» «
Sushi Lounge
סושי לאונג'
#על טרקלין הסושי של שארם א-שייח'

סושי לאונג' (Sushi Lounge) שבכיכר סוהו הוא המקום לאכול סושי מוצלח בשארם. זוהי מסעדת סושי יוקרתית עם אוכל טעים, שירות מצוין ואווירה נעימה.

הטרקלין סושי הזה נחשב לאחד הטובים באיזור. המטבח פתוח וניתן לראות את הטבחים היפנים בפעולה. הטעם אותנטי, בהתאם.

ממוקם במלון פור סיזנס אקווה מארינה, סושי לאונג' מציע מגוון רחב של מנות סושי, קלאסיות וחדשניות, בתפריט עשיר של מנות סושי, דים סאם, וואגיו ועוד. יש כאן ממנות קלאסיות כמו סשימי, ניגירי ומאקי, דרך יצירתיות יותר דוגמת הטאפאס היפני, וממשיך במנות עיקריות כמו סרטנים, נתחי ים טריים, קלמרי וקינוחים יפניים כמו מוס שוקולד, מוס תה ירוק וכדומה.

המסעדה, הממוקמת במלון פור סיזנס, על צלע גבעה המשקיפה על הים האדום, מציעה ישיבה על המרפסת החיצונית שמשקיפה על הים.

העיצוב משלב סגנון קלאסי עם מודרני. יש כאן רצפות עץ, ריהוט עור והתאורה חמימה, כשחלונות המסעדה הגדולים נפערים אל נופי הים האדום.


מבט קצרצר:

https://youtu.be/xWI2W0opVpE


בלוגרים:

https://youtu.be/Vg_QRfWn6tA
מסעדת סושי לבלון
מסעדת סושי לבלון
#על הסושיה הטעימה בשכונת לבלון

מסעדת "סושי לבלון" (Sushi Leblon) נמצאת בסמטת הגורמה, ברחוב רואה דיאס פריירה (Rua Dias Ferreira) הידוע במסעדות והברים המעולים שבו.

מלבד הסושי והסשימי, המקובלים בסושיות באשר הן, "סושי לבלון" (Sushi Leblon) מצטיינת במנות הסושי האקזוטיות שלה, הכוללות ביצי שליו ופטריות כמהין, כמו גם סרטן מלך, סלמון עם קרום קינואה ומרלין לבן עם רוטב כמהין.

גם הקינוח כאן אקזוטי ומחובר היטב לאווירה היפנית, עם מנת קינוח נהדרת של עוגת תה ירוק ומעליה רוטב שוקולד לבן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nnB3PAKAAFQ


ביקור במקום:

https://youtu.be/gA8dH30wOJ0


בלוגרים (פורטוגזית):

https://youtu.be/USiPHDXcaEI
נובו מליבו
נובו מליבו
#על הסושיה עם הטוויסט שצופה לחוף מליבו

המקום הזה מציע חווייה יפאנית של סושי מעולה עם חומרים ודגים טריים שחלקם מגיעים לכאן היישר מהשווקים של טוקיו. אבל שלא כמו סושיות רגילות, נובו מליבו (Nobu Malibu) מציעה את הסושי בסגנון הפרואני הייחודי שלה, שהוא סושי שמושרה במרינדת פירות הדר ופלפלים חריפים. אם אתם לא בנויים לניסויים קולינריים בבני אדם, תוכלו להזמין גם סושי רגילים, שיהיו נפלאים וטעימים מאד.

מנות טעימות במיוחד הן ה"טיראדיטו" (tiradito), מנת הפתיחה הנהדרת שבתפריט, או האוקרה הקריספית המצוינת, האורז המטוגן והקריספי עם הטונה המתובלת שמעליו, הצ'ילדרן סי באס המדהים, הסשימי היצירתי והקינוחים המצוינים של המקום.

גם המבנה והאדריכלות שלו, כמו גם העיצוב שנותן כבוד לסממנים יפאניים מסורתיים - כולם מרתקים את העין ומשלימים את החוויה. שבו על המרפסת הנעימה שבחוץ והשקיפו על חוף מליבו שממול ואל האוקיינוס השקט שנפרש מולכם עד לאופק. הפיוז'ן הפרואני או הטוויסט המיוחד שלהם על הסושי היפאני והאיכותי שכאן, ייעלו בזכרונכם עוד זמן רב.


#טיפים
המסעדה הזו מבוקשת אז חשוב להזמין מקומות מראש.


ביקור במקום:

https://youtu.be/w2qzPtWYAxg


המנות:

https://youtu.be/e6ZM4AlcfYY


והסגנון של האוכל כאן:

https://youtu.be/izbFs0SHExg
סושי סייטו
סושי סייטו
#על הסושיה הטובה ביותר בעולם

זה הרגע לעדכן את מה שאתם יודעים על סושי וטעמיו. סושי סייטו (Sushi Saito) נחשבת למסעדת הסושי הטובה בעולם. זוהי מסעדה קטנה מאוד, עם לא יותר מ-20 סועדים, אבל עם 3 כוכבי מישלן.

מי שהוכרה כבר מזמן כ"אם כל הסושיות", היא מקום שארוחת הסושי שלו היא חוויה ייחודית, ברמה עולמית והכי גבוהה שיש. כל ביס כאן מוליך את החיך למסע חווייתי בין טעמים וטקסטורות שאינם מוכרים במקומות אחרים, גם לא במטבח היפאני המובחר והמקצועני.

