שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מאפיית לואיני
#על המאפייה הטובה במילאנו
ברחוב צדדי, בסמוך לדואומו שבמרכז מילאנו, אופים מדי יום במאפיית לואיני (luini) אלפי יחידות של מאפה ה"פנזרוטי". הפנזרוטי הוא מאפה מילאנזי, עשוי בצק מטוגן הממולא במוצרלה וברוטב עגבניות סודי.
אל מול המאפיה משתרך בשעות הצהריים תור ענק. לאוהבי החוויות הקולינריות מדובר ביעד חובה בביקור במילאנו, תענוג אמיתי ששווה כל תור ושנמשך ברציפות מאז שנת 1888.
בלואיני יש עוד מאפים רבים אבל החווייה המילאנזית האמיתית והטעימה כאן היא הפנזרוטי המעולה של המקום.
#במה מדובר?
הפנזרוטי (panzerotti) הם כיסוני בצק שמרים שמטגנים בשמן רותח ואוכלים טרי. למעשה מדובר בפיצה שמקופלת וסוגרת בתוכה מילוי של גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מתובל. בלואיני שומרים בסוד את המתכון שהפך אותם למצליחים כל כך.
המאכל הזה נולד כאוכל רחוב, אי שם בחבל פוליה, שבדרום ארץ המגף. משם הוא נדד והפך פופולרי מאוד בכל רחבי איטליה. למילאנו הוא הגיע בזכות משפחת לואיני והמילנזים אימצו אותו בהתלהבות רבה.
אגב, לגיוון מציעים כאן את הפנזרוטי גם במילוי של גבינת ריקוטה ותרד. גם הוא טעים מאד.
#טיפים
בואו מוקדם כי בצהריים יש תורים ארוכים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/GCtMKa7SWu8
בלוגרים:
https://youtu.be/4qJ5MhiOGN4
ברחוב צדדי, בסמוך לדואומו שבמרכז מילאנו, אופים מדי יום במאפיית לואיני (luini) אלפי יחידות של מאפה ה"פנזרוטי". הפנזרוטי הוא מאפה מילאנזי, עשוי בצק מטוגן הממולא במוצרלה וברוטב עגבניות סודי.
אל מול המאפיה משתרך בשעות הצהריים תור ענק. לאוהבי החוויות הקולינריות מדובר ביעד חובה בביקור במילאנו, תענוג אמיתי ששווה כל תור ושנמשך ברציפות מאז שנת 1888.
בלואיני יש עוד מאפים רבים אבל החווייה המילאנזית האמיתית והטעימה כאן היא הפנזרוטי המעולה של המקום.
#במה מדובר?
הפנזרוטי (panzerotti) הם כיסוני בצק שמרים שמטגנים בשמן רותח ואוכלים טרי. למעשה מדובר בפיצה שמקופלת וסוגרת בתוכה מילוי של גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מתובל. בלואיני שומרים בסוד את המתכון שהפך אותם למצליחים כל כך.
המאכל הזה נולד כאוכל רחוב, אי שם בחבל פוליה, שבדרום ארץ המגף. משם הוא נדד והפך פופולרי מאוד בכל רחבי איטליה. למילאנו הוא הגיע בזכות משפחת לואיני והמילנזים אימצו אותו בהתלהבות רבה.
אגב, לגיוון מציעים כאן את הפנזרוטי גם במילוי של גבינת ריקוטה ותרד. גם הוא טעים מאד.
#טיפים
בואו מוקדם כי בצהריים יש תורים ארוכים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/GCtMKa7SWu8
בלוגרים:
https://youtu.be/4qJ5MhiOGN4
מסעדת אל ברלין
#על המסעדה הביתית שמציעה תבשילים מהאזור
מסעדת אל ברלין (El Brellin) היא ריסטורנטה, מסעדת יוקרה שמציעה מנות גורמה יקרות. זו מסעדה נהדרת ואהובה על המקומיים בעלי היכולת ועל תיירים המבקרים במילאנו, שמגיעים אליה כדי ליהנות ממאכלים מילאנזים קלאסיים העשויים ברמה גבוהה.
