» «
קרקירה
העיר קורפו, קֶרְקִירָה
#על העיר המרכזית והראשונה בקורפו

עם שטח של כ-42 קמ"ר, העיר קורפו, או קֶרְקִירָה (Kerkyra), היא העיר הגדולה והמרכזית בקורפו ובירתו של האי. העיר העתיקה הזו היוותה את הבסיס להתיישבות באי. זוהי עיר ציורית ומקסימה, שנבנתה בחלק העתיק שלה בבנייה ונציאנית אופיינית ונמצאת בין שתי מצודות עתיקות. היא עתירת סמטאות יפהפיות, עם כנסיות בכל פינה, חנויות ושווקים.

הסופר פלמבוריארי אמר עליה פעם ש"העיר קורפו היא ונציה ונאפולי, יש בה מגע של צרפת ויותר מקורטוב של אנגליה וזאת כמובן חוץ מהיותה יוונית". ואכן, קורפו היא יעד תיירותי מהפופולאריים בים היוני ויש בה עירוב מקסים של סגנונות הבנייה של כובשיה במהלך השנים, מוונציה, דרך סיציליה, טורקיה, צרפת ואנגליה.

החלק המעניין בבירת האי הוא העיר העתיקה שלה, המשתרעת על חצי אי קטן. זהו רובע ונציאני עתיק, שמור היטב, ששתי מצודות חולשות עליו משני צדדיו. המצודות הללו, שני מבצרים ונציאניים שנבנו במאה ה־16, ניצבות על שתי גבעות ומשקיפות על העיר, במיקום אסטרטגי שנועד להגן על העיר הקדומה. הם מכונים "המבצר הישן”, לזה שיושב על לשון יבשה בצד הים ו"המבצר החדש”, שהוא המבצר שבצד האי.

העיר העתיקה, שאף הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, מציעה מבוך נפלא, לשיטוט בין סמטאות צרות ומפותלות, הפוגשות כיכרות קטנות וחצרות פנימיות זעירות.

שיטוט בסמטאות קֶרְקִירָה העתיקה יציג לכם מבוך מקסים של רחובות אבן צרים. בתים ישנים, עם תריסים צבעוניים, גפנים משתרגות, כביסה תלויה בין הבתים ורעפים מתפוררים שידגימו אותנטיות מהי. בכל קרן רחוב תציץ כיכר קטנה, כנסיה מקסימה או חצר פנימית שלווה. יש כאן טברנות, מסעדות, חנויות וברים. בבתי מלאכה קטנים, תראו כיצד תופרים בגדי תחרה או מייצרים תכשיטים מקומיים, הכל לפי המסורת היוונית העתיקה. גנים נסתרים וחנויות מפתיעות ישלימו לכם כאן יופי של סיור.

המקום המרכזי בטיול בעיר העתיקה הוא, ללא ספק, טיילת ה"ליסטון". זוהי הטיילת המרכזית של העיר והיא מתחילה למרגלות המצודה הישנה ומובילה היישר אל לב העיר העתיקה.


#תולדות העיר
הפעם הראשונה שהאי קורפו מוזכר בכתובים היא ככל הנראה במאה ה-8 לפני הספירה. אז נוסדה בו מושבה קוֹרִינְתִית, ששכנה מדרום לעיר העתיקה של היום.

במהלך השנים הייתה העיר לנקודת מסחר חשובה בדרכי הים התיכון. הרומאים, שכבשו אותה בשנת 229 לפנה"ס, הפכו אותה לראש הגשר במסעות הכיבוש שערכו אל יוון ולעבר המזרח כולו.

הפלישה הברברית במאות ה-5 וה-6 גרמה לתושבי העיר להתרכז באי, במקום שבו ניצבת המצודה העתיקה של ימינו, באזור הצפון-מערבי של העיר קורפו.

