שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
סיבוב פאבים בתל אביב
#להכיר את חיי הלילה בעיר מקרוב
אחת החוויות הכי שוות במקום חדש, הוא להכיר את מקומות הבילוי המגניבים. אבל לא כאלה שכתובים בספרי התיירים, אלא אלו שמכירים רק המקומיים, מי שבאמת יודעים איפה שווה וכיף להעביר את הערב והלילה.
סיור "זחילת הפאבים" (Pub Crawl) יביא אתכם לשורה מעולה של מקומות שווים לבילוי. לרוב הוא כולל פאבים, ברים ומועדונים שהמקומיים אוהבים ומבלים בהם ולא מלכודות תיירים עלובות.
בסיבוב תוכלו לשתות, לטעום, לרקוד, לגלות מקומות, מקומיים ומקומיות ואפילו להתחבר עם עוד בליינים מהקבוצה שלכם, לבילויים הבאים.
אז בהצלחה ולחיים!
#טיפים
להזמנת סיורים לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה בסיור שבחרתם ולהגיע אליו.
דוגמה לחוויה:
https://youtu.be/9-3qjkMGoeI
אחת החוויות הכי שוות במקום חדש, הוא להכיר את מקומות הבילוי המגניבים. אבל לא כאלה שכתובים בספרי התיירים, אלא אלו שמכירים רק המקומיים, מי שבאמת יודעים איפה שווה וכיף להעביר את הערב והלילה.
סיור "זחילת הפאבים" (Pub Crawl) יביא אתכם לשורה מעולה של מקומות שווים לבילוי. לרוב הוא כולל פאבים, ברים ומועדונים שהמקומיים אוהבים ומבלים בהם ולא מלכודות תיירים עלובות.
בסיבוב תוכלו לשתות, לטעום, לרקוד, לגלות מקומות, מקומיים ומקומיות ואפילו להתחבר עם עוד בליינים מהקבוצה שלכם, לבילויים הבאים.
אז בהצלחה ולחיים!
#טיפים
להזמנת סיורים לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה בסיור שבחרתם ולהגיע אליו.
דוגמה לחוויה:
https://youtu.be/9-3qjkMGoeI
יאפא כנאפה
#הכנאפה הטוב ביותר ביפו
בקונדיטורית יאפא כנאפה (Yaffa Knafeh) תמצאו את הכנאפה הטובה ביותר באזור תל אביב ואולי בארץ כולה. על הכנאפה שלהם הם מניחים גלידת עיזים חלומית מטורקיה. היא עולה 20 ש"ח בלבד ושווה הרבה יותר. תאמינו לנו.
אם שבעתם מכנאפה או רציתם לגוון, אז יש לאבו שחאדה ואבו ניג'ם, מייסדי המקום, גם סנדביץ' של בקלאווה חלומית, עם גבינת עיזים קרה.
כתבה:
https://youtu.be/zbi0XxLgxZ8
גרמנית:
https://youtu.be/P3rMexiu02A
בקונדיטורית יאפא כנאפה (Yaffa Knafeh) תמצאו את הכנאפה הטובה ביותר באזור תל אביב ואולי בארץ כולה. על הכנאפה שלהם הם מניחים גלידת עיזים חלומית מטורקיה. היא עולה 20 ש"ח בלבד ושווה הרבה יותר. תאמינו לנו.
אם שבעתם מכנאפה או רציתם לגוון, אז יש לאבו שחאדה ואבו ניג'ם, מייסדי המקום, גם סנדביץ' של בקלאווה חלומית, עם גבינת עיזים קרה.
כתבה:
https://youtu.be/zbi0XxLgxZ8
גרמנית:
https://youtu.be/P3rMexiu02A
סיור אוכל בתל אביב
#להכיר מאכלים, משקאות ומקומות אוכל נהדרים
אחת החוויות השוות בביקור במקום בעולם היא להכיר את המאכלים, המשקאות, המעדנים, מאכלי הרחוב והקינוחים של המקום. סיור אוכל הוא דרך נפלאה לעשות זאת, ביחד עם מדריך מקומי. במהלך הסיור טועמים מגוון של מאכלים מקומיים, שומעים סיפורים, מכירים את האנשים שמכינים ומגישים אותם, שותים משקאות אקזוטיים ולומדים גם על המקום עצמו.
כמעט בכל סיור כזה מגיעים לשוק כלשהו, לדוכנים מעניינים, לבר או פאב מקומי עם סיפור או משהו ייחודי. בקיצור, דרך נפלאה להכיר מקום.
לא פחות חשוב - סיור אוכל מאפשר גם להכיר אנשים, זוגות ומשפחות, שהגיעו במקרה לאותו סיור שלכם, אבל הם נחמדים ויוצרים קשר. תכירו!
אז תיהנו ובתיאבון!
#טיפים
להזמנת סיור אוכל לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה בסיור שבחרתם ולהגיע אליה.
