» «
חפיז מוסטפה
חפיז מוסטפה קינוחים
#על הקינוחים הטורקיים והמאפים המעולים

בעיר העתיקה כמה סניפים של רשת חנויות חפיז מוסטפא (Hafiz Mustafa). זוהי רשת קינוחים ומתוקים, שנוסדה בשנת 1864 ונחשבת אחת החנויות העתיקות ביותר בטורקיה.

גם כיום חפיז מוסטפא היא מעדניית הקינוחים המועדפת על רבים באיסטנבול. בחנות המתוקים הזו תוכלו לאכול שלל מעדנים מתוקים וקינוחים, כמו ממתקים טורקיים, רחת לוקום (Rah lukuma) וקפה טורקי.

בחירה מהתפריט הצבעוני תוכל להביא אל שולחנכם גם מגוון של באקלוות, קונאפה ופודינג. אם תסיימו בתה חם, תוכיחו כאן לכולם שאתם כבר ממש טורקים שיודעים ליהנות מהחיים פה.

גם אם המקום ממותג נהדר והשירות כאן הוא נעים ונחמד, יש מי שרואים בסגנון העות'מאני שנהוג כאן, סגנון מעט מוגזם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/prUwjEqO_G4


ביקור במקום:

https://youtu.be/7fbq3M-KGxw


קלוז אפ מעדנים:

https://youtu.be/rAQIsQi7AOM
אקלר דה ז'ני
אקלר דה ז'ני
#על המעדניה של הגאון

האקלר של גאון האקלר הצרפתי כריסטוף אדם הוא תחנת חובה לאוהבי האקלר, מנת העונג של הצרפתים. זוהי חנות האקלרים המשובחת במיוחד של מי שהיה הקונדיטור המהולל של מעדניית פושון. האקלרים שלו הם עונג צרוף גם לעיניים וגם לחיך.

אגב, השם הלא צנוע של המקום הוא בעצם משחק מילים בצרפתית - אם תרצו אז פירושו "הבזק הגאונות" ואם תרצו "אקלר גאוני" או "אקלר של הגאון". בכל מקרה - כל המשמעויות האלה יקבלו המחשה כשתטעמו את האקלר של כריסטוף אדם.


האקלרים של המעדניה:

https://www.youtube.com/watch?v=DWXcMGO9MjM
פייר הרמה
פייר הרמה
#על הפיקאסו של הפטיסרי

הקונדיטוריה של קונדיטור-העל פייר הרמה (Pierre Herme) נמצאת בקרבת מוזיאון רודן. תוכלו לזהות אותה בקלות, לפי התור הארוך שמשתרך אל מול הכניסה אליה.

כי פייר הרמה, אחד הקונדיטורים המפורסמים בעולם, נחשב כעילוי שכמעט ואין לו מתחרים בתחומו. נוהגים לומר כאן שהרמה מתחרז עם גורמה. היצירתיות וההמצאות שלו בתחום האפייה, היכולת שלו לבחור ולמצוא חומרי הגלם נהדרים והמיתוג המדהים שהוא מקפיד לייצר לתוצריו, הביאו אותו למקום ייחודי ולרמה גבוהה במיוחד של פרסום עולמי והערצה בתחום.

בוויטרינת הזכוכית שלו יש שלל מעדנים הדומה יותר לתצוגה של תכשיטים מעוצבים מאשר למאפים לאכילה. רבים בוחרים מהמבחר הענקי של המתוקים שאופים כאן, את המקרונים המפורסמים שלו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JKtUsw5VmBY


ביקור במקום:

https://youtu.be/j9l7SB7PC8Y


הדרכה:

https://youtu.be/OUrYN8mkEyU
מעדניית פושון
מעדניית פושון
#על המעדניה
המעדניה המוכרת בפריז, אהובה במיוחד אצל המקומיים שכבר שנים מקפידים לפקוד אותה. תוכלו למצוא פה את שלל מעדנים מכל סוג: גבינות, לחמים, זיתים, פירות, נקניקים וקינוחים מפתים.

המחירים במעדניה לא זולים מאד. המעדנייה מחולקת לשתי חנויות - האחת בת שלוש קומות (קומת יינות, קומת מעדנים וממרחים וקומה המהווה מסעדה). בחנות השניה תמצאו גבינות, לחמים וקינוחים.

רוצים בילוי מושלם? קנו לעצמכם כמה מצרכים מפנקים ובקבוק יין ולכו לגני הטילרי הנמצאים ממש ליד. שם תוכלו לערוך פיקניק מושלם וטעים.

מבט מקרוב על מעדניית פושון:
https://www.youtube.com/watch?v=-wJB5VLPz3k

קונדיטוריות

אתאנאסיו
מאפיית אתאנאסיו
#על מאפיה עם הסְפוֹלְיָאטֶלֶה הטוב בנאפולי

אתאנאסיו (Attanasio) היא מאפיה מעולה לעוגות. במיוחד הם ידועים כאן ב"סְפוֹלְיָאטֶלֶה" שלהם, שלדעת רבים הוא הטוב ביותר בעיר.

סְפוֹלְיָאטֶלֶה (Sfogliatella) הוא המאפה המזוהה ביותר עם נאפולי. צורתו היא של מעין קונכייה מעלי בצק דקים, שבתוכה מילוי של גבינת ריקוטה מתוקה.

מדובר במאפה הפופולארי ביותר, כבר שנים רבות, אצל הנאפוליטנים. החבר'ה במאפיית אתאנאסיו הם אמנם לא היחידים שמכינים אותו ומכינים הרבה מאפים אירין, אבל תושבי העיר אוהבים את הספוליאטלה של המקום במיוחד ונוהרים לכאן כדי לטרוף אותו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/E-Novfvz3_w


כך מכינים אותו:

https://youtu.be/lWEp5VmOzYE
אל אדרנו
אל אדרנו
#על הקונדיטוריה הנפלאה של בואנה ויסטה דל נורטה

בעיירה בואנה ויסטה דל נורטה נמצאת קונדיטוריית "אל אדרנו" (el aderno). העסק הזה נולד ממפעל משפחתי קטן והפך עם השנים לבית חרושת גדול של מאפים מלוחים ומתוקים. בקונדיטוריה הזו תמצאו מעוגיות ביתיות וקטנות ועד לעוגות חתונה מפוארות ויקרות.

אם אתם בסביבה בטוח שלא תצטערו אם תקנו כמה עוגיות או עוגות, עם כוס קפה לאצ'ה לאצ'ה ותיהנו מהקסם של אל אדרנו.

בתיאבון!


מבט מקרוב על המאפים של אל אדרנו:

https://youtu.be/XZT9IJ39kJo
ג'רבו
קפה ג'רבו
#על הקונדיטוריה המעולה של בודפשט


קונדיטוריה או קפה ג'רבו (Gerbeaud) היא מקדש העוגות של בודפשט. המקום שהאווירה בו היא של זמנים אחרים. על אף שנפתח עוד בשנת 1858, הוא קצת מזכיר את אווירת המשטר הקומוניסטי ולא בצדק.

העיצוב האירופי, הכבד והעשיר כולל וילונות משי, נברשות קריסטל ועיטורי זהב יוקרתיים. המקום היה פופולארי בקרב אצילי הונגריה עוד במאה ה-19. הקיסרית סיסי, רעייתו של הקיסר פרנץ יוזף, אהבה מאד לסעוד כאן, ועד היום מופיע בתפריט משקה שקראו אז על שמה, קפה סיסי הנהדר, שהוא אספרסו עם ליקר אפרסקים.

המקום נקרא על שם אמיל ג'רבו, מהקונדיטורים המהוללים בתולדות הונגריה ומי שהמציא את עוגת הג'רבו. הזמינו אותה עם קפה סיסי ואתם קיסרים של ממש!

כיום ג'רבו מציע עוגות ומאפים רבים ומגוונים, אבל הספציאליטה שלו הוא ללא ספק עוגות הדובוס - עוגות טארטים רבות-קומות, עתירות קרם חמאה סמיך בטעם שוקולד, שמסתתר בין שכבות הבצק.

כמובן שלא חייבים להפציץ בעוגות כאלה. יש מבחר אדיר של מתוקים ואפויים, מכל הסוגים והטעמים המצוינים של המקום. במזג אוויר יפה, תוכלו לשבת כאן בחוץ, על המרפסת, וליהנות מעשרות סוגים של עוגות ומאפים מעולים.

בתיאבון!


קבלו הצצה לקונדיטוריה:

https://youtu.be/QKsCmeuPA9o
Terkenlis
טרקנליס עוגות
#חנות וקונדיטוריה מקומית ומפנקת

חנות העוגות טרקנליס (Τερκενλής) שקיימת מאז שנת 1984, היא קונדיטוריה נהדרת, המציעה עוגות נהדרות, מכל סוג כמעט.

לצד העוגות המעולות והמגוון העצום של העוגיות, לחם, מאפים, כריכים ואוכל קל, יש כאן גם קפה טוב ומתוקים לקינוח. יש אפילו גלידה נהדרת, כולל טבעונית.

עם שולחנות נחמדים בחוץ, שמזכירים את צרפת ונוף עירוני נחמד של רחובות סלוניקי, אין פלא שתושבי סלוניקי מתים על המקום הזה ויש אפילו שמעידים על סוג של התמכרות.

השירות בדרך כלל טוב וקשוב והמגוון הופך את המקום למעניין. אם אינכם בדיאטה - זה אחד המקומות שתרצו לפקוד כאן.


#טיפים
כשצפוף יכול להיות קצת מאתגר לקנות כאן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/1IHfphD0gqY


ביקור במקום:

https://youtu.be/3Hnapf8mh1o


מכינים:

https://youtu.be/XRJrhUskv4U


פרסומת:

https://youtu.be/ZoOCo90tfEg


קונפיטרייה נשיונל
קונפיטרייה נשיונל
#המאפים המעולים של העיר ליסבון

הגעתם לאחד ממקדשי המאפים המסורתיים של ליסבון, הקונדיטוריה האגדית "קונפיטרייה נשיונל" (Confeitaria Nacional). לקונדיטוריה שפועלת מאז 1929, יש כמה סניפים בעיר ואתם באחד מהם.

המעדן של "קונפיטרייה נשיונל" הוא עוגה מסורתית שקוראים לה בולו ריי (Bolo Rei) והיא מעין חלה מתוקה, עם מגוון פירות הדר ואגוזים. העוגה הזו נחשבת בפורטוגל לעוגת חג מולד, אבל נמכרת גם אחריו. מומלץ לטעום וליהנות!


מבט קצר מקרוב:

https://youtu.be/TWQP0tTN7RY?end=21s


כך מכינים את הבולו ריי:

https://youtu.be/1dik8y7suHQ
קפה דמל
#על בית הקפה המפורסם שמגיש אפל שטרודל אלוהי
אתם יודעים מה? - בואו לא נכנה את המקום הזה "בית קפה", שכן לצפות באומן המרציפן יוצר דמויות ממרציפן ועוגות מדהימות כמו השטרודל של דימל, זו חוויה שלא מקבלים בבתי קפה רגילים. מדובר במוסד אמנותי. נקודה.

קונדיטוריית "קפה דמל" נוסדה בשנת 1785, כאשר מאה שנה לאחר שקמה קנה אותה כריסטוף דימל ומאז היא נקראת על שמו. הקונדיטוריה נמצאת בקצה מדרחוב קולמרקט (Kohlmarkt), הרחוב היקר בווינה. יש לה מרפסת שמש ובה שולחנות, כניסה בארוקית מזמינה, נברשות בדולח תלויות ולוחות מראות שדבוקות על הקיר.

דימל מתהדרת במעמד של "קייזרליך אונד קוניגליך", שפירושו שהיא ספקית רשמית של הקיסרות ובית המלוכה.

להשלמת החוויה, בקונדיטוריה יש קיר זכוכית, שדרכו יכולים הסועדים לראות את האופים מכינים את השטרודלים והעוגות המצוינות שלהם. הקפה יוגש לכם כאן מכלים מפוארים ומשקה השוקולד, אותו אנחנו רגילים לרוב לקבל עשוי מאבקה, עשוי כאן משוקולד אמיתי.


#איך מכינים את השטרודל הווינאי בדימל?
עד היום מגישים בדימל לציבור הרחב את השטרודל הווינאי האמיתי. הבצק שלו כל כך דק שהקונדיטורים שם נוהגים לומר שחייבים להיות מסוגלים לקרוא עיתון דרך הבצק של השטרודל.

הכנת השטרודל היא כזו: לאחר שפורשים את הבצק על השולחן, מפזרים מעליו פרוסות תפוחים, צימוקים, שקדים, סוכר, קינמון ומעט לימון, כדי שטעמו יאזן את טעם התפוח. לסיום, מגלגלים את השטרודל ומכניסים לאפייה בתנור.


#על בתי הקפה בווינה
ספוגי תרבות ואווירה של פעם, בתי הקפה בווינה מציעים חווייה מיוחדת. כאן מעבירים הווינאים שעות פנאי או נחים צהריים בנינוחות, עם עיתונים מקומיים.

בתי הקפה שכאן נינוחים מאד וזה חלק מהתרבות הווינאית. כאן אפשר לשבת שעות ואפילו יום שלם, לקרוא עיתונים ולא למהר לשום מקום, מבלי שתהיה למישהו בעיה עם זה.

עשרות מיני קפה מוצעים כאן ותוכלו לבקש אפילו מדריך עם צילומים, של כל סוגי הקפה השונים. בכל מקרה, אם המלצרים שואלים אתכם אם תרצו "ober" בקפה שלכם, מתכוונים לקצפת מעל לקפה.

ביחד עם הקפה בווינה נוהגים המלצרים תמיד להגיש כוס מים והם ישובו למלא אותה שוב ושוב, עד שתעזבו את המקום. הם יהיו תמיד לבושים, אגב, בחולצה לבנה ומכנסיים כהים, לבוש מכובד ומוקפד שהוא חובה בבתי הקפה בווינה.

העיצוב כאן משדר לרוב מראה ואווירה של פעם, על אף שעם השנים ובפרוץ העידן המודרני, חלק מבתי הקפה של וינה שינו את העיצוב המסורתי לטובת עיצוב מודרני, צעיר, אלגנטי ומעודכן יותר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/nqJsRlLUCH8


כל מכינים כאן את השטרודל - עוגת התפוחים המפורסמת של וינה:

https://youtu.be/ND2m50YxFBQ
קפה זאכר
#על הקפה שהמציא עוגה

הסיפור העומד מאחורי קפה זאכר מעניין במיוחד. הוא מתרחש בשנת 1832, שבו הנסיך האוסטרי ונצל פון מטרניך (Wenzel von Metternich) מבקש מהשף האישי שלו להמציא קינוח מיוחד בעבור אורחים חשובים מאד שאמורים להגיע. השף לא חש בטוב ונאלץ לפרוש מהמשימה. הוא הטיל אותה על אחד מהמתלמדים הצעירים שלו, בחור בן 16 בלבד, פרנץ זאכר. הבחור הצעיר לא התרגש וחשב פתוח ויצירתי. זה היה הרגע שבו נולד אחד מהקינוחים המפורסמים ביותר בהיסטוריה כולה - הזאכר טורט.

אז מהו הזאכר טורט? - אלה שלוש שכבות של עוגת ספוג שוקולדית, שביניהן ריבת משמש, מצופה בשוקולד קטיפתי ומעליו קצפת מפתה.

לאחר 44 שנים, החליט בנו של זאכר לפתוח את מלון זאכר, שהפך עד מהרה לחביב על אנשי האצולה. העוגה הפכה מיד לחלק מהתפריט של בית הקפה ומוגשת שם עד היום.

במהלך השנים בהם קיים הקינוח המפורסם, החליט נכדו של זאכר למכור את המתכון הבלעדי של הטורט לבית הקפה הווינאי היוקרתי דמל. זו הסיבה גם שעד היום ניתן לשמוע את הוויכוח איפה נמכר הזאכר טורט המקורי. בדמל מיקומה של ריבת המשמש שונה, כשהיא מגיעה מתחת לזיגוג ולא בין שכבות הספוג. המחלוקת הגיעה עד לבית המשפט, שם הוכרע כי רק קפה זאכר יכול לכנות את העוגה "הזאכר טורט המקורי"...

כמובן שתוכלו למצוא בבית הקפה הזה גם עוגות קרם, שטרודלים ומגוון קינוחים מצוינים נוספים, אבל הסטטיסטיקה מוכיחה שהעוגה הנמכרת ביותר בו היא... נו, אתם כבר מנחשים, הזאכר טורט!


בואו לקפה זאכר:

https://youtu.be/aPCbarHsP2I


ותצוגת העוגות המדהימות של המקום:

https://youtu.be/nqJsRlLUCH8?t=1m36s
דה סְוִויט
#קונדיטוריה מצוינת ברובע היהודי

דה סְוִויט (The Sweet) היא קונדיטוריה מעולה שממוקמת ברובע היהודי בבודפשט ומציעה מבחר מעולה של עוגות ועוגיות, טעימות להפליא ויפות לא פחות.

תמצאו כאן עוגות קרם נהדרות, קרמנשיט וטארטים מצוינים משלל סוגים, מגוון סוגי מוס ומיני עוגיות, במבחר שלא נגמר. אפשר לאכול במקום ויש גם קפה מצוין, או לחפש פארק נעים בסביבה ולטרוף כאילו אין מחר...

תהנו!
רוזוורם
#על בית הקפה עם הקרם שניט הכי טוב בבודפשט


אם אתם אוהבים את עוגת הקרם שניט, הנאפוליאון, הגעתם למקום הנכון. בית הקפה המפורסם רוזוורם (Roszwurm) מציע את הקרמשניט הטוב ביותר בבודפשט. עד כדי כך העוגות הללו מוצלחות כאן שלא פעם תראו תיירים יוצאים עם חבילות ארוזות של קרם שניט, בדרך לטיסה והביתה.

בית הקפה נמצא ברחוב קטן מול כנסיית מאטיאש בגבעת בודה.

המחירים כאן סבירים בהחלט.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/2r1pdPEn9bI
מאפיית אבולעפיה
#על המאפייה הוותיקה בישראל

מאפיית אבולעפיה היא מאפייה יפואית מפורסמת, שמוכרת ברציפות, מאז נוסדה בשנת 1879. תמיד הייתה באותו מקום ומעולם לא החליפה את מקומה. מוצריה כוללים בעיקר מאפים בסגנון ערבי, כולל פיתות, סמבוסק, בייגלה, מנקיש וסוגי פיצות, אך גם דברי מתיקה ערביים, כמו בקלוואה וכנאפה.

המאפייה שייכת למשפחת אבולעפיה היפואית וידועה באיכות המאפים שלה ובטריות שלהם. הכל נאפה בטאבון גדול, אל מול עיני הלקוחות.

המאפייה פתוחה ביפו לאורך כל שעות היממה, למעט בימי הפסח וביום כיפור, כהתחשבות בלקוחות היהודיים.

כיום יש למאפייה סניפים נוספים, במקומות שונים בארץ.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/77vY0I4IX6s


הדרכה:

https://youtu.be/9mM2R8QrT4k
לה מיורקינה
#על המאפייה הנפלאה בפלאסה מאיור

הריח הנפלא שבוקע ממאפיית לה מיורקינה (La Mallorquina‬) מעיד שכאן תמצאו מאפים נהדרים.

המאפייה, שנמצאת בשוליים של כיכר "פלאסה מאיור", נוסדה בשנת 1894. ואכן, המאפייה הוותיקה הזו נחשבת עד היום לאחת המאפיות האהובות והמשובחות במדריד.

נסו את ה"נפוליטנה דה קרמה אי אלמנדרס". זהו מאפה מבצק עלים, הממולא בקרם וניל ואגוזים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/2AbwSG4AIZQ
ראיחין
#הקונדיטוריה ובית הקליה

מקום ששווה ביקור הוא בית הקליה ראיאחין (Rayahen roastery), שעם השנים הפך מבית קליה הפופולרי בשארם גם לקונדיטוריה, חנות ממתקים ובית קפה.

המקום בולט בקפה המעולה שנטחן כאן. בית הקלייה קולה גם פיצוחים מגוונים שנמכרים טריים ובמשקל.

לצד בית הקלייה אפשר למצוא כאן גם קונדיטוריה מצוינת, המציעה את שלל מעדני ערב. יש כאן מבקלאווה מכל סוג וטעם ועד כנאפה מצוינת.

יש כאן גם בית קפה וחנות ממתקים מצוינת בו קונים אותם לפי משקל, לצד שוקולדים ועוד.

השירות נחמד וידידותי. אפשר לשבת כאן בפנים או בחוץ וכמובן לקחת קפה לדרך.


#טיפים
יש להם סניף גם בקניון איל מרקטו, מהצד של רחוב לזיה.


בלוגרים:

https://youtu.be/6MGdcLA4Bhs
קרקוי גוּללוּאולוּ
#על מקדש המאפים והממתקים הטורקיים

קרקוי גוּללוּאולוּ (Karaköy Güllüoğlu) היא חנות המפעל של תעשיית הממתקים "האחים גוללו". הקימו את המקום האחים הללו, שמוצאם בגזיאנטפ, ערש הבקלאווה והפיסטוקים האיכותיים. הדיבור כאן הוא שזה המקום לקנות בקלוות, פסטוקים ושאר מטעמים אפויים וקלויים באזור גלאטה.

בכל יום בשעות אחר הצהריים מגיעים לכאן המוני מקומיים רבים, ללגום תה עם מאפה טורקי, בורקס מעולה ועוד מאינסוף המגוון שמכינים ומוכרים כאן.

לצד הממתקים הטורקיים הנודעים ובנוסף לבלקוות ופיסטוקים, מגיעים לכאן הטורקים לאכול את הקדאיף, הכנאפה (שנקרא כאן קונפה), אקמק קדאיף ועוד מאפים חמים שהם על בסיס אטריות.


#טיפים
אם סועדים בסביבה, שווה לוותר על הקינוחים במסעדה ולבוא לקנות אותם כאן.

חוץ מכמה שולחנות בחוץ, המקום לא ממש מזמין לישיבה.

כאן המקום המושלם לקנות הביתה ולאהובים שנשארו בו. בקשו ותקבלו כאן קופסה יפה עם הדברים שבחרתם בתוכה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Engirimnc5U


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.