» «

שניצל

מסעדת אוסטריה
מסעדת אוסטריה
#על המסעדה הברלינאית עם השניצלים הווינאיים

המטבח במסעדת אוסטריה (Austria) שבברלין הוא על טהרת האוכל האוסטרי והגרמני. לכאן תגיעו כדי לאכול מנות גרמנו-אוסטריות מובהקות, בדגש על השניצלים הווינאים המעולים שבה.

את השניצלים הללו אפשר להזמין בשני גדלים. הם מוגשים עם סלט תפוח-אדמה וסלט מלפפונים טעימים.

האווירה בה היא גרמנית טיפוסית, עם מוסיקה גרמנית בהתאם ועיצוב המתבסס על שולחנות עץ כבדים.

אוהבי הגולש יוכלו לחגוג כאן גם על מנה טעימה להפליא ואם עוד לא הבנתם אז גם הקינוח יהיה מסורתי, בצורת שטרודל תפוחים שיצוף ברוטב מופלא.

המסעדה ממוקמת בשכונת קרויצברג הנחמדה. התפריט מורכב ממנות בשריות בעיקר. לא מומלץ להגיע לכאן, אם אתם צמחונים או טבעונים.

מגוון האוכל לא גדול, אבל המנות כאן טעימות מאוד, השרות מעולה והמחירים לא יקרים. בתיאבון!


#טיפים
הזמינו את המנה הקטנה של השניצל. היא ענקית!
שניצל פיגלמולר
שניצל פיגלמולר
#

השניצל המעולה בעיר וינה הוא של מסעדת פיגלמולר (Figlmueller), שהיא גם המפורסמת ביותר בעיר. היא ממוקמת ליד הסטפנפלאץ, כיכר סטפן. בתפריט המסעדה תמצאו 9 מנות, אך כמעט כל הלקוחות כאן מזמינים את מנת השניצל המפורסמת, שיותר מ-180 אלף מנות נמכרות ממנה בכל שנה.

אגב, שימו לב שזהו לא השניצל הוינאי הסטנדרטי, כי שניצל וינאי אמיתי מכינים מבשר עגל והשניצל של פיגלמולר עשוי מבשר חזיר בכלל.

אבל בפיגלמולר מקבל כל שניצל טיפול מלכותי. אחרי שחותכים את הבשר, משטחים אותו בפטיש, כדי להפוך אותו דק מאד ולהגדילו ככל האפשר. לאחר מכן טובלים את השניצל בקמח ואז ממליחים אותו, טובלים בבלילת ביצה וחלב, מצפים בפירורי לחם ומטגנים ב-3 מחבתות שונות, כל אחת מטפלת בשניצל באופן שונה וכך הוא זוכה בטעם הייחודי של פיגלמולר.

אבל זה לא רק הטעם שנבחר כאן, אלא גם הגודל. השניצל של פיגלמולר זכה להיות מתועד בספר השיאים של גינס כגדול ביותר בעולם. כשהוא מוכן, מוגש השניצל לסועד, כשפלח לימון וסלט קטן שמוגשים איתו, יושבים על גבי צלחת נפרדת. הסיבה? - השניצל עצמו מכסה את כל הצלחת שלו וממש גולש ממנה לצדדים. גדול כאן זה ממש גדול...


#מהם תולדות השניצל? - באדיבות אאוריקה
השניצל נולד כנראה כאן בווינה, בירת אוסטריה. המקורות שלו באים ככל הנראה מהאימפריה הביזנטית וגלגולים רבים הוא יעבור עד שיהפוך לשניצל הווינאי המפורסם בעולם כולו, השניצל הראשון בעולם.

מהמקור שהיה מבוסס על חזה עוף, לקחו הערבים את המאכל והביאו אותו אף לאירופה, עם הכיבוש של ספרד על ידי המורים, עם של מוסלמים מצפון אפריקה. הספרדים קראו לו "סטק א לה סיביליה". מהספרדים העתיקו אותו האיטלקים ומשם עבר המתכון לווינה והתקבע שמו כ"שניצל וינאי", בידי הטבח של גנרל בשם רדצקי. בווינה הפך בשרו לבשר עגל ופיגלמולר, כמו מסעדות וטבחים רבים, מכינים אותו מבשר החזיר בכלל.

היהודים שעלו מאוסטריה לארץ החזירו את השניצל אל מחוזות בשר העוף וכיום השניצל הוא מהמאכלים האהובים בישראל.


#טיפים
רוצים רק שניצל עגל? - נסו את מסעדת השניצלים המעולה של מלון גרנד פרדיננד. רוצים שניצל כשר? - מסעדת אלף אלף בעיר היא כשרה וטעימה.


קבלו מסע להכנת השניצל שלהם:

https://youtu.be/pTckSxjwgp0


בלוגרים:

https://youtu.be/cBybFPG-98A


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.