» «
חומוס עיכרמאווי
חומוס עיכרמאווי
#החומוס הטוב והטחון ביד של ירושלים

חומוס עכרמאווי (Icramawi) הוא מקדש ירושלמי של ממש. כל מי שמכיר את ירושלים ואוהב חומוס אמיתי, מוכן להישבע שמדובר באחד החומוסים הטובים שיש, ודאי בירושלים ואפילו בעולם.

את החומוס הזה מכינים ביד, כמו פעם. הוא טעים במיוחד, כמעט ולא מתובל כדי שלא לפגוע בטעם הנקי והאמיתי שלו. שמן זית, גרגרים, טקביליק שהוא הנוזל מהוסס השום שעל חומוסיה מכינה מעט אחרת וזהו.

בתיאבון!


הנה החומוס האגדי של עכרמאווי:

https://youtu.be/IYhDqlD7kWA


בלוגרים:

https://youtu.be/FLmNLrog6dQ?t=50s&end =4m38s
מסעדת דייטש
דייטש
#על המסעדה המעולה של מאה שערים

מסעדת דייטש (Daytsh) היא מהמסעדות הכי נחשבות במאה שערים. שלושת האחים הג'ינג'ים ומזוקנים מנהלים את האימפריה הקטנה, השוכנת במרתף, ומציעים את הצ'ולנט הטוב ביותר של מאה שערים.

לפני הכל, פתחו את הארוחה במרק עוף זהוב וצלול. בתוכו שוחים ביחד אטריות דקיקות וקניידלע שמנמן ואוורירי. מרק העוף עם הקניידלע מושלמים. הוא לא מתובל מדי והוא מרוכז וטעים להפליא.

למנה העיקרית שווה לנסות בדייטש, בנוסף לצ'ולנט הבשרי עם הקישקע הנפלא, שמכינים כאן עם שומן אווז, כמו פעם, גם את הפרפלעך הטעימים להפליא. אלה בצקניות חומות וקטנטנות שמבשלים בתוך ציר והן חלום שהתגשם.
שיפודי מוריס
שיפודי מוריס
#על מסעדת מוריס בשוק מחנה יהודה

מוריס הוא ללא ספק פלא ירושלמי. כבר שנים שהוא מדלג בין מקומות בשוק מחנה יהודה וצולה שיפודים מדהימים של הבשרים הקלסיים, כמו דגים, שישליק, קבב ופרגיות - כולם עסיסיים ומתובלים במומחיות. אבל במיוחד מוערכים אצל מוריס העטינים, מוח, טחול ממולא, שיפודי ביצי שור, שיפודי אנטרקוט, כבד האווז, השקדים - ובכלל, שיפודי חלקי הפנים שהוא מכין, אתם יודעים...

הבשרים החלומיים שלו באים ביחד עם עראק מצוין והמון אהבה. כי המעריצים של מוריס לא מגיעים אליו מפרסומות או מבצעים, אלא בעיקר מפה לאוזן. על דברים טובים צריך לספר!

את ההיסטוריה שלו התחיל מוריס ביטון בדוכן אוכל קטן, שפתח בסוף שנות ה-60, בשוק מחנה יהודה. הדוכן מוקם ליד אחד מהקצבים בשוק וכל הבשר היה מוזמן באותו רגע מאותו קצב. מאז הוא עבר המון מקומות בשוק, אבל הלקוחות הנאמנים תמיד מצאו אותו.

כיום מנהל את המעצמה שבשוק בנו, דודו ביטון ומוריס פתח עוד מקום בקצה השוק, שמיועד לארוחות צהריים.


#סניפים
מוריס (החמארה). רחוב התות 11, שוק מחנה יהודה, ירושלים. שיפודי מוריס (המסעדה) בית יעקב 4, ירושלים. 050-2445251. שעות פתיחה: א'-ה' חמארה 17:00- אחרון הלקוחות. מסעדה 11:00-19:00.