דוגמה לחוויה:
https://youtu.be/wpEf9p5oriw
אחת החוויות השוות בביקור במקום בעולם היא להכיר את המאכלים, המשקאות, המעדנים, מאכלי הרחוב והקינוחים של המקום. סיור אוכל הוא דרך נפלאה לעשות זאת, ביחד עם מדריך מקומי. במהלך הסיור טועמים מגוון של מאכלים מקומיים, שומעים סיפורים, מכירים את האנשים שמכינים ומגישים אותם, שותים משקאות אקזוטיים ולומדים גם על המקום עצמו.
כמעט בכל סיור כזה מגיעים לשוק כלשהו, לדוכנים מעניינים, לבר או פאב מקומי עם סיפור או משהו ייחודי. בקיצור, דרך נפלאה להכיר מקום.
לא פחות חשוב - סיור אוכל מאפשר גם להכיר אנשים, זוגות ומשפחות, שהגיעו במקרה לאותו סיור שלכם, אבל הם נחמדים ויוצרים קשר. תכירו!
אז תיהנו ובתיאבון!
#טיפים
להזמנת סיור אוכל לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה בסיור שבחרתם ולהגיע אליה.
דוגמה לחוויה:
https://youtu.be/wpEf9p5oriw
לימוד ריקוד בתל אביב
#ללמוד ריקודים בטיול
אחד הדברים הנחמדים בטיול הוא ללמוד דברים חדשים. בא לכם לדעת לרקוד טוב יותר? להכיר ריקודים חדשים? להתנסות בצעדים ובסגנונות מקומיים או קלאסיים?
שיעורי ריקוד (Dance lessons) יחברו אתכם באופן חדש לעצמכם, או לזוג שאתם. זו חווייה של התחברות דרך פעילות משותפת, חברתית, מהנה ולומדת - סוג של חווייה נהדרת שהיא כולה שלכם.
בא לכם לרקוד על זה? - בהצלחה!
#טיפים
להזמנת שיעורים לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא במקום פופולרי כאן, אבל ודאו בבקשה מהו המיקום המדויק של השיעור שבחרתם והגיעו אליה.
מקום שנותן שיעורי ריקוד לדוגמה:
https://youtu.be/lUvNkc63DtI
אפילו ברחוב:
https://youtu.be/tN2aNNZ0_YE
אחד הדברים הנחמדים בטיול הוא ללמוד דברים חדשים. בא לכם לדעת לרקוד טוב יותר? להכיר ריקודים חדשים? להתנסות בצעדים ובסגנונות מקומיים או קלאסיים?
שיעורי ריקוד (Dance lessons) יחברו אתכם באופן חדש לעצמכם, או לזוג שאתם. זו חווייה של התחברות דרך פעילות משותפת, חברתית, מהנה ולומדת - סוג של חווייה נהדרת שהיא כולה שלכם.
בא לכם לרקוד על זה? - בהצלחה!
#טיפים
להזמנת שיעורים לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא במקום פופולרי כאן, אבל ודאו בבקשה מהו המיקום המדויק של השיעור שבחרתם והגיעו אליה.
מקום שנותן שיעורי ריקוד לדוגמה:
https://youtu.be/lUvNkc63DtI
אפילו ברחוב:
https://youtu.be/tN2aNNZ0_YE
חוויות בתל אביב
לימוד בישול בתל אביב
#ללמוד להכין אוכל מהמקומיים
בכל ביקור בחו"ל אני חוזרת ומופתעת לגלות כמה אני מתגעגעת לטעמים החדשים והנהדרים שחוויתי בטיול. אני מחפשת מתכונים ומנסה אותם, אבל זה לא עובד, לפחות לא תמיד וגם אם כן - ההרגשה היא לרוב שהמקומיים היו מסבירים את הניואנסים שעושים כאן את האוכל מושלם.
סדנת הכנת האוכל (Cooking Class) מאפשרת לך לפגוש טבח או טבחית מקומיים שילמדו אותך סולו או בקבוצה כיצד להכין את המאכלים האהובים מהמטבח כאן. זו גם חוויה חברתית וגם היכרות עם האנשים הטובים שמאחרי הסירים ולחלוק איתם את האהבה לאוכל שעכשיו הוא "משותף".
אז בהצלחה ובתיאבון!
#טיפים
להזמנת סדנאות לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה לסדנה שבחרתם ולהגיע אליה.
דוגמה לחוויה:
https://youtu.be/GU30oWNYsfg
בכל ביקור בחו"ל אני חוזרת ומופתעת לגלות כמה אני מתגעגעת לטעמים החדשים והנהדרים שחוויתי בטיול. אני מחפשת מתכונים ומנסה אותם, אבל זה לא עובד, לפחות לא תמיד וגם אם כן - ההרגשה היא לרוב שהמקומיים היו מסבירים את הניואנסים שעושים כאן את האוכל מושלם.
