שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מרכז אצות הים
תפיללת
קיאנטי, עמק היין
יקב קולה ברטו
יקב טרה די סטה
חוף קֵנְדְוַוה
חוף פָּגֶ'ה

#על חקלאות האצות של זנזיבר
עבור נשים רבות החיות בקו החוף המזרחי והדרומי של זנזיבר, מהווה החקלאות הימית, במיוחד זו המתרכזת בגידול אצות, את אחת מהפעילויות הכלכליות המשמעותיות באי. מרכז אצות הים (Seaweed Center Zanzibar) שעל חוף פאג'ה הוא מרכז שבו חווה לגידול, איסוף ועיבוד אצות ים ומפעל המייצר מוצרים שונים מאותן אצות.
למעשה, מרכז אצות הים הוא פרויקט חברתי, המספק עבודה לעשרות נשים העוסקות בחקלאות אצות הים שבאזור הפרויקט ומאפשר להן לשפר את חייהן, מה שגם תורם לקהילה שמסביב.
במפעל שבמרכז מיוצרים מאותן אצות, שגודלו ונאספו בחוף הסמוך, מוצרים כמו סבונים, קרמים ועוד. המוצרים הללו נמכרים בחלקם במלונות האי ובחנויות סטון טאון, ובחלקם מיוצאים ומופצים אל מזרח אפריקה.
#הביקור במרכז
במחיר של דולרים בודדים תוכלו ללמוד כאן על החקלאות והייצור של תעשיית האצות המקומית ולהתרשם מהצד החברתי של המקום ותרומתו לחייהן של חקלאיות האצות. כאן אפשר לקבל הצצה לעבודה היומיומית הקשה של עובדות החווה, בחקלאות אצות ים ומה שמסביבה.
לא פעם מקבלים המשתתפים בסיור הזדמנות ללמוד על החקלאות הימית מקרוב ואף להתנסות במו ידיהם בשתילה, טיפול וקציר של אצות ים.
בביקור ניתן לצפות בתהליכי הייצור של מוצרים מאצות, מתחילתם עד סופם. הביקור מציג את כל התהליך של הפיכת אצות הים למוצרי טיפוח והמבקרים מוזמנים לא פעם גם לטעום ממאכלים ומשקאות שעשויים מאותן אצות, ביניהם עוגה שעשויה מאצות ומיץ אצות.
#גידול האצות בזנזיבר
האצות (Seaweed) בזנזיבר מכילות חומרים מבוקשים בתעשיית הקוסמטיקה ולכן נשות זנזיבר אוספות אותן בכל יום, כשהים בשפל. בניגוד לחקלאות יבשתית, אין באצות עונת גידול אלא איסוף שנמשך במחזוריות כל השנה ושתילה של אצות חדשות לגידול.
האיסוף מתרכז בחופים המערביים של האי, החופים השקטים יותר. אחד מהם לדוגמה, הוא חוף פאג'ה, שבו מגדלים, אוספים ומעבדים את האצות ויש בו אפילו מפעל שמייצר מהן מוצרים שונים. מי שלא מוסרת את הקציר שלה למפעל המקומי, תמכור אותן לקבלנים הגדולים, שמייצאים אותן לאירופה ולשאר העולם.
למעשה, איסוף האצות בים קצת מזכיר עבודה בחקלאות האורז, המוצפת במים. הנשים מתבוססות במים ואוספות את האצות הרבות שנסחפות אליו. את כל האצות הן מרכזות בסלים ובשקיות ומייבשות אותן על החוף. לאחר שיובשו, יימכרו האצות הללו לעסקים שרוכשים אותן ומעבירים אל מרכזי איסוף ואריזה, לצורך משלוח למפעלי הקוסמטיקה הגדולים. שם תשמשנה האצות בעיקר כחומרי ייצוב למוצרי קוסמטיקה, מאכל ותרופות.
בשנים האחרונות למדו להפיק גם דלק מאצות, מה שמגביר את הביקוש לאצות של זנזיבר. הביקוש הגואה לאצות הללו הביא רבים מדייגי זנזיבר להסב את עיסוקם מהדייג המסורתי לכיוון של גידול ואיסוף אצות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Q3ALD8bWTFc
והחקלאות הימית שבחוף:
https://youtu.be/bNXQGvrEN3Y
עבור נשים רבות החיות בקו החוף המזרחי והדרומי של זנזיבר, מהווה החקלאות הימית, במיוחד זו המתרכזת בגידול אצות, את אחת מהפעילויות הכלכליות המשמעותיות באי. מרכז אצות הים (Seaweed Center Zanzibar) שעל חוף פאג'ה הוא מרכז שבו חווה לגידול, איסוף ועיבוד אצות ים ומפעל המייצר מוצרים שונים מאותן אצות.
למעשה, מרכז אצות הים הוא פרויקט חברתי, המספק עבודה לעשרות נשים העוסקות בחקלאות אצות הים שבאזור הפרויקט ומאפשר להן לשפר את חייהן, מה שגם תורם לקהילה שמסביב.
