» «
Dzveli Sakhli
דזבלי סחלי
#על כוכבת החצ'אפורי עם המיקום המצוין

מסעדת דזבלי סחלי (Dzveli Sakhli) ידועה בטביליסי כמסעדה שמציעה חצ'אפורי מהמצויינים בעיר.

ממוקמת במקום מבודד ומצוין, משקיפה על הנהר, עם נוף נהדר ועדיין במרכז, המנות כאן גדולות וטעימות והחצ'אפורי במיוחד טעים.

השירות מהיר וגם אם המלצרים לא כולם מדברים אנגלית, הם ידידותיים מאוד.

אז עם אוכל טעים ומחירים שגם הם נוחים, למה אנחנו מחכים? - בתיאבון!


#מה להזמין?
כאן מככבים במיוחד החצ'אפורים: חצ'אפורי אצ'מה דמוי הלזניה, חצ'פורי אימרולי העגול עם הגבינה בפנים, חצ'אפורי מגרולי המכיל גם גבינה וגם גבינה מותכת מלמעלה, חצ'אפורי פנובאני המרובעים וחצ'אפורי אצ'ארולי דמוי הסירה, עם ביצת העין במרכז.

אם אתם לא מכירים את סוגי החצ'אפורי הזמינו אחד מכל סוג ואם יהיה לכם מקום תשלימו אחר כך לפי הטעם בעוד מאלה שאהבתם במיוחד.


#טיפים
המסעדה פתוחה בכל שעות היממה, כמעט בכל ימות השבוע.


האווירה כאן:

https://youtu.be/SsiMSOAKlq0


מוסיקה חיה:

https://youtu.be/SaY2ndEJckA
Racha Duqani
ראצ'ה דוקאני
#על מסעדה גאורגית עתיקה ומסורתית


רק 5 דקות הליכה מכיכר החירות, ראצ'ה דוקאני (Racha Duqani) היא דוקאני, חנות בגאורגית, אבל בפועל מסעדת מרתף זולה וטעימה מאוד.

זו מסעדה מסורתית, המכינה כבר מעל 100 שנה אוכל גיאורגי הכי אותנטי שיש.

ממש כמו פעם, כאן תאכלו את האוכל הכי שורשי שמציעות טביליסי וגאורגיה.

אז ברור, יהיו על השולחן חינקאלי וח'אצפורי ושאר המוכרים, אבל בכל זאת כמה המלצות נוספות ושוות - רבים מאשרים שבדוקאני מגישים את הסלט הגאורגי הכי טוב בעיר. נסו אותו וגם את תבשיל העוף בגבינת קוטג', שלא תאמינו כמה הם מתחברים נכון.

לצידם יש גם את המצבאדי שהוא השישליק הגאורגי המצוין ובדריג'ני ניגבזיט מדהים שעשוי פרוסות חצילים עם שום וממרח אגוזים.


#טיפים
היו סבלניים כי המלצרים והתפריט הם לא באנגלית. הצביעו או תנו להם להציע ותהנו.

אלכוהול תביאו אתכם. שונה ומוזר אבל נחמד.


המלצה:

https://youtu.be/R568riXOMw4?t=2m52s


כך תאכלו נכון את החינקאלי:

https://youtu.be/17aTl2R0OjU
Burger house
בורגר האוס
#על המבורגר שתרצו לנגוס בטביליסי

בורגר האוס (Burger house) היא מסעדה הממוקמת היטב, במיקום מרכזי, ממש על שדרות רוסטוולי בעיר.

ההמבורגר כאן עסיסי וטרי ושווה לנסות אותו. לבשר העסיסי נוסף כאן רוטב נחמד. ההמבורגר והצ'יזבורגר מדהימים, הצ'יפס טרי ולא שמנוני ובין השאר יש גם בטן חזיר עם קימצ'י, אותנטית ומתובלת יפה.

