שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
ואדי ניסנאס
מסגד אל-גְ'רֵינֵה
קפה חיפה
סיור אל ואדי ניסנאס
פלאפל הזקנים
חומוס אבו שאקר
קפה סמי
המעדניה של סוידאן
מעיין הבירה

#על ואדי עירוני שהוא קצת כמו חו"ל
ואדי ניסנאס (Wadi Nisnas, Haifa) היא שכונה ותיקה בעיר התחתית של חיפה, המתאפיינת באופי ערבי אותנטי ובאווירה תרבותית עשירה. כאן תוכלו ליהנות מחוויה תרבותית וקולינארית של ממש.
השכונה הוקמה במאה ה-19 כשכונת פועלים פשוטה, בימי המנדט הבריטי הפכה לרובע עירוני פעיל ומשגשג למדי, עד קום המדינה ב-1948, אז שימרה את אופייה וממשיכה עד היום להיות סמל לדו-קיום בין ערבים ויהודים בחיפה.
השכונה משתרעת בין שדרות הציונות במערב, רחוב שבתאי לוי בדרום, רחוב הנביאים במזרח ורחוב אלנבי בצפון. מרבית התושבים הם ערבים נוצרים ומוסלמים. האווירה בה היא של כפר קטן בתוך העיר, עם בנייה עתיקה באבן גיר, מרפסות קשתות, חצרות מלאות עצי גפן ורימון וניחוחות תבלינים, קפה ותבשילים מקומיים.
#מה תראו ותעשו כאן?
בוואדי ניסנאס תוכלו לסייר בין סמטאות קסומות, להנות משווקי אוכל אותנטיים המציעים תבלינים, ירקות ופירות טריים, מאכלים מקומיים כמו פלאפל, חומוס, מעדנים מזרחיים וממתקים.
השכונה מהווה מקום מפגש ייחודי בין תרבויות, עם אווירה חמה וקהילתית. ניתן לשלב את הביקור עם טעימות קולינריות מלוות בהסברים בסיורי אוכל מודרכים.
אם תכוונו לזמנים ספציפיים תיתקלו במהלך הביקור באמנות רחוב צבעונית, פסטיבלים ואירועים תרבותיים כמו "החג של החגים" המשלבים את חג החנוכה, חג המולד וחג הרמאדן ומעלים בשכונה מופעי מוזיקה, תערוכות אמנות ומיצגים ברחובות.
#טיפים
- השוק והסמטאות פתוחים רוב ימות השבוע, אך רצוי לבדוק שעות פעילות ספציפיות של הדוכנים וקיומם בימי ראשון.
- השתדלו להגיע בשעות הבוקר או תחילת הצהריים כדי להימנע מהעומס ולהנות מחוויה רגועה יותר.
- לבשו נעליים נוחות להליכה בסמטאות.
- מומלץ לבקר בעונת החורף או האביב, כאשר מזג האוויר נעים ומתאפשרת חוויית טעמים מיטבית.
- אם תרצו להעמיק את ההיכרות עם המטבח והקשר התרבותי של השכונה הזמינו סיור קולינרי מודרך.
- אל תפספסו לטעום מתוקים מסורתיים כמו כנאפה ולקנות תבלינים איכותיים טריים מהשווקים.
מבט מקרוב:
ביקור במקום:
סיורי אוכל:
https://youtu.be/JjRGiHzUm68
הדרכה לשוק והשכונה:
https://youtu.be/-wHhb6Gn2Pg
ואדי ניסנאס (Wadi Nisnas, Haifa) היא שכונה ותיקה בעיר התחתית של חיפה, המתאפיינת באופי ערבי אותנטי ובאווירה תרבותית עשירה. כאן תוכלו ליהנות מחוויה תרבותית וקולינארית של ממש.
השכונה הוקמה במאה ה-19 כשכונת פועלים פשוטה, בימי המנדט הבריטי הפכה לרובע עירוני פעיל ומשגשג למדי, עד קום המדינה ב-1948, אז שימרה את אופייה וממשיכה עד היום להיות סמל לדו-קיום בין ערבים ויהודים בחיפה.
השכונה משתרעת בין שדרות הציונות במערב, רחוב שבתאי לוי בדרום, רחוב הנביאים במזרח ורחוב אלנבי בצפון. מרבית התושבים הם ערבים נוצרים ומוסלמים. האווירה בה היא של כפר קטן בתוך העיר, עם בנייה עתיקה באבן גיר, מרפסות קשתות, חצרות מלאות עצי גפן ורימון וניחוחות תבלינים, קפה ותבשילים מקומיים.
#מה תראו ותעשו כאן?
בוואדי ניסנאס תוכלו לסייר בין סמטאות קסומות, להנות משווקי אוכל אותנטיים המציעים תבלינים, ירקות ופירות טריים, מאכלים מקומיים כמו פלאפל, חומוס, מעדנים מזרחיים וממתקים.
השכונה מהווה מקום מפגש ייחודי בין תרבויות, עם אווירה חמה וקהילתית. ניתן לשלב את הביקור עם טעימות קולינריות מלוות בהסברים בסיורי אוכל מודרכים.
אם תכוונו לזמנים ספציפיים תיתקלו במהלך הביקור באמנות רחוב צבעונית, פסטיבלים ואירועים תרבותיים כמו "החג של החגים" המשלבים את חג החנוכה, חג המולד וחג הרמאדן ומעלים בשכונה מופעי מוזיקה, תערוכות אמנות ומיצגים ברחובות.
#טיפים
- השוק והסמטאות פתוחים רוב ימות השבוע, אך רצוי לבדוק שעות פעילות ספציפיות של הדוכנים וקיומם בימי ראשון.
- השתדלו להגיע בשעות הבוקר או תחילת הצהריים כדי להימנע מהעומס ולהנות מחוויה רגועה יותר.
- לבשו נעליים נוחות להליכה בסמטאות.
- מומלץ לבקר בעונת החורף או האביב, כאשר מזג האוויר נעים ומתאפשרת חוויית טעמים מיטבית.
- אם תרצו להעמיק את ההיכרות עם המטבח והקשר התרבותי של השכונה הזמינו סיור קולינרי מודרך.
- אל תפספסו לטעום מתוקים מסורתיים כמו כנאפה ולקנות תבלינים איכותיים טריים מהשווקים.
מבט מקרוב:
ביקור במקום:
סיורי אוכל:
https://youtu.be/JjRGiHzUm68
הדרכה לשוק והשכונה:
https://youtu.be/-wHhb6Gn2Pg

#על המסגד הגדול של חיפה
מסגד אל-גְ'רֵינֵה (Al-Jarīna Mosque), מסגד הניצחון החיפאי, ידוע בחיפה בתור "המסגד הגדול". שמו "אל-ג'רינה" ניתן לו בשל קרבתו לשוק הפתוח ששכן באזור.
המסגד נבנה בסוף המאה ה-18, בתקופת השלטון העות'מאני. עד מלחמת העצמאות הוא שימש כמרכז הדתי המרכזי של ערביי חיפה ולצד זה גם מרכז קהילתי חשוב.
