שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
ג'לטוטקה סוסו
#הג'לטריה עם הגלידה מהטובות שתאכלו באיטליה
איטליה ידועה בגלידות הטובות שבה. לא קל כאן לקבל בה את התגית של "הגלידה הטובה ב...". ג'לטוטקה סוסו היא גלידרייה מצוינת, גם אם יקרה, שממוקמת במרכז העיר, כחצי קילומטר מכיכר סן מרקו.
הגלידה כאן עשירה מאוד והמנות הנדיבות. טעמים מוצלחים כמו קרמל וטירמיסו טוב מאוד וטעמים כמו Manet, שמשלב שוקולד עם פיסטוקים ו=Opera, שבו שילוב של וניל או אגוזי לוז עם נוטלה.
יש לא מעט מסעדות ג'לאטו טעימות בוונציה, אבל טעם הפרי הטרי כאן היה הכי טוב. גם הצד האנושי במקום נחמד מאד. אם זה המוכר עם השפם המצחיק שמשתדל להסביר באנגלית מה כולל כל טעם.
#טיפים
נסו את גלידת הפירות בצבע האדום, שכולם כאן סוגדים לו...
מבט מקרוב:
https://www.youtube.com/watch?v=6J62ls5e_Oc
איטליה ידועה בגלידות הטובות שבה. לא קל כאן לקבל בה את התגית של "הגלידה הטובה ב...". ג'לטוטקה סוסו היא גלידרייה מצוינת, גם אם יקרה, שממוקמת במרכז העיר, כחצי קילומטר מכיכר סן מרקו.
הגלידה כאן עשירה מאוד והמנות הנדיבות. טעמים מוצלחים כמו קרמל וטירמיסו טוב מאוד וטעמים כמו Manet, שמשלב שוקולד עם פיסטוקים ו=Opera, שבו שילוב של וניל או אגוזי לוז עם נוטלה.
יש לא מעט מסעדות ג'לאטו טעימות בוונציה, אבל טעם הפרי הטרי כאן היה הכי טוב. גם הצד האנושי במקום נחמד מאד. אם זה המוכר עם השפם המצחיק שמשתדל להסביר באנגלית מה כולל כל טעם.
#טיפים
נסו את גלידת הפירות בצבע האדום, שכולם כאן סוגדים לו...
מבט מקרוב:
https://www.youtube.com/watch?v=6J62ls5e_Oc
טרטוריה קא ד'אורו
#המסעדה המפורסמת בכדורי הבשר שלה
אחת המסעדות המומלצות בעיר ונציה היא טרטוריה קא ד'אורו (Trattoria Cà D'Oro alla Vedova). טרטוריה היא מסעדה פשוטה, לרוב בלי תפריט מודפס או מושקע, עם שירות ביתי ובסיסי וללא פורמליות של מסעדה.
טרטוריה קא ד'אורו, בעברית "בית הזהב", היא אכן כזו. היא טרטוריה שהמקומיים מתים עליה והיא כמעט ולא ידועה לתיירים, מסעדה ונציאנית עתיקה, עם מטבח מסורתי שמציע ממעדני העיר ונציה וממטבחי האזור. אם משתרך לפני פתח המסעדה תור ארוך, אל תיבהלו. הרוב שוהים כאן זמן קצר ולכם בכל מקרה מומלץ להזמין מראש מקום.
במרכז המאכלים המצוינים של המטבח הוונציאני הטיפוסי שמוגש כאן נמצאות קציצות בשר משובחות, מעין כופתאות או כדורי בשר מטוגנים, שנקראים פולפטה (Polpette). הם נחשבים לספציאליטה של קא ד'אורו ואחת הסיבות לביקוש הרב שיש למקום בעיר. יש כאן גם מאכלי ים מצוינים, דגים וכבד ונציאני (Fegato alla veneziana) מעולה.
הקולינריה המצוינת כאן מלווה ביין מקומי וטעים. המנות יחסית זולות, אבל הן לא גדולות.
#טיפים
מומלץ להזמין מקום מראש.
אם לא שריינתם מקום - בואו מוקדם.
הם לא מגישים קפה לשולחן אז אל תתאמצו לבקש...
אחת המסעדות המומלצות בעיר ונציה היא טרטוריה קא ד'אורו (Trattoria Cà D'Oro alla Vedova). טרטוריה היא מסעדה פשוטה, לרוב בלי תפריט מודפס או מושקע, עם שירות ביתי ובסיסי וללא פורמליות של מסעדה.
טרטוריה קא ד'אורו, בעברית "בית הזהב", היא אכן כזו. היא טרטוריה שהמקומיים מתים עליה והיא כמעט ולא ידועה לתיירים, מסעדה ונציאנית עתיקה, עם מטבח מסורתי שמציע ממעדני העיר ונציה וממטבחי האזור. אם משתרך לפני פתח המסעדה תור ארוך, אל תיבהלו. הרוב שוהים כאן זמן קצר ולכם בכל מקרה מומלץ להזמין מראש מקום.