סדנת הכנת האוכל (Cooking Class) מאפשרת לך לפגוש טבח או טבחית מקומיים שילמדו אותך סולו או בקבוצה כיצד להכין את המאכלים האהובים מהמטבח כאן. זו גם חוויה חברתית וגם היכרות עם האנשים הטובים שמאחרי הסירים ולחלוק איתם את האהבה לאוכל שעכשיו הוא "משותף".
אז בהצלחה ובתיאבון!
#טיפים
להזמנת סדנאות לחצו על הכפתור הוורוד.
המיקום שלנו כאן הוא נקודת יציאה פופולרית, אך יש לוודא מהי נקודת היציאה לסדנה שבחרתם ולהגיע אליה.
דוגמה לחוויה:
https://youtu.be/GU30oWNYsfg
מלון וום אלנבי
#מלון החדרונים הזעירים ברחוב אלנבי
עם קרוב ל-100 חדרים, מלון וום המעוצב למשעי שבתל אביב (WOM Allenby hotel) מציע חוויית לינה בפודים - מעין קפסולות, לכל אוהבי הז'אנר או המעוניינים להתנסות בחוויה.
בניגוד להוסטלים ולאכסניות שמציעים חדר זול עם מיטות רבות, מציע מלון WOM, ששמו הוא קיצור של Word of mouth (בעברית "מפה לאוזן"), לינה בחדרונים זעירים ופרטיים לכל אורח או זוג (כולל חדרונים גדולים לזוגות גדולים יותר).
יש כאן חדרים זעירים ליחידים וחדרים זוגיים. בכל כזה חדרון יש תאורה, מיזוג, טלוויזיה, מתקן סאונד, שקעי טעינה, אינטרנט חינם, ביחד עם חלון, מיטה, ארון ושידת עבודה.
כל 4 חדרים חולקים מקלחת ושירותים משותפים.
עם קרוב ל-100 חדרים, מלון וום המעוצב למשעי שבתל אביב (WOM Allenby hotel) מציע חוויית לינה בפודים - מעין קפסולות, לכל אוהבי הז'אנר או המעוניינים להתנסות בחוויה.
בניגוד להוסטלים ולאכסניות שמציעים חדר זול עם מיטות רבות, מציע מלון WOM, ששמו הוא קיצור של Word of mouth (בעברית "מפה לאוזן"), לינה בחדרונים זעירים ופרטיים לכל אורח או זוג (כולל חדרונים גדולים לזוגות גדולים יותר).
יש כאן חדרים זעירים ליחידים וחדרים זוגיים. בכל כזה חדרון יש תאורה, מיזוג, טלוויזיה, מתקן סאונד, שקעי טעינה, אינטרנט חינם, ביחד עם חלון, מיטה, ארון ושידת עבודה.
כל 4 חדרים חולקים מקלחת ושירותים משותפים.
הוסטל דה ספוט
#מלון הכאילו קפסולות שבנמל תל אביב
לא בדיוק קפסולות, אבל מלון דה ספוט התל אביבי (The Spot Hostel Tel Aviv), שממוקם בנמל תל אביב, מציע לכל המעוניינים ללון בתא שינה קטנטן, עם שירותים ומקלחת משותפים ותנאים נוספים, כמו ארוחת בוקר, בר, מטבח שיתופי וחוויה חברתית שלמה.
כל כאילו-קפסולה שכזו, במלון דה ספוט שבנמל תל אביב, מאובזרת ופונקציונלית מאוד. בקפסולה כזו תוכלו למצוא כמובן מיטה, עם טלוויזיה, וויי-פיי, מזגן, לוקר לאחסון ציוד, מנורת לילה ושקעים להטעין את הטלפון והמכשירים השונים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/T9PkYoFevgo
ביקור במקום:
https://youtu.be/euh_DIYiFgU
המרחב הציבורי:
https://youtu.be/gtDlZAebQPM
לא בדיוק קפסולות, אבל מלון דה ספוט התל אביבי (The Spot Hostel Tel Aviv), שממוקם בנמל תל אביב, מציע לכל המעוניינים ללון בתא שינה קטנטן, עם שירותים ומקלחת משותפים ותנאים נוספים, כמו ארוחת בוקר, בר, מטבח שיתופי וחוויה חברתית שלמה.
כל כאילו-קפסולה שכזו, במלון דה ספוט שבנמל תל אביב, מאובזרת ופונקציונלית מאוד. בקפסולה כזו תוכלו למצוא כמובן מיטה, עם טלוויזיה, וויי-פיי, מזגן, לוקר לאחסון ציוד, מנורת לילה ושקעים להטעין את הטלפון והמכשירים השונים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/T9PkYoFevgo
ביקור במקום:
https://youtu.be/euh_DIYiFgU
המרחב הציבורי:
https://youtu.be/gtDlZAebQPM
שוק הכרמל
#על השוק הכי פופולארי של תל אביב
תיירים, מוכרים צועקים, היפסטרים במשקפי שמש וחולצות פסים ותיירים המומים משלל הירקות והפירות הצבעוניים - כל אלה ורבים אחרים מתקבצים להם בכל יום בשוק הכי מסעיר וצבעוני של תל אביב.
