שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
Varoulko
ורולקו
#על מסעדת כוכב המישלן הראשונה ביוון
מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.
הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.
אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.
השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):
https://youtu.be/bt38su7H6BM
מסעדת ורולקו (Varoulko), הנחשבת לאחת היקרות באתונה, היא גם אחת האיכותיות שבבירת יוון. היא ממוקמת בשדרות פיראוס במרכז אתונה ואליה תלכו רק אם התקציב שלכם מאפשר סעודה יקרה במסעדת מישלן.
הסיפור המעניין של המסעדה הזו קשור בשף של המסעדה, לפטריס לאזארו. אביו היה טבח באניית דיג יוונית והוא הוריש לבנו את האהבה המיוחדת לבישול בכלל ולדגים בפרט. לפטריס יצא ללמוד באיטליה וכשחזר ליוון הוא הקים בפיראוס מסעדה קטנה על המים. מאז עברה המסעדה כמה מקומות ובמהלך השנים גם זכתה המסעדה בכוכב מישלן אחד. היתרון הגדול של ורולקו נובע באופן טבעי מהקרבה שלה לים ולחומרי הגלם האיכותיים שמגיעים ממנו.
אם בשנים הראשונה שלה זכתה המסעדה בפרסום, במיוחד בזכות מרק הדיונונים עם לחיי הלוקוס שהכין השף המוכשר וגם תודות למנת הקלמרי בפסטו. אבל בנוסף לזרועות התמנונים והמרק מדיונונים, תמצאו כאן עוד שלל מנות דגים ופירות ים נהדרות. כך מוגשים כאן גם דגי ים טריים שנאפו בתנור, מרק דגים מצוין, סלט תמנונים בגריל ומאכלים דומים, המתבססים ברובם על שלל הים של דייגי פיראוס. לצד כל אלו, גם הקינוחים במסעדה טעימים ויש שיאמרו אף מדהימים.
השף מדגים את הכנת האוכל (באנגלית):
https://youtu.be/bt38su7H6BM