היה זה במאות ה-13 וה-14 כשהעיר נשלטה על ידי ממלכת ונציה, נסיכות אפירוס וממלכת נאפולי, בזו אחר זו. בשנת 1386 היא שבה לשליטה של ונציה ונותרה בשליטתה עד שנת 1797. בארבע מאות השנים הללו היא שגשגה ופרחה מאוד.

משנת 1797 נשלטה קורפו על ידי הצרפתים ואחריהם הגיעו לכאן חיילי האימפריה הבריטית. החל משנת 1864 הפכו האי קורפו ובירתו, לחלק מהממלכה היוונית, שקיבלה את השליטה עליו.

בתחילת המאה ה-21, בשנת 2007, הפכה העיר העתיקה של קורפו להיות אתר מורשת עולמית, לאחר שהוכרזה כזו על ידי אונסק"ו. זהו מעמד סמלי, אבל בעל משמעות רבה בעולם התיירות ובתרבות.


#העיר החדשה
כמובן שיש גם חלק מודרני לקֶרְקִירָה. בכלל, לעיר קורפו, בניגוד לערים שבאיים היווניים האחרים, יש ארומה אירופית ברורה. זה בא לידי ביטוי באדריכלות והעיצוב שלה, אך גם באווירה הכללית השוררת בה, בבילויים, דרך השופינג, האוכל וכדומה.

כבכל עיר מרכזית, גם בעיר החדשה של קורפו, תמצאו מגוון חנויות גדול, מסעדות רבות, פאבים וברים. וכמו ערים מודרניות רבות באירופה, גם כאן תמצאו את חנויות המותגים המפורסמים והמבוקשים וסניפים של הרשתות העולמיות הגדולות והמצליחות.

יש כאן מגוון חנויות, מחנויות בגדים ועד למזכרות. לצידם תמצאו מגוון בתי קפה ומסעדות, שוק ומוסדות עירוניים.

העיר החדשה בקורפו בולטת לא פחות, גם באפשרויות הבילוי וחיי הלילה הרבות שיש בה. כאן תוכלו לבלות, מבלי להשתעמם, לא רק בשעות היום, אלא גם עמוק אל תוך הלילה.


#טיפים
ממרבית בתי המלון הרחוקים מהעיר תמצאו שאטלים שייקחו אתכם, כמה פעמים ביום, אל מרכז העיר. משם תוכלו להמשיך רגלית או במונית, לכל מקום שתרצו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/RRELMh82X5w


הבזאר בעיר העתיקה:

https://youtu.be/XQlqVFuU79s


ביקור במקום:

https://youtu.be/m-hINm1VtO4


ומהאוויר:

https://youtu.be/5q-72cBDT0M
טירת גארדיקי
טירת גַּארְדִיקִי
#על הטירה הביזנטית עם הרקע הפרהיסטורי

טירת גַּארְדִיקִי (Gardiki Castle) היא טירה ביזנטית, שנותרה כשריד כמעט יחידי למבצרי ימי הביניים בקורפו. ביחד עם טירת אַנְגֵלוֹקַסְטְרוֹ וטירת קַסְיוֹפִּי, הטירה הזו הייתה אחת משלוש טירות ההגנה ששמרו באותה תקופה על האי קורפו.

לא לחינם נחשבת טירת גַּארְדִיקִי לאחד מאתרי האדריכלות הארכאולוגית המעניינים בתבל. הבסיס שלה הוא מבנה עתיק שהיה כאן שנים רבות לפני כן. היא עצמה בנויה בצורה של מתומן, בעל 8 צלעות, כשבכל צלע שלה ניצב מגדל.

