שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
בורגר האוס
#על המבורגר שתרצו לנגוס בטביליסי
בורגר האוס (Burger house) היא מסעדה הממוקמת היטב, במיקום מרכזי, ממש על שדרות רוסטוולי בעיר.
ההמבורגר כאן עסיסי וטרי ושווה לנסות אותו. לבשר העסיסי נוסף כאן רוטב נחמד. ההמבורגר והצ'יזבורגר מדהימים, הצ'יפס טרי ולא שמנוני ובין השאר יש גם בטן חזיר עם קימצ'י, אותנטית ומתובלת יפה.
הצוות כאן דובר אנגלית שוטפת, ידידותי מאוד לתיירים והמנות גדולות. כדאי גם להדגיש את המחירים הסבירים והנגישים ואת השירות המהיר והמדהים של האנשים. בתיאבון!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/QzsOI2AA8pk
בלוגרים:
https://youtu.be/N-27SrxuMwY
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m16s
בורגר בר, קראב'ס בורגר ועוד בורגריה טובה בעיר:
https://youtu.be/lmbszdjPSWM
בורגר האוס (Burger house) היא מסעדה הממוקמת היטב, במיקום מרכזי, ממש על שדרות רוסטוולי בעיר.
ההמבורגר כאן עסיסי וטרי ושווה לנסות אותו. לבשר העסיסי נוסף כאן רוטב נחמד. ההמבורגר והצ'יזבורגר מדהימים, הצ'יפס טרי ולא שמנוני ובין השאר יש גם בטן חזיר עם קימצ'י, אותנטית ומתובלת יפה.
הצוות כאן דובר אנגלית שוטפת, ידידותי מאוד לתיירים והמנות גדולות. כדאי גם להדגיש את המחירים הסבירים והנגישים ואת השירות המהיר והמדהים של האנשים. בתיאבון!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/QzsOI2AA8pk
בלוגרים:
https://youtu.be/N-27SrxuMwY
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m16s
בורגר בר, קראב'ס בורגר ועוד בורגריה טובה בעיר:
https://youtu.be/lmbszdjPSWM
סיראג'חנה נסגרה לצמיתות
#המסעדה המצוינת שנסגרה.
סיראג'חנה (Sirajkhana) נסגרה לתמיד.
מצטערים.
סיראג'חנה (Sirajkhana) נסגרה לתמיד.
מצטערים.
פאסאנאורי
#על מסעדת החינקאלי המעולה
המסעדה הזו נקראת על שם הכפר פסנאורי (Pasanauri), שנמצא שעה וחצי מטביליסי. הכפר הזה הוא המקום שבו נולד המאכל המסורתי גאורגי האהוב שנקרא "חינקאלי" (Khinkali) ובו מכינים עד היום חינקאלי באיכות מעולה.
החינקאלי במסעדה שכאן הוא החגיגה הייחודית שלה והוא עושה כבוד לכפר שממנו לקח את שמו. החינקלי הוא בעצם כופתאות גרוזיות שמוצעות כאן בהמון גרסאות וטעמים, כולל חינקלי עם בשר בקר, כיסונים עם גבינה, חינקאלי פטריות על סיר חימר וחינקלי עם בזיליקום ירוק.
במסעדה יש כמובן גם מרקים טעימים, כמו מרק אוסטרי ובקר עשיר מאוד, מרק ירוק עם בשר ומרק עוף, מהטובים שזכינו לאכול.
הסלטים ברובם טעימים, כולל סלט ירקות וחצילים מדהימים עם גבינה ואגוזים.
יין הבית טוב מאוד, האווירה חמה ושקטה והשירות לרוב נעים. בפסנאורי, אגב, לא רק תיירים סועדים אלא גם המקומיים, מה שתמיד מעיד שהמקום גם אותנטי וגם טוב יותר.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו ישר לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
משך הכנת המנות יכול להיות ארוך אז סבלנות.
חינקאלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג.
ביקור במקום:
https://youtu.be/EUISTIxTZbE
בלוגרים:
https://youtu.be/JxYH2jvYDJg?t=5m25s
המסעדה הזו נקראת על שם הכפר פסנאורי (Pasanauri), שנמצא שעה וחצי מטביליסי. הכפר הזה הוא המקום שבו נולד המאכל המסורתי גאורגי האהוב שנקרא "חינקאלי" (Khinkali) ובו מכינים עד היום חינקאלי באיכות מעולה.
החינקאלי במסעדה שכאן הוא החגיגה הייחודית שלה והוא עושה כבוד לכפר שממנו לקח את שמו. החינקלי הוא בעצם כופתאות גרוזיות שמוצעות כאן בהמון גרסאות וטעמים, כולל חינקלי עם בשר בקר, כיסונים עם גבינה, חינקאלי פטריות על סיר חימר וחינקלי עם בזיליקום ירוק.
במסעדה יש כמובן גם מרקים טעימים, כמו מרק אוסטרי ובקר עשיר מאוד, מרק ירוק עם בשר ומרק עוף, מהטובים שזכינו לאכול.
הסלטים ברובם טעימים, כולל סלט ירקות וחצילים מדהימים עם גבינה ואגוזים.
יין הבית טוב מאוד, האווירה חמה ושקטה והשירות לרוב נעים. בפסנאורי, אגב, לא רק תיירים סועדים אלא גם המקומיים, מה שתמיד מעיד שהמקום גם אותנטי וגם טוב יותר.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו ישר לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
משך הכנת המנות יכול להיות ארוך אז סבלנות.
חינקאלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג.
ביקור במקום:
https://youtu.be/EUISTIxTZbE
בלוגרים:
https://youtu.be/JxYH2jvYDJg?t=5m25s
דזבלי סחלי
#על כוכבת החצ'אפורי עם המיקום המצוין
מסעדת דזבלי סחלי (Dzveli Sakhli) ידועה בטביליסי כמסעדה שמציעה חצ'אפורי מהמצויינים בעיר.
ממוקמת במקום מבודד ומצוין, משקיפה על הנהר, עם נוף נהדר ועדיין במרכז, המנות כאן גדולות וטעימות והחצ'אפורי במיוחד טעים.
השירות מהיר וגם אם המלצרים לא כולם מדברים אנגלית, הם ידידותיים מאוד.
אז עם אוכל טעים ומחירים שגם הם נוחים, למה אנחנו מחכים? - בתיאבון!
#מה להזמין?
כאן מככבים במיוחד החצ'אפורים: חצ'אפורי אצ'מה דמוי הלזניה, חצ'פורי אימרולי העגול עם הגבינה בפנים, חצ'אפורי מגרולי המכיל גם גבינה וגם גבינה מותכת מלמעלה, חצ'אפורי פנובאני המרובעים וחצ'אפורי אצ'ארולי דמוי הסירה, עם ביצת העין במרכז.
אם אתם לא מכירים את סוגי החצ'אפורי הזמינו אחד מכל סוג ואם יהיה לכם מקום תשלימו אחר כך לפי הטעם בעוד מאלה שאהבתם במיוחד.
#טיפים
המסעדה פתוחה בכל שעות היממה, כמעט בכל ימות השבוע.