שיפודי מוריס (המסעדה) בית יעקב 4, ירושלים. 050-2445251. שעות פתיחה: א'-ה' חמארה 17:00- אחרון הלקוחות. מסעדה 11:00-19:00
עזורה
עזורה
#מסעדת הפתיליה של ירושלים

מסעדת עזורה היא אחת ממסעדות הפועלים הטובות בישראל וכנראה האהובה ביותר בירושלים. כמעט תמיד יהיה כאן תור של ממתינים שיתפנה שולחן, אבל כמעט תמיד בסוף תמצאו מקום.

כאן מבשלים מנות כמו סופריטו, קורקבנים, שעועית ועוד, על פתיליות. זהו בישול ארוך ומתגמל. לצדם מוגשים כאן חצילים וחומוס מצוינים, מרקים מחממים, מרק קובה חומוס מדהים, קציצות מעולות, אורז עם שעועית, זנב שור, שהיא מנת הדגל של המסעדה, ועוד.

מסעדות מומלצות בירושלים

חומוס אבו קאמל
חומוס אבו קאמל
#על החומוסיה הנהדרת שמסתתרת היטב

מסעדת אבו כאמל (Abu Kamel Restaurant) היא חומוסיה נסתרת ומעולה שפועלת ברובע הנוצרי מאז שנת 1935.

מגיעים אליה בהליכה לרחוב הנוצרים 56 שאליה הגעתם ומשם יורדים ימינה ושוב ימינה בסמטה השנייה בסמוך לשוק אבטימוס.

אז נכון, החומוס של אבו קאמל (Abu Kamel hummus) הוא מקום חבוי, שיש בו הרבה מאכלים, אבל רוב מי שמגיעים אליו באים בשביל החומוס. והחומוס הזה, שכותשים אותו ביד ומוגש כאן כמעט בלי שום תוספת, חוץ מבצל, עגבניה, מעט זיתים ופיתות, הוא חומוס מדהים, עם תבלין סודי ששווה להתמכר אליו.

ככה באמת צריך לאכול חומוס. כי צ'יפס, פלאפל וכל השאר סתם מבלבלים את המוח והופכים את המאכל הקדוש לממרח חומוס או ל"סלט חומוס", כמו שמכנים אותו אנשים מוזרים וחסרי הבנה.

לאבו קאמל יש כאמור גם ארוחות בשר והרבה תוספות, כולל את המקלובה האגדית שהערבים הפלשתינים טורפים למנה עיקרית ובצדק.

נעים לשבת כאן ולנוח לרגע, בדרך אל כנסיית הקבר שברובע הנוצרי, בו גם היא נמצאת.

והפתעה לאוהבים מיץ פירות טרי? - בסמטה הייחודית, האותנטית והפתוחה שבה שוכנת המסעדה הם הציבו גם דוכן של מיצים טריים, כולל מיץ רימון מרטיט לב וחיך ועוד מיצי פירות, שבאים נהדר אחרי החומוס. בחורף הם יכינו לכם גם סחלב נהדר. חגיגה של תיאבון!
אמריקן קולוני
אמריקן קולוני
#מושבה אמריקאית בירושלים

"אמריקן קולוני" (American Colony), המושבה האמריקאית בעיר, הוא אמנם מלון פאר ומסעדה גם היום, שמארח דיפלומטים, אנשי או"ם ועיתונאים מכל העולם, אבל למעשה זהו אחד המבנים המרהיבים בירושלים.

יש כאן פינת חמד אמיתית, שכוללת קשתות ערביות, תקרות מצוירות, רצפת אבן צבעונית וגן אירופאי ונעים. בתקופת המנדט התארחו כאן בין היתר גם וינסטון צ'רצ'יל והגנרל אלנבי. קל להבין למה. נעים גם סתם לשוטט במסדרונות המלון.

הבר הקוסמופוליטי שכאן שימש בעבר כמרתף יין והוסב לבר, שמציע מגוון כוכים אינטימיים ונעימים מאד. בערבי הקיץ הוא יוצא אל הפטיו, הגינה הפנימית הנעימה, עם המזרקה העתיקה שבחוץ.

בחוץ פועלת גם המסעדה היקרה של המלון, 'ערבסק'. תוכלו לאכול כאן מזון גורמה פלשתיני כמו מנת החומוס-כבש הענקית, ששניים יכולים לחלק ביניהם בשקט וכך גם הסטייק העשוי נתחי אנטריקוט. שתיהן עולות בסביבות 25 דולר למנה.