שוק הכרמל הוא השוק המפורסם ביותר בתל אביב והפך בשנים האחרונות לאחד ממתחמי המזון המרכזיים והגדולים ביותר בתל אביב. זהו שוק הומה אדם, צבעוני, ריחני, צעקני ומלא באנרגיות טובות וים-תיכוניות. בשנים האחרונות הוא הולך ומתמלא בדוכני מזון רחוב מצוינים, במסעדות קטנות ואיכותיות, ברים הומי צעירים ודוכנים עם מוצרי מזון אתניים ומיוחדים. רוצים לאכול בדוכן מצוין? - ראו את המסעדות בסביבה בתפריט הראשי של גיידול.
שוק הכרמל נמצא ונקרא על שם רחוב הכרמל בתל אביב. עם השנים הוא התרחב גם לרחובות הסמוכים לו, בשכונות כרם התימנים ונחלת בנימין. היום פועל השוק 6 ימים בשבוע ותמצאו בו מגוון חנויות - מזון, לבוש, אביזרי בית, פרחים, ממתקים, מסעדות, מעדניות ועוד.
#היסטוריית השוק
בשנות ה-20 הגיעו סוחרים יהודים רוסים שרכשו קרקעות בתל אביב בתמורה ל-1000 רובל. הם פחות חשבו על עלייה לארץ והתגוררות בבתים אלו, אלא יותר חעל הצאצאים שלהם ועל הקרקעות שיוכלו להוריש להם. לאחר המהפכה הבולשביקית שהתחוללה ברוסיה בשנת 1917, לא הייתה להם ברירה והם נאלצו להגיע לארץ. לא היה בידיהם שום רכוש מלבד המגרשים שקנו.
בנוסף לקשיים הכלכליים, הם גם לא הצליחו להשתלב בשוק העבודה המקומי ולכן פתחו באזור כרם התימנים שוק קטן - "הכרם". מטרת השוק הייתה לספק עבודה בסחר בפירות וירקות. מאיר דיזינגוף, שהיה ראש העירייה באותה העת, הפך את המקום לרשמי ומסודר בשנת 1920 וכינה אותו בשמו "שוק הכרמל". כבר באותה התקופה היה השוק מפותח והכיל דוכני דגים ועופות, פירות, ירקות ומאפים.
הסוחרים הערבים של יפו, שגילו את הצלחת השוק המקומי, הקימו שוק מתחרה שהיה לא פחות טוב מהמקורי - שוק גדול, צבעוני, חי ובועט. לא מעט מקרי אלימות התרחשו בעקבות תחרות השוק המוצלח, מה שהעיב מעט על האידיליה המקומית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/JZgFX5NyZSY
האוכל:
https://youtu.be/iQYB4pIxcrc
האנשים:
https://youtu.be/FCk8L6Z0x5E
ביקור במקום:
https://youtu.be/u6oCdDbS1oc
הדרכה:
https://youtu.be/9kE9B2dcfTM
תיירים, מוכרים צועקים, היפסטרים במשקפי שמש וחולצות פסים ותיירים המומים משלל הירקות והפירות הצבעוניים - כל אלה ורבים אחרים מתקבצים להם בכל יום בשוק הכי מסעיר וצבעוני של תל אביב.
שוק הכרמל הוא השוק המפורסם ביותר בתל אביב והפך בשנים האחרונות לאחד ממתחמי המזון המרכזיים והגדולים ביותר בתל אביב. זהו שוק הומה אדם, צבעוני, ריחני, צעקני ומלא באנרגיות טובות וים-תיכוניות. בשנים האחרונות הוא הולך ומתמלא בדוכני מזון רחוב מצוינים, במסעדות קטנות ואיכותיות, ברים הומי צעירים ודוכנים עם מוצרי מזון אתניים ומיוחדים. רוצים לאכול בדוכן מצוין? - ראו את המסעדות בסביבה בתפריט הראשי של גיידול.
שוק הכרמל נמצא ונקרא על שם רחוב הכרמל בתל אביב. עם השנים הוא התרחב גם לרחובות הסמוכים לו, בשכונות כרם התימנים ונחלת בנימין. היום פועל השוק 6 ימים בשבוע ותמצאו בו מגוון חנויות - מזון, לבוש, אביזרי בית, פרחים, ממתקים, מסעדות, מעדניות ועוד.
#היסטוריית השוק
בשנות ה-20 הגיעו סוחרים יהודים רוסים שרכשו קרקעות בתל אביב בתמורה ל-1000 רובל. הם פחות חשבו על עלייה לארץ והתגוררות בבתים אלו, אלא יותר חעל הצאצאים שלהם ועל הקרקעות שיוכלו להוריש להם. לאחר המהפכה הבולשביקית שהתחוללה ברוסיה בשנת 1917, לא הייתה להם ברירה והם נאלצו להגיע לארץ. לא היה בידיהם שום רכוש מלבד המגרשים שקנו.