במפעל שבמרכז מיוצרים מאותן אצות, שגודלו ונאספו בחוף הסמוך, מוצרים כמו סבונים, קרמים ועוד. המוצרים הללו נמכרים בחלקם במלונות האי ובחנויות סטון טאון, ובחלקם מיוצאים ומופצים אל מזרח אפריקה.
#הביקור במרכז
במחיר של דולרים בודדים תוכלו ללמוד כאן על החקלאות והייצור של תעשיית האצות המקומית ולהתרשם מהצד החברתי של המקום ותרומתו לחייהן של חקלאיות האצות. כאן אפשר לקבל הצצה לעבודה היומיומית הקשה של עובדות החווה, בחקלאות אצות ים ומה שמסביבה.
לא פעם מקבלים המשתתפים בסיור הזדמנות ללמוד על החקלאות הימית מקרוב ואף להתנסות במו ידיהם בשתילה, טיפול וקציר של אצות ים.
בביקור ניתן לצפות בתהליכי הייצור של מוצרים מאצות, מתחילתם עד סופם. הביקור מציג את כל התהליך של הפיכת אצות הים למוצרי טיפוח והמבקרים מוזמנים לא פעם גם לטעום ממאכלים ומשקאות שעשויים מאותן אצות, ביניהם עוגה שעשויה מאצות ומיץ אצות.
#גידול האצות בזנזיבר
האצות (Seaweed) בזנזיבר מכילות חומרים מבוקשים בתעשיית הקוסמטיקה ולכן נשות זנזיבר אוספות אותן בכל יום, כשהים בשפל. בניגוד לחקלאות יבשתית, אין באצות עונת גידול אלא איסוף שנמשך במחזוריות כל השנה ושתילה של אצות חדשות לגידול.
האיסוף מתרכז בחופים המערביים של האי, החופים השקטים יותר. אחד מהם לדוגמה, הוא חוף פאג'ה, שבו מגדלים, אוספים ומעבדים את האצות ויש בו אפילו מפעל שמייצר מהן מוצרים שונים. מי שלא מוסרת את הקציר שלה למפעל המקומי, תמכור אותן לקבלנים הגדולים, שמייצאים אותן לאירופה ולשאר העולם.
למעשה, איסוף האצות בים קצת מזכיר עבודה בחקלאות האורז, המוצפת במים. הנשים מתבוססות במים ואוספות את האצות הרבות שנסחפות אליו. את כל האצות הן מרכזות בסלים ובשקיות ומייבשות אותן על החוף. לאחר שיובשו, יימכרו האצות הללו לעסקים שרוכשים אותן ומעבירים אל מרכזי איסוף ואריזה, לצורך משלוח למפעלי הקוסמטיקה הגדולים. שם תשמשנה האצות בעיקר כחומרי ייצוב למוצרי קוסמטיקה, מאכל ותרופות.
בשנים האחרונות למדו להפיק גם דלק מאצות, מה שמגביר את הביקוש לאצות של זנזיבר. הביקוש הגואה לאצות הללו הביא רבים מדייגי זנזיבר להסב את עיסוקם מהדייג המסורתי לכיוון של גידול ואיסוף אצות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Q3ALD8bWTFc
והחקלאות הימית שבחוף:
https://youtu.be/bNXQGvrEN3Y

#על נווה המדבר הגדול ביותר בעולם
עמק תפיללת (Tafilalt) הוא נווה מדבר ענקי בצפון מדבר סהרה, למרגלות הרי האטלס הנישאים. העמק הוא מולדתה של השושלת העלווית הפילאלית, המחזיקה בשלטון במרוקו מאז המאה ה-17.
אורכו של נווה המדבר הזה הוא כ-100 קילומטרים. האזור המפורסם בתעשיית התמרים הגדולה שלו וזכה עם השנים לכינוי "עמק התמרים".
בביקור בעמק התאפילאלת תוכלו לטייל בנאות המדבר הירוקות שעל נהר זיז. ממימי הנהר הזה הם כמובן ניזונים.
בתפיללת כ-700 אלף עצי תמר מניבים. בין העצים בנווה המדבר תוכלו לראות עשרות קברי קדושים מקומיים.
בכל אוקטובר מתקיים כאן פסטיבל סיום הגדיד, שהוא קטיף התמרים. זוהי הילולה של ממש, בה משתתפים מעל 80 אלף מתושבי עמק תפיללת. עימם חוגגים אז נוודים רבים, המגיעים מההרים אל העמק.
האזור כולל מספר כפרים מבוצרים ועתיקים שנקראים כאן "קסבות". המבנים בהם עשויים מלבני בוץ. עוד בעמק כמה עיירות מרכזיות, כולל ריסאני, ארפוד והעיירה הגדולה א-רשידיה, בה מתגוררים כ-100 אלף תושבים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/bTT6qz_JoqI
ביקור במקום:
https://youtu.be/fX0Iu4gfSKU
הדרכה:
https://youtu.be/A2BGZ6Avkiw
עמק תפיללת (Tafilalt) הוא נווה מדבר ענקי בצפון מדבר סהרה, למרגלות הרי האטלס הנישאים. העמק הוא מולדתה של השושלת העלווית הפילאלית, המחזיקה בשלטון במרוקו מאז המאה ה-17.
