» «
Trapizzino Testaccio
טראפיצינו טסטשיו
#משולש הפיצה הגאוני של קאלגארי

טראפיצינו טסטשיו (Trapizzino Testaccio) מציע את ההמצאה הגאונית של גאון הפיצה, השף סטפאנו קאלגארי (Stefano Callegari), שהחליט בשנת 2008 להתקדם לכיוון חדש ויצירתי. הוא יצר אז את הפיתה או הפוקאצ'ה של הפיצה...

הטראפיצינו (Trapizzino) הוא משולש פיצה בצורת קונוס, שאליו מכניסים מילויים מעולים, ההופכים אותו לאחת הנגיסות הטובות בעיר. מבחוץ הבצק הוא אותו בצק קריספי של הפיצה. בפנים הוא עסיסי ונהדר. לתוך המשולש מכניסים כאן תוספות לבחירתכם, כולל קציצות בקר ברוטב עגבניות, זרועות תמנון ברוטב עגבניות ותבלינים, בשר עוף בבישול ארוך עם יין לבן שמן זית ותבלינים ועוד.


#טיפים
יש גם טראפיצינו נהדרים לצמחונים וטבעונים.

עוד מעדן רחוב ששווה לטעום כאן הוא הכדור המטוגן סופלי (Suppli).

רוצים אחד אחר - נסו את טראפיצינו פונטה מילוויו (Trapizzino Ponte Milvio).


הגאון מדבר:

https://youtu.be/og48SwhUMeE


הדרכה:

https://youtu.be/lXaZck8JUio
Sforno
פיצריית ספורנו
#על פיצריה מעולה ברומא

פיצריה ספורנו (Sforno), הנחשבת לאחת הפיצריות הטובות באיטליה, היא גם היא גם מהפיצריות הטובות של רומא.

בכלל, ידוע שלארץ המגף בכלל ולרומא בפרט, מגיעים בשביל האוכל האיטלקי. הפיצה שתקבלו כאן היא כנראה אחת הפסגות שלו והיא חוויה קולינרית לכל דבר ועניין.

אבל רגע. אנחנו יודעים שכמונו, גם אתם אוהבים את הפיצות האיטלקיות עם הבצק הדק. אבל חשוב שתדעו שכאן הבצק עבה יחסית. הטענה היא שזה כדי שניתן יהיה להעמיס עליו את כמות ומגוון התוספות הנהוג כאן.

המלצה? - קחו את הפיצה שנקראת cacio e pepe והיא מצטיינת בציפוי עבה ועל חושי של גבינת פקורינו, עם טון של פלפל שחור.


#טיפים
מי שבדיאטה יבחרו כנראה בפיצריה אחרת.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/YJ3LRynB8yU
סנט אוסטשיו קפה
קפה סנט אסטקיו אל קפה
#לשתות בקפה הטוב ברומא

על בית הקפה הזה, סנט אסטקיו אל קפה (Sant Eustachio), אומרים שהוא הוא הקפה הטוב ביותר ברומא.

הוא אמנם נראה כחנות סתמית, אבל אתם עומדים לשתות כאן את הקפה שתושבי רומא רבים אומרים כאן שהוא הטוב ביותר בעירם. אם זה עוד לא משכנע, כדאי לזכור שאיטליה היא אימפריית הקפה האיכותי.

גרניטה עם קצפת? - זה המקום!


#טיפים
התור הגדול שבכניסה מעיד שמדובר במשהו מיוחד. ישנן כמה המלצות למתחילים כאן:

1. הזמינו "קפה" שזה אומר אספרסו, כי רק בו תהנו מכל הארומה הנפלאה של המקום. אם באתם לחוות את רומא, אז זה לא הזמן לאמריקנו או קפוצ'ינו, חברים! - הגעתם למקדש של קפה. עם הסמכות להזמין קפה באה האחריות להזמין קפה מעולה...

2. בקפה סנט אוסטשיו ימתיקו לכם את הקפה, אלא אם תאמרו מראש את מילת הקוד Amarro, שבה אתם מבקשים קפה מר.


