שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
שוקולד גֶיי אוֹדין
#על אימפריית השוקולד הטובה בנאפולי
לצד היותה הגלידריה הנבחרת של נאפולי, השוקולד של גֶ'לַטֶריָה גֶיי אוֹדין (Gay-Odin) הוא הדגל העוד יותר ידוע של המקום.
שכן גיי אודין נחשבת בעיני רבים לחנות ויצרנית שוקולד הבוטיק, הטוב ביותר בנאפולי ואחד הטובים באיטליה כולה. לאוהבי השוקולד, המקום הזה הוא אתר חובה בנאפולי, שוקולוטריית עילית עם שוקולד high-end מדהים ועשיר במיוחד.
יש לאודין סניפים רבים באיטליה, אבל זה של ספאקנאפולי (Spaccanapoli) הוא אחד הטובים שבהם, אם לא הטוב ביותר.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/AkLsIzoArf4
הצצה קטנה:
https://youtu.be/eCyzgj6l4WE
כך מכינים את המעדנים כאן:
https://youtu.be/qOu3xGkpgGY
לצד היותה הגלידריה הנבחרת של נאפולי, השוקולד של גֶ'לַטֶריָה גֶיי אוֹדין (Gay-Odin) הוא הדגל העוד יותר ידוע של המקום.
שכן גיי אודין נחשבת בעיני רבים לחנות ויצרנית שוקולד הבוטיק, הטוב ביותר בנאפולי ואחד הטובים באיטליה כולה. לאוהבי השוקולד, המקום הזה הוא אתר חובה בנאפולי, שוקולוטריית עילית עם שוקולד high-end מדהים ועשיר במיוחד.
יש לאודין סניפים רבים באיטליה, אבל זה של ספאקנאפולי (Spaccanapoli) הוא אחד הטובים שבהם, אם לא הטוב ביותר.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/AkLsIzoArf4
הצצה קטנה:
https://youtu.be/eCyzgj6l4WE
כך מכינים את המעדנים כאן:
https://youtu.be/qOu3xGkpgGY
גֶ'לַטֶריָה גֶיי אוֹדין
#על מקדש הגלידה של נאפולי ואיטליה כולה
דמיינו ויטרינה איטלקית ססגונית, עם הררי גלידה צבעונית ומפתה, בשלל טעמים, צבעים ותוספות. אלה לצד אלה, מונחות גלידות שמנת ושוקולד, לצד גלידות סורבה נפלאות, שהוכנו מפירות, גלידת וניל לצד גלידות מכוסות בחלקיקי פירות, אגוזים, שקדים ועוד. יאמי, נכון?
זה לא דמיון, אלא הגלידריה הנאפוליטנית גֶ'לַטֶריָה גֶיי אוֹדִין (Gay-Odin), הנחשבת בעיני רבים כג'לטריה הקרובה ביותר לשלימות. המשעשע הוא שהיא בכלל חלק מחנות שוקולד נהדרת בנאפולי, שנקראת כך. אז נכון שגלידת השוקולד המעולה שכאן היא חלק משלמות טעמי הגלידות שמייצרים כאן, אבל מה עם שאר טעמי הגלידה הנהדרים שבוויטרינה? מה עם סורבה התות או הלימון? מה עם טעמי הזביונה ואגוזי הלוז העדינים והטעימים להפליא?
גלידרייה גיי אודין מציעה את הגלידה, או הג'לטו כמו שהיא נקראת בארץ המגף, הטובה ביותר בנאפולי. המרקם של הגלידה של גיי אודין הוא האהוב והמפורסם בעיר. בעלי המקום ושוחריו יודעים לספר שעד כדי כך המקום הזה איכותי וטעים, עד שיצא שמעו למרחקים ולכאן מגיעים אוהבי גלידה מכל רחבי איטליה.
גלידריית Gay-Odin. מקום קטן עם גלידה גדולה!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/KMc6u54mkKI
דמיינו ויטרינה איטלקית ססגונית, עם הררי גלידה צבעונית ומפתה, בשלל טעמים, צבעים ותוספות. אלה לצד אלה, מונחות גלידות שמנת ושוקולד, לצד גלידות סורבה נפלאות, שהוכנו מפירות, גלידת וניל לצד גלידות מכוסות בחלקיקי פירות, אגוזים, שקדים ועוד. יאמי, נכון?
