שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
קאחטי
חבל קחאתי
#על ערש היין של גיאורגיה
יינות הקווקז, כדאי להבהיר, נחשבים ליינות העתיקים ביותר בעולם. תעשיית היינות הגיאורגים היא תעשייה בעלת מסורת של כמעט 8,000 שנה וחבל היין קחאתי (Kakheti), אזור היין המרכזי של גאורגיה, מהווה את לב התעשייה הזו.
בחבל קחאתי לא קשה לתפוס עד כמה עתיקה תעשיית היין הגאורגית, בה מייצרים זה אלפי שנים יינות משובחים מכמעט 500 זני ענבים שונים.
שתי העיירות המרכזיות של חבל קחאתי הן טלאבי, העיירה הגדולה מהשתיים, והעיירה הקטנה ממנה סירנארי.
חבל קחאתי ממוקם בחלק המזרחי של גאורגיה, אזור שזכה לשם "עמק היין". בחבל ארץ זה יש יקבים רבים, המזמינים מבקרים ופותחים להם את השערים.
#מה תראו כאן?
נסיעה בחבל קחאתי תציג לכם נוף של כרמים ויקבים רבים. באזור שווה לערוך סיורים ביקבים עצמם ולהתרשם מהטכנולוגיה החדשה יותר, כמו גם מכדי החרס המוטמנים באדמה ומשמשים כבר אלפי שנים ליישון היין.
עוד תוכלו ללמוד כאן על ייצור היין והמנהגים השונים הקשורים בו. כמובן שתוזמנו גם ללגום מהיינות ולטעום כוסית של צ'צ'ה חריף, המשקה הגאורגי שמייצרים כאן מקליפות ומשאריות של ענבים.
לביקור חווייתי במיוחד תוכלו לכוון אל יקב חרבה (Winery Khareba) העצום, יקב מדהים ובעל עשרות קילומטרים של מנהרות לאחסון היין.
בחבל תוכלו לבקר בעיר העתיקה סיגנאגי (Sighnaghi). בעיירה הציורית והמוקפת בחומה יש מעל 28 מגדלי שמירה עתיקים ומרשימים. את סיגנאגי מכנים כאן "עיר האהבה" מכיוון שזהו המקום היחידי בגאורגיה בו יכולים בני זוג להתחתן בכל שעה ביממה. לכן היא מכונה גם "לאס ווגאס הגרוזינית".
מי שמעוניינים בעוד מנזר יוכלו לבקר כאן במנזר בודבה (Bodbe Monastery), בו נקברה נינו הקדושה. במאה ה-4 היא הגיעה לגאורגיה כדי להפיץ בה את בשורת הנצרות ועד היום היא נחשבת לאחראית להיותה של גאורגיה נוצרית.
סיורים בכפרים ובדרכי החבל יציגו לכם שווקים וחנויות קטנות, כמו גם מקומות בהם ניתן ללמוד מלאכות מסורתיות כמו כיצד אופים את הלחם הגרוזיני, שוטיס פורי (Shotis puri). לאפיה עצמה מדביקים את הבצק לדפנות התנור וכשהוא מוכן עוטפים אותו ומוסרים לקונה.
במקום אחר תראו איך רוקחים את הממתק הגרוזיני העממי שמזכיר נקניקיה ונקרא צ'ורצ'חלה. הממתק המתקתק הזה עשוי אגוזי מלך שנשזרים בחוט אחד אל השני, נטבלים בדבש ענבים ואז נתלים לייבוש.
בין לבין שווה לעצור באחת המסעדות המסורתיות ולאכול ארוחה טובה מלווה ביין המקומי המעולה.
#טיפים
רבים מהיקבים באזור כוללים גם בתי מלון קטנים, חלקם אף מלונות בוטיק שבהם שווה ללון ולאכול, אם אינכם שבים בערב לטביליסי.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/xor0SjCa4VE
ביקור במקום:
https://youtu.be/uqWbbLY9OVY
זמר מקומי:
https://youtu.be/EDK9KOfknTw
בלוגרים:
https://youtu.be/fTR4tiSw2BY
הדרכה:
https://youtu.be/D0FIj6kczF4
יינות הקווקז, כדאי להבהיר, נחשבים ליינות העתיקים ביותר בעולם. תעשיית היינות הגיאורגים היא תעשייה בעלת מסורת של כמעט 8,000 שנה וחבל היין קחאתי (Kakheti), אזור היין המרכזי של גאורגיה, מהווה את לב התעשייה הזו.
