רִיזַה אֶפֶנְדִי, אביו פקיד המכס של מוסטפא, מת בינקותו ומוסטפא גוּדל לבד בידי אימו זוביידה. הוא למד באקדמיה הצבאית בסלוניקי, שם קיבל ממוריו את השם כֶּמָאל ("המושלם"). הללו העריכו מאד את כישוריו וצפו לו עתיד גדול. גם הם לא ידעו עד כמה גדול.

לאחר שהוא נרשם לאקדמיה הצבאית בשנת 1895 וסיים אותה, הוא היה לקצין בשנת 1904. מכאן הוא ינהל קריירה צבאית מבריקה, ינצח בקרבות בגליפולי וינהל לוחמה מבריקה ואכזרית כנגד צבאות מדינות ההסכמה. הוא יזכה בתואר "פָּאשַה", לא ינוצח בשום קרב במלחמה ויעביר ביקורת חמורה על השלטון העות'מני. באותה מלחמה הובסה האימפריה העות'מאנית והתמוטטה לגמרי.

מיד לאחר המלחמה נלחם מוסטפה כמאל ביוונים, שכבשו את איזמיר. לאחר שהביסם והחזיר את העיר לתורכיה, הוא היה למנהיג הבלתי מעורער והנערץ של התורכים כולם. משם קצרה הדרך לעלייתו לשלטון ולהפיכתה למדינה מודרנית וחילונית, באמצעות חוקים רבים שהעביר. אז גם זכה לשם "אטא טורק", אבי הטורקים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/9-cyjC8X5as


ביקור במקום:

https://youtu.be/b5JkoXsy738


תצפית אל הים:

https://youtu.be/rxDDItuAnl8


אטטורק בחייו:

https://youtu.be/MJlunDaDntg
מינארט קישיק
מינארט קישיק
#על המסגד עם הצריח השבור

כשאתם מסתובבים בקלאיצ'י (Kaleiçi), העיר העתיקה של אנטליה, תראו בה מבנה הרוס בעל מינרט. זהו "המינרט השבור", או בטורקית "קסיק מינרה". המסגד הזה שימש בתפקידים שונים במהלך ההיסטוריה. במקור, במאה ה-2 לספירה, הוא נבנה כמקדש רומי. אך בהמשך הוא היה לכנסייה ולמסגד, כשהוא מחליף ביניהם שוב ושוב, לפי דתם של הכובשים התורנים של העיר.

עוד משמותיו של המגדל הזה הם מינארט קישיק, מקדש קסיק מינארט, או "מסגד הצריח השבור" (Broken Minaret Mosque).


#תולדות המגדל
לאורך ההיסטוריה, עבר מינארט קישיק מיד ליד, בין נוצרים ומוסלמים. במקור הוא נבנה בכלל כמקדש רומי. זה היה במאה ה-2 לספירה. בשנת 600 הוא הוסב לכנסיה ביזנטית, לזכר מריה הבתולה, אימו של ישו. הכנסייה לא שרדה זמן רב, כי בשנת 700 היא ניזוקה קשות בפלישה הערבית לאזור.

בשנת 900 שופצה ותוקנה הכנסייה ואז שוב נכבש האזור בידי המוסלמים. כך היא שבה, תחת שלטון הסלג'וקים, להיות מסגד. אז נוסף לה הצריח הגבוה בצורת מינרט, שאתם רואים לפניכם.

בשנת 1361 נכבשה אנטליה בידי מלך קפריסין והוא הפך את המקום שוב לכנסייה אך בהמשך ההיסטוריה הוא שוב הפך למסגד. היה זה קורקוט, בנו של הסולטאן בייזיט, שבנה במאה ה-16 שוב את המסגד. למשך תקופה ארוכה פעל המסגד ללא בעיות מיוחדות, עד אמצע המאה ה-19, כשהוא נהרס בשריפה. היה זה בשנת 1846 והמבנה ניזוק. הצריח שלו נותר מאז מרשים אך פגוע, כזיכרון למקום שעבר מדת לדת, ללא הפסק ושימש כמקדש לכולן.


ביקור במקום:

https://youtu.be/TuHornzTcHU


שיפוץ:

https://youtu.be/CBHcDY_HZdE

קלאיצ'י

מגדל השעון
מגדל השעון
#על מגדל השעון של אנטליה

מגדל השעון (Saat Kulesi) של אנטליה נחשב לאחד מסמליה של העיר. המגדל הזה הוא מתנתו של הסולטן עבדול חמיד לעיר. הוא נבנה בשנת 1901, כחלק ממאות מגדלי שעון שנבנו באותה תקופה בערים שונות ברחבי האימפריה העות'מנית.

