» «
פליקן קיפוס
פֵּלִיקָן קִיפּוֹס
#על מקום מושלם לארוחת בוקר יוונית

תרצו לסעוד בפֵּלִיקָן קִיפּוֹס (Pelican Kipos)? - יש כאן את אחת הטובות שבהן. ליד מיץ תפוזים סחוט אמיתי ונהדר, לחם טרי ומעולה וסלט בוקר נהדר, תוכלו לאכול את הסטרפצדה (Strapatsada), מעין שקשוקה יוונית, הנראית כחביתה מקושקשת ומעורבבת עם עגבניות, בצל וגבינת פטה נהדרת במיקס עם טעם נהדר.

עם עוד כמה דברים טובים, כמו קפה מצוין ודבש וריבות למריחה, אתם הולכים לאכול כאן את אחת מארוחות הבוקר המהנות שלכם בסנטוריני.

ואגב, נסו את היוגורט היווני עם אגוזי המלך והדבש - קינוח עילאי בארוחת הבוקר כאן. יתכן שאצל חלקכם זו תהיה כל הארוחה, במיוחד למי שלא רוצים להעמיס, אבל רוצים לאכול טוב בריא בבוקר. בתיאבון!


בלוגרים:

https://youtu.be/3yzGcNSm4ac
מסעדת 1800
מסעדת 1800
#המסעדה שבמבנה מתחילת המאה ה-19


המסעדה הזו ידועה בכל יוון ולא רק בשל שמה המוזר, שהוא בכלל מספר. מדובר באחת המסעדות הוותיקות והמפורסמות בסנטוריני. שף המסעדה, טנסיס ספוגראסיס, הוא שף ידוע ביוון ומי שזכה בפרסים רבים, כולל פרס "כובע הזהב" היוקרתי של יוון, בו זכה בשנת 2004.

השתדלו להזמין מקום ולשבת במרפסת הגג הנהדרת של המסעדה. תוכלו לסעוד כאן בכמה מהמנות הטעימות ביוון. מסלט סרטנים ברוטב הדרים ושבבי בזיליקום ועד פילה בס טרי על סלרי בצירוף קוויאר ולימון, או סינטה בקר עם ירקות מוקפצים. גם הקינוחים כאן נהדרים. שווה לנסות את האגסים, הממולאים במוס מרציפן ומושרים ביין מוסקט.

1800 קיבלה את שמה מהמבנה שבו היא שוכנת בכפר איה. מדובר במבנה שנבנה בסביבות שנת 1800 ושופץ על ידי האדריכל ג'ון זגלידיס, שהוא גם הבעלים של המקום. זגלידיס החזיר את הבית לצבעים האופייניים לבתים של פעם, כששימש את יורדי הים ורבי החובלים שהתגוררו בכפר איה לפני עשרות ומאות שנים.

המסעדה אכן מעוצבת בצורה מיוחדת. במיוחד הריהוט, שמדבר בשפה העיצובית של פעם וכולל את הספות העתיקות שבה, דרך הריהוט הוונציאני, שידות העץ וציורי הקיר המיוחדים שעל קירות המקום.


#טיפים
להזמנת מקומות התקשרו ב-12 בצהריים ועד חצות, בטלפונים באתר שלהם שלמטה.
מסעדת אבוקדו
מסעדת אבוקדו
#על המסעדה הטובה של אימרוביגלי
מסעדה טובה מאד ומומלצת באימרוביגלי היא מסעדת אבוקדו (Avocado Restaurant). המנות טעימות מאד, כולל המנות לצימחונים.

רצוי להזמין מקום למסעדה הזו מראש, כדי שלא לעמוד בתור למקום פנוי.
בלו נוט סנטוריני
מסעדת בלו נוט
#המסעדה המצוינת בכפר


דמיינו שאתם יושבים על מרפסת עץ שנבנתה מעבר לצוק, ממש מעל הים, כשלפניכם נוף פנורמי מדהים ושקיעה מהממת...

עכשיו די! - הפסיקו לדמיין. אתם בסנטוריני והחלום הזה יכול להיות מוגשם בהמון מקומות לאורך הצוק. אבל במסעדת ה-Blue Note החלום הזה מתחבר למנות מעולות, שכוללות באופן טבעי לובסטרים, שרימפס ומאכלי ים משובחים, אבל גם מנות לא אופייניות לאיים, כמו בשרים מבושלים ביין וסלטים מעולים.

המלצה - לכו על מנת השרימפס של הבית!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/qSXJgQ9TIAQ

מקדשי אוכל בסנטוריני

מסעדת קאסטרו
מסעדת קסטרו
#המסעדה עם השקיעה המדהימה ביותר


מסעדת הקאסטרו רסטורנט (Kastro Restaurant) שבכפר היוקרתי איה היא מסעדה מצוינת, לא זולה אבל לדעת רבים שווה כל יורו שלכם.

