» «
סופלקי
פיתה גול
#הסופלקי המצוין של חאניה

המחפשים סוּפְלַקִי בחאניה, ירצו להציץ ב"פיתה גול" שבעיר. מקום איכותי, במחיר זול, אבל שווה הרבה יותר ממה שתשלמו.

הסופלאקי הזה הוא מושקע, טעים להפליא וללא ספק אוכל הרחוב המושלם של יוון. כאן הוא גם מוגש עם חיוך ושירות מאוד נעים.

זכרו את ההבדל בין סופלאקי וגירוס. הסופלקי הוא בעצם שישליק, חתיכות בשר נמוך על האש. הגירוס הוא מה שבמקומות רבים נקרא שווארמה.

כמו בכל יוון, גם כאן הוא מגולגל בפיתה, עם רוטב שמנת ויוגורט, שום, בצל טרי ועגבניות.

בתיאבון!


בלוגרים:

https://youtu.be/ODPfg_iLs1Y
סופלקי ליבדיאס
סופלקי ליבדיאס
#על הסופלקי המעולה בפיתה

סמוך לשוק פאפוס תמצאו את סופלקי ליבדיאס (Souvlaki Livadias), סופלקיה יוונית וחמודה המציעה את המעדן היווני, מאכל הרחוב האהוב מכולם.

הסופלקי בפיתה טעים כאן ולא יקר. מכינים אותו קפריסאים צעירים, שטיפחו מקום עממי, מכניס אורחים ובעל סבר פנים יפות.

עיצובית גם האכסניה שלו, כלומר המקום, מעוצב לתפארת. העיצוב יווני לאינסטגרם, עם כיסאות ותריסים צבועים, בגוון שנע בין טורקיז לכחול, כולו שלהם ומלא בתמונות משפחתיות-סטייל ובחיוך.

אז תגידו מה רע לנו, אה? - בתיאבון!


כך מכינים לכם את הסופלאקי:

https://youtu.be/GP9W-BD7yN8
Kostas souvlaki
קוסטאס סופלאקי
#בפשטות - הסופלאקי הטוב באתונה

לדעת רבים, קוסטאס סופלאקי (Kosta's Souvlaki) הוא הסופלקי הטוב באתונה. אל תתאכזבו לגלות שלקוסטאס אין מסעדה אלא מזנון קטן, ללא ישיבה. תזהו אותו לפי התור הארוך שמשתרך במקום, לאורך רוב היום.

הסוד שלו לא ברור, אבל ברור שביצירת הסופלאקי הטוב והמיוחד באתונה יש תפקיד משמעותי לפיתות הספוגות בשמן זית ולרטבים הסודיים, שמתלווים לבשר הנהדר שלו, לעגבנייה, לפרוסות הבצל והצ'יפס.

סופלאקי ביוון הוא לרוב שישליק שעשוי מבשר לבן או כבש, מלווה ברוטב שמנת ויוגורט, עם שום, בצל טרי ועגבניות.

בקיצור, שווה להתאמץ ולהגיע אליו, לכיכר מונסטיראקי, כדי לאכול את הסופלקי האגדי שלו. ואגב, דווקא ביום ראשון, יום שוק הפשפשים הקלאסי של השכונה, הוא סגור.


מבט מקרוב בקוסטאס סופלאקי:

https://youtu.be/fJvQY-C1u44
לאקי'ז סופלקי
לאקי'ז סופלקי
#הגריל הפופולארי בפירה

כשמדובר בסוּפְלַקִי בפירה, הסופלאקי של לאקיז הוא אחת האופציות הבטוחות. טעים להפליא, זול ועם המון חיוך ושירות נעים, לאקי הוא מאד פופולרי כאן ושווה לאכול אותו לפני יציאה לסיור בעיר או סתם תוך כדי.

ואגב, אפשר עכשיו להסביר את ההבדל שבין הסופלאקי והגירוס. הסופלקי הוא שישליק, חתיכות בשר על האש. הגירוס הוא מה שנקרא שווארמה. כמובן שביוון שניהם מגולגלים בפיתה, עם רוטב שמנת ויוגורט, שום, בצל טרי ועגבניות.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/59-XNkj-qk4

סופלקי

Street Souvlaki
סטריט סופלקי בפיראוס
#הסופלקיה בפיראוס גם עם הגירוס המובחרים

סטריט סובלקי (Street Souvlaki) היא סופלקיה מצוינת בפיראוס, סמוך לנמל המפורסם שממנו יוצאים ואליו באים כשמפליגים אל אתונה.

זו עצירה נהדרת שאסור לכם לפספס לבשרים טעימים ומהירים מאוד.

המקום נקי והיגייני. הוא נמצא ממש מחוץ לאזור הנמל והמעבורות. זה מקום נהדר לשיפודים מעולים ואוכל טוב.

השירות מהיר ולא יקר. מקבלים את האוכל תוך כ-5 דקות.

מבחינת האוכל, התפריט ענקי ומגוון ותוכלו גם להרכיב את ההזמנה שלכם בעצמכם. אפשר לאכול בפיתה או בצלחת והכל נדיב מאוד.

יש כאן גירוס (שווארמה) מהטובים שתמצאו ביוון. גירוס עוף מהטובים שאכלנו אי פעם, סובלקי עוף מעולה ולמעוניינים גם סופלקי פורק מאוד מוצלח.


#טיפים
יש כאן מנות טבעוניות ועוד יותר צמחוניות.


הנה הסטריט סובלקי בפיראוס:

https://youtu.be/ElbKotXvZK0


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.