הצוות כאן דובר אנגלית שוטפת, ידידותי מאוד לתיירים והמנות גדולות. כדאי גם להדגיש את המחירים הסבירים והנגישים ואת השירות המהיר והמדהים של האנשים. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/QzsOI2AA8pk


בלוגרים:

https://youtu.be/N-27SrxuMwY


המלצה:

https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m16s


בורגר בר, קראב'ס בורגר ועוד בורגריה טובה בעיר:

https://youtu.be/lmbszdjPSWM
Old city wall
מסעדת אולד סיטי וול
#על המסעדה עם האווירה המיוחדת והשירה המקומית


אולד סיטי וול (Old city wall) היא מסעדה יפהפיה הממוקמת בחלל של מעין מרתף מקומר בחומה העתיקה של טביליסי.

החלל הפנימי צבעוני ומסקרן ועמוס עיטורים תקופתיים. מספרים שבשנות ה-20 של המאה הקודמת היה כאן בית מטבחיים.

אווירת ימי הביניים השורה כאן היא האטרקציה העיקרית והחוויה מיוחדת, במיוחד למי שלא זכה לסעוד במקום כזה בעבר.

אבל גם קולינרית יש ל"אולד סיטי וול" מה להציע. המנות גאורגיות רגילות אבל הן טעימות מאוד והסועדים לרוב נהנים.

כבר מהמנות הראשונות תוכלו להזמין סלט גרוזיני מסורתי, לנסות את ה"בדריג'אני", חצילים ממולאים בממרח אגוזים או סלט ירקות עם רוטב אגוזים (האגוזים מככבים במטבח הגאורגי).

יש גם סלסלת גבינה עם ירקות צלויים, מרק חרצ'ו (Kharcho), לוביו של שעועית חמוצה וגבינת סולוגוני, פטריות אפויות עם תפוחי אדמה וחצ'אפורים למיניהם. בעיקריות גם צלעות ברוטב מושלם, קערות עגל, חדקן או חזרזיר צלוי שמוגש עם העור בזיגוג דבש וירקות צלויים ברוטב.

כל הטוב הזה בא לצד יינות שווים ומקומיים או צ'צ'ה מקומי שהוא סוג של וודקה ותוכלו לקנח בין השאר ב"קמפוט" (Kampot) תוצרת בית או בעוגת פלמושי מקומית (שלא כולם אוהבים).


#מוזיקה חיה
לאווירה הימי בייניימית יתרמו גברים מקומיים שמתחילים, כאילו פתאום, לזמר שירי עם גאורגיים מסורתיים. לא ברור אם זה ספונטני כמו שזה נראה, אבל באמצע ארוחת הערב והיין יתחילו מספר גברים לשיר שירים ומזמורים גאורגים מקסימים, א-קפלה או בליווי גיטרה, בקולות עמוקים ומרגשים. תוך שנייה מפסיקים כל הסועדים את השיחות שלהם ומגיבים בתשואות רמות למחווה הספונטנית...

סיפרו לנו שיש ערבים עם מוזיקה עממית חיה של נגנים, אבל אין חוקים ליום ולשעות שבהן זה קורה. אז האוכל טעים, השירות טוב והמוסיקה והשירים, כשיש כאלה, מוסיפים לעניין. בתיאבון!


#רגע אחרי
כשתצאו מהארוחה כאן, המשיכו לצעוד דרך הפארק שמשמאל למסעדה ותראו לפניכם את ביצורי העיר העתיקים, עם החומות, המגדלים החצי עגולים ושרידי הגשר שהוביל אל הכניסה העתיקה של העיר המבוצרת. חתיכת היסטוריה יפה שגם מצטלמת יפה.


#טיפים
המוזיקה החיה או השירה הספונטנית בשולחן הגברים לא מתקיימים בכל יום ואם נופלים על יום משעמם, זה פוגם בחוויה מאוד. שווה להגיע בערב ולהציץ קודם כדי לוודא שזה היום עם המוזיקה...