האווירה כאן:
https://youtu.be/SsiMSOAKlq0
מוסיקה חיה:
https://youtu.be/SaY2ndEJckA
מסעדת דזבלי סחלי (Dzveli Sakhli) ידועה בטביליסי כמסעדה שמציעה חצ'אפורי מהמצויינים בעיר.
ממוקמת במקום מבודד ומצוין, משקיפה על הנהר, עם נוף נהדר ועדיין במרכז, המנות כאן גדולות וטעימות והחצ'אפורי במיוחד טעים.
השירות מהיר וגם אם המלצרים לא כולם מדברים אנגלית, הם ידידותיים מאוד.
אז עם אוכל טעים ומחירים שגם הם נוחים, למה אנחנו מחכים? - בתיאבון!
#מה להזמין?
כאן מככבים במיוחד החצ'אפורים: חצ'אפורי אצ'מה דמוי הלזניה, חצ'פורי אימרולי העגול עם הגבינה בפנים, חצ'אפורי מגרולי המכיל גם גבינה וגם גבינה מותכת מלמעלה, חצ'אפורי פנובאני המרובעים וחצ'אפורי אצ'ארולי דמוי הסירה, עם ביצת העין במרכז.
אם אתם לא מכירים את סוגי החצ'אפורי הזמינו אחד מכל סוג ואם יהיה לכם מקום תשלימו אחר כך לפי הטעם בעוד מאלה שאהבתם במיוחד.
#טיפים
המסעדה פתוחה בכל שעות היממה, כמעט בכל ימות השבוע.
האווירה כאן:
https://youtu.be/SsiMSOAKlq0
מוסיקה חיה:
https://youtu.be/SaY2ndEJckA
מקדשי אוכל בטביליסי
ראצ'ה דוקאני
#על מסעדה גאורגית עתיקה ומסורתית
רק 5 דקות הליכה מכיכר החירות, ראצ'ה דוקאני (Racha Duqani) היא דוקאני, חנות בגאורגית, אבל בפועל מסעדת מרתף זולה וטעימה מאוד.
זו מסעדה מסורתית, המכינה כבר מעל 100 שנה אוכל גיאורגי הכי אותנטי שיש.
ממש כמו פעם, כאן תאכלו את האוכל הכי שורשי שמציעות טביליסי וגאורגיה.
אז ברור, יהיו על השולחן חינקאלי וח'אצפורי ושאר המוכרים, אבל בכל זאת כמה המלצות נוספות ושוות - רבים מאשרים שבדוקאני מגישים את הסלט הגאורגי הכי טוב בעיר. נסו אותו וגם את תבשיל העוף בגבינת קוטג', שלא תאמינו כמה הם מתחברים נכון.
לצידם יש גם את המצבאדי שהוא השישליק הגאורגי המצוין ובדריג'ני ניגבזיט מדהים שעשוי פרוסות חצילים עם שום וממרח אגוזים.
#טיפים
היו סבלניים כי המלצרים והתפריט הם לא באנגלית. הצביעו או תנו להם להציע ותהנו.
אלכוהול תביאו אתכם. שונה ומוזר אבל נחמד.
המלצה:
https://youtu.be/R568riXOMw4?t=2m52s
כך תאכלו נכון את החינקאלי:
https://youtu.be/17aTl2R0OjU
רק 5 דקות הליכה מכיכר החירות, ראצ'ה דוקאני (Racha Duqani) היא דוקאני, חנות בגאורגית, אבל בפועל מסעדת מרתף זולה וטעימה מאוד.
זו מסעדה מסורתית, המכינה כבר מעל 100 שנה אוכל גיאורגי הכי אותנטי שיש.
ממש כמו פעם, כאן תאכלו את האוכל הכי שורשי שמציעות טביליסי וגאורגיה.
אז ברור, יהיו על השולחן חינקאלי וח'אצפורי ושאר המוכרים, אבל בכל זאת כמה המלצות נוספות ושוות - רבים מאשרים שבדוקאני מגישים את הסלט הגאורגי הכי טוב בעיר. נסו אותו וגם את תבשיל העוף בגבינת קוטג', שלא תאמינו כמה הם מתחברים נכון.
לצידם יש גם את המצבאדי שהוא השישליק הגאורגי המצוין ובדריג'ני ניגבזיט מדהים שעשוי פרוסות חצילים עם שום וממרח אגוזים.
#טיפים
היו סבלניים כי המלצרים והתפריט הם לא באנגלית. הצביעו או תנו להם להציע ותהנו.
אלכוהול תביאו אתכם. שונה ומוזר אבל נחמד.
המלצה:
https://youtu.be/R568riXOMw4?t=2m52s
כך תאכלו נכון את החינקאלי:
https://youtu.be/17aTl2R0OjU
זאכר זאכריץ
#על המסעדה שמככבת בחינקאלי שלה
על זאכר זאכריץ (Zakhar Zakharich) אומרים שהיא המסעדה עם החינקלי והאוכל הגיאורגי הכי מוצלחים בטביליסי או לפחות מהמוצלחים בעיר.
העיצוב בה מאוד ביתי ותקופתי ומרגיש מאוד מסורתי. האוכל פה כאמור מצוין והשירות נהדר. יש במסעדה לפחות 4 טבחים שעל תפקידם הוא הלישה של בצק החינקלי. בכל יום מכינים כאן כ-1,500 יחידות.
במסעדה הזו. כדאי לאכול את החינקלי, שהוא אכן אחד הטובים בעיר. היא גם אחת המסעדות היחידות שמכינות את הבצק ביד ועל פי הפרסומים היחידה בעיר שמציעה חינקלי כבש, בניגוד לאחרות שמוכרות רק חינקאלי עם בשר בקר או חזיר.
גם שישליק העוף כאן מאוד מומלץ ויש גם נקודה חברתית לטובת המקום הזה. שולחן אחד במסעדה שומרים הבעלים תמיד לטובת עניי העיר, שבאים ליהנות כאן מהאוכל ללא תשלום.
המסעדה ממוקמת ליד הגשר של שוק הפשפשים ושוק המזכרות של טביליסי.
אם אתם רוצים לאכול כאן חינקלי, צריך בדרך כלל להזמין 20 יחידות לפחות. החינקאלי נמכר כאן ב-3 מילויים: מילוי תפוחי אדמה, מילוי פטריות ומילויי בשרים שונים.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
המקום מתאים לארוחה רומנטית וזוגית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/x_F4B6f0InY
הדרכה לאכילת חינקאלי:
https://youtu.be/17aTl2R0OjU
על זאכר זאכריץ (Zakhar Zakharich) אומרים שהיא המסעדה עם החינקלי והאוכל הגיאורגי הכי מוצלחים בטביליסי או לפחות מהמוצלחים בעיר.
העיצוב בה מאוד ביתי ותקופתי ומרגיש מאוד מסורתי. האוכל פה כאמור מצוין והשירות נהדר. יש במסעדה לפחות 4 טבחים שעל תפקידם הוא הלישה של בצק החינקלי. בכל יום מכינים כאן כ-1,500 יחידות.
במסעדה הזו. כדאי לאכול את החינקלי, שהוא אכן אחד הטובים בעיר. היא גם אחת המסעדות היחידות שמכינות את הבצק ביד ועל פי הפרסומים היחידה בעיר שמציעה חינקלי כבש, בניגוד לאחרות שמוכרות רק חינקאלי עם בשר בקר או חזיר.