באזור הטירה נערכו חפירות ארכיאולוגיות רבות ונמצאו שרידים של ישוב פרהיסטורי, בן 20,000 שנה. בין הממצאים שנחפרו ממנו היו כלי אבן ועצמות בעלי חיים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/iR0HaSlWkHY
אנגלוקסטרו
אַנְגֵלוֹקַסְטְרוֹ
#על הטירה הביזנטית שהביסה את הטורקים

שמה של הטירה שבה אתם עומדים הוא אַנְגֵלוֹקַסְטְרוֹ (Angelokastro) והיא נחשבת לאחד מפלאי האדריכלות באי קורפו. זוהי טירה ביזנטית מהמאה ה-13, הנמצאת על פסגת ההר הגבוה ביותר באי ובפינה הצפונית-מערבית של קורפו. לטירה הזו, שמשמעות שמה ביוונית היא "טירת המלאכים", יש תפקיד משמעותי בהיסטוריה של קורפו והתפקיד הזה הוא הרבה יותר מסתם להיות על הגובה, או אפילו הכי גבוה מכולן.

ביחד עם טירות גַּארְדִיקִי וקַסְיוֹפִּי, טירת אַנְגֵלוֹקַסְטְרוֹ היא חלק ממשולש ההגנה ההיסטורי של האי קורפו. היא מהווה קומפלקס מבוצר ונבנתה על ידי הקיסרים הביזנטיים, כדי להגן על האי מפולשים. הטירה הזו עשתה זאת עד כדי כך טוב, שהיא שימשה כבירת האי בתקופה מסוימת, תקופה שבה אף התגורר בה מושל האיים היוניים.

למרות שעמדה תחת מצור פעמים רבות ובניגוד לטירות האחרות שעל האי, אַנְגֵלוֹקַסְטְרוֹ מעולם לא נכבשה. למעשה, בזכות הכישלון העות'מני לכבוש אותה, נכשלו הטורקים לגמרי בקורפו ובסופו של דבר ספגו מפלה באי.

בטירה יש גומחות ששימשו ככל הנראה לקבורה, כנסייה ומסעדה פעילה, עם מרפסת הצופה אל הנוף. לתצפית הנהדרת אל הנוף המרהיב של הים האדריאטי הדרומי, הייתה פעם חשיבות אסטרטגית עצומה והיום היא נקודת המשיכה העיקרית של הטירה בעיני התיירים המגיעים לבקר בה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/sIOZuqT62kU


ביקור במקום:

https://youtu.be/kIO9U0_Jieg


ומלמעלה:

https://youtu.be/m3RhfiDGXqQ


והנוף הנשקף:

https://youtu.be/lXQANaDM4UA
השוק של קורפו
השוק של קורפו
#על השוק של העיר קורפו

השוק של קורפו (Corfu Market) הוא שוק חמוד שבו נמכרים דברי האוכל המקובלים בשווקי הים התיכון, דוגמת ירקות, פירות, דגים, מאכלי ים, גבינות, בשרים ומאפים.

אבל גם ליד השוק יש מה למצוא. מסביב לכאן תמצאו חנויות מעולות עבור חובבי השופינג שמסתתרים בכם. מחנויות קטנות עם מוצרים וסחורות ייחודיים לאיים ועד לחנויות בגדים, נעליים ומותגים בינלאומיים מוכרים. יש כאן אקססוריז וסדנאות של מעצבים ואמנים בעבודת יד ועוד הפתעות בכל כיוון.

זהו לא שוק גדול אבל בכל פינה בו וברחובות שמסביבו, תוכלו לגלות ולמצוא דברים מעניינים ושווים לקניה או לפחות להתרשמות וחוויה.

תיהנו!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ig1cMD3JMDY

העיר קורפו

המבצר החדש
המבצר החדש
#על המבצר הוונציאני מהמאה ה-16

"המבצר החדש" (New Venetian Fortress) הוא מבצר ונציאני שנבנה על גבעת סן מרקו בקורפו ושימש להגנה על האי. לעתים הוא גם מכונה כאן "מבצר סן מרקו".

שמו של המבצר החדש נועד להבדילו מ"המבצר הישן", או "המצודה הישנה", היושבת בצידו השני של הנמל העתיק.

המבצר נמצא על גבעה ממערב לעיר העתיקה ובולטת שליטתו על הנמל העתיק שמצפון לו ועל קו הביצורים המאוחר של העיר, שבצדו הדרום-מערבי.