המנות לא גדולות כמו שתתרגלו במסעדות המקומיות הרגילות, לידיעתכם.

המסעדה אינה זולה במיוחד. מה לעשות - חוויות ומיקומים מיוחדים עולים כסף.


אין אוכל - היום שרים:

https://youtu.be/TMfNBAP4VkQ

אוכל גאורגי

Bread&Wine
מסעדת לחם ויין
#על המקום עם המאפים הגאורגים המסורתיים המושלמים

על ברד אנד וויין (Bread&Wine) אומרים רבים שזה מקום שאין לפספס כשמבקרים בטביליסי. רבים מספרים שמצאו את עצמם שבים אליה שוב באותה חופשה או טיול.

עם מטבח מקומי טעים מאוד, ברד & וויין היא מסעדה גאורגית מסורתית המתמחה במאפים מסורתיים. בין המאפים הגאורגיים שתמצאו כאן יהיו "פחאלי" עם ירקות, ה"קוצ'מאצ'י" וכמובן ה"חצ'אפורי" המפורסם, מאפה עשוי בצק שמרים, מטוגן או אפוי בשלל מילויים.

אהובים מאוד גם מאפים שנקראים "אצ'רולי", סוג של חצ'פורי בצורת סירה שמנמנה, הממולאת בגבינה וביצת עין. שווה לנסות גם את ה"לוביואני", מאפה בצק ממולא שעועית ירוקה ואת ה"לוואשי", הלחם הגיאורגי העגול והטעים.

כמובן שלצד המאפים הגאורגים מגישים כאן גם מאכלים מסורתיים נוספים ואהובים, כמו המרקים הגאורגים, התבשילים, גבינות, בשרים ודגים בסגנון גיאורגי וה"חינקאלי" המפורסמים, אותם כיסונים ממולאים וטעימים כל כך.

שווה לטעום גם את סלט העגבניות המושלם עם אגוזי המלך. לאוכלי בקר נמוך יש גם שקדי חזיר ברוטב רימונים מלוח.

מעוצבת כמרתף יין יוקרתי, המסעדה משופעת ביינות אינספור, חלקם מתוצרת מקומית אבל יש גם מובחרים מהעולם. היינות לא זולים כאן, אבל תוכלו לטעום את היינות המקומיים והצ'צ'ה ולשלם הרבה פחות.

הכל כאן נפלא, במיקום מושלם, מחירים סבירים ומקום מצוין. המסעדה חמימה, נעימה, השירות יוצא מן הכלל והאוכל כמעט כולו מעולה.
Salobie Bia
סאלובי ביה
#על המסעדה המשפחתית הפופולרית

מסעדה גאורגית מבוקשת בטביליסי היא סלובי ביה (Barbarestan) המשפחתית, שנקראת על שם הכפר ממנו בא השף.

זו מסעדה לא גדולה או מפוארת. אבל הארוחות האיכותיות שבה יהיו גאורגיות קלאסיות ומסורתיות, משולבות בקז'ואל פיין דיינינג ומכילות מנות מדויקות אך נדיבות.

רבים אומרים שמוגשים כאן כמה מהמאכלים הטעימים ביותר בטביליסי. עם תפריט לא מפוצץ במגוון אבל מספיק רחב כדי לאפשר בחירה מספקת, קשה יהיה כאן לפספס.

מומלצים כאן עוף בפירות יער וסלטים טעימים מאוד. לאוכלי בקר נמוך יש בשר חזיר מעולה וגם מנות בקר, מאפים של שעועית ובשר ולוביו מצוין. למעוניינים יש גם מרק ארנב.

כמובן שגם החצ'פורי כאן נהדר, לצד הלוביאני, הפאי המקומי המבוסס על שעועית מיובשת ועוד מנות מקומיות ומסורתיות טובות.

