שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מסעדת אברי סובה
#על המסעדה שמשלבת את יפן עם פריז
אברי סובה (Abri Soba) היא מסעדה נהדרת שנותנת תמורה מעולה לכסף. בכל צהריים משתרך לפניה תור ארוך ואנשים יודעים מדוע. כאן מתחברים להם סובה ושלל מנות יפניות עם סנדוויצ'ים נהדרים בסגנון פריזאי.
אברי התפרסמה בסנדוויצ'ים המהממים של השף אוקיאמה שמוביל כאן את המטבח ביד בוטחת. אבל אסור לשכוח שלצידם תוכלו ליהנות כאן מהתפריט שמשלב אוכל יפני וצרפתי בהצלחה ניכרת.
יש כאן מהסובה היפני הטוב בפריז, דרך טונקאטסו, טמפורה, ברווז נהדר ועוד. בשתייה תמצאו כאן סאקה יפני, לצד בקבוקי ויסקי נהדר.
בתיאבון!
#טיפים
שווה להזמין את תפריט הטעימות המציע 4 מנות במחיר של 22 יורו לאדם.
הסנדוויצ'ים נמכרים כאן מהבוקר ועד 17:00 בלבד.
אברי סובה (Abri Soba) היא מסעדה נהדרת שנותנת תמורה מעולה לכסף. בכל צהריים משתרך לפניה תור ארוך ואנשים יודעים מדוע. כאן מתחברים להם סובה ושלל מנות יפניות עם סנדוויצ'ים נהדרים בסגנון פריזאי.
אברי התפרסמה בסנדוויצ'ים המהממים של השף אוקיאמה שמוביל כאן את המטבח ביד בוטחת. אבל אסור לשכוח שלצידם תוכלו ליהנות כאן מהתפריט שמשלב אוכל יפני וצרפתי בהצלחה ניכרת.
יש כאן מהסובה היפני הטוב בפריז, דרך טונקאטסו, טמפורה, ברווז נהדר ועוד. בשתייה תמצאו כאן סאקה יפני, לצד בקבוקי ויסקי נהדר.
בתיאבון!
#טיפים
שווה להזמין את תפריט הטעימות המציע 4 מנות במחיר של 22 יורו לאדם.
הסנדוויצ'ים נמכרים כאן מהבוקר ועד 17:00 בלבד.
לוק יו בית התה
#על מסעדת הדים סאם המפורסמת בהונג קונג
לוק יו בית התה (Luk Yu Tea House) שהוקמה בשנת 1933, באזור המרכזי של הונג קונג, מציעה את הדים סאם הטובים ביותר, שהיא מומחית בהם. הדים סאם כאן הוא מעולה, לצד מנות נוספות וטעימות.
הביקור כאן הוא חוויה אותנטית של סין המסורתית. העיצוב המסורתי והאווירה במקום מאפשרת לחוש וליהנות מהניחוח הקנטונזי של האזור. מצד שני, המנטליות הסינית הוותיקה שכאן לא הפליאה בשירות אדיב ובסטנדרט בינלאומי וגם לא בתפריט שכתוב באנגלית.
מצד שני, לוק יו גם משווקת את שקיקי התה הממותגים שלה בחנויות המקומיות בהונג קונג וברחבי בריטניה.
בית התה זכה לשמו של המשורר של שושלת טאנג ששמו היה לו יו (Lu Yu), או בהגייה הקנטונזית לוק יו. הוא כתב את הספר שתאר את ההיסטוריה והתרבות של התה הסיני.
#טיפים
בשעות העומס שבצהריים רצוי לא להגיע.
המחירים כאן סבירים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EssiJFLufnM
ביקור במקום:
https://youtu.be/2__ZsjV7hqU
הדרכה:
https://youtu.be/dNf-yiQrThI
בלוגרים:
https://youtu.be/Hn2-ACcdKiU
לוק יו בית התה (Luk Yu Tea House) שהוקמה בשנת 1933, באזור המרכזי של הונג קונג, מציעה את הדים סאם הטובים ביותר, שהיא מומחית בהם. הדים סאם כאן הוא מעולה, לצד מנות נוספות וטעימות.
הביקור כאן הוא חוויה אותנטית של סין המסורתית. העיצוב המסורתי והאווירה במקום מאפשרת לחוש וליהנות מהניחוח הקנטונזי של האזור. מצד שני, המנטליות הסינית הוותיקה שכאן לא הפליאה בשירות אדיב ובסטנדרט בינלאומי וגם לא בתפריט שכתוב באנגלית.
מצד שני, לוק יו גם משווקת את שקיקי התה הממותגים שלה בחנויות המקומיות בהונג קונג וברחבי בריטניה.
בית התה זכה לשמו של המשורר של שושלת טאנג ששמו היה לו יו (Lu Yu), או בהגייה הקנטונזית לוק יו. הוא כתב את הספר שתאר את ההיסטוריה והתרבות של התה הסיני.
#טיפים
בשעות העומס שבצהריים רצוי לא להגיע.
המחירים כאן סבירים.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/EssiJFLufnM
ביקור במקום:
https://youtu.be/2__ZsjV7hqU
הדרכה:
https://youtu.be/dNf-yiQrThI
בלוגרים:
https://youtu.be/Hn2-ACcdKiU
היי מיט
#על הברביקיו הקוריאני המוצלחים של גנגנאם
היי מיט (Hi Meat) וגנגנאם 11 (Gangnam 11) מציעות ברביקיו קוריאני מוצלח, שנוטה בדרך כלל להיות יקר יותר מדוכני הרחוב הרגילים בבירת דרום קוריאה.
אבל כאן המחירים סבירים ביותר והאיכות שווה מאד. בפחות מ-20 דולר תוכלו לאכול כאן בשר מעולה על האש, ככל יכולתכם (!!) ובלי מגבלה.
תוכלו לאכול כאן אינסוף חלקי וחתיכות בשר בקר, חזיר, עוף, נקניקיות וכדומה, עם מרק מיסו ליד ועוד פינוקי בשר רבים. מקבלים כאן גם משקאות קלים בחינם ולעתים גם בירות.
ביקור ב-Hi Meat:
https://youtu.be/fNzWN1PvyRs?t=2m41s
בלוגרים בגנגנאם 11:
https://youtu.be/oh0bC3s65Nc
ועוד בלוגרים:
https://youtu.be/0jiAcPttk3E
היי מיט (Hi Meat) וגנגנאם 11 (Gangnam 11) מציעות ברביקיו קוריאני מוצלח, שנוטה בדרך כלל להיות יקר יותר מדוכני הרחוב הרגילים בבירת דרום קוריאה.
אבל כאן המחירים סבירים ביותר והאיכות שווה מאד. בפחות מ-20 דולר תוכלו לאכול כאן בשר מעולה על האש, ככל יכולתכם (!!) ובלי מגבלה.
תוכלו לאכול כאן אינסוף חלקי וחתיכות בשר בקר, חזיר, עוף, נקניקיות וכדומה, עם מרק מיסו ליד ועוד פינוקי בשר רבים. מקבלים כאן גם משקאות קלים בחינם ולעתים גם בירות.