בנוסף לקשיים הכלכליים, הם גם לא הצליחו להשתלב בשוק העבודה המקומי ולכן פתחו באזור כרם התימנים שוק קטן - "הכרם". מטרת השוק הייתה לספק עבודה בסחר בפירות וירקות. מאיר דיזינגוף, שהיה ראש העירייה באותה העת, הפך את המקום לרשמי ומסודר בשנת 1920 וכינה אותו בשמו "שוק הכרמל". כבר באותה התקופה היה השוק מפותח והכיל דוכני דגים ועופות, פירות, ירקות ומאפים.
הסוחרים הערבים של יפו, שגילו את הצלחת השוק המקומי, הקימו שוק מתחרה שהיה לא פחות טוב מהמקורי - שוק גדול, צבעוני, חי ובועט. לא מעט מקרי אלימות התרחשו בעקבות תחרות השוק המוצלח, מה שהעיב מעט על האידיליה המקומית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/JZgFX5NyZSY
האוכל:
https://youtu.be/iQYB4pIxcrc
האנשים:
https://youtu.be/FCk8L6Z0x5E
ביקור במקום:
https://youtu.be/u6oCdDbS1oc
הדרכה:
https://youtu.be/9kE9B2dcfTM
סביח טשרניחובסקי
#סביח נהדר ומושקע בתל אביב
אם אתם צמחוניים, אתם יכולים להתחיל לחגוג - סביח טשרניחובסקי (Sabich Tchernichovsky) הוא אחד מבתי הסביח הטובים, המצליחים והאהובים בתל אביב. רבים רואים בו את הסביח הטוב ביותר בישראל.
הסביח הוא מאכל יהודי עיראקי. בארץ הוא נמכר כפיתה מלאה בחצילים וביצים קשות, ביחד עם מבחר סלטים ותבלינים.
המקום הזה, סביח טשרניחובסקי, היה ידוע שנים בתור המקום של אפי, מי שנודע כ"מסבח האיטי ביותר במזרח התיכון". הוא נהג למלא את המנה לאט ובהקפדה, יש שיאמרו באהבה רבה - מה שהפך את סביח טשרניחובסקי למקום הכי לוהט מסוגו בעיר. אפי היה גם מי שהקים את סביח פרישמן, המתחרה התל אביבי הכי חריף של טשרניחובסקי ומכר אותו הרבה לפני.
אבל אפי עזב... ועדיין, סביח טשרניחובסקי נשאר אחד מבתי הסביח הטובים בארץ. גם כיום נשאר המנהג לאסוף כאן את הפיתה לאט ולהוסיף שכבה אחר שכבה את החצילים, הביצים, הסלטים והתבלינים. אין הרבה מנות כאלה ביקום!
הסיסמה כאן היא: "אין מכירת סביח ללא חציל". ונשאלת בכל זאת השאלה: למה שמישהו ירצה סביח בלי חצילים?
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Ml3FkE0M8Us
ביקור במקום:
https://youtu.be/7-qjb4jnRek
בלוגר:
https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=5m15s&end=9m07s
אם אתם צמחוניים, אתם יכולים להתחיל לחגוג - סביח טשרניחובסקי (Sabich Tchernichovsky) הוא אחד מבתי הסביח הטובים, המצליחים והאהובים בתל אביב. רבים רואים בו את הסביח הטוב ביותר בישראל.
הסביח הוא מאכל יהודי עיראקי. בארץ הוא נמכר כפיתה מלאה בחצילים וביצים קשות, ביחד עם מבחר סלטים ותבלינים.
המקום הזה, סביח טשרניחובסקי, היה ידוע שנים בתור המקום של אפי, מי שנודע כ"מסבח האיטי ביותר במזרח התיכון". הוא נהג למלא את המנה לאט ובהקפדה, יש שיאמרו באהבה רבה - מה שהפך את סביח טשרניחובסקי למקום הכי לוהט מסוגו בעיר. אפי היה גם מי שהקים את סביח פרישמן, המתחרה התל אביבי הכי חריף של טשרניחובסקי ומכר אותו הרבה לפני.
אבל אפי עזב... ועדיין, סביח טשרניחובסקי נשאר אחד מבתי הסביח הטובים בארץ. גם כיום נשאר המנהג לאסוף כאן את הפיתה לאט ולהוסיף שכבה אחר שכבה את החצילים, הביצים, הסלטים והתבלינים. אין הרבה מנות כאלה ביקום!
הסיסמה כאן היא: "אין מכירת סביח ללא חציל". ונשאלת בכל זאת השאלה: למה שמישהו ירצה סביח בלי חצילים?