במרכז המאכלים המצוינים של המטבח הוונציאני הטיפוסי שמוגש כאן נמצאות קציצות בשר משובחות, מעין כופתאות או כדורי בשר מטוגנים, שנקראים פולפטה (Polpette). הם נחשבים לספציאליטה של קא ד'אורו ואחת הסיבות לביקוש הרב שיש למקום בעיר. יש כאן גם מאכלי ים מצוינים, דגים וכבד ונציאני (Fegato alla veneziana) מעולה.
הקולינריה המצוינת כאן מלווה ביין מקומי וטעים. המנות יחסית זולות, אבל הן לא גדולות.
#טיפים
מומלץ להזמין מקום מראש.
אם לא שריינתם מקום - בואו מוקדם.
הם לא מגישים קפה לשולחן אז אל תתאמצו לבקש...
באקארו וינטידו
#המסעדה עם האוכל הביתי ביותר
הבאקארי של ונציה הם הסודות של יודעי הדבר כאן. באקארי, צורת הרבים של באקארו, הם סוג של סנאק ברים, המציעים מאכלים מקומיים מצוינים, במחירים שווים לכל נפש ובמקומות כמו זו שנמליץ עליה כאן - באיכות מעולה.
באקארו וינטידו (Bacaro Vintido), שאת שמה אומרים במוזיקלית מדוברת כמו שתי טריולות, עם דגש על ההברות הראשונות, היא מסעדה מעולה, מהטובות בוונציה, וכלל לא יקרה.
כיף פה. היא נמצאת בשכונת דורסודורו האותנטית, שנמצאת מחוץ להמולת התיירים ובדרך לכאן כיף להסתובב בה.
בפנים חלל תרבותי מהרגיל, מזכיר סלון ביתי שעבר הסבה, עם כונניות ספרים, פסנתר, פסנתרן ולפעמים גם זמרת, אווירה נעימה, קצת היפסטרית ועדיין חמימה ואיטלקית מאוד, כשגם הישיבה בחוץ היא הנאה צרופה.
את הפתיחה אפשר לעשות עם פרוסות צ'יקטי קטנות וטעימות להפליא, עם המלצה על תוספות של אנשובי, מוצרלה מטוגנת עם או בלי בשר לבן והמלצה חמה על כדורי בשר (meatball) על הפרוסה. יאמי!
בהמשך ריזוטו נהדרים בכמה סגנונות, יין גראפה בכוס אספרסו, פסטות שוות כולל ספגטי מבהיל בטעם המופלא שלו וכמובן טירמיסו ביתי וטעים להפליא לצד עוד קינוחים טובים.
השירות ידידותי והמחירים טובים, במיוחד בהשוואה למלכודות התיירים שבמרכז התיירותי. בתיאבון!
#טיפים
נסו להזמין מקום. לעתים יש תור, בעיקר בעונת התיירות.
לרומנטיים שבינינו שווה לשבת בחוץ. על שולחנות הסמטה הקסומה, שכמו נלקחה מציור של ואן גוך.
הבאקארי של ונציה הם הסודות של יודעי הדבר כאן. באקארי, צורת הרבים של באקארו, הם סוג של סנאק ברים, המציעים מאכלים מקומיים מצוינים, במחירים שווים לכל נפש ובמקומות כמו זו שנמליץ עליה כאן - באיכות מעולה.
באקארו וינטידו (Bacaro Vintido), שאת שמה אומרים במוזיקלית מדוברת כמו שתי טריולות, עם דגש על ההברות הראשונות, היא מסעדה מעולה, מהטובות בוונציה, וכלל לא יקרה.
כיף פה. היא נמצאת בשכונת דורסודורו האותנטית, שנמצאת מחוץ להמולת התיירים ובדרך לכאן כיף להסתובב בה.
בפנים חלל תרבותי מהרגיל, מזכיר סלון ביתי שעבר הסבה, עם כונניות ספרים, פסנתר, פסנתרן ולפעמים גם זמרת, אווירה נעימה, קצת היפסטרית ועדיין חמימה ואיטלקית מאוד, כשגם הישיבה בחוץ היא הנאה צרופה.
את הפתיחה אפשר לעשות עם פרוסות צ'יקטי קטנות וטעימות להפליא, עם המלצה על תוספות של אנשובי, מוצרלה מטוגנת עם או בלי בשר לבן והמלצה חמה על כדורי בשר (meatball) על הפרוסה. יאמי!
בהמשך ריזוטו נהדרים בכמה סגנונות, יין גראפה בכוס אספרסו, פסטות שוות כולל ספגטי מבהיל בטעם המופלא שלו וכמובן טירמיסו ביתי וטעים להפליא לצד עוד קינוחים טובים.
השירות ידידותי והמחירים טובים, במיוחד בהשוואה למלכודות התיירים שבמרכז התיירותי. בתיאבון!
#טיפים
נסו להזמין מקום. לעתים יש תור, בעיקר בעונת התיירות.
לרומנטיים שבינינו שווה לשבת בחוץ. על שולחנות הסמטה הקסומה, שכמו נלקחה מציור של ואן גוך.
אוסטריה אל סקוארו
#בר עם צ'יקטי מעולים ועוד שניים סודיים
אחד המקומות שתשמחו לבלות בהם בוונציה הוא בר-מסעדה קטן בשם "אוסטריה אל סקוארו" (Osteria Al Squero). כאן מתמחים בצ'יקטי.
