» «
Saray Muhallebicisi
מגדניית סָראי
#על המסעדה עם הקינוחים הטורקיים הנפלאים במיוחד

מסעדת סָראי (Saray Muhallebicisi) היא מוסד איסטנבולי של ממש. מדובר במסעדה טורקית, למעשה רשת מסעדות המציעות דונר קבב (Döner kebab) ושלל מנות ואוכל טורקי, טעים, אותנטי ואיכותי.

המסעדה הראשונה שלהם נפתחה ב-1935 ולפני מספר שנים כיבד אותה העיתון הטורקי "הורייט" בתואר "אחד מעשרת הדברים שבלעדיהם איסטנבול לא היתה איסטנבול". הנברשת העצומה שתלויה כאן מלמעלה מוסיפה כבוד וחשיבות, למקום שגם ככה זוכה לכבוד בעיר.

אבל מה שבאמת מיוחד בה הם הקינוחים והמתוקים שנמכרים בה ושבעבר הוגשו רק לסולטן הטורקי. למעשה במסעדות הללו יש מגדניה המוכרת קינוחים מעולים כמו מלבי עילאי, כנאפה איכותי ואעשוּרֶה מדהים, שהוא קינוח סמיך שמייצרים כאן מ-11 סוגי פירות יבשים וגרעינים ומתבלים במי ורדים וציפורן.


#טיפים
רוצים ארוחת בוקר מתוקה ומיוחדת ביום ראשון? - רבים מתושבי איסטנבול משכימים בימי ראשון מוקדם ומגיעים לכאן, להזמין ארוחת בוקר כזו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/i5ixnnVT-pA


מסעדה לכל דבר:

https://youtu.be/mI4I5nkUpUE


גם בטורקית זה טעים:

https://youtu.be/52SqEg_HSRE
Nusr.Et
נוסרייט
#על הסטקייה העילאית באיסטנבול

נוסרייט (Nusr-Et Steakhouse Etiler) היא סטקייה שהפכה לסוג של מקדש של בשר טוב. היא שייכת לקצב מומחה ששמו נוסרט גיק (Nusret Gök), שגם משיג את הבשר הטוב ביותר וגם ממכר את הסועדים ומחזיר אותם לכאן שוב ושוב.

נוסרייט נמצאת בפרוור יוקרתי בעיר, מקום בו חיים בני המעמד הגבוה שלה. על המסעדה הזו אומרים כאן שהיא לא רואה את "פיטר לוגר", אלוף הבשרים הנודע מניו-יורק, ממטר!

בין המנות הנהדרות יציעו לכם בתפריט שכאן נתחי אנטריקוט דקים אך רציניים במיוחד, סטייקים מטורפים בטעם אלוהי, קובה טורקי מובחר, צלעות טלה בלתי נתפסות ועטופות בהמון שומן, ה"לוקום", שהן פרוסות פילה רכות, קטנטנות ומתוקות, המזכירות לוקום טורקי וה"ספגטי" - פרוסות דקיקות ומעולות של בשר צלעות עגל.

בסוף יבואו הקינוחים, שסוגרים את הארוחה המופלאה הזו נפלא ומלטפים בסוכר את בלוטות הטעם שלכם. עבדתם קשה - שתו תה ולכו לישון היטב אלופים!


ביקור במקום:

https://youtu.be/97KUKrpqhTw


המנה כולה:

https://youtu.be/7uxyX6HCc7o
יקוּפ 2
יקוּפ 2
#על מסעדת המזטות החביבה על הבוהמה המקומית

יקוּפ 2 (Yakup 2) היא מסעדה בוהמית שאליה מגיעים אמנים וסלבריטאים מקומיים באיסטנבול. אבל זה גם מקום טעים ואיכותי, שסביר שתתחברו אליו.

המסעדה הזו היא "מֵייהָנֶה" (Meyhane), שהוא משהו בין בית מרזח לטברנה טורקיים, מה שאומר שהיא מתבססת על ארוחת מזטים, מנות קטנות הנקראות כאן מזה (Meze), ופחות על מנות עיקריות וגדולות.

