שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
שוק צוקיג'י
שוק הדגים צוּקִיגִ'י
#על שוק הדגים הגדול בעולם
שוק צוּקִיגִ'י (Tsukiji Market), או טסוקיג'י, הוא שוק הדגים הגדול ביותר בעולם. עובדים כאן יותר מ-50 אלף איש ומכאן באים כל מאכלי הים שנמכרים בטוקיו.
השוק, שפעיל מאז 1935, הוא גם השוק הוותיק מבין השווקים הסיטונאיים של טוקיו והוא מהווה אטרקציה לתיירים, לא פחות משוק פעיל של סוחרים וסיטונאים. למעשה זוהי בורסת הדגים של טוקיו, מקום שבו נמכרים הדגים לכל המרבה במחיר והמחירים שניתנים כאן לדגי האיכות הם גבוהים במיוחד.
#בורסת הדגים
החלק היחודי בשוק צוקיג'י היא בורסה של דגים, שפועלת מעלות השחר, בזמן שמרבית תושבי העיר טוקיו עדיין ישנים. בתור מי שהביאה לעולם את הסושי, תוכלו לראות בשוק הזה את מרכז העניינים, הגראונד זירו של המעדן היפאני המפורסם. זהו המקום שבו רוכשות המסעדות של טוקיו את הדגים, שיוכנסו בהמשך היום והשבוע לתוך המעדן הנפלא הזה, שיימכר בכל רחבי העיר ולמעשה ביפן כולה.
הכל מתחיל כשהאניות פורקות כאן בלילה מבחר דגים ומאכלי ים טריים. עם שחר הסוחרים יכינו אותם למכירה והמשווקים, או בעלי ונציגי המסעדות, יגיעו לקנות את הדגים ופירות הים הטריים הללו. מכאן הם יועברו למסעדות שיכינו מהם את הסושי על כל צורותיו ואת שאר המאכלים הנהדרים של המטבח הזה.
הכל מתחיל מוקדם בבוקר, כשמקיימים בשוק את המכירה הפומבית של הדגים הגדולים הללו. לכאן מגיעים בכל בוקר דגי טונה מכל העולם ומוקדם בבוקר מגיעים הסוחרים ובוחנים את דגי הענק הללו בקפידה. כל דג מסומן בפרטי זיהוי והסוחרים מסמנים לעצמם את פרטי הדגים הטובים ומה המחיר שיציעו עבור כל אחד מהם, לפי איכותו. שעה אחר-כך הם מתכנסים למכירה פומבית, שמתקיימת בשפה ייחודית שזר לא יבין וברמזים באצבעות שנותנים הסוחרים, כדי לסמן את ההצעות שלהם.
אחרי המכירה משלם ולוקח כל סוחר את הדג או הדגים שקנה, אל החנות, המסעדה או המטבח שלו. משם הם יופצו אלינו, קהל הסועדים ביפן.
#השוק החיצוני
מסביב לאזור המכירה הפומבית יש שוק חיצוני ענקי, שבו מעל 1000 סוחרי דגים סיטונאים, המוכרים לסוחרים ומסעדנים, בדוכנים נקיים להפליא. כאן נמכרים, לאורך כל היום, כל מאכלי הים האפשריים, מדגים וסרטנים ועד דיונונים ותמנונים.
בשוק הזה קונים יפאנים רבים דגים ופירות ים להכנה בבית. זהו מרכז חומרי הגלם של המטבח היפני הכולל הרבה דגים טריים. בשוק הדגים, שאגב אין בו כלל ריח של דגים, תוכלו ליהנות גם ממסעדות ודוכנים רבים, שמציעים מנות דגים ופירות ים טריות, סושי מצוין ועוד.
כך או כך, הכניסה אל השוק חופשית לחלוטין, גם אם אתם תיירים ואינכם מתכוונים לקנות.
#טיפים
מוקדם בבוקר, שוק הדגים נוטה להיות בוצי ורטוב. השתדלו להצטייד בלבוש מתאים.
רק 120 מבקרים מוכנסים למכירה הפומבית בכל יום. ההתייצבות בשער Kachidoki של מרכז המידע Osakana Fukyu החל מ-5 בבוקר.
הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק, הוא בין השעות 5:00 ל-8:00 בבוקר.
כדי לאכול ארוחה טעימה וזולה, צאו מהשוק שמאלה, לפני הגשר, לסמטת חנויות ומסעדות קטנות עם מטעמי סושי וטמפורה.
