» «
מכון מקאן
מכון מקאן
#על המקום לחובבי מוזיקה מצרית קלאסית

מקאן (Makan) הוא המכון למוזיקה מצרית שבגרדן סיטי בקהיר. כאן תוכלו לשמוע מופע מרתק של מוזיקה עממית מצרית. אם אתם חובבי המוזיקה המצרית הקלאסית, אתם תהנו מאד!

המופע הוא של קבוצת זמרים, בעיקר נשים, ששרה מוזיקת זאר, מוסיקה שמבוססת על שירים עממיים שמנקים ומזככים, לפי האמונה כאן, את נפש המאזין להם. היא כוללת בלדות כפריות מצריות וסודאניות והזמרת הראשית במופע היא המייסדת שלו.

המופע מתקיים בוַוקָאלֶת אֶל-רוּרִי (Wekalet El Ghouri), ליד מסגד אל אזהר, בניין גדול הנסתר על רחוב סמוך לרחוב של שוק חאן אל חלילי.


#טיפים
שימו לב שהביקורות מצויינות, אם כי יש מופעים שונים ואין בטחון מוחלט בכל מופע בתכנית.

ההופעות הן לרוב בימי רביעי וחמישי. מומלץ ליצור קשר דרך המייל [email protected] או באתר שלהם ולהזמין מקום.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/YdeoLJZXodg


ועוד ממנה:

https://youtu.be/JSas3xn_VdU
La Terrazza taverna
לה טראצה טברנה
#על הטברנה עם המוסיקה היוונית


לה טראצה טברנה (La Terrazza taverna או La Terrazza Kitchen Bar) שבאי רודוס היא פנינה אמיתית מול הים בעיר רודוס, אבל היא בהחלט לא מסתפקת בכך.

כי לה טראצה ממוקמת בלב האי, במרחק הליכה מהנמל, ומציעה שילוב נהדר בין אוכל טוב, מוזיקה ונוף מדהים לים.

כאן תאכלו את המזה היוונית המעולה של המקום, עם מבחר מזטים נהדר ומנות עיקריות שוות, כשברקע מתנגנים צלילי המוזיקה היוונית החיה הטובה ביותר.

המוזיקה בטראצה כוללת סגנונות שונים של מוזיקה יוונית, החל ממוזיקת ה"רמבטיקו" (rebétiko), מוזיקת הנשמה היוונית, ועד ה"לאיקו" (laïkó), שהיא המוזיקה היוונית העממית והפופולרית.

הנוף מהטברנה, כאמור מרהיב. נהדר להתפעל מיופיו של הים התיכון וממראה המים שכמו נוגעים בהרים, כשלצד זה שירות הלקוחות נעים ומתחשב והבעלים גם הוא מאוד ידידותי.


הנה המוזיקאים בלה טראסה:

https://youtu.be/_ep5a_1SKDM


ורגוע רגוע - יבש יבש:

https://youtu.be/HwhN8AYejAc
ריזלטו קלאב
רִיזַלְטוֹ קלאב נסגר
#על המועדון עם המוסיקה היוונית האותנטית


הערת מערכת: נראה שהמקום נסגר.





מועדון רִיזַלְטוֹ קלאב (Resalto club) שבאי רודוס מספק היטב את חוויית המוזיקה היוונית המוצלחת. כאן תוכלו להתחבר להווי והבילוי היווניים, בהופעות חיות שאופייניות כל כך למועדונים הגדולים של בירת יוון אתונה. גם רודוס על המפה.

ה"ריזלטו" הוא מועדון תוסס ופעיל, בו מתקבצים חובבי המוזיקה הזו, גם מקומיים וגם תיירים רבים, לערבים מלאי שירה, שמחה ואלכוהול.

במועדון, שממוקם מול המסגד, בעיר העתיקה של רודוס, יש הופעות חיות של מוזיקה יוונית בסגנונות שונים, החל מה"לאיקו" (laïkó), שהיא המוזיקה היוונית העממית ועד מוזיקת ה"רמבטיקו" (rebétiko), מוזיקת הנשמה היוונית.


#טיפים
רןצים לגוון? - רבים נוהרים למועדון האסטרא הפופולארי להופעות חיות. חפשו את Astra live.
Caramela LIVE Stage Athens
כַּרְמֵלָה מוזיקה יוונית חיה
#על מועדון שכולו מוסיקה חיה

במועדון ה"כַּרְמֵלָה" (Caramela LIVE Stage Athens) או תיאטרון טוקיו (Tokyo theater) תוכלו ליהנות מהופעות של מוזיקה יוונית פופולרית ועכשווית.

ההופעות כאן מתאפיינות בסאונד מעולה, אווירה מדהימה, שמחה גדולה וריקודים על השולחנות. בכל ערב כזה מופיעים כמה זמרים, המתחלפים אחד אחרי השני.

בין המופיעים כאן תמצאו כוכבים יווניים גדולים, מהליגה של ניקוס ורטיס, פלוטרכוס, ספקיאנקיס ועוד.


#טיפים
המועדון נמצא 15 דקות נסיעה ממרכז העיר, באמצע הדרך בין אתונה לנמל פיראוס.