ממוקם בעיר התחתית של חיפה ברחוב נתנזון, לשעבר רחוב אל-אומייה ובסמוך למגדל המפרש שבקריית הממשלה.
במקור היה שמו "אל נצר", בערבית "הניצחון". השם ניתן לו לכבוד ניצחונו הגדול ב-1775 של האדמירל חסן פאשה אל-ג'זאירלי, על דאהר אל עומר.
#מה תראו כאן?
המסגד כולל מבנים מרובעים סביב חצר פנימית מרוצפת. לידו ניצב מגדל שעון שנבנה ב-1898 לציון 25 שנות שלטון הסולטן עבדול חמיד השני.
במסגד אל-ג'רינה בחיפה מוקדי עניין היסטוריים ואדריכליים ששווה לראות:
מבנה המסגד - כולל מבנים סביב חצר פנימית מרוצפת, עם אולם תפילה מלבני ומחראב שפונה למזרח.
מגדל השעון העות'מני - מבנה מרובע בן שש קומות שבנייתו הסתיימה ב-1899. הוא נבנה לציון 25 שנות שלטון הסולטן עבדול חמיד השני. בראש המגדל כיפה ועליה סמל חצי סהר.
פרפ
#על המקום שמהווה סמל היסטורי במרכז חיפה
מסגד אל-ג'רינה (Al-Jarina Mosque), שנקרא גם "המסגד הגדול של חיפה", הוא המסגד המרכזי והעתיק שבמרכז העיר התחתית בחיפה. המסגד נבנה בסוף המאה ה-18 בתקופה העות'מאנית, ופונקציונריותו נשמרה לאורך דורות רבים בתור מרכז רוחני וחברתי לקהילה המוסלמית המקומית.
שמו "אל-ג'רינה" ("הגורן") ניתן לו על שם השוק הפתוח הסמוך, שכיכר הכניסה אליו נקראה אף היא "ג'רינה". בעבר נקרא גם "מסגד הניצחון" על שם האדמירל חסן פאשה אל-ג'זאירלי, עליו נבנה המסגד לכבוד ניצחונו על דאהר אל-עומר.
המסגד בנוי בצורת מבנה מרובע סביב חצר פנימית גדולה, ובו אולם תפילה מלבני. בעבר היה לו מינרט שנהרס בהתאם לאירועים במהלך המאה ה-20. לאורך השנים נעשו שיפוצים ושימור, ובשנים האחרונות משרד הפנים הקצה משאבים לשיקום.
#מה תראו ותעשו כאן?
בעת הביקור תוכלו להתרשם מהאדריכלות העות'מאנית הקלאסית, החצר הפנימית המרוצפת, קירות האבן המעוטרים, וארכיטקטונת הקשתות המרשימה. המסגד מייצג לא רק מונומנט דתי אלא גם מפתח להבנת ההיסטוריה והרוח של חיפה העתיקה.
קטעי רחוב השוק הסמוך, שבהם התקיימו חיי מסחר תוססים, מוסיפים להקשר התרבותי של המקום.
#טיפים
- היכנסו בלבוש צנוע ובהתאם למנהגי המסגד
- הימנעו מצילומים במקום תפילה פעיל
- מומלץ לבקר במסגרת סיור מודרך בעיר העתיקה, לקבל סיפור היסטורי עמוק יותר
- בדקו שעות פתיחה לפני הביקור כיוון שהמסגד פעיל בעיקר לתפילות
- זמן ביקור מומלץ: כשעה-שעתיים
ביקור במקום:
https://youtu.be/2uRNCCA-a08
מסגד אל-גְ'רֵינֵה (Al-Jarīna Mosque), מסגד הניצחון החיפאי, ידוע בחיפה בתור "המסגד הגדול". שמו "אל-ג'רינה" ניתן לו בשל קרבתו לשוק הפתוח ששכן באזור.
המסגד נבנה בסוף המאה ה-18, בתקופת השלטון העות'מאני. עד מלחמת העצמאות הוא שימש כמרכז הדתי המרכזי של ערביי חיפה ולצד זה גם מרכז קהילתי חשוב.
ממוקם בעיר התחתית של חיפה ברחוב נתנזון, לשעבר רחוב אל-אומייה ובסמוך למגדל המפרש שבקריית הממשלה.
במקור היה שמו "אל נצר", בערבית "הניצחון". השם ניתן לו לכבוד ניצחונו הגדול ב-1775 של האדמירל חסן פאשה אל-ג'זאירלי, על דאהר אל עומר.
#מה תראו כאן?
המסגד כולל מבנים מרובעים סביב חצר פנימית מרוצפת. לידו ניצב מגדל שעון שנבנה ב-1898 לציון 25 שנות שלטון הסולטן עבדול חמיד השני.
במסגד אל-ג'רינה בחיפה מוקדי עניין היסטוריים ואדריכליים ששווה לראות:
מבנה המסגד - כולל מבנים סביב חצר פנימית מרוצפת, עם אולם תפילה מלבני ומחראב שפונה למזרח.
מגדל השעון העות'מני - מבנה מרובע בן שש קומות שבנייתו הסתיימה ב-1899. הוא נבנה לציון 25 שנות שלטון הסולטן עבדול חמיד השני. בראש המגדל כיפה ועליה סמל חצי סהר.
פרפ
#על המקום שמהווה סמל היסטורי במרכז חיפה
מסגד אל-ג'רינה (Al-Jarina Mosque), שנקרא גם "המסגד הגדול של חיפה", הוא המסגד המרכזי והעתיק שבמרכז העיר התחתית בחיפה. המסגד נבנה בסוף המאה ה-18 בתקופה העות'מאנית, ופונקציונריותו נשמרה לאורך דורות רבים בתור מרכז רוחני וחברתי לקהילה המוסלמית המקומית.
שמו "אל-ג'רינה" ("הגורן") ניתן לו על שם השוק הפתוח הסמוך, שכיכר הכניסה אליו נקראה אף היא "ג'רינה". בעבר נקרא גם "מסגד הניצחון" על שם האדמירל חסן פאשה אל-ג'זאירלי, עליו נבנה המסגד לכבוד ניצחונו על דאהר אל-עומר.
המסגד בנוי בצורת מבנה מרובע סביב חצר פנימית גדולה, ובו אולם תפילה מלבני. בעבר היה לו מינרט שנהרס בהתאם לאירועים במהלך המאה ה-20. לאורך השנים נעשו שיפוצים ושימור, ובשנים האחרונות משרד הפנים הקצה משאבים לשיקום.
#מה תראו ותעשו כאן?
בעת הביקור תוכלו להתרשם מהאדריכלות העות'מאנית הקלאסית, החצר הפנימית המרוצפת, קירות האבן המעוטרים, וארכיטקטונת הקשתות המרשימה. המסגד מייצג לא רק מונומנט דתי אלא גם מפתח להבנת ההיסטוריה והרוח של חיפה העתיקה.
קטעי רחוב השוק הסמוך, שבהם התקיימו חיי מסחר תוססים, מוסיפים להקשר התרבותי של המקום.
