שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
ריבֵּרָה דוֹ מִינְיוֹ
#על מסעדת מאכלי הים הנהדרת של מדריד
מסעדת ריבֵּרָה דוֹ מִינְיוֹ (Ribeira do Miño) במדריד מתמחה בדגים ובפירות ים טריים. כאן משקיעים מאמץ באכילת פירות ים, כי צריך לפרק את הלובסטרים וחבריהם.
הארוחה כאן מענגת. במטבח הגליסיאני שכאן תוכלו להזמין מגשים משפחתיים של פירות ים מגוונים, או פלטת פירות ים משובחים לזוג.
ריברה דו מיניו היא אחת המסעדות הפופולריות לאוכלי מאכלי ים מכורים. כאן לא תמצאו עיצוב מוקפד, אבל תיהנו מארוחה אמיתית וטעימה להפליא.
#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד, כי לא מקבלים כאן כרטיסי אשראי.
מומלץ להזמין כאן מקום, במיוחד אם אתם מתכוונים להגיע בסוף שבוע.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/WNNVFdkgljo
והצצה למטבח:
https://youtu.be/vBEOPhUCTRI
מסעדת ריבֵּרָה דוֹ מִינְיוֹ (Ribeira do Miño) במדריד מתמחה בדגים ובפירות ים טריים. כאן משקיעים מאמץ באכילת פירות ים, כי צריך לפרק את הלובסטרים וחבריהם.
הארוחה כאן מענגת. במטבח הגליסיאני שכאן תוכלו להזמין מגשים משפחתיים של פירות ים מגוונים, או פלטת פירות ים משובחים לזוג.
ריברה דו מיניו היא אחת המסעדות הפופולריות לאוכלי מאכלי ים מכורים. כאן לא תמצאו עיצוב מוקפד, אבל תיהנו מארוחה אמיתית וטעימה להפליא.
#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד, כי לא מקבלים כאן כרטיסי אשראי.
מומלץ להזמין כאן מקום, במיוחד אם אתם מתכוונים להגיע בסוף שבוע.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/WNNVFdkgljo
והצצה למטבח:
https://youtu.be/vBEOPhUCTRI
מסעדת בּוֹטִין
#על המסעדה הפעילה העתיקה ביותר בעולם
אכן, במדריד תוכלו לבלות במסעדה הכי עתיקה בעולם. מסעדת בוטין, או בשמה המלא "סוֹבְּרִינוֹ דֵה בּוֹטִין (Sobrino de Botín), פתוחה ברציפות מאז שנת 1725 והיא רשומה כשיאנית בספר השיאים של גינס. את התעודה על שיא הגינס הרשמי, אגב, תוכלו לראות בחלון הראווה. האווירה האותנטית במקום והמבנה העתיק שבו היא יושבת, מספקים חוויה של ממש.
התפריט כאן מתאים לקרניבורים. המטבח מציע כאן מאכלים ספרדים אופייניים כמו נתחי פילה, בשר כבש צלוי, חזירונים בתנור (לא לבעלי לב חלש...), דגים ומאכלי ים, כמו חסילונים מטוגנים. בוטין פחות ידידותית לצמחונים, אלא אם יסתפקו במנות ראשונות, גבינות טובות ותוספות מתאימות.
מעבר לוותק שלה, גאוות המסעדה הזו היא על הסופרים הידועים שנהגו לפקוד אותה, ביניהם גרהם גרין, סקוט פיצג'רלד וארנסט המינגווי. האחרון הזכיר את המסעדה בספרו הידוע "וזרח שמש", מה שהפך אותה לאתר חובה למעריצי הסופר, שבאים לכאן מרחוק.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש, כי הביקוש למסעדת בוטין גדול.
בעת הזמנה בקשו לשבת באולם המרכזי שבקומת הכניסה או במרתף, כדי לחוות את המקום, ולא בנישות הקטנות והמבודדות יחסית.
מבט קצבי:
https://youtu.be/DRXhe48j2y0
אכן, במדריד תוכלו לבלות במסעדה הכי עתיקה בעולם. מסעדת בוטין, או בשמה המלא "סוֹבְּרִינוֹ דֵה בּוֹטִין (Sobrino de Botín), פתוחה ברציפות מאז שנת 1725 והיא רשומה כשיאנית בספר השיאים של גינס. את התעודה על שיא הגינס הרשמי, אגב, תוכלו לראות בחלון הראווה. האווירה האותנטית במקום והמבנה העתיק שבו היא יושבת, מספקים חוויה של ממש.
התפריט כאן מתאים לקרניבורים. המטבח מציע כאן מאכלים ספרדים אופייניים כמו נתחי פילה, בשר כבש צלוי, חזירונים בתנור (לא לבעלי לב חלש...), דגים ומאכלי ים, כמו חסילונים מטוגנים. בוטין פחות ידידותית לצמחונים, אלא אם יסתפקו במנות ראשונות, גבינות טובות ותוספות מתאימות.
מעבר לוותק שלה, גאוות המסעדה הזו היא על הסופרים הידועים שנהגו לפקוד אותה, ביניהם גרהם גרין, סקוט פיצג'רלד וארנסט המינגווי. האחרון הזכיר את המסעדה בספרו הידוע "וזרח שמש", מה שהפך אותה לאתר חובה למעריצי הסופר, שבאים לכאן מרחוק.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש, כי הביקוש למסעדת בוטין גדול.