הכניסה חינם, עם הזמנת מינימום לשולחן, של בקבוק בכ-140 יורו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/fj7fIFpbDh0


הופעה במקום:

https://youtu.be/vG1teqhLCBo


ומועדון לכל דבר:

https://youtu.be/VFCyDwvRMtU

מוסיקה עממית

YTON the music show
אִיטוֹן מועדון מוזיקה יוונית
#על המועדון למוזיקה יוונית חיה

אִיטוֹן (YTON the music show) הוא מועדון ענק למוזיקה יוונית. אתונה הרי מלאה בטברנות ומועדונים המציעים אוכל נפלא עם מוסיקה חיה, מרבטיקו עם נגני בוזוקי, גיטרה ושירה ועד למועדוני ענק עם הופעות של גדולי האמנים כאן.

למעשה, איטון הוא המועדון של זמר הלאיקו פופ היווני ניקוס ורטיס באתונה. עם מראה של אליל יווני, נגינת גיטרה נפלאה, קול מדוגם ושירים אגדיים, הוא כבר מזמן אחד המצליחים בזמרי יוון. עם השנים ורטיס הפך לכוכב בינלאומי שמופיע בעולם כולו. המועדון הזה מאפשר לו להופיע לקהל שלו ובתנאים שהוא מעדיף. הוא עולה בד"כ ב-2:00 אחרי זמרי החימום.


#טיפים
ניקוס ורטיס מופיע כאן בחודשי החורף והאביב, לרוב בערבי יום שבת וראשון. פרטים באתר.

המקום נפתח בסביבות 23:30. סוף ההופעה בסביבות 5:00 בבוקר.

העלות מאות יורו לשולחן לזוג. לחיסכון או רק טעימה קצרה מהחוויה, בקשו לעמוד ממושכות ליד הבר בכ-20 יורו לאדם וכולל משקה.

ליד המועדון ממתינות עשרות מוניות לאורך כל הלילה.


הופעה כאן של Nikos Vertis:

https://youtu.be/gs3LU5I08bA


עוד הופעה במועדון:

https://youtu.be/yFiaQGcZfsg


ושוב ורטיס, עם תפאורה ובמה מושקעת:

https://youtu.be/_XEYX_uQwLM
פאדו אין שיאדו
פאדו אין שִׁיאָדוֹ
#על תיאטרון הפאדו הנהדר והאמנותי

דומה שבשיאדו תוכלו לשמוע את הפאדו בכל מקום. מזמרי וזמרות רחוב ששרים פאדו תמורת מעות קטנות ועד למשאית הפאדו שבה מנגנים תמורת טיפים - תיירות הפאדו נהנית כאן מעודף היצע.

אבל פאדו אין שִׁיאָדוֹ (Fado in Chiado), או פאדו בשיאדו, הוא עולם אחר. זה תיאטרון קטן, שמוקדש לשירת הפאדו האמנותית. הסגנון העממי מלנכולי ומסורתי עולה כאן על במה אמיתית ומופיע במכובדות קלסית.

זו חווייה נהדרת לחובבי מוסיקה אמיתיים. עם הרכב משמעותי של 3 נגנים ושני זמרי פאדו, תוכלו לקבל כאן קונצרט של קצת פחות משעה, של שירה ומוסיקה נהדרת. מדי פעם אפילו יפעילו אתכם כקהל ויעודדו אתכם להיכנס ולו לרגע, לעולם של הפאדו.

כאן אמנם לא יפנקו באוכל ושתייה בזמן המופע. אבל אם אתם מפרידים בין החוויות - הגעתם למקום הנכון. אוכל יהיה אחר כך במסעדה טובה!


קטע מקרוב:

https://youtu.be/VAYd-JTZGqg


ועוד צלילים:

https://youtu.be/drft9OxFDS0
Astrofeggia
אסטרופגיה
#על מועדון הרבטיקו באתונה

חלל קטן, אוכל פשוט, אווירה עממית ומוזיקה נהדרת - אסטרופגיה (Astrofeggia) הוא מועדון למוסיקה יוונית, בו תוכלו לשמוע כמה גברים בעלי קול מחוספס ולעתים גם נשים. המבצעים יושבים על הבמה ושרים את נשמתם, לרוב בשירים המתארים חיים של סבל, מצוקה ועוני. מלווים אותם בדרך כלל כלי נגינה, ביניהם בוזוקי, בגלמה, גיטרה, תוף וכינור מסורתי.

הסגנון במועדוני הרבטיקו שבאתונה הוא סגנון שהתפתח בפיראוס הסמוכה. ואכן, כמו רוב המועדונים למוסיקה יוונית בעיר, גם אסטרופגיה מתמחה במוזיקת הרמבטיקו, או בשם המדויק יותר רבטיקו. זהו סוג של מוסיקה יוונית עממית, שהתפתח בעיקר בערי נמל כמו פיראוס, שבהן התגוררו מהגרים יוונים שעברו אליהן בחילופי האוכלוסין ההיסטוריים שבין יוון לטורקיה.


#מהו סגנון הרבטיקו של המוסיקה היוונית?
לכל עם יש את הבלוז שלו. אצל היוונים הבלוז הזה עני כמו אצל כולם, אבל הוא מקושט במזרחיות, כאב והמון אוזו, האלכוהול שלהם. קוראים לו רמבטיקו, מבטאים רבטיקו (Rebetiko) והוא טרגדיה שיש לה צלילים ונשמה.

