» «
סטאני
סטאני
#על היוגורט המושלם והסופגניות הקטנות והחמות שאתם חייבים לטעום

מוכנים לארוחת בוקר טעימה ומפנקת? סטאני (Stani) שבכיכר אומוניה היא המעדנייה המושלמת למאפי בוקר, שלל מעדנים, עוגות וקינוחים מעולים על טהרת היוגורט והחלב בעבודת יד.

היוגורט שמכינים כאן הוא טעים במיוחד. ההכנה כאן מערכת חלב קר עם שמרים ומעט יוגורט בן 60 שנה, המוסיפים לו את הטעם הייחודי והמצוין שלו. הזמינו לארוחת בוקר את היוגורט עם הדבש והרימון, מנה שמכינים ביוון כבר אלפי שנים.

המילק-בר המשפחתי-מסורתי הזה הוקם בשנת 1931. שימו לב במיוחד לסופגניות הקטנות והטעימות שמטגנים כאן לפי דרישת הלקוחות - הלוקומדס. את הסופגניות החמות וטריות תקבלו בתוספת של דבש מתוק ואבקת קינמון. זו אחת המנות הטעימות ביותר שתרמה יוון לעולם ושווה לטעום אותה כאן.


הדרכה:

https://youtu.be/a1mdq5AMdDE
Donkisot
בורקס דון קישוט נסגר
#על הבורקס המדהים של אנטליה

הבורקס הומצאו בטורקיה ודון קישוט בורקס (Donkişot) הוא מקום מופלא למעדנים הללו. את הבורקס מכינים כאן עבים ומלאים בכל טוב.

ואלה לא הבורקס הפריכים והקראנצ'יים שתאכלו כאן, אלא מאפים עיליים, עתירי שכבות אווריריות ורכות, הנאפים על מגשי ענק, המסתובבים בחום נמוך וממולאים בגבינה ועוד. כאן אוכלים את הבורקס הטובים בעיר. בתיאבון!


#טיפים
למקום יש שליחים על קטנועים שיביאו משלוח עד המלון או הדירה


כך מכינים את הבורק הטורקי:

https://youtu.be/WUOQkBItV-o
ונטי בייקרי
ונטי בייקרי
#על ארמון המאפים המתוקים בכיכר אומוניה

מאפים יווניים נהדרים תמצאו במקדש המאפים ונטי (VENETI BAKERY 1948 NEON Omonoia) שבכיכר אמוניה.

כאן יש המון מאפים בלקניים מסורתיים, מקומיים ומיוחדים. ביניהם רבים ומגוונים וטעימים, כולל ספנקופיטה שהוא מאפה מבצק פילו, תרד וגבינת פטה וכלי חמאה דקים.

יש כאן גם מאפה קלצוניה עם גבינה וקינמון, מאפה גלקטו בורקו מתוק שעושים מחלב מורתח, קורנפלור וסוכר שמולאו בתוך בצק פילו.

כמובן שיהיה כאן גם את כדורי הלוקומדס (Lokomades) היווניים והמוכרים בכל העולם, שהם מבצק ספינג' מטוגנים בשמן ועטופים בסירופ טעים.

בייגלה ירושלמי נקרא כאן קולורי סלוניקאי ויש עוד המון מאפים נוספים.


#טיפים
יש בעיר סניפים נוספים של ונטי. חפשו אותם.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/0_ahlrDZKiI


ביקור במקום:

https://youtu.be/KRPB9xcd7eo
Mimi's Bakehouse
מימי'ס בייקהאוס
#על הקונדיטוריה המובחרת מכולן

מימי'ס בייקהאוס (Mimi's Bakehouse) היא מהקונדיטוריות הטובות והמצליחות של סקוטלנד ובצדק. לא מעט פרסים ועיטורים קטפה הקונדיטוריה הזו במשך השנים, כולל תואר "האופה המוצלחת בבריטניה".

אל תצפו, אגב, לעוגות המפונפנות של הפטיסרי בפריז סטייל. הוויטרינה של מימי'ז אמנם מלהיבה ומפתה ביופי ובטעם של העוגות שאופים בה, אבל הדגש כאן הוא על עוגות שמרגישות כמו עוגות ביתיות (רבות מהן לא). לכן הן מפתיעות מאוד בהמשך, ליד התה והקפה או בלעדיהם.

כאן ברור שהעוגות והעוגיות המעולים הם העניין. לצד זה, הסניפים המרכזיים של מימי'ס הם כמובן בתי קפה מצוינים, המציעים גם אוכל מצוין.

אגב, אתם בסניף הקטן שברויאל מייל ויתכן שתראו בעיר סניפים נוספים של מימי'ס בייקהאוס. כמו שקורה לא פעם בעסקי המזון המוצלחים באדינבורו, גם מימי'ס בייקהאוס שהחלה את דרכה בסניף אחד, הפכה לרשת קטנה וצמחה למספר סניפים מצליחים בעיר ואולי גם בערים נוספות.


על המקום:

https://youtu.be/NZkJ9-IcH1E

מאפיות

פורקדו
מאפיית פורקדו
#על המקום עם המאפים הפורטוגזיים בבריסל

פורקדו (Forcado Pastelaria) היא מאפייה פורטוגזית בבריסל, הידועה בכל אירופה במעדני העוגות הקטנות שלה.

המאפיה כאן משולבת עם בית קפה ומעדנייה. יש כאן מהמאפים האותנטיים של פורטוגל, קפה מצוין ועוד. המאפים כוללים קלסיקות פורטוגזיות, מאפים עונתיים ומעדני שף איכותיים ומיוחדים - הכל מתוצרת בית.

את דברי המאפה המצוינים של המקום אופים כאן בחום של 400 מעלות, הנחוץ כדי להגיע לשלמות פריכה ומתוקה. את אגף המאפים פתח כאן בשנת 1982 השף יואקים בראז דה אוליביירה.


#טיפים
המקום מציע גם מאפים ללא גלוטן.

ישיבה במקום אפשרית עד שעה 17:00.


כתבה (פורטוגזית):

https://youtu.be/ZUt9N9bt--o?t=45
מאפיית אביחיל
מאפיית אביחיל
#על המאפייה הוותיקה של מאה שערים

מאפיית אביחיל (Avichail Bakery) היא מאפייה פופולרית ואהובה בשכונת מאה שערים. זוהי אחת המאפיות הוותיקות בירושלים,

המאפייה הזו נולדה כעסק משפחתי, של אב המשפחה, שעלה לארץ בתחילת המאה ה-20. הוא החל אותה ממש בביתו, כשאת הבצק לאפייה הוא נהג ללוש באמבטיה.

את מאפיית אביחיל הזו הוא פתח ב-1932, במקום שעד אז שימש כתנור שכונתי. הוא הפך את המאפייה שלו למצליחה ועם השנים שמה יצא למרחוק. היום היא מותג ירושלמי מפורסם ויש אומרים שהיא מאפיית הפוסטר של מאה שערים.

אפשר להריח כאן את ניחוח הבצק. כיף כאן לטעום את הלחמניות, העוגות והמאפים המסורתיים. לקראת שבת הופכות, מטבע הדברים, הופכות החלות המגוונות של המאפיה לכוכבות המאפים החגיגיים של המקום. כבר בימי חמישי בערב, משתרך לפניה תור ארוך מאוד של קונים, המבקשים לקנות חלות ולחמניות לשבת.


#המלצה?
נסו את את לחמניות השום הידועות שלה, או את עוגות השמרים הממולאות והטעימות כל כך.


תולדות המאפייה:

https://youtu.be/x1TOZjjKbQ4


ביקור במקום:

https://youtu.be/dPm0QFg1zhY
מאפיית לואיני
מאפיית לואיני
#על המאפייה הטובה במילאנו

ברחוב צדדי, בסמוך לדואומו שבמרכז מילאנו, אופים מדי יום במאפיית לואיני (luini) אלפי יחידות של מאפה ה"פנזרוטי". הפנזרוטי הוא מאפה מילאנזי, עשוי בצק מטוגן הממולא במוצרלה וברוטב עגבניות סודי.

אל מול המאפיה משתרך בשעות הצהריים תור ענק. לאוהבי החוויות הקולינריות מדובר ביעד חובה בביקור במילאנו, תענוג אמיתי ששווה כל תור ושנמשך ברציפות מאז שנת 1888.

בלואיני יש עוד מאפים רבים אבל החווייה המילאנזית האמיתית והטעימה כאן היא הפנזרוטי המעולה של המקום.


#במה מדובר?
הפנזרוטי (panzerotti) הם כיסוני בצק שמרים שמטגנים בשמן רותח ואוכלים טרי. למעשה מדובר בפיצה שמקופלת וסוגרת בתוכה מילוי של גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות שאיש לא יודע בדיוק איך הוא מתובל. בלואיני שומרים בסוד את המתכון שהפך אותם למצליחים כל כך.

המאכל הזה נולד כאוכל רחוב, אי שם בחבל פוליה, שבדרום ארץ המגף. משם הוא נדד והפך פופולרי מאוד בכל רחבי איטליה. למילאנו הוא הגיע בזכות משפחת לואיני והמילנזים אימצו אותו בהתלהבות רבה.

אגב, לגיוון מציעים כאן את הפנזרוטי גם במילוי של גבינת ריקוטה ותרד. גם הוא טעים מאד.


#טיפים
בואו מוקדם כי בצהריים יש תורים ארוכים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/GCtMKa7SWu8


בלוגרים:

https://youtu.be/4qJ5MhiOGN4
מאפיית אבולעפיה
מאפיית אבולעפיה
#על המאפייה הוותיקה בישראל

מאפיית אבולעפיה היא מאפייה יפואית מפורסמת, שמוכרת ברציפות, מאז נוסדה בשנת 1879. תמיד הייתה באותו מקום ומעולם לא החליפה את מקומה. מוצריה כוללים בעיקר מאפים בסגנון ערבי, כולל פיתות, סמבוסק, בייגלה, מנקיש וסוגי פיצות, אך גם דברי מתיקה ערביים, כמו בקלוואה וכנאפה.

המאפייה שייכת למשפחת אבולעפיה היפואית וידועה באיכות המאפים שלה ובטריות שלהם. הכל נאפה בטאבון גדול, אל מול עיני הלקוחות.

המאפייה פתוחה ביפו לאורך כל שעות היממה, למעט בימי הפסח וביום כיפור, כהתחשבות בלקוחות היהודיים.

כיום יש למאפייה סניפים נוספים, במקומות שונים בארץ.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/77vY0I4IX6s


הדרכה:

https://youtu.be/9mM2R8QrT4k


La Mallorquina
לה מיורקינה
#על המאפייה הנפלאה בפלאסה מאיור

הריח הנפלא שבוקע ממאפיית לה מיורקינה (La Mallorquina‬) מעיד שכאן תמצאו מאפים נהדרים.

המאפייה, שנמצאת בשוליים של כיכר "פלאסה מאיור", נוסדה בשנת 1894. ואכן, המאפייה הוותיקה הזו נחשבת עד היום לאחת המאפיות האהובות והמשובחות במדריד.

נסו את ה"נפוליטנה דה קרמה אי אלמנדרס". זהו מאפה מבצק עלים, הממולא בקרם וניל ואגוזים.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/2AbwSG4AIZQ
קונפיטרייה נשיונל
#המאפים המעולים של העיר ליסבון

הגעתם לאחד ממקדשי המאפים המסורתיים של ליסבון, הקונדיטוריה האגדית "קונפיטרייה נשיונל" (Confeitaria Nacional). לקונדיטוריה שפועלת מאז 1929, יש כמה סניפים בעיר ואתם באחד מהם.

המעדן של "קונפיטרייה נשיונל" הוא עוגה מסורתית שקוראים לה בולו ריי (Bolo Rei) והיא מעין חלה מתוקה, עם מגוון פירות הדר ואגוזים. העוגה הזו נחשבת בפורטוגל לעוגת חג מולד, אבל נמכרת גם אחריו. מומלץ לטעום וליהנות!


מבט קצר מקרוב:

https://youtu.be/TWQP0tTN7RY?end=21s


כך מכינים את הבולו ריי:

https://youtu.be/1dik8y7suHQ
העוגיה של מאפיית ואן שטאפל
#על העוגיה הטובה בעולם

אומרים עליה שהיא העוגיה הטעימה בעולם והיא נמצאת בכלל באמסטרדם. במאפיית ואן שטאפל כל כך בטוחים ב”סחורה” שלהם, עד שהם מוכרים כאן רק סוג אחד של עוגייה - העוגיה. נקודה.

במאפיה שאופה את עוגיות בצק שוקולד וולרונה חום, הממולאות בנגיעת שוקולד לבן, הן מוגשות חמות מהתנור, היישר לקונים המאושרים. כל עוגיה עולה משהו כמו 2.5 אירו, אבל הטעם...

טוב, אז הדעות מתחלקות למי שאומרים שזו העוגיה הטובה ביותר בעולם ושהיא שווה כל ביס ומאמץ ולאחרים שגורסים שהיא טובה מאד, אבל רק אם אתם בסביבה. החליטו לבד ובתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/6ews5JwDmVE


בלוגרים:

https://youtu.be/JeMmHsUOA_g
אקלר דה ז'ני
#על המעדניה של הגאון

האקלר של גאון האקלר הצרפתי כריסטוף אדם הוא תחנת חובה לאוהבי האקלר, מנת העונג של הצרפתים. זוהי חנות האקלרים המשובחת במיוחד של מי שהיה הקונדיטור המהולל של מעדניית פושון. האקלרים שלו הם עונג צרוף גם לעיניים וגם לחיך.

אגב, השם הלא צנוע של המקום הוא בעצם משחק מילים בצרפתית - אם תרצו אז פירושו "הבזק הגאונות" ואם תרצו "אקלר גאוני" או "אקלר של הגאון". בכל מקרה - כל המשמעויות האלה יקבלו המחשה כשתטעמו את האקלר של כריסטוף אדם.


האקלרים של המעדניה:

https://www.youtube.com/watch?v=DWXcMGO9MjM
קרקוי גוּללוּאולוּ
#על מקדש המאפים והממתקים הטורקיים

קרקוי גוּללוּאולוּ (Karaköy Güllüoğlu) היא חנות המפעל של תעשיית הממתקים "האחים גוללו". הקימו את המקום האחים הללו, שמוצאם בגזיאנטפ, ערש הבקלאווה והפיסטוקים האיכותיים. הדיבור כאן הוא שזה המקום לקנות בקלוות, פסטוקים ושאר מטעמים אפויים וקלויים באזור גלאטה.

בכל יום בשעות אחר הצהריים מגיעים לכאן המוני מקומיים רבים, ללגום תה עם מאפה טורקי, בורקס מעולה ועוד מאינסוף המגוון שמכינים ומוכרים כאן.

לצד הממתקים הטורקיים הנודעים ובנוסף לבלקוות ופיסטוקים, מגיעים לכאן הטורקים לאכול את הקדאיף, הכנאפה (שנקרא כאן קונפה), אקמק קדאיף ועוד מאפים חמים שהם על בסיס אטריות.


#טיפים
אם סועדים בסביבה, שווה לוותר על הקינוחים במסעדה ולבוא לקנות אותם כאן.

חוץ מכמה שולחנות בחוץ, המקום לא ממש מזמין לישיבה.

כאן המקום המושלם לקנות הביתה ולאהובים שנשארו בו. בקשו ותקבלו כאן קופסה יפה עם הדברים שבחרתם בתוכה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Engirimnc5U
פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם
#על עוגיית הפודינג שאסור להפסיד בליסבון

זוכרים מה אנחנו אוהבים לומר על תורים? - כשמשתרך תור ארוך לפני מקום של אוכל, כנראה שיש בו משהו מיוחד להציע לכם. פָּשְטֵייש דֶה בֶּלֶם (Pastéis de Belém) היא מאפייה, או קונדיטוריה, מזן "התור המשתרך", שדומה שיש לו נציגים בכל עיר גדולה בעולם.

אתם נמצאים בתור למאפייה המיתולוגית של ליסבון, שעומדת על תילה מאז 1837. כאן הוא המקום לאכול את המאפה המזוהה ביותר עם ליסבון - ה"פשטייש דה נאטה". זהו טארט פריך במילוי של קרם וניל, שעליו זורים מעט אבקת סוכר וקינמון ומתענגים בהנאה, כאילו אין דיאטה בעולם...

אם תרצו להתענג על טעמן של עוגיות הפודינג הללו, כדאי שזה יקרה בקונדיטוריה הזו. החבר'ה כאן מייצרים את המעדן המקומי הזה על פי מתכון סודי שעובר במשפחתם כבר 200 שנה ונשמר בקנאות שלא תאומן.

בקיצור, עוד מעט התור נגמר ואתם תקבלו את הפשטייש דה נאטה שלכם. פזרו על המאפה את אבקת הסוכר והקינמון ותגלו עד כמה טעים ומתוק יכול להיות הרגע הזה בליסבון.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/PUy7Lb8KpEY


כך מכינים את הפשטייש דה נאטה:

https://youtu.be/GDKYxhFm4gc
אל אדרנו
#על הקונדיטוריה הנפלאה של בואנה ויסטה דל נורטה

בעיירה בואנה ויסטה דל נורטה נמצאת קונדיטוריית "אל אדרנו" (el aderno). העסק הזה נולד ממפעל משפחתי קטן והפך עם השנים לבית חרושת גדול של מאפים מלוחים ומתוקים. בקונדיטוריה הזו תמצאו מעוגיות ביתיות וקטנות ועד לעוגות חתונה מפוארות ויקרות.