בעת הזמנה בקשו לשבת באולם המרכזי שבקומת הכניסה או במרתף, כדי לחוות את המקום, ולא בנישות הקטנות והמבודדות יחסית.
מבט קצבי:
https://youtu.be/DRXhe48j2y0
מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן
#על רשת המזללות הפופולארית של הטאפאס במדריד
בעלי תקציב קטן ואוהבי טאפאס ימצאו את מבוקשם ברשת העממית והנחמדה מאד "מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן" (Museo del Jamon), משהו כמו "המוזיאון לחאמון", ירך מעושנת של חזיר, הבשר האהוב על תושבי מדריד.
הרשת הזו מציעה מגוון גדול של כריכי חאמון טעימים וזולים, שאנשי מדריד אוהבים במיוחד עם כוס יין. יש כאן גם טאפאס נהדרים, שעולים יורו עד 1.2 או יורו וחצי. בירה וכוס יין עולים כאן החל מיורו בודד.
חוץ מהטאפאס והקערות עם פירות הים המצוינים, יש כאן בשרים וחאמון מצוין, הפאר של המטבח המדרידאי
בצד כל אלה יש ב"מוזיאון" שורה של מאפים ספרדיים וטעימים מאד.
מבט מקרוב במוסיאו דל חמון:
https://youtu.be/kV6gRTS0q4I
וביקור נוסף:
https://youtu.be/v-YmH5qAzXQ
בעלי תקציב קטן ואוהבי טאפאס ימצאו את מבוקשם ברשת העממית והנחמדה מאד "מוֹסֵיאוֹ דֶל חַמוֹן" (Museo del Jamon), משהו כמו "המוזיאון לחאמון", ירך מעושנת של חזיר, הבשר האהוב על תושבי מדריד.
הרשת הזו מציעה מגוון גדול של כריכי חאמון טעימים וזולים, שאנשי מדריד אוהבים במיוחד עם כוס יין. יש כאן גם טאפאס נהדרים, שעולים יורו עד 1.2 או יורו וחצי. בירה וכוס יין עולים כאן החל מיורו בודד.
חוץ מהטאפאס והקערות עם פירות הים המצוינים, יש כאן בשרים וחאמון מצוין, הפאר של המטבח המדרידאי
בצד כל אלה יש ב"מוזיאון" שורה של מאפים ספרדיים וטעימים מאד.
מבט מקרוב במוסיאו דל חמון:
https://youtu.be/kV6gRTS0q4I
וביקור נוסף:
https://youtu.be/v-YmH5qAzXQ
לה מיורקינה
#על המאפייה הנפלאה בפלאסה מאיור
הריח הנפלא שבוקע ממאפיית לה מיורקינה (La Mallorquina) מעיד שכאן תמצאו מאפים נהדרים.
המאפייה, שנמצאת בשוליים של כיכר "פלאסה מאיור", נוסדה בשנת 1894. ואכן, המאפייה הוותיקה הזו נחשבת עד היום לאחת המאפיות האהובות והמשובחות במדריד.
נסו את ה"נפוליטנה דה קרמה אי אלמנדרס". זהו מאפה מבצק עלים, הממולא בקרם וניל ואגוזים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/2AbwSG4AIZQ
הריח הנפלא שבוקע ממאפיית לה מיורקינה (La Mallorquina) מעיד שכאן תמצאו מאפים נהדרים.
המאפייה, שנמצאת בשוליים של כיכר "פלאסה מאיור", נוסדה בשנת 1894. ואכן, המאפייה הוותיקה הזו נחשבת עד היום לאחת המאפיות האהובות והמשובחות במדריד.
נסו את ה"נפוליטנה דה קרמה אי אלמנדרס". זהו מאפה מבצק עלים, הממולא בקרם וניל ואגוזים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/2AbwSG4AIZQ
מקדשי אוכל במדריד
אלבור
#על מסעדת הבישול הספרדי הקלאסי
מסעדת אלבור (Albur), שברובע מאלאסניה הבוהמייני של מדריד, היא אחד המקומות המומלצים בעיר, שבו ניתן ליהנות מבישול ספרדי עממי ומעולה, במחיר נוח.
כאן תמצאו את מגוון התבשילים המסורתיים של המטבח הספרדי, כמו הפאייה, מאכלי האורז הנהדרים והלא יקרים, הקרפצ'יו המצויין והטאפאס המגוונים.
האוכל באלבור הוא לא מזון עילי, אבל טעים והמסעדה הזו היא המקום הקלאסי להגיע אליו, גם כי המחירים בו טובים לכיס וגם בזכות היחס והשירות הנהדרים. לכאן נוהרים לא מעט מטיילים ונופשים שמגיעים בהמלצת "לונלי פלנט".
#טיפים
הזמינו מקומות מראש, כי המסעדה עמוסה מאוד, במיוחד בערב.
מסעדת אלבור (Albur), שברובע מאלאסניה הבוהמייני של מדריד, היא אחד המקומות המומלצים בעיר, שבו ניתן ליהנות מבישול ספרדי עממי ומעולה, במחיר נוח.
כאן תמצאו את מגוון התבשילים המסורתיים של המטבח הספרדי, כמו הפאייה, מאכלי האורז הנהדרים והלא יקרים, הקרפצ'יו המצויין והטאפאס המגוונים.
האוכל באלבור הוא לא מזון עילי, אבל טעים והמסעדה הזו היא המקום הקלאסי להגיע אליו, גם כי המחירים בו טובים לכיס וגם בזכות היחס והשירות הנהדרים. לכאן נוהרים לא מעט מטיילים ונופשים שמגיעים בהמלצת "לונלי פלנט".
