שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
פיצריית ספורנו
#על פיצריה מעולה ברומא
פיצריה ספורנו (Sforno), הנחשבת לאחת הפיצריות הטובות באיטליה, היא גם היא גם מהפיצריות הטובות של רומא.
בכלל, ידוע שלארץ המגף בכלל ולרומא בפרט, מגיעים בשביל האוכל האיטלקי. הפיצה שתקבלו כאן היא כנראה אחת הפסגות שלו והיא חוויה קולינרית לכל דבר ועניין.
אבל רגע. אנחנו יודעים שכמונו, גם אתם אוהבים את הפיצות האיטלקיות עם הבצק הדק. אבל חשוב שתדעו שכאן הבצק עבה יחסית. הטענה היא שזה כדי שניתן יהיה להעמיס עליו את כמות ומגוון התוספות הנהוג כאן.
המלצה? - קחו את הפיצה שנקראת cacio e pepe והיא מצטיינת בציפוי עבה ועל חושי של גבינת פקורינו, עם טון של פלפל שחור.
#טיפים
מי שבדיאטה יבחרו כנראה בפיצריה אחרת.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/YJ3LRynB8yU
פיצריה ספורנו (Sforno), הנחשבת לאחת הפיצריות הטובות באיטליה, היא גם היא גם מהפיצריות הטובות של רומא.
בכלל, ידוע שלארץ המגף בכלל ולרומא בפרט, מגיעים בשביל האוכל האיטלקי. הפיצה שתקבלו כאן היא כנראה אחת הפסגות שלו והיא חוויה קולינרית לכל דבר ועניין.
אבל רגע. אנחנו יודעים שכמונו, גם אתם אוהבים את הפיצות האיטלקיות עם הבצק הדק. אבל חשוב שתדעו שכאן הבצק עבה יחסית. הטענה היא שזה כדי שניתן יהיה להעמיס עליו את כמות ומגוון התוספות הנהוג כאן.
המלצה? - קחו את הפיצה שנקראת cacio e pepe והיא מצטיינת בציפוי עבה ועל חושי של גבינת פקורינו, עם טון של פלפל שחור.
#טיפים
מי שבדיאטה יבחרו כנראה בפיצריה אחרת.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/YJ3LRynB8yU
אנטיקו פורנו רוסקיולי
#על הפיצריה המשפחתית והאיכותית
בסמטאות רומא תמצאו מאות פיצריות משובחות והן יהיו לאו דווקא אלו שבפיאצות המתויירות והומות המבקרים. דווקא פיצריות משפחתיות, קטנות וצנועות, שלא מקבלות פרסום ולא ממוקמות במקומות המתויירים, הן אלה שצריכות להתאמץ ועושות זאת, כדי להתפרנס.
אנטיקו פורנו רושולי (Antico Forno Roscioli), עוד אחד מעסקי משפחת האופים המפוארת של רומא, היא פיצריה ומאפייה מעולה שכזו. המקום פועל ומתופעל כבר 3 דורות, בהובלת בני המשפחה.
מנת הדגל כאן היא "פיצה ביאנקה", שהיא סוג של מאפה עממי רומאי. הוא עשוי מבצק שמרים שטוח מקמח לבן, עם שמן זית ו... סוכר. כמה צנוע, ככה טעים.
שלמו בדלפק הקטן שליד הכניסה וקבלו את הפיצה, שמומלץ בחום לאכול כשהיא עוד חמה. בתיאבון!
#טיפים
אם תרצו לאכול את הפיצה תוך הליכה בסמטאות, בקשו מהמלצר שהפיצה תהיה מאנגיו קאמינאדו (mangio caminando). הוא יגיש לכם אותה, כשהיא עטופה בנייר.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/-9RCXe5niPk
ביקור במקום:
https://youtu.be/uOyb1GbZOig
עסקי האוכל המובחרים של המשפחה:
https://youtu.be/Tql25U1Tvyw
בסמטאות רומא תמצאו מאות פיצריות משובחות והן יהיו לאו דווקא אלו שבפיאצות המתויירות והומות המבקרים. דווקא פיצריות משפחתיות, קטנות וצנועות, שלא מקבלות פרסום ולא ממוקמות במקומות המתויירים, הן אלה שצריכות להתאמץ ועושות זאת, כדי להתפרנס.
אנטיקו פורנו רושולי (Antico Forno Roscioli), עוד אחד מעסקי משפחת האופים המפוארת של רומא, היא פיצריה ומאפייה מעולה שכזו. המקום פועל ומתופעל כבר 3 דורות, בהובלת בני המשפחה.