יש כאן פסטות טריות ומגוונות וקינוחים ביתיים וטעימים להפליא, לצד מנות עשויות מהמתכונים הקלאסיים של אזור לומברדיה. מהמיוחדים בתפריט של אל ברלין נציין את הלזניה המסורתית, את הריזוטו המילנזי קלאסי עם זעפרן וכמובן את הגספצ'ו, מרק קר עשוי ירקות טריים. כמובן שלאיכות הקולינרית מתלווים היינות של מחוז לומברדיה, לצד ויסקי ושמפניות.
מסעדה שתי קומות ו-5 חללי אוכל. יש בה גם גינה אותנטית שמשלימה את חוויית האכילה במסעדה הטובה הזו ומאפשרת לסעוד בחוץ.
#טיפים
הזמנת שולחן בקומה העליונה תבטיח לכם ארוחה אל מול המראה הנהדר של נאביליו גראנדה.
בימי ראשון מציעים כאן בופה עשיר, עם מגוון אדיר של מיטב המאכלים כאן. זו חוויה קולינרית מומלצת ומגוונת מאד.
ביקור במקום:
https://youtu.be/FcAjPF4l8bY?t=78
מסעדת אל ברלין (El Brellin) היא ריסטורנטה, מסעדת יוקרה שמציעה מנות גורמה יקרות. זו מסעדה נהדרת ואהובה על המקומיים בעלי היכולת ועל תיירים המבקרים במילאנו, שמגיעים אליה כדי ליהנות ממאכלים מילאנזים קלאסיים העשויים ברמה גבוהה.
יש כאן פסטות טריות ומגוונות וקינוחים ביתיים וטעימים להפליא, לצד מנות עשויות מהמתכונים הקלאסיים של אזור לומברדיה. מהמיוחדים בתפריט של אל ברלין נציין את הלזניה המסורתית, את הריזוטו המילנזי קלאסי עם זעפרן וכמובן את הגספצ'ו, מרק קר עשוי ירקות טריים. כמובן שלאיכות הקולינרית מתלווים היינות של מחוז לומברדיה, לצד ויסקי ושמפניות.
מסעדה שתי קומות ו-5 חללי אוכל. יש בה גם גינה אותנטית שמשלימה את חוויית האכילה במסעדה הטובה הזו ומאפשרת לסעוד בחוץ.
#טיפים
הזמנת שולחן בקומה העליונה תבטיח לכם ארוחה אל מול המראה הנהדר של נאביליו גראנדה.
בימי ראשון מציעים כאן בופה עשיר, עם מגוון אדיר של מיטב המאכלים כאן. זו חוויה קולינרית מומלצת ומגוונת מאד.
ביקור במקום:
https://youtu.be/FcAjPF4l8bY?t=78
מסעדת סדלר
#על מסעדת היוקרה עם הריזוטו השחור
מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.
המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.
האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.
המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.
#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
מסעדת סדלר (Sadler) היא מסעדת שף נודעת במילאנו. הריסטורנטה המעולה מגישה מנות איטלקיות יצירתיות וטעימות במיוחד, במחיר יקר.
המסעדה, האוחזת ב-2 כוכבי מישלן, מתנהלת בניצוחו של השף קלאודיו סדלר, שף מפורסם בכל רחבי איטליה ולדעת רבים גאון של ממש. סגנון האוכל שלו מפגיש בין ישן וחדש במטבח האיטלקי, בחיבור של מסורת מילאנזית עם חדשנות של אמן מטבח מודרני ומיומן.
האווירה ב"סדלר ריסטורנטה" יוקרתית במיוחד. האוכל לא רק טעים כאן, אלא גם יפה להפליא. הוא מוגש תוך הקפדה על צילחות נהדר, מה שבעידן האינסטגרם הופך לתקן במסעדות ברמה כזו.
