» «
שוק האוכל של תחנת המטרו הדרומית
שוק האוכל של תחנת המטרו הדרומית
#על שוק האוכל הגדול בבריסל

שוק האוכל בתחנת המטרו הדרומית (Marché du Midi) הוא שוק האוכל הגדול ביותר של העיר בריסל.

בחלקו הגדול של השוק תמצאו מאכלים וסחורה מאפריקה. ביניהם נמכרים כאן גם פירות מאפריקה, לצד תבלינים אפריקאיים, מאכלים מיוחדים משם ועוד מוצרים מעניינים ונוספים.


#טיפים
השוק פועל בימי ראשון בשעות 6:00-13:00.


ביקור במקום:

https://youtu.be/BaN_Rx9nJ18
Chez Leon
שז לאון
#על המסעדה העתיקה והמשובחת של בירת בלגיה

את מסעדת שז לאון (Chez Léon) לא תרצו לפספס. היא נפתחה בשנת 1893 ונחשבת כבר שנים רבות לאחת המסעדות הטובות והמצליחות בבריסל.

שז לאון היא גם מקום מצוין לארוחה משפחתית משתלמת ומעולה. לאווירה הקלאסית מצטרף מגוון מנות רחב ונהדר, הכולל מרקים נפלאים, מאכלי ים משובחים וסטייקים עסיסיים, כשהאוכל כולו הוא ברמה גבוהה במיוחד.

זוהי מסעדה גדולה במיוחד, לעתים מעט תיירותית אבל מאוד איכותית, שבכל יום מגישים בה מעל 1,000 מנות. למעשה, היא משתרעת על פני לא פחות מ-9 בניינים.

סיבה נוספת ליתרונותיה של שז לאון לכל המשפחה היא שבנוסף לקיומו של תפריט לילדים, המנות לילדים בני פחות מ-12 הן בחינם. בצורה כזו תיהנו מארוחה משפחתית שווה במסעדה מהטובות ביותר בעיר, במחיר סביר יותר.


#טיפים
האוכל כאן טרי וטעים, כשהמנות גדולות, אסתטיות, מעוררות תיאבון ומוגשות בנדיבות.

ילדים לא משלמים על המנה שלהם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/1TrjvfUm2wc


ביקור במקום:

https://youtu.be/haTXFeIY-Mc


מנות המולים והצ'יפס הנודעות של המקום:

https://youtu.be/yLlNaEAFU5Y
דליריום קפה
דליריום קפה
#על הבר שמחזיק בשיא ג'ינס לסוגי בירות

בריסל היא בירת הבירה של העולם וככזו יש לה בית מקדש, שכל אוהבי הבירה המבקרים בעיר עולים אליו לרגל. קבלו את קפה דליריום (Delirium Cafe), שסמלו הוא הפיל הוורוד.

הבר המפורסם הזה מחזיק בשיא עולמי ונכנס לספר השיאים של ג'ינס, כי בקפה דליריום יש מעל 2,000 סוגים של בירות, מכל רחבי העולם, עם 400 סוגים מהם מתוצרת בלגית. חלק מהבירות שנמכרות כאן הן ממש נדירות ויש שנחשבות לפרטי אספנות יקרים ביותר. בדליריום נמכרים גם ויסקי, וודקה ועוד מהמשקאות האלכוהוליים המוכרים שאינם בירה.

עיצוב המקום מצטיין בעשרות פילים ורודים שמשתלשלים מהתקרה. על הקירות המון לוחות אמייל מצויירים ועתיקים.

שנים רבות שהבר מהווה עצירת חובה לכל תייר המבקר כאן ואוהב בירות. מה שהופך את המקום ללהיט, אבל הצלחתו העצומה לא פוגעת בחוויה ובהנאה מהביקור כאן.

אז כשאתם במרכז בריסל, בכיכר המרכזית של העיר וליד הגראנד פלאס, בואו אל הפאב הפופולרי המצוי בבניין מהמאה ה-18, ותיהנו מערב עם בירות בלתי נשכחות.

אגב, ממש ליד הכיכר, בצד האחורי של בניין העץ הזהוב, יש קפה שמתחזה לדליריום. אל תיפלו בפח...


#טיפים
בכל יום ה' מתקיים כאן ג'אם סשן. שווה!