#טיפים
הזמינו מקומות מראש, כי המסעדה עמוסה מאוד, במיוחד בערב.
צ'ורוס בשוקולוטריית סאן חינס
#על הצ'ורוס הטוב במדריד
מאחורי כנסיית סן חינס שעל מדרחוב ארנל (Arenal), נמצאת שוקולוטריית סאן חינס (Chocolatería San Gines). לדעת רבים זהו המקום לאכול בו את הצ'ורוס והצ'וקולטה הטובים במדריד.
הצ'וקולטה הוא משקה שוקולד סמיך, שאינו שוקו חם ובניגוד למקומות אחרים הוא לא מלא כאן בסוכר ובקינמון. את מאפה הצ'ורוס הטעימים מאד לא צריך להציג. פשוט טבלו אותם בצ'וקולטה ותהנו.
אחרי הזמנה ותשלום בקופה, שבו בפנים או בחוץ והמלצרים יגישו לכם את המעדנים המתוקים הללו, פאר הקינוחים של מדריד.
כיף לכם!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Vb5DUiPm0YM
מאחורי כנסיית סן חינס שעל מדרחוב ארנל (Arenal), נמצאת שוקולוטריית סאן חינס (Chocolatería San Gines). לדעת רבים זהו המקום לאכול בו את הצ'ורוס והצ'וקולטה הטובים במדריד.
הצ'וקולטה הוא משקה שוקולד סמיך, שאינו שוקו חם ובניגוד למקומות אחרים הוא לא מלא כאן בסוכר ובקינמון. את מאפה הצ'ורוס הטעימים מאד לא צריך להציג. פשוט טבלו אותם בצ'וקולטה ותהנו.
אחרי הזמנה ותשלום בקופה, שבו בפנים או בחוץ והמלצרים יגישו לכם את המעדנים המתוקים הללו, פאר הקינוחים של מדריד.
כיף לכם!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/Vb5DUiPm0YM
בָּאקוֹ ובֵּטוֹ
#על מנות טאפאס נפלאות של מקום קטן ומושלם
מסעדת בָּאקוֹ ובֵּטוֹ (Baco y Beto) היא בר טאפאס קטנטן, ידידותי ומקסים בעיצוב שלו. האוכל ומנות כאן מיוחדים וטעימים מאוד. יש כאן מטבח ספרדי עם סוג של פיוז'ן גסטרונומי נהדר, טעים, לא יומרני ונותן תמורה מצוינת לכסף.
נסו את מנות החצילים הנהדרות ואת הפטריות עם מיונז garlicky, שהיא מנה מעולה!
גם באוכל וגם באווירה שבו, באקו ובטו הקטן והנעים הזה נהדר לארוחת ערב זוגית ורומנטית ופחות למשפחה גדולה או קבוצה. מומלץ בחום!
#טיפים
לא קל להשיג כאן שולחן. היו סבלניים...
מסעדת בָּאקוֹ ובֵּטוֹ (Baco y Beto) היא בר טאפאס קטנטן, ידידותי ומקסים בעיצוב שלו. האוכל ומנות כאן מיוחדים וטעימים מאוד. יש כאן מטבח ספרדי עם סוג של פיוז'ן גסטרונומי נהדר, טעים, לא יומרני ונותן תמורה מצוינת לכסף.
נסו את מנות החצילים הנהדרות ואת הפטריות עם מיונז garlicky, שהיא מנה מעולה!
גם באוכל וגם באווירה שבו, באקו ובטו הקטן והנעים הזה נהדר לארוחת ערב זוגית ורומנטית ופחות למשפחה גדולה או קבוצה. מומלץ בחום!
#טיפים
לא קל להשיג כאן שולחן. היו סבלניים...
קפה חיחון
#על בית הקפה הוותיק של המפורסמים
הוא אמנם לא זוכה לציונים גבוהים בדירוגים השונים, אבל קפה חיחון (Café Gijón), שעל הפסאו דה רקולטוס (Paseo de Recoletos), הוא מוסד מיתולוגי במדריד ומקום המפגש של האליטה הספרדית, לאורך שנים רבות.
איפה עוד תמצאו אישים כמו פיקאסו, המינגוויי, אורסון ויילס או אנטוניו בנדרס, שכולם במקום אחד? - כן. בבית הקפה הזה, שנוסד ב-,1888 ישבו ונפגשו אמנים, מדענים, פוליטיקאים ואנשי רוח, סופרים ודמויות חשובות במאה ה-20 ואושיות תרבות מהמובילים של התרבות הספרדית והעולמית.
כאן הקירות יכולים כמעט לדבר, שכן הם עמוסים בתמונות משנותיה הרבות של המסעדה. ואגב, גם העיצוב הפשוט כאן מדבר, במיוחד כשעץ מצפה את הקירות כאן והריפוד על הרהיטים הוא של קטיפה אדומה.
בתפריט המסעדה אפשר למצוא גם בשרים וגם סלטים מצוינים ומרקים ודגים נהדרים, קינוחים מתוקים וארוחות עסקיות. ואגב, מנת הדגל של המסעדה, לאורך כל השנים, היא דג בקלה בסיידר. המלצה טעימה היא להזמין את קוקטייל קפה גיחון, שהוא ארוחת הטעימות, הכוללת גם מבחר טאפאס.