אורכו של נווה המדבר הזה הוא כ-100 קילומטרים. האזור המפורסם בתעשיית התמרים הגדולה שלו וזכה עם השנים לכינוי "עמק התמרים".
בביקור בעמק התאפילאלת תוכלו לטייל בנאות המדבר הירוקות שעל נהר זיז. ממימי הנהר הזה הם כמובן ניזונים.
בתפיללת כ-700 אלף עצי תמר מניבים. בין העצים בנווה המדבר תוכלו לראות עשרות קברי קדושים מקומיים.
בכל אוקטובר מתקיים כאן פסטיבל סיום הגדיד, שהוא קטיף התמרים. זוהי הילולה של ממש, בה משתתפים מעל 80 אלף מתושבי עמק תפיללת. עימם חוגגים אז נוודים רבים, המגיעים מההרים אל העמק.
האזור כולל מספר כפרים מבוצרים ועתיקים שנקראים כאן "קסבות". המבנים בהם עשויים מלבני בוץ. עוד בעמק כמה עיירות מרכזיות, כולל ריסאני, ארפוד והעיירה הגדולה א-רשידיה, בה מתגוררים כ-100 אלף תושבים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/bTT6qz_JoqI
ביקור במקום:
https://youtu.be/fX0Iu4gfSKU
הדרכה:
https://youtu.be/A2BGZ6Avkiw

#על אזור היין המפורסם של איטליה וטוסקנה
עמק קיאנטי (Chianti) הוא אזור קסום ועתיר נופים מרהיבים. עם גבעות פסטורליות ועמקים ירוקים, בין כרמי גפנים הגדושים באשכולות ענבים ומטעים של עצי זית. אבל לפני הכל, לפרסומו הגדול הוא זכה בתור אזור היין המצליח והידוע ביותר באיטליה, מקום הולדתו של יין ה"קיאנטי קלאסיקו" המפורסם בכל העולם.
בנסיעה בדרכי הכרמים הגדולים שכאן, דרכים איקוניות ומשובצות ברושים, תחלפו כאן על פני גבעות מוריקות. פה ושם תציץ אליכם טירה מימי הביניים, שוכנת על ראש גבעה ומשקיפה על ים של גפני סנג'ובזה ויקבי יין שמייצרים את היין הנודע עם סמל התרנגול השחור על תוויות הבקבוקים או סלסלת הקש המקיפה את הבקבוק.
כאן תוכלו לספוג את הנוף עוצר הנשימה וגם של דבר לבקר בעיירות עתיקות ואותנטיות ובהן מסעדות עממיות, חנויות קטנות ובתי קפה חמודים.
#מה תראו ותעשו כאן?
יפים להפליא הם הנופים המדהימים באזור העיירה ראדה אין קיאנטי (Radda in Chianti) שאליה ניווטנו אתכם. בעיירה עצמה תוכלו לטייל ולהכיר עיירה נעימה. שווה להצטייד בה במוצרים לארוחה בחיק הטבע.
הרוצים ליהנות ולחוות ב-100% את האזור המיוחד ואת אווירת היין של טוסקנה ייהנו כאן מיינות טובים, שיימזגו לכם לטעימה בביקורים ביקבים משובחים וסיורים בכרמים של קיאנטי. ראו כמה מהם בתגית "יקבים בטוסקנה".
באותם יקבים מומלצות הטעימות מהיינות המצוינים של ה"קיאנטי קלאסיקו", לצד הגבינות העשירות שלעתים מוגשות איתם.
#פיקניק
תוך נסיעה מהנה בעמק היין הטוסקני כדאי לעצור עם היין והגבינות שקניתם ביקב או בעיירה סמוכה ולערוך פיקניק נעים בנוף הטוסקני. מבט בכרמים הגדושים באשכולות ענבים יעשה את החוויה לבלתי נשכחת והיין טעים פי כמה כשאתם שותים אותו אל מול הנופים מהיפים ביותר בעולם.
#טיפים
אוהבי יין וטיולים כפריים ישמחו ללון לפחות לילה אחד באזור.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/nsP4s8-D2Jw?si=Y6nGfwKuCRQown8I
מהאוויר:
https://youtu.be/qNB5pvGWjxY
בלוגרים:
https://youtu.be/TUHma_0a0CM
הדרכה:
https://youtu.be/8BlD0bHccxo
ביקור ארוך במקום:
https://youtu.be/FHa1cNXfa2Q
עמק קיאנטי (Chianti) הוא אזור קסום ועתיר נופים מרהיבים. עם גבעות פסטורליות ועמקים ירוקים, בין כרמי גפנים הגדושים באשכולות ענבים ומטעים של עצי זית. אבל לפני הכל, לפרסומו הגדול הוא זכה בתור אזור היין המצליח והידוע ביותר באיטליה, מקום הולדתו של יין ה"קיאנטי קלאסיקו" המפורסם בכל העולם.