את מה שלא תכירו מהמנות הגאורגית שבתפריט, המלצרים יוכלו להסביר.

בקינוחים תוכלו להזמין מוס שוקולד לבן עם כדור סורבה מצוינים ובצד המשקאות יש כמובן יינות גאורגים וצ'צ'ה מצוין, אבל שווה לדגום גם את מיץ פירות היער המשגע של המקום.


#טיפים
רצוי להזמין מקום מראש.

לא לוותר גם אם יש תור ארוך.

יש כאן גם מנות לצמחונים וטבעוניים ואפילו ללא גלוטן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/XK2tPFyddZM?t=52s


ביקור במקום:

https://youtu.be/quB9Hu9L08Q?t=4m20s
Sakhli
סאחלי
#על המסעדה גאורגית


סאחלי 11, או פשוט סאחלי (Sakhli) היא מסעדה מעולה ולא תיירותית, במיקום נהדר עם אוכל ויין טעימים ואווירה גאורגית מדהימה ומקומית.

בסאחלי המנות טריות וטעימות. ביניהן מרקים, דג, עגל וסלט נהדרים, הכל מגיע יחסית מהר. יש גם מנת כבש גרוזיני ולחם הבית מאוד טעים.

ניתן גם להזמין מיקס של מנות, כולל חצ'אפורי, גבינות גרוזיניות ותפוחי אדמה מטוגנים עם בצל, שאולי נשמעים כמו מנה סתמית אבל הם מדהימים.

ישלימו לכם את חווית השתייה כאן היין הגאורגי האדום שמוגש בטמפרטורה טובה ואחריו הצ'אצ'ה החופשית, משקה אלכוהולי מקומי ומעולה.

לאווירה תורמים המקומיים, שמדי פעם פוצחים בשירת א-קפלה או בליווי גיטרה. הם שותים ושרים, שירה גאורגית מהלב, עם תגובות נלהבות של אחרים שמבקשים עוד ועוד. חוויה בלתי נשכחת.

מדהימים כאן גם השף שהוא בעל הבית ומסתובב בין האורחים, מתעקש להכיר את כולם ולשאול מה שלומם. מוסיפות המלצריות המקצועיות והמנומסות שאפילו מציעות לעצור כשמזמינים יותר מדי...


#טיפים
כשמזג האוויר יפה בקשו לשבת בחוץ.

המסעדה מומלצת אבל לא מומלץ לבוא עם ילדים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/SsiMSOAKlq0


המלצה:

https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=28s
Kakhelebi
קאחלבי
#על המסעדה הקווקזית של טביליסי

קחלבי (Kakhelebi) היא מסעדה גאורגית המציעה מהמגוון הקולינרי הרחב של המטבח המקומי, בדגש על המטבח של אנשי הקווקז שבצפון גאורגיה.

האוכל כאן נהדר, באיכות גבוהה ומומלץ בחום. בין היתר תוכלו למצוא מרקים (נסו את ה-Chikhirtma), סלטים מגוונים (Mtsvadi למשל!), לחמים טריים, מנות דגים ובשרים, לצד המאפים הגאורגיים הפופולריים ובשרים על הגריל.

מאכלי הבשרים כוללים שיפודי בשר מגוונים, כולל הקבב הגאורגי, לצד חרצ'ו ובדריג'אני בסגנון קווקזי.

מילה על הסלטים, מהטובים שתאכלו בחייכם. אם עוד לא התמכרתם - כאן המקום לטעום ולהתמכר. תשומת לב מיוחדת ראוי להקדיש למבחר המפתה של הסלטים הירוקים. הם ימשכו אתכם ובצדק, בדגש על הסלטים האביביים והטריים, עם התוספות של גרעיני רימון, שברי אגוזי מלך מסוכרים, סלק חי חתוך קטן ורוטב טעים וסודי.

