» «
La Cantina del 15
לה קנטינה 15
#על המסעדה הנפלאה עם הנוף הנהדר

שילוב ייחודי של טעמים איטלקיים ומקסיקניים תוכלו למצוא במסעדת "לה קנטינה 15" (La Cantina del 15) שבוורונה, מסעדה שהלקוחות שלה נאמנים וחוזרים אליה שוב ושוב.

המסעדה הזו שוכנת במבנה אבן מסורתי ומרשים, מוקף בירק, שמחלונותיו נשקפים נופים מרהיבי עין.‬‬

בתפריט שלה מציעה "לה קנטינה" פסטה מקומית נהדרת, ביחד עם מאכלי ים מצוינים, יינות משובחים במגוון עשיר וקינוחים טעימים. בתיאבון!


#טיפים
מומלץ להזמין מקום מראש.
הוסטריה רומנה
הוסטריה רומנה
#על המסעדה עם האנטיפסטי הטוב ברומא
בלי טרנדים עכשוויים, עם אוכל איטלקי מסורתי, מרכיבים עונתיים וטריים, לחם טרי, יין אדום יבש ומלצרים מבוגרים שאומרים את התפריט בעל פה, רומא היא ממלכת הטרטוריות. אלה אותן מסעדות ביתיות, עממיות ומאד לא רשמיות, שהן המקבילות האיטלקיות לביסטרו הצרפתי ולדיינר האמריקאי.

ברחוב קטן בפיאצה ברבריני, נמצאת "הוסטריה רומנה", שהיא טרטוריה כזו והיא ממש לא מכוונת את עצמה לתיירים. זה מבטיח למי שאוהב לאכול את הדבר האמיתי שתקבל את המנה הראויה. תושבי רומא אומרים עליה שהיא מציעה את "האנטיפסטי הכי טוב ברומא".

הטרטוריה הזו ידועה ומשרתת בעיקר את תושבי ואתרי או ספרי הטיולים לא מספרים עליה, אבל גם תיירים יהנו כאן. תוכלו להזמין כאן אנטיפסטי של קישואים, ארטישוקים, חצילים או בייבי ארטישוק מטוגנים, סרדינים מלוחים שטוגנו בפירורי לחם ובצל, סלט סלרי פיקנטי, קציצות תפוחי אדמה, פרוסות ריקוטה, פטריות וזה רק חלק מההיצע המזדמן.


#טיפים
1. כשאתם מזמינים כאן פסטה, בקשו את ה"אורגינל" (Originale). כך תוגש לכם הפסטה בקערה שבה הפסטה עורבבה עם הרוטב לפני שהוגשה לשולחן.

2. היו נחמדים למלצרים. זה עשוי להשתלם לכם, במנות מיוחדות שהם לא מזדרזים להציע לתיירים.

3. המחירים כאן סבירים. תנו טיפ מכבד!

בתיאבון!


ביקור במקום:

https://youtu.be/X6dD6tJ7myo


הדרכה:

https://youtu.be/5UKxZOEwqJI
פליס א טסטסיו
פליס א טסטסיו
#הטרטוריה הטובה ביותר ברומא

טרטוריות, המסעדות הביתיות של רומא, לא מכוונות לתיירים. זה גם המקרה של מי שזוכה למוניטין של הטרטוריה הטובה ברומא, Felice a Testaccio. הטרטוריה הזו שהוקמה ב-1936 ממוקמת בבניין רגיל באזור רגיל בשכונת טסטשיו. היא קיימת כבר שלושה דורות במשפחה.

מומלץ להזמין כאן את ה-"Tannarelli cacao e pepe". זהו תבשיל רומי של קערת פסטה, לרוב ספגטי, שעליו מגרדים גבינת פקורינו ומוסיפים פלפל שחור, מי פסטה ושמן זית.

גם הטירמיסו של המסעדה זכה בפרסים ומומלץ להזמינו כקינוח מעולה לסיום הארוחה.


ביקור במקום:

https://youtu.be/xtn0QPZZPMY
טרטוריה קאפריני
טרטוריה קאפריני
#על מסעדת הפסטה הטובה בעולם

בנגרר (Negrar), כפר צפוני לא גדול, נמצאת טרטוריה קאפריני די טורבה (Trattoria Caprini di Torbe), שנחשבת לאחת הטובות באיטליה ויש רבים שמכתירים אותה כ"מסעדת הפסטה הטובה ביותר בעולם".

נסיעה למסעדה הזו היא טיול נהדר בנוף איטלקי מרהיב ופתוח. אל הכפר המקסים נגרר ואל הטרטוריה קאפריני די טורבה מובילה דרך כפרית, יפה להפליא ומוקפת כרמים.