הקפה מוכר במופעי הג'אז שמתקיימים בו:
https://youtu.be/qpPV4oHVBsY
הוא אמנם לא זוכה לציונים גבוהים בדירוגים השונים, אבל קפה חיחון (Café Gijón), שעל הפסאו דה רקולטוס (Paseo de Recoletos), הוא מוסד מיתולוגי במדריד ומקום המפגש של האליטה הספרדית, לאורך שנים רבות.
איפה עוד תמצאו אישים כמו פיקאסו, המינגוויי, אורסון ויילס או אנטוניו בנדרס, שכולם במקום אחד? - כן. בבית הקפה הזה, שנוסד ב-,1888 ישבו ונפגשו אמנים, מדענים, פוליטיקאים ואנשי רוח, סופרים ודמויות חשובות במאה ה-20 ואושיות תרבות מהמובילים של התרבות הספרדית והעולמית.
כאן הקירות יכולים כמעט לדבר, שכן הם עמוסים בתמונות משנותיה הרבות של המסעדה. ואגב, גם העיצוב הפשוט כאן מדבר, במיוחד כשעץ מצפה את הקירות כאן והריפוד על הרהיטים הוא של קטיפה אדומה.
בתפריט המסעדה אפשר למצוא גם בשרים וגם סלטים מצוינים ומרקים ודגים נהדרים, קינוחים מתוקים וארוחות עסקיות. ואגב, מנת הדגל של המסעדה, לאורך כל השנים, היא דג בקלה בסיידר. המלצה טעימה היא להזמין את קוקטייל קפה גיחון, שהוא ארוחת הטעימות, הכוללת גם מבחר טאפאס.
הקפה מוכר במופעי הג'אז שמתקיימים בו:
https://youtu.be/qpPV4oHVBsY
קָאזָה רֶבוּאֶלְטָה
#על הטאפאס בר הבַּקַלָאוֹ הטוב בעיר
קָאזָה רֶבוּאֶלְטָה (Casa Revuelta) הוא טאפאס בר קטן ונפלא שמתמחה במנה שנקראת בַּקַלָאוֹ (Bacalao). זהו דג קוד שטוגן במעטפת טעימה ופריכה וכאן עושים זאת הכי טוב במדריד.
המיוחד בדג הקוד, שנקרא כאן טג'אדאס דה בַּקַלָאוֹ, הוא שאין בו עצמות והוא מחליק לגרון בקלות ובלי חשש. מוגשות כאן עוד כמה מנות מצוינות שהם מתמחים בהן, כמו כדורי הבשר (albóndigas), חתיכות הבייקון (torreznos) והמעיים (callos).
המנות בקאזה רבואלטה הן תמיד טריות להפליא ובעל המקום, איש לא צעיר, שמח להגישן בעצמו. כמה מנות מטוגנות כאלה, ביחד עם כוס בירה, יין או משקה קל נחשבות לארוחת צהריים זולה ומהטעימות שתאכלו במדריד.
קָאזָה רֶבוּאֶלְטָה (Casa Revuelta) הוא טאפאס בר קטן ונפלא שמתמחה במנה שנקראת בַּקַלָאוֹ (Bacalao). זהו דג קוד שטוגן במעטפת טעימה ופריכה וכאן עושים זאת הכי טוב במדריד.
המיוחד בדג הקוד, שנקרא כאן טג'אדאס דה בַּקַלָאוֹ, הוא שאין בו עצמות והוא מחליק לגרון בקלות ובלי חשש. מוגשות כאן עוד כמה מנות מצוינות שהם מתמחים בהן, כמו כדורי הבשר (albóndigas), חתיכות הבייקון (torreznos) והמעיים (callos).
המנות בקאזה רבואלטה הן תמיד טריות להפליא ובעל המקום, איש לא צעיר, שמח להגישן בעצמו. כמה מנות מטוגנות כאלה, ביחד עם כוס בירה, יין או משקה קל נחשבות לארוחת צהריים זולה ומהטעימות שתאכלו במדריד.
שוק מַארָאוִויאַס
#על שוק האוכל הגדול והנהדר של מדריד
שוק מַארָאוִויאַס (Mercado de Maravillas) הוא מקום נפלא לחובבי השווקים. זהו שוק אוכל מקורה ונפלא, שמציע ירקות, פירות ים, בשר וחאמון (jamon) ספרדי, נקניק הבשר של החזיר שאוהבים כאן כל כך. המוצרים שפה מגיעים מכל פינות ומחוזות ספרד וממש כיף להסתובב בין הדוכנים שכאן.
אבל בנוסף למזון הטרי שמוכרים כאן ולחגיגת הצבעים, הטעמים, הסגנונות והריחות, יש בשוק מאראוויאס גם ברים תוססים, חנויות תכשיטים ואלקטרוניקה והרבה מקומות של אוכל ספרדי נהדר. מי שלא בא לכאן רעב, ייהנה הרבה פחות!
#טיפים
השוק סגור במהלך ה"סייסטה", מנוחת הצהריים של הספרדים.
מבט מקרוב על שוק מאראוויאס:
https://youtu.be/2VnTxKidqig?t=2s
ופרסומת חביבה שהפיקו לשוק:
https://youtu.be/AFf-bBfHc7o
שוק מַארָאוִויאַס (Mercado de Maravillas) הוא מקום נפלא לחובבי השווקים. זהו שוק אוכל מקורה ונפלא, שמציע ירקות, פירות ים, בשר וחאמון (jamon) ספרדי, נקניק הבשר של החזיר שאוהבים כאן כל כך. המוצרים שפה מגיעים מכל פינות ומחוזות ספרד וממש כיף להסתובב בין הדוכנים שכאן.