#תולדות המבצר
"המצודה החדשה", בשמו הנוסף של המבצר, נבנתה בין השנים 1570 ל-1580, כחלק מהתכניות של הוונציאנים להרחבת ביצורי העיר. התקופה היא לקראת סוף המאה ה-16, ב-1571, לאחר שקורפו עמדה בקושי במצור הטורקי עות'מני עליה.

המצודה הזו תוכננה על ידי המהנדס הצבאי הוונציאני פֶרָאנְטֶה וִיטֵלִי (Ferrante Vitelli). לצורך בניית המבצר הזה נהרסו כאן מאות בתים, כנסיות, מבנים ושער עתיק. באבנים שהוצאו מהמבנים ההרוסים השתמשו הוונציאנים כחומרי בנייה.

מאז, תוחזקה המצודה החדשה ברציפות ובהקפדה, על ידי כל מי ששלט בקורפו. הבריטים והצרפתים הרחיבו את הביצורים הוונציאניים מאוחר יותר, בכדי לסייע בהגנה מפני התקפה תורכית אפשרית. הביצורים הללו כללו 700 יחידות ארטילריה שטווח האש שלהן היה עד לחוף האלבני.

המבנים שתראו כיום בתוך המבצר, למשל, נבנו במאה ה-19 על ידי האימפריה הבריטית, בתקופת שבה היא שלטה באי, בשנים 1815-1863.

כיום משמש המבצר הוונציאני מהמאה ה-16 כמקום מושבה של המפקדה הימית המקומית. יש ממנו תצפית מרהיבה על הים ועל הרי יוון.


#אדריכלות המבצר החדש
ממדיה של "המצודה החדשה" קטנים מאלו של "המצודה העתיקה". כבר מהנמל הישן של קורפו ניתן לראות אותה.

שני מפלסים עיקריים יש לה, כשלמטה, במפלס התחתון, תראו מבנה מבוצר ובעל חמש צלעות, בעוד למפלס העליון שמעליו שכבת ביצורים נוספת. במצודת "פונטה פרפטואה" (Punta Perpetua), שמעל מפלס זה, שני מגדלים שאחד מהם מכונה "שבעת הרוחות". בסמוך להם מגורי חיילים.

המבצר נמצא בגובה של 55 מטרים מעל פני הים. בין המבנים שבו תראו בורות תת-קרקעיים, עמדות ארטילריה, מחסני אבק שריפה ואולמות תת-קרקעיים.

מתחתיו יש מבנה שנבנה על ידי הבריטים ושימש כמחנה צבאי. כיום מוצגים בו תערוכות אמנות ואוספים שונים ומתקיימים בו אירועים חברתיים.

רשת מנהרות תת-קרקעיות נחפרה לאורך ולרוחב המצודה החדשה. יש בה מבוך של חדרים מקושתים, גלריות, פירים לאוורור, מדרגות ורמפות.

למבצר שני שערים עתיקים בסגנון הבארוק שהשתמרו עד היום. כך גם כנסיית הבתולה שהבינוי האחרון בה התקיים בשנת 1739.

החפיר היבש שבצד המערבי של המצודה משתרע לאורך חומותיה, החל משוק הירקות ועד הנמל החדש. החפיר הזה הוא דוגמה מצוינת לתכנון אדריכלי של חפירים עתיקים.


#טיפים
אם תעפילו למעלה לראש המצודה, תגלו נוף מרהיב, עם הים מצד אחד והאי ופסגותיו מהצד השני.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OBsXf-qilDw
המבצר הישן של קורפו
המבצר הישן
#על המבצר הקדום של קורפו

המבצר הישן (Old Fortress of Corfu Town) או "המצודה הישנה" של קורפו, הוא אחד משני מבצרים או מצודות ונציאניות שבעיר העתיקה, ביחד עם "המצודה החדשה". מהשניים, זהו המבצר העתיק של קורפו. הוא מכסה את הצוק שהכיל בעבר את העיר העתיקה של קורפו, בעת שהופיעה בתקופה הביזנטית.