האלכוהול מורכב מכמה סוגי יין, רובם מקומיים (עם המלצה לטעום את היין המקומי האדום Saperavi Premium). לצידם נסו את הצ'צ'ה, הוודקה המקומית והפופולרית של גאורגיה.

בקינוחים תצטרכו להסתפק ולבחור מתוך 20 קינוחים בלבד...

העיצוב מבחוץ ובפנים נאה והאווירה אותנטית. גם השירות מדהים, עם צוות מועיל ואדיב, ידידותי ועוזר עם התפריט המגוון והמאוד שונה ממה שזרים מכירים.


#טיפים
יש 2 מסעדות של קחלבי במקומות שונים בעיר. אחת קרובה לשדה התעופה, מה שהופך אותה למקום מעולה לאוכל טוב לפני הטיסה.

יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.

המקום יקר מהממוצע, אפילו זה של המסעדות הטובות.


Heart of Batumi
הרט אוף בטומי
#על המסעדה הגאורגית עם נגיעות של אירופה

מסעדת הלב של בטומי (Heart of Batumi) היא מסעדה המשלבת בין המטבח הגאורגי למטבח האירופי יותר, או אם תרצו מטבח בינלאומי.

קל להתחבר ולאהוב את האוכל כאן. הוא זול יחסית, טעים מאוד ומגוון. בתפריט יהיו, כמקובל כאן, שלל מנות בשריות או כאלה שמבוססות על דגים ורבות נוספות.

חוץ מהקבב הגאורגי ופלטת הבשרים יש כאן כמה מהמאכלים המיוחדים. ביניהם יהיה מרק החארצ'ו, חציל מוקרם בגבינה, ירקות קלויים, חצ'פורי והקינוחים שמהם ניתן לבחור.

העיצוב של "הרט אוף בטומי" נהדר ומשרה אווירה רגועה, גם מבפנים וגם מבחוץ.

השירות של הצוות אדיב ומסור והם לא יהססו להמליץ או אפילו להגיש כרצונם, אם תשחררו ותאפשרו להם להביא את המנות מומלצות הבית.


#טיפים
שלל מנות כאן מיועדות למעדיפים אוכל צמחוני, טבעוני או ללא גלוטן.
סן רמו רסטורנט
#על המסעדה האלגנטית עם הנוף הנהד

מסעדת סן רמו בבטומי (Sanremo) היא מסעדה המערבת מטבחים מקומיים ובינלאומיים במיומנות מרשימה. תג המחיר גבוה יחסית.

ממוקמת בחוף הדרומי של שדרת בטומי, המסעדה האלגנטית הזו משקיפה על נוף מרהיב. הבריזה מהים נהדרת והנוף לשקיעה נהדר גם הוא.

מבנה המסעדה יושב על עמודים חזקים הנכנסים את תוך הים. ריבועי הזכוכית המשמשים בתור רצפה מאפשרים לראות את המים הנשברים מתחת בשובר הגלים והופכים לקצף.

המסעדה איכותית וברמה גבוהה, השירות מעולה והאוכל מצוין. אבל מעבר לאוכל, המקום נחמד גם כבילוי שווה ורומנטי.

כל זה מתרחש כשהחל משעה 21:00 מופיעה כאן להקה חיה, הכוללת נגנים מעולים שמנגנים מוזיקה עכשווית, גם אם לעתים מעט רועשת.


#מה תאכלו כאן?
האוכל הגאורגי כאן טעים מאוד ולצד המנות הגאורגיות תמצאו גם מנות בינלאומיות ואת הקינוחים הנהדרים.

מהמטבח הגאורגי חובה לטעום את ההתמחויות של חבל אצ'ארה, במיוחד את הבורנו והצ'ירבולי.

נסו גם את הסלמון עם רוטב התרד שלהם, הוא מגיע עם צ'יפס מקסיקני, פירה או פסטה עם רוטב.

גם המרק, הסלטים והטונה הם מצוינים כמנה עיקרית.