מדובר במקום קטן ומקסים, מומלץ מאוד ובמיקום נהדר, שמציע כיף גדול, עם יין ומשקאות טובים עד מצוינים ואוכל נהדר, בדמות מגוון כריכים קטנים וטובים במיוחד.
האוסטריה הנפלאה הזו ממוקמת מחוץ למסלולי ההמונים, ממול לסדנת תיקון גונדולות, בפינה שלווה ואינטימית של ונציה. אמנם יש מי שגורסים שהפרגון בטלוויזיה וב-TripAdvisor מילא אותו מדי, אבל הוא עדיין סוג של פינה סודית למקומיים ולמי שמעורים בעיר.
אז לא - הבר הקטן עם הטעמים המופלאים עוד לא הפך לקורבן של הצלחתו, לא איבד מהקסם הייחודי שבו ורבים נשבעים שהם שבים אליו בכל פעם שהם בוונציה. הצוות כאן נחמד, המלצריות יעילות ומשתדלות לסייע גם למי שלא מדברים איטלקית וכללית כיף פה.
#מה נאכל כאן?
האוכל באוסטריה אל סקוורו טעים, טרי ומדהים. יש כאן מבחר גדול של צ'יקטי (Chiccetti), כריכי באגט מדהימים בגודל של ביס, קרוסטיני מצטיינים ומשקאות כמו וינו ספוסו מדהים ושפריץ מרהיב, שהוא משקה אלכוהולי בטעם תפוז - והכל במחירים סבירים מאוד!
הבגטים הקטנים הללו הם מעין מיני-כריכים טעימים להפליא, עם מגוון גדול של טעמים ותוספות מדהימים. השמרנים נשבעים בפרוסות עם קרם בקלה ובכריכי הטונה הקטנים, אבל יש מבחר גדול, הכולל מגוון פירות ים, תמנון, דגים, אנשובי ובשר ושווה לנסות כמה שיותר ולמצוא את האהובים עליכם. בתיאבון!
#טיפים
דומה שכאן תמיד מלא, אבל צפוף במיוחד בשבת אחר הצהריים. התכוננו לעמוד בתור...
המקום קטן ואחד הכיפים, במיוחד לרוצים מעט אינטימיות, הוא לקחת את ההזמנה שלכם בטייק אווי וליהנות ממנה בפיקניק על גדת התעלה. תענוג!
זהירות מהשחפים! - הם מנסים לעתים לחטוף את האוכל.
בלוגרים:
https://youtu.be/79LT00perlM?t=1m25s&end=5m31s
התור ארוך? צפוף לכם מדי? - הנה Ostaria dai Zemei עם צ'יקטי מצוינים:
https://youtu.be/W-uJQpcMHoc
וגם Cantine del Vino gia Schiavi המוכרת פחות וטעימה לא פחות:
https://youtu.be/48SNZKIOJPE?t=11m9s
אחד המקומות שתשמחו לבלות בהם בוונציה הוא בר-מסעדה קטן בשם "אוסטריה אל סקוארו" (Osteria Al Squero). כאן מתמחים בצ'יקטי.
מדובר במקום קטן ומקסים, מומלץ מאוד ובמיקום נהדר, שמציע כיף גדול, עם יין ומשקאות טובים עד מצוינים ואוכל נהדר, בדמות מגוון כריכים קטנים וטובים במיוחד.
האוסטריה הנפלאה הזו ממוקמת מחוץ למסלולי ההמונים, ממול לסדנת תיקון גונדולות, בפינה שלווה ואינטימית של ונציה. אמנם יש מי שגורסים שהפרגון בטלוויזיה וב-TripAdvisor מילא אותו מדי, אבל הוא עדיין סוג של פינה סודית למקומיים ולמי שמעורים בעיר.
אז לא - הבר הקטן עם הטעמים המופלאים עוד לא הפך לקורבן של הצלחתו, לא איבד מהקסם הייחודי שבו ורבים נשבעים שהם שבים אליו בכל פעם שהם בוונציה. הצוות כאן נחמד, המלצריות יעילות ומשתדלות לסייע גם למי שלא מדברים איטלקית וכללית כיף פה.
#מה נאכל כאן?
האוכל באוסטריה אל סקוורו טעים, טרי ומדהים. יש כאן מבחר גדול של צ'יקטי (Chiccetti), כריכי באגט מדהימים בגודל של ביס, קרוסטיני מצטיינים ומשקאות כמו וינו ספוסו מדהים ושפריץ מרהיב, שהוא משקה אלכוהולי בטעם תפוז - והכל במחירים סבירים מאוד!
הבגטים הקטנים הללו הם מעין מיני-כריכים טעימים להפליא, עם מגוון גדול של טעמים ותוספות מדהימים. השמרנים נשבעים בפרוסות עם קרם בקלה ובכריכי הטונה הקטנים, אבל יש מבחר גדול, הכולל מגוון פירות ים, תמנון, דגים, אנשובי ובשר ושווה לנסות כמה שיותר ולמצוא את האהובים עליכם. בתיאבון!