ביקור ב-Hi Meat:
https://youtu.be/fNzWN1PvyRs?t=2m41s
בלוגרים בגנגנאם 11:
https://youtu.be/oh0bC3s65Nc
ועוד בלוגרים:
https://youtu.be/0jiAcPttk3E
טיפ סמאי
#על דוכן הפאד תאי הטעים בבנגקוק
"טיפ סאמאי" (Thipsamai) הוא דוכן פאד תאי רעשני וחביב, שנפתח ב-1966 ונחשב, בעיני הבלוגרים והמתייגים באינסטגרם אך גם בעיני רבים מהמקומיים, לזה שמציע את הפאד תאי הכי טוב בבנגקוק.
המטבח שלו הוא בדוכן שעל המדרכה, בעוד הסועדים שיושבים במקום נכנסים פנימה. משעה 17:00 כל יום משתרך ברחוב, התור הארוך שמול הטבחים ומעיד שכאן מתבשל הלהיט העירוני הכי טעים וזול בסביבה.
הפאד תאי הוא המאכל התאילנדי הכי מוכר בעולם. הוא מבוסס על אטריות אורז ונבטים, עם המון מרכיבים קטנים ומשתנים ורוטב שכל טבח מייצר בעצמו ובסוד. כל אלה יוצרים את אחת ממנות אוכל הרחוב, הכי טובות והכי זולות שיש.
כמה טעים וכמה פשוט הדוכן הזה, ולא מתיימר. יש להם כמה סגנונות של פאד תאי, כולל פאד תאי עם סרטנים, שרימפס ושאר שרצים טעימים. תענוג!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/UJ8RN4ygtPQ
וביקור במקום:
https://youtu.be/B27HjgR-m4Y
"טיפ סאמאי" (Thipsamai) הוא דוכן פאד תאי רעשני וחביב, שנפתח ב-1966 ונחשב, בעיני הבלוגרים והמתייגים באינסטגרם אך גם בעיני רבים מהמקומיים, לזה שמציע את הפאד תאי הכי טוב בבנגקוק.
המטבח שלו הוא בדוכן שעל המדרכה, בעוד הסועדים שיושבים במקום נכנסים פנימה. משעה 17:00 כל יום משתרך ברחוב, התור הארוך שמול הטבחים ומעיד שכאן מתבשל הלהיט העירוני הכי טעים וזול בסביבה.
הפאד תאי הוא המאכל התאילנדי הכי מוכר בעולם. הוא מבוסס על אטריות אורז ונבטים, עם המון מרכיבים קטנים ומשתנים ורוטב שכל טבח מייצר בעצמו ובסוד. כל אלה יוצרים את אחת ממנות אוכל הרחוב, הכי טובות והכי זולות שיש.
כמה טעים וכמה פשוט הדוכן הזה, ולא מתיימר. יש להם כמה סגנונות של פאד תאי, כולל פאד תאי עם סרטנים, שרימפס ושאר שרצים טעימים. תענוג!
מבט מקרוב:
https://youtu.be/UJ8RN4ygtPQ
וביקור במקום:
https://youtu.be/B27HjgR-m4Y
אוכל אסייתי
יאקיטורי האשיבי
#על השיפודיה היפאנית הנהדרת
יאקיטורי השיבי (Yakitori hachibei) היא שיפודיה שמתמחה ביאקיטורי, השיפודים היפאניים מבשר העוף.
רבים רואים בהאשיבי את מסעדת היקיטורי הטובה בטוקיו. היא רק אחד מכמה סניפים שיש לרשת ברחבי טוקיו, אבל זהו הסניף שתושבי טוקיו הכי מעדיפים את מנותיו המעולות ומציינים אותו כמוצלח ביותר מבין סניפי הרשת.
לאיכות הבשר שלה זוכה יאקיטורי האשיבי תודות לסחורה הטרייה ולזני העופות המעולים שמהם מכינים כאן את היקיטורי. טבחי המקום מצליחים להציע לסועדים סוגים רבים ומפתיעים של שיפודים מבשר העוף, לחלקיו השונים.
בין המנות המומלצות כאן תמצאו את הצוקונה (tsukune) בגריל, שהוא סוג של קבב מירכי עוף עם ג'ינג'ר, גרידת לימון ורוטב מתקתק.
מעולה גם סלט הקיסר עם רוטב הביצה העלומה והפרמז'יאנו, שהטבח מכין על השולחן, אל מול עיני הלקוחות.
הנה האשיבי:
https://youtu.be/DuvQNQDTesU?t=1m31s
ועוד יקיטורי ברופונגי:
https://youtu.be/7NdUaQ3SGJs
יאקיטורי השיבי (Yakitori hachibei) היא שיפודיה שמתמחה ביאקיטורי, השיפודים היפאניים מבשר העוף.
רבים רואים בהאשיבי את מסעדת היקיטורי הטובה בטוקיו. היא רק אחד מכמה סניפים שיש לרשת ברחבי טוקיו, אבל זהו הסניף שתושבי טוקיו הכי מעדיפים את מנותיו המעולות ומציינים אותו כמוצלח ביותר מבין סניפי הרשת.
לאיכות הבשר שלה זוכה יאקיטורי האשיבי תודות לסחורה הטרייה ולזני העופות המעולים שמהם מכינים כאן את היקיטורי. טבחי המקום מצליחים להציע לסועדים סוגים רבים ומפתיעים של שיפודים מבשר העוף, לחלקיו השונים.
בין המנות המומלצות כאן תמצאו את הצוקונה (tsukune) בגריל, שהוא סוג של קבב מירכי עוף עם ג'ינג'ר, גרידת לימון ורוטב מתקתק.
מעולה גם סלט הקיסר עם רוטב הביצה העלומה והפרמז'יאנו, שהטבח מכין על השולחן, אל מול עיני הלקוחות.
הנה האשיבי:
https://youtu.be/DuvQNQDTesU?t=1m31s
ועוד יקיטורי ברופונגי:
https://youtu.be/7NdUaQ3SGJs
פו נג אן
#מסעדה וייטנאמית מעולה ולא יקרה
האוכל הוויטנאמי ידוע כמצויין. ברחוב Grenata 5, רק 10 דקות הליכה ממרכז פומפידו, תמצאו מסעדה וייטנאמית מדהימה, צנועה וממש לא יקרה. מנות השף מצוינות, המרקים טובים מאד, המנות עיקריות מעולות וגם הקינוחים מעניינים ומפתיעים.
המלצה חמה - הזמינו לפחות מרק אחד שלהם וסלט ירקות מהתפריט!
המסעדה פתוחה מהשעה 12:00 בצהריים ועד 22:00 בערב.
האוכל הוויטנאמי ידוע כמצויין. ברחוב Grenata 5, רק 10 דקות הליכה ממרכז פומפידו, תמצאו מסעדה וייטנאמית מדהימה, צנועה וממש לא יקרה. מנות השף מצוינות, המרקים טובים מאד, המנות עיקריות מעולות וגם הקינוחים מעניינים ומפתיעים.