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Ml3FkE0M8Us
ביקור במקום:
https://youtu.be/7-qjb4jnRek
בלוגר:
https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=5m15s&end=9m07s
חומוס אבו חסן
#על חומוסיית הפועלים שהפכה לאימפריה
חומוס אַבּוּ חַסַן (Abu Hassan) ביפו נחשב לאחת החומוסיות הפופולריות בישראל. המקום ששמו האמיתי הוא מִסְעֶדֶת עַלִי קַרַוַאן, מחזיק כבר שנים רבות קהל סועדים נאמן וגדול, יהודים וערבים, שממתינים בסבלנות למנת החומוס המיוחלת שלהם.
המסעדה הקטנה והפשוטה היא סוג של מסעדת פועלים, אבל מתמחה בחומוס בלבד. כמו שנהוג במסעדות פועלים רבות, אתם עשויים למצוא את עצמכם בישיבה משותפת עם סועדים זרים, סביב אותו השולחן.
השירות מהיר ויעיל והרעש של המלצרים הוא חלק מהעניין כאן.
#מה אוכלים?
באבו חסן מגישים 4 מנות בלבד: חומוס, מסבחה, פול ולבנה. יש גם מנה שנקראת "משולש" שכוללת חומוס, פול ומסבחה, זה לצד זה.
ההמלצה שלנו היא המסבחה הנהדרת, שבעיני רבים היא מנת הדגל של אבו חסן. כמו את החומוס, גם אותה אוכלים עם פיתות טריות ובצל. במיוחד במסבחה הוא שמכינים אותה על המקום, עם ההזמנה. לכן היא מגיעה טרייה וחמה וטעימה להפליא.
#תולדות המקום
אבו חסן זו אימפריה, עם היסטוריה והכל. היא נולדה מעגלת חומוס ופול, שסחב עלי קרוואן ברחובות יפו, בסוף שנות ה-50. בשלב מסוים הוא החליט להתיישב במקום של קבע וב-1971 הוא פתח את המסעדה ברחוב הדולפין ביפו.
ללא מאמץ או פרסום ובלי מתכון סודי מלבד מוצרים טריים, עברה השמועה על החומוס שלו והוא הצליח. מאד הצליח. המקום זכה לכינוי "אבו חסן", על שם בנו הבכור של עלי. רבים רואים בו את החומוס הטוב בישראל ועם השנים נפתחו סניפים נוספים, ברחוב שבטי ישראל שבסביבה. מנהלים אותם בניו האחרים של עלי.
עלי קרוואן הלך לעולמו ב-2007. לבניו הוא הותיר מורשת של חומוס במחיר זול ובאיכות מעולה, בלי שטויות ובלי מיתוג. פשוט אוכל טוב, בריא ומהיר.
בתיאבון!
#טיפים
אל תיבהלו מהתור הארוך המשתרך בכניסה. הוא עובר מהר.
פתוח מ-8:00 ועד שנגמר החומוס, לרוב בשעות אחר הצהריים המוקדמות.
כאן יושבים ביחד עם זרים באותו שולחן. אל תיבהלו - זה יכול להיות ממש כיף!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/L6nVIIJo3pA?t=8&end=2m07s
הדרכה:
https://youtu.be/7uVx08khWZA
בלוגר:
https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=42s&end=4m36s
חומוס אַבּוּ חַסַן (Abu Hassan) ביפו נחשב לאחת החומוסיות הפופולריות בישראל. המקום ששמו האמיתי הוא מִסְעֶדֶת עַלִי קַרַוַאן, מחזיק כבר שנים רבות קהל סועדים נאמן וגדול, יהודים וערבים, שממתינים בסבלנות למנת החומוס המיוחלת שלהם.
המסעדה הקטנה והפשוטה היא סוג של מסעדת פועלים, אבל מתמחה בחומוס בלבד. כמו שנהוג במסעדות פועלים רבות, אתם עשויים למצוא את עצמכם בישיבה משותפת עם סועדים זרים, סביב אותו השולחן.
השירות מהיר ויעיל והרעש של המלצרים הוא חלק מהעניין כאן.
#מה אוכלים?
באבו חסן מגישים 4 מנות בלבד: חומוס, מסבחה, פול ולבנה. יש גם מנה שנקראת "משולש" שכוללת חומוס, פול ומסבחה, זה לצד זה.
ההמלצה שלנו היא המסבחה הנהדרת, שבעיני רבים היא מנת הדגל של אבו חסן. כמו את החומוס, גם אותה אוכלים עם פיתות טריות ובצל. במיוחד במסבחה הוא שמכינים אותה על המקום, עם ההזמנה. לכן היא מגיעה טרייה וחמה וטעימה להפליא.
#תולדות המקום
אבו חסן זו אימפריה, עם היסטוריה והכל. היא נולדה מעגלת חומוס ופול, שסחב עלי קרוואן ברחובות יפו, בסוף שנות ה-50. בשלב מסוים הוא החליט להתיישב במקום של קבע וב-1971 הוא פתח את המסעדה ברחוב הדולפין ביפו.