#טיפים
התפריט כתוב באנגלית ברורה וגם הצוות דובר אנגלית ומסייע לבחור.

לסעודה שקטה יותר, הזמינו מקומות במרפסת השקטה של המסעדה והימנעו מהחלל המרכזי והרועש יותר שלה.
טוודורי
#על מסעדה גאורגית שהמקומיים אוהבים

מסעדת טוודורי (Tavaduri) היא מסעדה גאורגית גדולה המגישה מנות מסורתיות מהמטבח הגאורגי ואהובה מאוד על המקומיים.

המסעדה מצטיינת באוכל טוב, כולל החינקלי והחצ'פורי ההכרחיים ומאוד טעימים, לצד שיפודים גאורגיים וקבב מעולה, מרק פטריות, דגים מטוגנים, הסלט הגאורגי ושלל סלטים מגוונים, לצד מנות טעימות אחרות.

ליד האוכל המקומי המוצלח, שווה לציין כאן גם את השירות מצויין, הניקיון והשירותים האיכותיים ובדרך כלל נקיים ומטופלים טוב.

לטובת השמחה והתיירים הרבים הפוקדים אותה, יש בטוודורי גם לא מעט מופעים חיים של מוזיקה וריקודים.


#טיפים
האוכל הגאורגי הוא אמנם בשרי, אבל המלצרים יסייעו לכם במגוון אופציות לצמחוניים וטבעונים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/EM_nYMTSeno


ביקור במקום:

https://youtu.be/6PJxd46BuWc?t=28s


יינות המקום:

https://youtu.be/xQC3zkeRhVQ
קטו וקוט
#על המסעדה האיטלקית-גאורגית

קטו וקוט (Keto & Kote) חבויה מעט. יש לכם אמנם את הניווט שלנו, אבל היא מסתתרת בינות לבתי דיפלומטים מימי ברית המועצות, על שיפולי הגבעה שלרגלי שדרת רוסטבלי, מאחורי תחנת המטרו Rustaveli.

הגעתם? - כבר הרווחתם סיור נחמד בפינה חבויה וסודית של טביליסי. עכשיו הגיע הזמן לסעוד.

מסעדת קטו וקוט היא מקום שמתמחה באוכל גאורגי קלאסי ועושה זאת בהצטיינות. אבל כמו שעושים בעשורים האחרונים לא מעט שפים טובים, גם היא סוג של ממציאה מחדש את המטבח הגאורגי למודרני.

במטבח עושים כאן שימוש בלא מעט טכניקות יצירתיות וחדשניות ומשלבים שיטות הכנה עדכניות מעולם הקולינריה. את האוכל מכינים מחומרים שנרכשים אצל יצרנים מקומיים קטנים ואיכותיים, מה שמבטיח מאכלים מוצלחים הרבה יותר.

בולטות כאן מנות עממיות אבל משודרגות היטב. ביניהן בדריג'יאני, גלילות החצילים ואגוזים, פחאלי שהוא מעדן הכולל שלל ירקות חצ'אפורי עם מילויים שונים ותבשילי דגים או בשר מדהימים.

שווה להזמין גם לחם שיצא מהתנור עם גבינת סולוגוני לצידו. הזמינו גם את הסלט הגאורגי שבצידו רוטב אגוזי מלך סמיך.

הקינוחים בסוף גם הם נהדרים.

והיינות? - טוב, אתם כבר יודעים שטביליסי וגאורגיה הן ממלכות של יין מקומי שווה וצ'צ'ה מלהיב לא פחות.

עם הקפה הזמינו לכם מדוביק, שהיא עוגת שכבות הקרם המקומית והמושחתת. הרי אתם חיים רק פעם אחת.

גם האווירה כאן מהנה, השירות כיפי והעיצוב של החלל המהודר נראה מצוין.


#טיפים
הזמינו מקום מראש.