#טיפים
דומה שכאן תמיד מלא, אבל צפוף במיוחד בשבת אחר הצהריים. התכוננו לעמוד בתור...
המקום קטן ואחד הכיפים, במיוחד לרוצים מעט אינטימיות, הוא לקחת את ההזמנה שלכם בטייק אווי וליהנות ממנה בפיקניק על גדת התעלה. תענוג!
זהירות מהשחפים! - הם מנסים לעתים לחטוף את האוכל.
בלוגרים:
https://youtu.be/79LT00perlM?t=1m25s&end=5m31s
התור ארוך? צפוף לכם מדי? - הנה Ostaria dai Zemei עם צ'יקטי מצוינים:
https://youtu.be/W-uJQpcMHoc
וגם Cantine del Vino gia Schiavi המוכרת פחות וטעימה לא פחות:
https://youtu.be/48SNZKIOJPE?t=11m9s
מקדשי אוכל בוונציה
אל מורו
#הפיצריה שהוונציאנים מתים עליה
אם תשאלו ונציאני היכן לסעוד, סביר להניח שבשלב כלשהו, בין אם לבדה ובין אם כאחת מכמה, יעלה שמה של אל מורו (Al Muro). זוהי פיצריה עילית, שכמו תמיד באיטליה, לא מציעה רק פיצה מדהימה, אלא גם את שאר הפסטות, הריזוטו והמנות המעולות מהמטבח האיטלקי, כשהכל מעולה שבמעולים.
יש לה סניפים ואנו ממליצים במיוחד על סניף "מורו פררי" (Muro Frari) שבכל איטליה קושרים לו כתרים. בוונציה היא נמצאת מול כנסיית פררי, ברחוב Rio Terra פינת Cassetti.
ב-Muro Frari מגישים מגוון גדול של פיצות עם בצק עבה ושלל טעמים.
#טיפים
אל תזמינו סלט בנפרד, כי הפיצות כאן מגיעות עם סלט טרי.
אם תשאלו ונציאני היכן לסעוד, סביר להניח שבשלב כלשהו, בין אם לבדה ובין אם כאחת מכמה, יעלה שמה של אל מורו (Al Muro). זוהי פיצריה עילית, שכמו תמיד באיטליה, לא מציעה רק פיצה מדהימה, אלא גם את שאר הפסטות, הריזוטו והמנות המעולות מהמטבח האיטלקי, כשהכל מעולה שבמעולים.
יש לה סניפים ואנו ממליצים במיוחד על סניף "מורו פררי" (Muro Frari) שבכל איטליה קושרים לו כתרים. בוונציה היא נמצאת מול כנסיית פררי, ברחוב Rio Terra פינת Cassetti.
ב-Muro Frari מגישים מגוון גדול של פיצות עם בצק עבה ושלל טעמים.
#טיפים
אל תזמינו סלט בנפרד, כי הפיצות כאן מגיעות עם סלט טרי.
לֶלֶה
#על אוכל רחוב זול וטעים בוונציה
כמעט בכל מקום בעולם, אין כמו אוכל רחוב, כדי לחוש את הטעם המקומי שבו אתם מבקרים. והטעם בוונציה לא יתגלה לכם טוב יותר מאשר אצל לֶלֶה. מדובר במזנון עמידה זעיר, עם מקום ללא יותר מאשר 5-6 אנשים, ממוקם היטב, שבו נמכרים כריכים ללא תחרות, באיכות גבוהה ובמחיר מצחיק. ללה הוא גם מהמקומות היחידים בעולם שמקבלים ציון של 5 מתוך 5. פלא שיש כאן תמיד תור?
לֶלֶה (Bacareto da lele) הוא מזנון אוכל רחוב ונציאני שנמצא בכיכר טולנטיני (Campo dei Tolentini), ממש אחרי הגשר הראשון שבו תעברו בכניסה לוונציה.
הוא מזמין אתכם לאכול כריכי נקניק או דג בקלה מוקרם, במחיר של יורו אחד לכריך. יש כאן גם כריכים טובים לצמחונים. אצל ללה תוכלו גם לשתות את ה"צל", יין מקומי, פשוט וטעים להפליא, גם הוא במחיר של 1€ בלבד או פחות.
גם אם לא אוכלים בפנים, אלא נאלצים לקנות ולצאת לאכול בחוץ, המקום הזה מהנה מאד. תורמת לכך העובדה שללה נמצא בסמוך לקמפוס של האוניברסיטה המקומית והסטודנטים, שמגיעים לכאן כדי לשתות משהו בזול ולשמור על האווירה הנהדרת במקום, עושים שמח. הכריכים כאן גדולים, הבירה והיין טובים והמחיר הוגן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Rv6M0HAj4Ws
הכריכים כאן:
https://youtu.be/-8UNOsQpsPk
כמעט בכל מקום בעולם, אין כמו אוכל רחוב, כדי לחוש את הטעם המקומי שבו אתם מבקרים. והטעם בוונציה לא יתגלה לכם טוב יותר מאשר אצל לֶלֶה. מדובר במזנון עמידה זעיר, עם מקום ללא יותר מאשר 5-6 אנשים, ממוקם היטב, שבו נמכרים כריכים ללא תחרות, באיכות גבוהה ובמחיר מצחיק. ללה הוא גם מהמקומות היחידים בעולם שמקבלים ציון של 5 מתוך 5. פלא שיש כאן תמיד תור?