ביקור במקום:

https://youtu.be/c2F4fQFyjgo


הדרכה:

https://youtu.be/a5etfZvnNuQ?t=1m05s


בלוגרים:

https://youtu.be/p9Q9Rp2kW9Y
Da Baffetto
דה בפטו
#על היופי שבפיצה המושלמת

אפשר היה לראות בפיצה דה בפטו (Da Baffetto) עוד פיצרייה רומאית שכונתית ונחמדה, אבל לחישות חוזרות ונשנות גילו לנו שלא מעט מקומיים רואים בה את הפיצרייה הטובה ביותר ברומא.

כאן מוכרים פיצות עם תוספות נפלאות, המונחות על בצק טעים ודק להפליא. הפיצות של בפטו טעימות, איכותיות ובאופן מפתיע גם זולות.

מרגע שהמקום נפתח, ב-6 בערב כל יום, מתחילים להגיע אנשים. בתוך כמה דקות נוצר כאן תור ארוך של מקומיים מורעבים, הממתינים לתורם לקבל את המעדן האפוי.


#טיפים
כדי לזכות בפיצה שלכם במהירות, בואו ברבע לשש והמתינו לפתיחה.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/a-vXjmMFdrI


ביקור במקום:

https://youtu.be/y36Ia5S9BkY


מכינים את הפיצה:

https://youtu.be/IXQXJxTfNX4


ארוחה:

https://youtu.be/iEQdYnestgw

מקדשי אוכל ברומא

That's Amore
אמורה, פיצה בצורת לב
#הפיצריה שהפיצה שלה בצורת לב

זוגות מאוהבים ישמחו לפיצה רומנטית קצת יותר מהרגיל - פיצריית דט'ס אמורה (That's Amore) שליד מזרקת טרווי מציעה גימיק חמוד ורומנטי - פיצה בצורת לב. האמת היא שפיצות בצורת לב הן סיפור ותיק, אבל מרבית המקומות מכינים אותן רק לקראת יום האהבה או בהזמנות מיוחדות. כאן זה כל השנה.

על מאכלים אחרים כאן יש פה ושם מחלוקת, אבל לפחות לגבי הפיצות הללו אנחנו ממליצים. דט'ס אמורה בעברית זה "זו אהבה" ואנחנו בהחלט בעניין.


ביקור במקום:

https://youtu.be/pZmIaSB819E
גלידריה ג'וליטי
גלידריה ג'וליטי
#על הגלידריה של האפיפיור

רומא מוצפת בגלידריות מעולות, מכל הטעמים והסוגים ואין ספק שלבחור גלידריה אחת זה בהחלט לא פשוט, שכן העניין הוא קודם כל של טעם. אבל יש גלידריה אחת שהיא מוכרת ונאהבת במיוחד, גם על ידי המקומיים וגם על התיירים - גלידריה ג'וליטי. רבים רואים בה את הגלידריה הטובה ברומא.

הסניף הראשון של הגלידריה של ג'וליטי נפתח בשנת 1900. השמועה מספרת שחלק מהמתכונים הכמוסים ביותר של הגלידריה נשמרים אצל הבעלים בכספת. אבל, כך או כך, מדובר במקום ותיק ובעל שם.

הגלידריה כל כך ותיקה ופופולריות, עד שמספרים שאפילו האפיפיור ג'ון פול השני, נהג לבקש את גלידת הערמונים של ג'וליטי. אך גם בימינו פוקדים לא מעט סלבריטאים ואנשים חשובים את הגלידריה, ביניהם מישל אובמה, רעיית נשיא ארצות הברית שביקשה לסעוד את הגלידה שלה משם.

אם אתם רוצים לטעום את אחת הגלידות הקלאסיות שמוגשות כאן כבר מאז שנות ה-20, בקשו את השילוב הנ"ל: גלידת שוקולד, פודינג זביונה מקורמל בתוספת קצפת, אגוזי לוז וגליל וופל. אגב, כל הלקוחות ממליצים על התוספת המפנקת של קצפת למעלה.


#על הגלידה של רומא
באיטלקית, גלידה נקראת "ג'לטו" והיא נמצאת כאן עוד מימי רומא העתיקה, אם כי הגלידה אז הייתה מעט שונה. היא הייתה מעין ערבוב של קרח רך עם אטריות. השנים היטיבו עם המנה המפנקת ומאז חומרי הגלם השתפרו והתווספה אליהם גם שמנת משובחת, ממנה מייצרים כאן גלידות עשירות ומגוונות בעבודת יד.