המלצה חמה - הזמינו לפחות מרק אחד שלהם וסלט ירקות מהתפריט!
המסעדה פתוחה מהשעה 12:00 בצהריים ועד 22:00 בערב.
סאמה סבו
#שולחן האורז המושלם
מסעדות "שולחן האורז" לא מעטות באמסטרדם. ההולנדים אוהבים אוכל אסייתי והמסעדה הזו מגישה אותו בנדיבות. היא אמנם נראית יותר כמו בית קפה, אבל "סאמה סבו" היא מסעדה שהיא מוסד ותיק. כבר כמעט 50 שנה שהיא מגישה "שולחן אורז", בהולנדית רייסטאפל.
הרייסטאפל, מאכל שהובא להולנד מאינדונזיה, ליקט מנות מכל רחבי האיים האינדונזיים והפך למנה קלאסית ומרתקת, שהייתה לאוכל לאומי בהולנד. על אף שלכל המנות יש את אותו רוטב, הרייסטאפל מתבסס על גיוון של הטעמים והמרקמים של המזון.
במרכז השולחן המשותף למספר סועדים, מציבים המלצרים צלחת אורז לבן גדולה או צלחות אורז על מתקני חימום. מסביב הם מניחים מגוון צלחות קטנות וקערות עם מגוון סוגים של בשר - כולל עוף, בקר, חזיר, דגים, פירות ים, ירקות, פטריות ועוד. רובם בושלו ברוטב שמבוסס על בוטנים וקוקוס או עשויים על הגריל ועליהם הרוטב.
#טיפים
הזמינו מקום מראש. יש ביקוש גדול.
המלצה:
https://youtu.be/KUh8lC8foLY?t=1m16s&end=1m30s
הדרכה:
https://youtu.be/1s2QKuF_Sak
מסעדות "שולחן האורז" לא מעטות באמסטרדם. ההולנדים אוהבים אוכל אסייתי והמסעדה הזו מגישה אותו בנדיבות. היא אמנם נראית יותר כמו בית קפה, אבל "סאמה סבו" היא מסעדה שהיא מוסד ותיק. כבר כמעט 50 שנה שהיא מגישה "שולחן אורז", בהולנדית רייסטאפל.
הרייסטאפל, מאכל שהובא להולנד מאינדונזיה, ליקט מנות מכל רחבי האיים האינדונזיים והפך למנה קלאסית ומרתקת, שהייתה לאוכל לאומי בהולנד. על אף שלכל המנות יש את אותו רוטב, הרייסטאפל מתבסס על גיוון של הטעמים והמרקמים של המזון.
במרכז השולחן המשותף למספר סועדים, מציבים המלצרים צלחת אורז לבן גדולה או צלחות אורז על מתקני חימום. מסביב הם מניחים מגוון צלחות קטנות וקערות עם מגוון סוגים של בשר - כולל עוף, בקר, חזיר, דגים, פירות ים, ירקות, פטריות ועוד. רובם בושלו ברוטב שמבוסס על בוטנים וקוקוס או עשויים על הגריל ועליהם הרוטב.
#טיפים
הזמינו מקום מראש. יש ביקוש גדול.
המלצה:
https://youtu.be/KUh8lC8foLY?t=1m16s&end=1m30s
הדרכה:
https://youtu.be/1s2QKuF_Sak
שוק גוונגדז'אנג
#על שוק האוכל הפופולארי של העיר
המטבח הקוריאני הוא מטבח צבעוני, עשיר טעמים, מתובל היטב ונחשב לאחד המטבחים הבריאים באסיה. שוק גוונגדז'אנג (GwangJang Market) הוא אחד היעדים הפופולריים ביותר לתיירות בסיאול וידוע מאד באוכל הרחוב המעולה שבו. הכל בו מוצג על שטח גדול, של שוק מלא חיים ומאכלים.
במיוחד פעיל כאן שוק האוכל המקורה, המציע מאכלי ים טריים, דגים וירקות, לצד מסעדות ודוכני מזון רבים ומעולים. בדוכני האוכל בקומה הראשונה של השוק הפופולרי תוכלו למצוא את מאכלי הרחוב והמנות הקוריאניות הטובים ביותר. אחת מהן היא הבִּיבִּימְבָּאפּ - מאכל מיקס פופולרי ומדהים שכולל בתוכו שלל מרכיבים כמו בשר, ירקות מבושלים, ביצה ומרק מיסו, לדעת רבים המאכל הטעים ביותר בקוריאה. אחת המפורסמות כאן היא לביבות הפיינקייק המטוגנות. לצידן נמכרות בדוכנים גם עוגות אורז מתובל מסורתיות (Tteokbokki), נקניק דם (Sundae), משקה אורז מתוק (Sikhye), אצות מיובשות, מוצרי ג'ינסנג ועוד. לצידם יש כאן גם מבחר עצום של ממתקים, חטיפים ופירות.
לצד אוכל הרחוב המעולה והעממי שבו, מוכרים בשוק הזה גם מוצרים רבים אחרים, כמו מוצרי חתונה מסורתיים שנהוגים בקוריאה. ביניהם בובות ברווזים שהן קמע להצלחת הנישואין, שמלות קוריאניות מסורתיות שנקראות "הנבוק" (Hanbok), בגדי וינטג' לצעירים, סדינים, שמיכות, בגדים לקשישים, בדים ועוד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/a-pOiL32f4M
היכרות עם מנות שוות לאכילה:
https://youtu.be/ueEHwyV_WZo
הדרכה:
https://youtu.be/_N2mCxMjmmk
בלוגרים:
https://youtu.be/6EG3x0fgCrM
המטבח הקוריאני הוא מטבח צבעוני, עשיר טעמים, מתובל היטב ונחשב לאחד המטבחים הבריאים באסיה. שוק גוונגדז'אנג (GwangJang Market) הוא אחד היעדים הפופולריים ביותר לתיירות בסיאול וידוע מאד באוכל הרחוב המעולה שבו. הכל בו מוצג על שטח גדול, של שוק מלא חיים ומאכלים.
במיוחד פעיל כאן שוק האוכל המקורה, המציע מאכלי ים טריים, דגים וירקות, לצד מסעדות ודוכני מזון רבים ומעולים. בדוכני האוכל בקומה הראשונה של השוק הפופולרי תוכלו למצוא את מאכלי הרחוב והמנות הקוריאניות הטובים ביותר. אחת מהן היא הבִּיבִּימְבָּאפּ - מאכל מיקס פופולרי ומדהים שכולל בתוכו שלל מרכיבים כמו בשר, ירקות מבושלים, ביצה ומרק מיסו, לדעת רבים המאכל הטעים ביותר בקוריאה. אחת המפורסמות כאן היא לביבות הפיינקייק המטוגנות. לצידן נמכרות בדוכנים גם עוגות אורז מתובל מסורתיות (Tteokbokki), נקניק דם (Sundae), משקה אורז מתוק (Sikhye), אצות מיובשות, מוצרי ג'ינסנג ועוד. לצידם יש כאן גם מבחר עצום של ממתקים, חטיפים ופירות.