מתלבטים בבחירת הבירה? - התייעצו באנשי המקום.

שימו לאחוזי האלכוהול ושתו בחוכמה.

בתפריט החטיפים שלל נקניקיות ופריטס, שהוא הצ'יפס הבלגי.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gzuRycNcKhw


ביקור במקום:

https://youtu.be/3luA9Kj5EMU


האווירה:

https://youtu.be/mMP-yoXfbZ8


בלוגרים:

https://youtu.be/ZOwj9E2T9bo
לה פה
מסעדת לה פה
#על מסעדת השף עם כוכבי המישלן

צלחות גדולות, מנות זעירות, איכות מופלאה. בבריסל יש מסעדה אחת של אוכל משובח, Fine dining, שמי שאוהב מסעדות מעולות חייב לבקר בה.

מדובר במסעדת "לה פה" (La Paix) הנהדרת. מצוידת בשני כוכבי מישלן, המסעדה המהוללת הזו משלבת בתפריט שלה כמה מטבחים ועושה מהם הרבה יותר מהסכום של איכותם.

כיאה למסעדת פיוז'ן מטורפת בהצטיינותה, "לה פה" מביאה מנות שהן להיטים מעולים מהמטבח הצרפתי, הבלגי והיפני. היא שוכנת בתוך השכונה המוסלמית של בריסל, מה שנתפס אמנם מוזר, אבל היסטורית - היא תמיד הייתה כאן ופשוט מסביב הדברים השתנו.

כך או כך, המסעדה פרצה והפכה למסעדה מדהימה רק מאז שדוויד מנהל את המטבח שלה. רבים מגיעים לכאן רק בזכותו ובזכות האוכל המצוין שהוא מכין בה.

יתכן שתראו אותו כאן. את השף הנחמד והקליל דוויד מרטן, שבניצוחו מתנהל מוסד האוכל המופלא הזה, תזהו בעזרת הקרחת המושלמת שלו ובחיוכו העדין. הוא איש של אנשים, נחמד אמיתי, שאוהב שאוהבים את המסעדה ואת האוכל שלו. ואגב, הוא כוכב אמיתי בטלוויזיה כאן, עם תכניות בישול והמון הופעות בטלוויזיה של בלגיה. ב-2019 הוא גם הוכתר לשף הטוב בבלגיה, אז בכלל.


#טיפים
אין טעם להגיע ספונטנית. חשוב להזמין מקום חודשיים לפחות מראש.

תנו למלצרים להציע לכם בירה לכל מנה. בירה היא כמו יין פה, כי זו בריסל וכאן הבירות הן אמנות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/fWjWgzAayXU


הדרכה מהשף:

https://youtu.be/uGyuFtYYaF4


במטבח:

https://youtu.be/XnNB9ikQM3U

מקדשי אוכל בבריסל

ניקולס קולפיס
ניקולס קולפיס פטיסרי
#על היווני שמכין את הקינוחים הכי טובים בבריסל

אם יש מקום בבריסל שתרצו לצרוך בו את המתוקים שלכם הרי שזה יכול להיות בקלות קונדיטוריית הבוטיק של ניקולס קולפיס (Nikolas Koulepis Pastry). הברנש הזה עבר לבריסל מיוון ומראה לבלגים בדיוק איך עושים פיוז'ן, כלומר שילוב של תרבויות אוכל שונות.

אצל ניקולס קולפיס בקונדיטוריה שוכנים ביחד קינוחים יווניים עם צרפתיים, צפוניים עם ים תיכוניים ומתוקים עם מתובלים. בקיצור, האיש טווה חלומות במטבח.

יש כאן שילוב נפלא של מתוקים ומאפים יווניים עם אירופאים. תמצאו כאן קדאיפים לצד בורקס יווני ושילובים כמו קרם פטיסייר, עם אטריות קדאיף, פיסטוקים וקינמון.

פאי הלימון של קולפיס הוא חמצמץ ונהדר, כמו גם קינוח הקדאיף העגלגל והקטן. יש כאן מעדן פיוז'ן נפלא, של יוגורט יווני מצופה בפירות פטל אדמדם ומבריק, המונחים על ביסקוויט דבש ושמן זית.

בבריסל רבים אוהבים את הקינוחים והמעדנים של ניקולס, כי הם עדינים ולא מתוקים כל כך, כמו אלה של אופים ופטיסיירים סטנדרטיים בעיר.