המנות במסעדת המזה שכאן הן גדולות ומשביעות, מה שיאפשר לכם לוותר על העיקריות ולהתבסס על ארוחת מזטים שמורכבת מהרבה מנות קטנות.


#מה אוכלים כאן?
כמו בכל מֵייהָנֶה, תוכלו לאכול כאן מזטים קרים (סואוּק מֶזֶלֶר) וחמים (סיגָ'ק מֶזֶלֶר). לצידם יגישו לכם סלטי ירקות טריים ומרעננים. במנות הראשונות שווה לאכול את הכבד הצלוי או המטוגן בסגנון אלבני , את סלט התמנון הנהדר והפלפלים הממולאים. בתיאבון!

#טיפים
במייהנה כמו זו נהוג להתבסס על ארוחת מזטים. אם שבעתם מהם - אין חובה להמשיך ולהזמין מנות נוספות!

הארוחה כאן תהיה מלווה בלא מעט ראקי (Rakı), שהוא הערק הטורקי, אבל שימו לב בבקשה לכמות האלכוהול שאתם שותים.
The Pudding Shop
פודינג שופ
#על המסעדה ההיפית שהייתה למפגש מטיילים

הפודינג שופ (The Pudding Shop) הוא מקום ותיק ומפורסם באיסטנבול. זוהי מסעדה שהוקמה בשנות ה-50 על ידי האחים אידריס ונאמיק אולפן. בשנות ה-60 הפכו ההיפים את המקום ללהיט ורבים ישבו בו בקביעות.

גם היום המקום מהווה מקום מפגש פופולארי שממשיך להביא תיירים רבים לבקר כאן בהתלהבות. ואולי הדבר המעניין ביותר כאן הוא פודינג עוף, שמכינים כאן מ... בשר עוף!


#טיפים
חוץ ממסעדה חביבה ותוססת, המסעדה היא גם מקום מפגש לאיתור פרטנרים לטיולי תרמילאים, המלצות והסברים לקראת טיולים ומסלולים בטורקיה וממנה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Y2aeOApuGyQ


וביקור במקום:

https://youtu.be/bL1Bu78UBnY

מקדשי אוכל באיסטנבול

הונקר בורקס
הונקר בורקס
#על הבורקס של אזור סרייר המתמחה בבצקים ובמאכלי בורקס

הטורקים יודעים להיות מאד בררנים בבורקס שלהם. בסארייר (Sariyer), אזור הבצקים של העיר איסטנבול, תמצאו המון בתי בורקס (שהוא אגם צורת הרבים של ה"בורק" היחיד). כאן תוכלו לאכול בורקס מצוינים, במגוון מילויים, ליד עוד מאפים מלוחים ומתוקים.

הונקר בורקסי (Hunkar Borekcisi) הוא אחד הטובים ביותר כאן ומאלה ששמם הולכים לפניהם. די סביר שתאהבו כל פירור ממה שתאכלו אצלו, כי המקומיים בעיר סוגדים לבורקס שלו. לטעם רבים מהם, זהו הבורקס הטוב ביותר בסביבה. המוכר כאן יחתוך לכם במהירות את הבורקס הגדול שתבחרו, לריבועים קטנים, שתוכלו לאכול בביס נפלא משלו.

אם תקשיבו לנו - ליד כל בורקס צריך להיות כאן ספל של איירן, משקה היוגורט החמצמץ והמעולה, שהולך מושלם עם בורקס.

ממש מולכם יש מזח שליו ונוף ים. שבו עם הבורקס וכוס האיירן שלכם אל מול המים, כשהשחפים חגים מלמעלה. הביטו במזח ובדייגים שבסירות ממול ותיהנו.

בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
טריחי
טריחי קרקוי
#על מקדש דגים נדיר של קרקוי

טריחי (Tarihi Karaköy Balık Lokantası) היא מסעדת דגים נדירה בשכונת קרקוי שבאיסטנבול. כללית, על אף מיקומה על חוף הים, איסטנבול היא לא כל כך מקום של מאכלי ים. מימיו המלוחים של הבוספורוס מספקים פחות דגים ופחות טעימים מאלו של הים הפתוח.

ועדיין, אם אתם רוצים לאכול דגים טובים באיסטנבול, הרי ש"טריחי" היא המקום לחפש אותם. ממוקמת בחלל קטן בשכונת קרקוי, בקומה הראשונה של מבנה רגיל, טריחי תציע לכם מבחר לא גדול אבל מופתי של מנות נהדרות ובהכנה מצוינת.

בין המנות הנהדרות הללו שווה להתחיל את הסעודה במרק הדגים. שיפודי בס, שרימפס טרי משופד, או דג סול - כולם על גריל הפחמים, הם מצוינים. ליד הדגים יוגש לכם בעיקר לחם. לרוב אין גם מנות ראשונות. רציתם דגים? - קיבלתם. אבל רק דגים, כן?


#טיפים
בטריחי אין ארוחות ערב. היא פעילה רק בצהריים ומתבססת על הדגה של הלילה.

לא להתבלבל עם "טריחי" היוקרתית שממוקמת באותו הבניין, בקומה עליונה. יקרה!
סט באליק
סט באליק
#על מסעדת הדגים בסארייר

סט באליק (Set Balık Restoran) היא מסעדת הדגים שמציעה מטבח מסורתי בשילוב עם מנות חדשניות ויצירתיות.

המסעדה נמצאת על שפת הבוספורוס, בשכונת סארייר (Sarıyer) שבצפון הצד האירופאי של איסטנבול.

בכל חודש בשנה המאכלים ישתנו במקצת, כי המטבח כאן מתבסס על דגים עונתיים בלבד. אבל הארוחה מתחילה כשהמלצר מגיש אל השולחן שלל גדול של מזטים קרים, חמים ולצידם ראקי מצוין.

בין המזטים הקרים יבלטו בעונתן הצלחות הנהדרות עם מאכלים כמו תבשיל פלמידה קר, סלט ירקות עם שרימפס, לקרדה כבושה מדג בוניטו וחצילים אפויים ברוטב רימונים.

בגזרת המזטים החמים בולטים שעועית הבובעס הנהדרת וגרסת הפלאפל מבשר דגי ים. יש גם מנות עיקריות קינוחים נהדרים.


#טיפים
שווה להגיע בארוחת צהריים ולהזמין מראש שולחן ליד החלון ואל הנוף.

מתלבטים מה להזמין? - רעיון טוב יהיה לשחרר ולתת למלצרים להגיש לכם את מה שהשף ממליץ מהמטבח היום בצירוף המזטים המומלצים שלהם. יהיה סוף!

התמלאתם מהמזטים? - בקשו רק טעימות ממנות עיקריות כלבבכם ויתכן שאלו יוגשו לכם.

במסעדה מקבלים רק מזומן.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/dl6J95MuTFs
שאהין לוקנטסי
שאהין לוקנטסי
#על מסעדת פועלים עממית עם אימאם שמתעלף

שאהין לוקנטסי (Şahin Lokantasi) היא מסעדת פועלים עממית, בטורקית "לוקנטה", שהאוכל בה ביתי, איכותי, פשוט, מסורתי וטעים להפליא.

הלוקנטות בטורקיה מגישות אוכל טוב, כי הן פונות לתושבים ולא לתיירים מזדמנים. בהתאם לכך, מחיריהן זולים. כאן אין חוכמות או מלכודות תיירים. מקום שאינו טוב, עתיד להיסגר די מהר.

לדבר עם תיירים זה לא החלק החזק של אנשי המסעדה, אז פשוט הצביעו על הסירים ועל הצלחות שמוציאים לאחרים מהמטבח ותקבלו מה שתרצו, גם אם לא תדעו לומר את שמו.