#טיפים
- היכנסו בלבוש צנוע ובהתאם למנהגי המסגד
- הימנעו מצילומים במקום תפילה פעיל
- מומלץ לבקר במסגרת סיור מודרך בעיר העתיקה, לקבל סיפור היסטורי עמוק יותר
- בדקו שעות פתיחה לפני הביקור כיוון שהמסגד פעיל בעיקר לתפילות
- זמן ביקור מומלץ: כשעה-שעתיים
ביקור במקום:
https://youtu.be/2uRNCCA-a08

#על הקפה שעושה טחינה
קפה חיפה (Cafe Haifa) הוא בית קליה שהוא מוסד, משהו בין חנות קטנה וצפופה לפרלמנט הומה שיחות ורעיונות. אין כמעט סיור אוכל שיהיה בחיפה או ואדי ניסנאס ולא יבואו לבקר אצל מוסטפא ולטעום את הקפה שלו מהפינג'אן, אפשר עם הל אבל לא חייבים.
כאן תטעמו ואולי תקנו ממספר סוגי קפה הנטחנים, מהקפה שהוא קולה וטוחן כאן כבר עשרות שנים, לידו חלווה וניל מטורפת טעם, דבש חרובים, טחינה משכם, דבש תמרים, משקה חרובים ואל תשכחו לראות איך מפעילים את הציוד העתיק, כשקולים פולי קפה וטוחנים.
מוסטפא גם מכין משהו שהוא מכנה "ממתק גן עדן", סוג של ממתק שעשוי רכז רימונים, רכז ענבים ובתוכו שברי פיצוחים. טעים להפליא, אותנטי ומומתק בעזרת תמצית בטטה, במקום סוכר. טעים ושווה זהב.
#טיפים
- כדאי לתאם הגעה
- שעות פתיחה: ב'-שבת 07:30-16:00
- טלפון נייד 052-3745312
מוסטפא מפנק אורחים בחלבה:
https://youtu.be/nxwMul041Os
קולה קפה:
https://youtu.be/M0VUsedfrbo
מסביר על סירופ חרובים:
https://youtu.be/_r8ACSnXVwU
קפה חיפה (Cafe Haifa) הוא בית קליה שהוא מוסד, משהו בין חנות קטנה וצפופה לפרלמנט הומה שיחות ורעיונות. אין כמעט סיור אוכל שיהיה בחיפה או ואדי ניסנאס ולא יבואו לבקר אצל מוסטפא ולטעום את הקפה שלו מהפינג'אן, אפשר עם הל אבל לא חייבים.
כאן תטעמו ואולי תקנו ממספר סוגי קפה הנטחנים, מהקפה שהוא קולה וטוחן כאן כבר עשרות שנים, לידו חלווה וניל מטורפת טעם, דבש חרובים, טחינה משכם, דבש תמרים, משקה חרובים ואל תשכחו לראות איך מפעילים את הציוד העתיק, כשקולים פולי קפה וטוחנים.
מוסטפא גם מכין משהו שהוא מכנה "ממתק גן עדן", סוג של ממתק שעשוי רכז רימונים, רכז ענבים ובתוכו שברי פיצוחים. טעים להפליא, אותנטי ומומתק בעזרת תמצית בטטה, במקום סוכר. טעים ושווה זהב.
#טיפים
- כדאי לתאם הגעה
- שעות פתיחה: ב'-שבת 07:30-16:00
- טלפון נייד 052-3745312
מוסטפא מפנק אורחים בחלבה:
https://youtu.be/nxwMul041Os
קולה קפה:
https://youtu.be/M0VUsedfrbo
מסביר על סירופ חרובים:
https://youtu.be/_r8ACSnXVwU

#סיור לוואדי ניסנאס בחיפה
הסיור של ואדי ניסנאס מתחיל מתחיל בשוק של ואדי ניאנאס (הניווט באייקון שכאן למעלה). משם תמשיכו למקומות בשכונה המיוחדת הזו - עם הניווט שלנו, הטיפים וההדרכה.
במהלך הסיור תוכלו ותאכלו מטעמים ומראות, רחובות וחנויות, שוק ואוכל והרבה צבעים ואווירה אמיתית של דו קיום.
#שנתחיל?
אתם בשוק של שכונת ואדי ניסנאס? - מדהים, לחצו על תגית "סיור ואדי ניסנאס" והתחילו לטייל.
סיור נעים ומעניין!
הסיור של ואדי ניסנאס מתחיל מתחיל בשוק של ואדי ניאנאס (הניווט באייקון שכאן למעלה). משם תמשיכו למקומות בשכונה המיוחדת הזו - עם הניווט שלנו, הטיפים וההדרכה.
במהלך הסיור תוכלו ותאכלו מטעמים ומראות, רחובות וחנויות, שוק ואוכל והרבה צבעים ואווירה אמיתית של דו קיום.
#שנתחיל?
אתם בשוק של שכונת ואדי ניסנאס? - מדהים, לחצו על תגית "סיור ואדי ניסנאס" והתחילו לטייל.
סיור נעים ומעניין!
ואדי ניסנאס

#על הפלאפל של ואדי ניסנס בחיפה
פלאפל הזקנים (Falafel HaZkenim) הוא דוכן פלאפל ותיק ומוכר מאוד בחיפה, הממוקם בלב שכונת ואדי ניסנאס ברחוב הוואדי 18. שם המקום המדויק כפי שמופיע בגוגל מפות: פלאפל הזקנים (בעברית), Falafel HaZkenim (באנגלית). המקום פועל משנת 1950, ובמשך עשרות שנים צבר מוניטין כאחד מסמלי אוכל הרחוב המובילים בישראל, כשכיום נחשב לאטרקציה קולינרית לא רק לתושבי חיפה אלא גם למבקרים מרחבי הארץ.
את המקום ייסדו ג'ורג' ונג'לה עפארה, זוג מבוגר מהשכונה, שכינו אותו על שם נג'לה (בערבית: פלאפל נג'לה), ואילו בקרב לקוחות יהודיים נדבק הכינוי "הזקנים", שהפך לשם הרשמי. הפלאפל בדוכן היה כל השנים עשוי לפי מתכון קבוע ולא מתחלף, כשהעיסה והטחינה מוקפדות במיוחד. ב-1984 העבירו המייסדים את המקום לעפיף סבית, שהיה לקוח ותיק, ששמר על המתכון המסורתי ואף הרחיב קצת את התפריט. המקום המשיך לשמור על פשטות, ניקיון וסטנדרט אחיד של איכות לאורך השנים.
#מה תראו ותעשו כאן?
בפלאפל הזקנים תמצאו תפריט ממוקד המבוסס בראש ובראשונה על כדורי פלאפל טריים שמטוגנים לאורך כל שעות היום. כל לקוח מקבל עם הכניסה לדוכן כדור פלאפל חם עם טחינה – מסורת מקומית ותיקה. הפלאפל מוגש בפיתה טרייה עם שפע ירקות, חמוצים ורטבים, כשניתן לבחור במנות נוספות כמו חומוס, פול או קובה. האווירה בדוכן עממית מאוד, השירות מהיר אך לא מתפשר על יחס אישי, והמקום פועל בשיטת "עד שנגמר".
