שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
קדיקוי
קדיקוי
#על הצד האסייתי של איסטנבול
קדיקוי (Kadıköy) הוא כפר, הנראה ומתנהג יותר כפרבר שליו של העיר. הוא נמצא מעברו האסייתי של הבוספורס ונוסד על חורבות כפר מהתקופה הביזנטית בשם כלקדון (Chalcedon). יש מי שסבורים שהוא נולד בתקופה קדומה אף יותר בהיסטוריה.
אל קדיקוי תשוטו במחיר מצחיק, בשיט נהדר וחווייתי של כחצי שעה. מהמעבורת, במהלך השיט עד לצד האסייתי שבו שוכן קדיקוי, תוכלו לצפות אל נופיה המרהיבים של איסטנבול. קל לזהות מכאן את ארמון טופקאפי, איה סופיה, המסגד הכחול, מגדל גלאטה וחלק מהגשרים הענקיים שמעל הבוספורוס.
#מה תראו כאן?
בקדיקוי תוכלו לצאת מהמעגן היישר אל שוק הדגים הנפלא ומלא הטעמים. יש כאן דגים מקומיים טריים וכבושים, כל פרי ים אפשרי, ירקות, פירות, גבינות, לחמים מעולים ושלל מעדנים טורקיים נהדרים.
תמצאו כאן גם חמוצים מכל הסוגים, פיצוחים, פירות יבשים, חלות דבש, לחמים טורקיים מסורתיים, מרציפן משובח, רחת לוקום אלוהית ומיץ מישמישים.
לממתקים טורקיים מעולים, נסו את החנות "עלי מוהידין" שבשכונה, המתמחה בהם כבר מעל 200 שנה.
ברחוב הסמוך תמצאו שלל חנויות עם מוצרי ציור ואמנות ומעט חנויות ספרים. ברחוב בגדד תמצאו חנויות עם מוצרים עולמיים ומודרניים.
אחריו תוכלו להיכנס לרחוב מלא במסעדות, עם המון אוכל טורקי מסורתי ואוכל מבושל מופתי ומגוון שאיסטנבול מציעה במסעדות הפועלים הקטנות הללו.
ברחובות תוכלו לראות מגוון בתים עות'מנים, כשהבולט בהם הוא המבנה של תחנת הרכבת המקומית "היידרפאשה", שנפתחה ב-1908 ושממנה יצאו רכבות לסוריה, עיראק ולכל שאר ארצות המזרח התיכון.
יש בקדיקוי גם חנויות בדים, אופנה וממתקים, אבל אסור לשכוח את הברים והפאבים וכמובן את בתי קפה המסורתיים והמודרניים שבה. באלה מגישים קפה טורקי ובאלו אספרסו וקפוצ'ינו אירופיים.
עוד יהיו כאן גם סניפים של סטארבקס ומקדונלדס ושאר מתחרים עולמיים. בין לבין ישעשעו אתכם כאן מוזיקאים ואמני רחוב, עם מוזיקה מצוינת ומיומנויות מרהיבות. בקיצור, זו איסטנבול שהיכרתם, אבל קצת אחרת.
#טיפים
מעבורת לשוק קדיקוי תוכלו לתפוס מאמינונו, בשיקטאש וקרקוי. הדגישו שאתם מעוניינים בשוק של קדיקוי כיעד המעבורת.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/MfxACc4y1lg
בתמונות:
https://youtu.be/_PP1OckaP2k
קדיקוי (Kadıköy) הוא כפר, הנראה ומתנהג יותר כפרבר שליו של העיר. הוא נמצא מעברו האסייתי של הבוספורס ונוסד על חורבות כפר מהתקופה הביזנטית בשם כלקדון (Chalcedon). יש מי שסבורים שהוא נולד בתקופה קדומה אף יותר בהיסטוריה.
אל קדיקוי תשוטו במחיר מצחיק, בשיט נהדר וחווייתי של כחצי שעה. מהמעבורת, במהלך השיט עד לצד האסייתי שבו שוכן קדיקוי, תוכלו לצפות אל נופיה המרהיבים של איסטנבול. קל לזהות מכאן את ארמון טופקאפי, איה סופיה, המסגד הכחול, מגדל גלאטה וחלק מהגשרים הענקיים שמעל הבוספורוס.