זה לא דמיון, אלא הגלידריה הנאפוליטנית גֶ'לַטֶריָה גֶיי אוֹדִין (Gay-Odin), הנחשבת בעיני רבים כג'לטריה הקרובה ביותר לשלימות. המשעשע הוא שהיא בכלל חלק מחנות שוקולד נהדרת בנאפולי, שנקראת כך. אז נכון שגלידת השוקולד המעולה שכאן היא חלק משלמות טעמי הגלידות שמייצרים כאן, אבל מה עם שאר טעמי הגלידה הנהדרים שבוויטרינה? מה עם סורבה התות או הלימון? מה עם טעמי הזביונה ואגוזי הלוז העדינים והטעימים להפליא?
גלידרייה גיי אודין מציעה את הגלידה, או הג'לטו כמו שהיא נקראת בארץ המגף, הטובה ביותר בנאפולי. המרקם של הגלידה של גיי אודין הוא האהוב והמפורסם בעיר. בעלי המקום ושוחריו יודעים לספר שעד כדי כך המקום הזה איכותי וטעים, עד שיצא שמעו למרחקים ולכאן מגיעים אוהבי גלידה מכל רחבי איטליה.
גלידריית Gay-Odin. מקום קטן עם גלידה גדולה!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/KMc6u54mkKI
טרטוריה לה קמפניולה
#על מסעדה ביתית בלי חוכמות ועם איכות
מסעדת טרטוריה לה קמפניולה (Trattoria La Campagnola), שליד הדואומו בנאפולי, היא לא עוד מסעדת תיירים שמפצצת במחיר ומזלזלת באיכות. כאן תפגשו בעיקר מקומיים דוברי איטלקית מנאפולי. טוב שכך. אלה לא ישובו למקום גרוע.
כאן אין תפריט באנגלית ואין אתר אינטרנט או פייסבוק. כאן מזמינים בראייה מתוך מה שבישלו באותו יום. אין גם טעם לנסות להבין מה בדיוק כתוב על הלוח. זה באיטלקית... המלצר יסביר ותנו לו להמליץ על המנות. האוכל איטלקי וביתי והמטבח פתוח. תוכלו להביט במבשלות בעבודה.
בין המעניינים שנדגמו כאן היו מנות פתיחה מעולות, פלפלים ממולאים, פסטות אפויות, סלטים ירוקים נהדרים. יין הבית מעולה ולא יקר והמנות זולות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/I-91y92-F3k
ביקור במקום:
https://youtu.be/ApaeX51BrYg
מסעדת טרטוריה לה קמפניולה (Trattoria La Campagnola), שליד הדואומו בנאפולי, היא לא עוד מסעדת תיירים שמפצצת במחיר ומזלזלת באיכות. כאן תפגשו בעיקר מקומיים דוברי איטלקית מנאפולי. טוב שכך. אלה לא ישובו למקום גרוע.
כאן אין תפריט באנגלית ואין אתר אינטרנט או פייסבוק. כאן מזמינים בראייה מתוך מה שבישלו באותו יום. אין גם טעם לנסות להבין מה בדיוק כתוב על הלוח. זה באיטלקית... המלצר יסביר ותנו לו להמליץ על המנות. האוכל איטלקי וביתי והמטבח פתוח. תוכלו להביט במבשלות בעבודה.
בין המעניינים שנדגמו כאן היו מנות פתיחה מעולות, פלפלים ממולאים, פסטות אפויות, סלטים ירוקים נהדרים. יין הבית מעולה ולא יקר והמנות זולות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/I-91y92-F3k
ביקור במקום:
https://youtu.be/ApaeX51BrYg
פיצריית דאל פרזידנטה
#על הפיצריה שהתרגשה מנשיא ארצות הברית
רוצים פיצה נאפוליטנית עם בצק דקיק, עגבניות טריות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום? - זה מה שרצה נשיא ארצות הברית ביל קלינטון כשביקר במולדת הפיצה, נאפולי. אז הוא בחר בפיצריית דאל פרזידנטה (Pizzeria Dal Presidente), שאז לא נקראה כך, והם הגישו לו את הפיצה שלהם.
