שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
יאקיטורי האשיבי
#על השיפודיה היפאנית הנהדרת
יאקיטורי השיבי (Yakitori hachibei) היא שיפודיה שמתמחה ביאקיטורי, השיפודים היפאניים מבשר העוף.
רבים רואים בהאשיבי את מסעדת היקיטורי הטובה בטוקיו. היא רק אחד מכמה סניפים שיש לרשת ברחבי טוקיו, אבל זהו הסניף שתושבי טוקיו הכי מעדיפים את מנותיו המעולות ומציינים אותו כמוצלח ביותר מבין סניפי הרשת.
לאיכות הבשר שלה זוכה יאקיטורי האשיבי תודות לסחורה הטרייה ולזני העופות המעולים שמהם מכינים כאן את היקיטורי. טבחי המקום מצליחים להציע לסועדים סוגים רבים ומפתיעים של שיפודים מבשר העוף, לחלקיו השונים.
בין המנות המומלצות כאן תמצאו את הצוקונה (tsukune) בגריל, שהוא סוג של קבב מירכי עוף עם ג'ינג'ר, גרידת לימון ורוטב מתקתק.
מעולה גם סלט הקיסר עם רוטב הביצה העלומה והפרמז'יאנו, שהטבח מכין על השולחן, אל מול עיני הלקוחות.
הנה האשיבי:
https://youtu.be/DuvQNQDTesU?t=1m31s
ועוד יקיטורי ברופונגי:
https://youtu.be/7NdUaQ3SGJs
יאקיטורי השיבי (Yakitori hachibei) היא שיפודיה שמתמחה ביאקיטורי, השיפודים היפאניים מבשר העוף.
רבים רואים בהאשיבי את מסעדת היקיטורי הטובה בטוקיו. היא רק אחד מכמה סניפים שיש לרשת ברחבי טוקיו, אבל זהו הסניף שתושבי טוקיו הכי מעדיפים את מנותיו המעולות ומציינים אותו כמוצלח ביותר מבין סניפי הרשת.
לאיכות הבשר שלה זוכה יאקיטורי האשיבי תודות לסחורה הטרייה ולזני העופות המעולים שמהם מכינים כאן את היקיטורי. טבחי המקום מצליחים להציע לסועדים סוגים רבים ומפתיעים של שיפודים מבשר העוף, לחלקיו השונים.
בין המנות המומלצות כאן תמצאו את הצוקונה (tsukune) בגריל, שהוא סוג של קבב מירכי עוף עם ג'ינג'ר, גרידת לימון ורוטב מתקתק.
מעולה גם סלט הקיסר עם רוטב הביצה העלומה והפרמז'יאנו, שהטבח מכין על השולחן, אל מול עיני הלקוחות.
הנה האשיבי:
https://youtu.be/DuvQNQDTesU?t=1m31s
ועוד יקיטורי ברופונגי:
https://youtu.be/7NdUaQ3SGJs
סושי סייטו
#על הסושיה הטובה ביותר בעולם
זה הרגע לעדכן את מה שאתם יודעים על סושי וטעמיו. סושי סייטו (Sushi Saito) נחשבת למסעדת הסושי הטובה בעולם. זוהי מסעדה קטנה מאוד, עם לא יותר מ-20 סועדים, אבל עם 3 כוכבי מישלן.
מי שהוכרה כבר מזמן כ"אם כל הסושיות", היא מקום שארוחת הסושי שלו היא חוויה ייחודית, ברמה עולמית והכי גבוהה שיש. כל ביס כאן מוליך את החיך למסע חווייתי בין טעמים וטקסטורות שאינם מוכרים במקומות אחרים, גם לא במטבח היפאני המובחר והמקצועני.
הסודות כאן הם חד משמעיים - כל המרכיבים כאן, כולל הירקות, הדגים ופירות הים, הם טריים ובאיכות הגבוהה ביותר. אבל כשמוסיפים את מסורת הסושי הגבוהה בעולם והמקצוענות של הטבחים, מהגבוהות ביותר שיש, מקבלים את התוצאה שאין לה מתחרים.