מנת הדגל כאן היא "פיצה ביאנקה", שהיא סוג של מאפה עממי רומאי. הוא עשוי מבצק שמרים שטוח מקמח לבן, עם שמן זית ו... סוכר. כמה צנוע, ככה טעים.
שלמו בדלפק הקטן שליד הכניסה וקבלו את הפיצה, שמומלץ בחום לאכול כשהיא עוד חמה. בתיאבון!
#טיפים
אם תרצו לאכול את הפיצה תוך הליכה בסמטאות, בקשו מהמלצר שהפיצה תהיה מאנגיו קאמינאדו (mangio caminando). הוא יגיש לכם אותה, כשהיא עטופה בנייר.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/-9RCXe5niPk
ביקור במקום:
https://youtu.be/uOyb1GbZOig
עסקי האוכל המובחרים של המשפחה:
https://youtu.be/Tql25U1Tvyw
פיצריית דה אטורה
#על הפיצרייה הראשונה בעולם
פיצריית דה אטורה (Trattoria Da Ettore), על שני סניפיה, היא טרטוריה, מסעדה עממית מעולה ופיצרייה נפלאה שלאכול בה פיצה זה גם בילוי. זאת מפני שבנוסף לפיצה המעולה שלהם ושאר המנות הטריות והמצוינות, החבר'ה כאן מציעים נוף נהדר ואוויר נעים שמגיע מהים.
#טיפים
חשוב שלא להתבלבל, כי חוץ משתיהן יש עוד מסעדות ופיצריות בשם הזה וחלקן לא משהו.
מבט מקרוב בטרטוריה עם האוכל הנפלא:
https://youtu.be/PHpyQF58qCg
דה אטורה בסנטה לוצ'יה מככבת בפיצות:
https://youtu.be/GM9RHVeMLSU
פיצריית דה אטורה (Trattoria Da Ettore), על שני סניפיה, היא טרטוריה, מסעדה עממית מעולה ופיצרייה נפלאה שלאכול בה פיצה זה גם בילוי. זאת מפני שבנוסף לפיצה המעולה שלהם ושאר המנות הטריות והמצוינות, החבר'ה כאן מציעים נוף נהדר ואוויר נעים שמגיע מהים.
#טיפים
חשוב שלא להתבלבל, כי חוץ משתיהן יש עוד מסעדות ופיצריות בשם הזה וחלקן לא משהו.
מבט מקרוב בטרטוריה עם האוכל הנפלא:
https://youtu.be/PHpyQF58qCg
דה אטורה בסנטה לוצ'יה מככבת בפיצות:
https://youtu.be/GM9RHVeMLSU
רחוב המסעדות המגוונות
#על הרחוב ממנו יוצאים הרעבים מרוצים
ברחוב הרעבים Amstelveenseweg שביציאה מוונדלפארק תמצאו ריכוז נהדר של מסעדות אתניות מגוונות, פיצריות שוות, מכולות מיוחדות, מעדניות ולפחות מסעדת מישלן אחת.
מתחילים מהפיצריה פומורוסו (Pomorosso Pizzeria), הקרובה לפארק ואליה אנו מנווטים באייקון הניווט שלמעלה. ממנה תזרמו בהמשך לאורך הרחוב דרומה.
#טיפים
בקישור שלמטה פירוט של הפודיז היקרים מהפייסבוק.
ברחוב הרעבים Amstelveenseweg שביציאה מוונדלפארק תמצאו ריכוז נהדר של מסעדות אתניות מגוונות, פיצריות שוות, מכולות מיוחדות, מעדניות ולפחות מסעדת מישלן אחת.
מתחילים מהפיצריה פומורוסו (Pomorosso Pizzeria), הקרובה לפארק ואליה אנו מנווטים באייקון הניווט שלמעלה. ממנה תזרמו בהמשך לאורך הרחוב דרומה.
#טיפים
בקישור שלמטה פירוט של הפודיז היקרים מהפייסבוק.
פיצריות
פיצריה דֶּה מִיקֵלֶה
#על הפיצריה האלוהית של נאפולי
פיצריית דֶּה מִיקֵלֶה (Da Michele) נחשבת לסוג של מקדש פיצה עולמי. המבקרים בנאפולי מרגישים ברובם צורך לאכול בדה מיקלה ולהבין מה סוד הקסם של הפיצריה שכולם ממליצים עליה בהתלהבות בלתי נשלטת.
אז לא מדובר בטרנד או במקום אופנתי. נהפוך הוא. כמי שנוסדה בשנת 1870, האווירה בפיצרייה נתקעה אי-שם בשנות ה-60 התמימות והפשוטות - הן בעיצוב והן בדרך שבה מנוהל המקום - שניהם פשוטים!