לצד אוכל הרחוב המעולה והעממי שבו, מוכרים בשוק הזה גם מוצרים רבים אחרים, כמו מוצרי חתונה מסורתיים שנהוגים בקוריאה. ביניהם בובות ברווזים שהן קמע להצלחת הנישואין, שמלות קוריאניות מסורתיות שנקראות "הנבוק" (Hanbok), בגדי וינטג' לצעירים, סדינים, שמיכות, בגדים לקשישים, בדים ועוד.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/a-pOiL32f4M
היכרות עם מנות שוות לאכילה:
https://youtu.be/ueEHwyV_WZo
הדרכה:
https://youtu.be/_N2mCxMjmmk
בלוגרים:
https://youtu.be/6EG3x0fgCrM
אוּמָאמִי
#על המסעדה האינדונזית של ברלין
בביקור במסעדת אוּמָאמִי תוכלו לטעום אוכל אינדונזי מסורתי עשוי מרכיבים טריים.
כבר מבחוץ המסעדה תמשוך את תשומת לבכם בעיקר בזכות הצמחים הצבעוניים והתאורה. אם תחליטו לשבת בחוץ, תקבלו נקודת תצפית על ה-Watertower של Prenzlauer ברג.
עיצוב הפנים בתוך המסעדה מושקע ומוקפד, מזכיר את שנות ה-50 באינדונזיה, בין אם תחליטו לשבת על יד שולחן ובין אם תבחרו לחלוץ נעליים ולשבת על יד השולחנות הקטנים והכריות שמונחות על הרצפה.
שימו לב, אמנם המקום אינו כשר, אך יש בו שפע של מנות צמחוניות.
בביקור במסעדת אוּמָאמִי תוכלו לטעום אוכל אינדונזי מסורתי עשוי מרכיבים טריים.
כבר מבחוץ המסעדה תמשוך את תשומת לבכם בעיקר בזכות הצמחים הצבעוניים והתאורה. אם תחליטו לשבת בחוץ, תקבלו נקודת תצפית על ה-Watertower של Prenzlauer ברג.
עיצוב הפנים בתוך המסעדה מושקע ומוקפד, מזכיר את שנות ה-50 באינדונזיה, בין אם תחליטו לשבת על יד שולחן ובין אם תבחרו לחלוץ נעליים ולשבת על יד השולחנות הקטנים והכריות שמונחות על הרצפה.
שימו לב, אמנם המקום אינו כשר, אך יש בו שפע של מנות צמחוניות.
רחוב מרקי הראמן
#על רחוב הראמן של טוקיו
ההמלצה הבאה היא לא על מסעדה מסוימת אלא על רחוב. באזור בטוקיו, המכונה "רחוב הראמן" (Tokyo Ramen Street), יש כמה מסעדות מרק ראמן, שהפכו אותו למקום המעולה ביותר בעיר לאכול את הגרסאות השונות של המרק הנפלא.
יש ברחוב הראמן בסביבות עשר מסעדות ראמן מצוינות, שביניהן אפשר לבחור איפה לאכול את מנת הדגל היפנית הזו.
במדינות רבות במערב הפך בשנים האחרונות המרק הנפלא הזה, ללהיט היפאני החם ביותר. קיימות קערות ראמן שונות, על פי הבסיס שלהם, דוגמת מלח, סויה וכדומה. דומה שהמרק הזה משגע את העולם. רבים רואים בראמן פתרון מעולה לארוחה טעימה ופיקנטית, שלא צריכה מנות נוספות. אצל לא מעט חובבי אלכוהול הראמן התגלה גם כפתרון מצוין לטיפול בהנגאובר.
#מהו הראמן?
ראמן הוא כינויה של קערת מרק שתהליך ההכנה שלה הוא די מורכב ומכיל כמה שלבים. הראמן מבוסס על אטריות ראמן טריות, לצד צלי חזיר פרוס, ביצה חצי קשה שהחלמון שלה מעט נוזלי במרכז ומושרה בסויה, במירין ובעוד מספר תבלינים.
המרכיבים האחרים בראמן נקבעים לפי מקום המוצא והסוג שלו. בדרך כלל המסעדות שמגישות את הראמן מתמחות כל אחת בראמן על בסיס מסוים. יש מי שמומחים בראמן על בסיס מלח, אחרות על ראמן על בסיס סויה, או על בסיס מיסו, או מרק חזיר וכדומה. כל ראמן וטעמיו עימו...
מבט מקרוב:
https://youtu.be/YcZpRLzIZhA
ההמלצה הבאה היא לא על מסעדה מסוימת אלא על רחוב. באזור בטוקיו, המכונה "רחוב הראמן" (Tokyo Ramen Street), יש כמה מסעדות מרק ראמן, שהפכו אותו למקום המעולה ביותר בעיר לאכול את הגרסאות השונות של המרק הנפלא.
יש ברחוב הראמן בסביבות עשר מסעדות ראמן מצוינות, שביניהן אפשר לבחור איפה לאכול את מנת הדגל היפנית הזו.
במדינות רבות במערב הפך בשנים האחרונות המרק הנפלא הזה, ללהיט היפאני החם ביותר. קיימות קערות ראמן שונות, על פי הבסיס שלהם, דוגמת מלח, סויה וכדומה. דומה שהמרק הזה משגע את העולם. רבים רואים בראמן פתרון מעולה לארוחה טעימה ופיקנטית, שלא צריכה מנות נוספות. אצל לא מעט חובבי אלכוהול הראמן התגלה גם כפתרון מצוין לטיפול בהנגאובר.
#מהו הראמן?
ראמן הוא כינויה של קערת מרק שתהליך ההכנה שלה הוא די מורכב ומכיל כמה שלבים. הראמן מבוסס על אטריות ראמן טריות, לצד צלי חזיר פרוס, ביצה חצי קשה שהחלמון שלה מעט נוזלי במרכז ומושרה בסויה, במירין ובעוד מספר תבלינים.
המרכיבים האחרים בראמן נקבעים לפי מקום המוצא והסוג שלו. בדרך כלל המסעדות שמגישות את הראמן מתמחות כל אחת בראמן על בסיס מסוים. יש מי שמומחים בראמן על בסיס מלח, אחרות על ראמן על בסיס סויה, או על בסיס מיסו, או מרק חזיר וכדומה. כל ראמן וטעמיו עימו...
מבט מקרוב:
https://youtu.be/YcZpRLzIZhA
סאסאזו
#על האסייתית הנבחרת של פראג
מסעדת סאסאזו (Sasazu) היא מסעדה אסייתית ומטבח פיוז'ן מאוד אהובה בעיר פראג. גם המקומיים וגם מרבית התיירים שאכלו בה, ממליצים עליה בחום.
