שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
קפה הוואנה
#התירס המיוחד בעיר נמצא כאן בקיר
דמיינו חור בקיר שמולו משתרך תור של אנשים הזויים שממתינים ל... תירס!
תירס?!? WTF לתירס? - אז כן, התור הזה לא טועה וקפה הוואנה מוכר במזנון שלו את התירס הכי מיוחד שאכלתם אי-פעם.
מדובר מקום שמתמחה במאכלים מקסיקניים וקובנים. הם מוכרים מגוון של מוצרים אבל אל תתבלבלו - התירס הוא הכוכב כאן!
כשהם שולפים את התירס מהגריל, מעניקים לו אנשי הוואנה טיפול VIP, מצפים בגבינת קוטיחה מקסיקנית, מגלגלים בפלפל חריף ומשפריצים עליו ליים. את התוצאה אתם לא תשכחו ואז תספרו לכולם...
מבט מהיר:
https://youtu.be/i8UptG7vjoI
דמיינו חור בקיר שמולו משתרך תור של אנשים הזויים שממתינים ל... תירס!
תירס?!? WTF לתירס? - אז כן, התור הזה לא טועה וקפה הוואנה מוכר במזנון שלו את התירס הכי מיוחד שאכלתם אי-פעם.
מדובר מקום שמתמחה במאכלים מקסיקניים וקובנים. הם מוכרים מגוון של מוצרים אבל אל תתבלבלו - התירס הוא הכוכב כאן!
כשהם שולפים את התירס מהגריל, מעניקים לו אנשי הוואנה טיפול VIP, מצפים בגבינת קוטיחה מקסיקנית, מגלגלים בפלפל חריף ומשפריצים עליו ליים. את התוצאה אתם לא תשכחו ואז תספרו לכולם...
מבט מהיר:
https://youtu.be/i8UptG7vjoI
פיטר לוגר
#על הסטייק הכי טעים בניו יורק
בית הסטייק של פיטר לוגר היא מסעדת סטייקים ידועה מברוקלין, בעלת כוכב מישלן המוצג בכניסה, שרבים מחשיבים כסטקייה טובה ביותר בניו יורק.
"פיטר לוגר" שוכנת מתחת לגשר ברוקלין ועל אף מחיריה הגבוהים, בכל יום נוהרים אליה אלפי סועדים מרוצים.
אם התקציב מצומצם או הבטן מוגבלת, גשו ישר לנתחי הבקר החלומיים של בשר הפורטרהאוס (חייבים להזמין אותו לשניים). הם לא רק עצומי ממדים ועשויים במומחיות, נתחי הפורטרהאוס שמוגשים כאן מחולקים היטב, וזוכים לטיפול מקצועי של מלצרים מומחים וגם משעשעים, הנוסכים עליהם חמאה מעורבת במיצי צלייה. בקיצור, הגעתם לגן העדן של הקרניבורים. תהנו!
#טיפים לפיטר לוגר
קחו מנה לשניים - שמתם לב שהאמריקאים גדולים, נכון? - אז גם המנות שם גדולות במיוחד. לכן בהרבה מקרים כדאי להזמין מנה אחת לשני אנשים. אגב, גם כוסות המשקאות הקלים עצומות...
הזמינו שבוע מראש - על אף המחירים הגבוהים, "פיטר לוגר" מבוקשת מאד. חובה להזמין מקומות לפחות שבוע מראש ובעונת התיירות, עשו זאת חודש מראש!
לא לשרוף - אל תעיזו להזמין את הסטייק Well done כי כך תהרסו את מנת הדגל. לא מומלץ גם הסטייק ליחיד. הוא משמעותית פחות טעים כי מכינים אותו מחלק אחר בבשר.
מבט מהיר:
https://youtu.be/l9mvXwQg6ew
תאכלו משהו?
https://youtu.be/_7mCkm8DXXM
מנה אחת ל-2 אנשים...
https://youtu.be/LbxJ6gC_dOk
בית הסטייק של פיטר לוגר היא מסעדת סטייקים ידועה מברוקלין, בעלת כוכב מישלן המוצג בכניסה, שרבים מחשיבים כסטקייה טובה ביותר בניו יורק.
"פיטר לוגר" שוכנת מתחת לגשר ברוקלין ועל אף מחיריה הגבוהים, בכל יום נוהרים אליה אלפי סועדים מרוצים.