והתוצאה הזו היא הסושי הטוב בעולם. הוא נקרא ביפאנית edo mae zushi, בתרגום חופשי "סושי בסגנון אדו", כלומר סושי בסגנון טוקיו העתיקה. הסושי הזה כולל כמה סוגי דגים, שעברו תהליך יישון, במתכון נשכח וסודי, עם עדכון של השף המנהל והבעלים של המקום, השף טאקאשי סייטו (takashi saito).
#טיפים
בשל הביקוש המטורף, חובה להזמין מקומות כאן, הרבה לפני הביקור בטוקיו.
הגיעו לבושים כראוי, כי כאן מקפידים על קוד לבוש ולא יכניסו בלבוש מרושל.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ST5MwTmKWgI
זה הרגע לעדכן את מה שאתם יודעים על סושי וטעמיו. סושי סייטו (Sushi Saito) נחשבת למסעדת הסושי הטובה בעולם. זוהי מסעדה קטנה מאוד, עם לא יותר מ-20 סועדים, אבל עם 3 כוכבי מישלן.
מי שהוכרה כבר מזמן כ"אם כל הסושיות", היא מקום שארוחת הסושי שלו היא חוויה ייחודית, ברמה עולמית והכי גבוהה שיש. כל ביס כאן מוליך את החיך למסע חווייתי בין טעמים וטקסטורות שאינם מוכרים במקומות אחרים, גם לא במטבח היפאני המובחר והמקצועני.
הסודות כאן הם חד משמעיים - כל המרכיבים כאן, כולל הירקות, הדגים ופירות הים, הם טריים ובאיכות הגבוהה ביותר. אבל כשמוסיפים את מסורת הסושי הגבוהה בעולם והמקצוענות של הטבחים, מהגבוהות ביותר שיש, מקבלים את התוצאה שאין לה מתחרים.
והתוצאה הזו היא הסושי הטוב בעולם. הוא נקרא ביפאנית edo mae zushi, בתרגום חופשי "סושי בסגנון אדו", כלומר סושי בסגנון טוקיו העתיקה. הסושי הזה כולל כמה סוגי דגים, שעברו תהליך יישון, במתכון נשכח וסודי, עם עדכון של השף המנהל והבעלים של המקום, השף טאקאשי סייטו (takashi saito).
#טיפים
בשל הביקוש המטורף, חובה להזמין מקומות כאן, הרבה לפני הביקור בטוקיו.
הגיעו לבושים כראוי, כי כאן מקפידים על קוד לבוש ולא יכניסו בלבוש מרושל.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ST5MwTmKWgI
קומת האוכל בקניון טאקאשימאיה
#על קומת האוכל שלא כדאי להחמיץ בטוקיו
קומות האוכל של הקניונים וחנויות הכלבו של יפאן ידועות בפאר שלהן. האוכל בהן, כמו במרבית דוכני העיר, הוא טוב.
אחת מקומות האוכל השוות ביקור, היא זו שבקניון טאקאשימאיה (Takashimaya Food Hall). כאן אפשר לאכול מגוון עצום של מאכלים יפאניים, מכל הסוגים והסגנונות, במחירים שונים ומשתנים ולרוב באיכות מצוינת.
אפשר לסעוד בקומת האוכל עצמה, או לקנות ולקבל מנות ארוזות למלון או הביתה.
בתיאבון!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/fxRr3gW3ZdI
הדרכה:
https://youtu.be/jvQ2Wk3LaiA
בלוגרית:
https://youtu.be/7ZdWu7fcEHw
קומות האוכל של הקניונים וחנויות הכלבו של יפאן ידועות בפאר שלהן. האוכל בהן, כמו במרבית דוכני העיר, הוא טוב.
אחת מקומות האוכל השוות ביקור, היא זו שבקניון טאקאשימאיה (Takashimaya Food Hall). כאן אפשר לאכול מגוון עצום של מאכלים יפאניים, מכל הסוגים והסגנונות, במחירים שונים ומשתנים ולרוב באיכות מצוינת.
אפשר לסעוד בקומת האוכל עצמה, או לקנות ולקבל מנות ארוזות למלון או הביתה.
בתיאבון!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/fxRr3gW3ZdI
הדרכה:
https://youtu.be/jvQ2Wk3LaiA
בלוגרית:
https://youtu.be/7ZdWu7fcEHw
רחוב מרקי הראמן
#על רחוב הראמן של טוקיו
ההמלצה הבאה היא לא על מסעדה מסוימת אלא על רחוב. באזור בטוקיו, המכונה "רחוב הראמן" (Tokyo Ramen Street), יש כמה מסעדות מרק ראמן, שהפכו אותו למקום המעולה ביותר בעיר לאכול את הגרסאות השונות של המרק הנפלא.