בנסיעה בדרכי הכרמים הגדולים שכאן, דרכים איקוניות ומשובצות ברושים, תחלפו כאן על פני גבעות מוריקות. פה ושם תציץ אליכם טירה מימי הביניים, שוכנת על ראש גבעה ומשקיפה על ים של גפני סנג'ובזה ויקבי יין שמייצרים את היין הנודע עם סמל התרנגול השחור על תוויות הבקבוקים או סלסלת הקש המקיפה את הבקבוק.
כאן תוכלו לספוג את הנוף עוצר הנשימה וגם של דבר לבקר בעיירות עתיקות ואותנטיות ובהן מסעדות עממיות, חנויות קטנות ובתי קפה חמודים.
#מה תראו ותעשו כאן?
יפים להפליא הם הנופים המדהימים באזור העיירה ראדה אין קיאנטי (Radda in Chianti) שאליה ניווטנו אתכם. בעיירה עצמה תוכלו לטייל ולהכיר עיירה נעימה. שווה להצטייד בה במוצרים לארוחה בחיק הטבע.
הרוצים ליהנות ולחוות ב-100% את האזור המיוחד ואת אווירת היין של טוסקנה ייהנו כאן מיינות טובים, שיימזגו לכם לטעימה בביקורים ביקבים משובחים וסיורים בכרמים של קיאנטי. ראו כמה מהם בתגית "יקבים בטוסקנה".
באותם יקבים מומלצות הטעימות מהיינות המצוינים של ה"קיאנטי קלאסיקו", לצד הגבינות העשירות שלעתים מוגשות איתם.
#פיקניק
תוך נסיעה מהנה בעמק היין הטוסקני כדאי לעצור עם היין והגבינות שקניתם ביקב או בעיירה סמוכה ולערוך פיקניק נעים בנוף הטוסקני. מבט בכרמים הגדושים באשכולות ענבים יעשה את החוויה לבלתי נשכחת והיין טעים פי כמה כשאתם שותים אותו אל מול הנופים מהיפים ביותר בעולם.
#טיפים
אוהבי יין וטיולים כפריים ישמחו ללון לפחות לילה אחד באזור.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/nsP4s8-D2Jw?si=Y6nGfwKuCRQown8I
מהאוויר:
https://youtu.be/qNB5pvGWjxY
בלוגרים:
https://youtu.be/TUHma_0a0CM
הדרכה:
https://youtu.be/8BlD0bHccxo
ביקור ארוך במקום:
https://youtu.be/FHa1cNXfa2Q

#על היקב המפואר עם הטעימות, העיירה והנוף
צמוד לעיירת ראדה אין קיאנטי (Radda in Chianti) נמצא יקב קולה ברטו (Colle Bereto) שהוא יקב גדול ומפואר בטוסקנה.
בתפאורה ציורית, עם צוות בעל ידע ונעים, מארח בעל המקום בתשוקה ותשומת לב לפרטים שמתורגמים ליינות טעימים להפליא. בין היינות המצוינים יש אבני חן כמו מרלו, פינו נואר, ברוט רוזה יין מבעבע וכמובן הקיאנטי קלאסיקו הייצוגי של האזור.
# מה תעשו כאן?
ביקב תוכלו לעשות סיור מודרך, לשמוע את סיפור המקום והמשפחה שהולידו את היקב היפה הזה ואת היינות המצוינים וה"גראפה" שלהם.
בסיור ביקב תכירו את היינות שלו, תלמדו על ההבדלים ביניהם ותיהנו מטעימות נדיבות של היינות, שמן הזית והחומץ הבלסמי של המקום.
האכילה במסעדה של קולה ברטו (Colle Bereto) מהנה עבור החושים והחך לא פחות משתיית היינות שלהם.
בתום הביקור והסיור ביקב שווה לעצור בנקודה נחמדה, מול הנוף הטוסקני. אם יש עוד חשק, אחרי כל הטעימות אז ליהנות מהיין שקניתם.
עוד כדאי לבקר בעיירה ראדה אין קיאנטי הסמוכה.
#טיפים
הביקור חינם. הסיור ביקב הוא בתשלום ובהתאם לסיור בו תבחרו.
למעוניינים בסיור מומלץ ליצור קשר מראש עם היקב (האתר למטה).
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EInN8mpCd88
ביקור במקום:
https://youtu.be/3JexQIIrwlA
בלוגרים:
https://youtu.be/xPEIAlbb_ms
הבר שלהם בעיר:
https://youtu.be/2jgkBc7kTS8
צמוד לעיירת ראדה אין קיאנטי (Radda in Chianti) נמצא יקב קולה ברטו (Colle Bereto) שהוא יקב גדול ומפואר בטוסקנה.
בתפאורה ציורית, עם צוות בעל ידע ונעים, מארח בעל המקום בתשוקה ותשומת לב לפרטים שמתורגמים ליינות טעימים להפליא. בין היינות המצוינים יש אבני חן כמו מרלו, פינו נואר, ברוט רוזה יין מבעבע וכמובן הקיאנטי קלאסיקו הייצוגי של האזור.
# מה תעשו כאן?
ביקב תוכלו לעשות סיור מודרך, לשמוע את סיפור המקום והמשפחה שהולידו את היקב היפה הזה ואת היינות המצוינים וה"גראפה" שלהם.