המגדל נמצא בכיכר קונאק, על הרחוב הראשי והרחב קומהורייט (Cumhuriyet), ממש על הכניסה המרכזית לקלאיצ'י, העיר העתיקה של אנטליה.

מגדל השעון בנוי בסגנון העות'מני המאוחר. מהמגדל עצמו נשקף נוף ההרים המרשים שמסביב.

ליד הכיכר השעון תוכלו למצוא את המוזיאון הארכיאולוגי של העיר. לא הרחק ממנו נמצא גם המוזיאון האתנוגרפי. נחמד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/PSfTtixRtTs


ביקור במגדל השעון:

https://youtu.be/djC6SeRDzJ0
אנטליה העתיקה
קלאיצ'י, אנטליה העתיקה
#על העיר העתיקה של אנטליה

העיר העתיקה של אנטליה, הנקראת קלאיצ'י (Kaleici), היא מוקד המשיכה העיקרי של העיר הגדולה והמתוירת הזו. למעשה, קלאיצ'י הוא שמה המוקדם של אנטליה, בעוד השם אנטליה הוא חדש יחסית.

כיום מהווה קלאיצ'י רובע עתיק ויפהפה במרכז העיר. בעברה הייתה אנטליה העתיקה (Antalya Kaleiçi) עיר שהזכירה עיירות עתיקות רבות לחופי הים התיכון. עם הרחובות הקטנים, העמוסים במסעדות וסמטאות עתיקות, היא מציעה חוויה נעימה ושלווה. למחפשים מעט שקט, מהמלונות עמוסי התיירים ומהחופים הגדולים והמתוירים של אנטליה - הגעתם למקום הנכון!

באנטליה העתיקה והקסומה אין את בתי המלון המפוארים, שמפוזרים מסביב בעיר החדשה ועל שפת הים. כאן מוצאים בעיקר מלונות בוטיק קטנים, לצד פנסיונים צנועים באווירה של פעם.


#מה תראו כאן?
קלאיצ'י היא אחד ממוקדי האטרקציות הראשיים בעיר אנטליה. זהו אזור יפה ומעניין עם סמטאות צרות ומתפתלות, מלונות בוטיק במבנים עתיקים, ברים, בתי קפה, מסעדות ואפילו מועדונים.

הפעילות המקובלת כאן היא טיול בסמטאות הציוריות וביקור בחנויות תכשיטים בעבודת יד, בגדים מקומיים, שטיחי קילים, מוצרי עור וכלים מקרמיקה וזכוכית וכדומה. בכל פינה תגלו כאן בית קפה מפתיע או מסעדה מעניינת, אבל זכרו שחלק גדול מהם הוא תיירותי. מאד.

כמעט כל בית שני בעיר העתיקה הוא מלון בוטיק. רבים מהבתים כאן אופייניים לבתי אגן הים התיכון. אלו בתי חצר שבהם חיו בעבר משפחות גדולות, עם חצר משותפת ובה עצי פרי ובור מים. ברובע גם מספר בתי עץ היסטוריים. לרבים מהם קומה שנייה רחבה יותר, המטילה צל על הרחוב.

בקצה הרובע העתיק נמצא הנמל העתיק והמקסים, בו תראו שלל בתי קפה ואמפיתאטרון קטן. מהנמל ניתן להפליג לתצפית על מפלי דודן הסמוכים או לשוטט ולשבת בצל העצים שבסמוך. מאחורי מזח הדייגים שבו יש גם חוף רחצה קטן. בו תוכלו להשתזף ולשחות, ביחד עם נופשים מבתי המלון שבסביבה.


#תולדות העיר העתיקה
קלאיצ'י, החלק העתיק של העיר אנטליה מעיד על הכיבושים הרבים והתקופות שעברו על העיר. כל תרבות ששלטה בעיר הקדומה הותירה בה חותם. יש כאן עתיקות רומיות, לצד שרידים ביזנטיים, מבנים עות'מאנים ועוד.

השם קלאיצ'י (Kaleici) מורכב מהמילים "קאלה" ו"איצ'י", שפירושן "בתוך מבצר". העיר העתיקה התפתחה סביב הנמל הישן. העיר עצמה גבוהה מהמפרץ ובכך שימשה מגן לנמל הקדום והפעיל שלה. סביב העיר הקימו שליטיה חומה מבוצרת וענקית, ששמרה עליה היטב. בתוך חומות האבן הענקיות הללו התגוררו התושבים. העיר הייתה אז בנויה כרחובות מפותלים, עם בתיה הציוריים שבנויים בסמטאות צרות בתוך החומות. רק בעת החדשה תיהרס כאן מרבית החומה, לאחר שעמדה כאן והגנה על העיר במשך אלפי שנים.