אם התקציב מצומצם או הבטן מוגבלת, גשו ישר לנתחי הבקר החלומיים של בשר הפורטרהאוס (חייבים להזמין אותו לשניים). הם לא רק עצומי ממדים ועשויים במומחיות, נתחי הפורטרהאוס שמוגשים כאן מחולקים היטב, וזוכים לטיפול מקצועי של מלצרים מומחים וגם משעשעים, הנוסכים עליהם חמאה מעורבת במיצי צלייה. בקיצור, הגעתם לגן העדן של הקרניבורים. תהנו!
#טיפים לפיטר לוגר
קחו מנה לשניים - שמתם לב שהאמריקאים גדולים, נכון? - אז גם המנות שם גדולות במיוחד. לכן בהרבה מקרים כדאי להזמין מנה אחת לשני אנשים. אגב, גם כוסות המשקאות הקלים עצומות...
הזמינו שבוע מראש - על אף המחירים הגבוהים, "פיטר לוגר" מבוקשת מאד. חובה להזמין מקומות לפחות שבוע מראש ובעונת התיירות, עשו זאת חודש מראש!
לא לשרוף - אל תעיזו להזמין את הסטייק Well done כי כך תהרסו את מנת הדגל. לא מומלץ גם הסטייק ליחיד. הוא משמעותית פחות טעים כי מכינים אותו מחלק אחר בבשר.
מבט מהיר:
https://youtu.be/l9mvXwQg6ew
תאכלו משהו?
https://youtu.be/_7mCkm8DXXM
מנה אחת ל-2 אנשים...
https://youtu.be/LbxJ6gC_dOk
כץ דלי
#על המעדנייה היהודית המפורסמת בעולם
המעדנייה הזו בניו יורק כבר הפכה למוסד, מגישה כאן מאז המאה ה-19, אוכל בסגנון יהודי מזרח-אירופי. כץ דלי (Katz's Delicatessen) ידועה במיוחד בכריכי נקניק הפסטרמי שלה, שנחשבים לטובים ביותר בעיר. אגב, דלי זה קיצור של דליקטעס.
סנדביץ’ הפסטרמה של כץ דליקטסן הוא לא זול, אבל כשתנגסו בשתי פרוסות הלחם הקטנות הללו, משופעות החרדל והפסטרמה החמה, תבינו הכל.
כנראה שכריכי נקניק הפסטרמה האלה הם שהביאו את המעדניה הזו שוב ושוב למסכי הקולנוע. המפורסם שבהם הוא הסרט המפורסם "כשהארי פגש את סאלי", עם הסצנה המפורסמת שבה מג ראיין מזייפת אורגזמה אל מול בילי קריסטל. כנראה שכאסטל ריינר ביקשה: "אני אזמין את מה שהיא אוכלת", היא התכוונה לכריך שאתם אוחזים ביד, אז בתיאבון!!!
המעדנייה הזו בניו יורק כבר הפכה למוסד, מגישה כאן מאז המאה ה-19, אוכל בסגנון יהודי מזרח-אירופי. כץ דלי (Katz's Delicatessen) ידועה במיוחד בכריכי נקניק הפסטרמי שלה, שנחשבים לטובים ביותר בעיר. אגב, דלי זה קיצור של דליקטעס.
סנדביץ’ הפסטרמה של כץ דליקטסן הוא לא זול, אבל כשתנגסו בשתי פרוסות הלחם הקטנות הללו, משופעות החרדל והפסטרמה החמה, תבינו הכל.
כנראה שכריכי נקניק הפסטרמה האלה הם שהביאו את המעדניה הזו שוב ושוב למסכי הקולנוע. המפורסם שבהם הוא הסרט המפורסם "כשהארי פגש את סאלי", עם הסצנה המפורסמת שבה מג ראיין מזייפת אורגזמה אל מול בילי קריסטל. כנראה שכאסטל ריינר ביקשה: "אני אזמין את מה שהיא אוכלת", היא התכוונה לכריך שאתם אוחזים ביד, אז בתיאבון!!!
ניית'נס פיימוס
#על הדוכן שהפך לאימפריה של נקניקיות
"נתן המפורסם" (Nathan's Famous), שבאמריקה ידוע כ"ניינת'ס פיימוס", היא אימפריית פאסט פוד אמריקאית מצליחה של נקניקיות. מדובר בחנות שנמצאת בקוני איילנד, שליד ברוקלין. המסעדה-מזללה המפורסמת הענקית הזו היא מקום שחבל להחמיץ, במיוחד אם אתם מגיעים לניו-יורק עם ילדים.
הכל התחיל כשנתן הנדוורקר, מהגר פולני, שביחד עם אשתו אידה, פתח חנות נקניקיות קטנה בשנת 1916. השניים לא ידעו מילה באנגלית, אבל הם השקיעו את כל מה שהיה להם, 300 דולר, והתחילו למכור נקניקיות וצ'יפס שאידה הכינה. בתוך זמן קצר הפכו הנקניקיות העבות והטעימות של השניים והצ'יפס השומני והמושלם שלהם, ללהיט ענק.