המלצה חמה היא להזמין את המעדן האופייני למילאנו, הריזוטו השחור, באיטלקית "ריזוטו נרו". זהו ריזוטו אורז נהדר שאת צבעו הוא מקבל מהבישול שלו, עם דיו של דיונון. מעליו מוגשים קוויאר ורוטב מנגו, שמעטרים אותם כאן בעלי זהב אכילים.
#טיפים
הארוחה כאן יקרה מאד, אבל היא מהווה הזדמנות לסעוד אצל שף איטלקי ברמה עולמית, בחווייה כמעט חד-פעמית.
פיצריה ספונטיני
#הפיצריה המצוינת שליד התחנה המרכזית של מילאנו
רבים רואים בפיצריה ספונטיני (Pizzeria Spontini), שאתם בסניף הדגל שלה, את הפיצריה הטעימה ביותר של מילאנו. היא פעילה כבר מעל 50 שנה בהצלחה עצומה ויש לה כמה סניפים בעיר. דווקא לאור זה שמילאנו לא נחשבת למקום עם פיצות משובחות בולטת ספונטיני בפיצה שמוגדרת על ידי כולם כפיצה מושלמת.
בספונטיני מגישים בעיקר סוג אחד של פיצה - את המרגריטה המצוינת. זו פיצה עבה יחסית, שמפזרים עליה את התוספות, הטופינגס האיטלקיים הקלסיים, דוגמת נקניקים וגבינות מעולים.
#טיפים
בצהריים עלול להיות קושי במקום ישיבה.
הגעתם לכאן וצפוף? - קחו את הפיצה, קנו בירה ופנו לסעוד על ספסל בפארק דון ג'וזאני (Don Giussani) שנמצא בסמוך.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/03Op8YbPf8I
רבים רואים בפיצריה ספונטיני (Pizzeria Spontini), שאתם בסניף הדגל שלה, את הפיצריה הטעימה ביותר של מילאנו. היא פעילה כבר מעל 50 שנה בהצלחה עצומה ויש לה כמה סניפים בעיר. דווקא לאור זה שמילאנו לא נחשבת למקום עם פיצות משובחות בולטת ספונטיני בפיצה שמוגדרת על ידי כולם כפיצה מושלמת.
בספונטיני מגישים בעיקר סוג אחד של פיצה - את המרגריטה המצוינת. זו פיצה עבה יחסית, שמפזרים עליה את התוספות, הטופינגס האיטלקיים הקלסיים, דוגמת נקניקים וגבינות מעולים.
#טיפים
בצהריים עלול להיות קושי במקום ישיבה.
הגעתם לכאן וצפוף? - קחו את הפיצה, קנו בירה ופנו לסעוד על ספסל בפארק דון ג'וזאני (Don Giussani) שנמצא בסמוך.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/03Op8YbPf8I
מקדשי אוכל במילאנו
פֶּק
#על המעדנייה הכי ידועה באיטליה
המעדנייה הוותיקה פֶּק (Peck) היא אחת ממעדניות הגורמה של מילאנו ונחשבת למעדניית הדליקטסים המפורסמת ביותר באיטליה. זהו מקדש אוכל עצום שבו נוהגים רבים בעיר לרכוש ממגוון הגבינות, הנקניקים ושאר המעדנים שבמקום.
בפֶּק תוכלו לרכוש שלל מיני מזון משובחים ומבחר עצום של דליקטסים. יש כאן החל ממנות מוכנות, חמות וקרות, דרך מזון גורמה יקר ועד לבשרים, דגים, נקניקים, פסטות טריות, גבינות, לחמים ומאפים. יש כאן גם שוקולדים, ריבות, גלידות, פירות וירקות. כראוי לאיטליה, תמצאו כאן גם מבחר של סוגי קפה איכותיים ומיני תה רבים.