#טיפים
רוצים לגלות קלאסיקות צרפתיות - עוגיות המדלן וקינוח הפבלובה מומלצים!
מזו אנטואן
מזו אנטואן
#על המקום עם הצ'יפס הטוב בבריסל

מזו אנטואן (Maison Antoine) מציע את הצ'יפס הנהדר ביותר בבריסל. רק שכאן לא קוראים לו צ'יפס, אלא בשם המקומי "פריטס". ולפריטס המומלץ על ידי המקומיים קוראים בעיר בפשטות "אנטואן".

המקום הזה, שהמקומיים רואים בו את ה"פריטס" הטוב בעולם, נולד ב-1948 בחצר ביתו של המייסד. כיום הוא הפך לסוג של אימפריה קטנה, עם מנת צ'יפס מובחרת ולא פחות מ-30 סוגי רטבים שמהם ניתן לבחור.

הסוד של הפריטס המקומי ובעצם של כל צ'יפס מובחר, הוא טיגון פעמיים. זה מה שהופך את הצ'יפס כאן לכל כך פריך ומוצלח. ואם אתם חייבים בשר, אז יש ב"אנטואן" גם המבורגרים ונקניקיות, לא פחות טובים מהצ'יפס. אבל אל תתפלאו אם המקומיים יביטו עליכם בעיניים קצת מזלזלות. הפריטס מבחינתם לא זקוק לתוספות.

ואגב, זה עוד לפני שנספר לכם על העלבון שהבלגים חשים בכל פעם שאמריקאי אומר למוכר שהוא רוצה "French Fries". הרי ידוע מבחינת הבלגים שהפריטס הוא הצ'יפס המקורי ושמקורו של מה שנקרא בעולם פרנץ' פרייז הוא בכלל מבלגיה, מה שאומר שמבחינתם הוא היה צריך להיקרא בכלל "בלג'יאן פרייז"...


#טיפים
נסו את רוטב הטרטר.

קנו בבר שליד אנטואן גם כוס או בקבוק של בירה ואתם מסודרים, עם מנת הרחוב הטובה בעיר.


ביקור במקום:

https://youtu.be/EJmSbQ-79RE


בלוגרים:

https://youtu.be/6E-_ev8ZFW0


הנבחר:

https://youtu.be/lJ4Dh-nwUVQ
פורקדו
מאפיית פורקדו
#על המקום עם המאפים הפורטוגזיים בבריסל

פורקדו (Forcado Pastelaria) היא מאפייה פורטוגזית בבריסל, הידועה בכל אירופה במעדני העוגות הקטנות שלה.

המאפיה כאן משולבת עם בית קפה ומעדנייה. יש כאן מהמאפים האותנטיים של פורטוגל, קפה מצוין ועוד. המאפים כוללים קלסיקות פורטוגזיות, מאפים עונתיים ומעדני שף איכותיים ומיוחדים - הכל מתוצרת בית.

את דברי המאפה המצוינים של המקום אופים כאן בחום של 400 מעלות, הנחוץ כדי להגיע לשלמות פריכה ומתוקה. את אגף המאפים פתח כאן בשנת 1982 השף יואקים בראז דה אוליביירה.


#טיפים
המקום מציע גם מאפים ללא גלוטן.

ישיבה במקום אפשרית עד שעה 17:00.


כתבה (פורטוגזית):

https://youtu.be/ZUt9N9bt--o?t=45
גאלרי דה לה ריין
גאלרי דה לה ריין
#על חנויות השוקולד המעולות של בריסל


יהיה זה חטא להיות בבריסל מבלי לטעום מאחד הסמלים החשובים ביותר של בלגיה - השוקולד. ב"גלריית המלכים", גאלרי דה לה ריין (Galerie de la Reine) שנבנתה במאה ה-19, תמצאו כמה מהחנויות היוקרתיות והאלגנטיות ביותר בעיר, כשחלקן הן מחנויות השוקולד הטובות ביותר כאן.

אמנם בסמטאות הקטנות שמסביב לגראן פלאס נמצאות חנויות רבות שמציעות שוקולדים מכל סוג, צבע וטעם אפשרי. ברחוב rue au beurre שם יש תריסר חנויות שוקולד מפתות.