בפיצריה הזו אין תפריט של ממש, אין שום תוספות לפיצה ויש רק שני סוגים של פיצה - מרגריטה ומרינרה. אחת עם גבינה ואחת ללא גבינה. פשוט תטעמו מהטעם האלוהי שלהן. ובבקשה - אל תנסו לבקש תוספות או רטבים - אין כאן כלום, כי לא צריך כלום. הפיצה של פיצריית דה מיקלה היא הדבר האמיתי והמצוין, שלא צריך ולא רוצה שום דבר בנוסף.
על אף הפשטות והצניעות העיצובית, האווירה כאן היא של הצלחה. אם תחפשו היטב על הקיר, תראו את סלבטורה, המנהל המיתולוגי של הפיצריה, בתמונה שבה הוא מתחבק עם לא פחות מדייגו ארמאנדו מאראדונה - גדול שחקני הכדורגל של נאפולי אי-פעם!
כאן, אגב, צולמה ג'וליה רוברטס בסרטה "לאכול, להתפלל, לאהוב", כשהיא אומרת שהיא מנהלת מערכת יחסים עם הפיצה שהיא אוכלת כאן. תמונותיה, מן הסתם, מעטרות את המקום.
מבט מהיר על פיצריית דה מיקלה:
https://youtu.be/qZP3b4gQKS0
ג'וליה רוברטס בסצנה המפורסמת:
https://youtu.be/bObjXY24Ei4
בלוגרים:
https://youtu.be/a-Nh25KebHQ
פיצריית דֶּה מִיקֵלֶה (Da Michele) נחשבת לסוג של מקדש פיצה עולמי. המבקרים בנאפולי מרגישים ברובם צורך לאכול בדה מיקלה ולהבין מה סוד הקסם של הפיצריה שכולם ממליצים עליה בהתלהבות בלתי נשלטת.
אז לא מדובר בטרנד או במקום אופנתי. נהפוך הוא. כמי שנוסדה בשנת 1870, האווירה בפיצרייה נתקעה אי-שם בשנות ה-60 התמימות והפשוטות - הן בעיצוב והן בדרך שבה מנוהל המקום - שניהם פשוטים!
בפיצריה הזו אין תפריט של ממש, אין שום תוספות לפיצה ויש רק שני סוגים של פיצה - מרגריטה ומרינרה. אחת עם גבינה ואחת ללא גבינה. פשוט תטעמו מהטעם האלוהי שלהן. ובבקשה - אל תנסו לבקש תוספות או רטבים - אין כאן כלום, כי לא צריך כלום. הפיצה של פיצריית דה מיקלה היא הדבר האמיתי והמצוין, שלא צריך ולא רוצה שום דבר בנוסף.
על אף הפשטות והצניעות העיצובית, האווירה כאן היא של הצלחה. אם תחפשו היטב על הקיר, תראו את סלבטורה, המנהל המיתולוגי של הפיצריה, בתמונה שבה הוא מתחבק עם לא פחות מדייגו ארמאנדו מאראדונה - גדול שחקני הכדורגל של נאפולי אי-פעם!
כאן, אגב, צולמה ג'וליה רוברטס בסרטה "לאכול, להתפלל, לאהוב", כשהיא אומרת שהיא מנהלת מערכת יחסים עם הפיצה שהיא אוכלת כאן. תמונותיה, מן הסתם, מעטרות את המקום.
מבט מהיר על פיצריית דה מיקלה:
https://youtu.be/qZP3b4gQKS0
ג'וליה רוברטס בסצנה המפורסמת:
https://youtu.be/bObjXY24Ei4
בלוגרים:
https://youtu.be/a-Nh25KebHQ
טראפיצינו טסטשיו
#משולש הפיצה הגאוני של קאלגארי
טראפיצינו טסטשיו (Trapizzino Testaccio) מציע את ההמצאה הגאונית של גאון הפיצה, השף סטפאנו קאלגארי (Stefano Callegari), שהחליט בשנת 2008 להתקדם לכיוון חדש ויצירתי. הוא יצר אז את הפיתה או הפוקאצ'ה של הפיצה...
הטראפיצינו (Trapizzino) הוא משולש פיצה בצורת קונוס, שאליו מכניסים מילויים מעולים, ההופכים אותו לאחת הנגיסות הטובות בעיר. מבחוץ הבצק הוא אותו בצק קריספי של הפיצה. בפנים הוא עסיסי ונהדר. לתוך המשולש מכניסים כאן תוספות לבחירתכם, כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות, זרועות תמנון ברוטב עגבניות ותבלינים, בשר עוף בבישול ארוך עם יין לבן שמן זית ותבלינים ועוד.