המעדניה הזו, שנוסדה לקראת סוף המאה ה-19, עברה למקומה הנוכחי בתחילת המאה ה-20. יש כאן 3 קומות של מזון, לצד מרתף יין, עם אוסף של יינות נדירים במיוחד ומבחר של יותר מ-2000 סוגי יין מיוחדים מכל העולם. במקום גם שתי מסעדות שף, עם מגוון מנות מובחרות ומשתנות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/g7RU1MEwJaA
ביקור במקום:
https://youtu.be/zhk_Xca7JH4?t=26s
הדרכה:
https://youtu.be/VxtIlQxIwz4
המעדנייה הוותיקה פֶּק (Peck) היא אחת ממעדניות הגורמה של מילאנו ונחשבת למעדניית הדליקטסים המפורסמת ביותר באיטליה. זהו מקדש אוכל עצום שבו נוהגים רבים בעיר לרכוש ממגוון הגבינות, הנקניקים ושאר המעדנים שבמקום.
בפֶּק תוכלו לרכוש שלל מיני מזון משובחים ומבחר עצום של דליקטסים. יש כאן החל ממנות מוכנות, חמות וקרות, דרך מזון גורמה יקר ועד לבשרים, דגים, נקניקים, פסטות טריות, גבינות, לחמים ומאפים. יש כאן גם שוקולדים, ריבות, גלידות, פירות וירקות. כראוי לאיטליה, תמצאו כאן גם מבחר של סוגי קפה איכותיים ומיני תה רבים.
המעדניה הזו, שנוסדה לקראת סוף המאה ה-19, עברה למקומה הנוכחי בתחילת המאה ה-20. יש כאן 3 קומות של מזון, לצד מרתף יין, עם אוסף של יינות נדירים במיוחד ומבחר של יותר מ-2000 סוגי יין מיוחדים מכל העולם. במקום גם שתי מסעדות שף, עם מגוון מנות מובחרות ומשתנות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/g7RU1MEwJaA
ביקור במקום:
https://youtu.be/zhk_Xca7JH4?t=26s
הדרכה:
https://youtu.be/VxtIlQxIwz4
שוֹקוֹלָטִי אִיטַלְיָאנִי
#על הגלידריה שהייתם רוצים לפגוש במילאנו
שוֹקוֹלָטִי אִיטַלְיָאנִי (Cioccolati Italiani) היא בית קפה, שוקולטריה וגלידריה מעולה במילאנו, עם גלידה איכותית, שמוגשת בצורה מעוררת תאבון ועתירת תוספות טעימות.
התור שנשרך לא פעם במקום, לא אמור להפתיע. עם גלידה איטלקית טריה, מבחר טעמים ומנות מיוחדות, עם שירות אדיב, חומרי גלם משובחים ושם מצוין, אין פלא שהמקום לוהט, על אף הגלידה הקרה...
שוקולטי איטליאני נמצא ברחוב סן רפאל, ליד כיכר הדואומו ויש לו גם סניפים נוספים בעיר. לצד הגלידות המצוינות, טבלאות השוקולד עם התוספות, והעוגות המצוינות, אתם מוזמנים לנסות את השוקו החם והסמיך שמוסיפים לו כאן משקה אלכוהולי. הלהיטים שרבים שותים כאן הם, בין השאר, שוקו חם בתוספת רום, או בתוספת שרי ברנדי.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/RAshu8p1y1E
שוֹקוֹלָטִי אִיטַלְיָאנִי (Cioccolati Italiani) היא בית קפה, שוקולטריה וגלידריה מעולה במילאנו, עם גלידה איכותית, שמוגשת בצורה מעוררת תאבון ועתירת תוספות טעימות.
התור שנשרך לא פעם במקום, לא אמור להפתיע. עם גלידה איטלקית טריה, מבחר טעמים ומנות מיוחדות, עם שירות אדיב, חומרי גלם משובחים ושם מצוין, אין פלא שהמקום לוהט, על אף הגלידה הקרה...