אבל אם אתם מחפשים את התותחים הכבדים ביותר בתחום, פנו לשדרת הקניות היוקרתית הזו. בגלריית המלכים תמצאו שורת סניפים של רשתות השוקולד הטובות בבלגיה, כולל Pierre Marcolini, Neuhaus ו-Godiva. בבריסל נמצאים גם שני מותגי השוקולד המובילים בעולם, שוקולד גודייבה ושוקולד לאוניד'ס.

אז זהו, בקרו בחנויות, שימו לב לעיצוב שלהן, ליוקרה, למגוון סוגי השוקולד האינסופי ולגימיקים שיש לכל חנות להציע לקונים. יש כאן ממפלי שוקולד נוזלי ועד לכלי עבודה וברגים שנראים "חלודים", אבל הם עשויים בעצם שוקולד. מדהים כמה כסף אפשר להשקיע בכדי לעשות כסף...

עכשיו, אחרי שנהניתם ממראה עיניים, הגיע הזמן לטעום קצת... בחרו לעצמכם כמה ממתקי שוקולד קטנים ולא ממש זולים, תפסו לעצמכם פינה שקטה בשכונה והרשו לעצמכם להתענג על כל ביס... לעזאזל הדיאטה, לפחות היום!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/LlB8_8zBP0E


ביקור במקום:

https://youtu.be/5KD0NSqTXCQ


נורדזי
נורדזי
#על מסעדת מעדני הים של בריסל

כשמחפשים בבריסל אוכל מקומי, מתכוונים בדרך כלל לצלחות המולים ומאכלי הים האופייניים. בשביל זה המציאו את נורדזי (Noordzee), ספק מסעדה מקומית וספק דוכן רחוב, שמציע מעדני ופירות ים ודגים, שמקורם בים הצפוני.

תיירים ומקומיים, עשירים ועניים - כולם כאן אוהבים את נורדזי. היא נקראת על שם הים הצפוני (North Sea) ומציעה גם דגים למכירה וגם מנות שניתן לאכול במקום. יש כאן דגים מהים הצפוני, כמו סקייט, קוד שאנו מכירים בתור בקלה, דגי סול, צדפות ועוד.

המטבח כאן מבוסס על הפלאנצ'ה וכמעט כל המנות, בין אם הן מטוגנות או צלויות, מגיעות אליה בשלב כלשהו.

בנורדזי משתמשים בתערובת תבלינים סודית חברוטב שום ביתי שהם מכינים במקום. על המנות הם בוזקים מעט פטרוזיליה, בשביל הצבע והטעם גם יחד.


#טיפים
את קערת הצדפות או הדגים שאתם מזמינים כאן שווה לאכול עם יין, שמפניה או בירה מקומית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/y40sL56pwl0


ביקור במקום:

https://youtu.be/Z9-Je3SmFSA


בלוגרים:

https://youtu.be/bqYInMAyMvg
לה פטי פרודאקסיון
#על המקום שמגיש בראנצ'ים כל היום

לה פטיט פרודאקסיון (La petite production) הוא אחד מבתי הקפה הטובים בבריסל. יש כאן קפה על רמה ולידו בראנץ' וארוחות בוקר מעולות.

תוכלו לאכול כאן אוכל טעים מאוד, קרואסון משובח, קפה מעולה, מיצי תפוחים ותפוזים טריים, בריוש מהמאפייה המשובחת של רנארד, באגטים מצוינים וביצים טעימות.

הצוות כאן ידידותי, מלצרים שמדברים אנגלית, צרפתית ופלמית. המנות בריאות ומכינים אותן כאן מחומרים טריים, תוך שימוש במרכיבים שקונים מחקלאים פרטיים וחוות בסביבה.

זה אחד המקומות הטובים בעיר למקיאטו, אספרסו או קפוצ'ינו משובח ולידו מאפה טרי ומיץ תפוזים סחוט ומרענן.


#טיפים
הקדימו בסופי שבוע, כי המקום עמוס יחסית!

יש מקומות ישיבה בחוץ וזה שווה.
מסעדת קלדרק
#על המסעדה הבלגית הקלאסית שבכיכר הגדולה

בכיכר המרכזית של בריסל לא חסר איפה לסעוד. אבל אם תרצו מקום שווה במיוחד, בואו למסעדת קלדרק (L'Estaminet du Kelderke) המצוינת.