כל כך הרבה כבוד מייחסים הרומאים למנה הזו, שהם מציעים לקנות גלידות של גלידריות "מורשות", מקומות שמתעסקים רק בהכנה וייצור של גלידה. שימו לב שהמחיר כאן נקבע בהתאם לכמות הגלידה ולא על פי מספר הכדורים שבה.



ביקור במקום:

https://youtu.be/BImZGyW8fIY


הדרכה:

https://youtu.be/fW0kLaft-Es
פליס א טסטסיו
פליס א טסטסיו
#הטרטוריה הטובה ביותר ברומא

טרטוריות, המסעדות הביתיות של רומא, לא מכוונות לתיירים. זה גם המקרה של מי שזוכה למוניטין של הטרטוריה הטובה ברומא, Felice a Testaccio. הטרטוריה הזו שהוקמה ב-1936 ממוקמת בבניין רגיל באזור רגיל בשכונת טסטשיו. היא קיימת כבר שלושה דורות במשפחה.

מומלץ להזמין כאן את ה-"Tannarelli cacao e pepe". זהו תבשיל רומי של קערת פסטה, לרוב ספגטי, שעליו מגרדים גבינת פקורינו ומוסיפים פלפל שחור, מי פסטה ושמן זית.

גם הטירמיסו של המסעדה זכה בפרסים ומומלץ להזמינו כקינוח מעולה לסיום הארוחה.


ביקור במקום:

https://youtu.be/xtn0QPZZPMY
לה רוזטה
לה רוזטה
#על פירות הים המעולים ברומא

מעבר למיקום המדהים שלה, שכן היא ממש משקיפה על הקולוסיאום, ה"לה רוזטה" היא קודם כל מסעדת דגים ופירות הים הטובה ביותר ברומא. אם אתם נוהגים לאכול מטעמים שכאלו, כאן תוכלו לסעוד ארוחת ערב מצוינת, שהיא גם תענוג לעיניים, בשעות הערב, כשהכיכר של הקולוסיאום מעט מתרוקנת מההמונים.

ב"לה רוזטה" תמצאו כמעט כל מעדן ים שאתם מכירים בים התיכון. הם מכינים אותם במומחיות ויודעים גם להגיש אותם בצורה נאה ומעוררת תיאבון. אז בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/r7dErZJuEoU


ביקור במקום:

https://youtu.be/0IQdLFkxiEQ


קפה רוסקיולי
רוסקיולי קפה
#על בית הקפה הנהדר והמאפיה המצוינת

בית הקפה ריסקולי (Roscioli Caffè), בית הקפה הקטן ומלא הארומה, הוא מוסד ידוע ברומא. כאן באים המקומיים בהמוניהם ללגום קפה מצוין, יש אומרים הקפה הטוב ברומא כולה, או קפוצ'ינו מדהים (שלא יתנו לך כאן אחרי השעה 11:00 בבוקר, כי החלב כבד לעיכול מבחינתם). יש כאן מבחר של מאפים טריים וטעימים ועוגיות מעולות, שהמקום הזה יודע להכין כבר שנים רבות.

ובקפה ריסקולי, שנמצא בסמוך לשוק קמפו די פיורי, הכל טרי וחם, פשוט ואיטלקי. את ההזמנה יגישו לכם לדלפק שלפניכם, בר ההגשה שמוקדש לכם. לידו אתם שותים, אוכלים וממשיכים בדרככם, ללא מקומות ישיבה בצהריים. אם כבר יושבים כאן אז במחיר כפול. הרעבים יוכלו להזמין כריך מהיר או מאפה, בחדר קטן שיש כאן מאחור.

אגב, בית הקפה הוא אחד מאימפריית רסקיולי, שכוללת גם מסעדה מעולה, מעדנייה, בר יין מובחר ופיצריה מצוינת.

תהנו!