ראשונים חיו כאן היוונים, אבל עיר גדולה של ממש קמה כאן בתקופה הרומית. בהמשך נכבשת העיר על ידי הסלג'וקים והופכת לעיר סלג'וק (Seljuk). אחר כך כובשים אותה העות'מנים והיא הופכת לעיר עות'מנית אופיינית. עדויות של נוסעים מימי הביניים מעידות שגרו בה בני קבוצות אתניות שונות, כשכל קבוצה התגוררה אז ברובע משלה בעיר.

העיר אנטליה, שאנו מכירים בשם הזה ובמודרניות שלה, נולדה רק אחרי מלחמת העולם השנייה. ההתיישבות החלה אז לצאת מתוך החומות ושטחה של העיר גדל דרמטית. אז גם החלו להרוס חלקים גדולים מחומת העיר העתיקה, למען בנייה מואצת של בתי מגורים ומבני ציבור בעיר.

כיום העיר העתיקה משומרת היטב. תקנות נוקשות מונעות בנייה לא מבוקרת וחוקי שימור ברורים חלים עליה. מטופחת ושמורה - היא עומדת במרכז העניין של התיירות הגדולה שמגיעה אל העיר המודרנית אנטליה.


#טיפים
היפה והציורית מתוך הכניסות לעיר העתיקה היא זו של שער אדריאנוס. הכניסה הנוחה ביותר, לעומת זאת, היא מקלקפיצ'י (Kalekapisi).


מבט מקרוב:

https://youtu.be/zen0COW48WA


ביקור במקום:

https://youtu.be/IHDmHMUueR0


כמה אתרים בה:

https://youtu.be/wpE1_4eGw6c
איבלי מינארט
מינארט ייבלי, מסגד איבלי מינארט
#על המסגד המחורץ שהיה לסמל העיר

צריח המסגד איבלי מינארט (Yivli Minare), נקרא גם "המגדל המחורץ" או "צריח החלילים", נמצא בעיר העתיקה של אנטליה ועם הזמן הוא היה לסמל שלה.

הוא בנוי מלבנים, בגובה של 38 מטרים, כשהוא נשען על בסיס אבן מרובע. המינרט הסלג'וקי הזה הוא אחד המבנים האיסלאמים הראשונים שניבנו בעיר וניצב בראש הרשימה של האטרקציות בה. הוא נבנה בין השנים 1219-1236, בתקופת הטורקים הסלג'וקים, על ידי הסולטן אלדין קייקובאד.

צמוד אליו, אך נפרד ממנו, ניצב מסגד בעל שש כיפות אבן, שהיה בעבר כנסיה ביזנטית, הפך מסגד ונהרס במאה ה-14. הנוכחי הוא מסגד חדש שנבנה עם הכיפות, בסגנון האופייני לבנייה באנטליה של אותה תקופה.

לידו גם מכלול מבנים דתי הכולל מבני קבורה ומדרסה, כלומר בית ספר עתיק וחמאם, שהוא בית מרחץ.

מינארט ייבלי, בעל הצריח המחורץ, נמצא על רחוב גומהרייט, לצד האנדרטה של אתאטורק. הוא מכונה גם "צריח החלילים". צריח המינרט מקושט באריחי מוזאיקה כחולים כהים ויפים להפליא.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GgivQACz5uE


תמונות של המגדל וסביבתו:

https://youtu.be/AKzwrIMl6cg
מוזיאון אנטליה
מוזיאון אנטליה
#על המוזיאון הארכיאולוגי של אנטליה

מוזיאון אנטליה (Antalya Museum), הנקרא גם המוזיאון הארכיאולוגי של אנטליה, נחשב כאחד המוזיאונים החשובים ביותר בטורקיה. זהו גם אחד המוזיאונים הגדולים של טורקיה. עבור שוחרי העבר והארכיאולוגיה, ההיסטוריה והאמנות של ימי קדם, זהו אתר חובה.

במוזיאון אוסף עצום של ממצאים ארכיאולוגיים מרשימים ביותר. ראשיתו בשנות ה-20 של המאה הקודמת. זהו מוזיאון ענקי, המציג מגוון רחב ביותר של פריטים וממצאים. תראו כאן פרישה מרשימה ביותר של חפצים עתיקים ועבודות אומנות, המייצגים את ההיסטוריה של אזור אנטליה ושל הים התיכון בכלל.