#טיפים
דברו עם המלצרים באנגלית. שווה לכם...


מבט מקרוב על מלון אמריקן קולוני:

https://youtu.be/LXejp7HGn7Q


ועוד מבט:

https://youtu.be/RwHv7RJ7Qf4
אנקל מוסטאש
אנקל מוסטאש פלאפל
#החומוס הטוב בעיר העתיקה

בפלאפל דוד מוסטאש (Uncle Mustache) מציע אמן הפלאפל והחומוס אבו שנאב, המכונה "אנקל מוסטאש" את הפלאפל המוצלח והגדול שלו.

אמנם יש להם גם חומוס וקובה מצוינים, אבל רבים אומרים שכאן עומדים בתור לאכול, בעיקר את הפלאפל הכי טעים בעיר העתיקה של ירושלים. אבל זה לא רק הטעם, אלא גם הצורה, כי הפלאפל של חמסה, נכדו של האנקל, הוא פלאפל מפוסל, בעל צורה מיוחדת.

לאנקל מוסטאש המקורי היה שפם ענקי והוא היה נדיב ומפנק במיוחד. כך לפחות זוכרים אותו אמריקאים רבים, שנהגו לפקוד את המקום בשנות ה-70, כהיפים צעירים ונלהבים. רבים מהם חוזרים היום כתיירים ונדהמים לגלות שכמעט דבר לא השתנה כאן.


#טיפים
שעות פתיחה: 8-17:00
כתובת: רחוב שער הפרחים 3


הנה הפלאפל של האנקל מוסטאש:

https://youtu.be/jEe53B7KMs0
ההוספיס האוסטרי
ההוספיס האוסטרי, בית הקפה
#ההוספיס שהוא בית קפה אוסטרי

הרחק בוויה דולורוזה, שברובע הנוצרי של העיר העתיקה בירושלים, נמצא ההוספיס האוסטרי, הוספיס במובן של אירוח ולא של בית חולים. כאן תוכלו לשבת לכוס קפה טוב ושטרודל תפוחים כמו באירופה, אבל יותר חשוב - תצאו לשעה קצרה לבועה וינאית שמצויה ממש בלב העיר העתיקה. אז אולי השטרודל כאן הוא לא ממש בסטנדרט הווינאי אבל שווה לנסות...

יש כאן גם שניצל וינאי מצוין ועוד דבר שהוא נדיר בעיר העתיקה - כוס בירה קרה שכל כך טובה ביום חם. מהגג תוכלו לקבל תצפית יפהפייה על העיר העתיקה והאזור שמסביב לירושלים.

המקום הוקם במאה ה-19, כבית אירוח לצליינים נוצרים. הוא נחנך רשמית על ידי הקיסר פרנץ יוזף ומשמש עד היום כאכסניה פופולרית למבקרים מחו"ל. תיהנו כאן מרגעים של קסם אחר, בתוך הקסם המיוזע והמדהים לכשעצמו, של העיר העתיקה.


מבט מקרוב על ההוספיס האוסטרי:

https://youtu.be/WrWAteva9Ak


מטעם נזמי וערפאת
מטעם נזמי וערפאת
#החומוס המצוין ליד הקארדו

החומוס והבישולים המעולים ליד הקארדו הם של נזמי וערפאת (Arafat Hummus), ברחוב שוק הצורפים 53. זוהי מסעדה זעירה עם שני מטבחים, בכוכים נפרדים שסמוכים לה בשוק.

מטעם זה בערבית מסעדה. גם אם המקום נראה צנוע מכדי להיות מוצלח, אל תתנו לזה להשפיע עליכם - מדובר באוכל עממי אבל איכותי במיוחד. יש כאן חומוס ערבי מעולה וחומוס פול אסלי, שהם פשוט מדהימים. יש גם עוף מבושל במרק כורכום, בתוספת מעולה של אורז זהוב עם סאמנה, שהיא חמאה מזוקקת.
סמי וסימה בירושלים
#על המסעדה ורחוב המעורב הירושלמי הטוב ביותר

לבוא לירושלים מבלי לאכול מעורב ירושלמי, נחשב בעיני רבים לפספוס של ממש. סביב צומת ברחוב אגריפס, שזכתה לכינוי "צומת הסימות", נמצאות המסעדות הטובות ביותר שמתמחות במעורב ירושלמי.