המקום בבעלות משפחתית עד היום, וממשיך למשוך קהל מכל המגזרים. מרבית האנשים אוכלים במקום בעמידה או על דלפק קטן. בשעות הצהריים ובסופי שבוע המקום עמוס מאוד ורבים עומדים בתור. ניתן לרכוש תערובת פלאפל הביתה להכנה עצמית. המקום אינו כשר, אך הוא פתוח כמעט כל ימות השבוע (פרט ליום ראשון) ומציע חוויה של אוכל רחוב חיפאי מסורתי.
#טיפים
- מומלץ להגיע מוקדם כדי להימנע מהתורים הארוכים בצהריים ובסופי שבוע
- בכניסה תקבלו תמיד כדור פלאפל חינם עם טחינה – אל תוותרו!
- האזור אינו מאוד נגיש לנכים, הרחוב צר יחסית ויש קושי בחניה בסביבה
- עלות המנה נחשבת הוגנת יחסית, שירות מהיר ואדיב
- המקום אינו כשר ואינו פועל בימי ראשון
ביקור במקום:
https://youtu.be/xN4bK9LtdoI
הסיפור:
https://youtu.be/1uL8NViJm2o
פלאפל הזקנים (Falafel HaZkenim) הוא דוכן פלאפל ותיק ומוכר מאוד בחיפה, הממוקם בלב שכונת ואדי ניסנאס ברחוב הוואדי 18. שם המקום המדויק כפי שמופיע בגוגל מפות: פלאפל הזקנים (בעברית), Falafel HaZkenim (באנגלית). המקום פועל משנת 1950, ובמשך עשרות שנים צבר מוניטין כאחד מסמלי אוכל הרחוב המובילים בישראל, כשכיום נחשב לאטרקציה קולינרית לא רק לתושבי חיפה אלא גם למבקרים מרחבי הארץ.
את המקום ייסדו ג'ורג' ונג'לה עפארה, זוג מבוגר מהשכונה, שכינו אותו על שם נג'לה (בערבית: פלאפל נג'לה), ואילו בקרב לקוחות יהודיים נדבק הכינוי "הזקנים", שהפך לשם הרשמי. הפלאפל בדוכן היה כל השנים עשוי לפי מתכון קבוע ולא מתחלף, כשהעיסה והטחינה מוקפדות במיוחד. ב-1984 העבירו המייסדים את המקום לעפיף סבית, שהיה לקוח ותיק, ששמר על המתכון המסורתי ואף הרחיב קצת את התפריט. המקום המשיך לשמור על פשטות, ניקיון וסטנדרט אחיד של איכות לאורך השנים.
#מה תראו ותעשו כאן?
בפלאפל הזקנים תמצאו תפריט ממוקד המבוסס בראש ובראשונה על כדורי פלאפל טריים שמטוגנים לאורך כל שעות היום. כל לקוח מקבל עם הכניסה לדוכן כדור פלאפל חם עם טחינה – מסורת מקומית ותיקה. הפלאפל מוגש בפיתה טרייה עם שפע ירקות, חמוצים ורטבים, כשניתן לבחור במנות נוספות כמו חומוס, פול או קובה. האווירה בדוכן עממית מאוד, השירות מהיר אך לא מתפשר על יחס אישי, והמקום פועל בשיטת "עד שנגמר".
המקום בבעלות משפחתית עד היום, וממשיך למשוך קהל מכל המגזרים. מרבית האנשים אוכלים במקום בעמידה או על דלפק קטן. בשעות הצהריים ובסופי שבוע המקום עמוס מאוד ורבים עומדים בתור. ניתן לרכוש תערובת פלאפל הביתה להכנה עצמית. המקום אינו כשר, אך הוא פתוח כמעט כל ימות השבוע (פרט ליום ראשון) ומציע חוויה של אוכל רחוב חיפאי מסורתי.
#טיפים
- מומלץ להגיע מוקדם כדי להימנע מהתורים הארוכים בצהריים ובסופי שבוע
- בכניסה תקבלו תמיד כדור פלאפל חינם עם טחינה – אל תוותרו!
- האזור אינו מאוד נגיש לנכים, הרחוב צר יחסית ויש קושי בחניה בסביבה
- עלות המנה נחשבת הוגנת יחסית, שירות מהיר ואדיב
- המקום אינו כשר ואינו פועל בימי ראשון
ביקור במקום:
https://youtu.be/xN4bK9LtdoI
הסיפור:
https://youtu.be/1uL8NViJm2o

#על החומוס החיפאי הוותיק, טעים ומיתולוגי
חומוס אבו שאקר (Abu Shaker) הוא מסעדת חומוס ותיקה ומוערכת שנחשבת לאחד מסמלי החומוס האותנטי בעיר ומציע חומוס בסגנון ערבי מסורתי שמוכן במקום עם מתכונים שעוברים מדור לדור.
מאז הקמתה בשנות ה-30 של המאה ה-20, המסעדה, הנמצאת בעיר התחתית של חיפה, משמשת פינה קולינרית אהובה לתושבי חיפה מכל המגזרים, עם דגש על טעם אותנטי ואיכות מתמשכת.
המסעדה מפורסמת בחומוסיה הסמוכה לשולחנות שבה מתבצע הטחינה ידנית על ידי מכונה מיוחדת, ומציעה מנות חומוס עבות, קרמיות ועדינות המלוות בפיתה טרייה, פטרוזיליה, בורגול, מג'דרה אותנטית עם בצל מטוגן מעולה ותיבול הכי מדויק שיש, חמוצים ופלאפל. האווירה במקום חמה, עממית ופעילה, עם ישיבה בעיקר בחוץ סביב שולחנות קהילתיים. המקום מיועד בעיקר לארוחות מהירות וקטנות, אך מזמינים לעיתים גם להזמנות טייק אווי.
#מה תאכלו כאן?
במסעדת אבו שאקר תוכלו ליהנות ממגוון מנות חומוס אותנטיות – חומוס פשוט, חומוס עם בשר עוף, חומוס עם פטריות ועוד. הם ידועים בחומוס הייחודי שלהם, בעל מרקם פחות חלק וטעם עז, לצד מנות נלוות כמו משאוושה, פול ותבשיל שולבטו, שהוא בורגול, מעולה, עם ירקות ברוטב עגבניות.
לצד החומוס מוגשים תוספות מסורתיות כמו בורגול ברוטב עגבניות, מג'דרה ופלאפל טרי. החוויה כוללת צפייה בתהליך הטחינה המסורתי שמתרחש ממש לצד שולחנות האורחים, וגם לאכול במקום הקטן עם אווירת שכונה ירוקה ומסוגננת במרכז חיפה.
המסעדה מתאפיינת בפשטות וענייניות, עם שירות מהיר ויעיל, המתאים גם למבקרים הממהרים או לאלה שמחפשים חוויה קולינרית אותנטית ללא יומרות.
#טיפים
- מומלץ להגיע מוקדם כדי להימנע מעומס בשעות הצהריים.
- המסעדה ממוקמת במרכז חיפה ונגישה בתחבורה ציבורית.
- המקום אינו כשר.
- אל תשכחו לנסות את מנות התוספות לצד החומוס.
