» «
הונקר בורקס
הונקר בורקס
#על הבורקס של אזור סרייר המתמחה בבצקים ובמאכלי בורקס

הטורקים יודעים להיות מאד בררנים בבורקס שלהם. בסארייר (Sariyer), אזור הבצקים של העיר איסטנבול, תמצאו המון בתי בורקס (שהוא אגם צורת הרבים של ה"בורק" היחיד). כאן תוכלו לאכול בורקס מצוינים, במגוון מילויים, ליד עוד מאפים מלוחים ומתוקים.

הונקר בורקסי (Hunkar Borekcisi) הוא אחד הטובים ביותר כאן ומאלה ששמם הולכים לפניהם. די סביר שתאהבו כל פירור ממה שתאכלו אצלו, כי המקומיים בעיר סוגדים לבורקס שלו. לטעם רבים מהם, זהו הבורקס הטוב ביותר בסביבה. המוכר כאן יחתוך לכם במהירות את הבורקס הגדול שתבחרו, לריבועים קטנים, שתוכלו לאכול בביס נפלא משלו.

אם תקשיבו לנו - ליד כל בורקס צריך להיות כאן ספל של איירן, משקה היוגורט החמצמץ והמעולה, שהולך מושלם עם בורקס.

ממש מולכם יש מזח שליו ונוף ים. שבו עם הבורקס וכוס האיירן שלכם אל מול המים, כשהשחפים חגים מלמעלה. הביטו במזח ובדייגים שבסירות ממול ותיהנו.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
שאהין לוקנטסי
שאהין לוקנטסי
#על מסעדת פועלים עממית עם אימאם שמתעלף

שאהין לוקנטסי (Şahin Lokantasi) היא מסעדת פועלים עממית, בטורקית "לוקנטה", שהאוכל בה ביתי, איכותי, פשוט, מסורתי וטעים להפליא.

הלוקנטות בטורקיה מגישות אוכל טוב, כי הן פונות לתושבים ולא לתיירים מזדמנים. בהתאם לכך, מחיריהן זולים. כאן אין חוכמות או מלכודות תיירים. מקום שאינו טוב, עתיד להיסגר די מהר.

לדבר עם תיירים זה לא החלק החזק של אנשי המסעדה, אז פשוט הצביעו על הסירים ועל הצלחות שמוציאים לאחרים מהמטבח ותקבלו מה שתרצו, גם אם לא תדעו לומר את שמו.

למבינים, ראשון המאכלים ששווה לאכול כאן הוא "האימאם המתעלף" (אימאם באילדי). זהו חציל שטוגן בשמן זית ובתוכו ממולא בבשר טחון ועגבניות, עם תיבול נפלא וסודות נוספים. האגדה מספרת על אימאם שאכל אותו והסתחרר מההנאה ממנו, עד שהתעלף.

אבל יש כאן גם מנות חצילים בשלל סגנונות וטעמים, יש דולמה, שהם קישואים ממולאים באורז ובשר עם יוגורט, יש כופתה, אותן קציצות כבש טעימות ללא גבול, שעועית על אורז ולבסוף קינוחים טורקיים, שהמובילים ביניהם הם סוטלז', שהוא פודינג אורז בחלב, והחלומי עם הסוכר השרוף מלמעלה.


#טיפים
הקדימו להגיע לארוחת צהריים כאן. אחרת תתקשו להשיג שולחן בין המקומיים הצובאים על פתחי המסעדה העממית והמצוינת הזו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/s6JNrQAluaw
מסעדת ראמאזאני
מסעדת ראמאזאני
#מסעדת פועלים מצוינת באנטליה


מסעדת ראמאזאני (Sisci Ramazani'n) שבאנטליה מזכירה מסעדת פועלים. יש בה תפריט מגוון. בנוסף לשווארמה תוכלו לאכול כאן קבב מדהים ומנות טורקיות ומעניינות נוספות.

המסעדה הזו היא מקומית ומאוד אותנטית ולא תראו בה כמעט תיירים, המחירים מאוד נוחים וסבירים גם למשפחה גדולה יותר. בתיאבון!
זובייר
זובייר אוז'ק באשי
#על אימפריית הקבב של איסטנבול

בעיני רבים מסעדת זובייר אוז'ק באשי (Zübeyir Ocakbaşı), או בקיצור זובייר, היא מקדש הצלעות והקבב האולטימטיבי של איסטנבול ובמיוחד של אזור כיכר טקסים, המשופע במקומות של בשר.

