שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
אוכל צרפתי
טוֹ אוּזֵרִי
#טברנה מסורתית עם טוויסט מודרני
טוֹ אוּזֵרִי, או בקיצור Ouzeri, שנמצאת במרכז פירה, ממש ליד הקתדרלה, היא טברנה יוונית מסורתית ופשוט מסעדה מעולה. אין בה נוף מדהים כמו שרבים אוהבים בסנטוריני, אז היא מפצה באוכל מעולה.
באופן מסורתי אוזריה היא בית מרזח יווני שמגיש אוזו ומזדס (mezedes) קטנות לידו. השף גיורגיוס סטאקייס (Giorgios Stakias) למד בישול מקצועי והוא מערב טכניקות של בישול צרפתי באוכל היווני המסורתי. התוצאה, מיותר לומר, מעולה!
רבים משבחים כאן את קציצות הבשר, הגבינות ומנות העגבניות הנהדרות, את הפאבה. אז עם תפריט שמפגין את המטבח המסורתי של האי, ברמה גבוהה ויצירתית, נוהרים לכאן גם המקומיים וגם תיירים רבים. המיקום, במרכז בירת האי סנטוריני, עושה לה רק טוב ומחייב להזמין מקום מראש.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/-lU1RDuKJtU?t=44s
טוֹ אוּזֵרִי, או בקיצור Ouzeri, שנמצאת במרכז פירה, ממש ליד הקתדרלה, היא טברנה יוונית מסורתית ופשוט מסעדה מעולה. אין בה נוף מדהים כמו שרבים אוהבים בסנטוריני, אז היא מפצה באוכל מעולה.
באופן מסורתי אוזריה היא בית מרזח יווני שמגיש אוזו ומזדס (mezedes) קטנות לידו. השף גיורגיוס סטאקייס (Giorgios Stakias) למד בישול מקצועי והוא מערב טכניקות של בישול צרפתי באוכל היווני המסורתי. התוצאה, מיותר לומר, מעולה!
רבים משבחים כאן את קציצות הבשר, הגבינות ומנות העגבניות הנהדרות, את הפאבה. אז עם תפריט שמפגין את המטבח המסורתי של האי, ברמה גבוהה ויצירתית, נוהרים לכאן גם המקומיים וגם תיירים רבים. המיקום, במרכז בירת האי סנטוריני, עושה לה רק טוב ומחייב להזמין מקום מראש.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/-lU1RDuKJtU?t=44s
מסעדת מקסים
#על המסעדה שפתח מלצר והפך אותה למוסד קולינרי מוביל
מסעדת מקסים, הממוקמת ברחוב רויאל נבנתה בשנת 1893 כביסטרו בעל סגנון אַר-נוֹבוֹ בידי מלצר ששמו היה מקסים. הסיפור של המסעדה מתחיל למעשה, בתור ביסטרו זעיר שפתח מקסים גאיאר. הוא יכול היה להישאר לנצח מקום קטן ולא חשוב, אבל האגדה מספרת שיום אחד עברה במקום גברת בשם ירמה מונטיגני, שהתלהבה כל כך ממעשה ידיו, עד שהבטיחה לו שתהפוך אותו לגדול. היא הצליחה מאד ו"מקסים" הפכה למסעדה מבוקשת מאד.
כעבור זמן מה, עברה הבעלות על המסעדה לאז'ן קורנישה, שדאג לכך שהמסעדה תתמלא בנשים יפות. הוא אהב לומר: "חדר ריק… לעולם לא! תמיד יש לי נשים יפות היושבות ליד החלון, שניתן להביט בהן מהמדרכה". בתקופתו הפכה מסעדת מקסים להיות אחת האופנתיות בפריז.