קלינטון לא טעה. כאן מגישים את אחת הפיצות הטובות בעיר ואתם עומדים ליהנות מאד ולא ביוקר. את שמה קיבלה הפיצרייה לאחר אותו אירוע היסטורי וקולינרי של ביקור ביל קלינטון במקום.
בתיאבון!
מבט מקרוב על הפיצה של פיצריית דאל פרזידנטה:
https://youtu.be/EG6lV_CDlkw
רוצים פיצה נאפוליטנית עם בצק דקיק, עגבניות טריות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום? - זה מה שרצה נשיא ארצות הברית ביל קלינטון כשביקר במולדת הפיצה, נאפולי. אז הוא בחר בפיצריית דאל פרזידנטה (Pizzeria Dal Presidente), שאז לא נקראה כך, והם הגישו לו את הפיצה שלהם.
קלינטון לא טעה. כאן מגישים את אחת הפיצות הטובות בעיר ואתם עומדים ליהנות מאד ולא ביוקר. את שמה קיבלה הפיצרייה לאחר אותו אירוע היסטורי וקולינרי של ביקור ביל קלינטון במקום.
בתיאבון!
מבט מקרוב על הפיצה של פיצריית דאל פרזידנטה:
https://youtu.be/EG6lV_CDlkw
מקדשי אוכל בנאפולי
קפה גמברינוס
#על הקפה הטוב בנאפולי
בכל איטליה, אבל עוד יותר בנאפולי, תופס הקפה תפקיד חשוב מאד בחיי היום יום של התושבים. קפה גמברינוס (Gran Caffè Gambrinus) הוא בית קפה עם היסטוריה ארוכה, אווירה נהדרת וקפה מצוין. המקום פועל מאז סוף המאה ה-19 כמקום מפגש לפוליטיקאים, אינטלקטואלים ואנשי עסקים ולגמברינוס קפה יש רשימה היסטורית של אורחים מכובדים וידועי שם.
בית הקפה, שממוקם בסמוך לכיכר פלבישיטו (Plebiscito), הוא אבן שואבת לחובבי הקפה מהעיר ולרבים מקרב התיירים שמבקרים בה. אבל הוא גם מקום שמפעיל את אחת הקונדיטוריות הטובות בעיר ובנוסף לקפה ועוגות מעולות, יש כאן גם גלריה מפורסמת לאמנות.
בואו לכאן במהלך הטיולים שמסביב, נוחו לרגע קט, עם קפה נהדר ועוגה טובה ואז, רק אז, המשיכו בדרככם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SpXNJGkNWwk
בלוגרים:
https://youtu.be/ACIpyLVfV8o?end=44s
כך מכינים כאן את המעדנים:
https://youtu.be/C4ny6aF3w3A
ומצגת וידאו בתמונות:
https://youtu.be/CxhnZ-fZojs
בכל איטליה, אבל עוד יותר בנאפולי, תופס הקפה תפקיד חשוב מאד בחיי היום יום של התושבים. קפה גמברינוס (Gran Caffè Gambrinus) הוא בית קפה עם היסטוריה ארוכה, אווירה נהדרת וקפה מצוין. המקום פועל מאז סוף המאה ה-19 כמקום מפגש לפוליטיקאים, אינטלקטואלים ואנשי עסקים ולגמברינוס קפה יש רשימה היסטורית של אורחים מכובדים וידועי שם.
בית הקפה, שממוקם בסמוך לכיכר פלבישיטו (Plebiscito), הוא אבן שואבת לחובבי הקפה מהעיר ולרבים מקרב התיירים שמבקרים בה. אבל הוא גם מקום שמפעיל את אחת הקונדיטוריות הטובות בעיר ובנוסף לקפה ועוגות מעולות, יש כאן גם גלריה מפורסמת לאמנות.