ביקור במקום:
https://youtu.be/ngLbtOPAL1U?t=374
הבטחה:
https://youtu.be/LUT67Z2nUmk
חומוס אבו שאקר (Abu Shaker) הוא מסעדת חומוס ותיקה ומוערכת שנחשבת לאחד מסמלי החומוס האותנטי בעיר ומציע חומוס בסגנון ערבי מסורתי שמוכן במקום עם מתכונים שעוברים מדור לדור.
מאז הקמתה בשנות ה-30 של המאה ה-20, המסעדה, הנמצאת בעיר התחתית של חיפה, משמשת פינה קולינרית אהובה לתושבי חיפה מכל המגזרים, עם דגש על טעם אותנטי ואיכות מתמשכת.
המסעדה מפורסמת בחומוסיה הסמוכה לשולחנות שבה מתבצע הטחינה ידנית על ידי מכונה מיוחדת, ומציעה מנות חומוס עבות, קרמיות ועדינות המלוות בפיתה טרייה, פטרוזיליה, בורגול, מג'דרה אותנטית עם בצל מטוגן מעולה ותיבול הכי מדויק שיש, חמוצים ופלאפל. האווירה במקום חמה, עממית ופעילה, עם ישיבה בעיקר בחוץ סביב שולחנות קהילתיים. המקום מיועד בעיקר לארוחות מהירות וקטנות, אך מזמינים לעיתים גם להזמנות טייק אווי.
#מה תאכלו כאן?
במסעדת אבו שאקר תוכלו ליהנות ממגוון מנות חומוס אותנטיות – חומוס פשוט, חומוס עם בשר עוף, חומוס עם פטריות ועוד. הם ידועים בחומוס הייחודי שלהם, בעל מרקם פחות חלק וטעם עז, לצד מנות נלוות כמו משאוושה, פול ותבשיל שולבטו, שהוא בורגול, מעולה, עם ירקות ברוטב עגבניות.
לצד החומוס מוגשים תוספות מסורתיות כמו בורגול ברוטב עגבניות, מג'דרה ופלאפל טרי. החוויה כוללת צפייה בתהליך הטחינה המסורתי שמתרחש ממש לצד שולחנות האורחים, וגם לאכול במקום הקטן עם אווירת שכונה ירוקה ומסוגננת במרכז חיפה.
המסעדה מתאפיינת בפשטות וענייניות, עם שירות מהיר ויעיל, המתאים גם למבקרים הממהרים או לאלה שמחפשים חוויה קולינרית אותנטית ללא יומרות.
#טיפים
- מומלץ להגיע מוקדם כדי להימנע מעומס בשעות הצהריים.
- המסעדה ממוקמת במרכז חיפה ונגישה בתחבורה ציבורית.
- המקום אינו כשר.
- אל תשכחו לנסות את מנות התוספות לצד החומוס.
ביקור במקום:
https://youtu.be/ngLbtOPAL1U?t=374
הבטחה:
https://youtu.be/LUT67Z2nUmk

#על הקפה החיפאי עם הטעם הבינלאומי
קפה סמי (Cafe Samy Haifa) הוא מוסד של ממש בסצנת הקפה של חיפה – בית קלייה ובית קפה משפחתי מיתולוגי שפועל מאז 1974 בעיר התחתית.
המקום נוסד על ידי סמי פייסל, שכונה "אבו סמי", ומאז נותר בבעלות המשפחה שממשיכה להוביל את העסק מדור לדור, מבלי להתפשר על טריות, איכות והתמדה במסורת קליית קפה קלאסית.
כל מי שנכנס פנימה נשטף מיד בניחוח העשיר של קפה קלוי טרי, קלייה ריחנית המתבשלת כאן כבר עשרות שנים. על מדפי המקום ניצבים פולי AA משובחים שמיובאים במיוחד ותערובות סודיות שעוברות מדור לדור.
האנשים שמאחורי הדלפק, בני המשפחה, מגישים לכל מבקר קפה מעולה עם חיוך ומרבים לספר בשמחה על ההיסטוריה, האתגרים וההצלחות שבנו את המקום.
העסק עצמו מייצא קפה לחו”ל ומשתתף בתערוכות עולם, אך בליבו נשאר מוקד שכונתי שמוכר לקהילת חיפה ולמבקרים מכל הארץ.
בתוך האווירה הזו תמצאו קירות עמוסי מזכרות, מכונות קלייה ישנות לצד חדשות, סיפורים וזכרונות של עשרות שנים – מפגש בין נוסטלגיה לטריות יומיומית, שבו לכל פול קפה יש סיפור משלו.
#מה תראו ותעשו כאן?
ביקור בקפה סמי מתחיל בחיוך של בעלי המקום, המקבלים כל אחד כבן בית, בין שורות שקים וסלי פולי קפה טריים שזה עתה נקלו. אפשר לרכוש כאן פולי קפה ממגוון סוגים, מבית הקלייה ועד הפילטר או האספרסו.
אם תתמסרו לאווירה, תגלו שהקצב איטי ורגוע. אפשר לשבת על כוס אספרסו קצר או ארוך, באווירה משפחתית חמה ולצפות איך קולים וטוחנים את הקפה במקום ובעיקר ליהנות מהמפגש הבלתי אמצעי עם תרבות שלמה של קפה.
לעיתים יש כאן סדנאות והדרכות קצרות לחובבי קפה וניתן לשאול שאלות ולהאזין לאגדות מקומיות הקשורות להתפתחות הקפה בחיפה.
החנות מעוצבת בפשטות של פעם - עץ כהה, ציוד קלייה מקורי, מדפים עמוסי שקיות ובקבוקי תבלינים והמון ריחות שאפשר פשוט לעצור ולהריח.
המבחר כולל תערובות מתחלפות, פולים עם דרגות קלייה שונות וריחות עשירים שמסמנים את חותמת האיכות של קפה סמי.
#טיפים
נסו לשאול את בני המשפחה איזה תערובת מתאימה בדיוק לטעם האישי שלכם.
- אל תוותרו על טעימת אספרסו "מהקולה", טרי ועמוק במיוחד.
- מומלץ להגיע בשעות הבוקר כדי ליהנות מהקלייה היומית הטרייה והאנרגיה המיוחדת.
- תוכלו להזמין קפה טרי גם לבית – את המשלוח אורזים מיד אחרי הקריעה מהתוף.
- זמן מומלץ לביקור: כחצי שעה עד שעה, תלוי עד כמה תסתבכו בשיחה עם בעלי המקום.
קפה סמי (Cafe Samy Haifa) הוא מוסד של ממש בסצנת הקפה של חיפה – בית קלייה ובית קפה משפחתי מיתולוגי שפועל מאז 1974 בעיר התחתית.
המקום נוסד על ידי סמי פייסל, שכונה "אבו סמי", ומאז נותר בבעלות המשפחה שממשיכה להוביל את העסק מדור לדור, מבלי להתפשר על טריות, איכות והתמדה במסורת קליית קפה קלאסית.
כל מי שנכנס פנימה נשטף מיד בניחוח העשיר של קפה קלוי טרי, קלייה ריחנית המתבשלת כאן כבר עשרות שנים. על מדפי המקום ניצבים פולי AA משובחים שמיובאים במיוחד ותערובות סודיות שעוברות מדור לדור.