בהמשך היא הפכה למוסד פריזאי חשוב ומוביל. במסעדה נהגו לשבת הרבה אורחים מפורסמים כמו אדוארד השביעי, מלך הממלכה המאוחדת, המחזאי מרסל פרוסט וז'ורז' פדו, שכתב קומדיה פופולרית שלה קרא "הנערה ממקסים".
#אנקדוטות ממסעדת מקסים
בזמנו, כשהמסעדה שופצה, גילו הפועלים אוצר של מטבעות ותכשיטים אבודים שהיו נופלים מכיסי הלקוחות העשירים ונתפסים בין כריות הספסלים.
בשנות השבעים נכנסה בריז'יט בארדו למסעדה וגרמה לשערורייה, כשהסתבר שהיא נכנסה למסעדה... יחפה!
בשנת 1981, בעלי המקסים הזמינו את מעצב האופנה פייר קרדן לסעוד איתם והציעו לו לרכוש את המקום, זאת מכיוון שידעו שאסייתי עשיר שם עליה את עינו והם לא רצו למכור אותה לידיים נכריות. קרדן הסכים לקחת את המסעדה תחת חסותו והוא אירח במקום מספר גדול של אירועים מיוחדים, ביניהם ערבים המוקדשים לצעירים. הוא גם יצר מוזיאון אַר-נוֹבוֹ בתוך 3 מהקומות של הבניין והכניס קברט אותו הוא מילא בשירים מראשית המאה.
מסעדת מקסים, הממוקמת ברחוב רויאל נבנתה בשנת 1893 כביסטרו בעל סגנון אַר-נוֹבוֹ בידי מלצר ששמו היה מקסים. הסיפור של המסעדה מתחיל למעשה, בתור ביסטרו זעיר שפתח מקסים גאיאר. הוא יכול היה להישאר לנצח מקום קטן ולא חשוב, אבל האגדה מספרת שיום אחד עברה במקום גברת בשם ירמה מונטיגני, שהתלהבה כל כך ממעשה ידיו, עד שהבטיחה לו שתהפוך אותו לגדול. היא הצליחה מאד ו"מקסים" הפכה למסעדה מבוקשת מאד.
כעבור זמן מה, עברה הבעלות על המסעדה לאז'ן קורנישה, שדאג לכך שהמסעדה תתמלא בנשים יפות. הוא אהב לומר: "חדר ריק… לעולם לא! תמיד יש לי נשים יפות היושבות ליד החלון, שניתן להביט בהן מהמדרכה". בתקופתו הפכה מסעדת מקסים להיות אחת האופנתיות בפריז.
בהמשך היא הפכה למוסד פריזאי חשוב ומוביל. במסעדה נהגו לשבת הרבה אורחים מפורסמים כמו אדוארד השביעי, מלך הממלכה המאוחדת, המחזאי מרסל פרוסט וז'ורז' פדו, שכתב קומדיה פופולרית שלה קרא "הנערה ממקסים".
#אנקדוטות ממסעדת מקסים
בזמנו, כשהמסעדה שופצה, גילו הפועלים אוצר של מטבעות ותכשיטים אבודים שהיו נופלים מכיסי הלקוחות העשירים ונתפסים בין כריות הספסלים.
בשנות השבעים נכנסה בריז'יט בארדו למסעדה וגרמה לשערורייה, כשהסתבר שהיא נכנסה למסעדה... יחפה!
בשנת 1981, בעלי המקסים הזמינו את מעצב האופנה פייר קרדן לסעוד איתם והציעו לו לרכוש את המקום, זאת מכיוון שידעו שאסייתי עשיר שם עליה את עינו והם לא רצו למכור אותה לידיים נכריות. קרדן הסכים לקחת את המסעדה תחת חסותו והוא אירח במקום מספר גדול של אירועים מיוחדים, ביניהם ערבים המוקדשים לצעירים. הוא גם יצר מוזיאון אַר-נוֹבוֹ בתוך 3 מהקומות של הבניין והכניס קברט אותו הוא מילא בשירים מראשית המאה.