לֶלֶה (Bacareto da lele) הוא מזנון אוכל רחוב ונציאני שנמצא בכיכר טולנטיני (Campo dei Tolentini), ממש אחרי הגשר הראשון שבו תעברו בכניסה לוונציה.
הוא מזמין אתכם לאכול כריכי נקניק או דג בקלה מוקרם, במחיר של יורו אחד לכריך. יש כאן גם כריכים טובים לצמחונים. אצל ללה תוכלו גם לשתות את ה"צל", יין מקומי, פשוט וטעים להפליא, גם הוא במחיר של 1€ בלבד או פחות.
גם אם לא אוכלים בפנים, אלא נאלצים לקנות ולצאת לאכול בחוץ, המקום הזה מהנה מאד. תורמת לכך העובדה שללה נמצא בסמוך לקמפוס של האוניברסיטה המקומית והסטודנטים, שמגיעים לכאן כדי לשתות משהו בזול ולשמור על האווירה הנהדרת במקום, עושים שמח. הכריכים כאן גדולים, הבירה והיין טובים והמחיר הוגן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Rv6M0HAj4Ws
הכריכים כאן:
https://youtu.be/-8UNOsQpsPk
ויני דה פינטו
#המסעדה המפורסמת בכדורי הבשר שלה
ויני דה פינטו (Vini da Pinto) היא מסעדה מהז'אנר המכונה בוונציה "בקארו" (Bacaro). כאן תמצאו אוכל מקומי, מצוין וחסכוני, שאותו אוכלים בדרך כלל המקומיים. מטבח פשוט, אפס התחכמות ומאכלים מוכרים ששמותיהם ברורים, לפחות לדוברי איטלקית.
ויני דה פינטו היא אחת מהמוצלחות שבין מסעדות העממיות וברים קטנים, שנקראים ברבים "בקארי" (Bacari). הבקארי הללו פועלים בעיר עוד מימי הביניים. בעיני התיירים הם לא מזמינים, בעיצוב או במראה ולרוב תמצאו אותם בסימטאות ובכיכרות הלא-מרכזיות, הרחק יחסית מכיכר סן מרקו.
יש בוויני דה פינטו כמה שולחנות וכשמזג האוויר מאפשר אז גם בחוץ. על הדלפק שלה תראו את הצ'יקטו (Cicchetto), מעין טאפסים מקומיים, טעימים להפליא ועשויים מחומרי הגלם טריים. נסו את הטוסט עם הסלמון המעושן שמגישים כאן.
בין המנות העיקריות בולטים הדגים ופירות הים דוגמת השרימפס, התמנונים והצדפות. לצד פצצות הרייטינג של המטבח האיטלקי, דוגמת הפסטה והאנטיפסטי הנפלאים שמוגשים כאן, את הקלמרי הנהדר של ויני דה פינטו תזכרו ימים רבים אחרי הסעודה. כמוהו גם הבקלה, דג הקוד המוקרם, האנשובי המופלא והדגים המטוגנים ולאוהבי הסרדינים בתחמיץ, צפוי כאן עונג של ממש.
יש גם קינוחים נפלאים ומנות נהדרות לצמחונים - הכל כאן טרי ועשוי היטב. אז גם אם הביקורות לא תמיד מפרגנות לוויני דה פינטו המחוספסת והעממית, נסו אותה ותתמכרו.
על הארוחה בבקארו תשלמו שליש מהמחיר במסעדות הידועות של ונציה ותהנו מהאוכל שהמקומיים אוהבים. די סביר שאחרי שתאהבו גם את האוכל וגם את המחיר, תשובו לכאן שוב במהלך הביקור בוונציה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/MyXVm299HzE
ויני דה פינטו (Vini da Pinto) היא מסעדה מהז'אנר המכונה בוונציה "בקארו" (Bacaro). כאן תמצאו אוכל מקומי, מצוין וחסכוני, שאותו אוכלים בדרך כלל המקומיים. מטבח פשוט, אפס התחכמות ומאכלים מוכרים ששמותיהם ברורים, לפחות לדוברי איטלקית.
ויני דה פינטו היא אחת מהמוצלחות שבין מסעדות העממיות וברים קטנים, שנקראים ברבים "בקארי" (Bacari). הבקארי הללו פועלים בעיר עוד מימי הביניים. בעיני התיירים הם לא מזמינים, בעיצוב או במראה ולרוב תמצאו אותם בסימטאות ובכיכרות הלא-מרכזיות, הרחק יחסית מכיכר סן מרקו.
יש בוויני דה פינטו כמה שולחנות וכשמזג האוויר מאפשר אז גם בחוץ. על הדלפק שלה תראו את הצ'יקטו (Cicchetto), מעין טאפסים מקומיים, טעימים להפליא ועשויים מחומרי הגלם טריים. נסו את הטוסט עם הסלמון המעושן שמגישים כאן.