למבינים, ראשון המאכלים ששווה לאכול כאן הוא "האימאם המתעלף" (אימאם באילדי). זהו חציל שטוגן בשמן זית ובתוכו ממולא בבשר טחון ועגבניות, עם תיבול נפלא וסודות נוספים. האגדה מספרת על אימאם שאכל אותו והסתחרר מההנאה ממנו, עד שהתעלף.

אבל יש כאן גם מנות חצילים בשלל סגנונות וטעמים, יש דולמה, שהם קישואים ממולאים באורז ובשר עם יוגורט, יש כופתה, אותן קציצות כבש טעימות ללא גבול, שעועית על אורז ולבסוף קינוחים טורקיים, שהמובילים ביניהם הם סוטלז', שהוא פודינג אורז בחלב, והחלומי עם הסוכר השרוף מלמעלה.


#טיפים
הקדימו להגיע לארוחת צהריים כאן. אחרת תתקשו להשיג שולחן בין המקומיים הצובאים על פתחי המסעדה העממית והמצוינת הזו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/s6JNrQAluaw


זובייר
זובייר אוז'ק באשי
#על אימפריית הקבב של איסטנבול

בעיני רבים מסעדת זובייר אוז'ק באשי (Zübeyir Ocakbaşı), או בקיצור זובייר, היא מקדש הצלעות והקבב האולטימטיבי של איסטנבול ובמיוחד של אזור כיכר טקסים, המשופע במקומות של בשר.

במסעדה 3 קומות ובכל אחת מהן יש גריל, עם זוג "באשים" שאמונים עליו. "אוז'ק באשי" הוא האיש שעל הגריל וצולים את הבשר אל מול עיני הסועדים. לא מכינים כאן סטייקים, כי זובייר היא המקדש של הקבב הטורקי לסוגיו. כל מה שעולה על הגריל נקרא בטורקיה "קבב".

אתם מוזמנים לאכול כאן את כל סוגי הקבב, כולל קבב אדאנה, שהוא הקבב המוכר, אבל זה השם של כל מה שנצלה על פחמים או משופד - כולל שיפודים, צלעות טלה וחלקי פנים. הכל קבב...

בישולים לא יהיו כאן, אבל מומלצים לצד הבשרים גם סלט טורקי נפלא ו"סלט ההר" המצוין.


#טיפים
הזמינו מקום מראש. זובייר תמיד מפוצצת בסועדים וזה הכרחי כדי שיהיה לכם מקום!

זקני איסטנבול ממליצים על חוויה מיוחדת כאן - ישיבה על הבר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MgA3vNhn_Ek
דונר שהין אוסטה
#על החור בקיר עם הדונר המושלם

דונר שהין אוסטה (Dönerci Şahin Usta) הוא דונר קטן שרבים מכנים כאן "חור בקיר". אחרי ביקור אחד כאן תבינו מדוע הוא זכה אצל כמה בלוגרים לכינוי "הדונר הטוב בעולם".

הדונר הצנוע והמעולה של איסטנבול נמצא בתוך כוך עתיק שגודלו 4 מטרים רבועים. הגיעו לקראת 11:30 ותקבלו את הדונר שלכם טרי וראשון. בפיתה או בלחמניה - זה יהיה מפגש נהדר עם המינימליזם במיטבו. אם תוסיפו לזה כוס של איירן - הארוחה ברחוב תהיה מושלמת!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/s2tlblc0T9s
נורי אוסטה
#על הסטקייה העילאית באיסטנבול

נורי אוסטה (Dürümcü Nuri Usta) שברחוב קטן ליד שדרות טרלבאשי (Tarlabaşı), היא אחת הסטקיות המעולות שליד הרחוב הזה, המתחיל מכיכר טקסים.

טרלבאשי נחשב למקום שאליו זורמים כל חובבי הבשר של איסטנבול והקרניבורים שמבקרים בה. בסימטאות הצרות שיוצאות ממנו ניצבים בכל ערב, החל מהשעה תשע, המון דוכנים ועגלות עם גרילים, שעליהם מעמיסים מגוון רחב של שיפודי בשר וקבב.