קאפריני עצמה היא טרטוריה משפחתית קטנה שבה מכינים אוכל נהדר, כולו מחומרי גלם מקומיים. בהנהגת האם, מדגימים כאן בני הבית בסופי שבוע ונותנים לסועדים מעין שיעור בהכנת פסטה מקומית ואלוהית. הם לשים את הבצק, מרדדים וחותכים אותו לרצעות פסטה. אז הם מכינים את הפסטה, עם פטריות טריות, בשמן זית מקומי ונהדר, בצורת לאזאניה, עם בשר מעליה ובשלל מנות נהדרות אחרות - הכל להנאת הסועדים.

עם כוס יין אדום, מעולה ומקומי, לא חסר כאן דבר. זה הרגע שבו מבינים עד כמה פסטה מצוינת היא לא עניין גדול - עם כל השלמות שבדבר...

נחמד שגם המחירים בקפריני די טורבה הם לא הכי יקרים והרווח, תרתי משמע, כולו שלנו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/20ubtrorfBc

פסטה

גרנייאנו
גְּרַנִיאַנוֹ
#על העיירה של המקרוני ומולדת הפסטה

גְּרַנִיאַנוֹ (Gragnano) נקראת כאן "העיירה של המקרוני". מדובר בעיירה קטנה שנמצאת בעמק, בין הגבעות של דרום נאפולי. בגרניאנו מסורת ארוכה, בת יותר מ-500 שנה, של ייצור פסטה. בעיירה יש עשרות מפעלים קטנים, כמעט ביתיים, המייצרים את הפסטה הידנית בעבודת יד. הם נקראים כאן "לַבּוֹרַטוֹריוֹ".

בגרניאנו תכירו את הפסטה מכל צדדיה. כאן מכינים לא פחות מ-120 סוגי פסטה שונים ויש כאן מפעלי פסטה בני 200 שנה, שפועלים ברציפות מאז הוקמו.

העובדים לומדים כאן מהוותיקים איך לייצר את הפסטה והם עושים זאת בשיטות מסורתיות ועתיקות יומין. יש כאן פסטות בצורות שונות, כמו לבבות ופרחים. מיוצרות כאן פסטות מסוגים שונים, מספגטי או ניוקי ועד הניוקטי סרדי - ניוקי קטנים מסרדיניה, פסטה אינטגרטי, פסטה לומקוני שצורתה כחלזונות, פסטה פֶּנֵה שהושחרה בדיו של הדיונון והקָקַבֵלָה - הפסטה הראשונה בעולם וצורתה קונכיה ענקית וממולאת בבשר וגבינה.

אחת הגאוות הפטריוטיות של איטליה הן הפסטות שמייצרים בצבעים שונים, כמו 3 הצבעים של הדגל האיטלקי - אדום, לבן וירוק. באיטליה, כשלמשל אומרים "פסטה אדומה", כלומר "פסטה רוזה" (Pasta Rossa), מתכוונים בדרך כלל לפסטה ברוטב פומודורו, כלומר ברוטב עגבניות. "פסטה לבנה" כאן היא "פסטה ביאנקה" (Pasta Bianca). זוהי פסטה שמתובלת ברוטב אלפרדו או בחמאה נמסה ופרמזן. השלישית היא "פסטה ירוקה", או באיטלקית "פסטה וֶרְדָה" (Pasta Verda), שהיא פסטה ברוטב פֶּסְטוֹ.

בביקור במפעל "די מרטינו", למשל, תוכלו לראות כיצד מייצרים את הפסטה. תוכלו להשתתף בטעימות של פסטה אמיתית וללמוד על שלבי הייצור שלה, כאחד מהמאכלים האיטלקיים האהובים ביותר בעולם. בהתחלה מערבבים את קמח הסַמֶלִינָה במים ואחר כך היא הופכת לבצק. מכאן יתנו לה את הצורה האופיינית לפסטות השונות, בעזרת תבניות שונות - כל תבנית והפסטה שהיא מייצרת. במגירות ובתאים מיוחדים תוכלו אז לראות את הפסטות כשהן מתייבשות לאחר ההכנה, בין 24 ל-70 שעות של ייבוש. במחלקת האריזה, לסיום, אורזות העובדות את הפסטה בידיהן, בכדי שהיא לא תישבר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/ul23BeKkNVo?t=16s
מורט לה ברבה
מוּרֶט לָה בַּרְבָּה
#על מסעדה ביישנית עם אוכל מעולה

תוכלו לעבור עשרות פעמים ליד מסעדת מוּרֶט לָה בַּרְבָּה מבלי בכלל להבחין בה. מבחוץ, לא ברור אם היא פאב, חנות יינות או בית קפה. למרבה ההפתעה, היא טומנת בחובה את אחת הארוחות האיטלקיות הטובות שתטעמו כנראה בברלין.