בין המנות העיקריות בולטים הדגים ופירות הים דוגמת השרימפס, התמנונים והצדפות. לצד פצצות הרייטינג של המטבח האיטלקי, דוגמת הפסטה והאנטיפסטי הנפלאים שמוגשים כאן, את הקלמרי הנהדר של ויני דה פינטו תזכרו ימים רבים אחרי הסעודה. כמוהו גם הבקלה, דג הקוד המוקרם, האנשובי המופלא והדגים המטוגנים ולאוהבי הסרדינים בתחמיץ, צפוי כאן עונג של ממש.
יש גם קינוחים נפלאים ומנות נהדרות לצמחונים - הכל כאן טרי ועשוי היטב. אז גם אם הביקורות לא תמיד מפרגנות לוויני דה פינטו המחוספסת והעממית, נסו אותה ותתמכרו.
על הארוחה בבקארו תשלמו שליש מהמחיר במסעדות הידועות של ונציה ותהנו מהאוכל שהמקומיים אוהבים. די סביר שאחרי שתאהבו גם את האוכל וגם את המחיר, תשובו לכאן שוב במהלך הביקור בוונציה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/MyXVm299HzE
אל גאטו נרו
#על המסעדה המצוינת שבאי בוראנו
טרטוריה אל גאטו נרו (Trattoria al Gatto Nero) שבאי בוראנו, היא מסעדה שנולדה בשנת 1946 ונרכשה בשנות ה-60 על ידי בעליה הנוכחיים, משפחתו המקומית של רוגירו בובו (Ruggero Bovo).
כאן מכינים השף רוגירו בובו ורעייתו לוסיה מאכלי ים נהדרים, סרטנים, דגי גובי מצוינים ומיני דגים נוספים מהים, אפויים או בגריל. הם מוגשים ביחד עם מטעמים כמו ריזוטו, פסטות מפוארות וקינוחים מיומנים.
הכל מלווה כאן בסלטים מירקות אורגניים, הגדלים באיים שמסביב. גם היינות כאן נהדרים ומטופחים על ידי בנם של הזוג שהוא מומחה מקצועי ליין.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/1M95Gy__czs
טרטוריה אל גאטו נרו (Trattoria al Gatto Nero) שבאי בוראנו, היא מסעדה שנולדה בשנת 1946 ונרכשה בשנות ה-60 על ידי בעליה הנוכחיים, משפחתו המקומית של רוגירו בובו (Ruggero Bovo).
כאן מכינים השף רוגירו בובו ורעייתו לוסיה מאכלי ים נהדרים, סרטנים, דגי גובי מצוינים ומיני דגים נוספים מהים, אפויים או בגריל. הם מוגשים ביחד עם מטעמים כמו ריזוטו, פסטות מפוארות וקינוחים מיומנים.
הכל מלווה כאן בסלטים מירקות אורגניים, הגדלים באיים שמסביב. גם היינות כאן נהדרים ומטופחים על ידי בנם של הזוג שהוא מומחה מקצועי ליין.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/1M95Gy__czs
דה פרימו א פאולו
#המסעדה הטעימה והלא יקרה של בוראנו
טרטוריה "דה פרימו א פאולו", או בקיצור "דה פרימו" (Trattoria da Primo e Paolo), היא מסעדה משפחתית נהדרת שנמצאת באי בוראנו. יש כאן מאכלי ים מעולים, פסטות נהדרות וקינוחים איטלקיים נפלאים.
האוכל מעולה, המחירים סבירים והשירות יוצא מן הכלל.
טרטוריה "דה פרימו א פאולו", או בקיצור "דה פרימו" (Trattoria da Primo e Paolo), היא מסעדה משפחתית נהדרת שנמצאת באי בוראנו. יש כאן מאכלי ים מעולים, פסטות נהדרות וקינוחים איטלקיים נפלאים.
האוכל מעולה, המחירים סבירים והשירות יוצא מן הכלל.
טרטוריה דה מריסה
#המסעדה הוונציאנית שהיא בית ומטבח
טרטוריה דה מריסה (Trattoria da Marisa) היא מסעדה ביתית פשוטה ונהדרת. אין כאן תפריט או צילומים של מנות כמו במסעדות של תיירים, אבל האוכל כאן פשוט נפלא ולא יקר.
מדובר באמא מאריסה ובתה שמכינות אוכל איטלקי משובח במטבח, שעולה רק 10 יורו. החומרים נקנו בבוקר על ידי מאריסה ונכדתה בשוק.
כיף!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/uYZuKrGEOIU?t=25
טרטוריה דה מריסה (Trattoria da Marisa) היא מסעדה ביתית פשוטה ונהדרת. אין כאן תפריט או צילומים של מנות כמו במסעדות של תיירים, אבל האוכל כאן פשוט נפלא ולא יקר.
מדובר באמא מאריסה ובתה שמכינות אוכל איטלקי משובח במטבח, שעולה רק 10 יורו. החומרים נקנו בבוקר על ידי מאריסה ונכדתה בשוק.
כיף!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/uYZuKrGEOIU?t=25
פרדיסו פרדוטו
#המסעדה המעולה שעל שפת התעלה
פרדיסו פרדוטו (Il Paradiso Perduto) נמצאת על שפת התעלה ומציעה מאכלי ים נהדרים.