השף כאן הוא שחף שבתאי והוא לא מפסיק להקסים את הסועדים באוכל אסייתי, עם לא מעט טוויסט משלו.
הארוחה כאן היא בפירוש חוויה קולינרית. המסעדה לא זולה, אולי אפילו יקרה, אבל עם אוכל מעולה, מנות מכובדות ולאונג' בר מקסים, ספק גדול אם תתאכזבו.
בתיאבון!
#טיפים
שווה להזמין מקומות מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/CE5U_G1W310
מסעדת סאסאזו (Sasazu) היא מסעדה אסייתית ומטבח פיוז'ן מאוד אהובה בעיר פראג. גם המקומיים וגם מרבית התיירים שאכלו בה, ממליצים עליה בחום.
השף כאן הוא שחף שבתאי והוא לא מפסיק להקסים את הסועדים באוכל אסייתי, עם לא מעט טוויסט משלו.
הארוחה כאן היא בפירוש חוויה קולינרית. המסעדה לא זולה, אולי אפילו יקרה, אבל עם אוכל מעולה, מנות מכובדות ולאונג' בר מקסים, ספק גדול אם תתאכזבו.
בתיאבון!
#טיפים
שווה להזמין מקומות מראש.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/CE5U_G1W310
ראקו
#על המסעדה היפנית הטובה בעיר
מסעדת אבויאה ראקו (Aburiya Raku Restaurant) היא מסעדה יפנית שלדעת רבים כאן היא הטובה במסעדות היפניות של לאס וגאס.
כמסעדה יפנית מעולה ויצירתית, אך גם מסורתית ואותנטית, אבויאה ראקו מציעה מנות מסורתיות, כולל שיפודי הבשרים היפניים בגריל, מנות דגים מעולות, נודלס ואורז בסגנונות שונים ומנות קינוח נפלאות.
ביחד עם האוכל מגישים כאן מבחר גדול של סאקה שמיובא לכאן היישר מיפן. כל חודש מציעים כאן 2-3 סוגי סאקה שנבחרו לאותו חודש.
#טיפים
כדאי להזמין מקום מראש.
אם תזמינו מראש תוכלו ליהנות מארוחת הטעימות, שמכילה הרבה ממנות המסעדה.
כדי לצפות בטבחים המכינים את האוכל, נסו לתפוס מקום ליד הדלפק.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/wfqbltI6SD4
בלוגרים:
https://youtu.be/6rANEl3Um8c?t=104
הדרכה:
https://youtu.be/kbIXlW-AK_8
במטבח:
https://youtu.be/DIxqoaG4dJQ
מסעדת אבויאה ראקו (Aburiya Raku Restaurant) היא מסעדה יפנית שלדעת רבים כאן היא הטובה במסעדות היפניות של לאס וגאס.
כמסעדה יפנית מעולה ויצירתית, אך גם מסורתית ואותנטית, אבויאה ראקו מציעה מנות מסורתיות, כולל שיפודי הבשרים היפניים בגריל, מנות דגים מעולות, נודלס ואורז בסגנונות שונים ומנות קינוח נפלאות.
ביחד עם האוכל מגישים כאן מבחר גדול של סאקה שמיובא לכאן היישר מיפן. כל חודש מציעים כאן 2-3 סוגי סאקה שנבחרו לאותו חודש.
#טיפים
כדאי להזמין מקום מראש.
אם תזמינו מראש תוכלו ליהנות מארוחת הטעימות, שמכילה הרבה ממנות המסעדה.
כדי לצפות בטבחים המכינים את האוכל, נסו לתפוס מקום ליד הדלפק.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/wfqbltI6SD4
בלוגרים:
https://youtu.be/6rANEl3Um8c?t=104
הדרכה:
https://youtu.be/kbIXlW-AK_8
במטבח:
https://youtu.be/DIxqoaG4dJQ
טאי בירד סנקבר
#הספר ריבס הטוב בעולם
מקום מעולה לנשנוש מהיר של מנות תאילנדיות מצוינות, בערב של בילויים. תוכלו לבחור את כמות דרגת החריפות ואת המנות הספציפיות, על פי הרעב ועד כמה אתם זקוקים לאיזון בלילה של בילויים.
#טיפים
התור ארוך? - לא להתרגש. הוא מסתיים מהר!
ממול למזנון יש מסעדה שלהם. אם תרצו ארוחה של ממש - האיכות זהה.
מקום מעולה לנשנוש מהיר של מנות תאילנדיות מצוינות, בערב של בילויים. תוכלו לבחור את כמות דרגת החריפות ואת המנות הספציפיות, על פי הרעב ועד כמה אתם זקוקים לאיזון בלילה של בילויים.
#טיפים
התור ארוך? - לא להתרגש. הוא מסתיים מהר!
ממול למזנון יש מסעדה שלהם. אם תרצו ארוחה של ממש - האיכות זהה.
קינלום קום סאפאן
#על פירות הים והדגים במסעדה הפתוחה שעל הנהר
ממוקמת ממש על הנהר, תחת כיפת השמיים ואל מול גשר המיתרים המרשים שממול, קינלום קום סא-פאן (Khin Lom Chom Sa Phan) היא מהמסעדות המעולות והמומלצות של בנגקוק לדגים ופירות ים, ולא שחסרות כאן כאלה...
בבנגקוק אין לה הרבה מתחרים ולא לסרטנים והלובסטרים שמכינים כאן על הגריל. גם המנות המלוות אותם הן שם דבר כאן והכי נחמד הוא שהיא לא יקרה, מה שמוסיף לה נקודות גם בסעיף התמורה הגבוהה לכסף.
לא רק תיירים אוהבים את קינלום קום סא פאן, אלא גם המקומיים. במסעדה תהנו גם מהופעות חיות, או מוסיקת רקע נעימה ומאווירה נעימה וחופשית.
#טיפים
הזמינו מקום מראש באתר או בטלפון ובקשו שולחן בקו הראשון לנהר (Riverfront table).
מבט מקרוב למנות:
https://youtu.be/PkhV1zY1tTE
והאווירה:
https://youtu.be/hx9kJTyMFmg
ממוקמת ממש על הנהר, תחת כיפת השמיים ואל מול גשר המיתרים המרשים שממול, קינלום קום סא-פאן (Khin Lom Chom Sa Phan) היא מהמסעדות המעולות והמומלצות של בנגקוק לדגים ופירות ים, ולא שחסרות כאן כאלה...
בבנגקוק אין לה הרבה מתחרים ולא לסרטנים והלובסטרים שמכינים כאן על הגריל. גם המנות המלוות אותם הן שם דבר כאן והכי נחמד הוא שהיא לא יקרה, מה שמוסיף לה נקודות גם בסעיף התמורה הגבוהה לכסף.
לא רק תיירים אוהבים את קינלום קום סא פאן, אלא גם המקומיים. במסעדה תהנו גם מהופעות חיות, או מוסיקת רקע נעימה ומאווירה נעימה וחופשית.
#טיפים
הזמינו מקום מראש באתר או בטלפון ובקשו שולחן בקו הראשון לנהר (Riverfront table).