הנה מדריך להזמנת קפה איטלקי אמיתי ברוסקולי:

https://youtu.be/sVG7pV1pDi8


סיור הרוסקולים:

https://youtu.be/Nd-ac7ZsIbQ
סורה מרגריטה
#מסעדה מעולה בגטו היהודי


את האוכל האמיתי והביתי של רומא תאכלו רק אם תבררו היכן אוכלים המקומיים. האמת היא שזה נכון לכל מקום, כי בעלי מקצוע שאינם פונים לתיירים, לא יירדו ברמה כי המקומיים פשוט יפסיקו לבוא. באיטליה זה מדויק פי כמה. מסעדות תיירים רבות הן פשוט גרועות.

ואחת מצוינת, שמציעה את האוכל האמיתי והביתי של רומא, היא ה"סורה מרגריטה" (Sora Margherita) שבגטו היהודי. כמו לא מעט מהמסעדות הביתיות של איטליה, גם הסורה נראית "פושטית", אבל מהרגע שהאוכל מוגש לשולחן תגלו שהאוכל הרומאי האותנטי שלה הוא הדבר האמיתי והטעים שרציתם. בתיאבון!



ביקור במקום:

https://youtu.be/J2THKqoeEGY


ביקור במטבח:

https://youtu.be/v-9WHGLNbiM
זום רומא
#על הטירמיסו המדהים של קמפו די פיורי

מי שהיה ברומא ולא אכל טירמיסו - כאילו לא היה בה מעולם. ו"זום רומא" (ZUM Roma), שליד שוק קמפו דה פיורי, הוא המקום שבו תוכלו לחוות את הקינוח הכי איטלקי שיש ובהכנה הכי אותנטית ומדויקת שלו.

כאן מכינים את הטירמיסו טרי, ממש מול עיניכם. היום נוהגים רבים להכין טירמיסו על בסיס שמנת מתוקה, אבל כאן מכינים את המתכון הקלאסי, המבוסס על טהרת הביצים, שהחלבונים שלהן מוקצפים ומתקבל המרקם האוורירי הנכון, אליו מוסיפים את גבינת המסקרפונה העשירה ומייצרים את קרם המסקרפונה האוורירי.

לצד ה"קלאסיקו", שהוא הטירמיסו הקלאסי והמעולה, יש כאן עוד טעמים מגוונים. ביניהם מככבים ה"זום נואל", עם חתיכות פרי מסוכרות, לצד תוספות בטעמי נוטלה, פירות יער, תות, בננה, טעם האמרטי, אגוזי לוז ועוד.

לא נסתיר - הדעות כאן מתחלקות למי שאומרים שאכלו טובים ממנו ולמי שגורסים שזום מציעים את הטירמיסו הכי טוב שאכלו אי פעם.

בצוק העתים והקורונה, המקום כבר לא מתמחה בטירמיסו בלבד. היום יש בו גם פיצה טעימה, עם מגוון תוספות נהדרות, כולל לצמחונים ואפילו גלידות איטלקיות מצויינות.

מכל מקום ובאין מקום, זום טירמיסו הוא מקום קטן, עם מעט פינות ישיבה. יתכן שתרצו לקנות כמה מעדנים ולקחת לאכילה או פיקניק במקום נבחר בסביבה (נסו בתגית "פיקניק").


#טיפים
לא לשכוח להזמין גם קפוצ'ינו או אספרסו איכותי ליד.

מתלבטים בין שלל הטעמים של הטירמיסו שכאן? - אתם לא לבד. רבים מזמינים כאן את הטעם הקלאסי - פשוט בקשו "קלאסיקו" ותהנו מהאושר האותנטי של המעדן.

Zum מוכרים גם גלידות, שווה לחברים שלא רוצים טירמיסו. נסו את הפיסטוק המעולה עם שוקולד לבן.

סגור? מפוצץ? - כל מה שנאמר כאן תופס גם לגבי המתחרה המיתולוגית "פומפי" (Pompi), שרבים רואים בתור הטרמיסו הטוב בעולם.


ביקור במקום:

https://youtu.be/FokAoHoe6tw
מסעדת רושולי רוסקיולי
#על המעדנייה שהיא גם מסעדה

רוסקיולי ברומא אין אחד. יש כמה מקומות בשם הזה. המקום הזה הוא שילוב בלתי סביר של מסעדה מעולה, מעדנייה נהדרת ובר יין אינסופי.