האנשים שמאחורי הדלפק, בני המשפחה, מגישים לכל מבקר קפה מעולה עם חיוך ומרבים לספר בשמחה על ההיסטוריה, האתגרים וההצלחות שבנו את המקום.
העסק עצמו מייצא קפה לחו”ל ומשתתף בתערוכות עולם, אך בליבו נשאר מוקד שכונתי שמוכר לקהילת חיפה ולמבקרים מכל הארץ.
בתוך האווירה הזו תמצאו קירות עמוסי מזכרות, מכונות קלייה ישנות לצד חדשות, סיפורים וזכרונות של עשרות שנים – מפגש בין נוסטלגיה לטריות יומיומית, שבו לכל פול קפה יש סיפור משלו.
#מה תראו ותעשו כאן?
ביקור בקפה סמי מתחיל בחיוך של בעלי המקום, המקבלים כל אחד כבן בית, בין שורות שקים וסלי פולי קפה טריים שזה עתה נקלו. אפשר לרכוש כאן פולי קפה ממגוון סוגים, מבית הקלייה ועד הפילטר או האספרסו.
אם תתמסרו לאווירה, תגלו שהקצב איטי ורגוע. אפשר לשבת על כוס אספרסו קצר או ארוך, באווירה משפחתית חמה ולצפות איך קולים וטוחנים את הקפה במקום ובעיקר ליהנות מהמפגש הבלתי אמצעי עם תרבות שלמה של קפה.
לעיתים יש כאן סדנאות והדרכות קצרות לחובבי קפה וניתן לשאול שאלות ולהאזין לאגדות מקומיות הקשורות להתפתחות הקפה בחיפה.
החנות מעוצבת בפשטות של פעם - עץ כהה, ציוד קלייה מקורי, מדפים עמוסי שקיות ובקבוקי תבלינים והמון ריחות שאפשר פשוט לעצור ולהריח.
המבחר כולל תערובות מתחלפות, פולים עם דרגות קלייה שונות וריחות עשירים שמסמנים את חותמת האיכות של קפה סמי.
#טיפים
נסו לשאול את בני המשפחה איזה תערובת מתאימה בדיוק לטעם האישי שלכם.
- אל תוותרו על טעימת אספרסו "מהקולה", טרי ועמוק במיוחד.
- מומלץ להגיע בשעות הבוקר כדי ליהנות מהקלייה היומית הטרייה והאנרגיה המיוחדת.
- תוכלו להזמין קפה טרי גם לבית – את המשלוח אורזים מיד אחרי הקריעה מהתוף.
- זמן מומלץ לביקור: כחצי שעה עד שעה, תלוי עד כמה תסתבכו בשיחה עם בעלי המקום.

#על המכולת שהיא מעדניה למוצרי גורמה
המעדניה של סוידאן (Suidan delicatessen) בואדי ניסנאס היא לכאורה מכולת אבל מסתתרת בה מעדניית איכות צנועה, עם דגש על מוצרים מיובאים באיכויות גבוהות מאוד.
מדובר במוסד קולינרי ותיק ואהוב שנוסד על ידי משפחת סוידאן, משפחת סוחרים חיפאית נוצרית העוסקת במסחר מאז סוף המאה ה-19, כשאת החנות המיתולוגית הזו הם פתחו ב-1916 ומאז היא פועלת עד היום.
המעדניה ידועה במבחר מרשים של גבינות ומעדנים. יש כאן מגבינות בוטיק ישראליות ומיובאות מאירופה, דרך נקניקים, זיתים, תבלינים, יינות ואלכוהול משובח, אוכל ביתי כמו ירקות ממולאים בגבינת עיזים, ארטישוק אה לה רומנה, פירות יבשים, חלווה ביתית, רטבים, ממרחים, קטניות ומוצרי יסוד, לצד מוצרי פרימיום מיוחדים ועוד.
דגש מיוחד יש כאן על אוכל ביתי משובח, על יינות ואלכוהול משובח כולל סוגי קוניאק ושמפנייה, פירות יבשים ייחודיים וכמובן החלווה המפורסמת.
בכל יום יש לחם מחמצת טרי ומבחר גבינות ממחלבות בוטיק בארץ זאת, לצד גבינות ידועות ומיובאות מצרפת, איטליה, ספרד, הולנד, גרמניה ואיטליה.
בסוף השבוע גם תמצאו כאן אוכל ביתי כמו עלי גפן, שולבטו וממולאים שמבשלות נשות השכונה במקום.
המקום מתפקד כמוסד שסביבו נבנתה תרבות שלמה של קניות שבת ומפגשים חיפאיים, באווירה אותנטית, עם שירות אישי וידע מקצועי רב.
גיל חובב אמר פעם ש"את ואדי ניסנאס בנו מסביב למעדנייה הזו..."
#טיפים
- הביקור בסוידאן מומלץ במיוחד לקראת סופי שבוע כאשר המבחר רב במיוחד.
- הכתובת: אלנבי 39, ואדי ניסנאס, חיפה
- שעות פתיחה: שני–חמישי 09:00–19:00, שישי 07:30–19:00. (חמישי עד חצות לעיתים)
- טלפון: 04-8526891.
המעדניה של סוידאן (Suidan delicatessen) בואדי ניסנאס היא לכאורה מכולת אבל מסתתרת בה מעדניית איכות צנועה, עם דגש על מוצרים מיובאים באיכויות גבוהות מאוד.
מדובר במוסד קולינרי ותיק ואהוב שנוסד על ידי משפחת סוידאן, משפחת סוחרים חיפאית נוצרית העוסקת במסחר מאז סוף המאה ה-19, כשאת החנות המיתולוגית הזו הם פתחו ב-1916 ומאז היא פועלת עד היום.
המעדניה ידועה במבחר מרשים של גבינות ומעדנים. יש כאן מגבינות בוטיק ישראליות ומיובאות מאירופה, דרך נקניקים, זיתים, תבלינים, יינות ואלכוהול משובח, אוכל ביתי כמו ירקות ממולאים בגבינת עיזים, ארטישוק אה לה רומנה, פירות יבשים, חלווה ביתית, רטבים, ממרחים, קטניות ומוצרי יסוד, לצד מוצרי פרימיום מיוחדים ועוד.
דגש מיוחד יש כאן על אוכל ביתי משובח, על יינות ואלכוהול משובח כולל סוגי קוניאק ושמפנייה, פירות יבשים ייחודיים וכמובן החלווה המפורסמת.
בכל יום יש לחם מחמצת טרי ומבחר גבינות ממחלבות בוטיק בארץ זאת, לצד גבינות ידועות ומיובאות מצרפת, איטליה, ספרד, הולנד, גרמניה ואיטליה.
בסוף השבוע גם תמצאו כאן אוכל ביתי כמו עלי גפן, שולבטו וממולאים שמבשלות נשות השכונה במקום.
המקום מתפקד כמוסד שסביבו נבנתה תרבות שלמה של קניות שבת ומפגשים חיפאיים, באווירה אותנטית, עם שירות אישי וידע מקצועי רב.
גיל חובב אמר פעם ש"את ואדי ניסנאס בנו מסביב למעדנייה הזו..."