מבט מקרוב למנות:
https://youtu.be/PkhV1zY1tTE
והאווירה:
https://youtu.be/hx9kJTyMFmg
חברים טובים
#על האוכל הקנטונזי המומלץ בברלין
למרות חזית צנועה ועיצוב פנים פשוט, "חברים טובים" היא המסעדה הקנטונזית הטובה ביותר בברלין. תוכלו לטעום כאן שפע של מנות ביתיות אותנטיות.
במסעדה מגוון מנות גדול במיוחד, החל מה"'פקינג דאק" ועד אוכל ביתי קנטונזי. אם מנת מלפפון הים ובטני דגים מאתגרת מדי, תמיד תוכלו לבחור במנות סטנדרטיות כמו חזיר חמוץ מתוק או אורז מטוגן עם שרימפס.
המסעדה אהובה על המקומיים וגם על מהגרים סינים. שווה ביקור לאוהבי אוכל סיני ואסייתי בכלל.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/wtiC6eu7z7w
למרות חזית צנועה ועיצוב פנים פשוט, "חברים טובים" היא המסעדה הקנטונזית הטובה ביותר בברלין. תוכלו לטעום כאן שפע של מנות ביתיות אותנטיות.
במסעדה מגוון מנות גדול במיוחד, החל מה"'פקינג דאק" ועד אוכל ביתי קנטונזי. אם מנת מלפפון הים ובטני דגים מאתגרת מדי, תמיד תוכלו לבחור במנות סטנדרטיות כמו חזיר חמוץ מתוק או אורז מטוגן עם שרימפס.
המסעדה אהובה על המקומיים וגם על מהגרים סינים. שווה ביקור לאוהבי אוכל סיני ואסייתי בכלל.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/wtiC6eu7z7w
טוקיו הקטנה
#על הרובע שמזכיר את טוקיו
טוקיו הקטנה (Little Tokyo), הרובע היפאני ולב הקהילה היפאנית בעיר, הוא האזור בעיר, שבו התקבצו בתחילת המאה הקודמת, המהגרים היפאנים שהגיעו לאזור בשנת 1910. גם כיום משמר הרובע סממנים יפאניים בעיצוב של הבתים והרחובות ובהתנהגותם של דייריו. זאת על אף שכיום פחות מתגוררים בו והוא משמש יותר לעסקים ולתרבות יפאנית בעיר.
כאן חיה מאז האוכלוסייה היפאנית, שגורשה, הושפלה ונכלאה במהלך מלחמת העולם השנייה, במחנות מיוחדים, בעיקר מחשש לבגידה. רכושם הוחרם אז, אך בתום המלחמה שבו התושבים היפאנים של הרובע והתיישבו בו מחדש.
כיום מתרכזת ברובע הקהילה היפאנית-אמריקאית המשגשגת של לוס אנג'לס. יש הטוענים שכאן נמצא הריכוז הגדול ביותר של יפאנים מחוץ ליפאן. כאן נמצאים המוסדות שמשרתים אותם, מרכזי קניות ומסעדות יפאניות, כמו גם חנויות ספרים המוכרות ספרים יפאנים ומאנגה, שהוא הקומיקס היפאני.
כאן גם מתקיימות חגיגות הקהילה היפנית אמריקאית של העיר, כמו פסטיבל האביב שנערך בחודשים אפריל מאי, בכל שנה.
גן יפאני נפלא תמצאו בפארק ג'יימס אירווין (James Irwine), שבצידו המערבי של רחוב סן פדרו.
בין מוקדי העניין שבשכונה תמצאו את המוזיאון היפאני אמריקאי (Japanese American Museum), מרכז התרבות האמריקאית יפאנית (Japanese-American Cultural Center) ושלוחת הספרייה הציבורית של לוס אנג'לס, שמתמקדת בספרות על ההיסטוריה והתרבות האמריקאית-יפאנית.
אחת החוויות כאן היא לאכול מרק ראמן באחת המסעדות המקומיות הטובות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ApcpP6YGza4
ברחובות טוקיו הקטנה:
https://youtu.be/XL5bVGba3hE
טוקיו הקטנה (Little Tokyo), הרובע היפאני ולב הקהילה היפאנית בעיר, הוא האזור בעיר, שבו התקבצו בתחילת המאה הקודמת, המהגרים היפאנים שהגיעו לאזור בשנת 1910. גם כיום משמר הרובע סממנים יפאניים בעיצוב של הבתים והרחובות ובהתנהגותם של דייריו. זאת על אף שכיום פחות מתגוררים בו והוא משמש יותר לעסקים ולתרבות יפאנית בעיר.
כאן חיה מאז האוכלוסייה היפאנית, שגורשה, הושפלה ונכלאה במהלך מלחמת העולם השנייה, במחנות מיוחדים, בעיקר מחשש לבגידה. רכושם הוחרם אז, אך בתום המלחמה שבו התושבים היפאנים של הרובע והתיישבו בו מחדש.
כיום מתרכזת ברובע הקהילה היפאנית-אמריקאית המשגשגת של לוס אנג'לס. יש הטוענים שכאן נמצא הריכוז הגדול ביותר של יפאנים מחוץ ליפאן. כאן נמצאים המוסדות שמשרתים אותם, מרכזי קניות ומסעדות יפאניות, כמו גם חנויות ספרים המוכרות ספרים יפאנים ומאנגה, שהוא הקומיקס היפאני.
כאן גם מתקיימות חגיגות הקהילה היפנית אמריקאית של העיר, כמו פסטיבל האביב שנערך בחודשים אפריל מאי, בכל שנה.
גן יפאני נפלא תמצאו בפארק ג'יימס אירווין (James Irwine), שבצידו המערבי של רחוב סן פדרו.
בין מוקדי העניין שבשכונה תמצאו את המוזיאון היפאני אמריקאי (Japanese American Museum), מרכז התרבות האמריקאית יפאנית (Japanese-American Cultural Center) ושלוחת הספרייה הציבורית של לוס אנג'לס, שמתמקדת בספרות על ההיסטוריה והתרבות האמריקאית-יפאנית.
אחת החוויות כאן היא לאכול מרק ראמן באחת המסעדות המקומיות הטובות.
מבט מקרוב:
https://youtu.be/ApcpP6YGza4
ברחובות טוקיו הקטנה:
https://youtu.be/XL5bVGba3hE
שינווה און מיין
#על מסעדת הפיוז'ן הצרפתי-סיני
שינווה און מיין (Chinois On Main) הוא מסעדת שף קלאסית ותוססת בלוס אנג'לס, השייכת לשף וולפאנג פאק ושואבת מהמטבח הצרפתי והסיני.
מאז 1983 פועלת המסעדה בסנטה מוניקה היטב, תוך שילוב אמיץ וחכם של טעמי אסיה עם מרכיבים שהצליחו בקליפורניה.
תפריט המסעדה מציע פיוז'ן אמריקאי המשלב טכניקות של הבישול הצרפתי העכשווי עם הטעמים והמסורות הקולינריות של אסיה.