המצודה הזו נמצאת על אי השוכן בסמוך לחוף המזרחי של העיר העתיקה. היא בנויה על שתי פסגות צוקיות שביניהן אוכף המכונה "הסיטדלה", בעברית "המצודה". למעשה, את שמה המערבי קיבלה העיירה קורפו מהפסגות התאומות שבמבצר, המכונות ביוונית "קוריפ".

בתוך המצודה שרד מבנה ונציאני ששימש כבית הכלא שלה. כששלטו כאן הבריטים הם הוסיפו לו קומה נוספת, בה שיכנו בית חולים ומחסני נשק. בין שתי המצודות תראו מפרץ יפה.

אל המצודה הישנה מוביל גשר מהכיכר המרכזית בעיר והכניסה אליה היא בתשלום.


#מה תראו כאן?
המצודה העתיקה יושבת על שתי פסגות צוקיות, שעל אי מלבני הנמצא בסמוך לחופה המזרחי של העיר העתיקה. משתי הפסגות הללו, אגב, קיבל האי קורפו את שמו, שכן המילה האיטלקית "קוריפי", פירושה פסגות.

מבנים בני שלושה מפלסים מבצרים את שתי פסגות המצודה הללו. לכל אחד מהם שם משלו. על הפסגה המזרחית נמצאת "מצודת הים" (Castel da Mare) , ועל הפסגה המערבית, הקרובה אל העיר, נמצאת "מצודת היבשה" (Castel di Terra). האוכף המבוצר שביניהן מכונה "הסיטדלה".

אורכו של האי בצורת המלבן הוא כ-600 מטרים ממזרח למערב ורוחבו, מצפון לדרום, מגיע עד 300 מטרים לכל היותר.

שני מגדלי שמירה שכונו "מרטיננגו" (Martinengo) ו"סאבורניאן" (Savorgnan) ניצבים על גדות התעלה מצפון ומדרום לגשר. אחרי מגדלי השמירה נחפר חפיר יבש ברוחב 22 מטרים. מעליו ניתן לראות גשר אבן משנת 1603. אחרי הגשר הזה נמצא מרכז המצודה.


#תולדות המצודה
"המצודה העתיקה" נמצאת על אי השוכן בסמוך לחוף המזרחי של העיר העתיקה. על הצוק שעליו היא ניצבת, ניצבו בימי קדם, לפני התקופה הוונציאנית, ביצורים ביזנטיים. הללו נמצאו בין מפרץ קרקירה בצפון ומפרץ גאריצה שבדרום.

כחלק מתוכניות ההגנה שלהם, הוונציאנים החליפו את הביצורים העתיקים שהיו כאן. על ידי חפירת תעלת מים, הם הפרידו את הצוק משאר העיר קורפו. התעלה חיברה את מפרץ קרקירה בצפון עם מפרץ גאריצה בדרום והפכה את המצודה לאי מלאכותי.

חשוב להבין - בעבר היה האי מחובר ליבשה ונחשב לחצי אי. אך לאחר שנחפרה התעלה המלאכותית בבסיסו, הוא נותק מהיבשה והפך לאי. כיום האי מחובר ליבשה בגשר פלדה להולכי רגל שאורכו 60 מטרים. הגשר הזה החליף גשר מתרומם שהיה כאן לפניו.

המבצר העתיק המשיך למלא את תפקידי ההגנה שלו. תחת הצבא הוונציאני הוא עמד בהצלחה בכל שלושת המצורים שהטיל הצבא העות'מני על העיר. הראשון היה המצור הגדול של 1537, אחריו המצור של 1571 ולבסוף המצור הגדול השני של קורפו, בשנת 1716.

שנים רבות עברו והמצודה, כמו שאר העיר, החליפה ידיים לצרפתיות ולבריטיות ולא קורים בה דברים מסעירים. אבל במאה ה-20 התרחשו בה דברים קשים, שכן למצודה הישנה יש תפקיד טרגי בהיסטוריה של שואת יהודי קורפו בכיבוש הנאצי.