גם שישליק העוף כאן מאוד מומלץ ויש גם נקודה חברתית לטובת המקום הזה. שולחן אחד במסעדה שומרים הבעלים תמיד לטובת עניי העיר, שבאים ליהנות כאן מהאוכל ללא תשלום.
המסעדה ממוקמת ליד הגשר של שוק הפשפשים ושוק המזכרות של טביליסי.
אם אתם רוצים לאכול כאן חינקלי, צריך בדרך כלל להזמין 20 יחידות לפחות. החינקאלי נמכר כאן ב-3 מילויים: מילוי תפוחי אדמה, מילוי פטריות ומילויי בשרים שונים.
#הדרכה לאכילת חינקאלי
את החינקלי אוכלים בידיים ולא בסכין ומזלג. במהלך האכילה נזהרים שלא להתלכלך ויש לזה טכניקה. את חינקלי תפוחי האדמה אפשר אולי לחתוך בסכין, כי מה שיש בו זה בסך הכל מחית תפוחי אדמה. אבל כדי לאכול נכון את החינקלי האחרים, עם המילויים המלכלכים, לוחצים ביד את צ'ופצ'יק הבצק שסוגר על המילוי ונוגסים.
בצורה כזו המילוי והרוטב שבפנים ייצאו לתוך הפה. גם תהנו מאוד וגם לא תתלכלכו. בתיאבון!
#טיפים
המקום מתאים לארוחה רומנטית וזוגית.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/x_F4B6f0InY
הדרכה לאכילת חינקאלי:
https://youtu.be/17aTl2R0OjU
ברברסטן
#על המסעדה האיטלקית-גאורגית
ברברסטן (Barbarestan) היא שילוב בין מסעדה משפחתית מסורתית ומסעדת שף מושקעת, מסעדה איטלקית אבל כזו המגישה גם מאכלים גאורגים שורשיים.
ברברסטן, שקיבלה את שמה מברברה גיורגאדזה, מחלוצות כתיבת מתכונים ותיעוד המטבח הגאורגי ההיסטורי במאה ה-19, היא מסעדת שף המנציחה את המטבח המסורתי הזה, אך מוסיפה לו צילחות עדכני ברוח עידן האינסטגרם.
זה מקום שהוא פיוז'ן מוקפד ומגיש אוכל מעולה, אך עושה זאת במחירים מעט יקרים יחסית לטביליסי.
המלצות? - חצ'פורי על שיפוד ועגל ברוטב אגוזי מלך זוכה כאן לציונים גבוהים, לצד דג חדקן שחור ברוטב לבן, או חזיר צלוי בסגנון גיאורגי. מהמטבח האיטלקי יהיו כאן הניוקי והפסטות בייצור עצמי, דרך הפיצות והברוסקטות ועד הבשרים, המרקים והסלטים המגוונים שבתפריט.
גם הקינוחים כאן קלילים ומפתיעים. לצד האוכל מוצע בברברסטן תפריט יין מפנק ומגוון שהוא אופייני לגיאורגיה, מולדת היין ומעצמת המשקאות החריפים.
המיקום כאן מחייב. המסעדה ממוקמת לרגלי הכנסייה הלאומית החדשה, על גדת נהר הקורה, בשכונה עתירת גפנים ובתי אר-נובו עתיקים.
כל העיצוב של קומת המסעדה ושל מרתף יין שמתחתיה, כולל הריהוט וכלי האוכל, מוגש כאן ברוח סוף המאה ה-19 ופינת המאה ה-20, אבל עם טאץ' מעודכן מאוד.
השירות אדיב, האנגלית טובה והמלצרים מייעצים היטב לגבי המנות. תענוג.
#טיפים
כדאי להזמין מקומות למסעדה מראש.
בעונה זו חוויה להזמין שולחן בחצר.
יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.
בלוגרים:
https://youtu.be/9UbifyNfI3g?t=2m04s
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m48s
ברברסטן (Barbarestan) היא שילוב בין מסעדה משפחתית מסורתית ומסעדת שף מושקעת, מסעדה איטלקית אבל כזו המגישה גם מאכלים גאורגים שורשיים.
ברברסטן, שקיבלה את שמה מברברה גיורגאדזה, מחלוצות כתיבת מתכונים ותיעוד המטבח הגאורגי ההיסטורי במאה ה-19, היא מסעדת שף המנציחה את המטבח המסורתי הזה, אך מוסיפה לו צילחות עדכני ברוח עידן האינסטגרם.
זה מקום שהוא פיוז'ן מוקפד ומגיש אוכל מעולה, אך עושה זאת במחירים מעט יקרים יחסית לטביליסי.
המלצות? - חצ'פורי על שיפוד ועגל ברוטב אגוזי מלך זוכה כאן לציונים גבוהים, לצד דג חדקן שחור ברוטב לבן, או חזיר צלוי בסגנון גיאורגי. מהמטבח האיטלקי יהיו כאן הניוקי והפסטות בייצור עצמי, דרך הפיצות והברוסקטות ועד הבשרים, המרקים והסלטים המגוונים שבתפריט.
גם הקינוחים כאן קלילים ומפתיעים. לצד האוכל מוצע בברברסטן תפריט יין מפנק ומגוון שהוא אופייני לגיאורגיה, מולדת היין ומעצמת המשקאות החריפים.
המיקום כאן מחייב. המסעדה ממוקמת לרגלי הכנסייה הלאומית החדשה, על גדת נהר הקורה, בשכונה עתירת גפנים ובתי אר-נובו עתיקים.
כל העיצוב של קומת המסעדה ושל מרתף יין שמתחתיה, כולל הריהוט וכלי האוכל, מוגש כאן ברוח סוף המאה ה-19 ופינת המאה ה-20, אבל עם טאץ' מעודכן מאוד.
השירות אדיב, האנגלית טובה והמלצרים מייעצים היטב לגבי המנות. תענוג.
#טיפים
כדאי להזמין מקומות למסעדה מראש.
בעונה זו חוויה להזמין שולחן בחצר.
יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.
בלוגרים:
https://youtu.be/9UbifyNfI3g?t=2m04s
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m48s
מסעדת לחם ויין
#על המקום עם המאפים הגאורגים המסורתיים המושלמים
על ברד אנד וויין (Bread&Wine) אומרים רבים שזה מקום שאין לפספס כשמבקרים בטביליסי. רבים מספרים שמצאו את עצמם שבים אליה שוב באותה חופשה או טיול.
עם מטבח מקומי טעים מאוד, ברד & וויין היא מסעדה גאורגית מסורתית המתמחה במאפים מסורתיים. בין המאפים הגאורגיים שתמצאו כאן יהיו "פחאלי" עם ירקות, ה"קוצ'מאצ'י" וכמובן ה"חצ'אפורי" המפורסם, מאפה עשוי בצק שמרים, מטוגן או אפוי בשלל מילויים.
אהובים מאוד גם מאפים שנקראים "אצ'רולי", סוג של חצ'פורי בצורת סירה שמנמנה, הממולאת בגבינה וביצת עין. שווה לנסות גם את ה"לוביואני", מאפה בצק ממולא שעועית ירוקה ואת ה"לוואשי", הלחם הגיאורגי העגול והטעים.