שוקולטי איטליאני נמצא ברחוב סן רפאל, ליד כיכר הדואומו ויש לו גם סניפים נוספים בעיר. לצד הגלידות המצוינות, טבלאות השוקולד עם התוספות, והעוגות המצוינות, אתם מוזמנים לנסות את השוקו החם והסמיך שמוסיפים לו כאן משקה אלכוהולי. הלהיטים שרבים שותים כאן הם, בין השאר, שוקו חם בתוספת רום, או בתוספת שרי ברנדי.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/RAshu8p1y1E
היקב של לֶאוֹנַרְדוֹ דֶה וִינְצִ'י
#על מוזיאון היקב המשוחזר של לאונרדו
לא רבים יודעים שלֶאוֹנַרְדוֹ דֶה וִינְצִ'י היה אוהב יין אמיתי. כמי שגדל בטוסקנה זה ממש התבקש אצלו ולכן מסקרן לבקר בבית אטלאני (Atellani House), היום מוזיאון קאסה דגלי אטליני (Casa degli Atellani). זה המקום שבו שכנו גני היקב של דה וינצ'י.
אוהבי יין ייהנו לבקר במוזיאון היקב של לאונרדו דה וינצ'י (La Vigna di Leonardo). כאן יש שחזור של היקב הפרטי של לאונרדו.
את היקב הזה קיבל האמן הדגול במאה ה-16, מלודוביצ'ו סטורצה, הדוכס של מילאנו, כחלק מהתשלום על ציור "הסעודה האחרונה" שביצע הצייר בכנסיית סנטה מריה דלה גרציה (Santa Maria delle Grazie) שניצבת ממול.
היקב שוחזר לאחר שנחרב בהפצצה שבה נפגעה גם הכנסייה. לאחרונה הוא נבנה מחדש, לפי תכניות עתיקות וצילומים שנותרו מלפני מלחמת העולם השנייה. היום מתהדרים כאן גם ביכולת של מומחי המקום ליצור את היין הלבן שלאונרדו כל כך אהב.
#תולדות היקב
את היקב הזה העניק לודוביצ'ו סטורצה, הדוכס של מילאנו, לאמן הדגול לאונרדו דה וינצ'י, כהערכה וכחלק מהתשלום על ציור "הסעודה האחרונה" שביצע האחרון. הציור שנמצא בכנסיית המנזר שממול, כנסיית סנטה מריה דלה גרציה (Santa Maria delle Grazie) נחשב עד היום ליצירת אמנות מהחשובות בעולם.
מאז תקופת הרנסאנס ועד לפני מלחמת העולם השנייה פעל היקב ברציפות. בהפצצות בנות הברית בשנת 1943, נפגע היקב ובית אטלאני (Casa degli Atellani) שבמקום והשטח נשאר סגור למשך עשרות שנים.
לקראת סוף המאה ה-20 היקב שוחזר ונבנה מחדש, לפי תכניות עתיקות וצילומים שנותרו מלפני המלחמה. חוקרים שחפרו במקום גילו גם שרידים של עצי גפן מתקופת לאונרדו. מבדיקות גנטיות מודרניות הם מאמינים שאחרי 11 שנים של מחקר, הם הצליחו לפצח את זן הגפן שגדל כאן, לגדלו מחדש ולהפיק ממנו יין. כיום מציעים כאן את סוג היין שגדל כאן בחייו של לאונרדו דה וינצ'י ומן הסתם היה מועדף ואהוד על האמן הנודע ושוחר היין האיכותי.
בבית אטלאני, הארמון החביב ששוחזר גם הוא, תראו ציורי קיר מרהיבים, תחריטים נהדרים ויצירות אמנות שונות.