יש ברחוב הראמן בסביבות עשר מסעדות ראמן מצוינות, שביניהן אפשר לבחור איפה לאכול את מנת הדגל היפנית הזו.
במדינות רבות במערב הפך בשנים האחרונות המרק הנפלא הזה, ללהיט היפאני החם ביותר. קיימות קערות ראמן שונות, על פי הבסיס שלהם, דוגמת מלח, סויה וכדומה. דומה שהמרק הזה משגע את העולם. רבים רואים בראמן פתרון מעולה לארוחה טעימה ופיקנטית, שלא צריכה מנות נוספות. אצל לא מעט חובבי אלכוהול הראמן התגלה גם כפתרון מצוין לטיפול בהנגאובר.
#מהו הראמן?
ראמן הוא כינויה של קערת מרק שתהליך ההכנה שלה הוא די מורכב ומכיל כמה שלבים. הראמן מבוסס על אטריות ראמן טריות, לצד צלי חזיר פרוס, ביצה חצי קשה שהחלמון שלה מעט נוזלי במרכז ומושרה בסויה, במירין ובעוד מספר תבלינים.
המרכיבים האחרים בראמן נקבעים לפי מקום המוצא והסוג שלו. בדרך כלל המסעדות שמגישות את הראמן מתמחות כל אחת בראמן על בסיס מסוים. יש מי שמומחים בראמן על בסיס מלח, אחרות על ראמן על בסיס סויה, או על בסיס מיסו, או מרק חזיר וכדומה. כל ראמן וטעמיו עימו...
מבט מקרוב:
https://youtu.be/YcZpRLzIZhA
ההמלצה הבאה היא לא על מסעדה מסוימת אלא על רחוב. באזור בטוקיו, המכונה "רחוב הראמן" (Tokyo Ramen Street), יש כמה מסעדות מרק ראמן, שהפכו אותו למקום המעולה ביותר בעיר לאכול את הגרסאות השונות של המרק הנפלא.
יש ברחוב הראמן בסביבות עשר מסעדות ראמן מצוינות, שביניהן אפשר לבחור איפה לאכול את מנת הדגל היפנית הזו.
במדינות רבות במערב הפך בשנים האחרונות המרק הנפלא הזה, ללהיט היפאני החם ביותר. קיימות קערות ראמן שונות, על פי הבסיס שלהם, דוגמת מלח, סויה וכדומה. דומה שהמרק הזה משגע את העולם. רבים רואים בראמן פתרון מעולה לארוחה טעימה ופיקנטית, שלא צריכה מנות נוספות. אצל לא מעט חובבי אלכוהול הראמן התגלה גם כפתרון מצוין לטיפול בהנגאובר.
#מהו הראמן?
ראמן הוא כינויה של קערת מרק שתהליך ההכנה שלה הוא די מורכב ומכיל כמה שלבים. הראמן מבוסס על אטריות ראמן טריות, לצד צלי חזיר פרוס, ביצה חצי קשה שהחלמון שלה מעט נוזלי במרכז ומושרה בסויה, במירין ובעוד מספר תבלינים.
המרכיבים האחרים בראמן נקבעים לפי מקום המוצא והסוג שלו. בדרך כלל המסעדות שמגישות את הראמן מתמחות כל אחת בראמן על בסיס מסוים. יש מי שמומחים בראמן על בסיס מלח, אחרות על ראמן על בסיס סויה, או על בסיס מיסו, או מרק חזיר וכדומה. כל ראמן וטעמיו עימו...
מבט מקרוב:
https://youtu.be/YcZpRLzIZhA
מסעדות מומלצות בטוקיו
שוק הדגים צוּקִיגִ'י
#על שוק הדגים הגדול בעולם
שוק צוּקִיגִ'י (Tsukiji Market), או טסוקיג'י, הוא שוק הדגים הגדול ביותר בעולם. עובדים כאן יותר מ-50 אלף איש ומכאן באים כל מאכלי הים שנמכרים בטוקיו.