כמובן שלצד המאפים הגאורגים מגישים כאן גם מאכלים מסורתיים נוספים ואהובים, כמו המרקים הגאורגים, התבשילים, גבינות, בשרים ודגים בסגנון גיאורגי וה"חינקאלי" המפורסמים, אותם כיסונים ממולאים וטעימים כל כך.
שווה לטעום גם את סלט העגבניות המושלם עם אגוזי המלך. לאוכלי בקר נמוך יש גם שקדי חזיר ברוטב רימונים מלוח.
מעוצבת כמרתף יין יוקרתי, המסעדה משופעת ביינות אינספור, חלקם מתוצרת מקומית אבל יש גם מובחרים מהעולם. היינות לא זולים כאן, אבל תוכלו לטעום את היינות המקומיים והצ'צ'ה ולשלם הרבה פחות.
הכל כאן נפלא, במיקום מושלם, מחירים סבירים ומקום מצוין. המסעדה חמימה, נעימה, השירות יוצא מן הכלל והאוכל כמעט כולו מעולה.
על ברד אנד וויין (Bread&Wine) אומרים רבים שזה מקום שאין לפספס כשמבקרים בטביליסי. רבים מספרים שמצאו את עצמם שבים אליה שוב באותה חופשה או טיול.
עם מטבח מקומי טעים מאוד, ברד & וויין היא מסעדה גאורגית מסורתית המתמחה במאפים מסורתיים. בין המאפים הגאורגיים שתמצאו כאן יהיו "פחאלי" עם ירקות, ה"קוצ'מאצ'י" וכמובן ה"חצ'אפורי" המפורסם, מאפה עשוי בצק שמרים, מטוגן או אפוי בשלל מילויים.
אהובים מאוד גם מאפים שנקראים "אצ'רולי", סוג של חצ'פורי בצורת סירה שמנמנה, הממולאת בגבינה וביצת עין. שווה לנסות גם את ה"לוביואני", מאפה בצק ממולא שעועית ירוקה ואת ה"לוואשי", הלחם הגיאורגי העגול והטעים.
כמובן שלצד המאפים הגאורגים מגישים כאן גם מאכלים מסורתיים נוספים ואהובים, כמו המרקים הגאורגים, התבשילים, גבינות, בשרים ודגים בסגנון גיאורגי וה"חינקאלי" המפורסמים, אותם כיסונים ממולאים וטעימים כל כך.
שווה לטעום גם את סלט העגבניות המושלם עם אגוזי המלך. לאוכלי בקר נמוך יש גם שקדי חזיר ברוטב רימונים מלוח.
מעוצבת כמרתף יין יוקרתי, המסעדה משופעת ביינות אינספור, חלקם מתוצרת מקומית אבל יש גם מובחרים מהעולם. היינות לא זולים כאן, אבל תוכלו לטעום את היינות המקומיים והצ'צ'ה ולשלם הרבה פחות.
הכל כאן נפלא, במיקום מושלם, מחירים סבירים ומקום מצוין. המסעדה חמימה, נעימה, השירות יוצא מן הכלל והאוכל כמעט כולו מעולה.
סאלובי ביה
#על המסעדה המשפחתית הפופולרית
מסעדה גאורגית מבוקשת בטביליסי היא סלובי ביה (Barbarestan) המשפחתית, שנקראת על שם הכפר ממנו בא השף.
זו מסעדה לא גדולה או מפוארת. אבל הארוחות האיכותיות שבה יהיו גאורגיות קלאסיות ומסורתיות, משולבות בקז'ואל פיין דיינינג ומכילות מנות מדויקות אך נדיבות.
רבים אומרים שמוגשים כאן כמה מהמאכלים הטעימים ביותר בטביליסי. עם תפריט לא מפוצץ במגוון אבל מספיק רחב כדי לאפשר בחירה מספקת, קשה יהיה כאן לפספס.
מומלצים כאן עוף בפירות יער וסלטים טעימים מאוד. לאוכלי בקר נמוך יש בשר חזיר מעולה וגם מנות בקר, מאפים של שעועית ובשר ולוביו מצוין. למעוניינים יש גם מרק ארנב.
כמובן שגם החצ'פורי כאן נהדר, לצד הלוביאני, הפאי המקומי המבוסס על שעועית מיובשת ועוד מנות מקומיות ומסורתיות טובות.
את מה שלא תכירו מהמנות הגאורגית שבתפריט, המלצרים יוכלו להסביר.
בקינוחים תוכלו להזמין מוס שוקולד לבן עם כדור סורבה מצוינים ובצד המשקאות יש כמובן יינות גאורגים וצ'צ'ה מצוין, אבל שווה לדגום גם את מיץ פירות היער המשגע של המקום.
#טיפים
רצוי להזמין מקום מראש.
לא לוותר גם אם יש תור ארוך.
יש כאן גם מנות לצמחונים וטבעוניים ואפילו ללא גלוטן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/XK2tPFyddZM?t=52s
ביקור במקום:
https://youtu.be/quB9Hu9L08Q?t=4m20s
מסעדה גאורגית מבוקשת בטביליסי היא סלובי ביה (Barbarestan) המשפחתית, שנקראת על שם הכפר ממנו בא השף.
זו מסעדה לא גדולה או מפוארת. אבל הארוחות האיכותיות שבה יהיו גאורגיות קלאסיות ומסורתיות, משולבות בקז'ואל פיין דיינינג ומכילות מנות מדויקות אך נדיבות.
רבים אומרים שמוגשים כאן כמה מהמאכלים הטעימים ביותר בטביליסי. עם תפריט לא מפוצץ במגוון אבל מספיק רחב כדי לאפשר בחירה מספקת, קשה יהיה כאן לפספס.
מומלצים כאן עוף בפירות יער וסלטים טעימים מאוד. לאוכלי בקר נמוך יש בשר חזיר מעולה וגם מנות בקר, מאפים של שעועית ובשר ולוביו מצוין. למעוניינים יש גם מרק ארנב.
כמובן שגם החצ'פורי כאן נהדר, לצד הלוביאני, הפאי המקומי המבוסס על שעועית מיובשת ועוד מנות מקומיות ומסורתיות טובות.
את מה שלא תכירו מהמנות הגאורגית שבתפריט, המלצרים יוכלו להסביר.
בקינוחים תוכלו להזמין מוס שוקולד לבן עם כדור סורבה מצוינים ובצד המשקאות יש כמובן יינות גאורגים וצ'צ'ה מצוין, אבל שווה לדגום גם את מיץ פירות היער המשגע של המקום.
#טיפים
רצוי להזמין מקום מראש.
לא לוותר גם אם יש תור ארוך.
יש כאן גם מנות לצמחונים וטבעוניים ואפילו ללא גלוטן.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/XK2tPFyddZM?t=52s
ביקור במקום:
https://youtu.be/quB9Hu9L08Q?t=4m20s
רפובליק 24
#על מסעדת הגג שפתוחה 24 שעות ביממה
מסעדת הרופטופ רפובליק 24 (Republic 24) מציעה אוכל מסורתי עם טוויסט אסיאתי ושילוב עם מומחיות גאורגית בגריל על אש פתוחה וצלייה מובחרת של בשרים ודגים.