המסעדה ידועה גם בעיצוב הפנים המדהים של ברברה לזרוף, בצורת תפאורה של מיכל דגים.
מנות מומלצות כאן הן סלט העוף הקלאסי של שינווה, פנקייק-ברווז ושפמנון שלם רוחש ברוטב פונזו. נוספים לה מטבח פתוח ובר בשירות מלא, עם רשימת יינות עשירה ומגוונת, כיאה לקליפורניה.
המנהלת מציגה מנות:
https://youtu.be/7lFDic6zgB8
שינווה און מיין (Chinois On Main) הוא מסעדת שף קלאסית ותוססת בלוס אנג'לס, השייכת לשף וולפאנג פאק ושואבת מהמטבח הצרפתי והסיני.
מאז 1983 פועלת המסעדה בסנטה מוניקה היטב, תוך שילוב אמיץ וחכם של טעמי אסיה עם מרכיבים שהצליחו בקליפורניה.
תפריט המסעדה מציע פיוז'ן אמריקאי המשלב טכניקות של הבישול הצרפתי העכשווי עם הטעמים והמסורות הקולינריות של אסיה.
המסעדה ידועה גם בעיצוב הפנים המדהים של ברברה לזרוף, בצורת תפאורה של מיכל דגים.
מנות מומלצות כאן הן סלט העוף הקלאסי של שינווה, פנקייק-ברווז ושפמנון שלם רוחש ברוטב פונזו. נוספים לה מטבח פתוח ובר בשירות מלא, עם רשימת יינות עשירה ומגוונת, כיאה לקליפורניה.
המנהלת מציגה מנות:
https://youtu.be/7lFDic6zgB8
לוטוס אוף סיאם
#על המסעדה התאילנדית הטובה בעיר
כיף לשמוע שמסעדה רחוקה מפסטיבל האורות והכסף הגדול של הסטריפ המרכזי היא מהמסעדות התאילנדיות הטובות בעיר לאס וגאס ובארצות הברית כולה.
כי התאילנדית הפופולרית לוטוס אוף סיאם (Lotus of Siam) מציעה תפריט ענקי, עם מבחר מנות מרהיב ומגוון להפליא.
בתפריט שלה מציעה התאילנדית השווה הזו מאכלים תאילנדיים מסורתיים, כמו המרקים המצוינים טום יאם עם שרימפס ומרק טום קא עם עוף בנוסח בנגקוק.
נפלא והרמוני גם סלט פפאיה הפריך ורענן, הוא נהדר כאן ובעל טעם מושלם ויש בו איזון נהדר בין טעמי החמוץ, חריף, מתוק ואומאמי.
עוד נהדרות כאן המנות העיקריות כמו מנת פרוסות הבקר עם אטריות אורז רחבות, המכונות כאן "נודלס שתויים" או מנת חזיר הקארי האדום הנפלאה.
לצד האוכל המצוין מוצע כאן מבחר יינות ענק, במיקוד על יינות ריזלינג.
על אף מיקומה במרכז מסחרי עורפי ומאובק בלאס וגאס, לוטוס אוף סיאם נבחרה ע"י עורכי המגזין "גורמה" למסעדה התאילנדית הטובה בארה"ב. פודיז מרחבי ארצות הברית והעולם מגיעים לכאן בכדי ליהנות ממטבח אותנטי וטעים להפליא.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש ותימנעו מהתור המשתרך בכניסה. במיוחד זה חשוב בארוחת ערב.
כדי ליהנות מכמה שיותר מנות כאן וליהנות הרבה יותר מהמסעדה הזו, בואו בקבוצה ושתפו את המנות.
המרקים מוצעים בכמה גדלים שונים, מקערה אישית קטנה ועד סיר על גחלים לכל השולחן.
בלוגרים:
https://www.youtube.com/watch?v=X8VcqTYUsKk
כיף לשמוע שמסעדה רחוקה מפסטיבל האורות והכסף הגדול של הסטריפ המרכזי היא מהמסעדות התאילנדיות הטובות בעיר לאס וגאס ובארצות הברית כולה.
כי התאילנדית הפופולרית לוטוס אוף סיאם (Lotus of Siam) מציעה תפריט ענקי, עם מבחר מנות מרהיב ומגוון להפליא.
בתפריט שלה מציעה התאילנדית השווה הזו מאכלים תאילנדיים מסורתיים, כמו המרקים המצוינים טום יאם עם שרימפס ומרק טום קא עם עוף בנוסח בנגקוק.
נפלא והרמוני גם סלט פפאיה הפריך ורענן, הוא נהדר כאן ובעל טעם מושלם ויש בו איזון נהדר בין טעמי החמוץ, חריף, מתוק ואומאמי.
עוד נהדרות כאן המנות העיקריות כמו מנת פרוסות הבקר עם אטריות אורז רחבות, המכונות כאן "נודלס שתויים" או מנת חזיר הקארי האדום הנפלאה.
לצד האוכל המצוין מוצע כאן מבחר יינות ענק, במיקוד על יינות ריזלינג.
על אף מיקומה במרכז מסחרי עורפי ומאובק בלאס וגאס, לוטוס אוף סיאם נבחרה ע"י עורכי המגזין "גורמה" למסעדה התאילנדית הטובה בארה"ב. פודיז מרחבי ארצות הברית והעולם מגיעים לכאן בכדי ליהנות ממטבח אותנטי וטעים להפליא.
#טיפים
הזמינו מקומות מראש ותימנעו מהתור המשתרך בכניסה. במיוחד זה חשוב בארוחת ערב.
כדי ליהנות מכמה שיותר מנות כאן וליהנות הרבה יותר מהמסעדה הזו, בואו בקבוצה ושתפו את המנות.
המרקים מוצעים בכמה גדלים שונים, מקערה אישית קטנה ועד סיר על גחלים לכל השולחן.
בלוגרים:
https://www.youtube.com/watch?v=X8VcqTYUsKk
סייגון שאק
#על הווייטנאמית עם מרק הראמן הטוב בניו יורק
סייגון שאק (Saigon Shack) היא מסעדה וייטנאמית חביבה ולא גדולה, שמשרתת בעיקר צעירים ניו יורקיים ורעבים. תרתי משמע. כי האוכל כאן פשוט וטעים מאד ומוגש במהירות יחסית, כשהתפריט לא גדול ומציע בעיקר מנות קלאסיות מהמטבח הווייטנאמי. ביניהם תוכלו לאכול מרקי פו (Pho - מרק עם בשר בקר ונודלס), רולים וייטנאמיים, באנים שונים ובמיוחד באן מי ו... אסור לשכוח את הסלטים הרעננים הווייטנאמים, שכל כך אופייניים למטבח הזה.
זו מסעדה וייטנאמית, שבה מגישים, וזו לא הגזמה, את הראמן הטוב בעיר. כמובן שראמן זה שם קוד לכל מאכל וייטנאמי אחר שתאכלו כאן, כי האוכל של המקום הזה, שהוא על טהרת אחד המטבחים המדהימים של המזרח הרחוק, הוא פשוט נהדר.