נתן, שבאמריקה זכה לשם ניית'ן, התגלה כבעל חוש עסקי מפותח מאד, כי בתוך זמן קצר המקום הפך להצלחה מסחררת. משנות ה-20 ועד שנות ה-50 של המאה הקודמת המסעדה הזו משכה אליה מיליונים. לא הזיקה לה העובדה שבסמוך לה הוקם הלונה פארק המפורסם של קוני איילנד. משפחות שלמות נהגו לבוא לכאן בסופי שבוע, כדי לאכול את הנקניקיות והצ'יפס המפורסמים של "ניית'נס".
כיום הועם מעט זוהרה של המסעדה המקורית שבקוני איילנד, אבל האימפריה כולה מכילה סניפים רבים ברחבי ארצות הברית. אמנם החנות הזו היא כיום שם נרדף לקוני איילנד והתור המשתרך לפניה הוא עדיין גדול בדרך כלל, אבל כל אמריקאי יודע שניתן כיום לקנות את הנקניקיות הללו בכל מקום.
#על תחרות אכילת הנקניקיות השנתית של ניינת'ס
מדי שנה, ב-4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי, מארח הסניף המיתולוגי של Nathan's בקוני איילנד את תחרות אכילת הנקניקיות המסורתית שלו. אל התחרות מגיעים מתחרים מכל רחבי ארצות הברית ו"טורפים" כמות עצומה של נקניקיות, ללא תוספות ולקול התשואות של קהל המעודדים הנלהב.
בכל שנה שוברת התחרות שיאי גינס חדשים, שמתבטאים בכמות הנקניקיות שנאכלת על ידי המנצח.
ובעוד הצופים נהנים ממחזות עתירי שומן ומשעשעים, זכתה התחרות הזו לשם של חוויה אמריקאית שורשית. בכל שנה היא מסוקרת באמצעי תקשורת רבים ומספקת פרסום אדיר בחינם לרשת המצליחה. החיבור בין הנקניקייה, הביזנס והפטריוטיות האמריקאית עובד כאן ובגדול!
מבט מקרוב על התור המשתרך לפני נתן'ז:
https://youtu.be/8-32rVc6HAo
וההיסטוריה שלו:
https://youtu.be/kkKcCFCnkTQ
"נתן המפורסם" (Nathan's Famous), שבאמריקה ידוע כ"ניינת'ס פיימוס", היא אימפריית פאסט פוד אמריקאית מצליחה של נקניקיות. מדובר בחנות שנמצאת בקוני איילנד, שליד ברוקלין. המסעדה-מזללה המפורסמת הענקית הזו היא מקום שחבל להחמיץ, במיוחד אם אתם מגיעים לניו-יורק עם ילדים.
הכל התחיל כשנתן הנדוורקר, מהגר פולני, שביחד עם אשתו אידה, פתח חנות נקניקיות קטנה בשנת 1916. השניים לא ידעו מילה באנגלית, אבל הם השקיעו את כל מה שהיה להם, 300 דולר, והתחילו למכור נקניקיות וצ'יפס שאידה הכינה. בתוך זמן קצר הפכו הנקניקיות העבות והטעימות של השניים והצ'יפס השומני והמושלם שלהם, ללהיט ענק.
נתן, שבאמריקה זכה לשם ניית'ן, התגלה כבעל חוש עסקי מפותח מאד, כי בתוך זמן קצר המקום הפך להצלחה מסחררת. משנות ה-20 ועד שנות ה-50 של המאה הקודמת המסעדה הזו משכה אליה מיליונים. לא הזיקה לה העובדה שבסמוך לה הוקם הלונה פארק המפורסם של קוני איילנד. משפחות שלמות נהגו לבוא לכאן בסופי שבוע, כדי לאכול את הנקניקיות והצ'יפס המפורסמים של "ניית'נס".
כיום הועם מעט זוהרה של המסעדה המקורית שבקוני איילנד, אבל האימפריה כולה מכילה סניפים רבים ברחבי ארצות הברית. אמנם החנות הזו היא כיום שם נרדף לקוני איילנד והתור המשתרך לפניה הוא עדיין גדול בדרך כלל, אבל כל אמריקאי יודע שניתן כיום לקנות את הנקניקיות הללו בכל מקום.