#טיפים
ודאו שהכרטיס שאתם קונים באינטרנט, לצפייה בציור "סעודה האחרונה", כולל גם את הכניסה החופשית ליקב הזה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/b1mL2uMt4ao
לא רבים יודעים שלֶאוֹנַרְדוֹ דֶה וִינְצִ'י היה אוהב יין אמיתי. כמי שגדל בטוסקנה זה ממש התבקש אצלו ולכן מסקרן לבקר בבית אטלאני (Atellani House), היום מוזיאון קאסה דגלי אטליני (Casa degli Atellani). זה המקום שבו שכנו גני היקב של דה וינצ'י.
אוהבי יין ייהנו לבקר במוזיאון היקב של לאונרדו דה וינצ'י (La Vigna di Leonardo). כאן יש שחזור של היקב הפרטי של לאונרדו.
את היקב הזה קיבל האמן הדגול במאה ה-16, מלודוביצ'ו סטורצה, הדוכס של מילאנו, כחלק מהתשלום על ציור "הסעודה האחרונה" שביצע הצייר בכנסיית סנטה מריה דלה גרציה (Santa Maria delle Grazie) שניצבת ממול.
היקב שוחזר לאחר שנחרב בהפצצה שבה נפגעה גם הכנסייה. לאחרונה הוא נבנה מחדש, לפי תכניות עתיקות וצילומים שנותרו מלפני מלחמת העולם השנייה. היום מתהדרים כאן גם ביכולת של מומחי המקום ליצור את היין הלבן שלאונרדו כל כך אהב.
#תולדות היקב
את היקב הזה העניק לודוביצ'ו סטורצה, הדוכס של מילאנו, לאמן הדגול לאונרדו דה וינצ'י, כהערכה וכחלק מהתשלום על ציור "הסעודה האחרונה" שביצע האחרון. הציור שנמצא בכנסיית המנזר שממול, כנסיית סנטה מריה דלה גרציה (Santa Maria delle Grazie) נחשב עד היום ליצירת אמנות מהחשובות בעולם.
מאז תקופת הרנסאנס ועד לפני מלחמת העולם השנייה פעל היקב ברציפות. בהפצצות בנות הברית בשנת 1943, נפגע היקב ובית אטלאני (Casa degli Atellani) שבמקום והשטח נשאר סגור למשך עשרות שנים.
לקראת סוף המאה ה-20 היקב שוחזר ונבנה מחדש, לפי תכניות עתיקות וצילומים שנותרו מלפני המלחמה. חוקרים שחפרו במקום גילו גם שרידים של עצי גפן מתקופת לאונרדו. מבדיקות גנטיות מודרניות הם מאמינים שאחרי 11 שנים של מחקר, הם הצליחו לפצח את זן הגפן שגדל כאן, לגדלו מחדש ולהפיק ממנו יין. כיום מציעים כאן את סוג היין שגדל כאן בחייו של לאונרדו דה וינצ'י ומן הסתם היה מועדף ואהוד על האמן הנודע ושוחר היין האיכותי.
בבית אטלאני, הארמון החביב ששוחזר גם הוא, תראו ציורי קיר מרהיבים, תחריטים נהדרים ויצירות אמנות שונות.
#טיפים
ודאו שהכרטיס שאתם קונים באינטרנט, לצפייה בציור "סעודה האחרונה", כולל גם את הכניסה החופשית ליקב הזה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/b1mL2uMt4ao
קָאוָולִי קלאב
#על המועדון של המעצב הנודע רוברט קוואלי
מועדון קָאוָולִי קלאב (Cavalli Club Milano) הוא חלל אקסצנטרי ומעוצב, הממוקם בפארק סמפיונה, למרגלות מגדל הצפייה המפורסם. זהו מתחם בילוי מבוקש ואופנתי, שהקים מעצב-העל רוברטו קוואלי. הוא חיבר בו, תחת אותו גג, בר יוקרתי וטרנדי, עם מועדון ריקודים שיקי, לאונג' עם פינות ישיבה ומסעדת גורמה, שרבים לא מחמיאים לה דווקא.