#טיפים
יש גם טראפיצינו נהדרים לצמחונים וטבעונים.
עוד מעדן רחוב ששווה לטעום כאן הוא הכדור המטוגן סופלי (Suppli).
רוצים אחד אחר - נסו את טראפיצינו פונטה מילוויו (Trapizzino Ponte Milvio).
הגאון מדבר:
https://youtu.be/og48SwhUMeE
הדרכה:
https://youtu.be/lXaZck8JUio
טראפיצינו טסטשיו (Trapizzino Testaccio) מציע את ההמצאה הגאונית של גאון הפיצה, השף סטפאנו קאלגארי (Stefano Callegari), שהחליט בשנת 2008 להתקדם לכיוון חדש ויצירתי. הוא יצר אז את הפיתה או הפוקאצ'ה של הפיצה...
הטראפיצינו (Trapizzino) הוא משולש פיצה בצורת קונוס, שאליו מכניסים מילויים מעולים, ההופכים אותו לאחת הנגיסות הטובות בעיר. מבחוץ הבצק הוא אותו בצק קריספי של הפיצה. בפנים הוא עסיסי ונהדר. לתוך המשולש מכניסים כאן תוספות לבחירתכם, כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות, זרועות תמנון ברוטב עגבניות ותבלינים, בשר עוף בבישול ארוך עם יין לבן שמן זית ותבלינים ועוד.
#טיפים
יש גם טראפיצינו נהדרים לצמחונים וטבעונים.
עוד מעדן רחוב ששווה לטעום כאן הוא הכדור המטוגן סופלי (Suppli).
רוצים אחד אחר - נסו את טראפיצינו פונטה מילוויו (Trapizzino Ponte Milvio).
הגאון מדבר:
https://youtu.be/og48SwhUMeE
הדרכה:
https://youtu.be/lXaZck8JUio
דה בפטו
#על היופי שבפיצה המושלמת
אפשר היה לראות בפיצה דה בפטו (Da Baffetto) עוד פיצרייה רומאית שכונתית ונחמדה, אבל לחישות חוזרות ונשנות גילו לנו שלא מעט מקומיים רואים בה את הפיצרייה הטובה ביותר ברומא.
כאן מוכרים פיצות עם תוספות נפלאות, המונחות על בצק טעים ודק להפליא. הפיצות של בפטו טעימות, איכותיות ובאופן מפתיע גם זולות.
מרגע שהמקום נפתח, ב-6 בערב כל יום, מתחילים להגיע אנשים. בתוך כמה דקות נוצר כאן תור ארוך של מקומיים מורעבים, הממתינים לתורם לקבל את המעדן האפוי.
#טיפים
כדי לזכות בפיצה שלכם במהירות, בואו ברבע לשש והמתינו לפתיחה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/a-vXjmMFdrI
ביקור במקום:
https://youtu.be/y36Ia5S9BkY
מכינים את הפיצה:
https://youtu.be/IXQXJxTfNX4
ארוחה:
https://youtu.be/iEQdYnestgw
אפשר היה לראות בפיצה דה בפטו (Da Baffetto) עוד פיצרייה רומאית שכונתית ונחמדה, אבל לחישות חוזרות ונשנות גילו לנו שלא מעט מקומיים רואים בה את הפיצרייה הטובה ביותר ברומא.
כאן מוכרים פיצות עם תוספות נפלאות, המונחות על בצק טעים ודק להפליא. הפיצות של בפטו טעימות, איכותיות ובאופן מפתיע גם זולות.
מרגע שהמקום נפתח, ב-6 בערב כל יום, מתחילים להגיע אנשים. בתוך כמה דקות נוצר כאן תור ארוך של מקומיים מורעבים, הממתינים לתורם לקבל את המעדן האפוי.
#טיפים
כדי לזכות בפיצה שלכם במהירות, בואו ברבע לשש והמתינו לפתיחה.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/a-vXjmMFdrI
ביקור במקום:
https://youtu.be/y36Ia5S9BkY
מכינים את הפיצה:
https://youtu.be/IXQXJxTfNX4
ארוחה:
https://youtu.be/iEQdYnestgw
פיצרייה מוצה
#על הפיצרייה המוצלחת של לוס אנג'לס
את פיצרייה מוצה (Pizzeria Mozza) מובילים שניים - מט מולינה, שף איטלקי בעל ידיים וידע אגדי בפיצה והאופה ננסי סילברטון האגדית, שכבר ייסדה כמה מקומות נחשבים בלוס אנג'לס וחלמה תמיד להכין פיצות, כי אהבה מאד לאכול אותן.