אבל בנוסף למזון הטרי שמוכרים כאן ולחגיגת הצבעים, הטעמים, הסגנונות והריחות, יש בשוק מאראוויאס גם ברים תוססים, חנויות תכשיטים ואלקטרוניקה והרבה מקומות של אוכל ספרדי נהדר. מי שלא בא לכאן רעב, ייהנה הרבה פחות!
#טיפים
השוק סגור במהלך ה"סייסטה", מנוחת הצהריים של הספרדים.
מבט מקרוב על שוק מאראוויאס:
https://youtu.be/2VnTxKidqig?t=2s
ופרסומת חביבה שהפיקו לשוק:
https://youtu.be/AFf-bBfHc7o
שוק סָן מִיגֵל
#על שוק שהוא אחד ממקומות האוכל הטובים במדריד
שוק סָן מִיגֵל (Mercado de San Miguel), השוק המקורה של מדריד שפועל בתוך מבנה מרשים העשוי ברזל וזכוכית, יציע לכם אוכל מסורתי ומגוון מוצרי מזון ושתייה ספרדיים. מבנה השוק נבנה בתחילת המאה ה-20 ונפתח בשנת 2009, לאחר 6 שנים של שיפוץ ארוך ומקיף. בניגוד לשווקים רגילים, השוק הזה דווקא מוקפד ומטופח. אנשי הצוות של המקום שומרים עליו ועל התדמית המכובדת שלו.
למרות חשיבותו של המקום בעיניי התיירים, לא תמצאו רק אותם כאן. גם המקומיים אוהבים לרכוש ממגוון המוצרים שיש למקום להציע. יש כאן הכל - דגים ובשרים טריים, פירות ים, נקניקים, גבינות, פירות, ירקות, מאפים, עוגות, בירות ועוד.
אם אתם נערכים לקראת ארוחת ערב מאולתרת, תוכלו לרכוש כאן משפע המוצרים. בנוסף, תמצאו כאן גם עשרות דוכני טאפאס זולים וטעימים, שבהם תוכלו לטעום מהמאכלים המקומיים - דוכנים של גבינות, צדפות, דגים, אֶמְפָּנְדֶס ועוד. אם אתם לא חובבי טאפאס, יש כאן גם מסעדות ביתיות, פאבים ובתי קפה.
אגב, האותנטיות והאווירה של השוק תעשה את העבודה גם למי שהגיע שבע ופשוט רוצה לטייל בין הדוכנים. מובטח לכם שיטוט מענג של ריחות וצבעים וקולות ספרדיים אותנטיים מסביב.
#טיפים
בואו הכי מוקדם שאתם יכולים - המראות נהדרים והאוכל טרי וטעים!
זהירות מכייסים - שמרו על התיקים, הטלפונים והארנקים ולא בכיס האחורי. תיק גב הצליבו על החזה.
רק מזומן - רבים מהדוכנים לא מקבלים אשראי.
מבט מקרוב אל שוק סן מיגל:
https://youtu.be/QJJPZP4mw4c
האוכל כאן זול ומצוין:
https://youtu.be/2Afpv_l3TjY
שוק סָן מִיגֵל (Mercado de San Miguel), השוק המקורה של מדריד שפועל בתוך מבנה מרשים העשוי ברזל וזכוכית, יציע לכם אוכל מסורתי ומגוון מוצרי מזון ושתייה ספרדיים. מבנה השוק נבנה בתחילת המאה ה-20 ונפתח בשנת 2009, לאחר 6 שנים של שיפוץ ארוך ומקיף. בניגוד לשווקים רגילים, השוק הזה דווקא מוקפד ומטופח. אנשי הצוות של המקום שומרים עליו ועל התדמית המכובדת שלו.
למרות חשיבותו של המקום בעיניי התיירים, לא תמצאו רק אותם כאן. גם המקומיים אוהבים לרכוש ממגוון המוצרים שיש למקום להציע. יש כאן הכל - דגים ובשרים טריים, פירות ים, נקניקים, גבינות, פירות, ירקות, מאפים, עוגות, בירות ועוד.
אם אתם נערכים לקראת ארוחת ערב מאולתרת, תוכלו לרכוש כאן משפע המוצרים. בנוסף, תמצאו כאן גם עשרות דוכני טאפאס זולים וטעימים, שבהם תוכלו לטעום מהמאכלים המקומיים - דוכנים של גבינות, צדפות, דגים, אֶמְפָּנְדֶס ועוד. אם אתם לא חובבי טאפאס, יש כאן גם מסעדות ביתיות, פאבים ובתי קפה.
אגב, האותנטיות והאווירה של השוק תעשה את העבודה גם למי שהגיע שבע ופשוט רוצה לטייל בין הדוכנים. מובטח לכם שיטוט מענג של ריחות וצבעים וקולות ספרדיים אותנטיים מסביב.
#טיפים
בואו הכי מוקדם שאתם יכולים - המראות נהדרים והאוכל טרי וטעים!
זהירות מכייסים - שמרו על התיקים, הטלפונים והארנקים ולא בכיס האחורי. תיק גב הצליבו על החזה.
רק מזומן - רבים מהדוכנים לא מקבלים אשראי.