את הבשר המוכן והמתובל נפלא, תוחבים בליווי של צ'יפס וירקות, אל תוך פיתה שהטורקים קוראים לה "דורום" (Durum). על הכל הם מוסיפים יוגורט נהדר והוא כבר הופך את הדורום למעדן נהדר, טעים וזול. בתיאבון!!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/gT4c1DdcNnw
חפיז מוסטפה קינוחים
#על הקינוחים הטורקיים והמאפים המעולים

בעיר העתיקה כמה סניפים של רשת חנויות חפיז מוסטפא (Hafiz Mustafa). זוהי רשת קינוחים ומתוקים, שנוסדה בשנת 1864 ונחשבת אחת החנויות העתיקות ביותר בטורקיה.

גם כיום חפיז מוסטפא היא מעדניית הקינוחים המועדפת על רבים באיסטנבול. בחנות המתוקים הזו תוכלו לאכול שלל מעדנים מתוקים וקינוחים, כמו ממתקים טורקיים, רחת לוקום (Rah lukuma) וקפה טורקי.

בחירה מהתפריט הצבעוני תוכל להביא אל שולחנכם גם מגוון של באקלוות, קונאפה ופודינג. אם תסיימו בתה חם, תוכיחו כאן לכולם שאתם כבר ממש טורקים שיודעים ליהנות מהחיים פה.

גם אם המקום ממותג נהדר והשירות כאן הוא נעים ונחמד, יש מי שרואים בסגנון העות'מאני שנהוג כאן, סגנון מעט מוגזם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/prUwjEqO_G4


ביקור במקום:

https://youtu.be/7fbq3M-KGxw


קלוז אפ מעדנים:

https://youtu.be/rAQIsQi7AOM
קרקוי גוּללוּאולוּ
#על מקדש המאפים והממתקים הטורקיים

קרקוי גוּללוּאולוּ (Karaköy Güllüoğlu) היא חנות המפעל של תעשיית הממתקים "האחים גוללו". הקימו את המקום האחים הללו, שמוצאם בגזיאנטפ, ערש הבקלאווה והפיסטוקים האיכותיים. הדיבור כאן הוא שזה המקום לקנות בקלוות, פסטוקים ושאר מטעמים אפויים וקלויים באזור גלאטה.

בכל יום בשעות אחר הצהריים מגיעים לכאן המוני מקומיים רבים, ללגום תה עם מאפה טורקי, בורקס מעולה ועוד מאינסוף המגוון שמכינים ומוכרים כאן.

לצד הממתקים הטורקיים הנודעים ובנוסף לבלקוות ופיסטוקים, מגיעים לכאן הטורקים לאכול את הקדאיף, הכנאפה (שנקרא כאן קונפה), אקמק קדאיף ועוד מאפים חמים שהם על בסיס אטריות.


#טיפים
אם סועדים בסביבה, שווה לוותר על הקינוחים במסעדה ולבוא לקנות אותם כאן.

חוץ מכמה שולחנות בחוץ, המקום לא ממש מזמין לישיבה.

כאן המקום המושלם לקנות הביתה ולאהובים שנשארו בו. בקשו ותקבלו כאן קופסה יפה עם הדברים שבחרתם בתוכה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Engirimnc5U
סמטת הפרחים
#על הסמטה שהפכה לאזור עמוס במסעדות מצוינות

סמטת הפרחים (Çiçek Pasajı), המאוכלסת כיום בצפיפות, במסעדות עממיות ופופולריות, הייתה במאה ה-19 רחוב מקורה מהיפים והיוקרתיים בעיר, ששימש למסחר ולמגורים. את המבנה המסוגנן, עם גג המתכת והזכוכית, נהגו להשוות אז לגלרייה המפוארת של מילאנו שבאיטליה, גלריית ויטֹוריֹו אימָנוּאֶלֶה השני.