#על תחרות אכילת הנקניקיות השנתית של ניינת'ס
מדי שנה, ב-4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי, מארח הסניף המיתולוגי של Nathan's בקוני איילנד את תחרות אכילת הנקניקיות המסורתית שלו. אל התחרות מגיעים מתחרים מכל רחבי ארצות הברית ו"טורפים" כמות עצומה של נקניקיות, ללא תוספות ולקול התשואות של קהל המעודדים הנלהב.
בכל שנה שוברת התחרות שיאי גינס חדשים, שמתבטאים בכמות הנקניקיות שנאכלת על ידי המנצח.
ובעוד הצופים נהנים ממחזות עתירי שומן ומשעשעים, זכתה התחרות הזו לשם של חוויה אמריקאית שורשית. בכל שנה היא מסוקרת באמצעי תקשורת רבים ומספקת פרסום אדיר בחינם לרשת המצליחה. החיבור בין הנקניקייה, הביזנס והפטריוטיות האמריקאית עובד כאן ובגדול!
מבט מקרוב על התור המשתרך לפני נתן'ז:
https://youtu.be/8-32rVc6HAo
וההיסטוריה שלו:
https://youtu.be/kkKcCFCnkTQ
מסעדות מומלצות בניו יורק
סייגון שאק
#על הווייטנאמית עם מרק הראמן הטוב בניו יורק
סייגון שאק (Saigon Shack) היא מסעדה וייטנאמית חביבה ולא גדולה, שמשרתת בעיקר צעירים ניו יורקיים ורעבים. תרתי משמע. כי האוכל כאן פשוט וטעים מאד ומוגש במהירות יחסית, כשהתפריט לא גדול ומציע בעיקר מנות קלאסיות מהמטבח הווייטנאמי. ביניהם תוכלו לאכול מרקי פו (Pho - מרק עם בשר בקר ונודלס), רולים וייטנאמיים, באנים שונים ובמיוחד באן מי ו... אסור לשכוח את הסלטים הרעננים הווייטנאמים, שכל כך אופייניים למטבח הזה.
זו מסעדה וייטנאמית, שבה מגישים, וזו לא הגזמה, את הראמן הטוב בעיר. כמובן שראמן זה שם קוד לכל מאכל וייטנאמי אחר שתאכלו כאן, כי האוכל של המקום הזה, שהוא על טהרת אחד המטבחים המדהימים של המזרח הרחוק, הוא פשוט נהדר.
הכי כיף שהאוכל כאן גם זול, מה שאומר שאתם בפירוש תתקשו להוציא יותר מ-25 דולר לארוחה זוגית טובה. אלא אם כן ממש תשתוללו בכמויות שתזמינו, שזו לגמרי זכותכם... אבל הכי חשוב - בתיאבון!
סייגון שאק (Saigon Shack) היא מסעדה וייטנאמית חביבה ולא גדולה, שמשרתת בעיקר צעירים ניו יורקיים ורעבים. תרתי משמע. כי האוכל כאן פשוט וטעים מאד ומוגש במהירות יחסית, כשהתפריט לא גדול ומציע בעיקר מנות קלאסיות מהמטבח הווייטנאמי. ביניהם תוכלו לאכול מרקי פו (Pho - מרק עם בשר בקר ונודלס), רולים וייטנאמיים, באנים שונים ובמיוחד באן מי ו... אסור לשכוח את הסלטים הרעננים הווייטנאמים, שכל כך אופייניים למטבח הזה.
זו מסעדה וייטנאמית, שבה מגישים, וזו לא הגזמה, את הראמן הטוב בעיר. כמובן שראמן זה שם קוד לכל מאכל וייטנאמי אחר שתאכלו כאן, כי האוכל של המקום הזה, שהוא על טהרת אחד המטבחים המדהימים של המזרח הרחוק, הוא פשוט נהדר.
הכי כיף שהאוכל כאן גם זול, מה שאומר שאתם בפירוש תתקשו להוציא יותר מ-25 דולר לארוחה זוגית טובה. אלא אם כן ממש תשתוללו בכמויות שתזמינו, שזו לגמרי זכותכם... אבל הכי חשוב - בתיאבון!
24 בלאק בירדס
#על גן העדן של הפאיים
ה-"24 ציפורים שחורות" (Four & Twenty Blackbirds) הוא בית קפה שמתמחה בעוגות פאי נהדרות. הקימו אותו שתי אחיות, שגדלו על עוגות הפאי (Pie) הנהדרות של האמריקאים של פעם ויודעות כיצד להקנות לסניפי הרשת הקטנה תחושה ביתית וחמימה.