בסיור ביקב תכירו את היינות שלו, תלמדו על ההבדלים ביניהם ותיהנו מטעימות נדיבות של היינות, שמן הזית והחומץ הבלסמי של המקום.
האכילה במסעדה של קולה ברטו (Colle Bereto) מהנה עבור החושים והחך לא פחות משתיית היינות שלהם.
בתום הביקור והסיור ביקב שווה לעצור בנקודה נחמדה, מול הנוף הטוסקני. אם יש עוד חשק, אחרי כל הטעימות אז ליהנות מהיין שקניתם.
עוד כדאי לבקר בעיירה ראדה אין קיאנטי הסמוכה.
#טיפים
הביקור חינם. הסיור ביקב הוא בתשלום ובהתאם לסיור בו תבחרו.
למעוניינים בסיור מומלץ ליצור קשר מראש עם היקב (האתר למטה).
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EInN8mpCd88
ביקור במקום:
https://youtu.be/3JexQIIrwlA
בלוגרים:
https://youtu.be/xPEIAlbb_ms
הבר שלהם בעיר:
https://youtu.be/2jgkBc7kTS8
חקלאות

#על היקב הכשר והמעולה של טוסקנה
יקב טרה די סטה (Terra di Setta) מציע חווית יקב כשרה ונדירה, עם אוכל מעולה ונופים מדהימים.
זהו יקב המשלב מסורת איטלקית עתיקה עם היותו היקב הכשר היחיד באזור קיאנטי קלאסיקו ובין הבודדים בכל איטליה.
ובכלל, לא מעט תיירים, במיוחד יהודים, מתרשמים מהעובדה שמדובר ביקב הכשר היחיד באזור, מה שהופך אותו לייחודי לא רק בין היהודים ובמגזר הכשרות, אלא בכל חבל טוסקנה.
היקב ממוקם בלב טוסקנה, באזור קיאנטי קלאסיקו, בקרבת העיר סיינה. הוא מייצא יינות איכותיים לשווקים יהודיים ברחבי אירופה והעולם.
#על הכרם
דניאלה דלה סטה (Daniele Della Seta), שמוצאו ממשפחה יהודית איטלקית עם שורשים בני 1000 שנה, ואשתו מרים פלגריני (Maria Pellegrini), מובילים את היקב המשפחתי ומשלבים ידע עתיק עם גישה מודרנית. כל הכרמים מנוהלים בשיטות אורגניות, עם דגש על שמירה על איכות הסביבה והקרקע.
הכרמים ממוקמים בגובה של כ-480 מטר בקסטלנואובו ברארדנגה (Castelnuovo Berardenga), מוקפים יערות, עם מיקרו-אקלים ייחודי של ימים שטופי שמש ולילות קרירים, המעניקים לענבים מורכבות ועומק. היקב פועל בפיקוח כשרות מאז 2008, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של ייצור יין מסורתי.
#המלצות
התמחותו העיקרית של היקב היא בקיאנטי קלאסיקו (Chianti Classico), גולת הכותרת של היקב. מדובר בבלנד מדויק של 95% סנג'ובזה (Sangiovese) ו-5% קברנה סוביניון (Cabernet Sauvignon), בעל גוף בינוני, צבע אדום רובי בהיר, ארומות של דובדבנים, פירות יער וסיגליות, טעמים עשירים, חלקים ואלגנטיים המשלבים רכות ואלגנטיות עם האופי הטריטוריאלי הייחודי.
יין נוסף שמצטיין ביקב הוא טרא די סטה טוסקנה (Terra di Seta Toscana), יין אדום יבש מענבי סנג'ובזה בלבד, בעל צבע אדום כהה, גוף קל עד בינוני, פירותי, עם ארומות של אוכמניות ונגיעות של תבלינים. מדובר ביין קליל ונגיש, מושלם לליווי ארוחות יומיומיות.
היקב הוקם בשנת 2001 כחלק מחווה משפחתית אורגנית. בתחילה מכרו הבעלים את הענבים ליקבים אחרים, אך ב-2007 בנו יקב משלהם והחלו לייצר יין תחת השם Terra di Seta. שנה לאחר מכן השיקו את היין הכשר הראשון. מאז הפך היקב לשם דבר בזכות שילוב בין מסורת טוסקנית, חקלאות אורגנית, ייצור כשר ונוף עוצר נשימה.
#מה תעשו כאן?
ביקור ביקב טרא די סטה מציע סיורים מודרכים, טעימות יין וארוחות גורמה טוסקניות, באווירה אינטימית בלב נופי הכרמים והגבעות של טוסקנה.
היקב ידוע באירוח אישי ובחיבור בין יין, תרבות, נוף וטעמים, עם המשפחה המנהלת תיירות חקלאית המכונה "לה מאצ'יה" (Le Macie), הפתוחה לאורחים המעוניינים בחוויה מלאה.
בסיור היין תוכלו לטייל אל הכרמים ולמרתף היין, לשמוע הסברים על ייצור היין, משלב הענבים ועד ליין הנמכר, על תהליך הפקת היין הכשר, על אזור ותרבות היין הטוסקנית, כללי הכשרות ועוד.