מעבר לאוכל היווני הטעים שלה והשירות המעולה, ממסעדת הקסטרו תוכלו לקבל את הנוף הטוב ביותר לשקיעה של סנטוריני, ביחד עם בילוי קולינרי שווה.

כמצופה, מסעדת הקאסטרו נמצאת קצת מעל נקודת התצפית החינמית לשקיעה שבקאסטרו, המצודה הוונציאנית העתיקה של הכפר איה.


#טיפים
הזמינו מקומות מראש, כבר מהבוקר. חשוב במיוחד למי שרוצים לסעוד מול השקיעה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/epUKsGFhUG0


ביקור במקום:

https://youtu.be/Y0ve9bUx0y4


מבחוץ:

https://youtu.be/iiNl-z33R7A
טו אוזרי
טוֹ אוּזֵרִי
#טברנה מסורתית עם טוויסט מודרני

טוֹ אוּזֵרִי, או בקיצור Ouzeri, שנמצאת במרכז פירה, ממש ליד הקתדרלה, היא טברנה יוונית מסורתית ופשוט מסעדה מעולה. אין בה נוף מדהים כמו שרבים אוהבים בסנטוריני, אז היא מפצה באוכל מעולה.

באופן מסורתי אוזריה היא בית מרזח יווני שמגיש אוזו ומזדס (mezedes) קטנות לידו. השף גיורגיוס סטאקייס (Giorgios Stakias) למד בישול מקצועי והוא מערב טכניקות של בישול צרפתי באוכל היווני המסורתי. התוצאה, מיותר לומר, מעולה!

רבים משבחים כאן את קציצות הבשר, הגבינות ומנות העגבניות הנהדרות, את הפאבה. אז עם תפריט שמפגין את המטבח המסורתי של האי, ברמה גבוהה ויצירתית, נוהרים לכאן גם המקומיים וגם תיירים רבים. המיקום, במרכז בירת האי סנטוריני, עושה לה רק טוב ומחייב להזמין מקום מראש.


#טיפים
הזמינו מקומות מראש.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/-lU1RDuKJtU?t=44s
וניליה
מסעדת וניליה
#המסעדה עם הטראסה ונוף הר הגעש

מסעדת וניליה (Vanilia) הנהדרת בסנטוריני יושבת במבנה של טחנת רוח עתיקה, ששומרה על ידי הממשלה היוונית והייתה פעילה מאז שנת 1872.

המסעדה הזו לא הייתה חייבת להיות כל כך טובה. רבות אחרות שניבטות אל נוף פנורמי נהדר כל כך, לא ממש מתאמצות. אבל כאן, על מרפסת רחבה ויפהפיה, אל מול השקיעה היפה בעולם, מגישים אוכל נהדר.

יש כאן את הפאבה, הפול היווני שאופייני לאיזור והסלט היווני הנהדר. רבים המליצו כאן על אוסובוקו טלה בעגבניות ושזיפים ועל פסטות תוצרת בית, במיוחד הרביולי גבינות בליווי יוגורט. בקינוחים מככבת עוגת האגוזים עם גלידת וניל.
טברנה גאליני
טברנה גאליני
#אחת הטברנות הטובות בסנטוריני

בסוכה נחמדה ומוצלת, בחוף פריבוליה שליד שדה התעופה של סנטוריני, מרחק של כ-2 קילומטרים מחוף קאמארי, יושבת אחת הטברנות הטובות באי.

מעבר לנוף ים יפה, טברנה גאליני (Galini) מציעה אוכל ים ומהמטבח היווני, מזון נהדר וטעים להפליא.

בטברנה "גאליני" תוכלו לפתוח את הארוחה בסלט בסלט היווני הנהדר שלהם. אחרי כן יגיעו הקלמרי הצלוי, טבעות הקלמרי המטוגנות, התמנון הצלוי, או האוקטופוס בגריל ושלל התוספות הנהדרות.

בתוספות יהיו ה-Fava, שהיא מחית עדשים צהובות, הצזיקי, שהוא סלט יוגורט עם מלפפונים והרבה שום.

מעולים גם קציצות העגבניות המטוגנות ופרחי הקישואים הממולאים באורז.

אין להם פייסבוק, אז פשוט תגיעו.
טלפון: 22860-32924


פיטו גירוס
פִּיטוֹ גִירוֹס
#הסופלקי הטוב ביותר בסנטוריני


רבים סבורים שזה הסוּפְלַקִי הטוב ביותר בסנטוריני. בפיטו גירוס (Pito Gyros‬) המחיר גבוה, אבל 75% מאלה שאכלו שם הצביעו שהוא מצוין - פי 4 מכל השאר, שרובם טענו שהוא סתם "טוב מאד"...