הרבטיקו הוא מוסיקה שלא החליטה מהי בדיוק. מדובר במוסיקה שנולדה בקו התפר של היוונים, תושבי אסיה הקטנה שבתורכיה בעצם, שהוכרחו לעבור ליוון בשנות ה-20 של המאה הקודמת.

זה היה הטרנספר הידוע בעידן המודרני. תורכיה ויוון, שתי יריבות קשות, סיכמו ביניהן אחרי התבוסה היוונית האיומה, על חילופי אוכלוסייה. החלפת האזרחים הבטיחה לבטל אחת ולתמיד את תופעת המתנחלים שיושבים בשתיהן, יוונים השוכנים בתורכיה ותורכים שמתגוררים ביוון. המנהיגים ראו בזה פתרון מצוין, אבל מישהו שכח שמדובר בבני אדם.

בכך הפכו בבת אחת אלפי יוונים שחיו חיים טובים בתורכיה למהגרים עניים ביוון. זו הייתה לכאורה מולדתם אבל חלקם הגדול חש בה זר ומוזר. מנהגים, אופי ואפילו מראה, הכל הבחין ביניהם לבין היוונים, אבל במיוחד פגעה בהם ההתנשאות הזו, שהציבה אותם למטה. מאד נמוך למטה.

המוזרה ביותר הייתה המוסיקה שתצמח להם, מוסיקה נחותה שצמחה בטברנות האפלוליות בשכונות העוני של המהגרים שהם היו. מפיראוס ועד סלוניקי, הרבטיקו הייתה מוסיקת הגולים שלא מוצאים את מקומם, מתפרנסים בקושי, מכורים לטיפה מרה ולסמים ומבכים את גורלם בגעגוע לעבר שכבר נגמר ולא ישוב.

הלחנים של מוסיקת הרבטיקו היו גם הם מפוצלים ולא דומים לשום דבר. עם כינור ובגלמה, עוד וקאנון, ביחד עם בוזוקי וגיטרה, הם חיברו מוסיקה תורכית וערבית עם יווניות והיו מחוברים לטקסטים עמוסי כאב, עוני וייאוש. רק בשנות ה-70, עשרות שנים אחר-כך, יגלו היוונים את הקסם של השירים של אנשים שמצאו את עצמם פעם באמצע החיים, נאבקו על זכותם להיחשב ליוונים אמיתיים ולשמור על משהו מתרבותם הישנה. אז היא תהפוך לאגדה וללהיט ענקי ביוון וברחבי העולם.

אבל מי האמין אז, בשנות העשרים, במאורות רוויות האלכוהול והחשיש שבהן שרו אמני הרבטיקו, לא מעט מהם יהודים מוכשרים, שיום יבוא והם יהיו לכוכבים. מי חשב ששמות כמו צ'צ'ניס, ריטה אבדזי, מרקוס ומוואקאריס, סטלה חסקיל, והכוכבת הגדולה רוזה אשכנזי, האחרונות יהודיות, יעוררו גל הערצה שכזה. הרי כולם היו אז אנשי שוליים שהמוסיקה הייתה בשבילם פרנסה והצלה והם שרו ל"מאנגס", אנשי שכונות שנעו בין הפשע לאבטלה ועבודות קשות-יום והחוק כל הזמן חיפש.

כמו הבלוז האמריקאי שהיה לג'אז המצליח, כך הרבטיקו הפך למוסיקה שכל יווני עתה מחבק בחום ומאמין שהיא השורשים המוסיקליים שלו ושל יוון. הו, איך שתקליט רבטיקו מסתובב...
אסקוינה דה אלפמה
אסקוינה דה אַלְפָמָה, בית הפאדו
#על בית הפאדו המוצלח שמשלב מסעדה טובה

בתי פאדו (Fado) רבים יש בליסבון, שבהם תרצו ודאי לשמוע זמרת או זמר שמבצעים מעמקי הנפש, קלאסיקות פאדו עממיות ויפות ושרים את הבלוז הנוסטלגי ואת שירי האהבה של פורטוגל.

אחת הזירות העיקריות לבתי פאדו היא אַלְפָמָה (Alfama), הרובע הציורי של העיר. מי שממש מחפשים איכות ואותנטיות יגלו לכם שהבחירה בין המקומות הללו ממש אינה קלה. יש הרבה מקומות מסחריים, שהאיכות המוזיקלית נמוכה.

המסעדה ובית הפאדו אסקוינה דה אַלְפָמָה (Esquina de Alfama), לעומת זאת, היא אחד המקומות הנחמדים בליסבון. כאן תוכלו ליהנות מהופעת פאדו חיה ואיכותית, ביחד עם מסעדה טובה.

בין מנות דגים על האש שלידן קנקני יין טוב, אסקוינה יאפשר לכם ליהנות מאמנות השירה הפורטוגזית. אם תרצו מקום נקי מאוכל, שהחוויה בו מוזיקלית נטו, יש עוד הרבה מועדונים עממיים ובתי קפה אותנטיים בעיר, כגון ה"פאדו בשיאדו" שתמצאו ברובע שיאדו בעיר.