הסמטה זכתה לשמה על שום הפרחים הרבים שרואים בה בכל חלון ובכל מקום. מנהג הפרחים כאן מקורו ככל הנראה בתחילת המאה ה-20, אז ישבו כאן נשים רוסיות, גולות מרוסיה של אחרי המהפכה הבולשביקית, ומכרו פרחים.

מיקומה הקרוב של סמטת הפרחים למרכז ולאטרקציות שונות בעיר הופך אותה למקום שתרצו לבקר בו ולאכול. היא נמצאת בסמוך לארמון גלאטה ולא הרחק משוק הדגים (Balık Pazarı) של איסטנבול.

השדרה הסמוכה היא שדרת איסתיקלל, המתחילה כאן ומסתיימת בכיכר טקסים, מהאתרים המרכזיים בעיר.


#טיפים
קל להגיע אל סמטת הפרחים ממרכז העיר ומומלץ במיוחד, כשאתם רעבים ורוצים לאכול ארוחה תורכית באווירה של פעם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/yu6A-rCphbI


נגני המסעדות:

https://youtu.be/w-VuZotcFas


הדרכה:

https://youtu.be/sWH-wyWyH9A
מזנון פחליבאן
#על המזנון הטורקי אותנטי להגשה עצמית מענגת

במזנון פחליבאן (Pehlivan), על אף תואר ה"מזנון" המקטין משהו, תמצאו אוכל תורכי נהדר, בדיוק מהסוג שלא תפגשו במסעדות לתיירים.

"פחליבן" שבאיסתיקלאל, ממש בסמוך לכיכר טקסים, מגישה שלל הפתעות בהגשה עצמית. קחו מכל טוב, כי המחירים כאן שווים.

בין הלהיטים כאן: קבב ברוטב עגבניות על פיתה חרוכה, חצילים אפויים ביוגורט, דונר על שעועית, נתחי כבש אפויים בנייר, קציצות עם בשר, אורז עם מנטה קצוצה, פלפלים ממולאים ועוד המון.

על שלל הבשרים, הסלטים, התוספות והמעדנים, מתווספים כאן טעמים ותיבולים שלא פוגשים הרבה. והעיקר, האווירה כאן מקומית, במובן הכי טוב של המילה. גם האוכל מותאם למי שקשה לעבוד עליהם במלכודות תיירים. בדיוק מסוג האוכל שגורם לסועדים לנקות את הצלחות לחלוטין. בתיאבון!


קבלו:

https://youtu.be/X0SNsuW45mQ
צִ'יַה סופרסי
#על מסעדת הבישולים הנהדרת

צִ'יַה סופרסי (Çiya Sofrası), משהו כמו צ'יה בישולים, היא סוג של לוקנטה (Lokanta) - מסעדת פועלים, הממוקמת בחלקו הדרומי של הרחוב המרכזי של השוק של שכונת קדיקוי, בצד האסייתי של איסטנבול.

קיימות למעשה, 3 מסעדות שנקראות צ'יה (Ciya) וכולן יושבות באותו רחוב קטן. כל אחת מתמחה במטבח טורקי אחר - כּוֹפְתֶה, קבפּ או תבשילים. אם תשבו ב"סופרסי" (sofrası), זו שמתמקדת בתבשילים, תוכלו להזמין מנות גם מהשתיים האחרות, שמתמחות בקבב, עם 40 סוגים שלו!

במסעדת התבשילים יש מבחר המנות גדול מאוד, אבל כאן מתמחים לפני הכל בתבשילים נהדרים. ביניהם בולטים מאכלי בשר כמו טלה ממולא, שושברק, טלה מבושל ביוגורט וכדומה. כמובן שיש כאן סדרה מפוארת ועשוייה למופת של סלטים נפלאים, ממיטב המטבח הטורקי.

שני אגפים במסעדה, שאליהם ניתן להיכנס מיד עם הכניסה למסעדה.