ללא מאמץ או פרסום ובלי מתכון סודי מלבד מוצרים טריים, עברה השמועה על החומוס שלו והוא הצליח. מאד הצליח. המקום זכה לכינוי "אבו חסן", על שם בנו הבכור של עלי. רבים רואים בו את החומוס הטוב בישראל ועם השנים נפתחו סניפים נוספים, ברחוב שבטי ישראל שבסביבה. מנהלים אותם בניו האחרים של עלי.
עלי קרוואן הלך לעולמו ב-2007. לבניו הוא הותיר מורשת של חומוס במחיר זול ובאיכות מעולה, בלי שטויות ובלי מיתוג. פשוט אוכל טוב, בריא ומהיר.
בתיאבון!
#טיפים
אל תיבהלו מהתור הארוך המשתרך בכניסה. הוא עובר מהר.
פתוח מ-8:00 ועד שנגמר החומוס, לרוב בשעות אחר הצהריים המוקדמות.
כאן יושבים ביחד עם זרים באותו שולחן. אל תיבהלו - זה יכול להיות ממש כיף!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/L6nVIIJo3pA?t=8&end=2m07s
הדרכה:
https://youtu.be/7uVx08khWZA
בלוגר:
https://youtu.be/NZ1dPdRHxME?t=42s&end=4m36s
מרכז החומוס האסלי
#על החומוסיה הנפלאה שהיא גם מסעדה נהדרת
מרכז החומוס האסלי, או בקיצור חומוס אסלי (Abu Hassan), נמצאת על רחוב יפת שחוצה את יפו ונחשבת לאחת החומוסיות הטובות ביפו ובכל תל אביב.
השירות מסביר פנים, המחירים סבירים והחומוס כאן מעולה, עם כל האפשרויות, כולל חומוס פול נפלא ומסבחה טובה מאוד, או חומוס עם פטריות או צנובר.
#מה עוד יש כאן?
במרכז החומוס האסלי מהווה החומוס את העניין אבל לא רק. ראשון הוא הפלאפל המדהים שלהם, שאבי, המייסד (ב-1960) והמנהל המיתולוגי כאן מתעקש למכור ב-14 ש"ח בלבד, המחיר הכי זול בארץ + התוספות בפיתה הכי נדיבות וטעימות שיש.
יש כאן גם מנות בשריות מצוינות, כולל כל שיפוד אפשרי, דגים נהדרים ומגוון סלטים מצוינים במנות נדיבות.
מיוחדים כאן גם המאכלים המעולים שאפשר להזמין מהמטבח הערבי, כולל סיניה, חומוס עם בשר, באבא גנוש, כרובית מטוגנת בטחינה, מג'דרה, עראיס, מקלובה אלוהית ושקשוקה נפלאה, פלאפל מדהים ועוד. תענוגות לא יקרים, בטעמים נפלאים.
עם קפה ובקלאווה על חשבון הבית וקינוחים כמו מלאבי, קנאפה וקרם בוואריה החיים מתוקים לגמרי.
#טיפים
לפיקניק ספונטני בדשאים של חוף עליה או על החוף עצמו, הצטיידו כאן במעדנים מעולים שנמכרים במחיר הוגן.
החומוס האסלי זכה לכבוד של תכנית בטלוויזיה (עברית):
https://youtu.be/ibEfCeXT4ik
מרכז החומוס האסלי, או בקיצור חומוס אסלי (Abu Hassan), נמצאת על רחוב יפת שחוצה את יפו ונחשבת לאחת החומוסיות הטובות ביפו ובכל תל אביב.
השירות מסביר פנים, המחירים סבירים והחומוס כאן מעולה, עם כל האפשרויות, כולל חומוס פול נפלא ומסבחה טובה מאוד, או חומוס עם פטריות או צנובר.
#מה עוד יש כאן?
במרכז החומוס האסלי מהווה החומוס את העניין אבל לא רק. ראשון הוא הפלאפל המדהים שלהם, שאבי, המייסד (ב-1960) והמנהל המיתולוגי כאן מתעקש למכור ב-14 ש"ח בלבד, המחיר הכי זול בארץ + התוספות בפיתה הכי נדיבות וטעימות שיש.
יש כאן גם מנות בשריות מצוינות, כולל כל שיפוד אפשרי, דגים נהדרים ומגוון סלטים מצוינים במנות נדיבות.
מיוחדים כאן גם המאכלים המעולים שאפשר להזמין מהמטבח הערבי, כולל סיניה, חומוס עם בשר, באבא גנוש, כרובית מטוגנת בטחינה, מג'דרה, עראיס, מקלובה אלוהית ושקשוקה נפלאה, פלאפל מדהים ועוד. תענוגות לא יקרים, בטעמים נפלאים.
עם קפה ובקלאווה על חשבון הבית וקינוחים כמו מלאבי, קנאפה וקרם בוואריה החיים מתוקים לגמרי.
#טיפים
לפיקניק ספונטני בדשאים של חוף עליה או על החוף עצמו, הצטיידו כאן במעדנים מעולים שנמכרים במחיר הוגן.
