» «

Pasanauri

Pasanauri
פאסאנאורי
#על מסעדת החינקאלי המעולה

המסעדה הזו נקראת על שם הכפר פסנאורי (Pasanauri), שנמצא שעה וחצי מטביליסי. הכפר הזה הוא המקום שבו נולד המאכל המסורתי גאורגי האהוב שנקרא "חינקאלי" (Khinkali) ובו מכינים עד היום חינקאלי באיכות מעולה.

החינקאלי במסעדה שכאן הוא החגיגה הייחודית שלה והוא עושה כבוד לכפר שממנו לקח את שמו. החינקלי הוא בעצם כופתאות גרוזיות שמוצעות כאן בהמון גרסאות וטעמים, כולל חינקלי עם בשר בקר, כיסונים עם גבינה, חינקאלי פטריות על סיר חימר וחינקלי עם בזיליקום ירוק.

במסעדה יש כמובן גם מרקים טעימים, כמו מרק אוסטרי ובקר עשיר מאוד, מרק ירוק עם בשר ומרק עוף, מהטובים שזכינו לאכול.

הסלטים ברובם טעימים, כולל סלט ירקות וחצילים מדהימים עם גבינה ואגוזים.

יין הבית טוב מאוד, האווירה חמה ושקטה והשירות לרוב נעים. בפסנאורי, אגב, לא רק תיירים סועדים אלא גם המקומיים, מה שתמיד מעיד שהמקום גם אותנטי וגם טוב יותר.


#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.

בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו ישר לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!


#טיפים
משך הכנת המנות יכול להיות ארוך אז סבלנות.

חינקאלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג.


ביקור במקום:

https://youtu.be/EUISTIxTZbE


בלוגרים:

https://youtu.be/JxYH2jvYDJg?t=5m25s


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.