השניים הקימו ומפעילים כאן מקום איטלקי ומיומן, שפועל כמו פיצריה ברומא, עם חומרים טריים ופשוטים ומבחר מעלף של מרכיבים ומכין פיצות מעולות.
פיצריה מוצה מציעה מבחר פיצות מצויינות ואיכותיות, במקום הפיצות הכבדות, שומניות ועתירות פחמימות, בסגנון האמריקאי והלא-מוצלח של הרשתות הארציות.
כאן הפיצות דקיקות ברובן ומזכירות את הפיצות של איטליה, עם מרכיבים מגוונים, טריים ונהדרים למאכל. המחירים בפיצרייה מוצא ממש סבירים ותהנו מאוכל טוב שאינו מעיק, גם לא על הכיס.
#טיפים
הזמינו מראש מקום!
יש כאן מנות מעולות לצמחונים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/WUAoGZrBPt4?end=59s
הפשטות, החומרים, היופי והגאונות של המנות:
https://youtu.be/iWND6oo_CyA
כך מכינים את הפיצות כאן:
https://youtu.be/r6i96eZuFv8
את פיצרייה מוצה (Pizzeria Mozza) מובילים שניים - מט מולינה, שף איטלקי בעל ידיים וידע אגדי בפיצה והאופה ננסי סילברטון האגדית, שכבר ייסדה כמה מקומות נחשבים בלוס אנג'לס וחלמה תמיד להכין פיצות, כי אהבה מאד לאכול אותן.
השניים הקימו ומפעילים כאן מקום איטלקי ומיומן, שפועל כמו פיצריה ברומא, עם חומרים טריים ופשוטים ומבחר מעלף של מרכיבים ומכין פיצות מעולות.
פיצריה מוצה מציעה מבחר פיצות מצויינות ואיכותיות, במקום הפיצות הכבדות, שומניות ועתירות פחמימות, בסגנון האמריקאי והלא-מוצלח של הרשתות הארציות.
כאן הפיצות דקיקות ברובן ומזכירות את הפיצות של איטליה, עם מרכיבים מגוונים, טריים ונהדרים למאכל. המחירים בפיצרייה מוצא ממש סבירים ותהנו מאוכל טוב שאינו מעיק, גם לא על הכיס.
#טיפים
הזמינו מראש מקום!
יש כאן מנות מעולות לצמחונים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/WUAoGZrBPt4?end=59s
הפשטות, החומרים, היופי והגאונות של המנות:
https://youtu.be/iWND6oo_CyA
כך מכינים את הפיצות כאן:
https://youtu.be/r6i96eZuFv8
פיצריית פורט אלבה
#על הפיצרייה הראשונה בעולם
הבעלים של פיצריית פורט אלבה (Antica Pizzeria Port'Alba) טוען שהיא הפיצרייה הכי עתיקה בעולם ואם לא מספיק התור של המאמינים לו, שמשתרך בחוץ, אז יש לו עוד הוכחות לכך.
הפיצה כאן מוצעת בשתי אופציות בלבד, שתיהן פשוטות באופן מדהים וטעימות להפליא. פיצה מרגריטה, שהיא הפיצה הדקיקה והמוכרת בעולם, עם רסק עגבניות, גבינת מוצרלה, בזיליקום ושמן זית ופיצה מרינרה, פיצה דקה גם היא, עם רסק עגבניות בלבד וללא גבינה. שתיהן נפוצות בעולם כולו, אבל כל כך טובות כאן!
יש לה אמנם תחרות מול פיצריות מפורסמות ומוצלחות אחרות בנאפולי, אבל לפורט אלבה, שנפתחה לראשונה בשנת 1738, יש עוד כמה יתרונות, מלבד ההיסטוריה והפיצה המעולה שלה. היא ניצבת מול הים של נאפולי, עם נוף מדהים ובריזה נהדרת שמשדרגת את חוויית הפיצה בהרבה.
#טיפים
הזמינו את הבירה של נאפולי - היא נהדרת!
מבט מקרוב על פיצריית פורט אלבה:
https://youtu.be/2hGcU51SZRo
הבעלים של פיצריית פורט אלבה (Antica Pizzeria Port'Alba) טוען שהיא הפיצרייה הכי עתיקה בעולם ואם לא מספיק התור של המאמינים לו, שמשתרך בחוץ, אז יש לו עוד הוכחות לכך.