ביום מתנהל כאן סוג של מאפיה איטלקית מעולה ובערב הוא מסעדת יוקרה. ביום מגישים בו עוגות, פשטידות, קישים ומאפים, במקום שהוא מעדניה, או חנות מכולת משודרגת, אולי היוקרתית בכל רומא. תמצאו כאן מוצרי גורמה רבים מאזורי איטליה השונים. ביניהם תוכלו למצוא סוגי גבינה רבים, חומץ בלסמי, שמן זית מהדרום וסלומריה.

ארוחת הצהריים ובארוחת הערב המקום הופך למסעדה מבוקשת ואיכותית, גם אם לא זולה. אפשר אז לשבת לשולחנות ולהזמין מנות מקומיות מגוונות מהתפריט. אז מציעים כאן מבחר איכותי במיוחד של מאכלים איטלקיים, כולל מאכלי ים, בשר או גבינה, פיצות נהדרות ולזניה עם חצילים, פסטות לרוב מצוינות, רביולי, אנשובי ובוראטה מעולים ועוד.


#טיפים
מומלץ להזמין מקום לפחות שבוע מראש. הביקוש אדיר.

ישיבה על הבר היא נוחה וגם זוכה לשירות מצוין, ביחס לשולחנות שבמקום.

אם אתם לא יודעים מה להזמין, תנו לבעל המקום להציע לכם. ההמלצות מעולות!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/WAmBhP-PckQ


תמונות:

https://youtu.be/kY4oQzF91NA
פומפי
#על הטרמיסו הטוב בעולם

אומרים שטירמיסו פירושו "הרם אותי". האגדה ברומא מספרת ששמו הוא על שם החשפניות של ונציה שחיפשו משהו מתוק בסוף יום העבודה המפרך שלהן. רומא, לדעת רבים, היא המקום לאכול בו טירמיסו.

אחד המקומות הידועים והמומלצים לאכילה של טרמיסו עילאי הוא פומפי טירמיסו (Pompi Tiramisù), מקדש קולינרי שנמצא ממש ליד המדרגות הספרדיות. רבים רואים בממלכה המתוקה הזו, שפעילה עוד מ-1962, את המקום שמציע את הטרמיסו הטוב ביותר בעולם!

ובכלל, טירמיסו עם כפית בקופסת קרטון, שיוצאים איתו לאכול ברחוב, הוא בילוי רומאי נהדר. יש ממנו כמה טעמים כאן וכולם טובים. גם המקום נקי והאווירה כאן נעימה.


#טיפים
מפתיע לגלות שהמחירים לא גבוהים כמו שמצופה אולי מאימפריה שכזו.

השוטרים בסביבה יבטיחו שלא תוכלו לאכול את הטירמיסו שלכם על המדרגות הספרדיות. הימנעו!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/vZjb55fvtnI


ביקור במקום:

https://youtu.be/eGdvj3GRjyY


בלוגרים:

https://youtu.be/oeIXG7TGeH4


הדרכה:

https://youtu.be/tZGQaxJKTqU
הוסטריה רומנה
#על המסעדה עם האנטיפסטי הטוב ברומא
בלי טרנדים עכשוויים, עם אוכל איטלקי מסורתי, מרכיבים עונתיים וטריים, לחם טרי, יין אדום יבש ומלצרים מבוגרים שאומרים את התפריט בעל פה, רומא היא ממלכת הטרטוריות. אלה אותן מסעדות ביתיות, עממיות ומאד לא רשמיות, שהן המקבילות האיטלקיות לביסטרו הצרפתי ולדיינר האמריקאי.

ברחוב קטן בפיאצה ברבריני, נמצאת "הוסטריה רומנה", שהיא טרטוריה כזו והיא ממש לא מכוונת את עצמה לתיירים. זה מבטיח למי שאוהב לאכול את הדבר האמיתי שתקבל את המנה הראויה. תושבי רומא אומרים עליה שהיא מציעה את "האנטיפסטי הכי טוב ברומא".

הטרטוריה הזו ידועה ומשרתת בעיקר את תושבי ואתרי או ספרי הטיולים לא מספרים עליה, אבל גם תיירים יהנו כאן. תוכלו להזמין כאן אנטיפסטי של קישואים, ארטישוקים, חצילים או בייבי ארטישוק מטוגנים, סרדינים מלוחים שטוגנו בפירורי לחם ובצל, סלט סלרי פיקנטי, קציצות תפוחי אדמה, פרוסות ריקוטה, פטריות וזה רק חלק מההיצע המזדמן.