הכי כיף שהאוכל כאן גם זול, מה שאומר שאתם בפירוש תתקשו להוציא יותר מ-25 דולר לארוחה זוגית טובה. אלא אם כן ממש תשתוללו בכמויות שתזמינו, שזו לגמרי זכותכם... אבל הכי חשוב - בתיאבון!
סייגון שאק (Saigon Shack) היא מסעדה וייטנאמית חביבה ולא גדולה, שמשרתת בעיקר צעירים ניו יורקיים ורעבים. תרתי משמע. כי האוכל כאן פשוט וטעים מאד ומוגש במהירות יחסית, כשהתפריט לא גדול ומציע בעיקר מנות קלאסיות מהמטבח הווייטנאמי. ביניהם תוכלו לאכול מרקי פו (Pho - מרק עם בשר בקר ונודלס), רולים וייטנאמיים, באנים שונים ובמיוחד באן מי ו... אסור לשכוח את הסלטים הרעננים הווייטנאמים, שכל כך אופייניים למטבח הזה.
זו מסעדה וייטנאמית, שבה מגישים, וזו לא הגזמה, את הראמן הטוב בעיר. כמובן שראמן זה שם קוד לכל מאכל וייטנאמי אחר שתאכלו כאן, כי האוכל של המקום הזה, שהוא על טהרת אחד המטבחים המדהימים של המזרח הרחוק, הוא פשוט נהדר.
הכי כיף שהאוכל כאן גם זול, מה שאומר שאתם בפירוש תתקשו להוציא יותר מ-25 דולר לארוחה זוגית טובה. אלא אם כן ממש תשתוללו בכמויות שתזמינו, שזו לגמרי זכותכם... אבל הכי חשוב - בתיאבון!
קפה לה בוהם
#על מסעדה יקרה שנקראת קפה
קפה לה בוהם (Cafe La Boheme) שבלוס אנג'לס, הוא שמה של מסעדה יקרה וסופר נחשבת במערב הוליווד, בעלת שירות מעולה ואוכל בלתי נשכח, המגישה אוכל מדהים ומאכלים מעולים מהעולם, עם דגשים מהמטבחים של אסיה.
מדובר במסעדה עטורת פרסים ומעוצבת היטב, שנפתחה בשנת 1991, על ידי השף קוזו הסגאווה (Kozo Hasegawa).
כאן תוכלו לסעוד בגינת הפטיו, ליד האח, או בין ורדים ופרחי יסמין וליהנות מארוחה יקרה ונהדרת, בחלל אינטימי ונעים להפליא.
יש בה תפאורה מפוארת, עתירת שנדלירים צרפתיים המשתלשלים מתקרות גבוהות, אל מרחב מעוצב עם ספות וכיסאות מרופדים באדום.
#טיפים
כדאי להזמין מקום מראש.
טלפון המסעדה 323-848-2360
מי במקום הראשון בלוס אנג'לס?
https://youtu.be/6TX6uenCNKo
קפה לה בוהם (Cafe La Boheme) שבלוס אנג'לס, הוא שמה של מסעדה יקרה וסופר נחשבת במערב הוליווד, בעלת שירות מעולה ואוכל בלתי נשכח, המגישה אוכל מדהים ומאכלים מעולים מהעולם, עם דגשים מהמטבחים של אסיה.
מדובר במסעדה עטורת פרסים ומעוצבת היטב, שנפתחה בשנת 1991, על ידי השף קוזו הסגאווה (Kozo Hasegawa).
כאן תוכלו לסעוד בגינת הפטיו, ליד האח, או בין ורדים ופרחי יסמין וליהנות מארוחה יקרה ונהדרת, בחלל אינטימי ונעים להפליא.
יש בה תפאורה מפוארת, עתירת שנדלירים צרפתיים המשתלשלים מתקרות גבוהות, אל מרחב מעוצב עם ספות וכיסאות מרופדים באדום.
#טיפים
כדאי להזמין מקום מראש.
טלפון המסעדה 323-848-2360
מי במקום הראשון בלוס אנג'לס?
https://youtu.be/6TX6uenCNKo
מסעדת יונג קי
#על המסעדה המפורסמת בהונג קונג
מאז שנת 1942 פועלת ומצליחה כאן בהונג קונג מסעדת יונג קי (Yung Kee), בעלת הפרסים הבינלאומיים הרבים. היא נחשבת למסעדה הידועה והמפורסמת בעיר. רבים בעיר, הן מקומיים והן תיירים ואנשי עסקים שהגיעו אליה, פוקדים את המסעדה הוותיקה והמצליחה הזו בכל ערב.
עם השנים התפרסה המסעדה על לא פחות מ-3 קומות. אם הקומה הראשונה היא סוג של מסעדת מזון מהיר (ואיכותי), בשתיים העליונות ניתן לשבת ולסעוד באופן מכובד ויוקרתי יותר.
כבר בכניסה, מחלון הראווה של המסעדה, תוכלו לראות את הברווזים הצלויים והמפורסמים שלה. ואכו, המנה הידועה ביותר בתפריט כאן היא ללא ספק מנת הברווז הצלוי המסורתי הסיני. המלצה שלנו היא לא לצאת מכאן מבלי לטעום אותה לפחות. מדובר במעדן שהוא חווייה קולינרית של ממש ומאפיין חשוב של המטבח הסיני ושל טעמי האזור. בתיאבון!
ביקור במקום:
https://youtu.be/Cq3-muFETgo
כך מכינים כאן את מנות הדגל:
https://youtu.be/cw40eXulebw
מאז שנת 1942 פועלת ומצליחה כאן בהונג קונג מסעדת יונג קי (Yung Kee), בעלת הפרסים הבינלאומיים הרבים. היא נחשבת למסעדה הידועה והמפורסמת בעיר. רבים בעיר, הן מקומיים והן תיירים ואנשי עסקים שהגיעו אליה, פוקדים את המסעדה הוותיקה והמצליחה הזו בכל ערב.
עם השנים התפרסה המסעדה על לא פחות מ-3 קומות. אם הקומה הראשונה היא סוג של מסעדת מזון מהיר (ואיכותי), בשתיים העליונות ניתן לשבת ולסעוד באופן מכובד ויוקרתי יותר.
כבר בכניסה, מחלון הראווה של המסעדה, תוכלו לראות את הברווזים הצלויים והמפורסמים שלה. ואכו, המנה הידועה ביותר בתפריט כאן היא ללא ספק מנת הברווז הצלוי המסורתי הסיני. המלצה שלנו היא לא לצאת מכאן מבלי לטעום אותה לפחות. מדובר במעדן שהוא חווייה קולינרית של ממש ומאפיין חשוב של המטבח הסיני ושל טעמי האזור. בתיאבון!
ביקור במקום:
https://youtu.be/Cq3-muFETgo
כך מכינים כאן את מנות הדגל:
https://youtu.be/cw40eXulebw