הפיוז'ן הגאורגי כאן מאוד טעים, מוגש במהירות יחסית, עם מרכיבים טריים ומנות מדהימות של כבד אווז, פירות ים, מתאבנים כסלק מאודה וגבזליה ובהמשך ברווז ואולי סטייק שלטעמנו מרגיש קצת פילה מיניון ואולי פחות מומלץ כאן.
עוד יוגשו לכם לחמים ומאפים מבור האפייה המסורתי שבלב המטבח השקוף. יפה לצפות בהכנת המאפים והלחם בזמן אמיתי ואז לנעוץ שיניים במאפה חצ'פורי טרי שנאפה במיוחד בשבילכם.
במשקאות יככבו הקוקטיילים המעולים שמוגשים במרפסת המסעדה. יש גם קוקטיילים בינלאומיים וגם את אלו שמתבססים על הצ'צ'ה והברנדי הגאורגי. שווה לדגום את קוקטייל הסיידקאר המשובח שמתבסס על ברנדי מקומי ולאוהבי הצ'צ'ה - נסו את הצ'צ'ה סאוור המוצלח.
ואגב, טעמו את עוגת הפלמושי המקומית. חגיגה.
הסביבה נפלאה, האווירה נעימה עד נהדרת, המלצרים והצוות ידידותיים ומקצועיים מאוד.
האוכל קצת יקר לכאן אבל מוצדק, במיוחד אם לוקחים בחשבון את המיקום בלב העיר, הבניין ההיסטורי שמשלב חלל רב פונקציונלי, העיצוב המודרני והמרפסת והמשקיפה על הנוף של טביליסי וכמובן האוכל המשובח.
#טיפים
המסעדה פתוחה בסופי שבוע 24 שעות ביממה.
ליד המסעדה ועל הגג עצמו, יש מועדון קטן ואיכותי בו אפשר להתחיל את הבילוי ולהמשיך לארוחת הערב.
מסעדת הרופטופ רפובליק 24 (Republic 24) מציעה אוכל מסורתי עם טוויסט אסיאתי ושילוב עם מומחיות גאורגית בגריל על אש פתוחה וצלייה מובחרת של בשרים ודגים.
הפיוז'ן הגאורגי כאן מאוד טעים, מוגש במהירות יחסית, עם מרכיבים טריים ומנות מדהימות של כבד אווז, פירות ים, מתאבנים כסלק מאודה וגבזליה ובהמשך ברווז ואולי סטייק שלטעמנו מרגיש קצת פילה מיניון ואולי פחות מומלץ כאן.
עוד יוגשו לכם לחמים ומאפים מבור האפייה המסורתי שבלב המטבח השקוף. יפה לצפות בהכנת המאפים והלחם בזמן אמיתי ואז לנעוץ שיניים במאפה חצ'פורי טרי שנאפה במיוחד בשבילכם.
במשקאות יככבו הקוקטיילים המעולים שמוגשים במרפסת המסעדה. יש גם קוקטיילים בינלאומיים וגם את אלו שמתבססים על הצ'צ'ה והברנדי הגאורגי. שווה לדגום את קוקטייל הסיידקאר המשובח שמתבסס על ברנדי מקומי ולאוהבי הצ'צ'ה - נסו את הצ'צ'ה סאוור המוצלח.
ואגב, טעמו את עוגת הפלמושי המקומית. חגיגה.
הסביבה נפלאה, האווירה נעימה עד נהדרת, המלצרים והצוות ידידותיים ומקצועיים מאוד.
האוכל קצת יקר לכאן אבל מוצדק, במיוחד אם לוקחים בחשבון את המיקום בלב העיר, הבניין ההיסטורי שמשלב חלל רב פונקציונלי, העיצוב המודרני והמרפסת והמשקיפה על הנוף של טביליסי וכמובן האוכל המשובח.
#טיפים
המסעדה פתוחה בסופי שבוע 24 שעות ביממה.
ליד המסעדה ועל הגג עצמו, יש מועדון קטן ואיכותי בו אפשר להתחיל את הבילוי ולהמשיך לארוחת הערב.
קאחלבי
#על המסעדה הקווקזית של טביליסי
קחלבי (Kakhelebi) היא מסעדה גאורגית המציעה מהמגוון הקולינרי הרחב של המטבח המקומי, בדגש על המטבח של אנשי הקווקז שבצפון גאורגיה.
האוכל כאן נהדר, באיכות גבוהה ומומלץ בחום. בין היתר תוכלו למצוא מרקים (נסו את ה-Chikhirtma), סלטים מגוונים (Mtsvadi למשל!), לחמים טריים, מנות דגים ובשרים, לצד המאפים הגאורגיים הפופולריים ובשרים על הגריל.
מאכלי הבשרים כוללים שיפודי בשר מגוונים, כולל הקבב הגאורגי, לצד חרצ'ו ובדריג'אני בסגנון קווקזי.
מילה על הסלטים, מהטובים שתאכלו בחייכם. אם עוד לא התמכרתם - כאן המקום לטעום ולהתמכר. תשומת לב מיוחדת ראוי להקדיש למבחר המפתה של הסלטים הירוקים. הם ימשכו אתכם ובצדק, בדגש על הסלטים האביביים והטריים, עם התוספות של גרעיני רימון, שברי אגוזי מלך מסוכרים, סלק חי חתוך קטן ורוטב טעים וסודי.
האלכוהול מורכב מכמה סוגי יין, רובם מקומיים (עם המלצה לטעום את היין המקומי האדום Saperavi Premium). לצידם נסו את הצ'צ'ה, הוודקה המקומית והפופולרית של גאורגיה.
בקינוחים תצטרכו להסתפק ולבחור מתוך 20 קינוחים בלבד...
העיצוב מבחוץ ובפנים נאה והאווירה אותנטית. גם השירות מדהים, עם צוות מועיל ואדיב, ידידותי ועוזר עם התפריט המגוון והמאוד שונה ממה שזרים מכירים.
#טיפים
יש 2 מסעדות של קחלבי במקומות שונים בעיר. אחת קרובה לשדה התעופה, מה שהופך אותה למקום מעולה לאוכל טוב לפני הטיסה.
יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.
המקום יקר מהממוצע, אפילו זה של המסעדות הטובות.
קחלבי (Kakhelebi) היא מסעדה גאורגית המציעה מהמגוון הקולינרי הרחב של המטבח המקומי, בדגש על המטבח של אנשי הקווקז שבצפון גאורגיה.
האוכל כאן נהדר, באיכות גבוהה ומומלץ בחום. בין היתר תוכלו למצוא מרקים (נסו את ה-Chikhirtma), סלטים מגוונים (Mtsvadi למשל!), לחמים טריים, מנות דגים ובשרים, לצד המאפים הגאורגיים הפופולריים ובשרים על הגריל.
מאכלי הבשרים כוללים שיפודי בשר מגוונים, כולל הקבב הגאורגי, לצד חרצ'ו ובדריג'אני בסגנון קווקזי.
מילה על הסלטים, מהטובים שתאכלו בחייכם. אם עוד לא התמכרתם - כאן המקום לטעום ולהתמכר. תשומת לב מיוחדת ראוי להקדיש למבחר המפתה של הסלטים הירוקים. הם ימשכו אתכם ובצדק, בדגש על הסלטים האביביים והטריים, עם התוספות של גרעיני רימון, שברי אגוזי מלך מסוכרים, סלק חי חתוך קטן ורוטב טעים וסודי.