זוהי מסעדה מעט יקרה יותר מהטרטוריות, אבל סופר איכותית, עם אווירה מדהימה ושווה כל פרוטה. בתיאבון!
בלוגרים:
https://youtu.be/uYZuKrGEOIU?t=61
פרדיסו פרדוטו (Il Paradiso Perduto) נמצאת על שפת התעלה ומציעה מאכלי ים נהדרים.
זוהי מסעדה מעט יקרה יותר מהטרטוריות, אבל סופר איכותית, עם אווירה מדהימה ושווה כל פרוטה. בתיאבון!
בלוגרים:
https://youtu.be/uYZuKrGEOIU?t=61
קפה פלוריאן
#על בית הקפה העתיק ביותר בעולם שעדיין פעיל
מי שעובר ליד קפה פלוריאן (Caffe’ Florian), שבכיכר סן מרקו עשוי לחשוב שמדובר בסתם בית קפה תיירותי וחסר חשיבות. המלצרים בלבושם המוקפד והכלים היפים שבמקום לא נראים שונים ממקומות יוקרתיים אחרים בעיר.
אבל קפה פלוריאן שבפיאצה סן מרקו (Piazza San Marco) הוא בית קפה בן מאות שנים. הוא הוקם בשנת 1720 והוא העתיק ביותר מבין בתי הקפה העתיקים ביותר בעולם, שעדיין פועלים היום.
פלוריאן מרגיש כאילו נכנסתם אל העולם הישן. זהו בית קפה עם ריהוט כבד, עתיר קטיפה אדומה, נברשות, מראות, תמונות מוזהבות מסגרת וציורי פרסקו עתיקים.
ציורי הקיר שבו אינם האמנות היחידה שבמקום. בבית הקפה המהודר והיקר להחריד נוהגים להציג מאז שנת 1893 תערוכות אמנות שהופכות אותו למעין גלריה לא רשמית ומקום של תרבות אמיתית.
אז כמובן שארוחת בוקר, כריך או סלט כאן הם יקרים ואפילו קפה או מאפה יהיו כבדים לכיס, אבל כאן העיקר היא החווייה והישיבה במקום שהוא מוסד לכל דבר, לא פחות ממוזיאון בוונציה או הפלגה על גונדולה.
אז שבו ושתו כוס קפה איטלקי או קוקטייל נהדר, כשאתם צופים אל הכיכר ההיסטורית והומת האדם, מאזינים לצלילי התזמורת שמנגנת בחוץ ומוקפים ביופי הקלאסי של בית קפה בן 300 שנה. אתם בוונציה - תהנו!
#תולדות בית הקפה פלוריאן
את הקפה פגשו הוונציאנים לראשונה בטורקיה, בסביבות שנת 1585. בסביבות שנת 1638 החל יבוא הקפה לוונציה ובעיר התעלות העשירה החלו להיפתח בתי קפה שונים.
קפה פלוריאן עצמו נפתח "רק" במאה הבאה, ככל הידוע בתאריך המודיק של ה-29 בדצמבר 1720. שמו המקורי היה "קפה ונציה המנצחת" (Caffè alla Venezia trionfante), על שום עוצמתה האימפריאלית של העיר הקטנה לשעבר.
לא ברור אם בגלל נפילת האימפריה או סתם משום הצורך למתג אחרת את המקום, הוחלף שמו של בית הקפה, זמן קצר לאחר מכן, ל"קפה פלוריאן", על שמו של בעל הבית, פלוריאנו פרנצ'סקוני.
מאז עברו 300 שנה ויותר. הספיקו לשבת כאן דמויות היסטוריות וענקי אמנות רבים. מרבים כאן להתפאר על כך שבין מבקרי בית הקפה היו המשורר גתה, הסופר צ'ארלס דיקנס, הצייר מודליאני, הלורד ביירון, מרסל פרוסט והמאהב קזנובה, שנהג לפתות כאן נשים...
#טיפים
אם יקר או מלא בפלוריאן, קפה קוואדרי הוא בית קפה דומה בכיכר הזו. גם הוא קלאסי וותיק בעיר, אז אם אין מקום בפלוריאן, תוכלו לשבת בו.
מבט מקרוב אל קפה פלוריאן שבפיאצה סן מרקו:
https://youtu.be/_wEM4YWuo-s
מי שעובר ליד קפה פלוריאן (Caffe’ Florian), שבכיכר סן מרקו עשוי לחשוב שמדובר בסתם בית קפה תיירותי וחסר חשיבות. המלצרים בלבושם המוקפד והכלים היפים שבמקום לא נראים שונים ממקומות יוקרתיים אחרים בעיר.
אבל קפה פלוריאן שבפיאצה סן מרקו (Piazza San Marco) הוא בית קפה בן מאות שנים. הוא הוקם בשנת 1720 והוא העתיק ביותר מבין בתי הקפה העתיקים ביותר בעולם, שעדיין פועלים היום.
פלוריאן מרגיש כאילו נכנסתם אל העולם הישן. זהו בית קפה עם ריהוט כבד, עתיר קטיפה אדומה, נברשות, מראות, תמונות מוזהבות מסגרת וציורי פרסקו עתיקים.