זמרת פאדו כאן:

https://youtu.be/CfYjpRMwUog


וזמר פאדו:

https://youtu.be/d8arQ4UW9Eg


טשקה דו שיקו
טשקה דו שיקו
#על בית הפאדו עם הטאפאס

שירת הפאדו הפורטוגזית היא שירה עממית, אם תרצו זה הבלוז של פורטוגל. זו שירת אהבה ועצב, שבאה מעמקי הנפש, שירה רגשית, נוסטלגית ועדיין מלאת תקווה.

מבין בתי הפאדו (Fado) שברובע באירו אלטו הנהדר שבליסבון יש רבים שהם ברמה נמוכה וכאלה שבהם תאזינו לקונצרט שלם של פאדו, שרבים עלולים למצוא מעט מייגעת. שילוב נכון ונחמד של שירת פאדו נפלאה ולעניין, תוכלו ליהנות בהופעה טובה בבית הפאדו טשקה דו שיקו (Tasca Do Chico).

זה מקום קטן ודחוס בקטע טוב וחמים, שבו תוכלו לשבת ליד שולחנות עץ קטנים, עם ספסלי עץ ללא משענת. בהופעת הפאדו כאן ישיר הזמר או הזמרת בליווי של צמד נגני גיטרה. במהלכה תוכלו להאזין לזמרת הפאדו ולהזמין משקאות ומיני "פטישקוש", המקביל הפורטוגזי לטאפאס.

זו חווייה נכונה למתחילים ומי שלא מנוסים בהאזנה לשירת הפאדו, כי אחת לכמה שירים עושים כאן הפסקה. מי שמעוניין להמשיך את הערב במקום אחר, משלם ויוצא. במקומם נכנסים אורחים נוספים ותופסים מקום. זה מאפשר חווייה מודולרית - מעין פאדו כפי יכולתך...


#טיפים
הזמינו מקום מראש, במיוחד בקיץ.


זמר:

https://youtu.be/7h3Q2qJfxCg


זמרת:

https://youtu.be/FYc9j75y-So


פאדו:

https://youtu.be/7wmI1K7Z4BA
רחוב המוסיקה גליפ דדה
#על רחוב חנויות המוסיקה של איסטנבול

גליפ דדה (Galip Dede Caddesi), שיוצא מכיכר טונל, מכונה כאן "רובע המוזיקה של איסטנבול".

אוהבי המוסיקה, אתם עומדים לחגוג כאן! - ברחוב הזה יש ריכוז משמעותי של חנויות מוסיקה וכל מה שקשור בהפקה, יצירה, ביצוע והאזנה לה.

מחנויות לכלי נגינה, דרך ציוד הגברה, קונסולות, פטיפונים, ציוד ועמדות לדי ג'יי. יש כאן חנויות דיסקים וקלטות ושלל מוצרי מוסיקה אחרים. כאן תוכלו למצוא כלי נגינה טורקיים, כמעט כל כלי הקשה, גיטרות אקוסטיות וחשמליות, כלי נשיפה, מקלדת וציוד למוסיקה אלקטרונית מכל הסוגים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/wxpHuFEKc_4


ועוד הרכב מנגן ברחוב המוסיקה:

https://youtu.be/9Nu9C3li8es
מוזיאון התופים בטוקיו
#על מוזיאון התופים של יפאן

מוזיאון התופים של טוקיו (Drum Museum) הוא מוזיאון פרטי אך מרשים, שהוקם על ידי חברה לייצור של תופים יפאניים. הוא קיים כבר מעל 150 שנה, מאז שנת 1861.

כמו שוודאי הבנתם, המוזיאון הזה מוקדש כולו לקצב ולצליל. לתופים יש תפקיד מרכזי בתרבות היפאנית. זה בעיקר בזכות תפקידיהם של תופים בפולחן הדתי הנהוג ביפאן. היפאנים, מסתבר, מחשיבים את התוף לכלי שיש בו מידה רבה של קדושה.

ומוזיאון התופים של טוקיו מציג סוגי תופים רבים, מכל פינות העולם ומתקופות שונות. לכל תוף יש את סגנונו המיוחד, העיצוב שלו, החומרים שמהם הוא מיוצר וכמובן - הצליל האופייני שלו. וההפתעה היא שעל רוב התופים תוכלו להקיש כרצונכם!

אגב, אם יהיה לכם מזל, תזכו לצפות באחד ממופעי התיפוף המרהיבים שמתקיימים במוזיאון.


#טיפים
בשל ההתייחסות היפאנית אל התוף, נהוג לכבד את המקום.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/3m8E70McwwM


ילדים ותופים במוזיאון:

https://youtu.be/H6deg3m1lvU
מוזיאון כרמן
#על המוזיאון לזכר הכוכבת הברזילאית הגדולה

מוזיאון כרמן מירנדה (Museu Carmen Miranda) הוא מוזיאון שמוקדש לדיווה הברזילאית כרמן מירנדה, הזמרת והשחקנית שבשנות ה-40 של המאה הקודמת, הפכה מכאן להצלחה עולמית.