אם אתם בסביבה בטוח שלא תצטערו אם תקנו כמה עוגיות או עוגות, עם כוס קפה לאצ'ה לאצ'ה ותיהנו מהקסם של אל אדרנו.

בתיאבון!


מבט מקרוב על המאפים של אל אדרנו:

https://youtu.be/XZT9IJ39kJo
צ'ורוס מנואל סן רומן
#על הצ'ורוס הטוב בברצלונה

רבים ממליצים על צ'ורוס קסורריה מנואל סן רומן (Xurreria) כמקום עם הצ'ורוס הטובים בברצלונה.

את הצ'ורוס הטעימים שתקנו כאן, סוג של דונאט או סופגנייה ספרדית ומאורכת, מכינים במקום מאז 1968. אתם ודאי תטבלו אותם בצ'וקולטה, משקה שוקולד סמיך, עשיר ומתוק, בדיוק כמו שמצפים לקבל בספרד, המוגש ביחד עם הצ'ורוס ומיועד לטבילה.

המעדנים המתוקים הללו הם פאר הקינוחים של ברצלונה. קריספי מבחוץ, רכים ונימוחים מבפנים ולא מתוקים מדי והם הקינוח הטוב בעיר, או ארוחת הבוקר הכיפית והמושלמת, בנוסח ספרד, לצד כוס אספרסו או קפוצ'ינו כמובן.

תהנו!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/bKmn5Raahy4
24 בלאק בירדס
#על גן העדן של הפאיים

ה-"24 ציפורים שחורות" (Four & Twenty Blackbirds) הוא בית קפה שמתמחה בעוגות פאי נהדרות. הקימו אותו שתי אחיות, שגדלו על עוגות הפאי (Pie) הנהדרות של האמריקאים של פעם ויודעות כיצד להקנות לסניפי הרשת הקטנה תחושה ביתית וחמימה.

לבית הקפה עם עוגות הפאי הנפלאות יש כמה סניפים, אבל מצאנו את הסניף בברוקלין נחמד מאד. ברוקלין בכלל היא שכונה שבאופן כללי כדאי ושווה מאד לבקר ולראות, כי היא משתנה במהירות למקום חם ונהדר בניו יורק.

בית הקפה הניו יורקי הזה מרגיש שכונתי ומעבר לעוגות הפאי שמגישים בו, אין כאן אלא עוגות ספורות נוספות וזהו. התמחות - זה כל הסיפור.

המלצות אתם שואלים? - יש כאן פאי תפוחים אלוהי, שלפיו נבחן כל מקום של פאים. שווה לנסות גם את פאי הדבש ולוונדר החדשני ואת פאי הקינמון המצוינים גם הם. הם פחות מפורסמים ומוכרים לכם אולי, אבל בשביל זה אנחנו מבקרים במקומות חדשים, לא?


הנה המקום הנפלא ועוגות הפאי הנהדרות:

https://youtu.be/fii2jff8EU0


כך מכינים אותן כאן:

https://youtu.be/GAs7Rx2zodM


הסיפור מפי המייסדות:

https://youtu.be/-BjS4y0aCpw


צ'ורוס בשוקולוטריית סאן חינס
#על הצ'ורוס הטוב במדריד

מאחורי כנסיית סן חינס שעל מדרחוב ארנל (Arenal), נמצאת שוקולוטריית סאן חינס (Chocolatería San Gines). לדעת רבים זהו המקום לאכול בו את הצ'ורוס והצ'וקולטה הטובים במדריד.

הצ'וקולטה הוא משקה שוקולד סמיך, שאינו שוקו חם ובניגוד למקומות אחרים הוא לא מלא כאן בסוכר ובקינמון. את מאפה הצ'ורוס הטעימים מאד לא צריך להציג. פשוט טבלו אותם בצ'וקולטה ותהנו.

אחרי הזמנה ותשלום בקופה, שבו בפנים או בחוץ והמלצרים יגישו לכם את המעדנים המתוקים הללו, פאר הקינוחים של מדריד.