#מה תראו כאן?
בקדיקוי תוכלו לצאת מהמעגן היישר אל שוק הדגים הנפלא ומלא הטעמים. יש כאן דגים מקומיים טריים וכבושים, כל פרי ים אפשרי, ירקות, פירות, גבינות, לחמים מעולים ושלל מעדנים טורקיים נהדרים.
תמצאו כאן גם חמוצים מכל הסוגים, פיצוחים, פירות יבשים, חלות דבש, לחמים טורקיים מסורתיים, מרציפן משובח, רחת לוקום אלוהית ומיץ מישמישים.
לממתקים טורקיים מעולים, נסו את החנות "עלי מוהידין" שבשכונה, המתמחה בהם כבר מעל 200 שנה.
ברחוב הסמוך תמצאו שלל חנויות עם מוצרי ציור ואמנות ומעט חנויות ספרים. ברחוב בגדד תמצאו חנויות עם מוצרים עולמיים ומודרניים.
אחריו תוכלו להיכנס לרחוב מלא במסעדות, עם המון אוכל טורקי מסורתי ואוכל מבושל מופתי ומגוון שאיסטנבול מציעה במסעדות הפועלים הקטנות הללו.
ברחובות תוכלו לראות מגוון בתים עות'מנים, כשהבולט בהם הוא המבנה של תחנת הרכבת המקומית "היידרפאשה", שנפתחה ב-1908 ושממנה יצאו רכבות לסוריה, עיראק ולכל שאר ארצות המזרח התיכון.
יש בקדיקוי גם חנויות בדים, אופנה וממתקים, אבל אסור לשכוח את הברים והפאבים וכמובן את בתי קפה המסורתיים והמודרניים שבה. באלה מגישים קפה טורקי ובאלו אספרסו וקפוצ'ינו אירופיים.
עוד יהיו כאן גם סניפים של סטארבקס ומקדונלדס ושאר מתחרים עולמיים. בין לבין ישעשעו אתכם כאן מוזיקאים ואמני רחוב, עם מוזיקה מצוינת ומיומנויות מרהיבות. בקיצור, זו איסטנבול שהיכרתם, אבל קצת אחרת.
#טיפים
מעבורת לשוק קדיקוי תוכלו לתפוס מאמינונו, בשיקטאש וקרקוי. הדגישו שאתם מעוניינים בשוק של קדיקוי כיעד המעבורת.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/MfxACc4y1lg
בתמונות:
https://youtu.be/_PP1OckaP2k
מגדניית סָראי
#על המסעדה עם הקינוחים הטורקיים הנפלאים במיוחד
מסעדת סָראי (Saray Muhallebicisi) היא מוסד איסטנבולי של ממש. מדובר במסעדה טורקית, למעשה רשת מסעדות המציעות דונר קבב (Döner kebab) ושלל מנות ואוכל טורקי, טעים, אותנטי ואיכותי.
המסעדה הראשונה שלהם נפתחה ב-1935 ולפני מספר שנים כיבד אותה העיתון הטורקי "הורייט" בתואר "אחד מעשרת הדברים שבלעדיהם איסטנבול לא היתה איסטנבול". הנברשת העצומה שתלויה כאן מלמעלה מוסיפה כבוד וחשיבות, למקום שגם ככה זוכה לכבוד בעיר.
אבל מה שבאמת מיוחד בה הם הקינוחים והמתוקים שנמכרים בה ושבעבר הוגשו רק לסולטן הטורקי. למעשה במסעדות הללו יש מגדניה המוכרת קינוחים מעולים כמו מלבי עילאי, כנאפה איכותי ואעשוּרֶה מדהים, שהוא קינוח סמיך שמייצרים כאן מ-11 סוגי פירות יבשים וגרעינים ומתבלים במי ורדים וציפורן.
#טיפים
רוצים ארוחת בוקר מתוקה ומיוחדת ביום ראשון? - רבים מתושבי איסטנבול משכימים בימי ראשון מוקדם ומגיעים לכאן, להזמין ארוחת בוקר כזו.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/i5ixnnVT-pA
מסעדה לכל דבר:
https://youtu.be/mI4I5nkUpUE
גם בטורקית זה טעים:
https://youtu.be/52SqEg_HSRE
מסעדת סָראי (Saray Muhallebicisi) היא מוסד איסטנבולי של ממש. מדובר במסעדה טורקית, למעשה רשת מסעדות המציעות דונר קבב (Döner kebab) ושלל מנות ואוכל טורקי, טעים, אותנטי ואיכותי.