המוזיאון על שמה משרטט קווים לדמותה המרתקת והססגונית של מי שהייתה אחת היוצרות הידועות ביותר שיצאו מברזיל, אל העולם כולו.

אחרי מותה, בשנת 1955, בעלה תרם למוזיאון שכאן, את את אוסף התלבושות המדהים שצברה הדיווה הברזילאית בחייה. יש בו מעל 3,000 בגדים, נעליים ופריטי לבוש שונים, והם מוצגים כאן ביחד עם שלל מזכרות, תמונות, תסריטים וספרים.


#מי הייתה כרמן מירנדה?
מירנדה, שנולדה בפורטוגל וגדלה בברזיל, החלה את הקריירה שלה ב-1930, עם להיט ראשון. מכאן היא החלה להתפרסם והביאה לכל פינות תבל את בשורת הסמבה הברזילאית.

בשנת 1939 מירנדה הופיעה בסרט בשם "בננה טרה" (Banana Terra), כשהיא לבושה בתלבושת המסורתית של באהיה ועל ראשה כובע פירות ענקי. המראה הזה עתיד להפוך מכאן לסימן ההיכר שלה ועד היום ניתן לראותו בתקופת הקרנבל, על חוגגים רבים.

בין השנים 1953-1940 יצאה מירנדה את גבולות ברזיל והייתה לכוכבת-על עולמית. היא הספיקה לככב בלא פחות מ-14 להיטי קולנוע הוליוודיים. עד היום היא נחשבת הברזילאית היחידה שחותם ידיה מוטבע בשדרת הכוכבים שבהוליווד.

כך יצא שבשנותיה הקצרות הפכה מי שמתה בגיל צעיר יחסית, למלכת הסמבה של ברזיל והכוכבת הגדולה ביותר של ברזיל בעולם. היא גם נחשבת ליקירת הקהילה הגאה של ברזיל ובמיוחד אהובה על הטרנסווסטיטים.


#טיפים
המוזיאון הופך ל"אוסף כרמן מירנדה" בתוך "מוזיאון הקול והתמונה" החדש שנבנה בימים אלו. בקרוב הפתיחה!

תערוכות מיוחדות מתקיימות במוזיאון, בחודשים פברואר ואוגוסט של כל שנה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/auIfnXCyElQ
קוֹרָאל דֶּה לָה מוֹרֵרָה
#על השילוב המושלם בין פלמנקו לאוכל


מסעדת קוֹרָאל דֶּה לָה מוֹרֵרָה (Flamenco Restaurant El Corral de la Morería) היא מוסד של ממש במדריד. המסעדה הזו היא הוותיקה ביותר שמשולבים בה אוכל ומופע מחול, אבל זה לא רק הוותק שעושה אותה לכזה מוסד נחשב - הקוראל מפורסמת בשילוב הנהדר שהיא עושה, בין אוכל איברי מצוין ובין מופעי פלמנקו להנאת הסועדים.

בארוחה ניתן לאכול כאן מטאפאסים מעוצבים וטעימים ועד מנות יקרות וטעימות, כמו שרימפס, צדפות וגספאצ'ו אנדלוסי עם ג'לי עגבניות.

המסעדה שנמצאת בלב העיר העתיקה של מדריד מעוצבת בסגנון קסטיליאני אמיתי וההרגשה היא כאילו נקלעתם למקום שנתקע כמה מאות שנים מאחור. במיוחד תורמים להרגשה הזו הרהיטים והמנורות שמעוצבים כאן בסגנון המאה ה-18.

אל המסעדה הזו נוהרים כבר שנים שחקנים ופוליטיקאים, שבאים לסעוד מהמנות האיבריות הנהדרות שבה. מי לא סעד כאן? - ממלך ומלכת ספרד, דרך המהפכן האגדי צ'ה גווארה, הצייר הנודע פאבלו פיקאסו והשחקנית ההוליוודית נטלי פורטמן.

המחירים כאן לא זולים, אבל כדאי לזכור שכאן משלמים גם על אוכל טוב וגם על מופע ספרדי של ריקודי פלמנקו ברמה מקצועית.


#טיפים
חובה להזמין כאן מקום מראש!

יש במסעדה שני מחזורים של ארוחה ומופע - הראשון מתחיל ב-20:00 והשני מתחיל בארוחה בשעה 23:15. תמיד כשעה וחצי אחרי הארוחה, מתחיל המופע.

המעוניינים במופע פלמנקו אמנותי לחלוטין, חפשו את Teatro Flamenco Madrid שאינו תיירותי ולא במסעדה.


מבט מקרוב בריקודי הפלמנקו שתראו כאן:

https://youtu.be/dtqx86YAUG8
מוזיאון הצבא הטורקי
#על מוזיאון הנשק וההיסטוריה הצבאית

עבור חובבי היסטוריה צבאית, מוזיאון הצבא (Istanbul Military Museum) באיסטנבול הוא מוזיאון חובה.

במוזיאון הצבאי הזה, של מי שהייתה פעם אימפריה רבת כוח ובעלת צבא חזק מאד, תוכלו אכן לראות אוסף מרשים של כלי מלחמה, נשק, מפות, מדים, תמונות, תחמושת מגוונת ומדים מהצבא העות'מני, צבא טורקיה ועוד.