אז אולי על האוכל יש ויכוחים, אבל על החוויה בקאוולי קלאב דומה שאין הרבה כאלו. זהו מועדון ריקודים מעוצב בצורה מהממת, שהוא גם מתחם בילוי אופנתי וחם בעיר. כאן מתקיימות תצוגות אופנה רבות, לצד מסיבות מתוקשרות והשקות חגיגיות.
משעות הערב המוקדמות מתחילים להגיע לכאן אנשים רבים, המגיעים ברובם כדי לראות ולהראות, ללגום קוקטיילים המבוססים על הוודקה של רוברטו קוואלי.
#טיפים
רבים מציינים שהמסעדה כאן לא משהו, אז אולי כדאי להגיע אחרי ארוחת ערב טובה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/hQvOY_tN7OY
והאנשים היפים:
https://youtu.be/Z4EYB4TPDgY
מועדון קָאוָולִי קלאב (Cavalli Club Milano) הוא חלל אקסצנטרי ומעוצב, הממוקם בפארק סמפיונה, למרגלות מגדל הצפייה המפורסם. זהו מתחם בילוי מבוקש ואופנתי, שהקים מעצב-העל רוברטו קוואלי. הוא חיבר בו, תחת אותו גג, בר יוקרתי וטרנדי, עם מועדון ריקודים שיקי, לאונג' עם פינות ישיבה ומסעדת גורמה, שרבים לא מחמיאים לה דווקא.
אז אולי על האוכל יש ויכוחים, אבל על החוויה בקאוולי קלאב דומה שאין הרבה כאלו. זהו מועדון ריקודים מעוצב בצורה מהממת, שהוא גם מתחם בילוי אופנתי וחם בעיר. כאן מתקיימות תצוגות אופנה רבות, לצד מסיבות מתוקשרות והשקות חגיגיות.
משעות הערב המוקדמות מתחילים להגיע לכאן אנשים רבים, המגיעים ברובם כדי לראות ולהראות, ללגום קוקטיילים המבוססים על הוודקה של רוברטו קוואלי.
#טיפים
רבים מציינים שהמסעדה כאן לא משהו, אז אולי כדאי להגיע אחרי ארוחת ערב טובה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/hQvOY_tN7OY
והאנשים היפים:
https://youtu.be/Z4EYB4TPDgY
טראצה טריאנלה
#על מסעדת הנוף שעל מוזיאון העיצוב
טראצה טריאנלה (Terrazza Triennale) היא מסעדה נפלאה במילאנו, היושבת על גגו של מוזיאון העיצוב של העיר.
את המאכלים משובחים כאן מכין השף סטפנו צ'רבי (Stefano Cerveni). נאמן למטבח האיטלקי, האיש יוצר כאן קלאסיקות קולינריות מצוינות, בתוספת המגע המודרני והאישי שלו, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים מאד ותשוקה למנות מיוחדות.
המסעדה יושבת בתוך מבנה מודרני עתיר פלדה וזכוכית והאוכל הנפלא שבה מתחרה רק בנוף המרהיב שנשקף מכאן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/fd3W8DWKKH0
גם בערב נפלא כאן:
https://youtu.be/zhQW-8sB-GE
השף מדבר:
https://youtu.be/KlwxGTtjXQk
טראצה טריאנלה (Terrazza Triennale) היא מסעדה נפלאה במילאנו, היושבת על גגו של מוזיאון העיצוב של העיר.
את המאכלים משובחים כאן מכין השף סטפנו צ'רבי (Stefano Cerveni). נאמן למטבח האיטלקי, האיש יוצר כאן קלאסיקות קולינריות מצוינות, בתוספת המגע המודרני והאישי שלו, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטריים מאד ותשוקה למנות מיוחדות.
המסעדה יושבת בתוך מבנה מודרני עתיר פלדה וזכוכית והאוכל הנפלא שבה מתחרה רק בנוף המרהיב שנשקף מכאן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/fd3W8DWKKH0
גם בערב נפלא כאן:
https://youtu.be/zhQW-8sB-GE
השף מדבר:
https://youtu.be/KlwxGTtjXQk