אלה סטקיות המעורב הירושלמי המומלצות:

סימה - אגריפס 82, ירושלים. טלפון: 02-6233002. המוסד האגדי של המעורב הירושלמי. לא להיבהל אם יש תור בחוץ.

חצות - רח' אגריפס 123. תיבלון שונה והטעם אחר ומעולה גם כן. יש הטוענים שהם ממציאי המעורב הירושלמי, אבל הוויכוח נמשך.

סמי - השותף לשעבר בסימה שפתח מסעדה מתחרה ממש ממול (מה שיצר את השם לצומת - "צומת הסימות").


הנה סטקיית חצות אחת ממלכות המעורב הירושלמי:

https://youtu.be/KlnE9PgROXQ
קונדיטורית ג'עפר
#הכנאפה הטוב ביותר בירושלים

קונדיטורית ג'עפר היא כנראה המוסד היחיד שמוסכם על כולם בתור הטוב ביותר בתחומו. כאן תמצאו את הכנאפה הטובה בירושלים ואולי בכל הארץ. על הכנאפה שלהם, עם שערות הקדאיף האדומות, מונחת היטב שכבת הפיסטוק וגבינת העזים החמה והמתוקה שהם מייבאים משכם, המקום שמספרים שבו הומצא הכנאפה.

כאן נמכרים שני סוגי הכנאפה המסורתיים - הג'ינג'י, עם איטריות הקדאיף, וכנאפה סולת מעולה גם היא, אבל פחות מפורסמת. עם המנות תוכלו לקבל מי סוכר שאותם תצקו בעצמכם. זהירות מתוק!

ואגב סוכר, לא מומלץ לשתות עם הכנאפה משקאות ממותקים. יש קנקן מי ברז על השולחנות - שתו מים!

סיימתם? - לפני שאתם הולכים תוכלו לקנות אצל ג'עפר דברי מתיקה ערביים, כמו בקלאווה, בסבוסה ומגוון ממתקים מזרחיים נוספים.

השוק המוסלמי, על רחוב בית הבד, ירושלים. 02-6283582.
שעות פתיחה: א'-שבת שעות הבוקר המוקדמות- אחר הצהריים


הנה הכנאפה קדאיף של ממתקי ג'עפר:

https://youtu.be/dgtaX0tZKEw
מטעם אל סולטן
#החומוס הטוב בעיר העתיקה

מטעם אל סולטאן אל בגדדי (Matam al Sultan el Baghdadi), או "אבו חסן", הוא מהסודות של העיר העתיקה. מדובר במסעדה זעירה שנמצאת ברחוב באב חוטה 21, במרחק הליכה משער האריות ושבה טוחנים את החומוס ביד, כמו פעם, באמצעות עלי ומכתש.

אבו עלי, האיש שיושב בה, לא מכיר דרך אחרת וזה מה שנקרא "חומוס עסלי", החומוס האמיתי. למי ששבעים, תרתי משמע, מחומוס, מומלץ להזמין כאן את סלט הירקות החתוך דק דק בטחינה האלוהי שלו ואם רוצים בשר, אז את הקבב הנהדר.

אגב, השם "אל בגדדי" בא מאבותיו של אבו חסן, שהגיעו להתיישב בירושלים מעיראק, לפני 200 שנה.


#איך מגיעים?
כדי להגיע אליו, היכנסו דרך שער הפרחים, עברו את אמן הפלאפל והחומוס המדהים אבו שנאב "אנקל מוסטאש", שכולם מכירים בזכות הפלאפל בצורות המפוסלות שלו. קצת אחריו פנו שמאלה ורדו למטה במורד הרחובות, דרך רחוב אנטוניה. מימינכם בית הספר קאדאסיה, אבל המשיכו לרדת דרומה וקצת לפני דרך שער האריות תראו משמאלכם את החומוסיה הקטנה של "אבו חסן" ממסעדת אל סולטאן.


#טיפים
לקבוצה מומלץ לתאם בטלפון: 02-6276812.

שעות פתיחה: 8-17:00
כתובת: באב חוטה 21, ירושלים


הנה אבו חסן אל בגדדי ממטעם סולטאן מכין את החומוס האגדי שלו:

https://youtu.be/rarDhdUgcZM
אבו שוקרי שברובע הנוצרי
#החומוס המצוין שברובע הנוצרי

אבו שוקרי שנמצא כאן, ברחוב הגיא 63, מול הויה דולורוזה, לא מתהדר בתארים כמו "המקורי"או במריבות עם מישהו, על יוקרה ואיכות. הוא פשוט מציע את החומוס המעולה שלו, חומוס לימוני בנדיבות, כמו שאוהבים להכין בירושלים ועם הרבה טחינה.

את החומוס הוא מגיש עם בצל ופלחי עגבנייה, חמוצים כמובן וכמה כדורי פלאפל חמים. יש לו גם חומוס גרגירים מוצלח, חומוס-פול מעולה ומסבחה מצוינת ואפילו מנות בשריות, של פרגיות עוף וכדומה, אבל כאן החומוס הוא הקובע.

בעונה תמצאו אצל אבו שוקרי גם מיץ רימון טרי ומעולה.


רחוב הגיא 63, ויה דולורוזה, ירושלים. 02-6271538

#שעות פתיחה:
א'-שישי 07:00-17:30
שבת 07:00-19:30.
קבב אל-שעב
#קבב נטו, אבל איזה קבב

רוצים ארוחה בשרית מהירה למטיילים בעיר העתיקה?

את "קבב שעב" (בעברית קבב האנשים) שברחוב שוק הבשמים 3, ברובע הנוצרי אפשר להגדיר כמסעדת פועלים בשרית. זהו אחד מאותם מקומות אוכל מתמחים שמגישים רק מנה אחת, אבל עושים את זה כל כך טוב שכולם נוהרים לצרוך מהדבר שלהם. זו לא מסעדה, אלא כוך קטן שמפיץ לכל עבר, את ניחוח הצלייה של הקבב על גריל גדול. כאן מכינים את הקבב אל מול עיני הסועדים, לפי מתכון עתיק שעובר במשפחה הזו מדור לדור ועם גריל ייחודי, ששורף באוויר חם, את הקבב, ולא מותיר בו ריח של גחלים.

אל-שעב, או קבב שעב, ברור כבר, זה קבב. ועוד איזה קבב. כבר עשרות שנים ששתי מנות הקבב שלהם מנצחות כל קבב ברדיוס של מאות קילומטרים ויש האומרים שגם של מדינות. היא נמצאת בשוק הבשמים (סוק אל-עטרין), בירידה מכיוון ויה דולורוזה, כ-20 מטר לפני הפנייה לרחוב שמן הזית.

כמיטב המסורת של השוק, אין כאן שלטים, אז תבלשו לפי הריח והתור. וכן, התור כאן יכול להיות ארוך. צלחת של חמישה קבבים המגיעים עם עגבניות ובצל מהגריל עולה מעט יותר מ-20 שקלים ומוגשת עם פיתות, פלפל ירוק חריף וגביע יוגורט, או שמנת. אל תשכחו את המלחייה עם התבלין הסודי, יש כאלה שמכורים לו. פזרו מעט על קבב אחד ותחליטו אם תרצו על כולם.

ב"קבב שעב" תוכלו לקבל את הקבב שלכם בפיתה או בצלחת. שניהם נהדרים. יש קבב עם עגבניות בלאדי, פלפל חריף ובצל - כולם על האש, או קבב עם גביע יוגורט. הקבב עצמו עשוי מבשר כבש, שהוא דומיננטי וטעים להפליא. הוא אוורירי, ארוך, דק ורך, אבל הוא לא מתפרק, כי מהדקים אותו היטב וכך גם שומרים על העסיסיות שלו. נהדר!

קבב שעב פתוח בשעות 10:00-15:00. פתוח כל השבוע מראשון עד שבת.
שוק הבשמים, בירידה מכיוון ויה דולורוזה, כ-20 מטר לפני הפנייה לרחוב שמן הזית.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.