בואו לכאן במהלך הטיולים שמסביב, נוחו לרגע קט, עם קפה נהדר ועוגה טובה ואז, רק אז, המשיכו בדרככם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SpXNJGkNWwk
בלוגרים:
https://youtu.be/ACIpyLVfV8o?end=44s
כך מכינים כאן את המעדנים:
https://youtu.be/C4ny6aF3w3A
ומצגת וידאו בתמונות:
https://youtu.be/CxhnZ-fZojs
קפה מקסיקו
#על המקום עם האספרסו הטוב ביותר בנאפולי
כשאתם בנאפולי, אל תעיזו לוותר על קפה האספרסו הנפוליטני המריר והחזק, שהם כל כך מצטיינים בו. ואם דיברנו על הצטיינות בשחור ארומטי הזה, אחד מבתי הקפה הטובים בעיר ולדעת רבים גם הטוב שבהם, הוא קפה מקסיקו (Caffe Mexico) הצנוע.
בעיר מספרים שאפילו השוטרים המקומיים עוצרים כאן לשוט מהיר של אספרסו קצר ומושלם. הקפה כאן הוא אולד סקול במובן הטוב של המילה. הבריסטה של המקום לא עושה לעצמו הנחות. מכונת האספרסו מציעה קפה מריר, חזק, קטיפתי וארומטי במיוחד.
יודעי דבר מבקשים כאן harem con panna, שהוא אספרסו מפולי ערביקה שמעליו קרם שמנת וכפית, כדי לטרוף אותו...
#טיפים
אם לא תרצו אספרסו ממותק, אמרו זאת מראש ובקשו אותו מריר, או באיטלקית amaro.
בעיר יש סניפים נוספים, כמו זה שבפיאצה גריבלדי, פיאצה דנטה וקורסו אומברטו. כולם טובים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ACIpyLVfV8o?t=44s
כשאתם בנאפולי, אל תעיזו לוותר על קפה האספרסו הנפוליטני המריר והחזק, שהם כל כך מצטיינים בו. ואם דיברנו על הצטיינות בשחור ארומטי הזה, אחד מבתי הקפה הטובים בעיר ולדעת רבים גם הטוב שבהם, הוא קפה מקסיקו (Caffe Mexico) הצנוע.
בעיר מספרים שאפילו השוטרים המקומיים עוצרים כאן לשוט מהיר של אספרסו קצר ומושלם. הקפה כאן הוא אולד סקול במובן הטוב של המילה. הבריסטה של המקום לא עושה לעצמו הנחות. מכונת האספרסו מציעה קפה מריר, חזק, קטיפתי וארומטי במיוחד.
יודעי דבר מבקשים כאן harem con panna, שהוא אספרסו מפולי ערביקה שמעליו קרם שמנת וכפית, כדי לטרוף אותו...
#טיפים
אם לא תרצו אספרסו ממותק, אמרו זאת מראש ובקשו אותו מריר, או באיטלקית amaro.
בעיר יש סניפים נוספים, כמו זה שבפיאצה גריבלדי, פיאצה דנטה וקורסו אומברטו. כולם טובים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ACIpyLVfV8o?t=44s
מאפיית אתאנאסיו
#על מאפיה עם הסְפוֹלְיָאטֶלֶה הטוב בנאפולי
אתאנאסיו (Attanasio) היא מאפיה מעולה לעוגות. במיוחד הם ידועים כאן ב"סְפוֹלְיָאטֶלֶה" שלהם, שלדעת רבים הוא הטוב ביותר בעיר.
סְפוֹלְיָאטֶלֶה (Sfogliatella) הוא המאפה המזוהה ביותר עם נאפולי. צורתו היא של מעין קונכייה מעלי בצק דקים, שבתוכה מילוי של גבינת ריקוטה מתוקה.
מדובר במאפה הפופולארי ביותר, כבר שנים רבות, אצל הנאפוליטנים. החבר'ה במאפיית אתאנאסיו הם אמנם לא היחידים שמכינים אותו ומכינים הרבה מאפים אירין, אבל תושבי העיר אוהבים את הספוליאטלה של המקום במיוחד ונוהרים לכאן כדי לטרוף אותו.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/E-Novfvz3_w
כך מכינים אותו:
https://youtu.be/lWEp5VmOzYE
אתאנאסיו (Attanasio) היא מאפיה מעולה לעוגות. במיוחד הם ידועים כאן ב"סְפוֹלְיָאטֶלֶה" שלהם, שלדעת רבים הוא הטוב ביותר בעיר.