לבית הקפה עם עוגות הפאי הנפלאות יש כמה סניפים, אבל מצאנו את הסניף בברוקלין נחמד מאד. ברוקלין בכלל היא שכונה שבאופן כללי כדאי ושווה מאד לבקר ולראות, כי היא משתנה במהירות למקום חם ונהדר בניו יורק.
בית הקפה הניו יורקי הזה מרגיש שכונתי ומעבר לעוגות הפאי שמגישים בו, אין כאן אלא עוגות ספורות נוספות וזהו. התמחות - זה כל הסיפור.
המלצות אתם שואלים? - יש כאן פאי תפוחים אלוהי, שלפיו נבחן כל מקום של פאים. שווה לנסות גם את פאי הדבש ולוונדר החדשני ואת פאי הקינמון המצוינים גם הם. הם פחות מפורסמים ומוכרים לכם אולי, אבל בשביל זה אנחנו מבקרים במקומות חדשים, לא?
הנה המקום הנפלא ועוגות הפאי הנהדרות:
https://youtu.be/fii2jff8EU0
כך מכינים אותן כאן:
https://youtu.be/GAs7Rx2zodM
הסיפור מפי המייסדות:
https://youtu.be/-BjS4y0aCpw
ה-"24 ציפורים שחורות" (Four & Twenty Blackbirds) הוא בית קפה שמתמחה בעוגות פאי נהדרות. הקימו אותו שתי אחיות, שגדלו על עוגות הפאי (Pie) הנהדרות של האמריקאים של פעם ויודעות כיצד להקנות לסניפי הרשת הקטנה תחושה ביתית וחמימה.
לבית הקפה עם עוגות הפאי הנפלאות יש כמה סניפים, אבל מצאנו את הסניף בברוקלין נחמד מאד. ברוקלין בכלל היא שכונה שבאופן כללי כדאי ושווה מאד לבקר ולראות, כי היא משתנה במהירות למקום חם ונהדר בניו יורק.
בית הקפה הניו יורקי הזה מרגיש שכונתי ומעבר לעוגות הפאי שמגישים בו, אין כאן אלא עוגות ספורות נוספות וזהו. התמחות - זה כל הסיפור.
המלצות אתם שואלים? - יש כאן פאי תפוחים אלוהי, שלפיו נבחן כל מקום של פאים. שווה לנסות גם את פאי הדבש ולוונדר החדשני ואת פאי הקינמון המצוינים גם הם. הם פחות מפורסמים ומוכרים לכם אולי, אבל בשביל זה אנחנו מבקרים במקומות חדשים, לא?
הנה המקום הנפלא ועוגות הפאי הנהדרות:
https://youtu.be/fii2jff8EU0
כך מכינים אותן כאן:
https://youtu.be/GAs7Rx2zodM
הסיפור מפי המייסדות:
https://youtu.be/-BjS4y0aCpw
וויליאמס קאנדי
#על החנות עם התפוחים המסוכרים
היא קיימת כבר 80 שנה וחנות הממתקים וויליאמס קאנדי (William's Candy), שבלונה פארק קוני איילנד, ידועה בתפוחים המסוכרים על מקל שהיא מוכרת, אבל החנות המתוקה הזו מציעה כאן כמעט כל מה שאפשר להעלות על הדעת כשרוצים משהו מתוק.
כי חוץ מהתפוח עם ציפוי הסוכר האדום, שהילדים כל כך אוהבים באמריקה ונמכר כאן בתור הממתק הכי ידוע, מאז 1936 המקום הזה הוא גם הבית של צמר הגפן המתוק בצבעי ורוד וכחול, של הפופקורן קרמל ועוד כמה מעדנים מתוקים, שקשורים לזכרונות הילדות של רבים מילדי ניו-יורק ואמריקה בכלל - כולם לצד התפוחים המסוכרים האגדיים של וויליאמס.
היא קיימת כבר 80 שנה וחנות הממתקים וויליאמס קאנדי (William's Candy), שבלונה פארק קוני איילנד, ידועה בתפוחים המסוכרים על מקל שהיא מוכרת, אבל החנות המתוקה הזו מציעה כאן כמעט כל מה שאפשר להעלות על הדעת כשרוצים משהו מתוק.
כי חוץ מהתפוח עם ציפוי הסוכר האדום, שהילדים כל כך אוהבים באמריקה ונמכר כאן בתור הממתק הכי ידוע, מאז 1936 המקום הזה הוא גם הבית של צמר הגפן המתוק בצבעי ורוד וכחול, של הפופקורן קרמל ועוד כמה מעדנים מתוקים, שקשורים לזכרונות הילדות של רבים מילדי ניו-יורק ואמריקה בכלל - כולם לצד התפוחים המסוכרים האגדיים של וויליאמס.