המסעדה הראשונה שלהם נפתחה ב-1935 ולפני מספר שנים כיבד אותה העיתון הטורקי "הורייט" בתואר "אחד מעשרת הדברים שבלעדיהם איסטנבול לא היתה איסטנבול". הנברשת העצומה שתלויה כאן מלמעלה מוסיפה כבוד וחשיבות, למקום שגם ככה זוכה לכבוד בעיר.
אבל מה שבאמת מיוחד בה הם הקינוחים והמתוקים שנמכרים בה ושבעבר הוגשו רק לסולטן הטורקי. למעשה במסעדות הללו יש מגדניה המוכרת קינוחים מעולים כמו מלבי עילאי, כנאפה איכותי ואעשוּרֶה מדהים, שהוא קינוח סמיך שמייצרים כאן מ-11 סוגי פירות יבשים וגרעינים ומתבלים במי ורדים וציפורן.
#טיפים
רוצים ארוחת בוקר מתוקה ומיוחדת ביום ראשון? - רבים מתושבי איסטנבול משכימים בימי ראשון מוקדם ומגיעים לכאן, להזמין ארוחת בוקר כזו.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/i5ixnnVT-pA
מסעדה לכל דבר:
https://youtu.be/mI4I5nkUpUE
גם בטורקית זה טעים:
https://youtu.be/52SqEg_HSRE
צִ'יַה סופרסי
#על מסעדת הבישולים הנהדרת
צִ'יַה סופרסי (Çiya Sofrası), משהו כמו צ'יה בישולים, היא סוג של לוקנטה (Lokanta) - מסעדת פועלים, הממוקמת בחלקו הדרומי של הרחוב המרכזי של השוק של שכונת קדיקוי, בצד האסייתי של איסטנבול.
קיימות למעשה, 3 מסעדות שנקראות צ'יה (Ciya) וכולן יושבות באותו רחוב קטן. כל אחת מתמחה במטבח טורקי אחר - כּוֹפְתֶה, קבפּ או תבשילים. אם תשבו ב"סופרסי" (sofrası), זו שמתמקדת בתבשילים, תוכלו להזמין מנות גם מהשתיים האחרות, שמתמחות בקבב, עם 40 סוגים שלו!
במסעדת התבשילים יש מבחר המנות גדול מאוד, אבל כאן מתמחים לפני הכל בתבשילים נהדרים. ביניהם בולטים מאכלי בשר כמו טלה ממולא, שושברק, טלה מבושל ביוגורט וכדומה. כמובן שיש כאן סדרה מפוארת ועשוייה למופת של סלטים נפלאים, ממיטב המטבח הטורקי.
שני אגפים במסעדה, שאליהם ניתן להיכנס מיד עם הכניסה למסעדה.
מימין תראו את אגף ה"מזה", המנות הקטנות והנהדרות שמסעדות טורקיות מענגות איתן את החיך. תוכלו להעמיס על צלחת גדולה שתקבלו את המזטים שתרצו ולפיהן ייקבע המחיר. הלהיטים כאן הם סלט תרד עם יוגורט, כדורי בורגול קרים בטעם חמצמץ, עלי גפן ממולאים, פלאפל, חצילים ופלפלים ממולאים, סלט יוגורט עם גרעיני חיטה מותפחים, קובה מטוגנת ושלל מנות עם חצילים בטעמים שכל אחד טוב מקודמו.
משמאל נמצא אגף התבשילים החמים, שמציע, בין השאר, מאכלים מעולים כמו גיבץ' עם בשר כבש, פילאף אורז עם ערמונים, מעי כבש ממולא באורז ועוד.
ישנו גם אגף למנות אחרונות שבהן טעמים שלא חלמתם שיש. ההיצע כאן כולל דלעת מסוכרת שמוגשת עם חלווה גולמית ופירורי אגוזים, שלל פירות מסוכרים וקיימאק, חצילים ממולאים באגוזים, עגבנייה ואגוזי מלך ירוקים.