פיטו גירוס נמצא בכפר הצפוני איה, קרוב מאד לתצפית השקיעה שבמבצר. אז אם אתם רוצים סופלקי, גירוס אצל היוונים, איכותי ומוכנים לשלם מעט יותר ולהמתין בתור - פיתו גירוס הוא המקום שלכם.

לא משנה אם זה סופלקי, גירוס, קבב או אפילו סטייק טוב - כאן מכינים אוכל טוב. אז אם צריך אז אין ברירה אלא לעמוד בתור - ככה זה כשרוצים ליהנות בעונת התיירות!


#המלצות?
הסופלקי של "פיטו גירוס" מצוין. גם מנת הגירוס, שהיא שווארמה יוונית, היא מעולה ועשויה מבשר משובח. שתי המנות נדיבות ויש לצידן תוספות טעימות להפליא.


#טיפים
אם אתם בדרך לתפוס מקום לתצפית השקיעה של הקאסטרו, קחו מכאן מנות טובות, עם בירות טובות או יין ובתיאבון!
קְרִינָאקִי
#הבשרים הכי טובים בסנטוריני

בטברנה קְרִינָאקִי (krinaki) תהנו מהבשרים שנחשבים הכי טובים באי. המסעדה היוונית הנהדרת ממוקמת בכפר השליו פיניקייה (Finikia), במקום שהיה מאז שנת 1832 מחסן לייצור יין.

אמנם קרינאקי מגישה מנות בשר מעולות, כולל כבש או חזיר מטוגן ביין וצלעות כבש בגריל, אבל היא גם טברנה המחוברת למרכיבים החקלאיים של סנטוריני הכפרית. כך מגישים כאן מנות ממרכיבים מקומיים ויווניים בלבד ויש לא מעט מנות שגם צמחוניים יאהבו. ביניהן פטריות מטוגנות, פריטר עגבניות עם נענע טרייה, חצילים קלויים בעגבניות וגבינה וחביתות עם אספרגוס.
מסעדת לִיקַבֵּטוּס
#המסעדה עם הנוף הנהדר

מסעדת לִיקַבֵּטוּס (Lycabettus Restaurant) היא מסעדת שף מעולה שרבים מוכנים להישבע שהיא הטובה בסנטוריני. הסועדים כאן מוצאים את עצמם יושבים ממש בקצה מרפסת התלויה מעל הים, בקצהו של הצוק.

זו חווייה מיוחדת שמשלבת אוכל נפלא עם נוף מהמם ומה אפשר לבקש יותר?

אחת הסיבות לכך שהמסעדה הזו מבוקשת כל כך היא כמובן הנוף המשגע שלה, אבל גם האוכל הטעים (והיקר) שווה בהחלט. אז אל תהיו שאננים והזמינו מקום מראש באתר או בטלפון, כי הביקוש כאן גדול.


#טיפים
יש להזמין למסעדה מקומות מראש, במיוחד בעונת הקיץ. הזמינו באתר שלמטה או בטלפון +30 22860 72041.

עוד יותר חשוב להזמין אם תרצו לסעוד כאן בשעת השקיעה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ehcw-lpoRjs


רוצים להתחתן כאן?

https://youtu.be/z0FcyfcqWrM
טוֹ פְּסַרָאקִי
#המסעדה המעולה בחוף וליחדה

אם תסעו לחוף וליחדה (Vlichada) שבסנטוריני תפגשו את אחת המסעדות הטובות באיים הקיקלדיים. זוהי טוֹ פְּסַרָאקִי (To Psaraki‬), המסעדה המצויינת עם נוף הים הנהדר, ממש מגובה הגלים.

היושבים ב"טו פסראקי", שפירוש שמה ביוונית הוא "דג קטן", ייהנו ממנות פשוטות וקלאסיות של האיים, בטעם מושלם, עם יצירתיות רבה של השפים ובעלי המקום טנאסיס ואנגליקי, שיודע לא רק לצלחת ולמצוא צדדים חדשים במנות מסורתיות ועממיות, אלא לשלב קריצות נדירות של טעם, גם במוכר והידוע היטב במטבח של כל הטברנות הטובות של האי.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OwpY1gdnIG0
לאקי'ז סופלקי
#הגריל הפופולארי בפירה

כשמדובר בסוּפְלַקִי בפירה, הסופלאקי של לאקיז הוא אחת האופציות הבטוחות. טעים להפליא, זול ועם המון חיוך ושירות נעים, לאקי הוא מאד פופולרי כאן ושווה לאכול אותו לפני יציאה לסיור בעיר או סתם תוך כדי.

ואגב, אפשר עכשיו להסביר את ההבדל שבין הסופלאקי והגירוס. הסופלקי הוא שישליק, חתיכות בשר על האש. הגירוס הוא מה שנקרא שווארמה. כמובן שביוון שניהם מגולגלים בפיתה, עם רוטב שמנת ויוגורט, שום, בצל טרי ועגבניות.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/59-XNkj-qk4


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.