מימין תראו את אגף ה"מזה", המנות הקטנות והנהדרות שמסעדות טורקיות מענגות איתן את החיך. תוכלו להעמיס על צלחת גדולה שתקבלו את המזטים שתרצו ולפיהן ייקבע המחיר. הלהיטים כאן הם סלט תרד עם יוגורט, כדורי בורגול קרים בטעם חמצמץ, עלי גפן ממולאים, פלאפל, חצילים ופלפלים ממולאים, סלט יוגורט עם גרעיני חיטה מותפחים, קובה מטוגנת ושלל מנות עם חצילים בטעמים שכל אחד טוב מקודמו.

משמאל נמצא אגף התבשילים החמים, שמציע, בין השאר, מאכלים מעולים כמו גיבץ' עם בשר כבש, פילאף אורז עם ערמונים, מעי כבש ממולא באורז ועוד.

ישנו גם אגף למנות אחרונות שבהן טעמים שלא חלמתם שיש. ההיצע כאן כולל דלעת מסוכרת שמוגשת עם חלווה גולמית ופירורי אגוזים, שלל פירות מסוכרים וקיימאק, חצילים ממולאים באגוזים, עגבנייה ואגוזי מלך ירוקים.

אם לשתות ליד האוכל, אז נסו את מיץ התמרהינדי הנהדר של טורקיה והמזרח התיכון, או לפחות את מיץ תות העץ.

אוהבי המאפים הטורקיים ירצו לנסות את גלילת הפיסטוק הממולאת בגבינה ואת הקדאיף הממולא באגוזים. יש גם מאפה סולת טורקי נהדר עם פיסטוקים. בתיאבון!


#טיפים
מי שאין להם זמן מספיק לחצות את הבוספורוס, יש בצד האירופי של העיר מסעדה דומה מאותו סגנון, בשם Hacı Abdullah.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/O_ZZc4thr_c


ביקור במקום:

https://youtu.be/2flglpOZnhI
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי

רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.

המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".

הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.

זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.

יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.

שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).


#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo


חליל לחמג'ון
#על המאפייה של הלחם הטורקי - הלחמג'ון

לחמעג'ון, חיבור של המילים הערביות בשר ובצק, היא הפיצה הבשרית של הטורקים. אלא ששבבי בשר טחון מחליפים בה את הגבינה. זהו אחד ממאכלי הרחוב הטובים של הרחוב הטורקי. אם אינכם צמחונים, די סביר שתתחברו אליו יפה. אם אתם כן - חפשו את הבורקס הקרוב, שברחוב הטורקי הוא בדרך כלל מעולה!

כמו כל דבר שאוכלים מחוץ לבית, יש ויש. אבל הלחמעג'ון של חליל לחמג'ון (Halil Lahmacun) הוא לא סתם חתיכת בצק עם בשר מפוזר. כאן מדובר במעדן של ממש. עם בצק דק דק, בעובי שלא יאומן, תיבול מדהים של הבשר, כמויות מדודות ומדויקות של פטרוזיליה ולימון ואחד חליל - טבח מיומן ומומחה לחמעג'ון שמייצר אלפי מעדנים כאלה בכל יום ויש לו, כך זה טועם - מרכיב סודי כלשהו...

אז בהתאם לטעם שלכם, תרתי משמע, כאן תוכלו לבחור בין לחמג'ון רגיל, ספייסי, ואפילו צמחוני - עם פידה של גבינה. בתיאבון!


#טיפים
הטורקים לוגמים עם זה כוס איירן, שמכילה יוגורט חמצמץ ועילאי. שווה!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/HVqqMuKqVNY
אהירקאפי בליקצ'יסי
#על מסעדת הדגים

ליד סולטנמט, בשכונה ענייה בעיר העתיקה, נמצאת אהירקאפי בליקצ'יסי (Ahirkapi Balikcisi). זוהי מסעדת דגים ופירות ים מצוינת, מה שלא מובן מאליו בעיר הזו, שחוגגת את הבשר בלי הפסקה.