סְפוֹלְיָאטֶלֶה (Sfogliatella) הוא המאפה המזוהה ביותר עם נאפולי. צורתו היא של מעין קונכייה מעלי בצק דקים, שבתוכה מילוי של גבינת ריקוטה מתוקה.
מדובר במאפה הפופולארי ביותר, כבר שנים רבות, אצל הנאפוליטנים. החבר'ה במאפיית אתאנאסיו הם אמנם לא היחידים שמכינים אותו ומכינים הרבה מאפים אירין, אבל תושבי העיר אוהבים את הספוליאטלה של המקום במיוחד ונוהרים לכאן כדי לטרוף אותו.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/E-Novfvz3_w
כך מכינים אותו:
https://youtu.be/lWEp5VmOzYE
פיצריית פורט אלבה
#על הפיצרייה הראשונה בעולם
הבעלים של פיצריית פורט אלבה (Antica Pizzeria Port'Alba) טוען שהיא הפיצרייה הכי עתיקה בעולם ואם לא מספיק התור של המאמינים לו, שמשתרך בחוץ, אז יש לו עוד הוכחות לכך.
הפיצה כאן מוצעת בשתי אופציות בלבד, שתיהן פשוטות באופן מדהים וטעימות להפליא. פיצה מרגריטה, שהיא הפיצה הדקיקה והמוכרת בעולם, עם רסק עגבניות, גבינת מוצרלה, בזיליקום ושמן זית ופיצה מרינרה, פיצה דקה גם היא, עם רסק עגבניות בלבד וללא גבינה. שתיהן נפוצות בעולם כולו, אבל כל כך טובות כאן!
יש לה אמנם תחרות מול פיצריות מפורסמות ומוצלחות אחרות בנאפולי, אבל לפורט אלבה, שנפתחה לראשונה בשנת 1738, יש עוד כמה יתרונות, מלבד ההיסטוריה והפיצה המעולה שלה. היא ניצבת מול הים של נאפולי, עם נוף מדהים ובריזה נהדרת שמשדרגת את חוויית הפיצה בהרבה.
#טיפים
הזמינו את הבירה של נאפולי - היא נהדרת!
מבט מקרוב על פיצריית פורט אלבה:
https://youtu.be/2hGcU51SZRo
הבעלים של פיצריית פורט אלבה (Antica Pizzeria Port'Alba) טוען שהיא הפיצרייה הכי עתיקה בעולם ואם לא מספיק התור של המאמינים לו, שמשתרך בחוץ, אז יש לו עוד הוכחות לכך.
הפיצה כאן מוצעת בשתי אופציות בלבד, שתיהן פשוטות באופן מדהים וטעימות להפליא. פיצה מרגריטה, שהיא הפיצה הדקיקה והמוכרת בעולם, עם רסק עגבניות, גבינת מוצרלה, בזיליקום ושמן זית ופיצה מרינרה, פיצה דקה גם היא, עם רסק עגבניות בלבד וללא גבינה. שתיהן נפוצות בעולם כולו, אבל כל כך טובות כאן!
יש לה אמנם תחרות מול פיצריות מפורסמות ומוצלחות אחרות בנאפולי, אבל לפורט אלבה, שנפתחה לראשונה בשנת 1738, יש עוד כמה יתרונות, מלבד ההיסטוריה והפיצה המעולה שלה. היא ניצבת מול הים של נאפולי, עם נוף מדהים ובריזה נהדרת שמשדרגת את חוויית הפיצה בהרבה.
#טיפים
הזמינו את הבירה של נאפולי - היא נהדרת!
מבט מקרוב על פיצריית פורט אלבה:
https://youtu.be/2hGcU51SZRo
פיצריית דה אטורה
#על הפיצרייה הראשונה בעולם
פיצריית דה אטורה (Trattoria Da Ettore), על שני סניפיה, היא טרטוריה, מסעדה עממית מעולה ופיצרייה נפלאה שלאכול בה פיצה זה גם בילוי. זאת מפני שבנוסף לפיצה המעולה שלהם ושאר המנות הטריות והמצוינות, החבר'ה כאן מציעים נוף נהדר ואוויר נעים שמגיע מהים.