הפיצה כאן מוצעת בשתי אופציות בלבד, שתיהן פשוטות באופן מדהים וטעימות להפליא. פיצה מרגריטה, שהיא הפיצה הדקיקה והמוכרת בעולם, עם רסק עגבניות, גבינת מוצרלה, בזיליקום ושמן זית ופיצה מרינרה, פיצה דקה גם היא, עם רסק עגבניות בלבד וללא גבינה. שתיהן נפוצות בעולם כולו, אבל כל כך טובות כאן!
יש לה אמנם תחרות מול פיצריות מפורסמות ומוצלחות אחרות בנאפולי, אבל לפורט אלבה, שנפתחה לראשונה בשנת 1738, יש עוד כמה יתרונות, מלבד ההיסטוריה והפיצה המעולה שלה. היא ניצבת מול הים של נאפולי, עם נוף מדהים ובריזה נהדרת שמשדרגת את חוויית הפיצה בהרבה.
#טיפים
הזמינו את הבירה של נאפולי - היא נהדרת!
מבט מקרוב על פיצריית פורט אלבה:
https://youtu.be/2hGcU51SZRo
פיצריית דאל פרזידנטה
#על הפיצריה שהתרגשה מנשיא ארצות הברית
רוצים פיצה נאפוליטנית עם בצק דקיק, עגבניות טריות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום? - זה מה שרצה נשיא ארצות הברית ביל קלינטון כשביקר במולדת הפיצה, נאפולי. אז הוא בחר בפיצריית דאל פרזידנטה (Pizzeria Dal Presidente), שאז לא נקראה כך, והם הגישו לו את הפיצה שלהם.
קלינטון לא טעה. כאן מגישים את אחת הפיצות הטובות בעיר ואתם עומדים ליהנות מאד ולא ביוקר. את שמה קיבלה הפיצרייה לאחר אותו אירוע היסטורי וקולינרי של ביקור ביל קלינטון במקום.
בתיאבון!
מבט מקרוב על הפיצה של פיצריית דאל פרזידנטה:
https://youtu.be/EG6lV_CDlkw
רוצים פיצה נאפוליטנית עם בצק דקיק, עגבניות טריות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום? - זה מה שרצה נשיא ארצות הברית ביל קלינטון כשביקר במולדת הפיצה, נאפולי. אז הוא בחר בפיצריית דאל פרזידנטה (Pizzeria Dal Presidente), שאז לא נקראה כך, והם הגישו לו את הפיצה שלהם.
קלינטון לא טעה. כאן מגישים את אחת הפיצות הטובות בעיר ואתם עומדים ליהנות מאד ולא ביוקר. את שמה קיבלה הפיצרייה לאחר אותו אירוע היסטורי וקולינרי של ביקור ביל קלינטון במקום.
בתיאבון!
מבט מקרוב על הפיצה של פיצריית דאל פרזידנטה:
https://youtu.be/EG6lV_CDlkw
פורנו קמפו די פיורי
#על הפיצריה המומלצת של השוק המומלץ
בקצה של שוק קמפו די פיורי נמצאת פיצריה מהסוג שחובבי הפיצות זוכרים שנים. פורנו קמפו די פיורי (Forno Campo de Fiori) מכינה פיצות מעולות עם אוסף מגוון של תוספות.
יש כאן מגוון של ארבע סוגי גבינות, נקניקים, כמעט כל ירק שאפשר לשים על פיצה, בצלים, פלפלים, עגבניות ופרחי קישוא ועוד.
הפיצות הריחניות והפריכות נהדרות והמחיר משעשע במונחים של ההנאה שתזכו לה. בתיאבון!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/OStb8ac3KSE
בלוגרים:
https://youtu.be/MXxySZiPSIs
בקצה של שוק קמפו די פיורי נמצאת פיצריה מהסוג שחובבי הפיצות זוכרים שנים. פורנו קמפו די פיורי (Forno Campo de Fiori) מכינה פיצות מעולות עם אוסף מגוון של תוספות.
יש כאן מגוון של ארבע סוגי גבינות, נקניקים, כמעט כל ירק שאפשר לשים על פיצה, בצלים, פלפלים, עגבניות ופרחי קישוא ועוד.
הפיצות הריחניות והפריכות נהדרות והמחיר משעשע במונחים של ההנאה שתזכו לה. בתיאבון!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/OStb8ac3KSE
בלוגרים:
https://youtu.be/MXxySZiPSIs
זום רומא
#על הטירמיסו המדהים של קמפו די פיורי
מי שהיה ברומא ולא אכל טירמיסו - כאילו לא היה בה מעולם. ו"זום רומא" (ZUM Roma), שליד שוק קמפו דה פיורי, הוא המקום שבו תוכלו לחוות את הקינוח הכי איטלקי שיש ובהכנה הכי אותנטית ומדויקת שלו.