במסעדה 3 קומות ובכל אחת מהן יש גריל, עם זוג "באשים" שאמונים עליו. "אוז'ק באשי" הוא האיש שעל הגריל וצולים את הבשר אל מול עיני הסועדים. לא מכינים כאן סטייקים, כי זובייר היא המקדש של הקבב הטורקי לסוגיו. כל מה שעולה על הגריל נקרא בטורקיה "קבב".

אתם מוזמנים לאכול כאן את כל סוגי הקבב, כולל קבב אדאנה, שהוא הקבב המוכר, אבל זה השם של כל מה שנצלה על פחמים או משופד - כולל שיפודים, צלעות טלה וחלקי פנים. הכל קבב...

בישולים לא יהיו כאן, אבל מומלצים לצד הבשרים גם סלט טורקי נפלא ו"סלט ההר" המצוין.


#טיפים
הזמינו מקום מראש. זובייר תמיד מפוצצת בסועדים וזה הכרחי כדי שיהיה לכם מקום!

זקני איסטנבול ממליצים על חוויה מיוחדת כאן - ישיבה על הבר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MgA3vNhn_Ek

אוכל טורקי

דפנה
דפנה
#על המסעדה עם מיטב הקולינריה הטורקית

אם אתם מאלה שכשמזכירים לידם "מטבח טורקי" מיד חושבים על בורקס או שווארמה, מסעדת דפנה תוכיח לכם שהוא מכיל עוד שפע של מטעמים שעוד לא הכרתם. המסעדה, אגב, קרויה על שמה של האלה היווניה דפנה.

תוכלו לטעום כאן מבחר מנות כמו מרק עגבניות או עדשים, כבד טלה אלבני, כופתאות תרד תוצרת בית, סלט חומוס, מאכלי גבינות, מאכלים צמחוניים ועוד ועוד. הכינו את עצמכם להרפתקה של טעמים וריחות.

המלצה שלנו? תנו לצוות להפתיע אתכם במנות המומלצות של היום.
ii Ramazan'n Yeri
שישקי ראמאזאן
#מסעדת פועלים אותנטית, נהדרת וזולה

שישקי ראמאזאן (Şişçi Ramazan'ın Yeri) היא מסעדה טורקית אותנטית, השונה ממסעדות התיירים ומזכירה יותר מסעדת פועלים פשוטה.

התפריט כאן מגוון והמחירים סבירים גם למשפחות שלמות. מעבר לדונר, הקבב והשווארמה מציעים כאן לסועדים מבחר של מנות מעניינות ומגוונות, ממיטב המטבח הטורקי הפופולארי.


#טיפים
סביר שתראו כאן מעט, אם בכלל, תיירים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/4iaN3P7jrA8
Donkisot
בורקס דון קישוט נסגר
#על הבורקס המדהים של אנטליה

הבורקס הומצאו בטורקיה ודון קישוט בורקס (Donkişot) הוא מקום מופלא למעדנים הללו. את הבורקס מכינים כאן עבים ומלאים בכל טוב.

ואלה לא הבורקס הפריכים והקראנצ'יים שתאכלו כאן, אלא מאפים עיליים, עתירי שכבות אווריריות ורכות, הנאפים על מגשי ענק, המסתובבים בחום נמוך וממולאים בגבינה ועוד. כאן אוכלים את הבורקס הטובים בעיר. בתיאבון!


#טיפים
למקום יש שליחים על קטנועים שיביאו משלוח עד המלון או הדירה


כך מכינים את הבורק הטורקי:

https://youtu.be/WUOQkBItV-o
Keyf-I kunefe
קונאפה כייף
#על הכנאפה החלומית באנטליה

רוצים כנאפה מושלם עם פיסטוק?

"קונאפה כייף" (Keyf-I kunefe) הוא מקום שבו תוכלו לקנות את הכנאפה הטעימה של הטורקים.

בטורקית, אגב, היא נקראת קונאפה. והיא מושלמת כאן. כי אחד הסודות של "קונאפה כייף" הוא שכאן אוכלים את הקונאפה, מיד כשהיא מוכנה ויורדת מהאש.

בכיף תוכלו ליהנות מיותר מ-25 סוגים של קונאפה. בין המילויים שנוספים לאיטריות הקדאיף וגבינת העיזים שבה, תקבלו כאן מילויי פיסטוק, טחינה, גלידה ועוד.

גם השף של המקום נחשב באנטליה לאושיית מטבח מוכרת והוא מרבה להופיע בתכניות טלוויזיה בערוצים המקומיים וללמד כיצד מכינים את הקונאפה המושלמת שלו. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/jB-mufrc28w


כך מכינים את הכונפה:

https://youtu.be/_DIjR494Ihw


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.