התפריט משלב מאכלים מרחבי איטליה. תפריטי ארוחת הצהריים והערב שונים זה מזה ומשתנים מדי שבוע. המנות המומלצות כאן הן הפסטה והריזוטו, שנחשב למשובח ביותר באזור.

שימו לב, השירות כאן לא מושלם. האוכל, לעומת זאת, כנראה יהיה מצוין.
Vini da Pinto
ויני דה פינטו
#המסעדה המפורסמת בכדורי הבשר שלה

ויני דה פינטו (Vini da Pinto) היא מסעדה מהז'אנר המכונה בוונציה "בקארו" (Bacaro). כאן תמצאו אוכל מקומי, מצוין וחסכוני, שאותו אוכלים בדרך כלל המקומיים. מטבח פשוט, אפס התחכמות ומאכלים מוכרים ששמותיהם ברורים, לפחות לדוברי איטלקית.

ויני דה פינטו היא אחת מהמוצלחות שבין מסעדות העממיות וברים קטנים, שנקראים ברבים "בקארי" (Bacari). הבקארי הללו פועלים בעיר עוד מימי הביניים. בעיני התיירים הם לא מזמינים, בעיצוב או במראה ולרוב תמצאו אותם בסימטאות ובכיכרות הלא-מרכזיות, הרחק יחסית מכיכר סן מרקו.

יש בוויני דה פינטו כמה שולחנות וכשמזג האוויר מאפשר אז גם בחוץ. על הדלפק שלה תראו את הצ'יקטו (Cicchetto), מעין טאפסים מקומיים, טעימים להפליא ועשויים מחומרי הגלם טריים. נסו את הטוסט עם הסלמון המעושן שמגישים כאן.

בין המנות העיקריות בולטים הדגים ופירות הים דוגמת השרימפס, התמנונים והצדפות. לצד פצצות הרייטינג של המטבח האיטלקי, דוגמת הפסטה והאנטיפסטי הנפלאים שמוגשים כאן, את הקלמרי הנהדר של ויני דה פינטו תזכרו ימים רבים אחרי הסעודה. כמוהו גם הבקלה, דג הקוד המוקרם, האנשובי המופלא והדגים המטוגנים ולאוהבי הסרדינים בתחמיץ, צפוי כאן עונג של ממש.

יש גם קינוחים נפלאים ומנות נהדרות לצמחונים - הכל כאן טרי ועשוי היטב. אז גם אם הביקורות לא תמיד מפרגנות לוויני דה פינטו המחוספסת והעממית, נסו אותה ותתמכרו.

על הארוחה בבקארו תשלמו שליש מהמחיר במסעדות הידועות של ונציה ותהנו מהאוכל שהמקומיים אוהבים. די סביר שאחרי שתאהבו גם את האוכל וגם את המחיר, תשובו לכאן שוב במהלך הביקור בוונציה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/MyXVm299HzE
Le Sud
לה סוד
#על מסעדה, בר ובית קפה פריזאי בסגנון הים התיכון

לה סוד (Le Sud) היא בר בראסרי פאטיו בפריז. המקום משתרע על כמה קומות ומציע כמה אופציות במקום אחד. יש כאן בית קפה, מסעדה מצוינת, בר ופטיו ירוק ונעים לישיבה בו.

האווירה של המקום היא ברוח הים התיכון והאוכל לוקח מהמטבח האופייני של איטליה ודרום צרפת. זה מקום נהדר ואידיאלי לשתיית קוקטייל, לאכילה של פסטה אל דנטה או לבורטה משותפת.

המנות כאן מיוחדות ומאוד טעימות. המחירים סבירים ביחס לפריז.


Epirus Tavern
טברנה איפירוס
#על בית קפה יווני קלסי בשוק המרכזי באתונה

טברנה אפירוס (Epirus Tavern) היא טברנה יוונית מעולה, שנמצאת בקצה סמטת הבשר, שבשוק המרכזי של אתונה.

מסעדת הפועלים המשובחת הזו פועלת מאז 1890. איפירוס מתמחה באוכל ביתי יווני, פשוט וטעים. בתוך ויטרינה ובסירי ענק על הכיריים, ניצבים התבשילים הנהדרים שממלאים את האוויר בניחוחות של בית יווני.