בכלא שבתוך המצודה נכלאו לקראת סוף מלחמת העולם השנייה יהודי קורפו, על ידי הנאצים. הם היו כלואים כאן בכלא, בתנאים קשים ובמשך ימים רבים. מכאן גורשו 1,800 יהודים ב-8 ביוני 1944 ויצאו לדרך האימים של מחנה ההשמדה בירקנאו. שני שליש מהם נשלחו למוות מיד עם הגיעם לאושוויץ והאחרים הועברו לעבודות כפייה. רק 120 איש מתוכם שבו אל העיר בתום המלחמה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/NZdkGPNScqo


באוויר:

https://youtu.be/r3zpRwxKxKU


וביקור במקום:

https://youtu.be/67WmXqzVHyc
כיכר הספיאנדה
כיכר הסְפִּיאַנָדָה
#על הפארק שבכיכר הסמוכה לעיר העתיקה

כיכר הסְפִּיאַנָדָה (Spianada square) היא הכיכר המרכזית, הגדולה והמרשימה בקורפו. למעשה, כיכר ספיאנדה היא פארק הנמצא בצד המזרחי של העיר העתיקה, לאורך חוף הים והתעלה המפרידה בין העיר ובין המצודה העתיקה. כאן תוכלו לבלות, לנמנם על המדשאות המוצלות, או סתם לנוח מעט מהטיול ומההתרוצצות בסמטאות ובטיילת "ליסטון" הפופולרית.

הסְפִּיאַנָדָה היא אחת הכיכרות הגדולות בכל מדינות הבלקן. אורכה מצפון לדרום עומד על 560 מטר ורוחבה המרבי מגיע במרכז לכ-200 מטרים. אגב, השם היווני שלה, "סְפִּיאַנָדָה", הוא פשוט שיבוש של המילה האיטלקית "אספלנדה" (Esplanade), שפירושה "טיילת".

המעוניינים יוכלו לשכור כאן לילדים ג'יפון קטן שיאפשר נסיעה בשבילי הפארק ולעבור מפסל לפסל, לבקר במתקני השעשועים ואף להגיע אל מגרש הקריקט שבו.


#תולדות הכיכר
הסְפִּיאַנָדָה תופסת כשליש משטחה של העיר העתיקה של קורפו. היא הוקמה במקומם של בתיה הראשונים של העיר, שנבנו מחוץ למצודה העתיקה. הבתים הללו נהרסו במאה ה-16, בכדי לפנות את השטח ובכך להגן טוב יותר על המצודה.

במהלך השנים שימשה הסְפִּיאַנָדָה ככיכר שוק וכרחבת מצעדים לעת מצוא. בתקופת נפוליאון, עם הכיבוש הצרפתי של קורפו במאה ה-18, היא הושלמה וקיבלה את המראה הנוכחי שלה, כשמתכנניה שואבים השראה מגני טִיבוֹלִי שבפריז ונוטעים גם בה עצים.

בכיכר נבנו בתי קפה רבים ומגרש קריקט, המשמש קבוצות מקומיות. הוצבו בה פסלים שונים והוקם מבנה לתזמורת, המשמש את התזמורת הפילהרמונית של האי לקונצרטים פתוחים, המוצעים כאן לציבור הרחב.


#טיפים
במבנה התזמורת שבכיכר תזכו לא פעם, במיוחד בעונת התיירות, לקונצרט חופשי של התזמורת הסימפונית של המקום. בררו במלון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/QsuI41xdFdg


ומהאוויר:

https://youtu.be/_67ecYrOBlI
המוזיאון האסייתי של קורפו
המוזיאון לאמנות אסייתית
#על המוזיאון האסייתי של קורפו

המוזיאון היפאני (The Museum of Asian Art), או "המוזיאון לאומנות אסיה" שבעיר קורפו, קֶרְקִירָה (Kerkyra), הוא מוזיאון לאמנות אסייתית מיוחד במינו. המוזיאון הזה נוסד ב-1928 כמוזיאון סינו-יפני ובו אלפי פריטים. חלק גדול מהפריטים המקוריים היו מהאוסף הסיני-יפני שאותו תרם מי שהיה השגריר גרגוריאוס מאנוס (Gregory Manos) למדינה היוונית. בהמשך זכה המוזיאון בתרומות רבות נוספות. כיום באוסף שלו יש כ-15 אלף יצירות אמנות אסיאתית.