האלכוהול מורכב מכמה סוגי יין, רובם מקומיים (עם המלצה לטעום את היין המקומי האדום Saperavi Premium). לצידם נסו את הצ'צ'ה, הוודקה המקומית והפופולרית של גאורגיה.
בקינוחים תצטרכו להסתפק ולבחור מתוך 20 קינוחים בלבד...
העיצוב מבחוץ ובפנים נאה והאווירה אותנטית. גם השירות מדהים, עם צוות מועיל ואדיב, ידידותי ועוזר עם התפריט המגוון והמאוד שונה ממה שזרים מכירים.
#טיפים
יש 2 מסעדות של קחלבי במקומות שונים בעיר. אחת קרובה לשדה התעופה, מה שהופך אותה למקום מעולה לאוכל טוב לפני הטיסה.
יש מנות לטבעונים, צמחונים ולנמנעי גלוטן.
המקום יקר מהממוצע, אפילו זה של המסעדות הטובות.
רספובליקה גריל בר
#על הדיינר הגאורגי עם התפריט האמריקאי
הגריל בר רספובליקה (Respublika Grill Bar) הוא דיינר בהשראה של הדיינרים האמריקאים.
תוך ישיבה על ספות הדיינר הטיפוסיות תוכלו להנות כאן מהצירוף המנצח של בשרים על הגריל ואלכוהול מצוין, ממש כמו שהגאורגים אוהבים.
כמובן שיהיו כאן גם גם מרקים, פיצות, מנות סלמון, חומוס מקומי וסלטים שווים וכדרך של דיינרים וסטקיות גם כנפיים, סטייק והמבורגרים,
אבל לצד היינות, הצ'צ'ה והבירות יככבו מן הסתם ברספובליקה השיפודים הגאורגים המוצלחים והטעימים כל כך.
#טיפים
יש כאן גם מנות צמחוניות.
הקינוחים טעימים. בדקו אותם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/zUg3LjFjv5c
בלוגרים:
https://youtu.be/PEtaHS7cExs
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m30s
הגריל בר רספובליקה (Respublika Grill Bar) הוא דיינר בהשראה של הדיינרים האמריקאים.
תוך ישיבה על ספות הדיינר הטיפוסיות תוכלו להנות כאן מהצירוף המנצח של בשרים על הגריל ואלכוהול מצוין, ממש כמו שהגאורגים אוהבים.
כמובן שיהיו כאן גם גם מרקים, פיצות, מנות סלמון, חומוס מקומי וסלטים שווים וכדרך של דיינרים וסטקיות גם כנפיים, סטייק והמבורגרים,
אבל לצד היינות, הצ'צ'ה והבירות יככבו מן הסתם ברספובליקה השיפודים הגאורגים המוצלחים והטעימים כל כך.
#טיפים
יש כאן גם מנות צמחוניות.
הקינוחים טעימים. בדקו אותם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/zUg3LjFjv5c
בלוגרים:
https://youtu.be/PEtaHS7cExs
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=1m30s
סאחלי
#על מסעדה גאורגית מכל הלב
סאחלי 11, או פשוט סאחלי (Sakhli) היא מסעדה מעולה ולא תיירותית, במיקום נהדר עם אוכל ויין טעימים ואווירה גאורגית מדהימה ומקומית.
בסאחלי המנות טריות וטעימות. ביניהן מרקים, דג, עגל וסלט נהדרים, הכל מגיע יחסית מהר. יש גם מנת כבש גרוזיני ולחם הבית מאוד טעים.
ניתן גם להזמין מיקס של מנות, כולל חצ'אפורי, גבינות גרוזיניות ותפוחי אדמה מטוגנים עם בצל, שאולי נשמעים כמו מנה סתמית אבל הם מדהימים.
ישלימו לכם את חווית השתייה כאן היין הגאורגי האדום שמוגש בטמפרטורה טובה ואחריו הצ'אצ'ה החופשית, משקה אלכוהולי מקומי ומעולה.
לאווירה תורמים המקומיים, שמדי פעם פוצחים בשירת א-קפלה או בליווי גיטרה. הם שותים ושרים, שירה גאורגית מהלב, עם תגובות נלהבות של אחרים שמבקשים עוד ועוד. חוויה בלתי נשכחת.
מדהימים כאן גם השף שהוא בעל הבית ומסתובב בין האורחים, מתעקש להכיר את כולם ולשאול מה שלומם. מוסיפות המלצריות המקצועיות והמנומסות שאפילו מציעות לעצור כשמזמינים יותר מדי...
#טיפים
כשמזג האוויר יפה בקשו לשבת בחוץ.
המסעדה מומלצת אבל לא מומלץ לבוא עם ילדים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SsiMSOAKlq0
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=28s
סאחלי 11, או פשוט סאחלי (Sakhli) היא מסעדה מעולה ולא תיירותית, במיקום נהדר עם אוכל ויין טעימים ואווירה גאורגית מדהימה ומקומית.
בסאחלי המנות טריות וטעימות. ביניהן מרקים, דג, עגל וסלט נהדרים, הכל מגיע יחסית מהר. יש גם מנת כבש גרוזיני ולחם הבית מאוד טעים.
ניתן גם להזמין מיקס של מנות, כולל חצ'אפורי, גבינות גרוזיניות ותפוחי אדמה מטוגנים עם בצל, שאולי נשמעים כמו מנה סתמית אבל הם מדהימים.
ישלימו לכם את חווית השתייה כאן היין הגאורגי האדום שמוגש בטמפרטורה טובה ואחריו הצ'אצ'ה החופשית, משקה אלכוהולי מקומי ומעולה.
לאווירה תורמים המקומיים, שמדי פעם פוצחים בשירת א-קפלה או בליווי גיטרה. הם שותים ושרים, שירה גאורגית מהלב, עם תגובות נלהבות של אחרים שמבקשים עוד ועוד. חוויה בלתי נשכחת.
מדהימים כאן גם השף שהוא בעל הבית ומסתובב בין האורחים, מתעקש להכיר את כולם ולשאול מה שלומם. מוסיפות המלצריות המקצועיות והמנומסות שאפילו מציעות לעצור כשמזמינים יותר מדי...
#טיפים
כשמזג האוויר יפה בקשו לשבת בחוץ.
המסעדה מומלצת אבל לא מומלץ לבוא עם ילדים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/SsiMSOAKlq0
המלצה:
https://youtu.be/5Ke7pnVBcWI?t=28s
מסעדת אולד סיטי וול
#על המסעדה עם האווירה המיוחדת והשירה המקומית
אולד סיטי וול (Old city wall) היא מסעדה יפהפיה הממוקמת בחלל של מעין מרתף מקומר בחומה העתיקה של טביליסי.
החלל הפנימי צבעוני ומסקרן ועמוס עיטורים תקופתיים. מספרים שבשנות ה-20 של המאה הקודמת היה כאן בית מטבחיים.
אווירת ימי הביניים השורה כאן היא האטרקציה העיקרית והחוויה מיוחדת, במיוחד למי שלא זכה לסעוד במקום כזה בעבר.
אבל גם קולינרית יש ל"אולד סיטי וול" מה להציע. המנות גאורגיות רגילות אבל הן טעימות מאוד והסועדים לרוב נהנים.