#טיפים
חשוב שלא להתבלבל, כי חוץ משתיהן יש עוד מסעדות ופיצריות בשם הזה וחלקן לא משהו.
מבט מקרוב בטרטוריה עם האוכל הנפלא:
https://youtu.be/PHpyQF58qCg
דה אטורה בסנטה לוצ'יה מככבת בפיצות:
https://youtu.be/GM9RHVeMLSU
פיצריית דה אטורה (Trattoria Da Ettore), על שני סניפיה, היא טרטוריה, מסעדה עממית מעולה ופיצרייה נפלאה שלאכול בה פיצה זה גם בילוי. זאת מפני שבנוסף לפיצה המעולה שלהם ושאר המנות הטריות והמצוינות, החבר'ה כאן מציעים נוף נהדר ואוויר נעים שמגיע מהים.
#טיפים
חשוב שלא להתבלבל, כי חוץ משתיהן יש עוד מסעדות ופיצריות בשם הזה וחלקן לא משהו.
מבט מקרוב בטרטוריה עם האוכל הנפלא:
https://youtu.be/PHpyQF58qCg
דה אטורה בסנטה לוצ'יה מככבת בפיצות:
https://youtu.be/GM9RHVeMLSU
גְּרַנִיאַנוֹ
#על העיירה של המקרוני ומולדת הפסטה
גְּרַנִיאַנוֹ (Gragnano) נקראת כאן "העיירה של המקרוני". מדובר בעיירה קטנה שנמצאת בעמק, בין הגבעות של דרום נאפולי. בגרניאנו מסורת ארוכה, בת יותר מ-500 שנה, של ייצור פסטה. בעיירה יש עשרות מפעלים קטנים, כמעט ביתיים, המייצרים את הפסטה הידנית בעבודת יד. הם נקראים כאן "לַבּוֹרַטוֹריוֹ".
בגרניאנו תכירו את הפסטה מכל צדדיה. כאן מכינים לא פחות מ-120 סוגי פסטה שונים ויש כאן מפעלי פסטה בני 200 שנה, שפועלים ברציפות מאז הוקמו.
העובדים לומדים כאן מהוותיקים איך לייצר את הפסטה והם עושים זאת בשיטות מסורתיות ועתיקות יומין. יש כאן פסטות בצורות שונות, כמו לבבות ופרחים. מיוצרות כאן פסטות מסוגים שונים, מספגטי או ניוקי ועד הניוקטי סרדי - ניוקי קטנים מסרדיניה, פסטה אינטגרטי, פסטה לומקוני שצורתה כחלזונות, פסטה פֶּנֵה שהושחרה בדיו של הדיונון והקָקַבֵלָה - הפסטה הראשונה בעולם וצורתה קונכיה ענקית וממולאת בבשר וגבינה.
אחת הגאוות הפטריוטיות של איטליה הן הפסטות שמייצרים בצבעים שונים, כמו 3 הצבעים של הדגל האיטלקי - אדום, לבן וירוק. באיטליה, כשלמשל אומרים "פסטה אדומה", כלומר "פסטה רוזה" (Pasta Rossa), מתכוונים בדרך כלל לפסטה ברוטב פומודורו, כלומר ברוטב עגבניות. "פסטה לבנה" כאן היא "פסטה ביאנקה" (Pasta Bianca). זוהי פסטה שמתובלת ברוטב אלפרדו או בחמאה נמסה ופרמזן. השלישית היא "פסטה ירוקה", או באיטלקית "פסטה וֶרְדָה" (Pasta Verda), שהיא פסטה ברוטב פֶּסְטוֹ.