במוזיאון תוכלו גם ללמוד על ההיסטוריה הצבאית של טורקיה ולראות מגוון ענקי של פריטים צבאיים מקרוב, כולל מאות כלי נשק בכל צורה וגודל, החל מרובים ואקדחים ועד לטנקים, מטוסים מתחילת ימי התעופה ועוד.


#המוזיקה הצבאית העות’מאנית
גם אם המוזיאון מרתק לחובבי ההיסטוריה והצבא, רבים מגיעים לכאן דווקא כדי לחוות את המוזיקה הצבאית של תזמורת הייניצ'רים, תזמורת הצבא המסורתית של טורקיה העות'מנית. התזמורת הצבאית הזו נותנת עוד פאן של חיי המוזיקה בעיר ותורמת להיכרות עם תרבות העבר של העיר איסטנבול.

התזמורת מופיעה במוזיאון עם הדגלים וכלי הנגינה שבהם נהגו הייניצ'רים לנגן לפני הקרב. חברי התזמורת לבושים בבגדים מסורתיים. הם מבצעים מוסיקה ושירים צבאיים מתקופת האימפריה העות'מנית, שממנה נולדה המדינה הטורקית של ימינו.

היניצ’רים היו מסדר אימפריאלי, שנוסד במאה ה-15 וליווה בעבר את החיילים הטורקים אל הקרב.


#טיפים
הופעת תזמורת הייניצ'רים מתקיימת בכל יום, בין השעות 15:00 ו-16:00, למעט בימי שני ושלישי, בהם המוזיאון סגור.

המעוניינים יוכלו לצפות לפני הקונצרט בסרט המספר על התזמורת וההיסטוריה שלה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/sZmYXbLxxXo
לוצ'יולה גרדן
#על המסעדה עם המוזיקה החיה

לוצ'יולה גרדן (Lucciola Garden) היא מסעדה, המשמשת באי קורפו גם כמקום לאירועים ושמחות.

המקום הוא בעל עיצוב פשוט ונעים. רבים אוהבים לשבת כאן, בגינה הנעימה והמוארת יפה לקראת הערב.

מעבר לאוכל טוב ושתייה, ללוצ'יולה גרדן יש חלק משמעותי בחיי הלילה של האי קורפו. בסופי שבוע תוכלו לשמוע כאן מוסיקה חיה ומשובחת, עם זמרת מלווה בנגנים טובים.


#טיפים
המקום פתוח בקיץ עד חצות.
האדיג'דראגאנובייט איזבי
#על טברנה בולגרית לחובבי בשרים

אם לא יצא לכם לבקר באף מסעדה אותנטית בעיר, במסעדת האדיג'דראגאנובייט איזבי (The Hadjidragana tavern) שווה לבקר.

הטברנה של האג'י היא סטקייה שתרצו לנעוץ בה שיניים. מדובר במסעדת בשרים מעולה בעיר סופיה, בה תוכלו לאכול כמה שתוכלו ולשלם מחיר סביר.

המסעדה עצמה נהדרת ויפה ומקושטת להפליא בקישוטים בולגריים אותנטיים. גם האווירה מיוחדת, עם זמרים שמופיעים ומוזיקה עממית ואותנטית בלייב.

האוכל כאן נהדר ומכל הסוגים. מבשרים מעולים וטעימים, דרך דגים, גבינות ומרקים מצוינים ועד למרק פטריות ומרק בשר נהדרים. המנות הראשונות פחות מרשימות מהשאר והן גם די מקבילות לסלט שהיה מורכב מהן אז אפשר לוותר עליו.


#טיפים
המחירים מעט יקרים יותר ממסעדות מסורתיות בעיר.

התפריט ענקי וקשה להתמצא בו. אם לא מסתדרים, שווה לבקש עזרה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/5NiCA-GjLo4?t=1m50s


ביקור במקום:

https://youtu.be/a0IbVWqIeEI


בלוגרים:

https://youtu.be/EU-dx-Wng_0
מסעדת אולד סיטי וול
#על המסעדה עם האווירה המיוחדת והשירה המקומית


אולד סיטי וול (Old city wall) היא מסעדה יפהפיה הממוקמת בחלל של מעין מרתף מקומר בחומה העתיקה של טביליסי.

החלל הפנימי צבעוני ומסקרן ועמוס עיטורים תקופתיים. מספרים שבשנות ה-20 של המאה הקודמת היה כאן בית מטבחיים.

אווירת ימי הביניים השורה כאן היא האטרקציה העיקרית והחוויה מיוחדת, במיוחד למי שלא זכה לסעוד במקום כזה בעבר.

אבל גם קולינרית יש ל"אולד סיטי וול" מה להציע. המנות גאורגיות רגילות אבל הן טעימות מאוד והסועדים לרוב נהנים.

כבר מהמנות הראשונות תוכלו להזמין סלט גרוזיני מסורתי, לנסות את ה"בדריג'אני", חצילים ממולאים בממרח אגוזים או סלט ירקות עם רוטב אגוזים (האגוזים מככבים במטבח הגאורגי).