#טיפים
- הביקור בסוידאן מומלץ במיוחד לקראת סופי שבוע כאשר המבחר רב במיוחד.
- הכתובת: אלנבי 39, ואדי ניסנאס, חיפה
- שעות פתיחה: שני–חמישי 09:00–19:00, שישי 07:30–19:00. (חמישי עד חצות לעיתים)
- טלפון: 04-8526891.

#על הפאב החיפאי ומקדש הבירה של חיפה
מלך הבירה של העיר התחתית בחיפה הוא כבר שנים מעייין הבירה (Maayan habira), בעצם מסעדה טעימה במיוחד שהיא גם פאב מדהים, עם מסורת ארוכה. המקום פועל בחיפה מאז 1962, עם אוכל יהודי מזרח אירופאי ועשרות סוגי בירה. מאז אותם ימים, בהם כונתה על ידי מישהו כ"מאורת מלחים שיכורים", הרבה בירה זרמה בברזים של מעיין הבירה.
המקום נחשב לאחת מהמסעדות הידועות והמוערכות בארץ למטבח מזרח אירופאי ורומני בפרט. הוא נוסד על ידי נחום מאיר כבית חרושת לנקניקים ואטליז, ובהמשך הפך למסעדת פועלים ולבית מרזח מוקד מרכזי לעובדי הנמל, יורדי ים ותושבי חיפה והסביבה. כיום מנוהלת המסעדה בידי בנו ראובן וידועה בשימור המסורת, האווירה החמה והשירות המשפחתי. תפריט המקום מתמקד במנות מזרח אירופאיות, עם דגש על בשר לבן, קוסטיצה (מנות צלעות חזיר ועגל), קישקע, קרפלך, כבד קצוץ, איקרה, דג מלוח, מבחר מרקים, מגוון נקניקים וכמובן בירה מהחבית במגוון נרחב.
לצד התפריט האותנטי והמגוון, המסעדה הציגה עם השנים שימור של מסורת משפחתית מובהקת, תוך התחדשות זהירה – לרבות הכנסת בירות מיוחדות ומבחר משקאות אלכוהולים. המקום מאופיין באווירה ביתית לא פורמלית. במקום הופעות חיות בערבים מסוימים וקהל קבוע לצד מבקרי חוויה ומטיילים בעיר.
#מה תראו ותעשו כאן?
במעיין הבירה תוכלו ליהנות מארוחה בסגנון מזרח-אירופי-רומני שורשי, לצד חווית בירה יוצאת דופן – למעלה מ-25 סוגי בירה מהחבית, ביניהן מותגים ישראליים ובינלאומיים. סביבכם תמצאו עיצוב פשוט, תמונות ובקבוקי עבר על הקירות, אווירה תוססת, הופעות חיות בחלק מהערבים, ומבחר גדול של מנות בשריות, נקניקים, סלטים וטריוויה שנוגעת להיסטוריית המקום. מומלץ לנסות מנות דגל כמו קוסטיצה, איקרה, קישקע וכבד קצוץ. ניתן לשבת גם בפנים וגם במרפסת אחורית בהתאם לעונה.
#טיפים
- רצוי להזמין מקומות מראש, במיוחד בסופי שבוע או בעת הופעות.
- המסעדה אינה כשרה ומגישים בה בשר לבן.
- המקום מותאם לנכים (כניסה, שירותים, מקומות ישיבה)
- פתרונות חניה בסביבה – חניון בתשלום וחניה ברחוב.
- ניתן להזמין גם טייק אווי, אך מרבית הביקורת היא על חוויית הישיבה במקום.
:
ביקור במקום:
https://youtu.be/LO45VOXQrmk
על המקום:
https://youtu.be/QdKJ-T0XyyI
המוזיקה:
https://youtu.be/7o-i9Ecrjcc
מלך הבירה של העיר התחתית בחיפה הוא כבר שנים מעייין הבירה (Maayan habira), בעצם מסעדה טעימה במיוחד שהיא גם פאב מדהים, עם מסורת ארוכה. המקום פועל בחיפה מאז 1962, עם אוכל יהודי מזרח אירופאי ועשרות סוגי בירה. מאז אותם ימים, בהם כונתה על ידי מישהו כ"מאורת מלחים שיכורים", הרבה בירה זרמה בברזים של מעיין הבירה.
המקום נחשב לאחת מהמסעדות הידועות והמוערכות בארץ למטבח מזרח אירופאי ורומני בפרט. הוא נוסד על ידי נחום מאיר כבית חרושת לנקניקים ואטליז, ובהמשך הפך למסעדת פועלים ולבית מרזח מוקד מרכזי לעובדי הנמל, יורדי ים ותושבי חיפה והסביבה. כיום מנוהלת המסעדה בידי בנו ראובן וידועה בשימור המסורת, האווירה החמה והשירות המשפחתי. תפריט המקום מתמקד במנות מזרח אירופאיות, עם דגש על בשר לבן, קוסטיצה (מנות צלעות חזיר ועגל), קישקע, קרפלך, כבד קצוץ, איקרה, דג מלוח, מבחר מרקים, מגוון נקניקים וכמובן בירה מהחבית במגוון נרחב.
לצד התפריט האותנטי והמגוון, המסעדה הציגה עם השנים שימור של מסורת משפחתית מובהקת, תוך התחדשות זהירה – לרבות הכנסת בירות מיוחדות ומבחר משקאות אלכוהולים. המקום מאופיין באווירה ביתית לא פורמלית. במקום הופעות חיות בערבים מסוימים וקהל קבוע לצד מבקרי חוויה ומטיילים בעיר.
#מה תראו ותעשו כאן?
במעיין הבירה תוכלו ליהנות מארוחה בסגנון מזרח-אירופי-רומני שורשי, לצד חווית בירה יוצאת דופן – למעלה מ-25 סוגי בירה מהחבית, ביניהן מותגים ישראליים ובינלאומיים. סביבכם תמצאו עיצוב פשוט, תמונות ובקבוקי עבר על הקירות, אווירה תוססת, הופעות חיות בחלק מהערבים, ומבחר גדול של מנות בשריות, נקניקים, סלטים וטריוויה שנוגעת להיסטוריית המקום. מומלץ לנסות מנות דגל כמו קוסטיצה, איקרה, קישקע וכבד קצוץ. ניתן לשבת גם בפנים וגם במרפסת אחורית בהתאם לעונה.
#טיפים
- רצוי להזמין מקומות מראש, במיוחד בסופי שבוע או בעת הופעות.
- המסעדה אינה כשרה ומגישים בה בשר לבן.
- המקום מותאם לנכים (כניסה, שירותים, מקומות ישיבה)
- פתרונות חניה בסביבה – חניון בתשלום וחניה ברחוב.
- ניתן להזמין גם טייק אווי, אך מרבית הביקורת היא על חוויית הישיבה במקום.