בחבל קחאתי לא קשה לתפוס עד כמה עתיקה תעשיית היין הגאורגית, בה מייצרים זה אלפי שנים יינות משובחים מכמעט 500 זני ענבים שונים.
שתי העיירות המרכזיות של חבל קחאתי הן טלאבי, העיירה הגדולה מהשתיים, והעיירה הקטנה ממנה סירנארי.
חבל קחאתי ממוקם בחלק המזרחי של גאורגיה, אזור שזכה לשם "עמק היין". בחבל ארץ זה יש יקבים רבים, המזמינים מבקרים ופותחים להם את השערים.
#מה תראו כאן?
נסיעה בחבל קחאתי תציג לכם נוף של כרמים ויקבים רבים. באזור שווה לערוך סיורים ביקבים עצמם ולהתרשם מהטכנולוגיה החדשה יותר, כמו גם מכדי החרס המוטמנים באדמה ומשמשים כבר אלפי שנים ליישון היין.
עוד תוכלו ללמוד כאן על ייצור היין והמנהגים השונים הקשורים בו. כמובן שתוזמנו גם ללגום מהיינות ולטעום כוסית של צ'צ'ה חריף, המשקה הגאורגי שמייצרים כאן מקליפות ומשאריות של ענבים.
לביקור חווייתי במיוחד תוכלו לכוון אל יקב חרבה (Winery Khareba) העצום, יקב מדהים ובעל עשרות קילומטרים של מנהרות לאחסון היין.
בחבל תוכלו לבקר בעיר העתיקה סיגנאגי (Sighnaghi). בעיירה הציורית והמוקפת בחומה יש מעל 28 מגדלי שמירה עתיקים ומרשימים. את סיגנאגי מכנים כאן "עיר האהבה" מכיוון שזהו המקום היחידי בגאורגיה בו יכולים בני זוג להתחתן בכל שעה ביממה. לכן היא מכונה גם "לאס ווגאס הגרוזינית".
מי שמעוניינים בעוד מנזר יוכלו לבקר כאן במנזר בודבה (Bodbe Monastery), בו נקברה נינו הקדושה. במאה ה-4 היא הגיעה לגאורגיה כדי להפיץ בה את בשורת הנצרות ועד היום היא נחשבת לאחראית להיותה של גאורגיה נוצרית.
סיורים בכפרים ובדרכי החבל יציגו לכם שווקים וחנויות קטנות, כמו גם מקומות בהם ניתן ללמוד מלאכות מסורתיות כמו כיצד אופים את הלחם הגרוזיני, שוטיס פורי (Shotis puri). לאפיה עצמה מדביקים את הבצק לדפנות התנור וכשהוא מוכן עוטפים אותו ומוסרים לקונה.
במקום אחר תראו איך רוקחים את הממתק הגרוזיני העממי שמזכיר נקניקיה ונקרא צ'ורצ'חלה. הממתק המתקתק הזה עשוי אגוזי מלך שנשזרים בחוט אחד אל השני, נטבלים בדבש ענבים ואז נתלים לייבוש.
בין לבין שווה לעצור באחת המסעדות המסורתיות ולאכול ארוחה טובה מלווה ביין המקומי המעולה.
#טיפים
רבים מהיקבים באזור כוללים גם בתי מלון קטנים, חלקם אף מלונות בוטיק שבהם שווה ללון ולאכול, אם אינכם שבים בערב לטביליסי.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/xor0SjCa4VE
ביקור במקום:
https://youtu.be/uqWbbLY9OVY
זמר מקומי:
https://youtu.be/EDK9KOfknTw
בלוגרים:
https://youtu.be/fTR4tiSw2BY
הדרכה:
https://youtu.be/D0FIj6kczF4