השוק, שפעיל מאז 1935, הוא גם השוק הוותיק מבין השווקים הסיטונאיים של טוקיו והוא מהווה אטרקציה לתיירים, לא פחות משוק פעיל של סוחרים וסיטונאים. למעשה זוהי בורסת הדגים של טוקיו, מקום שבו נמכרים הדגים לכל המרבה במחיר והמחירים שניתנים כאן לדגי האיכות הם גבוהים במיוחד.
#בורסת הדגים
החלק היחודי בשוק צוקיג'י היא בורסה של דגים, שפועלת מעלות השחר, בזמן שמרבית תושבי העיר טוקיו עדיין ישנים. בתור מי שהביאה לעולם את הסושי, תוכלו לראות בשוק הזה את מרכז העניינים, הגראונד זירו של המעדן היפאני המפורסם. זהו המקום שבו רוכשות המסעדות של טוקיו את הדגים, שיוכנסו בהמשך היום והשבוע לתוך המעדן הנפלא הזה, שיימכר בכל רחבי העיר ולמעשה ביפן כולה.
הכל מתחיל כשהאניות פורקות כאן בלילה מבחר דגים ומאכלי ים טריים. עם שחר הסוחרים יכינו אותם למכירה והמשווקים, או בעלי ונציגי המסעדות, יגיעו לקנות את הדגים ופירות הים הטריים הללו. מכאן הם יועברו למסעדות שיכינו מהם את הסושי על כל צורותיו ואת שאר המאכלים הנהדרים של המטבח הזה.
הכל מתחיל מוקדם בבוקר, כשמקיימים בשוק את המכירה הפומבית של הדגים הגדולים הללו. לכאן מגיעים בכל בוקר דגי טונה מכל העולם ומוקדם בבוקר מגיעים הסוחרים ובוחנים את דגי הענק הללו בקפידה. כל דג מסומן בפרטי זיהוי והסוחרים מסמנים לעצמם את פרטי הדגים הטובים ומה המחיר שיציעו עבור כל אחד מהם, לפי איכותו. שעה אחר-כך הם מתכנסים למכירה פומבית, שמתקיימת בשפה ייחודית שזר לא יבין וברמזים באצבעות שנותנים הסוחרים, כדי לסמן את ההצעות שלהם.
אחרי המכירה משלם ולוקח כל סוחר את הדג או הדגים שקנה, אל החנות, המסעדה או המטבח שלו. משם הם יופצו אלינו, קהל הסועדים ביפן.
#השוק החיצוני
מסביב לאזור המכירה הפומבית יש שוק חיצוני ענקי, שבו מעל 1000 סוחרי דגים סיטונאים, המוכרים לסוחרים ומסעדנים, בדוכנים נקיים להפליא. כאן נמכרים, לאורך כל היום, כל מאכלי הים האפשריים, מדגים וסרטנים ועד דיונונים ותמנונים.
בשוק הזה קונים יפאנים רבים דגים ופירות ים להכנה בבית. זהו מרכז חומרי הגלם של המטבח היפני הכולל הרבה דגים טריים. בשוק הדגים, שאגב אין בו כלל ריח של דגים, תוכלו ליהנות גם ממסעדות ודוכנים רבים, שמציעים מנות דגים ופירות ים טריות, סושי מצוין ועוד.
כך או כך, הכניסה אל השוק חופשית לחלוטין, גם אם אתם תיירים ואינכם מתכוונים לקנות.
#טיפים
מוקדם בבוקר, שוק הדגים נוטה להיות בוצי ורטוב. השתדלו להצטייד בלבוש מתאים.
רק 120 מבקרים מוכנסים למכירה הפומבית בכל יום. ההתייצבות בשער Kachidoki של מרכז המידע Osakana Fukyu החל מ-5 בבוקר.
הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק, הוא בין השעות 5:00 ל-8:00 בבוקר.
כדי לאכול ארוחה טעימה וזולה, צאו מהשוק שמאלה, לפני הגשר, לסמטת חנויות ומסעדות קטנות עם מטעמי סושי וטמפורה.
מבט מקרוב על שוק הדגים הגדול בעולם:
https://youtu.be/2aAlIe-Iphk
שוק צוּקִיגִ'י (Tsukiji Market), או טסוקיג'י, הוא שוק הדגים הגדול ביותר בעולם. עובדים כאן יותר מ-50 אלף איש ומכאן באים כל מאכלי הים שנמכרים בטוקיו.