יש גם סלסלת גבינה עם ירקות צלויים, מרק חרצ'ו (Kharcho), לוביו של שעועית חמוצה וגבינת סולוגוני, פטריות אפויות עם תפוחי אדמה וחצ'אפורים למיניהם. בעיקריות גם צלעות ברוטב מושלם, קערות עגל, חדקן או חזרזיר צלוי שמוגש עם העור בזיגוג דבש וירקות צלויים ברוטב.

כל הטוב הזה בא לצד יינות שווים ומקומיים או צ'צ'ה מקומי שהוא סוג של וודקה ותוכלו לקנח בין השאר ב"קמפוט" (Kampot) תוצרת בית או בעוגת פלמושי מקומית (שלא כולם אוהבים).


#מוזיקה חיה
לאווירה הימי בייניימית יתרמו גברים מקומיים שמתחילים, כאילו פתאום, לזמר שירי עם גאורגיים מסורתיים. לא ברור אם זה ספונטני כמו שזה נראה, אבל באמצע ארוחת הערב והיין יתחילו מספר גברים לשיר שירים ומזמורים גאורגים מקסימים, א-קפלה או בליווי גיטרה, בקולות עמוקים ומרגשים. תוך שנייה מפסיקים כל הסועדים את השיחות שלהם ומגיבים בתשואות רמות למחווה הספונטנית...

סיפרו לנו שיש ערבים עם מוזיקה עממית חיה של נגנים, אבל אין חוקים ליום ולשעות שבהן זה קורה. אז האוכל טעים, השירות טוב והמוסיקה והשירים, כשיש כאלה, מוסיפים לעניין. בתיאבון!


#רגע אחרי
כשתצאו מהארוחה כאן, המשיכו לצעוד דרך הפארק שמשמאל למסעדה ותראו לפניכם את ביצורי העיר העתיקים, עם החומות, המגדלים החצי עגולים ושרידי הגשר שהוביל אל הכניסה העתיקה של העיר המבוצרת. חתיכת היסטוריה יפה שגם מצטלמת יפה.


#טיפים
המוזיקה החיה או השירה הספונטנית בשולחן הגברים לא מתקיימים בכל יום ואם נופלים על יום משעמם, זה פוגם בחוויה מאוד. שווה להגיע בערב ולהציץ קודם כדי לוודא שזה היום עם המוזיקה...

המנות לא גדולות כמו שתתרגלו במסעדות המקומיות הרגילות, לידיעתכם.

המסעדה אינה זולה במיוחד. מה לעשות - חוויות ומיקומים מיוחדים עולים כסף.


אין אוכל - היום שרים:

https://youtu.be/TMfNBAP4VkQ


מועדון אסטרה לייב
#על המועדון הוותיק של האי

מועדון אסטרה לייב (Astra live Club) הוא מועדון בוזוקי עממי הממוקם בשכונת ספאגיה של יאליסוס, באי רודוס.

אסטרה לייב קלאב פעיל מאז 1997 וידוע בזמרים ובמבצעים המוכשרים שעולים לבמה לשיר ולנגן בוזוקי וכלי נגינה יווניים מסורתיים נוספים.

זהו מועדון הלילה היווני בדיוק כמו שדמיינתם אותו. על הבמה עומדים זמרים יוונים ושרים את נשמתם לצלילי הבוזוקי וכלי הנגינה המסורתיים. על הארץ פרחים שאנשים זרקו, ריקודים על השולחנות ועל הבמה שירה ונגנים שמלווים את חגיגת המוזיקה הזו.

רבים אומרים שבבוזוקיה המפורסמת הזו באי תוכלו לבלות עד השעות הקטנות בחוויה יוונית מהנה בטירוף ובלתי נשכחת.


#טיפים
דמי הכניסה באסטרה כוללים משקאות ראשונים וחטיפים. תוספות יהיו בתשלום נפרד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/EObpXJ7OhQM
מסעדת בית היין של אדג'ריאן
#מסעדת היקב והיין

ממוקמת בהרים ומציעה נוף מדהים לסועדים, במסעדת בית היין של אדג'ריאן (Adjarian Wine House) יש גם מסעדה עם יין טוב, אוכל טעים בדרך כלל והאווירה מאוד נחמדה.

ברקע שומעים מוזיקה עממית גאורגית. גם העיצוב של המתחם יפהפה, האווירה טובה והשירות הקשוב במסעדה ההיסטורית של בית היין גם הוא בדרך כלל טוב מאוד.

יקב זה, שנמצא בבעלות משפחתית, מייצר יינות יוצאי דופן כבר למעלה מעשור ומהווה יעד חובה לחובבי יין.

יש בבית היין של אדג'ריאן מבחר ראוי של משקאות ומנות מהמטבח הגאורגי המצוין. נראה שהם לא רק מייצרים כאן יין, אלא מביאים לכאן יינות נוספים כדי לגוון ולמכור.


#מה תראו כאן?
עם הגעתכם ליקב, יקבל את פניכם הצוות הידידותי שידריך אתכם בסיור בכרמים, ביקב ובחדר הטעימות. הסיור מתחיל בביקור בכרמים בו תלמדו על זני הענבים השונים הגדלים באזור ואופן גידולם.

