שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
שוק מחנה יהודה
שוק מחנה יהודה
#על השוק שחי ביום ומתעורר בלילה
שוק מחנה יהודה (Mahane Yehuda Market) הוא השוק הגדול של ירושלים. נמכרים בו בעיקר מזון וביגוד, ירקות ופירות טריים, בשר, גבינות, תבלינים, דברי מאפה ומעדנים.
במהלך השנים זכה השוק הצבעוני לפרסום רב, בהיותו מוקד משיכה לפוליטיקאים ולמתמודדים בפוליטיקה הארצית, כמו בשל היותו מעוז האוהדים של קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים.
פעם השוק הזה היה שוק של שעות היום, אבל הלילה של שוק מחנה יהודה הגיע. לדוכני הפלאפל והמסעדות העממיות של היום מצטרפות מסעדות שף איכותיות, ברים הומים ובתי קפה נעימים. בליינים צעירים הפכו אותו למעוז חיי הלילה של ירושלים והאווירה הנעימה בו בערבים מושכת אליו רבים מרחבי העיר ומהיישובים בסביבה.
#איך נולד השוק?
דומה ששוק מחנה יהודה נולד מעצמו. זה קרה לקראת סוף התקופה העות'מאנית בירושלים. זה היה בסוף המאה ה-19, כשכפריים רבים מהכפרים הערביים שמסביב לירושלים, כמו ליפתא, דיר יאסין ואחרים, החלו למכור את תוצרתם החקלאית כאן, בדרך יפו, ליד שכונת מחנה יהודה. הם ניצלו מגרש גדול וריק, שהשתייך למשפחות אמידות מירושלים, כדי למכור את מרכולתם לתושבי הנחלאות הסמוכות ולעוברים והשבים. השוק המאולתר הצליח מיד, בעיקר משום שחסך לאנשי הנחלאות הליכה לקניות בשוקי העיר העתיקה המרוחקים.
בשוק לא היו כלל תשתיות כלשהן אבל בהדרגה החלו המוכרים הכפריים להוסיף לו סככות ודוכני עץ, ועם הזמן נבנו בו מבנים קבועים, עשויים פח ועץ. גם שמו של השוק, שבתחילה נקרא "שוק ולירו", על שם בעל המגרש שעליו נוצר, הפך בהמשך ל"שוק מחנה יהודה", על שם השכונה הסמוכה.
הנה שוק מחנה יהודה בירושלים:
https://youtu.be/jfXM3BeZQrg
שוק מחנה יהודה (Mahane Yehuda Market) הוא השוק הגדול של ירושלים. נמכרים בו בעיקר מזון וביגוד, ירקות ופירות טריים, בשר, גבינות, תבלינים, דברי מאפה ומעדנים.
במהלך השנים זכה השוק הצבעוני לפרסום רב, בהיותו מוקד משיכה לפוליטיקאים ולמתמודדים בפוליטיקה הארצית, כמו בשל היותו מעוז האוהדים של קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים.
פעם השוק הזה היה שוק של שעות היום, אבל הלילה של שוק מחנה יהודה הגיע. לדוכני הפלאפל והמסעדות העממיות של היום מצטרפות מסעדות שף איכותיות, ברים הומים ובתי קפה נעימים. בליינים צעירים הפכו אותו למעוז חיי הלילה של ירושלים והאווירה הנעימה בו בערבים מושכת אליו רבים מרחבי העיר ומהיישובים בסביבה.
#איך נולד השוק?
דומה ששוק מחנה יהודה נולד מעצמו. זה קרה לקראת סוף התקופה העות'מאנית בירושלים. זה היה בסוף המאה ה-19, כשכפריים רבים מהכפרים הערביים שמסביב לירושלים, כמו ליפתא, דיר יאסין ואחרים, החלו למכור את תוצרתם החקלאית כאן, בדרך יפו, ליד שכונת מחנה יהודה. הם ניצלו מגרש גדול וריק, שהשתייך למשפחות אמידות מירושלים, כדי למכור את מרכולתם לתושבי הנחלאות הסמוכות ולעוברים והשבים. השוק המאולתר הצליח מיד, בעיקר משום שחסך לאנשי הנחלאות הליכה לקניות בשוקי העיר העתיקה המרוחקים.
בשוק לא היו כלל תשתיות כלשהן אבל בהדרגה החלו המוכרים הכפריים להוסיף לו סככות ודוכני עץ, ועם הזמן נבנו בו מבנים קבועים, עשויים פח ועץ. גם שמו של השוק, שבתחילה נקרא "שוק ולירו", על שם בעל המגרש שעליו נוצר, הפך בהמשך ל"שוק מחנה יהודה", על שם השכונה הסמוכה.
הנה שוק מחנה יהודה בירושלים:
https://youtu.be/jfXM3BeZQrg
שיפודי מוריס
#על מסעדת מוריס בשוק מחנה יהודה
מוריס הוא ללא ספק פלא ירושלמי. כבר שנים שהוא מדלג בין מקומות בשוק מחנה יהודה וצולה שיפודים מדהימים של הבשרים הקלסיים, כמו דגים, שישליק, קבב ופרגיות - כולם עסיסיים ומתובלים במומחיות. אבל במיוחד מוערכים אצל מוריס העטינים, מוח, טחול ממולא, שיפודי ביצי שור, שיפודי אנטרקוט, כבד האווז, השקדים - ובכלל, שיפודי חלקי הפנים שהוא מכין, אתם יודעים...