מבט מקרוב אל שוק סן מיגל:
https://youtu.be/QJJPZP4mw4c
האוכל כאן זול ומצוין:
https://youtu.be/2Afpv_l3TjY
אנטוניו סנצ'ז
#על הטאפאס בר הוותיק ביותר במדריד
אם אתם במדריד, בשלב מסוים בביקור בעיר, ישאל אתכם מי מתושבי העיר אם כבר אכלתם טאפאס אצל אנטוניו סנצ'ז. כי זה לא סתם מקום, אלא המקום הוותיק בעיר לאכילה של טאפאס מובחר, עם מורשת של כמעט 200 שנה.
ואכן, הטברנה של אנטוניו סנצ'ז (Taberna de Antonio Sánchez) היא מסעדה, אבל היא קודם כל טאפאס בר מעולה, הטאפאס בר העתיק ביותר בעיר.
הטאפאס בר של אנטוניו הוא לא יוצא דופן באיכותו במדריד. הרי הטאפאס ברים בספרד הפכו כבר מזמן מסוג של חטיף קולינרי לאומי למסעדות גורמה נחשבות. אבל סנצ'ז תופס מקום מרכזי בעיר, המשופעת ברים כאלה, בזכות המורשת והמדרילֶניוֹס הרבים שנוהרים אליו במשך כל כך הרבה שנים.
הטברנה של סנצ'ז הוקמה באמצע המאה ה-19 ומאז 1850 הוא פופולרי מאד כמסעדה וכטאפאס בר אהוב בעיר. נוהרים אליו במיוחד לוחמי השוורים של העיר ומעריציהם הנלהבים. הללו נוהגים להתכנס כאן ולפגוש את אלילי הבידור הספרדי האכזרי הזה, שאמנם הולך וננטש, בשל הלחץ התרבותי מכל אירופה, אבל הוא עדיין קיים כאן.
המקום הזה כבר נכנס מזמן לפנתאון הספרדי. על טברנת אנטוניו סנצ'ז כתב בספריו אפילו הסופר הספרדי, חתן פרס נובל לספרות, קמילו חוזה סלה.
#טיפים
על אף האהבה לסנצ'ז, ההמלצה שלנו היא לא לאכול טאפאס במקום אחד, אלא לאכול כמה טאפאס בראשון, לדלג לאחר ובו להמשיך וכך הלאה - עד ששבעים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/jLeWhqgdSZE
קבלו הדרכה מקומית על איך לאכול בטאפאס בר:
https://youtu.be/iKHsC1Qv-PQ
אם אתם במדריד, בשלב מסוים בביקור בעיר, ישאל אתכם מי מתושבי העיר אם כבר אכלתם טאפאס אצל אנטוניו סנצ'ז. כי זה לא סתם מקום, אלא המקום הוותיק בעיר לאכילה של טאפאס מובחר, עם מורשת של כמעט 200 שנה.
ואכן, הטברנה של אנטוניו סנצ'ז (Taberna de Antonio Sánchez) היא מסעדה, אבל היא קודם כל טאפאס בר מעולה, הטאפאס בר העתיק ביותר בעיר.
הטאפאס בר של אנטוניו הוא לא יוצא דופן באיכותו במדריד. הרי הטאפאס ברים בספרד הפכו כבר מזמן מסוג של חטיף קולינרי לאומי למסעדות גורמה נחשבות. אבל סנצ'ז תופס מקום מרכזי בעיר, המשופעת ברים כאלה, בזכות המורשת והמדרילֶניוֹס הרבים שנוהרים אליו במשך כל כך הרבה שנים.
הטברנה של סנצ'ז הוקמה באמצע המאה ה-19 ומאז 1850 הוא פופולרי מאד כמסעדה וכטאפאס בר אהוב בעיר. נוהרים אליו במיוחד לוחמי השוורים של העיר ומעריציהם הנלהבים. הללו נוהגים להתכנס כאן ולפגוש את אלילי הבידור הספרדי האכזרי הזה, שאמנם הולך וננטש, בשל הלחץ התרבותי מכל אירופה, אבל הוא עדיין קיים כאן.
המקום הזה כבר נכנס מזמן לפנתאון הספרדי. על טברנת אנטוניו סנצ'ז כתב בספריו אפילו הסופר הספרדי, חתן פרס נובל לספרות, קמילו חוזה סלה.
#טיפים
על אף האהבה לסנצ'ז, ההמלצה שלנו היא לא לאכול טאפאס במקום אחד, אלא לאכול כמה טאפאס בראשון, לדלג לאחר ובו להמשיך וכך הלאה - עד ששבעים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/jLeWhqgdSZE
קבלו הדרכה מקומית על איך לאכול בטאפאס בר:
https://youtu.be/iKHsC1Qv-PQ
מרקאדו סן אילדפונסו
#על שוק האוכל הטעים של שכונת מלסאניה
מרקאדו סן אילדפונסו (Mercado de San Ildefonso) הוא שוק נהדר, נעים ולא הומה מדי, אם אתם רעבים ונמצאים בשכונת מלסאניה (Malasana) של מדריד. בשוק הזה, כמו בשוק האוכל של סן מיגל, תוכלו למצוא המון אוכל טעים להפליא וזול.
שוק סן אידלפונסו מאכלס ב-3 קומותיו המעוצבות כ-20 דוכני אוכל ומספר ברים. האוכל כאן משובח וטעים מאד. השוק הזה, אגב, נבנה כאן על חורבות שוק מקורה ישן שפעל כאן עד שנת 1970.