את הסיורים המודרכים מנהל בדרך כלל אישית, בעל היקב דניאלה דלה סטה. הוא מספר על תולדות משפחתו באיטליה, המשתרעים על פני 1000 שנה. הסיור מציע לאורחים את הנוף הפנורמי של 360 מעלות על האזורים הכפריים של טוסקנה.
בסופו של הסיור יש טעימות מהיינות הכשרים של היקב, עם מעט ממוצרי המקום, כולל גבינות, שמן זית, דבש ולחמים ביתיים.
#טיפים
כל מוצרי הטעימות גם נמכרים במקום.
שווה לסעוד במסעדה בחווה האורגנית, עם ארוחת צהריים חלבית ומנות כשרות טעימות מאוד.
הסיור עולה 15 אירו למבוגר ושליש נזה לילד.
בלוגרים:
https://youtu.be/HN5Psn7ibuU
הדרכה:
https://youtu.be/Xu4i7T2MSAw
יקב טרה די סטה (Terra di Setta) מציע חווית יקב כשרה ונדירה, עם אוכל מעולה ונופים מדהימים.
זהו יקב המשלב מסורת איטלקית עתיקה עם היותו היקב הכשר היחיד באזור קיאנטי קלאסיקו ובין הבודדים בכל איטליה.
ובכלל, לא מעט תיירים, במיוחד יהודים, מתרשמים מהעובדה שמדובר ביקב הכשר היחיד באזור, מה שהופך אותו לייחודי לא רק בין היהודים ובמגזר הכשרות, אלא בכל חבל טוסקנה.
היקב ממוקם בלב טוסקנה, באזור קיאנטי קלאסיקו, בקרבת העיר סיינה. הוא מייצא יינות איכותיים לשווקים יהודיים ברחבי אירופה והעולם.
#על הכרם
דניאלה דלה סטה (Daniele Della Seta), שמוצאו ממשפחה יהודית איטלקית עם שורשים בני 1000 שנה, ואשתו מרים פלגריני (Maria Pellegrini), מובילים את היקב המשפחתי ומשלבים ידע עתיק עם גישה מודרנית. כל הכרמים מנוהלים בשיטות אורגניות, עם דגש על שמירה על איכות הסביבה והקרקע.
הכרמים ממוקמים בגובה של כ-480 מטר בקסטלנואובו ברארדנגה (Castelnuovo Berardenga), מוקפים יערות, עם מיקרו-אקלים ייחודי של ימים שטופי שמש ולילות קרירים, המעניקים לענבים מורכבות ועומק. היקב פועל בפיקוח כשרות מאז 2008, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של ייצור יין מסורתי.
#המלצות
התמחותו העיקרית של היקב היא בקיאנטי קלאסיקו (Chianti Classico), גולת הכותרת של היקב. מדובר בבלנד מדויק של 95% סנג'ובזה (Sangiovese) ו-5% קברנה סוביניון (Cabernet Sauvignon), בעל גוף בינוני, צבע אדום רובי בהיר, ארומות של דובדבנים, פירות יער וסיגליות, טעמים עשירים, חלקים ואלגנטיים המשלבים רכות ואלגנטיות עם האופי הטריטוריאלי הייחודי.
יין נוסף שמצטיין ביקב הוא טרא די סטה טוסקנה (Terra di Seta Toscana), יין אדום יבש מענבי סנג'ובזה בלבד, בעל צבע אדום כהה, גוף קל עד בינוני, פירותי, עם ארומות של אוכמניות ונגיעות של תבלינים. מדובר ביין קליל ונגיש, מושלם לליווי ארוחות יומיומיות.
היקב הוקם בשנת 2001 כחלק מחווה משפחתית אורגנית. בתחילה מכרו הבעלים את הענבים ליקבים אחרים, אך ב-2007 בנו יקב משלהם והחלו לייצר יין תחת השם Terra di Seta. שנה לאחר מכן השיקו את היין הכשר הראשון. מאז הפך היקב לשם דבר בזכות שילוב בין מסורת טוסקנית, חקלאות אורגנית, ייצור כשר ונוף עוצר נשימה.
#מה תעשו כאן?
ביקור ביקב טרא די סטה מציע סיורים מודרכים, טעימות יין וארוחות גורמה טוסקניות, באווירה אינטימית בלב נופי הכרמים והגבעות של טוסקנה.
היקב ידוע באירוח אישי ובחיבור בין יין, תרבות, נוף וטעמים, עם המשפחה המנהלת תיירות חקלאית המכונה "לה מאצ'יה" (Le Macie), הפתוחה לאורחים המעוניינים בחוויה מלאה.
בסיור היין תוכלו לטייל אל הכרמים ולמרתף היין, לשמוע הסברים על ייצור היין, משלב הענבים ועד ליין הנמכר, על תהליך הפקת היין הכשר, על אזור ותרבות היין הטוסקנית, כללי הכשרות ועוד.
את הסיורים המודרכים מנהל בדרך כלל אישית, בעל היקב דניאלה דלה סטה. הוא מספר על תולדות משפחתו באיטליה, המשתרעים על פני 1000 שנה. הסיור מציע לאורחים את הנוף הפנורמי של 360 מעלות על האזורים הכפריים של טוסקנה.