כיף לכם!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/Vb5DUiPm0YM
סודרברג חנות מאפים
#על בית קפה ומאפה מעולה

סודרברג (Söderberg) הוא בית קפה משולב במאפיה, עם השפעה נורדית ברורה, המאפיינת לא מעט עסקי מזון באדינבורו. השילוב כאן טעים ומוצלח - קפה ומאפים סקנדינביים, בדגש על מאפים דניים.

רשת סודרברג החל את דרכה הבריטית ממש כאן, באדינבורו. למעשה, יש באדינבורו שני בתי קפה ושתי מאפיות של סודברג. בשנים האחרונות היא זוכה להצלחה רבה ברחבי בריטניה, כולל סניף מצליח בבירה לונדון.

הרשת הזו מוצלחת ומצליחה ולא סתם. כי הקפה כאן מצוין והשירות מעולה ומסביר פנים. וליד הקפה אולי תרצו לנסות את לחמניות הקינמון הנהדרות שנקראות "קאנבולה".


מבט לסודרברג:

https://youtu.be/sZ5QFvg553g


הכנת המאפים:

https://youtu.be/JHMWWEndXZs


הפיקה השוודי:

https://youtu.be/GpZj-uMOFE0
קדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי
#על הבורקס של קדיקוי

רבים רואים בקדיקוֹי מרכז בורֶקצ'יסי (Kadikoy Merkez Borekcisi) את הבורקס הטוב באיסטנבול.

המקום הזה, שנמצא בשכונת סרייר (Sarıyer), במעלה הבוספורוס, הוא מה שנקרא בטורקית "בורק סלונו" (Börek Salonu) ופירושו "אולם הבורקס". כאן מוכרים את ה"בורק" וברבים "בורקס".

הבורק עשוי כאן משכבות דקיקות של בצק עלים תפוח, שגולגל ומולא במילויים כמו גבינה, תרד, בשר וכדומה. הוא נאפה כאן בתבניות גדולות ונמכר בחתיכות, לפי משקל.

זהו בורקס טורקי ומופתי, שלצידו נמכרים גם מאכלים כמו פידֶה (Pide), מאפה ארוך מבצק של פיצה ובתוכו גבינה, ביצה או בשר. או סוּ-בּוֹרק (Suböreği), בטורקית "בורקס מים" - בורק עם מילוי גבינה או תרד שבושלו במים ומעט מזכיר לזניה.

יש כאן גם בורקס עם מילויים מתוקים ובכל מקרה - ההגשה של המנות, עם החיתוך המרשים של המאפים והנחתם על צלחת פח, שעליה נייר - הכל כאן אומר פשטות מושלמת.

שתו עם האוכל כוס של אייראן (Ayran), משקה היוגורט הדליל שהטורקים הפליאו להמציא, תה (Çay), או לימונדה (Limon).


#טיפים
התשלום כאן הוא במזומן בלבד.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/rz5eM0dkGzo
פייר הרמה
#על הפיקאסו של הפטיסרי

הקונדיטוריה של קונדיטור-העל פייר הרמה (Pierre Herme) נמצאת בקרבת מוזיאון רודן. תוכלו לזהות אותה בקלות, לפי התור הארוך שמשתרך אל מול הכניסה אליה.

כי פייר הרמה, אחד הקונדיטורים המפורסמים בעולם, נחשב כעילוי שכמעט ואין לו מתחרים בתחומו. נוהגים לומר כאן שהרמה מתחרז עם גורמה. היצירתיות וההמצאות שלו בתחום האפייה, היכולת שלו לבחור ולמצוא חומרי הגלם נהדרים והמיתוג המדהים שהוא מקפיד לייצר לתוצריו, הביאו אותו למקום ייחודי ולרמה גבוהה במיוחד של פרסום עולמי והערצה בתחום.

בוויטרינת הזכוכית שלו יש שלל מעדנים הדומה יותר לתצוגה של תכשיטים מעוצבים מאשר למאפים לאכילה. רבים בוחרים מהמבחר הענקי של המתוקים שאופים כאן, את המקרונים המפורסמים שלו.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/JKtUsw5VmBY


ביקור במקום:

https://youtu.be/j9l7SB7PC8Y


הדרכה:

https://youtu.be/OUrYN8mkEyU
גלריה טורטו, בית קפה
רוסקיולי קפה
הונקר בורקס
מאפיית אתאנאסיו
מעדניית פושון


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.