מבט מקרוב על שוק הדגים הגדול בעולם:
https://youtu.be/2aAlIe-Iphk
שוק צוּקִיגִ'י (Tsukiji Market), או טסוקיג'י, הוא שוק הדגים הגדול ביותר בעולם. עובדים כאן יותר מ-50 אלף איש ומכאן באים כל מאכלי הים שנמכרים בטוקיו.
השוק, שפעיל מאז 1935, הוא גם השוק הוותיק מבין השווקים הסיטונאיים של טוקיו והוא מהווה אטרקציה לתיירים, לא פחות משוק פעיל של סוחרים וסיטונאים. למעשה זוהי בורסת הדגים של טוקיו, מקום שבו נמכרים הדגים לכל המרבה במחיר והמחירים שניתנים כאן לדגי האיכות הם גבוהים במיוחד.
#בורסת הדגים
החלק היחודי בשוק צוקיג'י היא בורסה של דגים, שפועלת מעלות השחר, בזמן שמרבית תושבי העיר טוקיו עדיין ישנים. בתור מי שהביאה לעולם את הסושי, תוכלו לראות בשוק הזה את מרכז העניינים, הגראונד זירו של המעדן היפאני המפורסם. זהו המקום שבו רוכשות המסעדות של טוקיו את הדגים, שיוכנסו בהמשך היום והשבוע לתוך המעדן הנפלא הזה, שיימכר בכל רחבי העיר ולמעשה ביפן כולה.
הכל מתחיל כשהאניות פורקות כאן בלילה מבחר דגים ומאכלי ים טריים. עם שחר הסוחרים יכינו אותם למכירה והמשווקים, או בעלי ונציגי המסעדות, יגיעו לקנות את הדגים ופירות הים הטריים הללו. מכאן הם יועברו למסעדות שיכינו מהם את הסושי על כל צורותיו ואת שאר המאכלים הנהדרים של המטבח הזה.
הכל מתחיל מוקדם בבוקר, כשמקיימים בשוק את המכירה הפומבית של הדגים הגדולים הללו. לכאן מגיעים בכל בוקר דגי טונה מכל העולם ומוקדם בבוקר מגיעים הסוחרים ובוחנים את דגי הענק הללו בקפידה. כל דג מסומן בפרטי זיהוי והסוחרים מסמנים לעצמם את פרטי הדגים הטובים ומה המחיר שיציעו עבור כל אחד מהם, לפי איכותו. שעה אחר-כך הם מתכנסים למכירה פומבית, שמתקיימת בשפה ייחודית שזר לא יבין וברמזים באצבעות שנותנים הסוחרים, כדי לסמן את ההצעות שלהם.
אחרי המכירה משלם ולוקח כל סוחר את הדג או הדגים שקנה, אל החנות, המסעדה או המטבח שלו. משם הם יופצו אלינו, קהל הסועדים ביפן.
#השוק החיצוני
מסביב לאזור המכירה הפומבית יש שוק חיצוני ענקי, שבו מעל 1000 סוחרי דגים סיטונאים, המוכרים לסוחרים ומסעדנים, בדוכנים נקיים להפליא. כאן נמכרים, לאורך כל היום, כל מאכלי הים האפשריים, מדגים וסרטנים ועד דיונונים ותמנונים.
בשוק הזה קונים יפאנים רבים דגים ופירות ים להכנה בבית. זהו מרכז חומרי הגלם של המטבח היפני הכולל הרבה דגים טריים. בשוק הדגים, שאגב אין בו כלל ריח של דגים, תוכלו ליהנות גם ממסעדות ודוכנים רבים, שמציעים מנות דגים ופירות ים טריות, סושי מצוין ועוד.
כך או כך, הכניסה אל השוק חופשית לחלוטין, גם אם אתם תיירים ואינכם מתכוונים לקנות.
#טיפים
מוקדם בבוקר, שוק הדגים נוטה להיות בוצי ורטוב. השתדלו להצטייד בלבוש מתאים.
רק 120 מבקרים מוכנסים למכירה הפומבית בכל יום. ההתייצבות בשער Kachidoki של מרכז המידע Osakana Fukyu החל מ-5 בבוקר.
הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק, הוא בין השעות 5:00 ל-8:00 בבוקר.
כדי לאכול ארוחה טעימה וזולה, צאו מהשוק שמאלה, לפני הגשר, לסמטת חנויות ומסעדות קטנות עם מטעמי סושי וטמפורה.
מבט מקרוב על שוק הדגים הגדול בעולם:
https://youtu.be/2aAlIe-Iphk