בביקור במפעל "די מרטינו", למשל, תוכלו לראות כיצד מייצרים את הפסטה. תוכלו להשתתף בטעימות של פסטה אמיתית וללמוד על שלבי הייצור שלה, כאחד מהמאכלים האיטלקיים האהובים ביותר בעולם. בהתחלה מערבבים את קמח הסַמֶלִינָה במים ואחר כך היא הופכת לבצק. מכאן יתנו לה את הצורה האופיינית לפסטות השונות, בעזרת תבניות שונות - כל תבנית והפסטה שהיא מייצרת. במגירות ובתאים מיוחדים תוכלו אז לראות את הפסטות כשהן מתייבשות לאחר ההכנה, בין 24 ל-70 שעות של ייבוש. במחלקת האריזה, לסיום, אורזות העובדות את הפסטה בידיהן, בכדי שהיא לא תישבר.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ul23BeKkNVo?t=16s
גְּרַנִיאַנוֹ (Gragnano) נקראת כאן "העיירה של המקרוני". מדובר בעיירה קטנה שנמצאת בעמק, בין הגבעות של דרום נאפולי. בגרניאנו מסורת ארוכה, בת יותר מ-500 שנה, של ייצור פסטה. בעיירה יש עשרות מפעלים קטנים, כמעט ביתיים, המייצרים את הפסטה הידנית בעבודת יד. הם נקראים כאן "לַבּוֹרַטוֹריוֹ".
בגרניאנו תכירו את הפסטה מכל צדדיה. כאן מכינים לא פחות מ-120 סוגי פסטה שונים ויש כאן מפעלי פסטה בני 200 שנה, שפועלים ברציפות מאז הוקמו.
העובדים לומדים כאן מהוותיקים איך לייצר את הפסטה והם עושים זאת בשיטות מסורתיות ועתיקות יומין. יש כאן פסטות בצורות שונות, כמו לבבות ופרחים. מיוצרות כאן פסטות מסוגים שונים, מספגטי או ניוקי ועד הניוקטי סרדי - ניוקי קטנים מסרדיניה, פסטה אינטגרטי, פסטה לומקוני שצורתה כחלזונות, פסטה פֶּנֵה שהושחרה בדיו של הדיונון והקָקַבֵלָה - הפסטה הראשונה בעולם וצורתה קונכיה ענקית וממולאת בבשר וגבינה.
אחת הגאוות הפטריוטיות של איטליה הן הפסטות שמייצרים בצבעים שונים, כמו 3 הצבעים של הדגל האיטלקי - אדום, לבן וירוק. באיטליה, כשלמשל אומרים "פסטה אדומה", כלומר "פסטה רוזה" (Pasta Rossa), מתכוונים בדרך כלל לפסטה ברוטב פומודורו, כלומר ברוטב עגבניות. "פסטה לבנה" כאן היא "פסטה ביאנקה" (Pasta Bianca). זוהי פסטה שמתובלת ברוטב אלפרדו או בחמאה נמסה ופרמזן. השלישית היא "פסטה ירוקה", או באיטלקית "פסטה וֶרְדָה" (Pasta Verda), שהיא פסטה ברוטב פֶּסְטוֹ.
בביקור במפעל "די מרטינו", למשל, תוכלו לראות כיצד מייצרים את הפסטה. תוכלו להשתתף בטעימות של פסטה אמיתית וללמוד על שלבי הייצור שלה, כאחד מהמאכלים האיטלקיים האהובים ביותר בעולם. בהתחלה מערבבים את קמח הסַמֶלִינָה במים ואחר כך היא הופכת לבצק. מכאן יתנו לה את הצורה האופיינית לפסטות השונות, בעזרת תבניות שונות - כל תבנית והפסטה שהיא מייצרת. במגירות ובתאים מיוחדים תוכלו אז לראות את הפסטות כשהן מתייבשות לאחר ההכנה, בין 24 ל-70 שעות של ייבוש. במחלקת האריזה, לסיום, אורזות העובדות את הפסטה בידיהן, בכדי שהיא לא תישבר.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ul23BeKkNVo?t=16s
פיצריה דֶּה מִיקֵלֶה
#על הפיצריה האלוהית של נאפולי
פיצריית דֶּה מִיקֵלֶה (Da Michele) נחשבת לסוג של מקדש פיצה עולמי. המבקרים בנאפולי מרגישים ברובם צורך לאכול בדה מיקלה ולהבין מה סוד הקסם של הפיצריה שכולם ממליצים עליה בהתלהבות בלתי נשלטת.