נסו את מנת הדגל שלהם - קערת פטסה, שכותבים Patsa ולא פסטה. זהו מרק של חלקי פנים, שמכיל קיבה ורגל של כבש. מאכלים נהדרים אחרים כאן הם תבשיל התרד והאורז שנקרא "ספאנקוריזו", מרק המגריצה, תבשיל השעועית עם עגבניות ומרק האבגולמונו עם כופתאות הבשר (שימו לב - מרק חמצמץ, רק למי שמתחברים).


בלוגר מציג:

https://youtu.be/WSHjWnds-zg
טרטוריה דָה גֵּמָה
#על מסעדת הגורמה באמלפי

מסעדת וטרטוריית דָה גֵּמָה (Trattoria da Gemma) היא עסק משפחתי ותיק, שהפך למסעדת גורמה מעולה וידועה בכל הסביבה. המנות כאן נהדרות ומדויקות, פשוטות ומצטיינות בטעם איטלקי וים תיכוני נפלא.

לא קל להתחרות בנוף המושלם של אמלפי, יש שיאמרו הנוף האלוהי שלה. אבל מסעדת הגורמה הזו מצליחה להציע את השלימות הקטנה שלה. אמנם לא זול כאן, אבל האוכל המעולה, החוויה, הטעמים והשירות המדהים, המקום הנקי והמעוצב ובכלל - למי שיכול, כל אלה שווים אלה את המחיר.


#מנות שוות
הטרטורייה Da Gemma ידועה בכל הקוסטיירה, החוף הנפלא של אמלפי. האוצרות הגסטרונומיים של מאכלי הדגים ופירות הים, זוכים כאן לטיפול איטלקי נהדר והמקום לגמרי מומלץ!

בטרטוריה שווה לאכול את מנת הדג האגדית. שימו לב אליה ואל המנה המשובחת של אנשובי ממולא במוצרלה, שטוגן בציפוי קמח וביצה.

עוד מנה שתהנו ממנה מאד היא הפסטה עם פירות הים והדג ב”אקווה פאצה”.

כמו אלה, אבל גם לטבעונים וצמחונים, תהנו ודאי מאד מהמנות הפשוטות והמנצחות של פרוסות החציל האפויות בשמן זית עם עגבניות וזיתים.


#טיפים
כדאי להזמין מקום מראש או לבקש מהמלון להזמין לכם, מוקדם ככל האפשר ואפילו כמה ימים מראש.

אתם לא רוצים לפספס את מנת הדג שכאן!


מבט מקרוב אל האווירה הנהדרת:

https://youtu.be/RJp-C001I7k


ויש גם ריסטורנטה כזו:

https://youtu.be/SXtj_PHZl1A
מסעדת רושולי רוסקיולי
#על המעדנייה שהיא גם מסעדה

רוסקיולי ברומא אין אחד. יש כמה מקומות בשם הזה. המקום הזה הוא שילוב בלתי סביר של מסעדה מעולה, מעדנייה נהדרת ובר יין אינסופי.

ביום מתנהל כאן סוג של מאפיה איטלקית מעולה ובערב הוא מסעדת יוקרה. ביום מגישים בו עוגות, פשטידות, קישים ומאפים, במקום שהוא מעדניה, או חנות מכולת משודרגת, אולי היוקרתית בכל רומא. תמצאו כאן מוצרי גורמה רבים מאזורי איטליה השונים. ביניהם תוכלו למצוא סוגי גבינה רבים, חומץ בלסמי, שמן זית מהדרום וסלומריה.

ארוחת הצהריים ובארוחת הערב המקום הופך למסעדה מבוקשת ואיכותית, גם אם לא זולה. אפשר אז לשבת לשולחנות ולהזמין מנות מקומיות מגוונות מהתפריט. אז מציעים כאן מבחר איכותי במיוחד של מאכלים איטלקיים, כולל מאכלי ים, בשר או גבינה, פיצות נהדרות ולזניה עם חצילים, פסטות לרוב מצוינות, רביולי, אנשובי ובוראטה מעולים ועוד.


#טיפים
מומלץ להזמין מקום לפחות שבוע מראש. הביקוש אדיר.

ישיבה על הבר היא נוחה וגם זוכה לשירות מצוין, ביחס לשולחנות שבמקום.

אם אתם לא יודעים מה להזמין, תנו לבעל המקום להציע לכם. ההמלצות מעולות!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/WAmBhP-PckQ


תמונות:

https://youtu.be/kY4oQzF91NA


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.