בניגוד לשכנתה יוון, טורקיה סבלה הרבה פחות משוד עתיקות על ידי המעצמות הגדולות בעבר. היא גם יצאה נשכרת מהעובדה שחלק ניכר מהחפירות הארכיאולוגיות התבצע בה בשלבים מאוחרים, בזמנים בהם מקצוע הארכיאולוגיה היה רציני והאתרים נחפרו על ידי מומחים, ללא הרס ותוך שימור ומחקר חכם. בכך היא הפכה לגן עדן ארכיאולוגי ולמקום בו העבר השתמר היטב.

המוזיאון נמצא על גומהרייט קדיסי, מרחק של 20 דקות הליכה על חזית הים הדרום מערבית של העיר. החופים של העיר קרובים אליו מאד.


#מה תראו כאן?
מוזיאון אנטליה ממוקם בקוניאלטי (Konyaaltı). הוא מציג בעיקר ממצאים ארכיאולוגיים שנמצאו בחפירות באזור אנטליה, חלקם מעידים על ההיסטוריה של הים התיכון כולו. אך יש כאן גם לא מעט ממצאים ארכיאולוגיים חשובים מחפירות רחוקות יותר ברחבי טורקיה.

על פני שטח בן 7,000 מ"ר נפרשים 13 אולמות תצוגה וכן גלרייה פתוחה. מוצגים כאן אלפי מממצאים, החל מימי קדם וזמנים פרהיסטוריים ועד מוצגים מימי האימפריה העות'מאנית.

מרבית המוצגים במוזיאון הם מאזור רמת אנטוליה והסביבה. הם מחולקים לחדרים שונים, לפי תקופות ונושאים מגוונים. יש כאן מוצגים נהדרים עשויי אבן, זכוכית וברזל, שהשאירו אחריהן התרבויות הקדומות, כולל פסלים, סרקופגים ופסיפסים.

בין השאר תוכלו לראות כאן ממצאים פרהיסטוריים ממערות האדם הקדמון שבסביבה, פסלים הלניסטיים ורומיים נהדרים, לצד ממצאים מתקופות נוספות, ביזנטיים, סלג'וקים ועות'מאנים, לצד מוצגי פולקלור עממיים, אתנוגרפיה ועבודות אריגה טורקית.


#אגפים וחדרים
בין אגפי המוזיאון:

אגף להיסטוריה של הטבע - עם מאובנים בני מיליוני שנים.

אגף פרהיסטורי - בו כלים עשויי עצמות ואבן, ששימשו את האדם הקדמון.

אגף היסטורי - שלל ממצאים הקשורים לאימפריות וקיסרים, לוחות וכתובות מאתרים באזור אנטליה, פסלי אלים שונים, כולל פוסידון ודימיטר.

אגף הים - ממצאים שנשלו מהים, כמו מציבות, אוספי תכשיטים, כלי קרמיקה וחרס ועוד.

אגף לילדים - זה אחד היחידים במוזיאוני טורקיה שמקצים אגף עם תצוגות ופעילויות לילדים.

שלל ממצאים מעניינים נוספים תראו בגינה שמחוץ למוזיאון.


#טיפים
לא להחמיץ!

יש במוזיאון מזנון נחמד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/20lHnBlGBsQ


ביקור במקום:

https://youtu.be/FTd-RyFF2aM


הדרכה:

https://youtu.be/1IfFFyoIPTM


מוזיאון סונה ואינן
מוזיאון סונה ואינן
#על המוזיאון האתנוגרפי של אנטליה

המוזיאון האתנוגרפי של העיר, בשמו הרשמי מוזיאון סונה ואינן (Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Museum), עוסק באתנוגרפיה, היסטוריה, ארכיאולוגיה ואומנות באנטליה והסביבה. מוצגים בו אוספים ותצוגות של אומנות ומלאכת יד ולצד אלה מתקיימים כאן קונצרטים ואירועי תרבות.

זהו מוזיאון עממי, בו תוכלו לראות אוסף מרשים של עבודות יד ואומנות עממית. יש כאן החל משטיחים ותלבושות מסורתיות ועד לתצוגה של צורות חיים שונות, מהעבר של אנטליה וסביבתה.

המוזיאון שוכן בשני מבנים היסטוריים בקלאיצ'י (Kaleiçi), העיר העתיקה של אנטליה. בקאלאיצ'י צמחה מורשת העיר ויש המכנים את המוזיאון הזה בחצי הלצה מוזיאון קאלאיצ'י.

שני המבנים נרכשו על ידי קרן סונה ואינאן ובשנים 1993 ו-1995 עברו שחזור ושיפוץ יסודי ומקיף.