הבשרים החלומיים שלו באים ביחד עם עראק מצוין והמון אהבה. כי המעריצים של מוריס לא מגיעים אליו מפרסומות או מבצעים, אלא בעיקר מפה לאוזן. על דברים טובים צריך לספר!
את ההיסטוריה שלו התחיל מוריס ביטון בדוכן אוכל קטן, שפתח בסוף שנות ה-60, בשוק מחנה יהודה. הדוכן מוקם ליד אחד מהקצבים בשוק וכל הבשר היה מוזמן באותו רגע מאותו קצב. מאז הוא עבר המון מקומות בשוק, אבל הלקוחות הנאמנים תמיד מצאו אותו.
כיום מנהל את המעצמה שבשוק בנו, דודו ביטון ומוריס פתח עוד מקום בקצה השוק, שמיועד לארוחות צהריים.
#סניפים
מוריס (החמארה). רחוב התות 11, שוק מחנה יהודה, ירושלים. שיפודי מוריס (המסעדה) בית יעקב 4, ירושלים. 050-2445251. שעות פתיחה: א'-ה' חמארה 17:00- אחרון הלקוחות. מסעדה 11:00-19:00.
שיפודי מוריס (המסעדה) בית יעקב 4, ירושלים. 050-2445251. שעות פתיחה: א'-ה' חמארה 17:00- אחרון הלקוחות. מסעדה 11:00-19:00
מוריס הוא ללא ספק פלא ירושלמי. כבר שנים שהוא מדלג בין מקומות בשוק מחנה יהודה וצולה שיפודים מדהימים של הבשרים הקלסיים, כמו דגים, שישליק, קבב ופרגיות - כולם עסיסיים ומתובלים במומחיות. אבל במיוחד מוערכים אצל מוריס העטינים, מוח, טחול ממולא, שיפודי ביצי שור, שיפודי אנטרקוט, כבד האווז, השקדים - ובכלל, שיפודי חלקי הפנים שהוא מכין, אתם יודעים...
הבשרים החלומיים שלו באים ביחד עם עראק מצוין והמון אהבה. כי המעריצים של מוריס לא מגיעים אליו מפרסומות או מבצעים, אלא בעיקר מפה לאוזן. על דברים טובים צריך לספר!
את ההיסטוריה שלו התחיל מוריס ביטון בדוכן אוכל קטן, שפתח בסוף שנות ה-60, בשוק מחנה יהודה. הדוכן מוקם ליד אחד מהקצבים בשוק וכל הבשר היה מוזמן באותו רגע מאותו קצב. מאז הוא עבר המון מקומות בשוק, אבל הלקוחות הנאמנים תמיד מצאו אותו.
כיום מנהל את המעצמה שבשוק בנו, דודו ביטון ומוריס פתח עוד מקום בקצה השוק, שמיועד לארוחות צהריים.
#סניפים
מוריס (החמארה). רחוב התות 11, שוק מחנה יהודה, ירושלים. שיפודי מוריס (המסעדה) בית יעקב 4, ירושלים. 050-2445251. שעות פתיחה: א'-ה' חמארה 17:00- אחרון הלקוחות. מסעדה 11:00-19:00.
שיפודי מוריס (המסעדה) בית יעקב 4, ירושלים. 050-2445251. שעות פתיחה: א'-ה' חמארה 17:00- אחרון הלקוחות. מסעדה 11:00-19:00
עזורה
#מסעדת הפתיליה של ירושלים
מסעדת עזורה היא אחת ממסעדות הפועלים הטובות בישראל וכנראה האהובה ביותר בירושלים. כמעט תמיד יהיה כאן תור של ממתינים שיתפנה שולחן, אבל כמעט תמיד בסוף תמצאו מקום.
כאן מבשלים מנות כמו סופריטו, קורקבנים, שעועית ועוד, על פתיליות. זהו בישול ארוך ומתגמל. לצדם מוגשים כאן חצילים וחומוס מצוינים, מרקים מחממים, מרק קובה חומוס מדהים, קציצות מעולות, אורז עם שעועית, זנב שור, שהיא מנת הדגל של המסעדה, ועוד.
מסעדת עזורה היא אחת ממסעדות הפועלים הטובות בישראל וכנראה האהובה ביותר בירושלים. כמעט תמיד יהיה כאן תור של ממתינים שיתפנה שולחן, אבל כמעט תמיד בסוף תמצאו מקום.
כאן מבשלים מנות כמו סופריטו, קורקבנים, שעועית ועוד, על פתיליות. זהו בישול ארוך ומתגמל. לצדם מוגשים כאן חצילים וחומוס מצוינים, מרקים מחממים, מרק קובה חומוס מדהים, קציצות מעולות, אורז עם שעועית, זנב שור, שהיא מנת הדגל של המסעדה, ועוד.