אם לשתות ליד האוכל, אז נסו את מיץ התמרהינדי הנהדר של טורקיה והמזרח התיכון, או לפחות את מיץ תות העץ.
אוהבי המאפים הטורקיים ירצו לנסות את גלילת הפיסטוק הממולאת בגבינה ואת הקדאיף הממולא באגוזים. יש גם מאפה סולת טורקי נהדר עם פיסטוקים. בתיאבון!
#טיפים
מי שאין להם זמן מספיק לחצות את הבוספורוס, יש בצד האירופי של העיר מסעדה דומה מאותו סגנון, בשם Hacı Abdullah.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/O_ZZc4thr_c
ביקור במקום:
https://youtu.be/2flglpOZnhI
צִ'יַה סופרסי (Çiya Sofrası), משהו כמו צ'יה בישולים, היא סוג של לוקנטה (Lokanta) - מסעדת פועלים, הממוקמת בחלקו הדרומי של הרחוב המרכזי של השוק של שכונת קדיקוי, בצד האסייתי של איסטנבול.
קיימות למעשה, 3 מסעדות שנקראות צ'יה (Ciya) וכולן יושבות באותו רחוב קטן. כל אחת מתמחה במטבח טורקי אחר - כּוֹפְתֶה, קבפּ או תבשילים. אם תשבו ב"סופרסי" (sofrası), זו שמתמקדת בתבשילים, תוכלו להזמין מנות גם מהשתיים האחרות, שמתמחות בקבב, עם 40 סוגים שלו!
במסעדת התבשילים יש מבחר המנות גדול מאוד, אבל כאן מתמחים לפני הכל בתבשילים נהדרים. ביניהם בולטים מאכלי בשר כמו טלה ממולא, שושברק, טלה מבושל ביוגורט וכדומה. כמובן שיש כאן סדרה מפוארת ועשוייה למופת של סלטים נפלאים, ממיטב המטבח הטורקי.
שני אגפים במסעדה, שאליהם ניתן להיכנס מיד עם הכניסה למסעדה.
מימין תראו את אגף ה"מזה", המנות הקטנות והנהדרות שמסעדות טורקיות מענגות איתן את החיך. תוכלו להעמיס על צלחת גדולה שתקבלו את המזטים שתרצו ולפיהן ייקבע המחיר. הלהיטים כאן הם סלט תרד עם יוגורט, כדורי בורגול קרים בטעם חמצמץ, עלי גפן ממולאים, פלאפל, חצילים ופלפלים ממולאים, סלט יוגורט עם גרעיני חיטה מותפחים, קובה מטוגנת ושלל מנות עם חצילים בטעמים שכל אחד טוב מקודמו.
משמאל נמצא אגף התבשילים החמים, שמציע, בין השאר, מאכלים מעולים כמו גיבץ' עם בשר כבש, פילאף אורז עם ערמונים, מעי כבש ממולא באורז ועוד.
ישנו גם אגף למנות אחרונות שבהן טעמים שלא חלמתם שיש. ההיצע כאן כולל דלעת מסוכרת שמוגשת עם חלווה גולמית ופירורי אגוזים, שלל פירות מסוכרים וקיימאק, חצילים ממולאים באגוזים, עגבנייה ואגוזי מלך ירוקים.
אם לשתות ליד האוכל, אז נסו את מיץ התמרהינדי הנהדר של טורקיה והמזרח התיכון, או לפחות את מיץ תות העץ.
אוהבי המאפים הטורקיים ירצו לנסות את גלילת הפיסטוק הממולאת בגבינה ואת הקדאיף הממולא באגוזים. יש גם מאפה סולת טורקי נהדר עם פיסטוקים. בתיאבון!
#טיפים
מי שאין להם זמן מספיק לחצות את הבוספורוס, יש בצד האירופי של העיר מסעדה דומה מאותו סגנון, בשם Hacı Abdullah.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/O_ZZc4thr_c
ביקור במקום:
https://youtu.be/2flglpOZnhI
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי
רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.
המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".
הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.
זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.
יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.
שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).
#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.
המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".
הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.
זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.
יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.
שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).
#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/rz5eM0dkGzo