#טיפים
1. כשאתם מזמינים כאן פסטה, בקשו את ה"אורגינל" (Originale). כך תוגש לכם הפסטה בקערה שבה הפסטה עורבבה עם הרוטב לפני שהוגשה לשולחן.

2. היו נחמדים למלצרים. זה עשוי להשתלם לכם, במנות מיוחדות שהם לא מזדרזים להציע לתיירים.

3. המחירים כאן סבירים. תנו טיפ מכבד!

בתיאבון!


ביקור במקום:

https://youtu.be/X6dD6tJ7myo


הדרכה:

https://youtu.be/5UKxZOEwqJI
פורנו קמפו די פיורי
#על הפיצריה המומלצת של השוק המומלץ

בקצה של שוק קמפו די פיורי נמצאת פיצריה מהסוג שחובבי הפיצות זוכרים שנים. פורנו קמפו די פיורי (Forno Campo de Fiori) מכינה פיצות מעולות עם אוסף מגוון של תוספות.

יש כאן מגוון של ארבע סוגי גבינות, נקניקים, כמעט כל ירק שאפשר לשים על פיצה, בצלים, פלפלים, עגבניות ופרחי קישוא ועוד.

הפיצות הריחניות והפריכות נהדרות והמחיר משעשע במונחים של ההנאה שתזכו לה. בתיאבון!


מבט מקרוב:

https://youtu.be/OStb8ac3KSE


בלוגרים:

https://youtu.be/MXxySZiPSIs
אנטיקו פורנו רוסקיולי
#על הפיצריה המשפחתית והאיכותית

בסמטאות רומא תמצאו מאות פיצריות משובחות והן יהיו לאו דווקא אלו שבפיאצות המתויירות והומות המבקרים. דווקא פיצריות משפחתיות, קטנות וצנועות, שלא מקבלות פרסום ולא ממוקמות במקומות המתויירים, הן אלה שצריכות להתאמץ ועושות זאת, כדי להתפרנס.

אנטיקו פורנו רושולי (Antico Forno Roscioli), עוד אחד מעסקי משפחת האופים המפוארת של רומא, היא פיצריה ומאפייה מעולה שכזו. המקום פועל ומתופעל כבר 3 דורות, בהובלת בני המשפחה.

מנת הדגל כאן היא "פיצה ביאנקה", שהיא סוג של מאפה עממי רומאי. הוא עשוי מבצק שמרים שטוח מקמח לבן, עם שמן זית ו... סוכר. כמה צנוע, ככה טעים.

שלמו בדלפק הקטן שליד הכניסה וקבלו את הפיצה, שמומלץ בחום לאכול כשהיא עוד חמה. בתיאבון!


#טיפים
אם תרצו לאכול את הפיצה תוך הליכה בסמטאות, בקשו מהמלצר שהפיצה תהיה מאנגיו קאמינאדו (mangio caminando). הוא יגיש לכם אותה, כשהיא עטופה בנייר.


מבט מקרוב:

https://youtu.be/-9RCXe5niPk


ביקור במקום:

https://youtu.be/uOyb1GbZOig


עסקי האוכל המובחרים של המשפחה:

https://youtu.be/Tql25U1Tvyw
קפה גרקו
#על בית הקפה העתיק ברומא

קפה גרקו (Caffè Greco) הוא בית קפה המהווה אתר היסטורי מוכרז ברומא. הוא נחשב למפורסם בין בתי הקפה בעולם ולאחד העתיקים הפעילים עד היום. לשתות כאן קפוצ'ינו או אספרסו ולפנק את הילדים בגלידה וצ'וקולטה, הוא לא דבר של מה בכך.

את בית הקפה הזה, שמכנים אותו כאן גם אנטיקו קפה גרקו (Antico Caffè Greco), פתחו בשנת 1760, ממש כאן, במיקומו הנוכחי שברחוב קונדוטי האלגנטי, בבניין שכתובתו ויה קונדוטי 86.

גרקו נחשב לבית הקפה השני הכי עתיק בעולם, שעדיין פעיל. עוקף אותו רק קפה פלוריאן שבוונציה, שנפתח בשנת 1720, 40 שנה לפניו.