כבר מהמנות הראשונות תוכלו להזמין סלט גרוזיני מסורתי, לנסות את ה"בדריג'אני", חצילים ממולאים בממרח אגוזים או סלט ירקות עם רוטב אגוזים (האגוזים מככבים במטבח הגאורגי).
יש גם סלסלת גבינה עם ירקות צלויים, מרק חרצ'ו (Kharcho), לוביו של שעועית חמוצה וגבינת סולוגוני, פטריות אפויות עם תפוחי אדמה וחצ'אפורים למיניהם. בעיקריות גם צלעות ברוטב מושלם, קערות עגל, חדקן או חזרזיר צלוי שמוגש עם העור בזיגוג דבש וירקות צלויים ברוטב.
כל הטוב הזה בא לצד יינות שווים ומקומיים או צ'צ'ה מקומי שהוא סוג של וודקה ותוכלו לקנח בין השאר ב"קמפוט" (Kampot) תוצרת בית או בעוגת פלמושי מקומית (שלא כולם אוהבים).
#מוזיקה חיה
לאווירה הימי בייניימית יתרמו גברים מקומיים שמתחילים, כאילו פתאום, לזמר שירי עם גאורגיים מסורתיים. לא ברור אם זה ספונטני כמו שזה נראה, אבל באמצע ארוחת הערב והיין יתחילו מספר גברים לשיר שירים ומזמורים גאורגים מקסימים, א-קפלה או בליווי גיטרה, בקולות עמוקים ומרגשים. תוך שנייה מפסיקים כל הסועדים את השיחות שלהם ומגיבים בתשואות רמות למחווה הספונטנית...
סיפרו לנו שיש ערבים עם מוזיקה עממית חיה של נגנים, אבל אין חוקים ליום ולשעות שבהן זה קורה. אז האוכל טעים, השירות טוב והמוסיקה והשירים, כשיש כאלה, מוסיפים לעניין. בתיאבון!
#רגע אחרי
כשתצאו מהארוחה כאן, המשיכו לצעוד דרך הפארק שמשמאל למסעדה ותראו לפניכם את ביצורי העיר העתיקים, עם החומות, המגדלים החצי עגולים ושרידי הגשר שהוביל אל הכניסה העתיקה של העיר המבוצרת. חתיכת היסטוריה יפה שגם מצטלמת יפה.
#טיפים
המוזיקה החיה או השירה הספונטנית בשולחן הגברים לא מתקיימים בכל יום ואם נופלים על יום משעמם, זה פוגם בחוויה מאוד. שווה להגיע בערב ולהציץ קודם כדי לוודא שזה היום עם המוזיקה...
המנות לא גדולות כמו שתתרגלו במסעדות המקומיות הרגילות, לידיעתכם.
המסעדה אינה זולה במיוחד. מה לעשות - חוויות ומיקומים מיוחדים עולים כסף.
אין אוכל - היום שרים:
https://youtu.be/TMfNBAP4VkQ
אולד סיטי וול (Old city wall) היא מסעדה יפהפיה הממוקמת בחלל של מעין מרתף מקומר בחומה העתיקה של טביליסי.
החלל הפנימי צבעוני ומסקרן ועמוס עיטורים תקופתיים. מספרים שבשנות ה-20 של המאה הקודמת היה כאן בית מטבחיים.
אווירת ימי הביניים השורה כאן היא האטרקציה העיקרית והחוויה מיוחדת, במיוחד למי שלא זכה לסעוד במקום כזה בעבר.
אבל גם קולינרית יש ל"אולד סיטי וול" מה להציע. המנות גאורגיות רגילות אבל הן טעימות מאוד והסועדים לרוב נהנים.
כבר מהמנות הראשונות תוכלו להזמין סלט גרוזיני מסורתי, לנסות את ה"בדריג'אני", חצילים ממולאים בממרח אגוזים או סלט ירקות עם רוטב אגוזים (האגוזים מככבים במטבח הגאורגי).
יש גם סלסלת גבינה עם ירקות צלויים, מרק חרצ'ו (Kharcho), לוביו של שעועית חמוצה וגבינת סולוגוני, פטריות אפויות עם תפוחי אדמה וחצ'אפורים למיניהם. בעיקריות גם צלעות ברוטב מושלם, קערות עגל, חדקן או חזרזיר צלוי שמוגש עם העור בזיגוג דבש וירקות צלויים ברוטב.
כל הטוב הזה בא לצד יינות שווים ומקומיים או צ'צ'ה מקומי שהוא סוג של וודקה ותוכלו לקנח בין השאר ב"קמפוט" (Kampot) תוצרת בית או בעוגת פלמושי מקומית (שלא כולם אוהבים).
#מוזיקה חיה
לאווירה הימי בייניימית יתרמו גברים מקומיים שמתחילים, כאילו פתאום, לזמר שירי עם גאורגיים מסורתיים. לא ברור אם זה ספונטני כמו שזה נראה, אבל באמצע ארוחת הערב והיין יתחילו מספר גברים לשיר שירים ומזמורים גאורגים מקסימים, א-קפלה או בליווי גיטרה, בקולות עמוקים ומרגשים. תוך שנייה מפסיקים כל הסועדים את השיחות שלהם ומגיבים בתשואות רמות למחווה הספונטנית...
סיפרו לנו שיש ערבים עם מוזיקה עממית חיה של נגנים, אבל אין חוקים ליום ולשעות שבהן זה קורה. אז האוכל טעים, השירות טוב והמוסיקה והשירים, כשיש כאלה, מוסיפים לעניין. בתיאבון!
#רגע אחרי
כשתצאו מהארוחה כאן, המשיכו לצעוד דרך הפארק שמשמאל למסעדה ותראו לפניכם את ביצורי העיר העתיקים, עם החומות, המגדלים החצי עגולים ושרידי הגשר שהוביל אל הכניסה העתיקה של העיר המבוצרת. חתיכת היסטוריה יפה שגם מצטלמת יפה.
#טיפים
המוזיקה החיה או השירה הספונטנית בשולחן הגברים לא מתקיימים בכל יום ואם נופלים על יום משעמם, זה פוגם בחוויה מאוד. שווה להגיע בערב ולהציץ קודם כדי לוודא שזה היום עם המוזיקה...
המנות לא גדולות כמו שתתרגלו במסעדות המקומיות הרגילות, לידיעתכם.
המסעדה אינה זולה במיוחד. מה לעשות - חוויות ומיקומים מיוחדים עולים כסף.
אין אוכל - היום שרים:
https://youtu.be/TMfNBAP4VkQ
שוק התחנה הישנה
#על שוק התחנה המרכזית העממי והפחות מתוייר
שוק התחנה בטביליסי הוא סוג של חצי קניון חצי שוק (Station Square) שמצוי בצפון העיר, מחוץ לתחנה המרכזית הישנה של טביליסי.
זה מעין קניון עם המון חנויות ודוכנים קטנים, בהם מוכרים מוצרים נחוצים יותר ופחות.
#מה תקנו כאן?
ביקור בשוק התחנה המרכזית של טביליסי יאפשר קנייה של מזכרות הביתה.