ציורי הקיר שבו אינם האמנות היחידה שבמקום. בבית הקפה המהודר והיקר להחריד נוהגים להציג מאז שנת 1893 תערוכות אמנות שהופכות אותו למעין גלריה לא רשמית ומקום של תרבות אמיתית.
אז כמובן שארוחת בוקר, כריך או סלט כאן הם יקרים ואפילו קפה או מאפה יהיו כבדים לכיס, אבל כאן העיקר היא החווייה והישיבה במקום שהוא מוסד לכל דבר, לא פחות ממוזיאון בוונציה או הפלגה על גונדולה.
אז שבו ושתו כוס קפה איטלקי או קוקטייל נהדר, כשאתם צופים אל הכיכר ההיסטורית והומת האדם, מאזינים לצלילי התזמורת שמנגנת בחוץ ומוקפים ביופי הקלאסי של בית קפה בן 300 שנה. אתם בוונציה - תהנו!
#תולדות בית הקפה פלוריאן
את הקפה פגשו הוונציאנים לראשונה בטורקיה, בסביבות שנת 1585. בסביבות שנת 1638 החל יבוא הקפה לוונציה ובעיר התעלות העשירה החלו להיפתח בתי קפה שונים.
קפה פלוריאן עצמו נפתח "רק" במאה הבאה, ככל הידוע בתאריך המודיק של ה-29 בדצמבר 1720. שמו המקורי היה "קפה ונציה המנצחת" (Caffè alla Venezia trionfante), על שום עוצמתה האימפריאלית של העיר הקטנה לשעבר.
לא ברור אם בגלל נפילת האימפריה או סתם משום הצורך למתג אחרת את המקום, הוחלף שמו של בית הקפה, זמן קצר לאחר מכן, ל"קפה פלוריאן", על שמו של בעל הבית, פלוריאנו פרנצ'סקוני.
מאז עברו 300 שנה ויותר. הספיקו לשבת כאן דמויות היסטוריות וענקי אמנות רבים. מרבים כאן להתפאר על כך שבין מבקרי בית הקפה היו המשורר גתה, הסופר צ'ארלס דיקנס, הצייר מודליאני, הלורד ביירון, מרסל פרוסט והמאהב קזנובה, שנהג לפתות כאן נשים...
#טיפים
אם יקר או מלא בפלוריאן, קפה קוואדרי הוא בית קפה דומה בכיכר הזו. גם הוא קלאסי וותיק בעיר, אז אם אין מקום בפלוריאן, תוכלו לשבת בו.
מבט מקרוב אל קפה פלוריאן שבפיאצה סן מרקו:
https://youtu.be/_wEM4YWuo-s
סאלוומריה באקארו
#הבאקארו שאנחנו אוהבים שתאהבו
מסעדות ה"באקארו" של ונציה הם אחד הסודות של יודעי הדבר כאן. מדובר בסוגה קולינרית של סנאק בר, המציע מאכלים מקומיים מצוינים, עם יין או ספריץ נהדרים, במחירים שווים לכל נפש.
סאלוומריה (Salvmeria) הוא באקארו משובח, מסורתי ונציאני משולב בטוויסט עכשווי, המציע ממגוון של מאכלי רחוב ונציאניים ועד מאכלי שף - כולם באיכות מעולה ובמחירים מעוררי תיאבון.
מצ'יקטי וכריכי רחוב עם מגוון מעדנים עליהם ועד מנות שף נהדרות ולא מעמיסות - האוכל כאן הוא תענוג.
המקום נמצא במרחק מה מריכוזי התיירים, מה שהופך אותו לפנינה סודית בעיר ושומר על איכות ויחס המחיר למנה. בתיאבון!
#טיפים
לא יודעים מה להזמין - הרגישו בטוחים לתת למלצר להציע.
ארוחת ערב יקרה יותר מהארוחות והצ'יקטי במהלך היום.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/kNREfrkTJ7Q
בלוגרים:
https://youtu.be/YhAJdDb26Gk
מסעדות ה"באקארו" של ונציה הם אחד הסודות של יודעי הדבר כאן. מדובר בסוגה קולינרית של סנאק בר, המציע מאכלים מקומיים מצוינים, עם יין או ספריץ נהדרים, במחירים שווים לכל נפש.
סאלוומריה (Salvmeria) הוא באקארו משובח, מסורתי ונציאני משולב בטוויסט עכשווי, המציע ממגוון של מאכלי רחוב ונציאניים ועד מאכלי שף - כולם באיכות מעולה ובמחירים מעוררי תיאבון.
מצ'יקטי וכריכי רחוב עם מגוון מעדנים עליהם ועד מנות שף נהדרות ולא מעמיסות - האוכל כאן הוא תענוג.
המקום נמצא במרחק מה מריכוזי התיירים, מה שהופך אותו לפנינה סודית בעיר ושומר על איכות ויחס המחיר למנה. בתיאבון!
#טיפים
לא יודעים מה להזמין - הרגישו בטוחים לתת למלצר להציע.
ארוחת ערב יקרה יותר מהארוחות והצ'יקטי במהלך היום.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/kNREfrkTJ7Q
בלוגרים:
https://youtu.be/YhAJdDb26Gk