בניגוד למרבית השווקים של מדריד, שסגורים ביום ראשון, שוק אילדפונסו פתוח גם ביום ראשון ורבים מגיעים לכאן כדי לבלות באכילה ושתייה עם חברים.
ואגב, שכונת מלסאניה היא שכונה בוהמיינית במיוחד. חוץ מהשוק הנהדר הזה יש בה מסעדות וברי טאפאס נהדרים, בתי קפה נעימים ומועדונים רבים הפזורים ברחובותיה.
#טיפים
אם מזג האוויר מאפשר, שבו בחצר הפנימית הנעימה של המבנה.
מבט מקרוב על השוק:
https://youtu.be/HIWXdGSZPtM
מרקאדו סן אילדפונסו (Mercado de San Ildefonso) הוא שוק נהדר, נעים ולא הומה מדי, אם אתם רעבים ונמצאים בשכונת מלסאניה (Malasana) של מדריד. בשוק הזה, כמו בשוק האוכל של סן מיגל, תוכלו למצוא המון אוכל טעים להפליא וזול.
שוק סן אידלפונסו מאכלס ב-3 קומותיו המעוצבות כ-20 דוכני אוכל ומספר ברים. האוכל כאן משובח וטעים מאד. השוק הזה, אגב, נבנה כאן על חורבות שוק מקורה ישן שפעל כאן עד שנת 1970.
בניגוד למרבית השווקים של מדריד, שסגורים ביום ראשון, שוק אילדפונסו פתוח גם ביום ראשון ורבים מגיעים לכאן כדי לבלות באכילה ושתייה עם חברים.
ואגב, שכונת מלסאניה היא שכונה בוהמיינית במיוחד. חוץ מהשוק הנהדר הזה יש בה מסעדות וברי טאפאס נהדרים, בתי קפה נעימים ומועדונים רבים הפזורים ברחובותיה.
#טיפים
אם מזג האוויר מאפשר, שבו בחצר הפנימית הנעימה של המבנה.
מבט מקרוב על השוק:
https://youtu.be/HIWXdGSZPtM
קוֹרָאל דֶּה לָה מוֹרֵרָה
#על השילוב המושלם בין פלמנקו לאוכל
מסעדת קוֹרָאל דֶּה לָה מוֹרֵרָה (Flamenco Restaurant El Corral de la Morería) היא מוסד של ממש במדריד. המסעדה הזו היא הוותיקה ביותר שמשולבים בה אוכל ומופע מחול, אבל זה לא רק הוותק שעושה אותה לכזה מוסד נחשב - הקוראל מפורסמת בשילוב הנהדר שהיא עושה, בין אוכל איברי מצוין ובין מופעי פלמנקו להנאת הסועדים.
בארוחה ניתן לאכול כאן מטאפאסים מעוצבים וטעימים ועד מנות יקרות וטעימות, כמו שרימפס, צדפות וגספאצ'ו אנדלוסי עם ג'לי עגבניות.
המסעדה שנמצאת בלב העיר העתיקה של מדריד מעוצבת בסגנון קסטיליאני אמיתי וההרגשה היא כאילו נקלעתם למקום שנתקע כמה מאות שנים מאחור. במיוחד תורמים להרגשה הזו הרהיטים והמנורות שמעוצבים כאן בסגנון המאה ה-18.
אל המסעדה הזו נוהרים כבר שנים שחקנים ופוליטיקאים, שבאים לסעוד מהמנות האיבריות הנהדרות שבה. מי לא סעד כאן? - ממלך ומלכת ספרד, דרך המהפכן האגדי צ'ה גווארה, הצייר הנודע פאבלו פיקאסו והשחקנית ההוליוודית נטלי פורטמן.
המחירים כאן לא זולים, אבל כדאי לזכור שכאן משלמים גם על אוכל טוב וגם על מופע ספרדי של ריקודי פלמנקו ברמה מקצועית.
#טיפים
חובה להזמין כאן מקום מראש!
יש במסעדה שני מחזורים של ארוחה ומופע - הראשון מתחיל ב-20:00 והשני מתחיל בארוחה בשעה 23:15. תמיד כשעה וחצי אחרי הארוחה, מתחיל המופע.
המעוניינים במופע פלמנקו אמנותי לחלוטין, חפשו את Teatro Flamenco Madrid שאינו תיירותי ולא במסעדה.
מבט מקרוב בריקודי הפלמנקו שתראו כאן:
https://youtu.be/dtqx86YAUG8
מסעדת קוֹרָאל דֶּה לָה מוֹרֵרָה (Flamenco Restaurant El Corral de la Morería) היא מוסד של ממש במדריד. המסעדה הזו היא הוותיקה ביותר שמשולבים בה אוכל ומופע מחול, אבל זה לא רק הוותק שעושה אותה לכזה מוסד נחשב - הקוראל מפורסמת בשילוב הנהדר שהיא עושה, בין אוכל איברי מצוין ובין מופעי פלמנקו להנאת הסועדים.
בארוחה ניתן לאכול כאן מטאפאסים מעוצבים וטעימים ועד מנות יקרות וטעימות, כמו שרימפס, צדפות וגספאצ'ו אנדלוסי עם ג'לי עגבניות.
המסעדה שנמצאת בלב העיר העתיקה של מדריד מעוצבת בסגנון קסטיליאני אמיתי וההרגשה היא כאילו נקלעתם למקום שנתקע כמה מאות שנים מאחור. במיוחד תורמים להרגשה הזו הרהיטים והמנורות שמעוצבים כאן בסגנון המאה ה-18.