אז לא מדובר בטרנד או במקום אופנתי. נהפוך הוא. כמי שנוסדה בשנת 1870, האווירה בפיצרייה נתקעה אי-שם בשנות ה-60 התמימות והפשוטות - הן בעיצוב והן בדרך שבה מנוהל המקום - שניהם פשוטים!
בפיצריה הזו אין תפריט של ממש, אין שום תוספות לפיצה ויש רק שני סוגים של פיצה - מרגריטה ומרינרה. אחת עם גבינה ואחת ללא גבינה. פשוט תטעמו מהטעם האלוהי שלהן. ובבקשה - אל תנסו לבקש תוספות או רטבים - אין כאן כלום, כי לא צריך כלום. הפיצה של פיצריית דה מיקלה היא הדבר האמיתי והמצוין, שלא צריך ולא רוצה שום דבר בנוסף.
על אף הפשטות והצניעות העיצובית, האווירה כאן היא של הצלחה. אם תחפשו היטב על הקיר, תראו את סלבטורה, המנהל המיתולוגי של הפיצריה, בתמונה שבה הוא מתחבק עם לא פחות מדייגו ארמאנדו מאראדונה - גדול שחקני הכדורגל של נאפולי אי-פעם!
כאן, אגב, צולמה ג'וליה רוברטס בסרטה "לאכול, להתפלל, לאהוב", כשהיא אומרת שהיא מנהלת מערכת יחסים עם הפיצה שהיא אוכלת כאן. תמונותיה, מן הסתם, מעטרות את המקום.
מבט מהיר על פיצריית דה מיקלה:
https://youtu.be/qZP3b4gQKS0
ג'וליה רוברטס בסצנה המפורסמת:
https://youtu.be/bObjXY24Ei4
בלוגרים:
https://youtu.be/a-Nh25KebHQ
פיצריית דֶּה מִיקֵלֶה (Da Michele) נחשבת לסוג של מקדש פיצה עולמי. המבקרים בנאפולי מרגישים ברובם צורך לאכול בדה מיקלה ולהבין מה סוד הקסם של הפיצריה שכולם ממליצים עליה בהתלהבות בלתי נשלטת.
אז לא מדובר בטרנד או במקום אופנתי. נהפוך הוא. כמי שנוסדה בשנת 1870, האווירה בפיצרייה נתקעה אי-שם בשנות ה-60 התמימות והפשוטות - הן בעיצוב והן בדרך שבה מנוהל המקום - שניהם פשוטים!
בפיצריה הזו אין תפריט של ממש, אין שום תוספות לפיצה ויש רק שני סוגים של פיצה - מרגריטה ומרינרה. אחת עם גבינה ואחת ללא גבינה. פשוט תטעמו מהטעם האלוהי שלהן. ובבקשה - אל תנסו לבקש תוספות או רטבים - אין כאן כלום, כי לא צריך כלום. הפיצה של פיצריית דה מיקלה היא הדבר האמיתי והמצוין, שלא צריך ולא רוצה שום דבר בנוסף.
על אף הפשטות והצניעות העיצובית, האווירה כאן היא של הצלחה. אם תחפשו היטב על הקיר, תראו את סלבטורה, המנהל המיתולוגי של הפיצריה, בתמונה שבה הוא מתחבק עם לא פחות מדייגו ארמאנדו מאראדונה - גדול שחקני הכדורגל של נאפולי אי-פעם!
כאן, אגב, צולמה ג'וליה רוברטס בסרטה "לאכול, להתפלל, לאהוב", כשהיא אומרת שהיא מנהלת מערכת יחסים עם הפיצה שהיא אוכלת כאן. תמונותיה, מן הסתם, מעטרות את המקום.
מבט מהיר על פיצריית דה מיקלה:
https://youtu.be/qZP3b4gQKS0
ג'וליה רוברטס בסצנה המפורסמת:
https://youtu.be/bObjXY24Ei4
בלוגרים:
https://youtu.be/a-Nh25KebHQ