הסודות כאן הם חד משמעיים - כל המרכיבים כאן, כולל הירקות, הדגים ופירות הים, הם טריים ובאיכות הגבוהה ביותר. אבל כשמוסיפים את מסורת הסושי הגבוהה בעולם והמקצוענות של הטבחים, מהגבוהות ביותר שיש, מקבלים את התוצאה שאין לה מתחרים.

והתוצאה הזו היא הסושי הטוב בעולם. הוא נקרא ביפאנית edo mae zushi, בתרגום חופשי "סושי בסגנון אדו", כלומר סושי בסגנון טוקיו העתיקה. הסושי הזה כולל כמה סוגי דגים, שעברו תהליך יישון, במתכון נשכח וסודי, עם עדכון של השף המנהל והבעלים של המקום, השף טאקאשי סייטו (takashi saito).


#טיפים
בשל הביקוש המטורף, חובה להזמין מקומות כאן, הרבה לפני הביקור בטוקיו.

הגיעו לבושים כראוי, כי כאן מקפידים על קוד לבוש ולא יכניסו בלבוש מרושל.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ST5MwTmKWgI

סושי

שוק צוקיג'י
שוק הדגים צוּקִיגִ'י
#על שוק הדגים הגדול בעולם

שוק צוּקִיגִ'י (Tsukiji Market), או טסוקיג'י, הוא שוק הדגים הגדול ביותר בעולם. עובדים כאן יותר מ-50 אלף איש ומכאן באים כל מאכלי הים שנמכרים בטוקיו.

השוק, שפעיל מאז 1935, הוא גם השוק הוותיק מבין השווקים הסיטונאיים של טוקיו והוא מהווה אטרקציה לתיירים, לא פחות משוק פעיל של סוחרים וסיטונאים. למעשה זוהי בורסת הדגים של טוקיו, מקום שבו נמכרים הדגים לכל המרבה במחיר והמחירים שניתנים כאן לדגי האיכות הם גבוהים במיוחד.


#בורסת הדגים
החלק היחודי בשוק צוקיג'י היא בורסה של דגים, שפועלת מעלות השחר, בזמן שמרבית תושבי העיר טוקיו עדיין ישנים. בתור מי שהביאה לעולם את הסושי, תוכלו לראות בשוק הזה את מרכז העניינים, הגראונד זירו של המעדן היפאני המפורסם. זהו המקום שבו רוכשות המסעדות של טוקיו את הדגים, שיוכנסו בהמשך היום והשבוע לתוך המעדן הנפלא הזה, שיימכר בכל רחבי העיר ולמעשה ביפן כולה.

הכל מתחיל כשהאניות פורקות כאן בלילה מבחר דגים ומאכלי ים טריים. עם שחר הסוחרים יכינו אותם למכירה והמשווקים, או בעלי ונציגי המסעדות, יגיעו לקנות את הדגים ופירות הים הטריים הללו. מכאן הם יועברו למסעדות שיכינו מהם את הסושי על כל צורותיו ואת שאר המאכלים הנהדרים של המטבח הזה.

הכל מתחיל מוקדם בבוקר, כשמקיימים בשוק את המכירה הפומבית של הדגים הגדולים הללו. לכאן מגיעים בכל בוקר דגי טונה מכל העולם ומוקדם בבוקר מגיעים הסוחרים ובוחנים את דגי הענק הללו בקפידה. כל דג מסומן בפרטי זיהוי והסוחרים מסמנים לעצמם את פרטי הדגים הטובים ומה המחיר שיציעו עבור כל אחד מהם, לפי איכותו. שעה אחר-כך הם מתכנסים למכירה פומבית, שמתקיימת בשפה ייחודית שזר לא יבין וברמזים באצבעות שנותנים הסוחרים, כדי לסמן את ההצעות שלהם.

אחרי המכירה משלם ולוקח כל סוחר את הדג או הדגים שקנה, אל החנות, המסעדה או המטבח שלו. משם הם יופצו אלינו, קהל הסועדים ביפן.


#השוק החיצוני
מסביב לאזור המכירה הפומבית יש שוק חיצוני ענקי, שבו מעל 1000 סוחרי דגים סיטונאים, המוכרים לסוחרים ומסעדנים, בדוכנים נקיים להפליא. כאן נמכרים, לאורך כל היום, כל מאכלי הים האפשריים, מדגים וסרטנים ועד דיונונים ותמנונים.

בשוק הזה קונים יפאנים רבים דגים ופירות ים להכנה בבית. זהו מרכז חומרי הגלם של המטבח היפני הכולל הרבה דגים טריים. בשוק הדגים, שאגב אין בו כלל ריח של דגים, תוכלו ליהנות גם ממסעדות ודוכנים רבים, שמציעים מנות דגים ופירות ים טריות, סושי מצוין ועוד.

כך או כך, הכניסה אל השוק חופשית לחלוטין, גם אם אתם תיירים ואינכם מתכוונים לקנות.


#טיפים
מוקדם בבוקר, שוק הדגים נוטה להיות בוצי ורטוב. השתדלו להצטייד בלבוש מתאים.

רק 120 מבקרים מוכנסים למכירה הפומבית בכל יום. ההתייצבות בשער Kachidoki של מרכז המידע Osakana Fukyu החל מ-5 בבוקר.

הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק, הוא בין השעות 5:00 ל-8:00 בבוקר.

כדי לאכול ארוחה טעימה וזולה, צאו מהשוק שמאלה, לפני הגשר, לסמטת חנויות ומסעדות קטנות עם מטעמי סושי וטמפורה.


מבט מקרוב על שוק הדגים הגדול בעולם:

https://youtu.be/2aAlIe-Iphk


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.