השוק, שפעיל מאז 1935, הוא גם השוק הוותיק מבין השווקים הסיטונאיים של טוקיו והוא מהווה אטרקציה לתיירים, לא פחות משוק פעיל של סוחרים וסיטונאים. למעשה זוהי בורסת הדגים של טוקיו, מקום שבו נמכרים הדגים לכל המרבה במחיר והמחירים שניתנים כאן לדגי האיכות הם גבוהים במיוחד.
#בורסת הדגים
החלק היחודי בשוק צוקיג'י היא בורסה של דגים, שפועלת מעלות השחר, בזמן שמרבית תושבי העיר טוקיו עדיין ישנים. בתור מי שהביאה לעולם את הסושי, תוכלו לראות בשוק הזה את מרכז העניינים, הגראונד זירו של המעדן היפאני המפורסם. זהו המקום שבו רוכשות המסעדות של טוקיו את הדגים, שיוכנסו בהמשך היום והשבוע לתוך המעדן הנפלא הזה, שיימכר בכל רחבי העיר ולמעשה ביפן כולה.
הכל מתחיל כשהאניות פורקות כאן בלילה מבחר דגים ומאכלי ים טריים. עם שחר הסוחרים יכינו אותם למכירה והמשווקים, או בעלי ונציגי המסעדות, יגיעו לקנות את הדגים ופירות הים הטריים הללו. מכאן הם יועברו למסעדות שיכינו מהם את הסושי על כל צורותיו ואת שאר המאכלים הנהדרים של המטבח הזה.
הכל מתחיל מוקדם בבוקר, כשמקיימים בשוק את המכירה הפומבית של הדגים הגדולים הללו. לכאן מגיעים בכל בוקר דגי טונה מכל העולם ומוקדם בבוקר מגיעים הסוחרים ובוחנים את דגי הענק הללו בקפידה. כל דג מסומן בפרטי זיהוי והסוחרים מסמנים לעצמם את פרטי הדגים הטובים ומה המחיר שיציעו עבור כל אחד מהם, לפי איכותו. שעה אחר-כך הם מתכנסים למכירה פומבית, שמתקיימת בשפה ייחודית שזר לא יבין וברמזים באצבעות שנותנים הסוחרים, כדי לסמן את ההצעות שלהם.
אחרי המכירה משלם ולוקח כל סוחר את הדג או הדגים שקנה, אל החנות, המסעדה או המטבח שלו. משם הם יופצו אלינו, קהל הסועדים ביפן.
#השוק החיצוני
מסביב לאזור המכירה הפומבית יש שוק חיצוני ענקי, שבו מעל 1000 סוחרי דגים סיטונאים, המוכרים לסוחרים ומסעדנים, בדוכנים נקיים להפליא. כאן נמכרים, לאורך כל היום, כל מאכלי הים האפשריים, מדגים וסרטנים ועד דיונונים ותמנונים.
בשוק הזה קונים יפאנים רבים דגים ופירות ים להכנה בבית. זהו מרכז חומרי הגלם של המטבח היפני הכולל הרבה דגים טריים. בשוק הדגים, שאגב אין בו כלל ריח של דגים, תוכלו ליהנות גם ממסעדות ודוכנים רבים, שמציעים מנות דגים ופירות ים טריות, סושי מצוין ועוד.
כך או כך, הכניסה אל השוק חופשית לחלוטין, גם אם אתם תיירים ואינכם מתכוונים לקנות.
#טיפים
מוקדם בבוקר, שוק הדגים נוטה להיות בוצי ורטוב. השתדלו להצטייד בלבוש מתאים.
רק 120 מבקרים מוכנסים למכירה הפומבית בכל יום. ההתייצבות בשער Kachidoki של מרכז המידע Osakana Fukyu החל מ-5 בבוקר.
הזמן הטוב ביותר לבקר בשוק, הוא בין השעות 5:00 ל-8:00 בבוקר.
כדי לאכול ארוחה טעימה וזולה, צאו מהשוק שמאלה, לפני הגשר, לסמטת חנויות ומסעדות קטנות עם מטעמי סושי וטמפורה.
מבט מקרוב על שוק הדגים הגדול בעולם:
https://youtu.be/2aAlIe-Iphk