יש כאן שלל מאכלים שאפשר לקנות לפיקניק באחד הפארקים (ראו בתגית "פארקים"), או אפילו גבינות ומגוון מעדנים ומוצרי מאכל ייחודיים שתרצו להביא אתכם הביתה, במחירים מאוד זולים.
הלהיטים כאן הם צ’ורצ’חלה, גבינות קשות, פירות וירקות שלא הונדסו ונשארו "באלאדי", עם טעם אמיתי של פעם.
מחוץ לתחנה ומסביבה נמצא השוק הגדול, בו נמכרים גם בגדים, נעליים ואוכל רחוב. הביגוד וההנעלה לא מאוד זולים, אבל אפשר די בקלות לאתר מציאות.
#טיפים
זה שוק מקומי מאוד ולא לתיירים. מי שלא דוברים את השפה הגיאורגית או רוסית צריכים להתאזר בהרבה סבלנות, במיוחד אם רוצים להתמקח.
ביקור במקום:
https://youtu.be/_8ftOT7IG1c
שוק התחנה בטביליסי הוא סוג של חצי קניון חצי שוק (Station Square) שמצוי בצפון העיר, מחוץ לתחנה המרכזית הישנה של טביליסי.
זה מעין קניון עם המון חנויות ודוכנים קטנים, בהם מוכרים מוצרים נחוצים יותר ופחות.
#מה תקנו כאן?
ביקור בשוק התחנה המרכזית של טביליסי יאפשר קנייה של מזכרות הביתה.
יש כאן שלל מאכלים שאפשר לקנות לפיקניק באחד הפארקים (ראו בתגית "פארקים"), או אפילו גבינות ומגוון מעדנים ומוצרי מאכל ייחודיים שתרצו להביא אתכם הביתה, במחירים מאוד זולים.
הלהיטים כאן הם צ’ורצ’חלה, גבינות קשות, פירות וירקות שלא הונדסו ונשארו "באלאדי", עם טעם אמיתי של פעם.
מחוץ לתחנה ומסביבה נמצא השוק הגדול, בו נמכרים גם בגדים, נעליים ואוכל רחוב. הביגוד וההנעלה לא מאוד זולים, אבל אפשר די בקלות לאתר מציאות.
#טיפים
זה שוק מקומי מאוד ולא לתיירים. מי שלא דוברים את השפה הגיאורגית או רוסית צריכים להתאזר בהרבה סבלנות, במיוחד אם רוצים להתמקח.
ביקור במקום:
https://youtu.be/_8ftOT7IG1c
קטו וקוט
#על המסעדה האיטלקית-גאורגית
קטו וקוט (Keto & Kote) חבויה מעט. יש לכם אמנם את הניווט שלנו, אבל היא מסתתרת בינות לבתי דיפלומטים מימי ברית המועצות, על שיפולי הגבעה שלרגלי שדרת רוסטבלי, מאחורי תחנת המטרו Rustaveli.
הגעתם? - כבר הרווחתם סיור נחמד בפינה חבויה וסודית של טביליסי. עכשיו הגיע הזמן לסעוד.
מסעדת קטו וקוט היא מקום שמתמחה באוכל גאורגי קלאסי ועושה זאת בהצטיינות. אבל כמו שעושים בעשורים האחרונים לא מעט שפים טובים, גם היא סוג של ממציאה מחדש את המטבח הגאורגי למודרני.
במטבח עושים כאן שימוש בלא מעט טכניקות יצירתיות וחדשניות ומשלבים שיטות הכנה עדכניות מעולם הקולינריה. את האוכל מכינים מחומרים שנרכשים אצל יצרנים מקומיים קטנים ואיכותיים, מה שמבטיח מאכלים מוצלחים הרבה יותר.
בולטות כאן מנות עממיות אבל משודרגות היטב. ביניהן בדריג'יאני, גלילות החצילים ואגוזים, פחאלי שהוא מעדן הכולל שלל ירקות חצ'אפורי עם מילויים שונים ותבשילי דגים או בשר מדהימים.
שווה להזמין גם לחם שיצא מהתנור עם גבינת סולוגוני לצידו. הזמינו גם את הסלט הגאורגי שבצידו רוטב אגוזי מלך סמיך.
הקינוחים בסוף גם הם נהדרים.
והיינות? - טוב, אתם כבר יודעים שטביליסי וגאורגיה הן ממלכות של יין מקומי שווה וצ'צ'ה מלהיב לא פחות.
עם הקפה הזמינו לכם מדוביק, שהיא עוגת שכבות הקרם המקומית והמושחתת. הרי אתם חיים רק פעם אחת.
גם האווירה כאן מהנה, השירות כיפי והעיצוב של החלל המהודר נראה מצוין.
#טיפים
הזמינו מקום מראש.
בצהריים או בערבים בעונה שווה להמיר את חלל המסעדה הנעים בחצר החביבה שלהם.
למסעדה בראנץ' מומלץ ומשתלם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/mT_K7MvzKf0
המלצה על קטו וקוטה:
קטו וקוט (Keto & Kote) חבויה מעט. יש לכם אמנם את הניווט שלנו, אבל היא מסתתרת בינות לבתי דיפלומטים מימי ברית המועצות, על שיפולי הגבעה שלרגלי שדרת רוסטבלי, מאחורי תחנת המטרו Rustaveli.
הגעתם? - כבר הרווחתם סיור נחמד בפינה חבויה וסודית של טביליסי. עכשיו הגיע הזמן לסעוד.
מסעדת קטו וקוט היא מקום שמתמחה באוכל גאורגי קלאסי ועושה זאת בהצטיינות. אבל כמו שעושים בעשורים האחרונים לא מעט שפים טובים, גם היא סוג של ממציאה מחדש את המטבח הגאורגי למודרני.
במטבח עושים כאן שימוש בלא מעט טכניקות יצירתיות וחדשניות ומשלבים שיטות הכנה עדכניות מעולם הקולינריה. את האוכל מכינים מחומרים שנרכשים אצל יצרנים מקומיים קטנים ואיכותיים, מה שמבטיח מאכלים מוצלחים הרבה יותר.
בולטות כאן מנות עממיות אבל משודרגות היטב. ביניהן בדריג'יאני, גלילות החצילים ואגוזים, פחאלי שהוא מעדן הכולל שלל ירקות חצ'אפורי עם מילויים שונים ותבשילי דגים או בשר מדהימים.
שווה להזמין גם לחם שיצא מהתנור עם גבינת סולוגוני לצידו. הזמינו גם את הסלט הגאורגי שבצידו רוטב אגוזי מלך סמיך.
הקינוחים בסוף גם הם נהדרים.
והיינות? - טוב, אתם כבר יודעים שטביליסי וגאורגיה הן ממלכות של יין מקומי שווה וצ'צ'ה מלהיב לא פחות.
עם הקפה הזמינו לכם מדוביק, שהיא עוגת שכבות הקרם המקומית והמושחתת. הרי אתם חיים רק פעם אחת.
גם האווירה כאן מהנה, השירות כיפי והעיצוב של החלל המהודר נראה מצוין.
#טיפים
הזמינו מקום מראש.
בצהריים או בערבים בעונה שווה להמיר את חלל המסעדה הנעים בחצר החביבה שלהם.
למסעדה בראנץ' מומלץ ומשתלם.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/mT_K7MvzKf0
המלצה על קטו וקוטה: