» «
האי קורפו
האי קוֹרְפוּ
#על האי הירוק של יוון

https://youtu.be/y9M8oUykot0


על קוֹרְפוּ (Corfu), מהיפים שבאיי יוון, אומרים שהוא האי היווני הכי ירוק. על חלקים נרחבים משטח האי תראו מטעי זיתים, עם מעל 3 מיליון עצי זית שפזורים בו. מדרונות ההרים מכוסים בעצי ברוש, דפנה, אלונים וקטלבים. הגשם הרב היורד בו, הוא זה שמבדיל אותו ממאות איים יווניים אחרים, דוגמת רודוס, כרתים, זקינתוס, או סנטוריני.

בקורפו לא מעט חופים נהדרים, כפרים ציוריים, טברנות נפלאות ותושבים נחמדים במיוחד. כאן נהנים מחופשה מענגת ומרגיעה ומשילוב של ים כחול, עם קרני שמש מפנקות.

הקרבה של קורפו לאיטליה משדרגת אותו ומוסיפה ניחוח והיסטוריה איטלקיים. בירת ונמל האי היא העיר קוֹרְפוּ או בשמה המקורי קֶֶרְקִירָה. מקור השם הוא ממילה היוונית שמשמעותה "ציצית". השם קורפו, הוא עיוות איטלקי של השם הביזנטי קוֹרְְפוּ (Koryphō), שגם הוא גרסה של השם המקורי קֶֶרְקִירָה.

קורפו מציע חוויית נופש, טיול, אוכל, בילוי ותרבות מרתקים וחווייתיים להפליא. כמו תושבי האי הנינוחים, ששומרים על האי שלהם כמקום שליו וכיעד לחופשה אינטימית, גם התיירים שמגיעים לכאן מחפשים בדרך כלל טבע ושקט. מי שמנסים לא להידחף, להרעיש ולהיות בוטים, מקבלים כאן חוויה איכותית ונעימה, מאחד האיים הנעימים והמיוחדים של יוון.

ראו את כל האטרקציות בעיר בתגית "קורפו".


#גאוגרפיה
אחד האנשים שבזכותם האי נכנס לתודעה העולמית היה הזואולוג והסופר ג'ארל דארל, שפרסם בשנת 1978 את הספר "משפחתי וחיות אחרות". בספר תיאר את ילדותו וחייו כילד בריטי, המגיע בגיל 10 ומתגורר באי קורפו, מגלה את בעלי החיים שבו ומתאהב בעולם הזואולוגיה. התיאור הציורי שלו, אך הנכון והמדויק, של קורפו הכפרית, הקסים רבים בעולם.

האי הגדול והירוק קורפו נמצא בים היוני, מול מחוז אפירוס ביוון, מול אלבניה ולא רחוק מדרום איטליה. שטחו כ-580 קמ"ר, והוא המרכזי ברשות המוניציפלית, שכוללת מספר איים קטנים לידו ומגיעה ל-641 קמ"ר. קורפו נחשב לאחד האיים הגשומים ביותר, ואחד האיים הירוקים שבאיי יוון.

3 תצורות נוף מאפיינות את קורפו. הנוף בצפון האי הוא הררי, בעוד שבמרכז האי הגבעות מתונות יותר. דרום האי הוא מישורי בעיקרו. 2 רכסי הרים חוצים את קורפו. רכס פנטוקראטור (Pantokrator), הכולל את ההר הגבוה באי ורכס סטראבוסקיאדי (Stravoskiadi).

חופיו המערביים והצפוניים של האי הם חופים סלעיים ומדרונותיהם תלולים בירידה אל החוף. הגישה אל הים, בצדו המזרחי של האי, נוחה והחופים מציעים בחלקם מפרצונים מבודדים ויפים.


#היסטוריה
האי קורפו עבר לא מעט ידיים במהלך ההיסטוריה. הוא אויש כבר באלף הראשון לפנה"ס. בשנת 734 לפנה"ס הקימו כאן הדורים מהעיר קורינתוס את העיר קרקירה, שהשתלטה על האי כולו והקנתה לו את שמו. בהמשך האי נכבש על ידי סיציליה, בידי המלך פירוס מאפירוס ואפילו בידי שודדי הים האילריים שמכאן הפילו אימה על הים האיוני כולו. בשנת 228 לפנה"ס השתלטו הרומאים על קרקירה ומאות שנים אחר כך, עם נפילתה של הקיסרות הרומית היא החליפה ידיים. הגותים, הלומברדים, הערבים והנורמנים כבשו, הובסו וכן הלאה.

מאז ימי הביניים עבר האי בין ידיים רבות של כובשים. השלטון כאן הספיק להיות רומאי, צרפתי, בריטי, רוסי, איטלקי, גרמני ויווני - דומה שכולם היו שליטיו.

במאה ה-14 קיבלה קרקירה את הגנת ונציה, שבהמשך השתלטה ושלטה כאן בסובלנות יחסית עד 1797, כשהגיע נפוליאון וכבש אותה. השם המקורי של האי הוא קֶֶרְקִירָה, אבל הוא קיבל אז את השם קורפו, שהוא שיבוש איטלקי של השם, שיבוש שכל כך הוטמע כאן עד שגם המקומיים התרגלו לקרוא לו כך.

ניכרים כאן מאד סימניו של הכיבוש הוונציאני, שהשאיר כאן שלל מזכרות, כמו שתי המצודות שנבנו בכדי להגן על בירת העיר מפני העות'מנים והצליחו בכך ומשקיפות מעליה עד היום.

כללית ניתן לומר שההשפעה האיטלקית היא רבה כאן מאד, מה שמורגש כאן בשולחן האוכל, בארכיטקטורה ואפילו בדיבור המתנגן של תושבי האי היוונים.

את המצביא הצרפתי נפוליאון בונפרטה זוכרים כאן לטובה. הוא וממשיכיו הצרפתים השאיר כאן מזכרות טובות, אחת מהן היא הליסטון המפונפן שבו מטיילים כולם וחשים פריז. אחרי הצרפתים גם הבריטים שלטו באי הירוק של יוון ועשו כאן סדר במערכת החינוך, המים והמנהלה. כשנולדה ממלכת יוון המודרנית, הם העבירו את האי לידיה באופן מסודר וחזרו לאיים שלהם.

לעיר קורפו יש אופי אירופי, שלא ניתן למצוא באיים יווניים אחרים. איכשהו ובתחומים רבים, עשו מרבית הכיבושים הללו טוב לאי, החל מהאדריכלות שלו, דרך האוכל ועד התרבות המקומית של המקומיים.

במלחמת העולם השנייה שלטו כאן האיטלקים ואז הגרמנים, לאחר שהפצצות שלהן פגעו בלא מעט מבנים עתיקים ומרכזיים, במיוחד בבירה קורפו.


#גיחות
שימו לב ממול להרי אלבניה הסמוכים. במרחק של 3 קילומטרים בלבד, אלבניה היא השכנה הקרובה של האי. אבל טיולים תעדיפו אולי לעשות לשכנות אחרות.

האי קורפו נמצא בצפון מערב יוון. בקרבתו תוכלו לטייל בכפרי זגוריה ובמחוז אפירוס, מהאזורים המרהיבים לטיולי טבע ביוון. הפלגה קצרה של שעה, השכרת רכב בעיר איגומיניצה ואתם בנקודת הזינוק לטיול מקסים בצפון יוון.

איטליה היא מעט רחוקה יותר. שייט בן קצת יותר מ-6 שעות במעבורת, לעיר הנמל ברינדיזי, יאפשר לכם טיול במחוז פוליה הנפלא שבדרום איטליה.


#מתי לבוא?
קורפו נחשב לאי הגשום ביותר ביוון ובשל מיקומו הגאוגרפי, החורף נוטה להיות בו קצת יותר ארוך מאיים יווניים אחרים.

הכי כדאי לטייל כאן בחודשים מאי עד יוני ובספטמבר, זמנים בהם מזג האוויר נוח ונעים יותר. פחות מוצלח כאן בחודשי הקיץ של יולי אוגוסט, כשחם וצפוף יותר ובריזה קלה יש רק אחר הצהריים. מאוקטובר הסתיו מתחיל וגם הוא נעים מהקיץ, אך לחובבי חופשה קרירה יותר. כי בקורפו, למעט בחודשים יולי אוגוסט, קריר בערבים. מה שאומר, אגב, שלצאת לארוחת ערב באי, עדיף עם סריג או ז'קט איתכם.


#תחבורה
המבלים בעיקר בעיר קורפו יוכלו להיעזר בשאטלים, היוצאים כמה פעמים ביום מרוב בתי המלון, אל לב העיר.

ליציאה לטיול בכפרי האי, ברכס ההרים שבמערב האי ובחופיו, שווה לשכור רכב, או לסכם עם נהג מונית לכל היום ולצאת לטיול.

אפשר לטייל גם בתחבורה ציבורית, שזו חוויה שונה וזולה משמעותית כמובן.

חובבי הרכיבה על אופניים יגלו אי ידידותי לאופניים, עם שבילי אופניים מיוחדים ומסומנים והרבה מקומות המאפשרים לשכור אופניים ולצאת לרכיבה מהנה.


#אוכל
בקורפו תוכלו לבלות ולגלות טברנות אותנטיות, עם מיטב מאכלי המטבח היווני. כי האוכל הוא חלק משמעותי בחוויית הביקור בקורפו. כמו בכל יוון, יככבו על שולחנכם סופלקי, גירוס, סלט יווני (בקורפו הוא יהיה לרוב ללא גבינה), צזיקי, אוזו, גבינת פטה ומאכלי ים.

כמו בכל טברנה יוונית, גם בקורפו כדאי לפתוח ארוחה ב"מֶזֶדס" (שנהגה כמו מרצדס), אוסף של מנות פתיחה יווניות ומעולות. הסלט היווני גם הוא משביע ונהדר, במיוחד כשהמרכיבים טריים ומתובלים טוב. הטברנות לרוב יעשו את העבודה. חובבי הבשר יוכלו למצוא בכל רחוב סופלקי, השישליק היווני, או גירוס, השווארמה היוונית. האוזו והראקי יוסיפו כאן למצב רוח ובתיאבון!

יהיו עוד המון מאכלים מצוינים בטברנות של האי, אבל אל תשכחו לטעום מהמנות הטיפוסיות של המטבח בקורפו, שאגב מלווה כאן בהמון שמן זית, שמיוצר באי בהצטיינות יתרה. המוכרות שבמנות האי האופייניות הן הסופריטו, בגרסה המקומית והטעימה, הציגרלי, שכולל עלי תרד ומנגולד ירוקים שבושלו עם פלפלים ושום, פסטיצדה - תבשיל כבש או עוף המוגש עם פסטה עשירה, מהתרומות שהותיר כאן הכיבוש הוונציאני בלא מעט מנות ומנת הקינוח סיקומנדה, שהיא עוגת תאנים מיובשות, עם שקדים, יין וקינמון.

הקפה הפופולרי כאן הוא, כמו בכל יוון, ה"פרפה", הקפה היווני הקר.

בארוחת בוקר נסו את ה"סטרפצדה" (Strapatsada), שהיא מעין חביתה מקושקשת ומעורבבת עם עגבניות, בצל וגבינת פטה נהדרת - הכל במיקס עם טעם נהדר. קינוח נהדר בארוחת בוקר (או כל הארוחה) היא יוגורט יווני, עם אגוזי מלך ודבש.

אגב, כמו תמיד הקפידו להיכנס לטברנות אותנטיות, שסימניהן: המלצר שלא משכנע ברחוב לבוא פנימה, שאין תפריט על סטנד ברחוב, שאוכלים בהן גם המקומיים, שהתפריט לא מוצג בכמה שפות (מקסימום יוונית ואנגלית).

https://youtu.be/_ktOAsE-OKE


#שופינג
גם חובבי השופינג ייהנו בקורפו. האי ידוע בתכשיטים האמנותיים ובעבודות הקרמיקה היפות שיוצרים כאן. לשופינג אותנטי מהסוג הזה פנו אל החנויות והשווקים שבסמטאות העיר העתיקה בקרקירה. בגדים, תיקים ונעליים שוות תמצאו גם בחנויות המעצבים והבוטיקים השווים שבעיר, כמו גם בחנויות רשתות אופנה הבינלאומיות שבעיר.

אליהן, אגב, לא קשה להגיע. שאטלים יוצאים מרוב בתי המלון כמה פעמים ביום ויביאו אתכם אל לב העיר ולשופינג הנכסף.

את המקומות לקניות באי תראו בתגית "שופינג בקורפו".


#בילויים
לבלות בערב בעיר קורפו תוכלו באזור מנדוקי (Mandouki), שבקצה הנמל.

צעירים וחובבי הבילויים המכורים ילונו ודאי מראש באחת מעיירות הנופש קסיופי (Kassiop) וסידארי (Sidari). יש בהן ריכוז ממכר של ברים, פאבים ומועדונים, לצד אחת הטברנות שעל הטיילת. כללית, חלק גדול מהטברנות באי הופכות בערב למועדוני לילה. לאוכל ולאוזו מצטרפים אז נגני הבית ולהקתם, ששרים ביוונים, מנגנים בוזוקי ותמיד יש מי שירקוד שם סירטקי וירעים בקול "יאסו!"

ריקודים תוכלו למצוא גם במתחם ה"אמבוריקו" (Emboriko Kendro), או במועדון B52, בו מתקיימות בעונה מסיבות חוף, עד אור הבוקר.

למקומות הבילוי השווים כאן ראו תגית "בילויים בקורפו".


#תשר
טיפ ראוי במסעדות ובבתי קפה ביוון הוא 1-3 יורו. לפני המשבר הכלכלי נהגו לתת 20% כתשר, אבל כיום ירדו הטיפים משמעותית. אפשרות נוספת היא להשאיר במסעדה 10% דמי שירות על חשבון נמוך או 5% על חשבון גבוה. לנהגי מונית אין צורך לתת תשר ביוון.


#קידומת יוון
+30


#חיבורי חשמל (Power plugs)
התקעים האפשריים הם Type F ו-C (ראו למטה קישור עם צילומים ופירוט).


טעימה מהנסיעה המתקרבת? - הנה סרטון שיציג לכם את האי במלוא יופיו:

https://youtu.be/LWJ62a4h1a0


תמונות:

https://youtu.be/310vhMfJOx4


מהאוויר:

https://youtu.be/1tVczYzBwqg


כמה מהמקומות המעניינים בו:

https://youtu.be/WZDpfRDJH3k
כנסיית סנט ג'ורג' קורפו
כנסיית סנט ג'ורג'
#על הכנסיה שמזכירה מקדש מימי קדם

כנסיית סנט ג'ורג' (St George Church), או איוס גיורגיוס (Agios Georgious), היא כנסייה המרשימה שנמצאת במבצר הישן של קרקירה, היא קורפו. היא בנויה בסגנון דורי עתיק.

את הכנסייה החלו לבנות בשנת 1840 ככנסייה אנגליקנית, שנועדה לשרת את החיילים של חיל המצב הבריטי, שהוצבו במבצר העתיק, בכדי לשמור על העיר. תכנן אותה אז האדריכל הצבאי הבריטי אמט (Emmett).

כשהאי קורפו נמסר ליוון בשנת 1864, הכנסייה הפכה לכנסייה יוונית אורתודוקסית. היא נחשבת הכנסייה היוונית האורתודוקסית היחידה בכל רחבי יוון, שסגנונה האדריכלי הוא כשל מקדש קדום.

במלחמת העולם השנייה כנסיית סנט ג'ורג' נפגעה קשות, במיוחד מהפשיטות האוויריות של חיל האוויר הגרמני בשנת 1943, אך בשנת 2008 היא שוחזרה לתכנון הגיאורגי הניאו קלאסי שלה, עם חזית שיש, המזכירה מקדש דורי.

עד היום היא משמשת ככנסייה יוונית אורתודוקסית פעילה, אם כי היא משמשת גם כאולם הקונצרטים שבו משתמשת האוניברסיטה היוניאנית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ZqXZNYxDW6s


הכנסייה ביום מרחוק:

https://youtu.be/ZlaeAxlq1sk


מופע אורות לילי על הכנסייה:

https://youtu.be/kcgHatGKlXc
כנסיית איוס ספירידון
כנסיית סְפִּירִידוֹן
#על הכנסיה עם גופתו החנוטה של הקדוש

כנסיית איוס סְפִּירִידוֹן (Saint Spyridon Church) היא הכנסייה המפורסמת ביותר בקורפו. זוהי כנסייה יוונית אורתודוקסית הממוקמת בלב העיר קורפו, ממש מאחורי טיילת ליסטון (Liston).

הכנסייה נקראת על שם הפטרון של האי, הקדוש ספירידון. כאן נמצאים שרידי גופתו החנוטים של הקדוש. מדי שנה מגיעים לכאן אלפי מאמינים, כדי לספוג מכוחות הריפוי של הקדוש ספירידון, כשההתפעלות וההערצה אליה היא בזכות העובדה שעד היום ובאורח פלא, השתמרו בכנסייה זו שרידיו של הקדוש החנוט.

הכנסייה הזו היא דוגמה עתיקה של גיוס המונים. היא נבנתה אך ורק בזכות תרומותיהם של תושבי האי. בכנסייה ניתן לראות את מגדל הפעמונים שלה, שמהווה את הנקודה הגבוהה ביותר בעיר. כשמתקרבים אל האי בספינה, המגדל הזה הוא המבנה הראשון שרואים על האי קורפו.


#אדריכלות הכנסייה
הכנסייה הזו נבנתה במאה ה-16. היא מאופיינת בבנייה אדריכלית ונציאנית. יש לה מגדל פעמונים בסגנון איטלקי, בעל כיפה אדומה וייחודית, שנבנה בשנת 1620. המגדל הזה הוא המבנה הגבוה ביותר בעיר. למעשה, מגדל הפעמונים של הכנסייה היא הנקודה הגבוהה ביותר באיים האיוניים.

על חזית הכנסייה מככב השעון ובתוכה תקרות מצוירות יפות. תקרת הכנסייה מחולקת ל-17 חלקים. החלוקה הזו נעשית על ידי מסגרות מוזהבות, מעשה ידיו משנת 1727, של האמן פאנאגיוטיס דוקסאראס (Panagiotis Doxaras). הלחות הגבוהה של קורפו גרמה לציור המקורי הרס רב ובשנת 1852 הוא שוחזר על ידי האמן ניקולאוס אספיוטיס (Nikolaos Aspiotis).


#מי היה ספירידון?
סנט ספירידון, או ספירידיון, נחשב לקדוש המגן של הקדרים ושל האי קורפו. באיקונות הוא מתואר בדרך כלל כבישוף האוחז בידו בספר הבשורה ומברך בידו הימנית והמורמת. הוא תמיד מצויר כאיש גבוה, בעל זקן לבן ומפוצל, שעל ראשו סל נצרים. הסל הזה, אגב, נקרא ביוונית "ספירידיון".

מי שעתיד להיות קדוש נוצרי נולד בעיר אסיה שבקפריסין ושימש בילדותו כרועה צאן. בתור שכזה הוא לא רכש חינוך של ממש. עם מות אשתו הוא הצטרף למנזר והתקדם להיות בישוף של עיר ליד פאפוס. הוא מת בגיל 78 ולכאורה נשכח.

אבל כשכבשו הערבים את קפריסין, הם פתחו את קברו והעבירו את גופתו של הקדוש לקונסטנטינופול. המסורת מספרת שהגופה הייתה שלמה ועלה ממנה ניחוח של ריחן. גם היות הגופה שלמה וגם ריח "הצמח המלכותי" בזיליקום, נתפסו כאישור מלמעלה לקדושתו של ספירידון. לכן, כשנכבשה קונסטנטינופול ב-1453, העביר נזיר בשם קאלוחרטיס את שרידי הגופה לקורפו, לכנסייה שכאן. השרידים מונחים היום בתיבת כסף שנמצאת מאחורי המזבח.

כינויו הרשמי "ספירידון הקדוש מגן העיר" התגבש, בין השאר, לאחר שהפסיק את הרעב באי בשנת 1550 ובמהלך המאה ה-17 סילק את מגפת הדבר פעמיים. אגב, האמונה המקומית כאן היא שבטרם נכנעה המחלה ועזבה את העיר, היא שרטה את אחד מביצורי המצודה העתיקה, שריטה שעד היום תוכלו לראות בה.

לספירידון הקדוש מיוחסת גם הצלתה של העיר קורפו מהמצור העות'מאני ב-1716. המסורת מספרת שהקדוש נגלה לחיילים הטורקים כשבידו לפיד בוער, והם התמלאו אימה ונסוגו.

כמה פעמים בשנה נושאים כאן את התיבה שבה שמורים שרידי גופתו של ספירידון הקדוש, באירועים שמנציחים את הנסים שעשה. ביניהם יום ראשון של הדמדומים, בו הביס את המגיפה, ה-11 באוגוסט, בו הבריח את הטורקים שצרו על העיר ב-1716, יום ראשון הראשון של נובמבר, בו הביס עוד מַגֵפָה וביום שישי הטוב.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/RdqhXcopzjI


דמות הקדוש:

https://youtu.be/gUEnPwvMaqU
פלקאס
פֶּלֵקַאס
#על כפר ההרים עם כס הקיסר

פֶּלֵקַאס (Pelekas) הוא כפר הררי קטן שאליו מגיעים כדי ליהנות מנוף ההרים הנהדר. אתם לא היחידים שתעשו זאת. לא מעט תיירים ותושבי האי מגיעים לכאן, בזוגות ויחידים. כולם מגיעים לתצפית הפנורמית המרהיבה מהכפר, המאפשרת מבט של 360 מעלות על כל האי.

ואגב, הִרבה להגיע לפלקאס גם הקייזר הגרמני וִילְהֶלְם השני, שאהב לבלות את חופשות הקיץ שלו בארמון אכיליון שבאי. הוא נהג לצפות מכאן בנוף ולהתבודד במקום. עד היום מצביעים המקומיים על המקום שבו נהג לטענתם לשבת וזכה בשל כך לכינוי "כס הקייזר".

המלצה שלנו - השתדלו להגיע לכאן בכדי לצפות בשקיעה המרהיבה הניבטת מהכפר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/0wEumGQMhDI


ומבט מלמעלה עם תיאור נהדר מתחת לסרטון

https://youtu.be/xgA8qAo9ubU

האי קורפו

לוצ'יולה גרדן
לוצ'יולה גרדן
#על המסעדה עם המוזיקה החיה

לוצ'יולה גרדן (Lucciola Garden) היא מסעדה, המשמשת באי קורפו גם כמקום לאירועים ושמחות.

המקום הוא בעל עיצוב פשוט ונעים. רבים אוהבים לשבת כאן, בגינה הנעימה והמוארת יפה לקראת הערב.

מעבר לאוכל טוב ושתייה, ללוצ'יולה גרדן יש חלק משמעותי בחיי הלילה של האי קורפו. בסופי שבוע תוכלו לשמוע כאן מוסיקה חיה ומשובחת, עם זמרת מלווה בנגנים טובים.


#טיפים
המקום פתוח בקיץ עד חצות.
אקווה לנד
אַקְוָוה לֶנְד
#על פארק המים של קורפו

פארק המים אַקְוָוה לֶנְד (Aqualand) הוא מקום נפלא לבילוי עתיר ריגושים בימי הקיץ הלוהטים. הפארק מציע בילוי נהדר לכל המשפחה ומגוון חוויות, ליום שלם ויותר.

יש בפארק מגוון ענק של מתקנים ופעילויות מים, כולל מגלשות נהדרות, אבובים, מבחר בריכות ועוד. חלק מהמתקנים הם גועשים וסוערים, בעוד אחרים הם רגועים ושלווים. הכל בהתאם לגיל ולילדים או ההורים. המעוניינים יכולים סתם לרבוץ על כיסאות או על מיטות השיזוף, בדשא הרחב והמוצל.

הפארק נמצא באיוס יואניס (Agios Ioannis) שבמרכז האי, מה שהופך אותו לנגיש מכל מקום ובקלות רבה. הוא גם מוקף ביער ירוק ומספק חוויות מתמשכות והנאה לכל המשפחה.

בפארק יש גם מתקנים לילדים הצעירים, כמו רכבת ילדים צבעונית ודמויות מחופשות, המפעילות את מי שאינם מתרוצצים בין המתקנים. בזמן הזה ההורים יכולים להתרווח על המדשאות המוצלות וליהנות מזמן איכות עם כוס קפה או משהו לקרוא.


#מה יש כאן?
באקווה-לנד (AquaLand) תמצאו פארק מים מצוין לילדים ולמשפחות שאוהבים מים ושמש. זהו אחד מפארקי מים הטובים באירופה ובגודל של 75,000 מ"ר הוא גם לא מהקטנים שבהם.

בסך הכל יש באקווה לנד 15 בריכות מסוגים שונים, כולל בריכת גלים גדולה עם 7 סוגי גלים, בריכת ג'קוזי ובריכה לפעוטות, 36 מגלשות שונות, ביניהן מגלשת האקסטרים המתבקשת ומסלול גלישה על מזרנים. יש כאן מזרקות, שעשועים בספינת פירטים, מפלונים לילדים, מסלולים, שעשועי אבובים ועוד.

לצד אזורי האתגרים, יש כאן אזורים מיוחדים למשפחות ולגיל הרך. למעשה, אטרקציות המים שבפארק מחולקות ל-3 אזורים. הראשון הוא אזור לילדים עד גיל 4, השני למשפחות וילדים מגיל 8 ומעלה והשלישי נועד לשעשועי מים אתגריים שמתאימים לבני 12 ומעלה.

חוץ ממגלשות המים, הבריכות ושאר הנאות המים, יש כאן גם מגוון של מסעדות, בתי קפה, חנויות ומזנונים. באזורי הפיקניק תוכלו להשלים את חוויות המים ולבלות את ההפסקות שבין הריגושים הרטובים.


#טיפים
המחירים כאן לא זולים, אך עד גיל 4 הכניסה חינם.

מהשעה 15:00 הכניסה מוזלת משמעותית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/VMZbSDF0N4Q
ארמון אכיליון
ארמון אַכִילְיוֹן
#על הארמון הקיסרי שהוקדש לאכילס

בכפר גסטורי (Gastouri), רק 10 קילומטרים מדרום לעיר קורפו, נמצא ארמון ניאו קלאסי של קיסרי אוסטריה. זהו ארמון אַכִילְיוֹן (Achillion Palace) - מהאתרים המקסימים ביותר בקורפו ומעוז של יופי, אמנות והיסטוריה נוגעת ללב.

הארמון הזה נבנה כאן על ידי הקיסר פרנץ יוזף בשנת 1890, בשביל רעייתו, קיסרית אוסטריה אליזבט. הקיסרית, שהייתה הידועה יותר כקיסרית סיסי ונחשבה אז לאחת הנשים היפות בעולם, ניסתה אז להתאושש מהכאב על התאבדותו של בנה הנסיך. היא אהבה את המקום וטיפחה אותו כבית הקיץ שלה.

סיסי, שהעריצה את המיתולוגיה היוונית ואת תרבות יוון העתיקה, קשטה את כל הארמון ואת החצר שלו בשלל פסלים וקישוטים בסגנון היווני הקדום. המקום התמלא כאן אז ביצירות אמנות מרשימות ובפסלי גיבורי המיתולוגיה, דוגמת אודיסאוס.

אך גיבורה העיקרי של סיסי היה, ללא ספק, הגיבור המיתולוגי אכילס, שמת בקרב. שני פסלים מרשימים וגדולים שלו ניצבים בחצר הבית הגדול ועל שמו הארמון גם נקרא.

חוץ משלל האלמנטים מהמיתולוגיה היוונית, שימו לב כאן להוד ולהדר של המבנה, שהשתמר היטב, לאדריכלות המרשימה שלו, לקירות המצוירים בפנים הבית, לחצר המטופחת ולנוף המרהיב של האזור כולו, הנשקף ממנה.


#מה תראו כאן?
כבר בכניסה לחצר הארמון, עוד מבחוץ, תוכלו להתרשם מהבנייה הקלאסית והנקייה שלו. הארמון, הניצב על גבעה ירוקה למול נופי אלבניה שמעבר לים, מרשים אך לא מנקר עיניים. לפניו, יקדם את פניכם הגן המרהיב שלו.

בתוך הארמון מתחלפת החזות המרשימה בפשטותה בחדרי מגורים מפוארים והדר יוקרתי של בית מלוכה. למעשה, כאן מתגלה בית האחוזה המפואר כארמון מרשים, בעל תקרות מצוירות ועתיר פסלים וריהוט מלכותי.

בפנים הארמון, בחדרי חדריו, תראו חפצים עתיקים ואותנטיים של הקיסרית, המעבירים משהו מאורחות חייה כאן. שימו לב לציורי הקיר המרהיבים ומהפרסקאות. יש כאן חדרי מגורים עתירי ריהוט תקופתי וגרם מדרגות מרשים.

שימו לב לאמנות הרבה הפזורה כאן בטעם טוב. מציורי שמן ועד מגוון הפסלים, ציורי הקיר המושפעים מהמיתולוגיה היוונית, הכלים, התכשיטים והאביזרים - הכל כאן אומר טעם טוב ויוקרה.

אולי שיאו של הסיור בתוך הארמון היא המרפסת שלו, המשקיפה על המפרץ. שימו לב להרי אלבניה הנשקפים באופק. התצפית ממנה נחשבת לאחת התצפיות הנהדרות בקורפו ומנקודות החן היפות באירופה.

מחוץ לארמון, הניצב בראש גבעה, צופה אל נוף מרהיב ומוקף גנים מטופחים ומרהיבי עין, תוכלו לראות אוסף פסלי ענק של אלי המיתולוגיה היוונית.


#בגן הארמון
כבר בכניסה לחצר הארמון, יקבל את פניכם הגן המרהיב שלו. הגן מקיף את הארמון מכל צדדיו ומכיל המון צמחייה ירוקה, עצים ופרחים מרחבי אירופה והים התיכון.

תראו כאן גם גנים בוטניים מרהיבים, אחד התחביבים הגדולים של בתי מלוכה ובכללם בית המלוכה האוסטרו-הונגרי, במאה ה-19.

הגן גם מקושט בפסלים המנציחים את גיבורי המיתולוגיה היוונית. תראו כאן את פסליהם של אודיסאוס, תשע המוזות ועוד. אבל ללא ספק הכוכב כאן הוא הגיבור המיתולוגי שכל הארמון נקרא על שמו, אכילס. שני פסליו הם מרשימים במיוחד.

הראשון הוא פסל “אכילס הגוסס” שמציג את רגעיו האחרונים של אכילס, ממש לפני מותו, מהחץ שפגע בעקב רגלו. בפסל רואים את אכילס מנסה, ברגעיו האחרונים, לשלוף מעקבו את החץ המורעל שירה בו פאריס נסיך טרויה. אכילס הנואש מנסה בכל כוחו לשלוף את החץ מהעקב, אך ללא הצלחה. "עקב אכילס" הפך מאז לביטוי לנקודת החולשה של אדם, קבוצת אנשים, טכנולוגיה וכדומה.

הפסל השני הוא פסל אדיר ממדים שבו נראה אכילס גיבור החיל בגדולתו, לפני קרב. הפסל הזה הוצב כאן על ידי קיסר גרמניה וילהלם השני, שבשנת 1898 רכש את הארמון. גם הוא השתמש בארמון לחופשות הקיץ שלו ולפגישות דיפלומטיות. הוא פקד על הצבת פסל נוסף של אכילס בגן, אך לא כחייל גוסס, אלא כלוחם בלבוש קרב, המוכן למלחמה.


#תולדות הארמון
סיפורו של ארמון אכיליון מתחיל שנה לפני הקמתו, כשנודע לקיסרית שבנם רודולף התאבד בעיירה מאיירלינג, ביחד עם אהובתו, הברונית הצעירה מרי וטסרה. דוחות רשמיים קבעו אז שהתאבדותם הייתה תוצאה של דרישת אביו, הקיסר פרנץ יוזף, שייסיים את הרומן ויינשא לסטפני, נסיכת בלגיה, שאותה רודולף לא אהב.

סיסי, מוכת היגון, קיבלה את הארמון כארמון קיץ באי, מבעלה הקיסר. הוא קיווה שהנוף המרהיב ינחם אותה ויעזור לה להתגבר על מות יורש העצר. סיסי אכן העתירה על הארמון אהבה וטיפחה אותו בהתרגשות. אבל היא לא נהנתה מהארמון זמן רב. 8 שנים לאחר מכן, ב-1898, היא נרצחה על ידי האנרכיסט האיטלקי לואיג'י לוקני. דומה שפרנץ יוזף לא התאושש מעולם ממותה של אשתו. מכריו העידו שאמר פעמים רבות את המשפט "לעולם לא תדעו עד כמה הייתה סיסי חשובה בשבילי". היום תראו בארמון חדר המוקדש לזכרה של הקיסרית סיסי.

בשנת 1898 רכש את הארמון וילהלם השני, קיסר גרמניה של אותם ימים. הארמון שימש אותו לנופש בחופשות הקיץ שלו ולפגישות דיפלומטיות שערך כאן.

בהמשך ההיסטוריה של המאה העשרים יזכה הארמון לשימושים שונים. במלחמת העולם הראשונה היה כאן בית חולים צבאי לכוחות הצרפתים והסרביים. במלחמת העולם השנייה ישבה בו המפקדה הצבאית של מדינות הציר.

לאחר המלחמה הוא היה למוזיאון פרטי, ששכן בקומתו התחתונה. עם השנים הייתה קומת הגג המרשימה של הארמון לקזינו. בקומת הגג הזו צולמה בין השאר סצנה מפורסמת מהסרט "לענייך בלבד" בסדרת סרטי ג'יימס בונד.

בשנת 1983 קיבל משרד התיירות היווני את הארמון לידיו. לאחר שנסגר הקזינו ששכן בו, הפכו כל קומותיו לחלק מהמוזיאון השוכן בו היום ומוקדש למוצגים ממלחמת טרויה ומתקופת שני הקיסרים, להם היה שייך.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Tlh49IPGIMo


וביקור בארמון:

https://youtu.be/xaBn4ZJUAKs
אפיונאס
אַפְיוֹנָס
#על הכפר עם התצפית על הנוף המרהיב

אַפְיוֹנָס (Afionas) נמנה על מספר כפרים זעירים ועיירות ציוריות, היושבים בין יערות ירוקים, גבעות והרים וצופים אל קו החוף של קורפו. מדובר בכפר שבו התיישבו עוד במאה ה-6 לפני הספירה. בהמשך הדורות הוא ננטש ובמהלך המאה ה-6 לספירה הוא יוּשב מחדש.

לאפיונס מגיעים בנסיעה בכבישים המתפתלים, היישר מקו החוף הנהדר. כאן תוכלו לראות שילוב מקסים ואותנטי בין הצמחייה המקומית לבקתות הכפר.

נגיעה קטנה של ההיסטוריה בכפר היא בעמוד האבן היווני, שעל גבעה קטנה, מאחורי טברנה "דיוניסוס". הוא נהרס על ידי פצצה שהטיל כאן מטוס גרמני במהלך מלחמת העולם השנייה. יש בכפר גם טורפדו מהמלחמה, שמנציח את ההרוגים מקרב הגברים כאן.

מהכפר הציורי הזה נשקף נופו המרהיב של מפרץ "אַגְיוֹס גֶאוֹרְגְיוֹס" (Agios Georgios), הוא מפרץ סנט ג'ורג', עם מימיו התכולים, המנומרים בכתמים כחולים כהים. בימים יפים יהיו שם גם מספר לא קטן של מצנחי רחיפה, הפועלים במפרץ היפה ולכיוון צפון תראו מהתצפית שבאפיונס את הים היוני הפתוח. שימו לב לאיים הקטנים שבים, ביניהם קראביה, סיקיה ואחרים.

שימו לב מתחת לאפיונאס גם למפרץ הכפול והמיוחד, שבפורטו טימוני (Porto Timoni). כאן נפגשים שני מפרצים המגיעים משני כיוונים שונים, ברצועת יבשה דקיקה. יצירת פאר מקסימה של הטבע!


#טיפים
לאפיונס ניתן להגיע ברכב שכור, עם נהג מונית ששכרתם לכל היום (סכמו מראש על מחיר), או בתחבורה ציבורית.

רוצים לסעוד מול הנוף? - אל תצפו ממסעדת דיוניסוס (Dionysos) לאוכל מעולה, אבל הנוף הוא נהדר. להחלטתכם...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OtaqirIv2w4


בית הכנסת של קורפו
בית הכנסת של קורפו
#על בית הכנסת היחיד ששרד באי

"טֶמְפְּיוֹ גְּרֵקוֹ" (Tempio Greco), בית הכנסת של קורפו (Corfu Synagogue) נמצא בעיר העתיקה בעיר, במה שהיה בעבר הגטו היהודי של קורפו. מתוך 3 בתי כנסת שהיו כאן בעבר, זהו בית הכנסת היחידי ששרד את ההפצצות במלחמת העולם השנייה.

בית הכנסת "טמפיו גרקו" הוא צנוע למדי. יש בו ויטראז'ים צבעוניים ויפים.

עיצובו הפנימי של אולם התפילה הזה הוא ייחודי. שימו לב להיכל שלו, שנמצא בצד אחד, בעוד הבמה בצידו השני. הסידור הזה קשור לצורת הישיבה המוזרה ויוצאת הדופן שנהוגה כאן שנים רבות ובה מסודרים ספסלי המתפללים לאורך בית הכנסת, כך שהם יושבים פנים אל פנים. מכאן נובע שבמהלך התפילה, על המתפללים לפנות הצידה, מה שמבטיח שהם לא יפנו לעולם את הגב לספר התורה.

במהלך הדורות שופץ בית הכנסת הזה ונבנה מחדש כמה פעמים. כיום הוא עדיין פעיל ומשמש את מעט היהודים שחיים באי, אך בחגים בלבד. לבקר כתיירים ולהיכנס אליו, לעומת זאת, אפשר תמיד.


#חיי היהודים בקורפו
כבר מהמאה ה-6 גרו יהודים בעיר קורפו, מה שהופך אותה לאחת הקהילות היהודיות העתיקות באירופה. במאה ה-10 הלכה ושגשגה בעיר הקהילה היהודית, כשעדויות כתובות להימצאות יהודים בקורפו מופיעות שוב במאה ה-12.

המעניין הוא שבמשך שנים רבות היה נתק מוחלט בין היהודים שמוצאם ביוון לבין יהודים רבים שהיגרו אל קורפו מחבל פוליה (Puglia) שבדרום איטליה. שתי הקהילות היהודיות הללו עתידות להתאחד רק במהלך המאה ה-19, מה שיביא את הקהילה היהודית לשגשוג של ממש ויביא את מספר היהודים בעיר לשיאו, עם כ-5,000 איש.

בסוף המאה ה-19 היגרו רבים מיהודי האי לעיר אלכסנדריה שבמצרים ולטרייסטה האיטלקית. באי נשארה עדיין קהילה לא קטנה, אך במלחמת העולם השנייה נשלחו מרבית חבריה, יהודי קורפו שנותרו באי, אל מחנה ההשמדה אושווייץ-בירקנאו. מרביתם נרצחו בשואה ופחות ממאתיים מהם שבו לחיות בעיר ובאי.

כיום חיים באי כמה עשרות יהודים בלבד ובית הכנסת הזה משמש אותם לתפילות החג.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/isrlzMno_z0


ומבחוץ:

https://youtu.be/slnxH8MZjCU
פָאלֶאוֹפוֹלִיס
#על שרידיה של העיר קרקירה המקורית

בפָאלֶאוֹפוֹלִיס (Palaiopolis), שנמצאת על חצי האי קאנוני (Kanoni), כמה קילומטרים מדרום לקרקירה, תוכלו לראות את שרידיה של העיר העתיקה ביותר של קורפו. העיר עצמה נוסדה במאה ה-8 לפני הספירה, על ידי יוונים דוריאנים מקורינתוס. המרכז שלה נמצא מול ארמון מון רפוס (Mon Repos).

כאן בולטת במיוחד הבזיליקה הביזנטית, שנבנתה על ידי הבישוף של קורפו, לפני שנת 450 לספירה, על חורבותיו של מבנה רומי, מקדש קרדאקי (Temple of Kardaki). לבזיליקה הנוצרית המוקדמת יש שני מעברים משני צידי הספינה המרכזית. הכנסייה הייתה מעוטרת במגוון קישוטים, עם פסלים ורצפת פסיפס ונחשבת לאחת הבזיליקות הגדולות ביוון.

לאורך ההיסטוריה נהרס המבנה פעמים רבות. אחראים לכך בין השאר הוונדלים והגותים במאה ה-6, הנורמנים והסאראצנים, שבטים של נוודי מדבר ערביים שתקפו כאן במאה ה-11 ואחריהם גם הטורקים ב-1537. את הנזק השלימו גם הפשיטות האוויריות על האי במהלך מלחמת העולם השנייה.

לאחר כל חורבן שלה, נבנתה הכנסייה שוב ושוב. לראשונה זה היה במאה ה-11 ושוב בשנת 1680 ובשנת 1968, לאחר מלחמת העולם השנייה. אז נאספו הרבה משרידיה האדריכליים הראשונים והועברו למוזיאון הארמון הישן. הפסיפסים של הכנסייה שוחזרו.

האתר מציע פיסת היסטוריה מרתקת ואתר חובה לחובבי ארכיאולוגיה והיסטוריה. הוא מוקף בחומות עתיקות ותוכלו לראות בו שרידים מתקופות היסטוריות שונות, כולל טירות, מקדש לאל אפולו ותאטרון עתיק שעדיין מתקיימים בו מופעים.

זה היה אתר בטוח מאד לאוכלוסייה האזרחית והצבאית. בזמני מלחמה שימש המבצר העתיק כאן מעוז בלתי חדיר, ותושבי העיירה נהגו לחסות בה עד שתחלוף הסכנה.

צאו לסיור בין שרידי המבנים העתיקים, מתקופות ההיסטוריה השונות. בין השבילים המוצלים תפגשו בכנסיות, מקדשים קדומים וטירות עתיקות. המוזיאון המקומי יחשוף בפניכם גם הוא, ממצאים מרתקים מהאתר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/3DeQ7xuMtXM
מוזיאון הצדפים של קורפו
#על מוזיאון הצדפים הגדול בעולם

מוזיאון הצדפים של קורפו (Corfu Shell Museum) הוא שיאן של ממש. תוכלו לראות בו את את אוסף הצדפים הגדול ביותר באירופה. יש כאן מינים של קונכיות וצדפים, שהגודל או הנדירות שלהם הכניסו אותם אל ספר השיאים של גינס.

במוזיאון, שזכה בפרסים בינלאומיים על תרומתו למחקר הימי, תוכלו לראות צדפים, אלמוגים ומאובנים מרחבי העולם כולו. באוסף המוצג כאן יש פריטים שנאספו במשך עשרות שנים של ליקוט ואספנות צדפים.

את המוזיאון הקים הצוללן והאספן נפוליאון סגיאס (Napoleon Sagias) שהביא למוזיאון ממצאים נדירים במיוחד, אותם אסף בנסיעות ברחבי העולם. מאזורי האוקיינוס ​​ההודי והאוקיינוס ​​השקט, דרך מסעות צלילה לאיסוף צדפות במקומות כמו הפיליפינים, איי סמואה ופיג'י ועד לשונית האלמוגים הגדולה של אוסטרליה.

בנוסף לצדפים וקונכיות, המוזיאון מציג כאן גם עוד יצורים ימיים, כמו כוכבי ים, סרטנים וכרישים נדירים. תוכלו לצפות כאן מקרוב ביצורים מפחידים כמו דגי פיראנְיה טורפים, המכונים "דגי השטן" ובאים מהאמזונס, כריש נדיר ודגים שונים ומשונים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/HPZZ5E_fol0
טירת קַסְיוֹפִּי
#על הטירה העתיקה בקסיופי

על צוק תלול, בגובה של 300 מטר מעל הים, ניצבת טירת קַסְיוֹפִּי (Kassiopi Castle) המרשימה. היא ניצבת על החוף הצפוני של קורפו, מעל כפר הדייגים קסיופי ומשקיפה אל העיר קורפו ואל הרי יוון שבדרום מזרח.

היא נבנתה לפני התקופה הוונציאנית, בזמנים שביחד עם אַנְגֵלוֹקַסְטְרוֹ וטירת גַּארְדִיקִי, טירת קַסְיוֹפִּי (Kassiopi Castle) הייתה חלק ממשולש ההגנה של קורפו. הטירות הגנו על צידיו השונים של האי, כשגרדיקי שומר על דרום האי, קסיופי על צדו הצפון-מזרחי ואנגלוקאסטרו בכיוון צפון-מערב.

טירת קסיופי הייתה נקודת תצפית חשובה ובעלת משמעות אסטרטגית רבה. זאת בזכות מיקומה בחוף הצפון-מזרחי של קורפו, שהקנה לה שליטה על ערוץ קורפו, שמפריד בין האי קורפו ליבשת.

הטירה נבנתה ככל הנראה בתקופה הביזנטית. היא נחשבת לאחד המבנים האדריכליים היפים באי ומהמרשימים באיים היוניים. גם אם חשיבותה האסטרטגית בימינו אינה כשהייתה, במשיכת תיירים אליה היא עדיין מקום מנצח.


מבט מקרוב על המצודה הביזנטית בקסיופי:

https://youtu.be/02ED7OPuawU


טיול במקום:

https://youtu.be/Iqo7V7wZzPk
מקדש אַרְטֵמִיס
#על המקדש

מקדש אַרְטֵמִיס (Temple of Artemis) הוא המקדש הדורי הראשון ביוון, שנבנה מאבן. הוא גם הבניין הראשון שמשלב את כל מרכיבי האדריכלות הדורית.

בתקופתו היה המקדש, שנבנה במאה ה-6 לפני הספירה והוקדש לאלה ארטמיס, אחד המקדשים הגדולים בעולם. הוא נבנה עם פניו מזרחה, בכדי לאפשר לקרני השמש לחדור פנימה בשעת הזריחה.

מקדש ארטמיס נחשב לאחד מ-150 יצירות המופת של האדריכלות המערבית. החפירות הארכיאולוגיות שהתקיימו כאן במאה ה-19 עוררו הרבה התרגשות ועניין באי. אחד המשתתפים החשובים בחפירות אז, היה הקיסר הגרמני וילהלם ה-2.
מקדש קַרְדָאקִי
#על חורבות המקדש העתיק ביותר בקורפו

מקדש קַרְדָאקִי (Temple of Kardaki) הוא מקדש שנבנה סביב שנת 500 לפני הספירה ונחשב המקדש העתיק ביותר של האי קורפו.

בית המקדש של קרדקי נבנה בתקופת השיא של העיר הקדומה פָאלֶאוֹפוֹלִיס (Paleopolis), היום האתר הארכיאולוגי המרכזי באי, שנמצא בתחומי וילה מוֹן רֵפּוֹ (Mon Repos), בסמוך לארמונות הישנים.

מקדש קרדקי עצמו בנוי על מדרון ופונה אל הים. למטה ממנו, על גבעת אָנַאלִיפְּסִי (Analipsi), נמצא מעיין קרדקי, הקרוי על שמו. למעשה, המקדש התגלה בשנת 1822, בזכות המעיין הזה. זה קרה כשמימי המעיין הפסיקו לפתע לזרום. בניסיון לגלות את הסיבה לכך, חקרו אנשי השלטון הבריטי של קורפו את הסביבה. הם הבחינו שמפולת אבנים היא שחסמה את זרימת המים וגילו שהסלעים שנסחפו וחסמו את המים הם חלקים של המקדש העתיק והלא ידוע הזה.

מקדש קרדאקי הוקדש ככל הנראה לאל הים פּוֹסִידוֹן (Poseidon), אם כי יש המצביעים דווקא על האלים אפּוֹלוֹ או אַסִקְלִיפְּיוֹס (Asklipios).

כך או כך, בחפירות באתר נמצאו עמודים דוריים רבים, כל עמוד בנוי מאבן אחת. סך הכל אותרו כאן 11 עמודים בצדו הרחב של המקדש ו-6 בצד הצר שלו.

כמו כן נחפר חלק מהסטִילוֹבַּטֶה (Stylobate), היא רצפת המקדש. נמצאו כאן גם אֶנְטַבְּלַטוּרוֹת (Entablatures), שהם חלקים מהחלק העליון והעיקרי במבנה שנבנה בסגנון הקלאסי. האנטבלטורה שנמצאה כאן היא החלק העליון והמשולש, שנמצא מעל לכותרות העמודים ונראה בחזית המבנה.

בחפירות בקרדקי נמצאו גם מספר כלי חרס ופסל קטן של האלה קיבלי.
וְלַחֶרְנָה
#על האי עם הכנסייה היפה

וְלַחֶרְנָה (Vlacherna) הוא אי קטן ושטוח, המחובר לפרבר קנוני (Kanoni), שנמצא סמוך לשדה התעופה של קורפו. תוכלו להגיע לכאן בטיול קצר ונחמד מקרקירה, העיר קורפו.

למעשה יש כאן שני איונים קטנטנים, שהאי הזה הוא אחד מהם. ולחרנה מחובר ליבשה באמצעות גשר. על כולו יושב מנזר מהמאה ה-17, הנושא גם הוא את השם ולחרנה, או ליתר דיוק "כנסיית הבתולה של ולחרנה".

הסמיכות לשדה התעופה, השוכן 100 מטר מכאן, על לגונה שנקראת חלקיופולוס, הופכת את ולחרנה למקום מצוין לחובבי המראות ונחיתות מטוסים. בנוסף, ליד הכנסייה תראו חנות מזכרות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/8l_nEUKp6LQ


ותמונות מרהיבות שלו:

https://youtu.be/THGLrjuqM14
העיר קורפו, קֶרְקִירָה
#על העיר המרכזית והראשונה בקורפו

עם שטח של כ-42 קמ"ר, העיר קורפו, או קֶרְקִירָה (Kerkyra), היא העיר הגדולה והמרכזית בקורפו ובירתו של האי. העיר העתיקה הזו היוותה את הבסיס להתיישבות באי. זוהי עיר ציורית ומקסימה, שנבנתה בחלק העתיק שלה בבנייה ונציאנית אופיינית ונמצאת בין שתי מצודות עתיקות. היא עתירת סמטאות יפהפיות, עם כנסיות בכל פינה, חנויות ושווקים.

הסופר פלמבוריארי אמר עליה פעם ש"העיר קורפו היא ונציה ונאפולי, יש בה מגע של צרפת ויותר מקורטוב של אנגליה וזאת כמובן חוץ מהיותה יוונית". ואכן, קורפו היא יעד תיירותי מהפופולאריים בים היוני ויש בה עירוב מקסים של סגנונות הבנייה של כובשיה במהלך השנים, מוונציה, דרך סיציליה, טורקיה, צרפת ואנגליה.

החלק המעניין בבירת האי הוא העיר העתיקה שלה, המשתרעת על חצי אי קטן. זהו רובע ונציאני עתיק, שמור היטב, ששתי מצודות חולשות עליו משני צדדיו. המצודות הללו, שני מבצרים ונציאניים שנבנו במאה ה־16, ניצבות על שתי גבעות ומשקיפות על העיר, במיקום אסטרטגי שנועד להגן על העיר הקדומה. הם מכונים "המבצר הישן”, לזה שיושב על לשון יבשה בצד הים ו"המבצר החדש”, שהוא המבצר שבצד האי.

העיר העתיקה, שאף הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, מציעה מבוך נפלא, לשיטוט בין סמטאות צרות ומפותלות, הפוגשות כיכרות קטנות וחצרות פנימיות זעירות.

שיטוט בסמטאות קֶרְקִירָה העתיקה יציג לכם מבוך מקסים של רחובות אבן צרים. בתים ישנים, עם תריסים צבעוניים, גפנים משתרגות, כביסה תלויה בין הבתים ורעפים מתפוררים שידגימו אותנטיות מהי. בכל קרן רחוב תציץ כיכר קטנה, כנסיה מקסימה או חצר פנימית שלווה. יש כאן טברנות, מסעדות, חנויות וברים. בבתי מלאכה קטנים, תראו כיצד תופרים בגדי תחרה או מייצרים תכשיטים מקומיים, הכל לפי המסורת היוונית העתיקה. גנים נסתרים וחנויות מפתיעות ישלימו לכם כאן יופי של סיור.

המקום המרכזי בטיול בעיר העתיקה הוא, ללא ספק, טיילת ה"ליסטון". זוהי הטיילת המרכזית של העיר והיא מתחילה למרגלות המצודה הישנה ומובילה היישר אל לב העיר העתיקה.


#תולדות העיר
הפעם הראשונה שהאי קורפו מוזכר בכתובים היא ככל הנראה במאה ה-8 לפני הספירה. אז נוסדה בו מושבה קוֹרִינְתִית, ששכנה מדרום לעיר העתיקה של היום.

במהלך השנים הייתה העיר לנקודת מסחר חשובה בדרכי הים התיכון. הרומאים, שכבשו אותה בשנת 229 לפנה"ס, הפכו אותה לראש הגשר במסעות הכיבוש שערכו אל יוון ולעבר המזרח כולו.

הפלישה הברברית במאות ה-5 וה-6 גרמה לתושבי העיר להתרכז באי, במקום שבו ניצבת המצודה העתיקה של ימינו, באזור הצפון-מערבי של העיר קורפו.

היה זה במאות ה-13 וה-14 כשהעיר נשלטה על ידי ממלכת ונציה, נסיכות אפירוס וממלכת נאפולי, בזו אחר זו. בשנת 1386 היא שבה לשליטה של ונציה ונותרה בשליטתה עד שנת 1797. בארבע מאות השנים הללו היא שגשגה ופרחה מאוד.

משנת 1797 נשלטה קורפו על ידי הצרפתים ואחריהם הגיעו לכאן חיילי האימפריה הבריטית. החל משנת 1864 הפכו האי קורפו ובירתו, לחלק מהממלכה היוונית, שקיבלה את השליטה עליו.

בתחילת המאה ה-21, בשנת 2007, הפכה העיר העתיקה של קורפו להיות אתר מורשת עולמית, לאחר שהוכרזה כזו על ידי אונסק"ו. זהו מעמד סמלי, אבל בעל משמעות רבה בעולם התיירות ובתרבות.


#העיר החדשה
כמובן שיש גם חלק מודרני לקֶרְקִירָה. בכלל, לעיר קורפו, בניגוד לערים שבאיים היווניים האחרים, יש ארומה אירופית ברורה. זה בא לידי ביטוי באדריכלות והעיצוב שלה, אך גם באווירה הכללית השוררת בה, בבילויים, דרך השופינג, האוכל וכדומה.

כבכל עיר מרכזית, גם בעיר החדשה של קורפו, תמצאו מגוון חנויות גדול, מסעדות רבות, פאבים וברים. וכמו ערים מודרניות רבות באירופה, גם כאן תמצאו את חנויות המותגים המפורסמים והמבוקשים וסניפים של הרשתות העולמיות הגדולות והמצליחות.

יש כאן מגוון חנויות, מחנויות בגדים ועד למזכרות. לצידם תמצאו מגוון בתי קפה ומסעדות, שוק ומוסדות עירוניים.

העיר החדשה בקורפו בולטת לא פחות, גם באפשרויות הבילוי וחיי הלילה הרבות שיש בה. כאן תוכלו לבלות, מבלי להשתעמם, לא רק בשעות היום, אלא גם עמוק אל תוך הלילה.


#טיפים
ממרבית בתי המלון הרחוקים מהעיר תמצאו שאטלים שייקחו אתכם, כמה פעמים ביום, אל מרכז העיר. משם תוכלו להמשיך רגלית או במונית, לכל מקום שתרצו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/RRELMh82X5w


הבזאר בעיר העתיקה:

https://youtu.be/XQlqVFuU79s


ביקור במקום:

https://youtu.be/m-hINm1VtO4


ומהאוויר:

https://youtu.be/5q-72cBDT0M
54 דרימי נייטס
#על המועדון המדהים של קורפו

54 דרימי נייטס (54 Dreamy Nights), בעברית "54 לילות חלומיים" הוא מועדון המנגן מוסיקת האוס, היפ הופ ולא מעט מוסיקה יוונית טיפוסית לריקודים.

את המוסיקה והריקודים מלווים מופעי אור מרשימים והופכים את הבילוי כאן לחוויה נהדרת שלא כדאי להחמיץ.

בימי שישי ושבת מתקיימים כאן אירועים שונים, בהובלה של די.ג'יי מקומיים והמקום נוטה להיות צפוף יותר.


#טיפים
המקום פתוח בקיץ בכל ערב עד חצות.

בשיא העונה המועדון פתוח בכל ערב. בחורף הוא פתוח רק בשישי ושבת.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/O8vWquH6gn0


ביקור במקום:

https://youtu.be/y7p9PN4gEJM


בר סייב רוק
#על הבר עם הרוק המובחר

סייב רוק בר (Save Rock Bar) הוא פאב קטן שבו מנגנים מוסיקת רוק נהדרת. על קירות הבר תראו עטיפות של אלבומי רוק מיתולוגיים.

הדי ג'יי יזרוק אתכם לא עם לעבר המתוק, במיוחד כשהוא ינגן כאן הרבה מוסיקת רוק איכותית משנות ה-70, 80 ו-90.

יש כאן אווירה מצויינת, משקאות טובים, צוות נהדר ומקום שמלא בחובבי רוק אמיתיים. כמוכם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ilI5xz2JNGs
דיזי בר
#על המועדון עם המסיבות המעולות

דיזי בר (Dizi Bar) הוא מועדון עם מסיבות נושא מלהיבות שסוחפות את המבקרים ומותירים חווייה נהדרת. למסיבות שנערכות כאן מגיעים רבים, הן תיירים המבלים באי חופשה והן מקומיים רבים ובני האי קורפו.

עם משקאות וקוקטיילים מגוונים ומצויינים ומוסיקה בשלל סגנונות שונים, כולל מוסיקת רגאיי, מוסיקה יוונית ומוסיקת די ג'ייז לריקודים, כולל דאנס וטראנס, המועדון הזה, שפועל רק בסופי שבוע, הוא הצלחה מקומית.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OYC5DSK7Xac
חוף קאבוס
#על החוף עם הבילויים בערב

חוף קאבוס (Cavo D'Oro) הוא אחד ממרכזי הבילויים של קורפו והחוף הרשמי של הצעירים והסטודנטים. מדי שנה נוהרים אליו תיירים רבים מאירופה, בדגש על תיירים מבריטניה. הללו מגיעים לכאן להשתזף, לא פעם בעירום חלקי, ומן הסתם גם לטבול במים הקרירים.

החוף שאורכו כ-3 קילומטר, הוא מחופי הרחצה הפופולריים באי. במהלך היום תמצאו לאורך החוף פעילויות ספורט ימי ומתקנים שונים ומגוונים לספורט כזה. יש כאן פעילויות ואטרקציות, מצלילה ומצנחי רחיפה ועד שיט בסירות להשכרה.

אבל בשעות הערב הופכים החוף ועיירת הנופש המפורסמת הצמודה אליו, קאבוס גם היא, עוד יותר רותחים ומלאי פעילות. זה לא רק מגוון המועדונים, הברים והטברנות שיש בהם. בחוף ובעיירה החמודה תמצאו מסיבות קיץ רבות ושוות, מה שיספק לכם אחלה חיי לילה בחופשה שלכם בקורפו.


#טיפים
מתקני החוף כאן מצוינים, כולל מיטות שיזוף ושמשיות להשכרה וכמובן שירותים ומקלחות.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/N8YLDDS1g4g


גם מהאוויר:

https://youtu.be/qDof1omlvLU


תמונות:

https://youtu.be/K0XJOAuSQss
המערה הכחולה בקורפו
#על המערה הכחולה שבאי הסמוך לקורפו

המערות הכחולות בקורפו (Paxos Antipaxos Blue Caves) הן בעצם כלל אינן באי הזה, אלא באי פקסוס (Paxos) הסמוך. מה שלא גורע מהכיף של השיט אליהן, במיוחד כשמדובר בשיט של צעירים, המשולב גם בשחייה, מוסיקה, שתייה ובילוי על הספינה עצמה.

למעשה, יש כמה מהמערות הללו והן נמצאות בשני איים - באי פקסוס ובאי שמולו, אנטי פקסוס. המערות עצמן, חייבים לומר, הן נחמדות. אבל הן לא מדהימות כמו מערות דומות בעולם. אם כבר, אז השיט עצמו הוא העניין והמערות הן רק חלק ממנו. לשיקולכם!

בכל מקרה, בהפלגה ל"מערות הכחולות" הספינה נכנסת לתוך המערה, בעיקר לשם הרושם. בפועל המערה קטנה. אחרי זה יש שיט קצר ללגונה קטנה ובה ניתן לשחות ומשם לנמל קטן, עם כמה מסעדות תיירותיות.


#טיפים
המחיר אמור להיות כ-30 יורו לאדם.

היינו נוסעים רק אם יש לנו פנאי.


הנה השיט אל המערה הכחולה:

https://youtu.be/xPF351rFnzg


מבט מקרוב:

https://youtu.be/uiGCC48urY4


והמערה הכחולה השנייה - באנטיפקסוס:

https://youtu.be/kuW-F0yiHoI
הכפר קַסְיוֹפִּי
אי העכבר, פּוֹנְטִיקוֹנִיסִי
בֵּלָה וִיסְטָה
המוזיאון לאמנות אסייתית
ארמון מיכאל וגיורגיוס הקדושים


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.