במסעדה, השוכנת בתוך מרתף עתיק, שוררת אווירה בלגית מסורתית. האוכל מצויין, השירות בדרך כלל טוב והבירות נהדרות.


#מה לאכול כאן?
מסעדת L'Estaminet du Kelderke היא מסעדה מעולה לאכילת המנות הבלגיות המסורתיות, כולל מולים, סוג של צדפות, הסטומפ (stoemp), שהוא פירה תפוחי אדמה וירקות שורש במרקם גס.

בין המאכלים הנוספים ששווה לשקול כאן, תמצאו את הלזניה תרד, מנת הכבש, קרם החזיר (shank) ותבשיל הבשר שבושל עם בירה.

אם בתפריט המסורתי כאן מככבת ה-stoemp, אותה מחית תפוחי אדמה עם ירקות, אז הארוחה לכאן מחייבת בירה. כאן במיוחד מומלץ להזמין את הבירות השוות של בלגיה. בין השמות הטובים כאן תמצאו את הבירות גרימברגנס (Grimbergens), טרמנס (Tremens), בירה דליריום (Delirium) ובירה קריקס (Krieks). כולן שוות וטעימות.

אחרי הארוחה הזמינו את תה המנטה הטבעי והסופר מומלץ של המקום.


#טיפים
זו אינה מסעדה כשרה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/FZ4FrlmZh54
מוזיאון השוקולד של בריסל
#על מפעל לייצור שוקולד המשמש גם כמוזיאון

כל ילד יודע שבילוי מצוין בבלגיה הוא זלילה בלתי נשלטת של שוקולד. כל מבוגר זוכר ששוקולד בלגי איכותי הוא עונג של החיים. כל תייר ראוי שיידע שבריסל היא בירת השוקולד.

כי למעשה השוקולד הוא המצאה בלגית. בבריסל לבדה יש יותר מ-2,000 חנויות שוקולד, שמוכרות את המתוק הממכר הזה לתיירים ומקומיים גם יחד.

וזה בהחלט מוצדק כי תושבי בריסל כל כך מאמינים ואוהבים את השוקולד הבלגי שלהם, שהם הקדישו לו מוזיאון וקוראים לו "שוקו-סטורי".

מוזיאון השוקולד של בריסל (Musee de Cacao et de Chocolt) הוא שילוב של מוזיאון ומפעל שוקולד בלגי. את ניחוחות השוקולד העולים ממנו תוכלו להריח עוד מרחוק.

הבילוי במוזיאון הזה, המכונה בקיצור MUCC, הוא חוויה מתוקה לכל המשפחה. תוכלו ללמוד כאן לא מעט על המתוק הזה. בין השאר תלמדו על ההיסטוריה של השוקולד החום והטעים ותוכלו לראות את פס הייצור ואת תהליך ייצורו של הממתיק הבינלאומי החום והממכר הזה.


#מה תראו כאן?
ב"מוזיאון הקקאו והשוקולד" תוכלו לראות את ייצור השוקולד, החל משלב פולי הקקאו ועד לחפיסות השוקולד הארוזות. עוד תוכלו ללמוד כאן על ההיסטוריה של השוקולד, החל מתרבות המאיה, דרך האצטקים, השוקולד האירופי המתוק ועד ימינו, שבהם השוקולד הוא הממתק הפופולרי ביותר בעולם.

שווה גם לראות כיצד מכינים את הפרלינים המעודכנים, המצופים שוקולד. תקבלו כאן גם דוגמיות של פרלינים ושוקולד לטעימה.

המבוגרים יוכלו לבחור במסלול הכולל טעימות של שוקולדים מיוחדים, עם שתייה של בירות בלגיות.


#טיפים
הכניסה לילדים עד גיל 12 חופשית.

עוד פעילות שווה היא הסדנאות שיש כאן. באחת מהן תוכלו לייצר שוקולד אישי לטעמכם ובאחרת ללמוד ולהכין פרלינים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/6fxgAe5FGPo


ביקור במקום:

https://youtu.be/3HwzX5r4ifo


בלוגרים:

https://youtu.be/n5DhILs_g0I


שוקולטייר במוזיאון מדגים:

https://youtu.be/-idPtj6tLkg


הדרכה:

https://youtu.be/bAjkGcQTMf0


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.