החומוס האסלי זכה לכבוד של תכנית בטלוויזיה (עברית):
https://youtu.be/ibEfCeXT4ik
שוק הפשפשים ביפו
#על שוק הפשפשים של תל אביב יפו
שוק הפשפשים הציורי ביפו הוא מוסד תל אביבי אהוב מאד על המקומיים ועל התיירים כאחד. כמו כל מדינת ישראל ובטח יפו - תל אביב, המתחם של השוק הוא ערב רב של ברנשים וחתיכות: אנשי אלטעזאכן שמוכרים במחירים מופקעים את מה שקנו אתמול מירושות, עולים מצרפת שגרים בסביבה ובאים לפגוש את העמך שבשוק, תיירים ותיירות נחמדים שבאים לראות את הילידים המקומיים מתמקחים ומשתזפים בשמש החורפית ואספנים מחפשי מציאות שמתמקחים עם מוכרים מתוחכמים, כאילו אין מחר... ואגב, אם אתם כאלה אז טוב שהגעתם מוקדם בבוקר, כי אחר-כך נעלמים כל המוצרים השווים.
שוק הפשפשים הזה פועל כבר המון שנים, עוד מהמאה ה-19, בתקופה שבה נמל יפו היה שער הכניסה לארץ. תוכלו למצוא כאן מוצרי יד שנייה, לעתים ממש במחירים מצחיקים, אבל לא פעם במחירים מופקעים, שבעיקר מוכיחים כמה שהשוק פופולרי כיום. העסקים כאן מתרכזים באזורים שונים, לפי התחום. יש אזור של תכשיטים ובגדים, יש המון רהיטים ברחוב הראשי של השוק, סמטאות השוק הפנימיות מפוצצות במוצרים מהמזרח התיכון, כמו שטיחים, מנורות נחושת ועוד ועוד ויש חנויות יקרות להפליא לחפצי אמנות עתיקים מכל העולם. אין לנו הדרכה - כאן פשוט משוטטים, חוקרים ומגלים את המציאות שלכם!
שוק הפשפשים של יפו פתוח שישה ימים בשבוע, מראשון ועד שישי, החל משעות הבוקר המוקדמות ועד לערב. הקסם והאווירה המזרחית של השוק שובים את ליבם של התיירים הרבים, אבל גם נעימים לישראלים ולתל-אביבים רבים, שחלקם באים על בסיס כמעט שבועי למקום.
מוסדות קולינריים הסמוכים לשוק, כמו אבולעפיה ודוקטור שקשוקה, מנעימים את החיך והכרס ועושים טוב למיטיבי לסת. לכו תיהנו!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/8-TkY9HI2Oo
שוק הפשפשים הציורי ביפו הוא מוסד תל אביבי אהוב מאד על המקומיים ועל התיירים כאחד. כמו כל מדינת ישראל ובטח יפו - תל אביב, המתחם של השוק הוא ערב רב של ברנשים וחתיכות: אנשי אלטעזאכן שמוכרים במחירים מופקעים את מה שקנו אתמול מירושות, עולים מצרפת שגרים בסביבה ובאים לפגוש את העמך שבשוק, תיירים ותיירות נחמדים שבאים לראות את הילידים המקומיים מתמקחים ומשתזפים בשמש החורפית ואספנים מחפשי מציאות שמתמקחים עם מוכרים מתוחכמים, כאילו אין מחר... ואגב, אם אתם כאלה אז טוב שהגעתם מוקדם בבוקר, כי אחר-כך נעלמים כל המוצרים השווים.
שוק הפשפשים הזה פועל כבר המון שנים, עוד מהמאה ה-19, בתקופה שבה נמל יפו היה שער הכניסה לארץ. תוכלו למצוא כאן מוצרי יד שנייה, לעתים ממש במחירים מצחיקים, אבל לא פעם במחירים מופקעים, שבעיקר מוכיחים כמה שהשוק פופולרי כיום. העסקים כאן מתרכזים באזורים שונים, לפי התחום. יש אזור של תכשיטים ובגדים, יש המון רהיטים ברחוב הראשי של השוק, סמטאות השוק הפנימיות מפוצצות במוצרים מהמזרח התיכון, כמו שטיחים, מנורות נחושת ועוד ועוד ויש חנויות יקרות להפליא לחפצי אמנות עתיקים מכל העולם. אין לנו הדרכה - כאן פשוט משוטטים, חוקרים ומגלים את המציאות שלכם!
שוק הפשפשים של יפו פתוח שישה ימים בשבוע, מראשון ועד שישי, החל משעות הבוקר המוקדמות ועד לערב. הקסם והאווירה המזרחית של השוק שובים את ליבם של התיירים הרבים, אבל גם נעימים לישראלים ולתל-אביבים רבים, שחלקם באים על בסיס כמעט שבועי למקום.
מוסדות קולינריים הסמוכים לשוק, כמו אבולעפיה ודוקטור שקשוקה, מנעימים את החיך והכרס ועושים טוב למיטיבי לסת. לכו תיהנו!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/8-TkY9HI2Oo