בשנת 1973 נוסף לאוסף מגוון אדיר של מוצגים ויצירות אמנות ממקומות שונים באסיה. היו בו 400 עבודות מהודו, פקיסטאן, טיבט, סיאם ודרום מזרח אסיה. הללו הרחיבו את הקו האמנותי שלו והפכו אותו ל"מוזיאון לאמנות אסייתית".

כיום המוזיאון זוכה להכרה עולמית, עם פריטים נדירים מהאוספים שלו, המוצגים בתערוכות בינלאומיות, כולל במדינות המזרח הרחוק ואסיה, כמו טוקיו..

ב-3 יורו בלבד תוכלו לראות כאן, בנוסף לפסלים הסיניים והיפאניים, גם פסלים בודהיסטיים ועבודות אמנות מפקיסטן.


#טיפים
המוזיאון שוכן בארמון מיכאל וגיורגיוס הקדושים שמצפון לספיאנאדה.

הכניסה חינם עד גיל 18 ולסטודנטים עם הצגת תעודה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/TOG3KGPdSKg?t=59s


ליסטון
טיילת לִיסְטוֹן
#על הטיילת בסגנון הצרפתי של קורפו

טיילת ה"לִיסְטוֹן" (Liston) היא שדרת בתי הקפה שבכניסה לעיר קורפו, באזור העיר העתיקה של קֶרְקִירָה. היא מתחילה למרגלות המבצר העתיק של העיר קורפו ומוליכה אל ליבה של העיר העתיקה.

רחוב ליסטון הוא מה שמכונה באיטלקית "סְפִּיאַנָדָה" (Spianada), כלומר טיילת. זהו אכן שילוב של טיילת ורחבת דשא, שבצידה המערבי והארוך יש אכסדרת עמודים ארוכה ויפה, מהווה סוג של "מזכרת קולוניאליסטית" משנות הכיבוש הצרפתי באי.

לרבים מזכיר ליסטון רחובות אלגנטיים כמו רחוב ריבולי שבפריז. ואכן, בין השנים 1804-1814 הוא הוקם כאן, בהשראתו של רחוב ריבולי המפורסם.

כך או כך, בטיילת הנחמדה הזו תוכלו לטייל, לשתות קפה וליהנות מהאווירה. בסמטאות הציוריות שיוצאות ממנה תוכלו לצפות בבתי העיר העתיקה הצפופים, בהם ההשפעה היא דווקא ונציאנית. גם ב"ליסטון" וגם בסימטאות תראו שלל חנויות, בתי קפה, בוטיקים, מאפיות בתי בד וחנויות יין מקומי.

מאחורי הטיילת תוכלו להסתובב בסמטאות הצרות, בעלות האופי הים-תיכוני של העיר העתיקה. תראו כאן חלונות עם תריסי עץ יפים וצבעוניים, רעפי הקרמיקה הישנים, כביסה תלויה בין הבתים, גפנים משתרגות בבוסתנים ומרפסות פשוטות.

את המקומיים תוכלו לראות בערבי הקיץ כשהם יושבים ברחוב, מחוץ לבית, ונהנים בערב מבריזה נעימה הבאה מהים.


#טיפים
ליסטון, על שלל החנויות שבו, הוא רחוב קניות מהמרכזיים בקורפו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Tg9NnHJrUjw


ביקור במקום:

https://youtu.be/gysePcTUT20


ותמונות:

https://youtu.be/-YCnKr--q0Q


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.