שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
קפה א-ברזיליירה
#בית הקפה עם פסל המשורר
רוצים לעצור את מרוץ השופינג לרגע? - שבו לקפה טוב בבית הקפה המפורסם "קפה א-ברזיליירה" (Café A Brasileira). כאן נהג לשבת בחייו המשורר והסופר, יליד ליסבון, פרננדו פסואה.
פסואה אהב לשבת בבתי קפה, כשאחד מהם הוא קפה א-ברזילירה, שליד כיכר לואיש דה קמואיש. בית הקפה הציב ביוזמתו, פסל ברונזה של המשורר, כשהוא יושב ומשוחח, ליד אחד השולחנות העגולים שבחזית.
באחד מחדרי בית בשכונת "קמפו אוריקה" (Rua Coelho da Rocha16), התגורר בשנותיו האחרונות פסואה, בטרם מת, בשנת 1935, בגיל 47 בלבד. המקום כיום הוא מרכז תרבות ואמנות ובספרייה גדולה בו נמצאים כל כתביו של הסופר. יש כאן גם מחקרים רבים שנכתבו על יצירתו וכ-1,200 מספריו.
בבית שיחזרו את חדרו של פסואה והשיבו אליו חלק מהריהוט המקורי שהיה בו. בחדר תלויה חליפה שחורה, עם עניבת פרפר, שמזכירה את לבושו המיוחד, המעט מזכיר את זה של צ'ארלי צ'פלין. כל הבניין מלא בבובות משעשעות, מעשה ידיו של אמן מקומי, שהן בדמות המשורר עם השפם הקטן והמשקפיים העבים.
המדהים הוא שפסואה, שמת ב-1935, כשהוא אלמוני למדי, הפך עם השנים לדמות פופולרית במיוחד בליסבון. מי שהתפרנס כפקיד פשוט, שאיש לא החשיב יותר מדי, הוא היום אייקון ליסבוני של ממש. הוא מופיע על פריטים לתיירים, מככב בכתובות גרפיטי ובתחנות אוטובוס ומתפקד כדמות לאומית לכל דבר.
הנה בית הקפה עם פסלו של המשורר:
https://youtu.be/YNs8boZJkHg
רוצים לעצור את מרוץ השופינג לרגע? - שבו לקפה טוב בבית הקפה המפורסם "קפה א-ברזיליירה" (Café A Brasileira). כאן נהג לשבת בחייו המשורר והסופר, יליד ליסבון, פרננדו פסואה.
פסואה אהב לשבת בבתי קפה, כשאחד מהם הוא קפה א-ברזילירה, שליד כיכר לואיש דה קמואיש. בית הקפה הציב ביוזמתו, פסל ברונזה של המשורר, כשהוא יושב ומשוחח, ליד אחד השולחנות העגולים שבחזית.
באחד מחדרי בית בשכונת "קמפו אוריקה" (Rua Coelho da Rocha16), התגורר בשנותיו האחרונות פסואה, בטרם מת, בשנת 1935, בגיל 47 בלבד. המקום כיום הוא מרכז תרבות ואמנות ובספרייה גדולה בו נמצאים כל כתביו של הסופר. יש כאן גם מחקרים רבים שנכתבו על יצירתו וכ-1,200 מספריו.
בבית שיחזרו את חדרו של פסואה והשיבו אליו חלק מהריהוט המקורי שהיה בו. בחדר תלויה חליפה שחורה, עם עניבת פרפר, שמזכירה את לבושו המיוחד, המעט מזכיר את זה של צ'ארלי צ'פלין. כל הבניין מלא בבובות משעשעות, מעשה ידיו של אמן מקומי, שהן בדמות המשורר עם השפם הקטן והמשקפיים העבים.
המדהים הוא שפסואה, שמת ב-1935, כשהוא אלמוני למדי, הפך עם השנים לדמות פופולרית במיוחד בליסבון. מי שהתפרנס כפקיד פשוט, שאיש לא החשיב יותר מדי, הוא היום אייקון ליסבוני של ממש. הוא מופיע על פריטים לתיירים, מככב בכתובות גרפיטי ובתחנות אוטובוס ומתפקד כדמות לאומית לכל דבר.