אל המסעדה הזו נוהרים כבר שנים שחקנים ופוליטיקאים, שבאים לסעוד מהמנות האיבריות הנהדרות שבה. מי לא סעד כאן? - ממלך ומלכת ספרד, דרך המהפכן האגדי צ'ה גווארה, הצייר הנודע פאבלו פיקאסו והשחקנית ההוליוודית נטלי פורטמן.
המחירים כאן לא זולים, אבל כדאי לזכור שכאן משלמים גם על אוכל טוב וגם על מופע ספרדי של ריקודי פלמנקו ברמה מקצועית.
#טיפים
חובה להזמין כאן מקום מראש!
יש במסעדה שני מחזורים של ארוחה ומופע - הראשון מתחיל ב-20:00 והשני מתחיל בארוחה בשעה 23:15. תמיד כשעה וחצי אחרי הארוחה, מתחיל המופע.
המעוניינים במופע פלמנקו אמנותי לחלוטין, חפשו את Teatro Flamenco Madrid שאינו תיירותי ולא במסעדה.
מבט מקרוב בריקודי הפלמנקו שתראו כאן:
https://youtu.be/dtqx86YAUG8
שכונת לה לטינה
#על השכונה עם הטאפאס ברים הטובים במדריד
בשכונת לה לטינה (Barrio de La Latina) נוהגים רבים מהמדרילֶניוֹס, תושבי מדריד, לבלות על כוס בירה קרה ומנות טאפאס מענגות.
דמיינו רובע שהוא סוג של חגיגה ספרדית מתמשכת, רועשת, שמחה וצבעונית וקיבלתם את שכונת "לה לטינה". הסצנה שלו תוססת במיוחד בשעות הערב ובסופי שבוע, במיוחד בימי ראשון, החל משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב.
אגב, השעות הללו של יום ראשון, באות ממש במקביל לשעות שבהן נפתח שוק הפשפשים המפורסם "אל רסטרו". כל הברים עם הטאפסים המושקעים והבירות המצוינות, ממש צמודים לשוק הזה וכאן מבלים תושבי מדריד לאורך כל יום המנוחה, עד לשעות הקטנות של הלילה.
רוב הפעילות הצבעונית הזו מתקיימת בשתי כיכרות. הראשונה היא פלאסה דה לה פאחה (Paja), הכיכר המרכזית של מדריד בתקופת ימי הביניים, והשנייה פלאסה דה סֶבָּדה (Cebada), שיותר דומה לרחוב, מאשר לכיכר.
אז לה-לטינה, ריכוז הטאפאס ברים המומלץ של מדריד, הוא המקום המומלץ לבילוי. וזה, כאמור, יסתיים לא פעם אצל המדרילֶניוֹס, בשעות הקטנות של הלילה.
מבט מקרוב באזור המומלץ לטעימות טאפאס:
https://youtu.be/95Z7HNIc81c
ועוד מבט:
https://youtu.be/Rdz2S731ru0
בשכונת לה לטינה (Barrio de La Latina) נוהגים רבים מהמדרילֶניוֹס, תושבי מדריד, לבלות על כוס בירה קרה ומנות טאפאס מענגות.
דמיינו רובע שהוא סוג של חגיגה ספרדית מתמשכת, רועשת, שמחה וצבעונית וקיבלתם את שכונת "לה לטינה". הסצנה שלו תוססת במיוחד בשעות הערב ובסופי שבוע, במיוחד בימי ראשון, החל משעות הבוקר המאוחרות ועד הערב.
אגב, השעות הללו של יום ראשון, באות ממש במקביל לשעות שבהן נפתח שוק הפשפשים המפורסם "אל רסטרו". כל הברים עם הטאפסים המושקעים והבירות המצוינות, ממש צמודים לשוק הזה וכאן מבלים תושבי מדריד לאורך כל יום המנוחה, עד לשעות הקטנות של הלילה.
רוב הפעילות הצבעונית הזו מתקיימת בשתי כיכרות. הראשונה היא פלאסה דה לה פאחה (Paja), הכיכר המרכזית של מדריד בתקופת ימי הביניים, והשנייה פלאסה דה סֶבָּדה (Cebada), שיותר דומה לרחוב, מאשר לכיכר.
אז לה-לטינה, ריכוז הטאפאס ברים המומלץ של מדריד, הוא המקום המומלץ לבילוי. וזה, כאמור, יסתיים לא פעם אצל המדרילֶניוֹס, בשעות הקטנות של הלילה.
מבט מקרוב באזור המומלץ לטעימות טאפאס:
https://youtu.be/95Z7HNIc81c
ועוד מבט:
https://youtu.be/Rdz2S731ru0
שוק לה פאז
#על שוק האוכל של רובע סלמנקה
שוק לה פאז (Mercado de la Paz), שברובע סלמנקה הוא שוק אוכל מקורה שבו נמכר מבחר מדהים של מיני מאכל, לצד בשרים, ירקות, פירות ומאפים במחירים לא יקרים.
שבו לאכול כאן, באחת המסעדות המקומיות, וגלו את הקסם של השוק הנהדר הזה.
שוק לה פאז (Mercado de la Paz), שברובע סלמנקה הוא שוק אוכל מקורה שבו נמכר מבחר מדהים של מיני מאכל, לצד בשרים, ירקות, פירות ומאפים במחירים לא יקרים.
שבו לאכול כאן, באחת המסעדות המקומיות, וגלו את הקסם של השוק הנהדר הזה.