המבנה הראשון הוא עות'מאני, בית טורקי טיפוסי, מוקף בגן גדול ומרשים. בשחזור שלו הוסרו לא מעט תוספות שנוספו לו עם השנים ושלא היו חלק מהמבנה המקורי.

שלושת החדרים שבבקומה העליונה של הבית מוקדשים למוזיאון האתנוגרפי. מוצגות בהם סצינות מחיי היומיום במחצית המאה ה-19. רואים כאן תלבושות, חפצים, ריהוט, כלי נגינה ועיצוב פנים בסגנונות אופיינים לימים והתקופות ההם.

הבניין השני הוא מה שהיה בעבר כנסיית סנט ג'ורג', בה התפללה הקהילה היוונית-אורתודוכסית שהתגוררה בעיר. כאן מוצגים כלים שונים, כמו כדים וצלחות, לצד עבודות קרמיקה מרהיבות בדיוק ובאיכות שלהן. בחדר אחר מוצגים ציורים ראליסטיים ונפלאים, בהם ניתן להתרשם כיצד נראתה אנטליה של ימים עברו.

קרן סונה ואינאן קיראץ', משפחת פטרוני ואספני האמנות מהחשובות בטורקיה, היא גם זו שאחראית למרכז החדש לתרבות ואמנות של אנטליה. ממש כמו מוזיאון "פֶּרָה" באיסטנבול, גם מרכז זה מוקדש לתצוגת החיים בימים ההם באנטליה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/3rN9g7EVwdU
הנמל העתיק של אנטליה
#על הנמל העתיק שהפך למרינה


הנמל של העיר העתיקה באנטליה (Kaleici Yat Limani) נעטף על ידיה, כאילו היא מנסה להגן ולשמור עליו. הנמל הזה שימש במשך תקופות היסטוריות ארוכות כמקור הפרנסה העיקרי של תושבי אנטליה.

כי נמל אנטליה העתיקה הוא שריד לימים אחרים. הוא נוסד כאן בזכות המפרץ הטבעי והנוח שבו, המוגן על ידי צוקים גבוהים המקיפים אותו מכל עבר. שוברי הגלים המלאכותיים שבו, לעומת זאת, נבנו ככל הנראה על ידי השלטון הסלג'וקי, אי-שם בסביבות המאה ה-11.

היום הנמל הזה הוא רק מפרץ קטן ומוקף צוקים וסלעים. הוא משמש כמרינה, שבה עוגנות בעיקר יכטות, סירות וספינות תיירים. אלה מציעות שיט אל מול חופי העיר ומפלי דודן היורדים אל הים.

במרינה המקסימה של אנטליה יש עמדת תצפית מרהיבה על הים התיכון ועל אנטליה כולה. מעבר לחומות הנמל מתחילות סמטאות העיר העתיקה, המציעות מגוון של מסעדות, ברים, בתי קפה ומועדונים. בסמטאות המתפתלות הללו משוטטים בעיקר התיירים המבקרים בעיר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/oIMvQDgG1Tg


ביקור במדרחוב שליד הנמל:

https://youtu.be/tT_lO0njAd0


מהמרינה תוכלו לצאת לשיט:

https://youtu.be/bL-lIqxvkuU


תצפית על הנמל:

https://youtu.be/kCp4ha8TcT8
שדרות אטאטורק
#על שדרות אבי האומה הטורקית

שדרות אטאטורק, או שדרת אטאטורק (Atatürk Caddesi) היא שדרה מסחרית נחמדה באנטליה. השדרה הזו מהווה את הגבול הדרומי של קלאיצ'י, העיר העתיקה של אנטליה. תמצאו בה שלל חנויות, מסעדות ואפילו שוק טורקי אותנטי.

השדרה מוקדשות למי שנחשב "אבי טורקיה המודרנית", מי שהנהיג את טורקיה לאחר התמוטטות האימפריה העות'מנית, כמאל אטאטורק.

בשדרה תוכלו להתרשם ממעט שרידי החומה העתיקה של קלאיצ'י, שנותרו על מקומם ולא נהרסו בתנופת הבנייה של העיר הענקית הזו בעשורים האחרונים.

בקצה שדרות אטאטורק תראו גן גדול, פארק קאראלי (Karaali Park). הפארק הזה נבנה מחדש, עם שבילים ומזרקות. בגן יש רחבה גדולה, שממנה אוהבים תושבי העיר לצפות בשקיעה. יש כאן גם גן ישן, שבו תראו שרידים עתיקים של מבנה רומאי, היושב ממש מעל הנמל הרומי העתיק.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JDxdDP48z9E


ביקור במקום:

https://youtu.be/zTV1bh6IyKM


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.