הנה בית הקפה עם פסלו של המשורר:
https://youtu.be/YNs8boZJkHg
מסעדת ז'ה דה מוראריה
#מסעדה של אוכל פורטוגזי בליסבון
עם דירוג מטורף במקומות רבים, מסעדת ז'ה דה מוראריה (Zé da Mouraria) הקטנה מציעה את האוכל המקומי הטוב ביותר בליסבון. יש כאן אוכל מדהים שמוגש במקום לא מעוצב, שיכול להיראות מבחוץ והאמת שגם מבפנים, קצת דל.
המסעדה הזו מתבססת על מה שנלכד בדיג של אותו יום. המנות המצוינות של הדגים כאן כוללות דגי קוד וסלמון, בשלל מנות מצוינות והכנה עילית.
חוץ מהטעם המושלם של האוכל, המיוחד כאן הוא הפשטות, האווירה הביתית, החיוך והמחירים הנוחים, במיוחד לאור איכות ורמת האוכל, שמתקרב בעיני רבים לשלמות.
בתיאבון!
הצצה למסעדה:
https://youtu.be/VBtdE3CHrTg
עם דירוג מטורף במקומות רבים, מסעדת ז'ה דה מוראריה (Zé da Mouraria) הקטנה מציעה את האוכל המקומי הטוב ביותר בליסבון. יש כאן אוכל מדהים שמוגש במקום לא מעוצב, שיכול להיראות מבחוץ והאמת שגם מבפנים, קצת דל.
המסעדה הזו מתבססת על מה שנלכד בדיג של אותו יום. המנות המצוינות של הדגים כאן כוללות דגי קוד וסלמון, בשלל מנות מצוינות והכנה עילית.
חוץ מהטעם המושלם של האוכל, המיוחד כאן הוא הפשטות, האווירה הביתית, החיוך והמחירים הנוחים, במיוחד לאור איכות ורמת האוכל, שמתקרב בעיני רבים לשלמות.
בתיאבון!
הצצה למסעדה:
https://youtu.be/VBtdE3CHrTg
גלידה סנטיני
#על הגלידריה הטובה בליסבון
גלידה היא לא בהכרח הספציאליטה של ליסבון, אבל נסו לאכול בגלידרייה סנטיני (Santini) ותשנו את דעתכם בנושא. עם יותר מ-50 טעמים, כנראה שייקח לכם זמן לבחור. אבל בשביל לחשוב עליהם יש לכם תור, שבקיץ הוא יהיה ארוך...
אז כשאתם מטיילים במרכז התיירותי של ליסבון, שווה לעצור לגלידה הטעימה של סנטיני. זוהי כנראה הגלידרייה המפורסמת בפורטוגל. במיוחד עשו זאת אם אתם מטיילים עם ילדים. אבל גם אם אתם מבוגרים שמכורים לגלידה מעולה, תופתעו ממה שתאכלו כאן.
#תולדות המקום
העסק של סנטיני נולד בשנת 1949, כחנות הגלידה של אטיליו סנטיני. זה היה בעיירת החוף היוקרתית אשטוריל, שבקרבת ליסבון. הוא נהג להכין בכל יום גלידה טרייה, משמנת ופירות מעולים.
האיש היה אדיב ונחמד באופן קיצוני. הוא נהג לתת גלידה בחינם לכל ילד ביום הולדתו וזכה ללקוחות מסורים, שלא לומר מכורים...
כבר בשנות ה-50 של המאה ה-20 הרבו להגיע לגלידרייה שלו המון אוהבי גלידה, כולל רבות ממשפחות העלית הפורטוגזית. ליקקו כאן גלידה אנשי ציבור ומנהיגים, כולל שרים, דיפלומטים ובני משפחת המלוכה. מלך ספרד, חואן קרלוס הראשון, נהג לזכור ולהזכיר תמיד איך נהג חואניטו הקטן, הנסיך שהוא היה, להתענג באשטוריל, מקומו של בית הקיץ המלכותי שלהם, על הגלידה של סנטיני.
הצצה קטנה:
https://youtu.be/_fWjBjs4udk
גלידה היא לא בהכרח הספציאליטה של ליסבון, אבל נסו לאכול בגלידרייה סנטיני (Santini) ותשנו את דעתכם בנושא. עם יותר מ-50 טעמים, כנראה שייקח לכם זמן לבחור. אבל בשביל לחשוב עליהם יש לכם תור, שבקיץ הוא יהיה ארוך...
אז כשאתם מטיילים במרכז התיירותי של ליסבון, שווה לעצור לגלידה הטעימה של סנטיני. זוהי כנראה הגלידרייה המפורסמת בפורטוגל. במיוחד עשו זאת אם אתם מטיילים עם ילדים. אבל גם אם אתם מבוגרים שמכורים לגלידה מעולה, תופתעו ממה שתאכלו כאן.
#תולדות המקום
העסק של סנטיני נולד בשנת 1949, כחנות הגלידה של אטיליו סנטיני. זה היה בעיירת החוף היוקרתית אשטוריל, שבקרבת ליסבון. הוא נהג להכין בכל יום גלידה טרייה, משמנת ופירות מעולים.
האיש היה אדיב ונחמד באופן קיצוני. הוא נהג לתת גלידה בחינם לכל ילד ביום הולדתו וזכה ללקוחות מסורים, שלא לומר מכורים...
כבר בשנות ה-50 של המאה ה-20 הרבו להגיע לגלידרייה שלו המון אוהבי גלידה, כולל רבות ממשפחות העלית הפורטוגזית. ליקקו כאן גלידה אנשי ציבור ומנהיגים, כולל שרים, דיפלומטים ובני משפחת המלוכה. מלך ספרד, חואן קרלוס הראשון, נהג לזכור ולהזכיר תמיד איך נהג חואניטו הקטן, הנסיך שהוא היה, להתענג באשטוריל, מקומו של בית הקיץ המלכותי שלהם, על הגלידה של סנטיני.
הצצה קטנה:
https://youtu.be/_fWjBjs4udk
פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם
#על עוגיית הפודינג שאסור להפסיד בליסבון
זוכרים מה אנחנו אוהבים לומר על תורים? - כשמשתרך תור ארוך לפני מקום של אוכל, כנראה שיש בו משהו מיוחד להציע לכם. פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם (Pastéis de Belém) היא מאפייה, או קונדיטוריה, מזן "התור המשתרך", שדומה שיש לו נציגים בכל עיר גדולה בעולם.
אתם נמצאים בתור למאפייה המיתולוגית של ליסבון, שעומדת על תילה מאז 1837. כאן הוא המקום לאכול את המאפה המזוהה ביותר עם ליסבון - ה"פשטייש דה נאטה". זהו טארט פריך במילוי של קרם וניל, שעליו זורים מעט אבקת סוכר וקינמון ומתענגים בהנאה, כאילו אין דיאטה בעולם...
אם תרצו להתענג על טעמן של עוגיות הפודינג הללו, כדאי שזה יקרה בקונדיטוריה הזו. החבר'ה כאן מייצרים את המעדן המקומי הזה על פי מתכון סודי שעובר במשפחתם כבר 200 שנה ונשמר בקנאות שלא תאומן.
בקיצור, עוד מעט התור נגמר ואתם תקבלו את הפשטייש דה נאטה שלכם. פזרו על המאפה את אבקת הסוכר והקינמון ותגלו עד כמה טעים ומתוק יכול להיות הרגע הזה בליסבון.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/PUy7Lb8KpEY
כך מכינים את הפשטייש דה נאטה:
https://youtu.be/GDKYxhFm4gc
זוכרים מה אנחנו אוהבים לומר על תורים? - כשמשתרך תור ארוך לפני מקום של אוכל, כנראה שיש בו משהו מיוחד להציע לכם. פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם (Pastéis de Belém) היא מאפייה, או קונדיטוריה, מזן "התור המשתרך", שדומה שיש לו נציגים בכל עיר גדולה בעולם.
אתם נמצאים בתור למאפייה המיתולוגית של ליסבון, שעומדת על תילה מאז 1837. כאן הוא המקום לאכול את המאפה המזוהה ביותר עם ליסבון - ה"פשטייש דה נאטה". זהו טארט פריך במילוי של קרם וניל, שעליו זורים מעט אבקת סוכר וקינמון ומתענגים בהנאה, כאילו אין דיאטה בעולם...
אם תרצו להתענג על טעמן של עוגיות הפודינג הללו, כדאי שזה יקרה בקונדיטוריה הזו. החבר'ה כאן מייצרים את המעדן המקומי הזה על פי מתכון סודי שעובר במשפחתם כבר 200 שנה ונשמר בקנאות שלא תאומן.
בקיצור, עוד מעט התור נגמר ואתם תקבלו את הפשטייש דה נאטה שלכם. פזרו על המאפה את אבקת הסוכר והקינמון ותגלו עד כמה טעים ומתוק יכול להיות הרגע הזה בליסבון.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/PUy7Lb8KpEY
כך מכינים את הפשטייש דה נאטה:
https://youtu.be/GDKYxhFm4gc
מקדשי אוכל בליסבון
קונפיטרייה נשיונל
#המאפים המעולים של העיר ליסבון
הגעתם לאחד ממקדשי המאפים המסורתיים של ליסבון, הקונדיטוריה האגדית "קונפיטרייה נשיונל" (Confeitaria Nacional). לקונדיטוריה שפועלת מאז 1929, יש כמה סניפים בעיר ואתם באחד מהם.
המעדן של "קונפיטרייה נשיונל" הוא עוגה מסורתית שקוראים לה בולו ריי (Bolo Rei) והיא מעין חלה מתוקה, עם מגוון פירות הדר ואגוזים. העוגה הזו נחשבת בפורטוגל לעוגת חג מולד, אבל נמכרת גם אחריו. מומלץ לטעום וליהנות!
מבט קצר מקרוב:
https://youtu.be/TWQP0tTN7RY?end=21s
כך מכינים את הבולו ריי:
https://youtu.be/1dik8y7suHQ
הגעתם לאחד ממקדשי המאפים המסורתיים של ליסבון, הקונדיטוריה האגדית "קונפיטרייה נשיונל" (Confeitaria Nacional). לקונדיטוריה שפועלת מאז 1929, יש כמה סניפים בעיר ואתם באחד מהם.
המעדן של "קונפיטרייה נשיונל" הוא עוגה מסורתית שקוראים לה בולו ריי (Bolo Rei) והיא מעין חלה מתוקה, עם מגוון פירות הדר ואגוזים. העוגה הזו נחשבת בפורטוגל לעוגת חג מולד, אבל נמכרת גם אחריו. מומלץ לטעום וליהנות!
מבט קצר מקרוב:
https://youtu.be/TWQP0tTN7RY?end=21s
כך מכינים את הבולו ריי:
https://youtu.be/1dik8y7suHQ
מסעדת קנטינו דו עזיז
#מסעדה אפריקאית מצוינת בליסבון
הקנטינו של עזיז (Restaurante Cantinho do Aziz) מציעה אוכל מהמטבח של מוזמביק. המנות מרגישות עממיות וממש מצוינות ורבים מעידים שזו הארוחה הטובה או לפחות מהטובות שהם אכלו בליסבון.
זו לא מסעדה זולה, אם כי גם לא ממש יקרה. כך או כך, האוכל כאן פשוט מדהים והארוחות כאן יהיו מהטובות ביותר שלכם כאן.
אתם חייבים לנסות את סמוסות הבשר המצוינות שלהם, שממש נשברות בפה ומפרקות את הטעמים בעונג שלא יתואר, במיוחד עם רוטב הצ'ילי המדהים שלהם. גם צלעות הטלה המתוקות והמתובלות, שנקראות כאן bakra piri piri הן נהדרות, אבל ההרגשה הכללית שכל מה שתזמינו כאן יענג באופן דומה.
מחיר ארוחה לאדם כאן היא בסביבות 35 יורו.
בתיאבון!
הקנטינו של עזיז (Restaurante Cantinho do Aziz) מציעה אוכל מהמטבח של מוזמביק. המנות מרגישות עממיות וממש מצוינות ורבים מעידים שזו הארוחה הטובה או לפחות מהטובות שהם אכלו בליסבון.
זו לא מסעדה זולה, אם כי גם לא ממש יקרה. כך או כך, האוכל כאן פשוט מדהים והארוחות כאן יהיו מהטובות ביותר שלכם כאן.
אתם חייבים לנסות את סמוסות הבשר המצוינות שלהם, שממש נשברות בפה ומפרקות את הטעמים בעונג שלא יתואר, במיוחד עם רוטב הצ'ילי המדהים שלהם. גם צלעות הטלה המתוקות והמתובלות, שנקראות כאן bakra piri piri הן נהדרות, אבל ההרגשה הכללית שכל מה שתזמינו כאן יענג באופן דומה.
מחיר ארוחה לאדם כאן היא בסביבות 35 יורו.
בתיאבון!
דום פיאז'או
#מסעדת הדגים המומלצת של ליסבון
אחת ממסעדות הדגים הטובות של ליסבון היא דום פיאז'או (Restaurante Grelha Dom Feijão). כבר בכניסה תראו את הגריל המרשים של המסעדה ואז יתגלו השולחנות הנאים, עם מפיות הבד הלבנות.
זו מסעדה שאינה במרכז ליסבון, מה שיחייב מונית, אבל אנשים באים לכאן מרחוק, לאחר ששמעו או התנסו באוכל הטעים, במנות הגדולות ובשירות המצוין. זה מקום שכדאי ושווה לאכול בו ותרצו לשוב אליו.
מחיר ארוחה זוגית דשנה ומפנקת כאן עולה הרבה פחות מ-50 יורו.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/yqPzZvKKFyk
אחת ממסעדות הדגים הטובות של ליסבון היא דום פיאז'או (Restaurante Grelha Dom Feijão). כבר בכניסה תראו את הגריל המרשים של המסעדה ואז יתגלו השולחנות הנאים, עם מפיות הבד הלבנות.
זו מסעדה שאינה במרכז ליסבון, מה שיחייב מונית, אבל אנשים באים לכאן מרחוק, לאחר ששמעו או התנסו באוכל הטעים, במנות הגדולות ובשירות המצוין. זה מקום שכדאי ושווה לאכול בו ותרצו לשוב אליו.
מחיר ארוחה זוגית דשנה ומפנקת כאן עולה הרבה פחות מ-50 יורו.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/yqPzZvKKFyk
שוק האוכל רִיבֵּיירַה
#על שוק האוכל המקורה והטעים
דמיינו לכם שוק שהוא בעצם מסעדת ענק בשירות עצמי ויושבים בו מאות אנשים ואוכלים מזון שהוכן להם, על ידי האנשים הטובים ביותר בעיר, במבחר ואיכות בלתי נתפסים. זה בדיוק הסיפור של שוק האוכל מַרְקָדוֹ דַה רִיבֵּיירַה (Mercado da Ribeira).
זהו שוק האוכל המקורה של ליסבון. החוויה הקולינרית והחברתית שמציע שוק כזה, לא דומה למקומות אחרים שאוכלים בהם. היכולת לדגום ולאכול מגוון של מנות קטנות יותר, אקלקטיות וטעימות להפליא - ועדיין להישאר עם קצת כסף בבנק, מבורכת מאד ומאפשרת לרבים ליהנות מאוכל מעולה בטווח המחירים שגם אדם ממוצע יכול לעמוד בהם. זו גם הסיבה ששוק האוכל הזה מלא כל הזמן ופופולרי מאוד, הן בקרב תושבי ליסבון והן בקרב התיירים כאן.
השוק נולד לפני מספר שנים, כיוזמה של מגזין Time Out. הוא נחשב ראשון מסוגו בעולם והתבסס על שוק מסורתי, שהתנהל כאן מאז שנת 1893. השוק הזה מציע בכל בוקר פירות, ירקות, גבינות, בשרים וכדומה. הרעיון של יזמי שוק האוכל היה שבהמשך היום ישנה השוק את פניו למשהו אחר. ואכן, מדובר במבנה גדול מאד, כ-10,000 מטרים רבועים גודלו, שלאורכו ולרוחבו הוצבו דוכני האוכל של השפים הטובים בליסבון, ברים עם בירות ומיני אלכוהול מגוונים ועוד. במרכז השוק ניצבים שולחנות ארוכים עם כיסאות לכ-500 איש.
האוכלים כאן כבר מכירים את הנוהל. תופסים מקום ליד השולחנות ומתחילים ללקט את הארוחה מהדוכנים השונים, מנה פה ומנה שם. לאחר שהכל הובא לשולחן, מתיישבים ואוכלים את הארוחה ביחד - כל אחד עם המיקס והמבחר שאסף לעצמו.
כל כך פשוט וכל כך מוצלח. יש כאן הכל - מדגים ומאכלי ים, דרך בשרים משובחים בשלל צורות הכנה, מאזטים, תוספות נפלאות, סלטים מעולים ועוד. מפריטי ארוחות יוקרה ועד אוכל רחוב משובח - הכל כאן נשטף ביינות מצויינים, בירות מעולות ושלל קינוחים ומתוקים.
יש בשוק האוכל רִיבֵּיירַה עשרות דוכנים, כולל רבים שנפתחו על ידי המסעדות הטובות בעיר. כמובן שכאן נמכרות המנות שלהן במחירים סבירים וכך אפשר ליהנות מאוכל מצויין ומגוון, במנות קטנות ומהנות, שמאפשרות להתנסות במיטב המעדנים של ליסבון.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/MhfXrO-h5Gg
דמיינו לכם שוק שהוא בעצם מסעדת ענק בשירות עצמי ויושבים בו מאות אנשים ואוכלים מזון שהוכן להם, על ידי האנשים הטובים ביותר בעיר, במבחר ואיכות בלתי נתפסים. זה בדיוק הסיפור של שוק האוכל מַרְקָדוֹ דַה רִיבֵּיירַה (Mercado da Ribeira).
זהו שוק האוכל המקורה של ליסבון. החוויה הקולינרית והחברתית שמציע שוק כזה, לא דומה למקומות אחרים שאוכלים בהם. היכולת לדגום ולאכול מגוון של מנות קטנות יותר, אקלקטיות וטעימות להפליא - ועדיין להישאר עם קצת כסף בבנק, מבורכת מאד ומאפשרת לרבים ליהנות מאוכל מעולה בטווח המחירים שגם אדם ממוצע יכול לעמוד בהם. זו גם הסיבה ששוק האוכל הזה מלא כל הזמן ופופולרי מאוד, הן בקרב תושבי ליסבון והן בקרב התיירים כאן.
השוק נולד לפני מספר שנים, כיוזמה של מגזין Time Out. הוא נחשב ראשון מסוגו בעולם והתבסס על שוק מסורתי, שהתנהל כאן מאז שנת 1893. השוק הזה מציע בכל בוקר פירות, ירקות, גבינות, בשרים וכדומה. הרעיון של יזמי שוק האוכל היה שבהמשך היום ישנה השוק את פניו למשהו אחר. ואכן, מדובר במבנה גדול מאד, כ-10,000 מטרים רבועים גודלו, שלאורכו ולרוחבו הוצבו דוכני האוכל של השפים הטובים בליסבון, ברים עם בירות ומיני אלכוהול מגוונים ועוד. במרכז השוק ניצבים שולחנות ארוכים עם כיסאות לכ-500 איש.
האוכלים כאן כבר מכירים את הנוהל. תופסים מקום ליד השולחנות ומתחילים ללקט את הארוחה מהדוכנים השונים, מנה פה ומנה שם. לאחר שהכל הובא לשולחן, מתיישבים ואוכלים את הארוחה ביחד - כל אחד עם המיקס והמבחר שאסף לעצמו.
כל כך פשוט וכל כך מוצלח. יש כאן הכל - מדגים ומאכלי ים, דרך בשרים משובחים בשלל צורות הכנה, מאזטים, תוספות נפלאות, סלטים מעולים ועוד. מפריטי ארוחות יוקרה ועד אוכל רחוב משובח - הכל כאן נשטף ביינות מצויינים, בירות מעולות ושלל קינוחים ומתוקים.
יש בשוק האוכל רִיבֵּיירַה עשרות דוכנים, כולל רבים שנפתחו על ידי המסעדות הטובות בעיר. כמובן שכאן נמכרות המנות שלהן במחירים סבירים וכך אפשר ליהנות מאוכל מצויין ומגוון, במנות קטנות ומהנות, שמאפשרות להתנסות במיטב המעדנים של ליסבון.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/MhfXrO-h5Gg
שוק האוכל טיים אאוט
#על שוק המעדנים הטרנדי של ליסבון
שוק האוכל טיים אאוט (Time Out Lisboa) מוזכר לא פעם בביקורים כאן. השוק הזה עמוס במסעדות, ברים ושלל חנויות אוכל מודרניות. זה לא המקום לאוכל אותנטי או עממי של פורטוגל. כאן פיוז'ן חברים!
מרכז השוק הוא מבחר דוכנים ענק, מהם קונים ויושבים לסעוד בשולחנות משותפים, גבוהים בדרך כלל. יש כאן אוכל איטלקי לצד טפאס, מטבח צרפתי, מזרח תיכוני ועוד.
האווירה בטיים אאוט מרקט נפלאה. ברקע תשמעו כאן המון מוסיקה טובה. האוכל מגוון - מדוכני מסעדות השף המעולות והפופולריות בעיר, דרך פירות ים, המבורגריות, בשרים, מרקים, דגים, אוכל יפני, תאילנדי, וייטנאמי ואסייתי בכלל, כמה דוכני סנדביצ'ים מושקעים ועוד. דוכנים מסוימים גם מתמחים במאפים וקונדיטוריה, גלידת שף וקינוחים.
#טיפים
לצמחונים וטבעונים יש כאן לא מעט.
מי שבעניין של בישול והכנת אוכל, יוכלו להשתתף כאן בסדנאות יין, סדנה להכנת פסטל דה נטה ועוד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/5OPBPxQNmHo
ביקור במקום:
https://youtu.be/ucZKI4yHhuY?t=294
הדרכה:
https://youtu.be/kcLYa5tCSxs
שוק האוכל טיים אאוט (Time Out Lisboa) מוזכר לא פעם בביקורים כאן. השוק הזה עמוס במסעדות, ברים ושלל חנויות אוכל מודרניות. זה לא המקום לאוכל אותנטי או עממי של פורטוגל. כאן פיוז'ן חברים!
מרכז השוק הוא מבחר דוכנים ענק, מהם קונים ויושבים לסעוד בשולחנות משותפים, גבוהים בדרך כלל. יש כאן אוכל איטלקי לצד טפאס, מטבח צרפתי, מזרח תיכוני ועוד.
האווירה בטיים אאוט מרקט נפלאה. ברקע תשמעו כאן המון מוסיקה טובה. האוכל מגוון - מדוכני מסעדות השף המעולות והפופולריות בעיר, דרך פירות ים, המבורגריות, בשרים, מרקים, דגים, אוכל יפני, תאילנדי, וייטנאמי ואסייתי בכלל, כמה דוכני סנדביצ'ים מושקעים ועוד. דוכנים מסוימים גם מתמחים במאפים וקונדיטוריה, גלידת שף וקינוחים.
#טיפים
לצמחונים וטבעונים יש כאן לא מעט.
מי שבעניין של בישול והכנת אוכל, יוכלו להשתתף כאן בסדנאות יין, סדנה להכנת פסטל דה נטה ועוד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/5OPBPxQNmHo
ביקור במקום:
https://youtu.be/ucZKI4yHhuY?t=294
הדרכה:
https://youtu.be/kcLYa5tCSxs