בסופו של הסיור יש טעימות מהיינות הכשרים של היקב, עם מעט ממוצרי המקום, כולל גבינות, שמן זית, דבש ולחמים ביתיים.
#טיפים
כל מוצרי הטעימות גם נמכרים במקום.
שווה לסעוד במסעדה בחווה האורגנית, עם ארוחת צהריים חלבית ומנות כשרות טעימות מאוד.
הסיור עולה 15 אירו למבוגר ושליש נזה לילד.
בלוגרים:
https://youtu.be/HN5Psn7ibuU
הדרכה:
https://youtu.be/Xu4i7T2MSAw

#על חוף הספורט הימי וחקלאות האצות של זנזיבר
חוף קֵנְדְוַוה (Kendwa Beach) הוא אחד החופים היפים ביותר בזנזיבר ובעולם כולו. החוף היפה הזה כמו נלקח מעלון לתיירים. הוא מציע מי טורקיז צלולים, חול רך ולבן ומראה נהדר של האי טומבטו שממוקם ממש מולו.
האווירה בחוף, שבצפון מערב זנזיבר, בסמוך לחוף נונגווי, רגועה ושלווה, במיוחד ביחס לשכנו ההומה אדם. אבל כמוהו, גם בחוף קֵנְדְוַוה אין את הגאות והשפל האופייניים למרבית חופי זנזיבר, מה שהופך את שניהם מתאימים לשחייה לאורך כל שעות היום.
קנדווה הוא חוף קטן, שמיעוט הנופשים בו מבטיח חוף שליו ונעים לשהייה. שימו לב, עם זאת, שמספר הנופשים בו מוגבל, מה שלא מבטיח מקום למאחרים.
#טיפים
אם חשוב לכם לשהות כאן, בואו מוקדם.
הגעתם ואין מקום - המשיכו מעט הצידה, לחוף נונגווי הפופולארי.
מבט מהאוויר על חוף קנדווה:
https://youtu.be/1kxsdqh5JLY
חוף קֵנְדְוַוה (Kendwa Beach) הוא אחד החופים היפים ביותר בזנזיבר ובעולם כולו. החוף היפה הזה כמו נלקח מעלון לתיירים. הוא מציע מי טורקיז צלולים, חול רך ולבן ומראה נהדר של האי טומבטו שממוקם ממש מולו.
האווירה בחוף, שבצפון מערב זנזיבר, בסמוך לחוף נונגווי, רגועה ושלווה, במיוחד ביחס לשכנו ההומה אדם. אבל כמוהו, גם בחוף קֵנְדְוַוה אין את הגאות והשפל האופייניים למרבית חופי זנזיבר, מה שהופך את שניהם מתאימים לשחייה לאורך כל שעות היום.
קנדווה הוא חוף קטן, שמיעוט הנופשים בו מבטיח חוף שליו ונעים לשהייה. שימו לב, עם זאת, שמספר הנופשים בו מוגבל, מה שלא מבטיח מקום למאחרים.
#טיפים
אם חשוב לכם לשהות כאן, בואו מוקדם.
הגעתם ואין מקום - המשיכו מעט הצידה, לחוף נונגווי הפופולארי.
מבט מהאוויר על חוף קנדווה:
https://youtu.be/1kxsdqh5JLY

#על חוף הספורט הימי וחקלאות האצות של זנזיבר
חוף פָּגֶ'ה (Paje) ידוע בתנאי גלישת רוח המעולים שבו, כמו גם בגלישת רוח, גלישת עפיפונים, צלילות נפלאות ועוד ענייני ספורט ימי באי. למעשה, מדובר בחוף מושלם לאקשן ולספורט ימי. גם אם אתם בעניין של ללמוד צלילה - זה המקום לעשות זאת.
החוף עטור הדקלים הוא מקום גועש, שוקק ומלא בשמחת חיים, ותמיד תוכלו להכיר ולשבת עם מקומיים נחמדים או תיירים שהכרתם, לכוס משקה מול הנוף.
אבל חוף פאג'ה היפהפה הוא גם אחד ממרכזי גידול האצות שבאי. כאן מגדלים המקומיים אצות לצרכים שונים, בעיקר קוסמטיים, אבל גם ליצוא. הנשים הן שאוספות בדרך כלל, את האצות מהים והללו מיובשות ונשלחות לעיבוד במפעל המקומי, שמייצר מהן מוצרים שונים.
אם תרצו, אז בחוף, שנמצא בדרום-מזרח זנזיבר, כ-50 דקות נסיעה מסטון טאון, יש גם חדרי אירוח ובונגלוס ללינה, ברים מגניבים ומסעדות קטנות וטובות. תיהנו!
#גידול האצות בזנזיבר
האצות (Seaweed) בזנזיבר מכילות חומרים מבוקשים בתעשיית הקוסמטיקה ולכן נשות זנזיבר אוספות אותן בכל יום, כשהים בשפל. בניגוד לחקלאות יבשתית, אין באצות עונת גידול אלא איסוף שנמשך במחזוריות כל השנה ושתילה של אצות חדשות לגידול.