המסעדה הקטנה פתוחה בכל יום אחרי הצהריים ועד הלילה. המנות המומלצות בה הן הדג הכחול עם הבשר העסיסי, שנצלה כאן על הגריל במקום לטגנו.

השרימפס בחמאה ושום, בנוסח הטורקי והמופלא של המסעדה הזו, מעלה את הסרטנים לגן עדן של המאכלים.

גם מנת האנשובי הכבושים הנפלאה מציעה אותם חמצמצים, רכים וטעימים להפליא. עם הראקי, לא תוכלו לבקש יותר.

ותוכלו גם להתענג על טבעות הקלמארי המטוגנות, המוגש עם רוטב שעשוי מיוגורט, שום והלבן של הלחם - לרוטב סמיך וטוב.


#טיפים
חשוב להזמין מראש מקום: 212-5184988
דוכן באליק אקמק ליד השוק המצרי
#על צולי המקרלים, הגריל והלחמניה

שמעתם על הבאליק אקמק? הדג בלחמניה הנהדר של הטורקים? - באזור של באליק צ'ילרי (Eminönü Balıkçıları), על גדות הנהר ובסמוך לגשר גלאטה, תראו ברחבה את מפעילי המנגל, השולפים דגים מהמים ומהסירות ומכינים אותם על האש.

זו רחבה גדולה. הרבה אנשים מתגודדים מול דוכנים קטנים של אוכל רחוב. בינתיים תנו מבט בסירות, באנשים, בשחפים... הסניפו את האווירה והריחו את הים.

כשהוא מוכן, יוציאו את הדג הצלוי, לרוב מקרל, ישלפו את האדרה ויכניסו לתוך לחמנייה. קצת מלח, בצל ירוק ומעט מיץ טרי מחצי לימון והחגיגה שלכם עם הדג העסיסי והטרי בלחמניה כולה שלכם.

קחו קצת חמוצים. הטורקים גם שותים את מי ההחמצה. רוצים לנסות? - בתיאבון!


באליק אקמק מקרוב:

https://youtu.be/8ICSjofvZ60


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JsHeCYZvErI


ביקור במקום:

https://youtu.be/jeObJ_0hD_s
הג'י בקיר
#על המעדנייה העתיקה עם הממתקים הטורקיים

בחנות הג'י בקיר (Haci bekir) האגדית לדברי מתיקה, נמצאת ברחוב מובקיטנה באיסטנבול. האגדה באיסטנבול מספרת שמייסדה הוא שהמציא את הרחת לוקום.

כיום תוכלו למצוא בחלקים שונים של העיר, כולל בצד האסייתי של איסטנבול, את סניפי מעצמת המתוקים שנקראת "הקי בקיר" (Haci Bekir). כאן מייצרים ומוכרים מיד ראשונה את כל סוגי וטעמי הרחת לוקום האפשריים. רחת הלוקום עם הקוקוס, עם הפיסטוקים ובמרקם הג'לי המתקתק - תוכלו למצוא כאן מהמתוקים הללו, כמעט בכל צבע וטקסטורה אפשריים. לצידם מוכרים כאן גם סוכריות קינמון בטעם של פעם, חלווה מדהימה ומגוונת טעמים, מרציפן נהדר שהוכן מאגוזי פיסטוק ומשלל דברי מתיקה נוספים, שמכינים כאן כבר מאות שנים.

מקדשי הלוקום, הסוכריות, החלווה והמרציפן של הרשת הזו נהדרים. הסניף הוותיק הוא המגדנייה המפורסמת שברחוב איסתיקלאל 129 והוא נוסד במחצית השנייה של המאה ה-19.

אם תרצו להביא תשורות מתוקות לאלה שאתם אוהבים - שווה להביא אותם מכאן ולא משדה התעופה שבו המחירים מופקעים והטריות בספק.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/mDqWTvuF2m8


הדרכה:

https://youtu.be/LueBzQZ0nGI
סוּר בָּליק
שוק הדגים קומפאקי
פייר לוטי קפה


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.