המלצרים של גרקו ענובי פפיון ומשרתים את הסועדים והשותים בחדרי הקפה המעוצבים בעיצוב אריסטוקרטי. זה קצת מזכירים מבוך, עם חדרים עמוסים בכיסאות עץ, כורסאות קטיפה ושולחנות שיש. על קירותיהם החדרים כאן תלויים ציורים עתיקים, לצד מראות זהובות מסגרת, פסלים מימים עברו, מנורות עתיקות ונברשות מרשימות.

בגרקו 4 חדרים. בחדר הראשון נמצא בר הקפה, ובשאר החדרים שפע של מקומות ישיבה. באחד החדרים הללו, אגב, תוכלו לראות את הכורסה שעליה נהג לשבת הסופר הידוע הנס כריסטיאן אנדרסן, שהתגורר תקופה בקומה שמעל בית הקפה.

ידוענים היסטוריים נוספים שנהגו לשבת ולסעוד כאן בקביעות הם אנשי המילים לורד ביירון, גתה, הנריק איבסן וג'ון קיטס. הסופר הרוסי ניקולאי גוגול כתב כאן בקפה גרקו את ספרו "נפשות מתות".

ישבו כאן גם המלחינים פרנץ ליסט, ריכרד וגנר ופליקס מנדלסון, שפגש ממש כאן לראשונה את המלחין ברליוז והפך לידידו רב השנים. ממש כאן גם נהג רוסיני המלחין לשבת ולהלחין מוסיקה בראשו, ללא פסנתר. אחר כך היה שב הביתה ורושם את התווים...


מבט מקרוב:

https://youtu.be/xEn9X0O07Zc


ביקור במקום:

https://youtu.be/xGaFOyIWuK0


פאצ'יוטי סלומריה
#על מעדניה מופלאה שכל רומא אוהבת

פאצ'יוטי סלומריה (Paciotti Salumeria) היא מעדניה וחנות מזון גורמה שמספקת למקומיים מאז 1970 את האוכל המקומי הטוב ביותר שיש.

פאצ'יוטי נחשבת כבר שנים למובילה ברומא ובאתרים כמו TripAdvisor היא נבחרת שוב ושוב לחנות האוכל הטובה ברומא.

הסלומריה הזו היא המקום להצטייד בו באוכל נהדר לפיקניק ברומא. תוכלו להצטייד כאן במגוון רחב של גבינות, בשרים מבושלים, שמני זית, חומץ בלסמי מיושן, כמהין ויינות איטלקיים מצוינים.

החנות היא בבעלות משפחתית של האב המשעשע בהומור מקומי, אנטוניו ואיתו שלושת בניו.

אם תרצו להתנסות במעדנים מיוחדים, חפשו כאן מעדנים כמו גורגונזולה מתוקה, גבינת אסיאגו, פטה כמהין שחור ובשרים כמו סינטה סנזה, סן דניאלה ופרושוטו די פארמה.

בתיאבון!


ביקור במקום:

https://youtu.be/qfagdt28r1k


הדרכה:

https://youtu.be/R4_6zdW22RY
פרנצ'י
#על המעדניה שתוכלו לקנות בה הביתה

פרנצ'י (Gastronomia Franchi Benedetto) היא אחת מאינספור מעדניות וחנויות גורמה המפוזרות ברומא. בסניף הזה של רשת המעדניות המצליחה תוכלו לאכול משהו טוב תוך כדי טיול בוותיקן. קנו כאן גבינה, נקניק, לחם וזיתים, עם עוד כמה מוצרים ייחודיים וצאו לפיקניק על הדשא.

ב-Franchi תמצאו שלל מוצרי מזון נהדרים מכל רחבי איטליה. כאן גם תוכלו להצטייד לקראת סוף הטיול ולגרוף הביתה כמה מזכרות טעימות ומיוחדות לחיך. אין כמו לקחת הביתה מעט מהטעמים שחוויתם ברומא.

נסו לטעום ממבחר היינות, הגבינות והנקניקים של איטליה. קנו פסטות טריות, שמן זית איטלקי ומעדני גורמה כמו קוויאר ופטריות כמהין.

בתיאבון!


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.