האיסוף מתרכז בחופים המערביים של האי, החופים השקטים יותר. אחד מהם לדוגמה, הוא חוף פאג'ה, שבו מגדלים, אוספים ומעבדים את האצות ויש בו אפילו מפעל שמייצר מהן מוצרים שונים. מי שלא מוסרת את הקציר שלה למפעל המקומי, תמכור אותן לקבלנים הגדולים, שמייצאים אותן לאירופה ולשאר העולם.
למעשה, איסוף האצות בים קצת מזכיר עבודה בחקלאות האורז, המוצפת במים. הנשים מתבוססות במים ואוספות את האצות הרבות שנסחפות אליו. את כל האצות הן מרכזות בסלים ובשקיות ומייבשות אותן על החוף. לאחר שיובשו, יימכרו האצות הללו לעסקים שרוכשים אותן ומעבירים אל מרכזי איסוף ואריזה, לצורך משלוח למפעלי הקוסמטיקה הגדולים. שם תשמשנה האצות בעיקר כחומרי ייצוב למוצרי קוסמטיקה, מאכל ותרופות.
בשנים האחרונות למדו להפיק גם דלק מאצות, מה שמגביר את הביקוש לאצות של זנזיבר. הביקוש הגואה לאצות הללו הביא רבים מדייגי זנזיבר להסב את עיסוקם מהדייג המסורתי לכיוון של גידול ואיסוף אצות.
מבט מקרוב על חוף פָּאגֶ'ה הספורטיבי:
https://youtu.be/3LMMrF1aESQ
והחקלאות הימית שבחוף:
https://youtu.be/bNXQGvrEN3Y
חוף פָּגֶ'ה (Paje) ידוע בתנאי גלישת רוח המעולים שבו, כמו גם בגלישת רוח, גלישת עפיפונים, צלילות נפלאות ועוד ענייני ספורט ימי באי. למעשה, מדובר בחוף מושלם לאקשן ולספורט ימי. גם אם אתם בעניין של ללמוד צלילה - זה המקום לעשות זאת.
החוף עטור הדקלים הוא מקום גועש, שוקק ומלא בשמחת חיים, ותמיד תוכלו להכיר ולשבת עם מקומיים נחמדים או תיירים שהכרתם, לכוס משקה מול הנוף.
אבל חוף פאג'ה היפהפה הוא גם אחד ממרכזי גידול האצות שבאי. כאן מגדלים המקומיים אצות לצרכים שונים, בעיקר קוסמטיים, אבל גם ליצוא. הנשים הן שאוספות בדרך כלל, את האצות מהים והללו מיובשות ונשלחות לעיבוד במפעל המקומי, שמייצר מהן מוצרים שונים.
אם תרצו, אז בחוף, שנמצא בדרום-מזרח זנזיבר, כ-50 דקות נסיעה מסטון טאון, יש גם חדרי אירוח ובונגלוס ללינה, ברים מגניבים ומסעדות קטנות וטובות. תיהנו!
#גידול האצות בזנזיבר
האצות (Seaweed) בזנזיבר מכילות חומרים מבוקשים בתעשיית הקוסמטיקה ולכן נשות זנזיבר אוספות אותן בכל יום, כשהים בשפל. בניגוד לחקלאות יבשתית, אין באצות עונת גידול אלא איסוף שנמשך במחזוריות כל השנה ושתילה של אצות חדשות לגידול.
האיסוף מתרכז בחופים המערביים של האי, החופים השקטים יותר. אחד מהם לדוגמה, הוא חוף פאג'ה, שבו מגדלים, אוספים ומעבדים את האצות ויש בו אפילו מפעל שמייצר מהן מוצרים שונים. מי שלא מוסרת את הקציר שלה למפעל המקומי, תמכור אותן לקבלנים הגדולים, שמייצאים אותן לאירופה ולשאר העולם.
למעשה, איסוף האצות בים קצת מזכיר עבודה בחקלאות האורז, המוצפת במים. הנשים מתבוססות במים ואוספות את האצות הרבות שנסחפות אליו. את כל האצות הן מרכזות בסלים ובשקיות ומייבשות אותן על החוף. לאחר שיובשו, יימכרו האצות הללו לעסקים שרוכשים אותן ומעבירים אל מרכזי איסוף ואריזה, לצורך משלוח למפעלי הקוסמטיקה הגדולים. שם תשמשנה האצות בעיקר כחומרי ייצוב למוצרי קוסמטיקה, מאכל ותרופות.
בשנים האחרונות למדו להפיק גם דלק מאצות, מה שמגביר את הביקוש לאצות של זנזיבר. הביקוש הגואה לאצות הללו הביא רבים מדייגי זנזיבר להסב את עיסוקם מהדייג המסורתי לכיוון של גידול ואיסוף אצות.
מבט מקרוב על חוף פָּאגֶ'ה הספורטיבי:
https://youtu.be/3LMMrF1aESQ
והחקלאות הימית שבחוף:
https://youtu.be/bNXQGvrEN3Y