כאן מכינים את הטירמיסו טרי, ממש מול עיניכם. היום נוהגים רבים להכין טירמיסו על בסיס שמנת מתוקה, אבל כאן מכינים את המתכון הקלאסי, המבוסס על טהרת הביצים, שהחלבונים שלהן מוקצפים ומתקבל המרקם האוורירי הנכון, אליו מוסיפים את גבינת המסקרפונה העשירה ומייצרים את קרם המסקרפונה האוורירי.
לצד ה"קלאסיקו", שהוא הטירמיסו הקלאסי והמעולה, יש כאן עוד טעמים מגוונים. ביניהם מככבים ה"זום נואל", עם חתיכות פרי מסוכרות, לצד תוספות בטעמי נוטלה, פירות יער, תות, בננה, טעם האמרטי, אגוזי לוז ועוד.
לא נסתיר - הדעות כאן מתחלקות למי שאומרים שאכלו טובים ממנו ולמי שגורסים שזום מציעים את הטירמיסו הכי טוב שאכלו אי פעם.
בצוק העתים והקורונה, המקום כבר לא מתמחה בטירמיסו בלבד. היום יש בו גם פיצה טעימה, עם מגוון תוספות נהדרות, כולל לצמחונים ואפילו גלידות איטלקיות מצויינות.
מכל מקום ובאין מקום, זום טירמיסו הוא מקום קטן, עם מעט פינות ישיבה. יתכן שתרצו לקנות כמה מעדנים ולקחת לאכילה או פיקניק במקום נבחר בסביבה (נסו בתגית "פיקניק").
#טיפים
לא לשכוח להזמין גם קפוצ'ינו או אספרסו איכותי ליד.
מתלבטים בין שלל הטעמים של הטירמיסו שכאן? - אתם לא לבד. רבים מזמינים כאן את הטעם הקלאסי - פשוט בקשו "קלאסיקו" ותהנו מהאושר האותנטי של המעדן.
Zum מוכרים גם גלידות, שווה לחברים שלא רוצים טירמיסו. נסו את הפיסטוק המעולה עם שוקולד לבן.
סגור? מפוצץ? - כל מה שנאמר כאן תופס גם לגבי המתחרה המיתולוגית "פומפי" (Pompi), שרבים רואים בתור הטרמיסו הטוב בעולם.
ביקור במקום:
https://youtu.be/FokAoHoe6tw
מי שהיה ברומא ולא אכל טירמיסו - כאילו לא היה בה מעולם. ו"זום רומא" (ZUM Roma), שליד שוק קמפו דה פיורי, הוא המקום שבו תוכלו לחוות את הקינוח הכי איטלקי שיש ובהכנה הכי אותנטית ומדויקת שלו.
כאן מכינים את הטירמיסו טרי, ממש מול עיניכם. היום נוהגים רבים להכין טירמיסו על בסיס שמנת מתוקה, אבל כאן מכינים את המתכון הקלאסי, המבוסס על טהרת הביצים, שהחלבונים שלהן מוקצפים ומתקבל המרקם האוורירי הנכון, אליו מוסיפים את גבינת המסקרפונה העשירה ומייצרים את קרם המסקרפונה האוורירי.
לצד ה"קלאסיקו", שהוא הטירמיסו הקלאסי והמעולה, יש כאן עוד טעמים מגוונים. ביניהם מככבים ה"זום נואל", עם חתיכות פרי מסוכרות, לצד תוספות בטעמי נוטלה, פירות יער, תות, בננה, טעם האמרטי, אגוזי לוז ועוד.
לא נסתיר - הדעות כאן מתחלקות למי שאומרים שאכלו טובים ממנו ולמי שגורסים שזום מציעים את הטירמיסו הכי טוב שאכלו אי פעם.
בצוק העתים והקורונה, המקום כבר לא מתמחה בטירמיסו בלבד. היום יש בו גם פיצה טעימה, עם מגוון תוספות נהדרות, כולל לצמחונים ואפילו גלידות איטלקיות מצויינות.
מכל מקום ובאין מקום, זום טירמיסו הוא מקום קטן, עם מעט פינות ישיבה. יתכן שתרצו לקנות כמה מעדנים ולקחת לאכילה או פיקניק במקום נבחר בסביבה (נסו בתגית "פיקניק").
#טיפים
לא לשכוח להזמין גם קפוצ'ינו או אספרסו איכותי ליד.