בצהריים או בערבים בעונה שווה להמיר את חלל המסעדה הנעים בחצר החביבה שלהם.

למסעדה בראנץ' מומלץ ומשתלם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/mT_K7MvzKf0


המלצה על קטו וקוטה:
מסעדת בית היין של אדג'ריאן
#מסעדת היקב והיין

ממוקמת בהרים ומציעה נוף מדהים לסועדים, במסעדת בית היין של אדג'ריאן (Adjarian Wine House) יש גם מסעדה עם יין טוב, אוכל טעים בדרך כלל והאווירה מאוד נחמדה.

ברקע שומעים מוזיקה עממית גאורגית. גם העיצוב של המתחם יפהפה, האווירה טובה והשירות הקשוב במסעדה ההיסטורית של בית היין גם הוא בדרך כלל טוב מאוד.

יקב זה, שנמצא בבעלות משפחתית, מייצר יינות יוצאי דופן כבר למעלה מעשור ומהווה יעד חובה לחובבי יין.

יש בבית היין של אדג'ריאן מבחר ראוי של משקאות ומנות מהמטבח הגאורגי המצוין. נראה שהם לא רק מייצרים כאן יין, אלא מביאים לכאן יינות נוספים כדי לגוון ולמכור.


#מה תראו כאן?
עם הגעתכם ליקב, יקבל את פניכם הצוות הידידותי שידריך אתכם בסיור בכרמים, ביקב ובחדר הטעימות. הסיור מתחיל בביקור בכרמים בו תלמדו על זני הענבים השונים הגדלים באזור ואופן גידולם.

מהכרם תעברו אל היקב שבו תוכלו ללמוד על ייצור היין. היקב משתמש בשיטות מסורתיות לייצור יין, הנהוגות עד היום בגאורגיה. תוכלו לראות את כלי החמר הגדולים המכונים "קווברי" קבורים באדמה, המשמשים לתסיסה ויישון של יין. המדריך יסביר את חשיבות הכלים הללו בייצור היין הגיאורגי וכיצד הם תורמים לטעמים ולניחוחות הייחודיים של יינות גאורגים.

חלקו האחרון של הסיור יהיה חדר טעימות היין. כאן תוכלו לטעום מהיינות המשובחים של היקב, כולם עשויים מזני הענבים המקומיים. הצוות יסביר את המאפיינים של כל יין ויענה על השאלות שלכם.


#מה מציעים כאן?
המקום הוא לא רק מסעדה, אלא מתחם בו ניתן ללמוד על ייצור היין המקומי. מעבר לטעימות היין תהנו כאן גם מהאוכל.

וכך, לצד טעימות של יינות גאורגיה השונים, כמו הצ'צ'ה והברנדי המקומי, זה יהיה המקום לאכול כמה מהמעדנים המקומיים.

כל המנות כאן טעימות מאוד, אבל למי שאוהבים להכיר מאכלים חדשים שווה להזמין את המאכלים המיוחדים לאזור, כמו קאימגי, סיורי ובוראנו. כמובן שיהיו כאן גם המטעמים הנפלאים של כל גאורגיה, כמו הצ'חוחבילי שהוא תבשיל עוף עם עגבניות ותבלינים,

בנוסף לאכילה ניתן כאן גם לחוות לראות את ההכנה של החצ'אפורי (Khachapuri) הלאומי שהתיאור של לחם טעים במילוי גבינה לא מתקרב לטעמו, את כיסון החינקלי (Khinkali) עם מגוון המילויים, אצ'ארולי (Acharuli) וממתק הצ'ורצ'חלה (Churchkhela) המסורתי - אותה שרשרת אגוזים צבעונית שנעטפת ברפרפת יין מתוקה.


#טיפים
בתום הסיור והטעימות ניתן לקנות יינות שתאהבו.

המקום נחמד גם לילדים.

הארוחה כאן לא זולה במיוחד, אך מחיר היין לא יקר.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.