:
ביקור במקום:
https://youtu.be/LO45VOXQrmk
על המקום:
https://youtu.be/QdKJ-T0XyyI
המוזיקה:
https://youtu.be/7o-i9Ecrjcc
קונדיטורית המזרח בוואדי ניסנאס
#על אימפריית ממתקי המזרח בואדי ניסנאס
קונדיטורית המזרח (Konditoria Hamizrach) בואדי ניסנאס, חיפה היא מוסד ותיק שמוכר בשכונה בתור המקום לקנות בו את הממתקים הערביים המסורתיים בעיר.
הקונדיטוריה מתמחה בעיקר בממתקים מצוינים כמו בקלאווה, כנאפה עדינה המוכרת בגבינת העיזים האיכותית שלה, עוגיות מזרחיות מגוונות, פטיפורים, הריסה, שהיא עוגת סולת ומתוקים ייחודיים לימי חג, חתונות ואירועים.
המקום הוקם בשנת 1952-1953 ומנוהל על ידי בני המשפחה המעבירים אותו מדור לדור. הייחוד שלו הוא בשימוש במתכונים מסורתיים העוברים כבר דורות, עם חומרי גלם איכותיים ואווירה אותנטית ופשוטה.
הכנאפה נחשבת לאחת מהטובות והידועות בארץ – גבינת עיזים איכותית, שכבת קדאיף דקה, מתיקות מדויקת ומעל הכל פיסטוקים קצוצים שמוסיפים קליליות לטעם. גם הבקלאווה מוצגת כאן לרגלי הוויטרינה ומוצגת בערימות של מגוון סוגים, כולל עם אגוזים, שקדים, פיסטוקים, קשיו ועוד.
הקונדיטוריה זוכה לביקורות משובחות על שירות אדיב, ניקיון, קבלה חמה ותחושת מסורת חיפאית אותנטית. היא מאוד מומלצת לחובבי המתוקים והמאפים הערביים הרוצים בחוויה מקומית אותנטית ולחובבי קולינריה בעיר.
#טיפים
- החנות נמצאת בדרך אלנבי 34, ואדי ניסנאס, חיפה
- טלפון: 04-8523652
- שעות פתיחה: לרוב 8:00–23:00, פתוח גם בשישי ושבת.
- רבים ממליצים לסיים כאן עם כוס לימונדה טרייה - המיוצרת במקום מלימונים טחונים בקליפתם, מה שמעניק לה טעם ייחודי ומרענן מאוד.
על המקום:
https://youtu.be/CC-vdEGLPw0
הסיפור:
https://youtu.be/Ei3twDDzZrE
קונדיטורית המזרח (Konditoria Hamizrach) בואדי ניסנאס, חיפה היא מוסד ותיק שמוכר בשכונה בתור המקום לקנות בו את הממתקים הערביים המסורתיים בעיר.
הקונדיטוריה מתמחה בעיקר בממתקים מצוינים כמו בקלאווה, כנאפה עדינה המוכרת בגבינת העיזים האיכותית שלה, עוגיות מזרחיות מגוונות, פטיפורים, הריסה, שהיא עוגת סולת ומתוקים ייחודיים לימי חג, חתונות ואירועים.
המקום הוקם בשנת 1952-1953 ומנוהל על ידי בני המשפחה המעבירים אותו מדור לדור. הייחוד שלו הוא בשימוש במתכונים מסורתיים העוברים כבר דורות, עם חומרי גלם איכותיים ואווירה אותנטית ופשוטה.
הכנאפה נחשבת לאחת מהטובות והידועות בארץ – גבינת עיזים איכותית, שכבת קדאיף דקה, מתיקות מדויקת ומעל הכל פיסטוקים קצוצים שמוסיפים קליליות לטעם. גם הבקלאווה מוצגת כאן לרגלי הוויטרינה ומוצגת בערימות של מגוון סוגים, כולל עם אגוזים, שקדים, פיסטוקים, קשיו ועוד.
הקונדיטוריה זוכה לביקורות משובחות על שירות אדיב, ניקיון, קבלה חמה ותחושת מסורת חיפאית אותנטית. היא מאוד מומלצת לחובבי המתוקים והמאפים הערביים הרוצים בחוויה מקומית אותנטית ולחובבי קולינריה בעיר.
#טיפים
- החנות נמצאת בדרך אלנבי 34, ואדי ניסנאס, חיפה
- טלפון: 04-8523652
- שעות פתיחה: לרוב 8:00–23:00, פתוח גם בשישי ושבת.
- רבים ממליצים לסיים כאן עם כוס לימונדה טרייה - המיוצרת במקום מלימונים טחונים בקליפתם, מה שמעניק לה טעם ייחודי ומרענן מאוד.
על המקום:
https://youtu.be/CC-vdEGLPw0
הסיפור:
https://youtu.be/Ei3twDDzZrE
ממתקי אעבד אל האדי
#על הכנאפה והקפה מהמעצמה הנצרתית
ברחוב שחאדה 3 בואדי ניסנאס קורה כל יום נס מחדש. ממתקי אעבד אל האדי (Abd al Hadi) היא מעדניית ממתקים מזרחיים, סוג של מאפייה וסופרמרקט ששמה דגש על מתוקים ובפרט כנאפה המזוהה עם הסגנון הקלאסי הערבי.
יש בחיפה גם את כנאפה תלפיות האיכותית ואפילו כנאפה דה לוקס של השף עלאא מוסא, שמציע כנאפה נבולסית ואפילו כנאפה טבעונית.
אבל היתרון של עבד אל האדי הנצרתי הוא האותנטיות שלו והכנאפה המדויקת, עם הפיסטוקים המושלמים עליה, כנאפה למחפשי המסורת והחוויה האותנטית.
חוץ מהכנאפה המצוינת יש כאן כל מה שטוב בממתק המזרחי, כמובן עם שלל בקלאוות עם אגוזים, בוטנים ומליות פיסטוק. עוגיות יבשות מעמול ורייבה, עטאייף בימי הרמדאן ושלל ממתקים מזרחיים נוספים. אפשר גם לשתות לימונדה קרה ומוגזת או בבקבוקים ולהזמין קפה תורכי חזק על המקום.
ברחוב שחאדה 3 בואדי ניסנאס קורה כל יום נס מחדש. ממתקי אעבד אל האדי (Abd al Hadi) היא מעדניית ממתקים מזרחיים, סוג של מאפייה וסופרמרקט ששמה דגש על מתוקים ובפרט כנאפה המזוהה עם הסגנון הקלאסי הערבי.
יש בחיפה גם את כנאפה תלפיות האיכותית ואפילו כנאפה דה לוקס של השף עלאא מוסא, שמציע כנאפה נבולסית ואפילו כנאפה טבעונית.
אבל היתרון של עבד אל האדי הנצרתי הוא האותנטיות שלו והכנאפה המדויקת, עם הפיסטוקים המושלמים עליה, כנאפה למחפשי המסורת והחוויה האותנטית.
חוץ מהכנאפה המצוינת יש כאן כל מה שטוב בממתק המזרחי, כמובן עם שלל בקלאוות עם אגוזים, בוטנים ומליות פיסטוק. עוגיות יבשות מעמול ורייבה, עטאייף בימי הרמדאן ושלל ממתקים מזרחיים נוספים. אפשר גם לשתות לימונדה קרה ומוגזת או בבקבוקים ולהזמין קפה תורכי חזק על המקום.