מהכרם תעברו אל היקב שבו תוכלו ללמוד על ייצור היין. היקב משתמש בשיטות מסורתיות לייצור יין, הנהוגות עד היום בגאורגיה. תוכלו לראות את כלי החמר הגדולים המכונים "קווברי" קבורים באדמה, המשמשים לתסיסה ויישון של יין. המדריך יסביר את חשיבות הכלים הללו בייצור היין הגיאורגי וכיצד הם תורמים לטעמים ולניחוחות הייחודיים של יינות גאורגים.

חלקו האחרון של הסיור יהיה חדר טעימות היין. כאן תוכלו לטעום מהיינות המשובחים של היקב, כולם עשויים מזני הענבים המקומיים. הצוות יסביר את המאפיינים של כל יין ויענה על השאלות שלכם.


#מה מציעים כאן?
המקום הוא לא רק מסעדה, אלא מתחם בו ניתן ללמוד על ייצור היין המקומי. מעבר לטעימות היין תהנו כאן גם מהאוכל.

וכך, לצד טעימות של יינות גאורגיה השונים, כמו הצ'צ'ה והברנדי המקומי, זה יהיה המקום לאכול כמה מהמעדנים המקומיים.

כל המנות כאן טעימות מאוד, אבל למי שאוהבים להכיר מאכלים חדשים שווה להזמין את המאכלים המיוחדים לאזור, כמו קאימגי, סיורי ובוראנו. כמובן שיהיו כאן גם המטעמים הנפלאים של כל גאורגיה, כמו הצ'חוחבילי שהוא תבשיל עוף עם עגבניות ותבלינים,

בנוסף לאכילה ניתן כאן גם לחוות לראות את ההכנה של החצ'אפורי (Khachapuri) הלאומי שהתיאור של לחם טעים במילוי גבינה לא מתקרב לטעמו, את כיסון החינקלי (Khinkali) עם מגוון המילויים, אצ'ארולי (Acharuli) וממתק הצ'ורצ'חלה (Churchkhela) המסורתי - אותה שרשרת אגוזים צבעונית שנעטפת ברפרפת יין מתוקה.


#טיפים
בתום הסיור והטעימות ניתן לקנות יינות שתאהבו.

המקום נחמד גם לילדים.

הארוחה כאן לא זולה במיוחד, אך מחיר היין לא יקר.
או פלקו
#על בית הבירה העתיק בפראג

מאז סוף המאה ה-15 משמש "או פלקו" (U Fleku) כשילוב רב שנים בין מבשלה לבית בירה או בר היסטורי. בפראג, עיר עם מסורת בת שנים של שתיית המון בירה, מצליח המקום בן ה-500 שנות בירה, להתבלט כבית הבירה הוותיק ביותר בעיר.

את הבירה הכהה והעשירה של המקום, שנוסד ב-1499, מייצרים במבשלת הבירה של המקום עצמו. תוכלו לשתות אותה בלוויית נקניקיות מהגריל, בשר גוּלש וכופתאות.

הישיבה כאן עצמה היא במתחם בן 8 אולמות בירה או בגן הבירה הנעים. האווירה כאן מיוחדת, כשהאורחים ישובים לאורך שולחנות ארוכים ומשותפים, כמו בטירה עתיקה או בבית מרזח במאה קודמת כלשהי.

התזמורת כאן מנגנת מוסיקה עממית והאווירה מלהיבה. בשעות הפחות הומות מנגן כאן אקורדיוניסט משופם שמרקיד את המקומיים ומשעשע את התיירים. בסופי שבוע תוכלו לחזות כאן במופעי קברט מיוחדים.

למי שמוכן להתנסות גם בחוויות שהן יותר מבירה, שווה לנסות גם כוסיות בחרובקה קפואה. זהו סוג של ליקר עשבים נהדר ומסורתי, שהצ'כים מתמחים בהכנתו. שימו לב שהוא יקר יותר מבירה.

רבים רואים בבית הבירה האגדי הזה סוג של מלכודת תיירים. אבל אם מגיעים לכאן הצ'כים, שצורכים בממוצע 157 ליטרים של בירה בשנה ויודעים להעריך איכות, אז מי אנחנו שלא נבוא?


מבט מקרוב:

https://youtu.be/4n7z7TZxqV0
קוטוקי טה מנדלה
#על המסעדה עם המוזיקה החיה

קוטוקי טה מנדלה (Koutouki Ta Mandala) הוא אחד ממקומות האוכל הטובים ביותר ברודוס, לאוכל אותנטי מהמטבח היווני.

כאן תקבלו אוכל יווני מסורתי וטעים לחלוטין, באווירה נהדרת, עם מוזיקה חיה, צוות ושירות ידידותי מאוד.

בנוסף למחירים הסבירים מאוד והשירות הנעים, האוכל כאן נהדר, בדגש על ה-spetsofai וה-Eugenio הטעימים, הסלט הירוק ומבחר המזטים המקובלים כאן.

הבעלים של המסעדה מארח נהדר גם הוא ומתנהג מקסים לאורחים. כשיש לו זמן הוא גם מנהל שיחה נחמדה עם הסועדים ומספר אנקדוטות על המקום וההיסטוריה שלו.


להקת הבית:

https://youtu.be/89bspXTnor4


ועוד:

https://youtu.be/V8F6KHRDbJI


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.