מתלבטים בין שלל הטעמים של הטירמיסו שכאן? - אתם לא לבד. רבים מזמינים כאן את הטעם הקלאסי - פשוט בקשו "קלאסיקו" ותהנו מהאושר האותנטי של המעדן.
Zum מוכרים גם גלידות, שווה לחברים שלא רוצים טירמיסו. נסו את הפיסטוק המעולה עם שוקולד לבן.
סגור? מפוצץ? - כל מה שנאמר כאן תופס גם לגבי המתחרה המיתולוגית "פומפי" (Pompi), שרבים רואים בתור הטרמיסו הטוב בעולם.
ביקור במקום:
https://youtu.be/FokAoHoe6tw
פיצריה ספונטיני
#הפיצריה המצוינת שליד התחנה המרכזית של מילאנו
רבים רואים בפיצריה ספונטיני (Pizzeria Spontini), שאתם בסניף הדגל שלה, את הפיצריה הטעימה ביותר של מילאנו. היא פעילה כבר מעל 50 שנה בהצלחה עצומה ויש לה כמה סניפים בעיר. דווקא לאור זה שמילאנו לא נחשבת למקום עם פיצות משובחות בולטת ספונטיני בפיצה שמוגדרת על ידי כולם כפיצה מושלמת.
בספונטיני מגישים בעיקר סוג אחד של פיצה - את המרגריטה המצוינת. זו פיצה עבה יחסית, שמפזרים עליה את התוספות, הטופינגס האיטלקיים הקלסיים, דוגמת נקניקים וגבינות מעולים.
#טיפים
בצהריים עלול להיות קושי במקום ישיבה.
הגעתם לכאן וצפוף? - קחו את הפיצה, קנו בירה ופנו לסעוד על ספסל בפארק דון ג'וזאני (Don Giussani) שנמצא בסמוך.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/03Op8YbPf8I
רבים רואים בפיצריה ספונטיני (Pizzeria Spontini), שאתם בסניף הדגל שלה, את הפיצריה הטעימה ביותר של מילאנו. היא פעילה כבר מעל 50 שנה בהצלחה עצומה ויש לה כמה סניפים בעיר. דווקא לאור זה שמילאנו לא נחשבת למקום עם פיצות משובחות בולטת ספונטיני בפיצה שמוגדרת על ידי כולם כפיצה מושלמת.
בספונטיני מגישים בעיקר סוג אחד של פיצה - את המרגריטה המצוינת. זו פיצה עבה יחסית, שמפזרים עליה את התוספות, הטופינגס האיטלקיים הקלסיים, דוגמת נקניקים וגבינות מעולים.
#טיפים
בצהריים עלול להיות קושי במקום ישיבה.
הגעתם לכאן וצפוף? - קחו את הפיצה, קנו בירה ופנו לסעוד על ספסל בפארק דון ג'וזאני (Don Giussani) שנמצא בסמוך.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/03Op8YbPf8I
אמורה, פיצה בצורת לב
#הפיצריה שהפיצה שלה בצורת לב
זוגות מאוהבים ישמחו לפיצה רומנטית קצת יותר מהרגיל - פיצריית דט'ס אמורה (That's Amore) שליד מזרקת טרווי מציעה גימיק חמוד ורומנטי - פיצה בצורת לב. האמת היא שפיצות בצורת לב הן סיפור ותיק, אבל מרבית המקומות מכינים אותן רק לקראת יום האהבה או בהזמנות מיוחדות. כאן זה כל השנה.
על מאכלים אחרים כאן יש פה ושם מחלוקת, אבל לפחות לגבי הפיצות הללו אנחנו ממליצים. דט'ס אמורה בעברית זה "זו אהבה" ואנחנו בהחלט בעניין.
ביקור במקום:
https://youtu.be/pZmIaSB819E
זוגות מאוהבים ישמחו לפיצה רומנטית קצת יותר מהרגיל - פיצריית דט'ס אמורה (That's Amore) שליד מזרקת טרווי מציעה גימיק חמוד ורומנטי - פיצה בצורת לב. האמת היא שפיצות בצורת לב הן סיפור ותיק, אבל מרבית המקומות מכינים אותן רק לקראת יום האהבה או בהזמנות מיוחדות. כאן זה כל השנה.
על מאכלים אחרים כאן יש פה ושם מחלוקת, אבל לפחות לגבי הפיצות הללו אנחנו ממליצים. דט'ס אמורה בעברית זה "זו אהבה" ואנחנו בהחלט בעניין.
ביקור במקום:
https://youtu.be/pZmIaSB819E